Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Bindiii 2 órája Creative Commons License 225

Több mint tízezer ötcsillagos értékelés van a TransferWise-ról a TrustPiloton. Ez is azt jelenti, hogy jók és megbízhatóak :)

 

Igen, az affiliate linkek, kb minden meghívott user után az ember most kb 12e Ft-ot kap :)

Előzmény: Borsika111 (224)
Borsika111 21 órája Creative Commons License 224

Sziasztok,

 

en tegnap talalkoztam össze a Transferwise hirdetesevel a Fb on, es utána olvastam, mert a Paypal nekem felfüggesztésre került es egyszerűen nem lehet velük dűlőre jutni ,de ez most nem is idevágó részlet. Szóval utána olvastam ennek a pénzküldésí formának, mert hiába bízom a bankomban (HSBC) , de nagyon drága haza utalnom pénzt Magyaroszagra (17£ akármennyit is utalok. Szóval eddig kényszerűségből meg kellet varnom míg személyesen haza mehetek es atvaltom a fontot forintra m ez volt a legoptimálisabb megoldás (Bár mióta ismét bevezették a komissziot megint bukok rajta... No comment!!) tegnap éjjel regisztráltam a Transferwise on , mivel kiderült hogy amit olvastam róluk azt a saját bankom is ajánlja a hivatalos weboldalukon (AXA -s az otthoni számlám ), habár felelősséget nyilván nem vállalnak , de az mar jelent valamit ha a bankom ajanlja! ) . Lényeg a lenyeg h kb hajnal egykor útjára indítottam egy kisebb összeget es meg aznap (tehát ma ) délben a magyar szamlamon volt a penz !!!! A tranzakcióról végig emailben informált a Transferwide. Es a penz nagyon gyorsan es pontosan (általában a deviza utalásokat képest) megérkezett a számlámra !!! Es valóban forintban , mert a szokásos min. 2000,- Ft átváltási ktg et nem számolta fel az AXA . Szóval en nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással es biztos hogy ajanlani fogom a barátaimnak , ismerőseimnek!! ( jahm es kapsz egy linket az emailben amivel te kedveznenyt kapsz azaltal h ajánlod a  szolgáltatást , gondolom ezért linkeli itt boldog boldogtalan) a lényeg h en csak olyasmit ajánlok a barátaimnak amivel en elégedett vagyok. Ezzel a szolgáltatással maximálisan elegedett vagyok. :) es végül hozzátenném hogy en bankos voltam sokáig. Megis emellett a szolgáltatás mellett teszem le a voksomat. 

Bindiii 3 napja Creative Commons License 222

Gyakran van, hogy egy nap alatt átmegy a pénz. Például többször volt, hogy reggel kiadtam az euró alapú utalást, és estére a forintszámlámom volt a pénz.

Előzmény: T.Era66 (221)
T.Era66 3 napja Creative Commons License 221

Szia!

Mégegyszer köszönöm a válaszodat.

Tegnap este (6 óra környékén) elindítottam TransferWise-zal az utalást és lányom most jelezte, hogy megérkezett a pénz a számlájára! Ez tényleg gyors volt :)

Jövőben is biztosan fogom használni.

 

Előzmény: mnibjb (217)
T.Era66 4 napja Creative Commons License 218

Szia,

Köszönöm szépen a választ és a linket. Ma akkor ki is próbálom ezt a TransferWise-t. Reméljük a legjobbakat :)

Előzmény: mnibjb (217)
mnibjb 4 napja Creative Commons License 217

Szia,

Transferwise biztonsagos, nyugodtan hasznalhatod, en mar vagy 10-szer utaltam. Altalaban lenyegesen gyorsabban is odaer a penz mint ahogy igeri. Utalasnal vagy a forintot adod meg es annyi GBP lesz amennyi eppen az arfolyam alapjan adodik vagy azt kered hogy adott GBP legyen, ekkor tobb forintot fog kerni (alapesetben talan 3%-kal de lehet allitani kisebbre de akkor lehet hogy csak kesobb teljesiti vagy egyaltalan nem ha nagyon gyengul a forint...) de visszautalja a felesleget a megadott magyarorszagi szamladra. (En mindkettot probaltam de a 3%-ot sose allitottam at.) Ezzel a linkkel 3000 GBP-ig elso utalasod ingyenes: https://transferwise.com/u/396df.

Előzmény: T.Era66 (216)
T.Era66 4 napja Creative Commons License 216

Sziasztok!
Én Angliába szeretnék utalni a lányomnak pénzt (kb 170 fontnak megfelelő összeget). A TransferWise