Keresés

Részletes keresés

matyukám Creative Commons License 4 napja 0 0 2718

Leltár eredmény, pékáru selejt,zöldség selejt, száraz áru selejt, hatékonyság, forgalom! Ezek mind jutalék érdekeltek! Ennyi!

Ficzek Úr Creative Commons License 6 napja 0 0 2717

Konkrét informátort ne várjál,nem szeretném ha be tudnák azonosítani.

Ficzek Úr Creative Commons License 6 napja 0 0 2716

Valamelyikünk rosszul tudja. Az én infóm teljesen friss,és megbízható forrásból származik. És magyarázatot ad hogy miért van probléma minden területi vezetővel.

Előzmény: Dydand (2714)
matyukám Creative Commons License 2016.04.26 0 0 2715

Szerintem kapnak a Területvezetők prémiumot, de mindegy!

Előzmény: Dydand (2714)
Dydand Creative Commons License 2016.04.25 0 0 2714

Ez akkor lenne igaz, ha a területi vezetők bármilyen prémiumot kapnának, de nem kapnak egy petákot se... Az viszont nem elfogadható, ha egy ter.vez lusta, nem pótolja a létszámot és 12-14 órán keresztül dolgoztatja a boltvezetőit!

Előzmény: Ficzek Úr (2712)
matyukám Creative Commons License 2016.04.21 0 0 2713

Igazad van teljes mértékben!

Előzmény: Ficzek Úr (2712)
Ficzek Úr Creative Commons License 2016.04.20 0 0 2712

Sokan szidjátok a ter. vezetőt,és igazatok van. Hogy a nagy részük hernyó,annak oka is van. Mégpedig az ő premizálásuk. Nem véletlenül tapossák ki a beleteket,nem 50 forintról van szó. És mivel ők is szeretik a pénzt,mindent megtesznek érte. Főleg úgy,hogy a ti verejtéketekből csorog a lé a számlájukra.Leszarják hogy a bv hány órát dolgozik - 12,14,kit érdekel? - a lényeg hogy menjen a bolt. Hiányzik 3-4-5 ember? Kit érdekel! Majd az ott lévő szorgos hangyák hordják össze nekik a stekszet,kerül amibe kerül. Gondoltam megosztom,hátha valakit érdekel.

Micike 74 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2711

Van! Kiküldetési díjat kötelező fizetni .Mivel a szerződésedben a napi munkahelyed szerepel. Kivéve ha mást nem írtál alá. De a munkaszerződéseddel el kéne menni egy jogi ügyvédhez.Az a gond hogy a Penny olyan szerződéseket alá tud íratni veletek?! Hogy fogalmatok sincs róla hogy miket tudnak kivédeni vele.

fangame Creative Commons License 2016.03.24 0 0 2710

Nekem az lenne a kérdésem, hogyha másik üzletbe jártok helyettesíteni, akkor kaptok-e belföldi kiküldetést? Nálunk egy ideje nem adnak, azt mondják, hogy amióta a munka törvénykönyve megváltozott (eltörölték a délutános és egyéb pótlékokat) a belföldi kiküldetés csak adható, de nem kötelező.....

Kb. egy éve, amikor egy üzletben több üzletből helyettesítettünk, voltak olyan területekről járó kollégák, akiknek elszámolták, nekünk viszont nem.... Panaszlevelet írtam a központba (egyenlő bánásmódra hivatkozva) és láss csodát nekem is elszámolták (az üzletünkből nekem egyedül), ráadásul a bérpapíron is belföldi kiküldetés szerepelt. A válaszlevelükbe viszont azt írták, hogy nem jár, csak adható, de méltányosságból elszámolják.... Szóval érdekes...

Felétek van-e belföldi kiküldetés?

Micike 74 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 2709

Igen nyertek már a Penny ellen pert úgy nyolc éve még a TV-is leadta.A Juszt László műsorában akkor is túlóra pénzről volt szó.Neked túlóra pénzel tartoznak,nekem nem kevés elmaradt szabadnappal.Nem tudták kiadni két hónapon belül, és így elveszítettem.

pandora88 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 2708

Sziasztok! Szeptember ota nem fizették ki a tuloraimat, azt a keveset sem, ami be lett írva. Addig eljutottunk, hogy rájöttek jogos a követelésem, de azota is várok. Törvényileg szerintetek normális, hogy be van írva, de a területvezeto dönthet úgy, hogy nem jár? Mivel eddig ezzel ,,vigasztaltak". Milyen ez már? Illetve tanácsolták, hogy jobb, ha nem viszem tovább az ügyet, mert a cégnek jó ügyvédei vannak... És, ezt egy felsőbb vezető. Nyert már valaki, valaha pert a Penny ellen?

Micike 74 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 2707

des 3-nak. Nem tudom hol dolgoztál a penny előtt, de ha régi dolgozó vagy már megtanulhattad volna hogy a fél óra kaja idő csak elméletben van. Pisi meg a legutolsó percben.Mikor már majdhogynem pelenka kell . De legalább eljutottunk odáig, hogy nyáron már lehet nálad folyadék a kasszáknál.Ez is egy nagy út volt.

Micike 74 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 2706

Sziasztok!

Először is had közöljem veletek sokakkal egyet értek! De:Sajnos az a helyzet ha a TV jobban félti a munkahelyét mint ti, nem áll ki se a dolgozókért, se a boltvezetőiért. Nagyon rossz hogy így van . Az meg hogy bunkó boltvezetőtök van az még sajnálatosabb. Nálam jó kollégák vannak.Csak sajnos annyira kevesen vagyunk, hogy szabit se,de lassan már szabadnapot sem tudunk biztosítani.Jelentkező, meg nincs akit felvegyünk.Ha van is, egy hét múlva közli hogy felmond, mert nem bírja fizikailag.Nem jó a helyzetünk, és az a gond hogy évek óta ilyen, és mindig reménykedünk hogy jobb lesz!De rá kellet jönnünk hogy nem!Aki pihenni akar az beteg állományba megy .És itt a húsvét!A boltvezetőről csak annyit hogy igyekszik mindenkinek megfelelni, csak az a gond hogy nem lehet mindenkinek olyan beosztása amilyet szeretne .Nálunk nincs túlóra a hat órás hat órát,a nyolc órás nyolcat dolgozik. És ha nincs köztes helyzet, akkor a boltvezető, vagy a műszakvezető veszi át a fő kasszát is,addig míg a délutánosok nem érnek be.Meddig fogja bírni a boltvezető, hogy mindig másnak akar jót.Miközben már ő is lerobbant egyszer, és most megint az egészségével játszik. És hány napot és hány túlórát kell még ingyen ledolgoznia, hogy ne csak az elvárásokról szóljon a dolog, hanem arról is hogy hangoztatja a problémákat, csak senki nem hallgatja  meg. Mindennap ugyanazon a cseszegetésen megy keresztül.Átérzitek? Neki sem lehet egyszerű?!De gondolom hogy a TV-t megkerülve szólni, bárkinek egyből kirúgáshoz vezetne.

matyukám Creative Commons License 2016.03.05 0 0 2705

des3 !

Teljesen igazad van! Szinte valamennyi Pennynél igaz!

des3 Creative Commons License 2016.03.03 0 0 2704

Sziasztok .

 

Penny dolgozó vagyok.Belső  felső vezetés  se  semmi /leszarják  magasról  a dolgozókat/  de amikor  van  egy  fasz főnököd akinél se  pisi  se  kaja hiába  van  fél  óra  kaja időd ez  az igazi  élet  a pennyibe.Mihelyt szeretnél enni a főnök  meg játsza  a  mártírt  mások  helyett  dolgozik ezt  hangoztatja.Én  elhiszem hogy  sok  nekik  és  látom de  szerintem  a  munkásaival attól  függetlenül  lehetne  emberi  hangot  megütni. Leböszméz , lehülyéz  mindenkit és  folyamatosan  azt  hangoztatja  hogy  ő  dolgozik  mindenki  helyett.Én  már  régi  egyszerű  sima  munkása  vagyok de  tudom  kezelni  ezt  a  marhát .Egyik  fülemen  be  a  másikon  ki   amit   mond.Sűrűn cserélődik  a csapatunk, sajnos   sok külsős  embertől  hallom  hogy  mihelyt   melóhelyről  van  szó csak  a  penny  ne.S  nálunk  nagyon  sokat  nyom  a latba a főnök  rossz  híre.Kinél mi a helyzet 

Dydand Creative Commons License 2016.02.12 0 0 2703

Ezek szerint nincs jó TV-tek... A TV mindennek a kulcsa! Ha nincs jó TV-d, akkor gáz van! Bárkinek is szólsz (mondjuk BP) nem ér semmit, ha a TV nem áll melléd, nem áll ki értetek!

Jól érzem, hogy Kelet vagy?

Előzmény: elkerülöm (2702)
elkerülöm Creative Commons License 2016.02.12 0 0 2702

Dydand csak az a gáz hogy a tv vel van a gond ha meg az rv nek szólnánk vagyis szólna a bv az rv nek ő meg jóban van a tv vel mert nyalja seggét és mindent megcsinál neki ilyenkor mi van,  hogy ha a B. P. nek szólnánk ott meg az rv dumája ki magát akkor most a B. P. nyomjuk fel? mert itt mindenki nyal mindenkinek mossák kezüket oda vissza

elkerülöm Creative Commons License 2016.02.12 0 0 2701

szia  Micike 74 igazából csak annyi lenne a kérdésem ámbár a soraidból nagyon sok kiderül a mi boltvezetőnket is kényszeríti a tv hogy egész nap dolgozzon szinte megállás nélkül és ez által mi sem tudunk időben elmenni mert neki segítünk hogy ő is el tudjon menni haza, nem elég a napi 8-óra sőt ha 10-12-órát dolgozik az sem elég neki ki van merülve ideges már reszket mikor jön a tv mikor miért cseszi le ez normális? de látom nálatok sincs másképp, miért engedik odafent, hogy ennyit keljen dolgozni, ha a  bv szabadnapos és a tv odamegy a boltba elvárja hogy a bv is ott legyen ez mi a szent szarért van szerencsétlen flótásnak van egy napja és akkor is elvárja tőle, hogy ott legyen nálatok is így van? nem elég hogy rendel meg segít pakolni és menne haza a tv jön és mondja neki maradj szerintem a tv sokat képzel magáról az rv és az ért vezető mit sem sejt ezekről a dolgokról hisz a bv nem beszél egyikkel sem csak a tv-vel normális ez? 

Előzmény: Micike 74 (2698)
Dydand Creative Commons License 2016.02.12 0 0 2700

Nem értek egyet!

Amiket írtál megoldhatóak egy megfelelő TV által. Mindenhol sok a munka (LIDL ALDI, PENNY). Jelezned kellene  TV-nek, hogy kevesen vagytok és plusz ember kell ahhoz, hogy meg tudjátok csinálni. Ennyi, nem több. A TV azért van, hogy támogasson titeket és segítse a  munkátokat....

Előzmény: Micike 74 (2698)
matyukám Creative Commons License 2016.02.12 0 0 2699

Sziasztok!

Teljesen igaza van Micike 74-nek! Esetleg "ugródeszkának"!!!!, De csak akkor ha nincs semmi más lehetőség!!

Micike 74 Creative Commons License 2016.02.11 0 0 2698

Szia Elkerülöm!

 Nagyon szívesen válaszolok bár milyen kérdésedre!Én is Pennys dolgozó vagyok már 10 éve .

Nálam most telt be a pohár.Egyre nagyobb követelmények, egyre kevesebb emberrel, meg egyre több ígérettel.Amit a felső vezetés ígérget de nem tud teljesíteni(nem is akar). Ne tegyük a boltvezetőt mindenért fellelősé.Ha valaki nem tudná hogy a  vezető többnyire ingyen dolgozik csak kérdezzen.Nincs túlóra díj.És az elmaradt szabadnapot sem kapja meg és ki se fizetik. De már úgy kezelik ezt mind ha természetes lenne. És még meg is követelik lassan! Kérem a vevők türelmét a dolgozókhoz is nekik sem könnyű.Inkább gondolkozzunk 

el azon a tényen hogy jutottunk el idáig.Akkor amikor a hatékonysági prémiumot kaptuk mindenki dolgozott mint az állat ,hogy legyen egy kis plusz pénze.Mikor már majdnem minden bolt elérte a hatékonysági prémiumot, ott döbbentek rá hogy elkel venni.Mert képesek vagyunk kevés emberrel is teljesíteni, de jöttek a bolt átépítések! És nem jutott el a felső vezetésig a hangunk, hogy fizikai képtelenség hogy három ember van a boltban egy műszakban. Eböl Kettő kaszában egy vezető pedig a 

rohadt telefont kell állandóan felvenni,jönnek az infók hogy mit kell még pluszban csinálni,mert biztos unatkozunk!Közben göngyöleget átvenni, és ki is kéne az árut pakolni?!Majd sütni is kéne?!Mert jön valami Belső ellenőrzés.Ja és lehet hogy harmadik kasszásnak is be kellene állni.Egy vezetőnek sincs ideje, szerintem hogy a rendelésen kívül fent legyen az irodában, mint más üzletekben. Egyenlőre a végszavam,aki fiatal az ne tegye tönkre magát fizikailag a Pennyben.Akinek pedig családja van ne is jöjjön ide dolgozni.A felső vezetés nem veszi tudomásul most sem hogy többnyire családos anyák dolgoznak náluk. (NINCS MAGÁNÉLET)

matyukám Creative Commons License 2016.02.10 0 0 2697

Kerüld el...!

Előzmény: elkerülöm (2696)
elkerülöm Creative Commons License 2016.02.07 0 0 2696

hello mindenkinek van itt valaki  olyan aki a pennyben dolgozik. mert egy kettő dolgot megszeretnék kérdezni tőle ha nem gond és tud róla beszélni

matyukám Creative Commons License 2015.11.16 0 0 2695

Kedves Dydand'  Ez mind nagyon szép és egészséges! Gratulálok!

További szépeket!

Előzmény: Dydand (2694)
Dydand Creative Commons License 2015.11.15 0 0 2694

Kedves matyukám!

 

Remélem nem volt túl hosszú, de ezt a témát imádom, így órákon keresztül tudnék beszélni róla :)

Mit eszek és mit iszok? Ha mind leírom vagy nem fogod elhinni, vagy azt fogod mondani nem vagyok normális :)

 

De nézzük: kenyér, péksütemény. Boltit soha, sehonnan. Saját magam sütöm a kenyeret itthon (kiflit csak hétvégén). Nincs kenyérsütő gépem, sima sütőben sütöm. Liszt, víz, olaj, só, cukor, élesztő. Bio lisztből készítve is kevesebből jön ki, mint a bolti. Arról nem is beszélve, hogy ha megnézel bármilyen csomagolt kenyeret mennyi összetevőből áll (csupa E betű) el fogsz borzadni, de nézz meg bárhol egy kakaós csiga összetételt, ugyanez a helyzet.

Friss húsok: marhán és friss halon kívül boltit soha (marhát és halat is csak azért, mert nincs más beszerzési forrásom). Egy tenyésztőtől veszem a háztáji, szabadtartásos csirkét (800 Ft/kg áron, de máj, szív, zúza és lábbal együtt, ez annyi, mintha boltban venném meg nem akciósan (Tesco, Penny, LIDL 799 Ft/kg akción kívül), de az enyémhez jár az összes alkatrész is). Pulykamell filé (szintén háztáji, szabadtartásos) 1500 Ft/kg. Boltban 1800. Szabadtartású mangalica (amit az ipari tenyésztésűvel ellentétben nem 6 hónaposan, hanem 2 évesen vágnak). Színhúst (pl. oldalas, tarja) és füstölt kolbászt, szalámit, hurkaféléket és zsírt is onnan veszek. Az oldalas pl. 1500 Ft/kg, a kolbászok és hurkák szintén bolti (normál bolti kolbász és hurka) árban vannak. Tojást is innen veszek, 38 Ft/db áron. Szabadtartású kapirgálós csirke tojása, XL méretben (boltban ez 49 Ft/db). Mindezt házhoz is szállítja a termelő nekem ingyen. Vidéken, de városban élek.

Krumpli, hagyma, alma: boltit sosem. A környéken lévő termelőktől veszem évek óta bolti árnál olcsóbban (garázsban tárolom).

Nem veszek boltit még: fagyasztott félkész- vagy késztermékeket (pipifasírt, rántott sajt, halrudacskák, sajttal töltött pulykamell, pizzák, stb), levesporokat, leveskockákat, ízesítőket, porleveseket, alapokat (milánói, bolognai fix és társai vagy Uncle Bens és társai), melegszendvicskrémeket, egyéb félkész konzerveket, semmilyen felvágottat, szalonna és kolbászféléket, margarinokat, zsírokat, csokit, cukorkát, chipset, ropit és társait, pudingporokat..... Sorolhatnám napestig. Ja energiaitalt sem iszok, és nem veszek ásványvizet sem. Szódát készítek itthon, amit vagy magában, vagy saját szedésű és készítésű bodzaszörppel és egyéb gyümölcsszörpökkel iszok.

Magam főzök naponta-kétnaponta, attól függ mennyi a munka, azaz ennyi időm marad (átlagban 12 órát dolgozom naponta) és másnap azt viszem magammal a munkahelyemre (reggel szendvics, ebéd meg az otthoni főzött). Ja, és teát (cukor és citrom nélkül, én így szeretem), ezerrel, télen-nyáron :)

Zöldségeket-gyümölcsöket kizárólag szezonjukban eszek (azaz nem látsz engem novemberben vagy februárban paradicsomot vagy paprikát enni). Apropó: paradicsom, paprika: emeletes ház erkélyén termesztek minden évben paradicsomot, paprikát (8 tő paradicsom, 4 tő paprika) és rengeteg zöldfűszert, amiket frissen tudok szedni és felhasználni. Még friss babérom is van :)
Minden évben teszek el szörpöket, lekvárokat, lecsót, savanyúságokat, így boltit ezekből sem veszek.

Remélem nem hagytam ki semmit sem :)

Elnézést, ha megint hosszú voltam.

Előzmény: matyukám (2692)
Dydand Creative Commons License 2015.11.15 0 0 2693

Még egy adalék a sajátmárkás dologhoz, ami kerekké teszi az egészet. Tegnap felvázoltam hogyan is lesz valami sajátmárkás, de ugye azt is tudni kell, hogy nem mindegy milyen gyártóval köt az adott vállalat szerződést. Ha egy jobb, minőségibb dolgokat előállító céggel, akkor a sajátmárka is jobb, minőségibb lesz. Ha viszont egy gagyibb márkával köt szerződést az adott cég, akkor a sajátmárka is gagyibb lesz. Ezért lehet pl. a LIDL sajátmárkás ír vaja jó, és ezért lehet pl a Tesco sajátmárkás ketchupja ehetetlen.

 

Több olyan cég is van, aki -hiába saját márkás néven fut a termék- odaírja, hogy ő gyártotta. Ilyen pl. a Penny esetében a Karát paprikás és Karát csemege szalámi (az a 40 dkg-s rúd), mindkettő Pick gyártmány.

 

Még egy (ígérem utolsó) adalék: vannak olyan cégek (pl. a Tesco), akiknek több saját márkája is van (Tesco gazdaságos, Tesco Színes és Tesco Finest). Ezek mind külön minőségi ugrásokat képviselnek.

 

Ahogy írtam is: a vonalkód sok dolgot elárul. (első 3 számjegy országkód, utána lévő 4 a gyártó kódja, a maradék pedig a termék azonosítója).

Nézd meg pl. a Piros arany (Univer gyártmány) és a Cziffra paprikakrém (Penny sajátmárka) vonalkódját. Mindkettő úgy kezdődik, hogy 599 (országkód, esetünkben ez Magyarország), majd úgy folytatódik, hogy 7010 (ez pedig az Univer azonosítója).

 

Sorolhatnám tovább a frissáru termékeken kötelező jelölési azonosítót (sokan úgy ismerik, hogy HU szám) ami az előállító országot, majd az előállító üzemet/gyárat jelöli, de nem akarok untatni senkit sem :)

Előzmény: matyukám (2689)
matyukám Creative Commons License 2015.11.14 0 0 2692

Kedves Dydand!

Köszönöm a szíves, bő,ismeretterjesztő tájékoztatást! Azért kíváncsi lennék, hogy mégis mit eszel,- iszol, ha úgynevezett "szemetet" nem vásárolod meg?! Könyvektől- tanulmányoktól nem igazán telik meg a poci, és ezért kénytelen - kelletlen meg kell vennünk a "szemetet"! Ez van!

Még egyszer köszi az infókat, és bocsi! További szépeket!

Előzmény: Dydand (2691)
Dydand Creative Commons License 2015.11.14 0 0 2691

Kedves matyukám!

Én (legutóbb) SEM a Pennyről írtam, hanem általánosságban a multikról (érdekel a kereskedelem, a vásárlói kultúra plusz a fogyasztói társadalomra ható reklámok. Olvastál esetleg Frederik Pohl-t? Reklámhadjárat? Vénusz üzlet? Sejtettem, hogy nem, pedig mindegyik nagyon jó!!!!)
Az hogy bármilyen bolti dolog szemétből készül (ahogy írtad is) ez teljesen egyértelmű dolog (és így is van), ahogy írtam is pár hozzászólással előbb (csak olvass utána). Ha rajtam múlna az összes ilyen ipari hulladékot betiltanám, de fogyasztói társadalomban élünk, így a legtöbb ember tapsol Iglo kapitánynak, a Knorr leveseinek, a Danone "joghurtjának", Uncle Ben szószainak stb. Én a legutóbbi hozzászólásomnál csupán azt írtam, hogy a saját márka nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne, mint egy "igazi" márka. Azt tudni kell, hogy az igazi márka attól drágább, hogy a fogyasztó megfizeti a reklámköltségeket is, ami a márka árába be van téve (lásd 30 percenként mindenhol Ariel reklám, vagy Milka reklám, vagy sorolhatnám tovább).
Elmesélem hogyan is készül a saját márka: Van egy cég (lehet Tesco, LIDL, Penny, ALDI, SPAR, bárki) köt egy mennyiségi keretszerződést egy adott céggel (legyen ez mondjuk -de csak példaként!!!!!- az Univer). Neki ott van (az eszméletlen sós, cserébe nem igazán csípős, de a hazai tudatba erősként bemutatott) Erős Pista. Azt mondja az adott cég: én veszek tőletek garantáltan x mennyiséget a szerződés alatt a közösen megállapodott áron, cserébe XY nevű csípős paprikakrém legyen a neve, amin a mi logonk van, azaz saját márkaként szerepel. Pluszban ki tudjátok tenni a mi polcainkra az Erős Pistátokat is, erre és erre a helyre. Mit csinál erre a gyártó? Hétfőtől-péntekig a gépsoron az Erős Pistás üvegek futnak (hiszen alapvetően azt gyártja), majd szombaton ezeket az üvegeket kicserélik az ilyen-olyan multi saját márkás üvegeire, és abba töltik tovább a cuccot. Nnnnnna, ez lesz a valaki által lesajnált saját márka, ami jóval kevesebbe kerül, mint a "híres" és reklámozott valódi márka. Csak egy picit kellene érteni a vonalkódokhoz és minden tisztább lenne ;)

 

JA! Köszi, hogy kijavítottad a nevem, nem szeretnék hangya lenni :) (az angolban az ant=hangya, de ezt biztos tudod )

Előzmény: matyukám (2689)
matyukám Creative Commons License 2015.11.10 0 0 2690

Bocsi ! Dydand...!

matyukám Creative Commons License 2015.11.10 0 0 2689

Kedves Dydant!

Szerintem Én is, és még sok fórumozó úgy gondolja, hogy csak, és-kizárólagosan- is "csak Te" ismered a Penny-t!!! Bárki-bármit ír valamit a Pennyről, "Te" máris kritizálod- megszólod!!Nem lehetünk egyformák, s ezért a véleményünk sem egyformák! Tiszteletben kellene tartani más véleményeket, még akkor is ha az nem tetszik!!

Szerinted az "úgynevezett saját márka" pl.: párizsi, szalámi , felvágott stb, nem ipari szemétből készült!?

Valódi, nem szemét hústerméket csak házi vágásnál tudsz beszerezni!S van két lehetőség!Vagy megveszi valaki, vagy nem! Egyéni döntés!

Bocsi, de ez a véleményem!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!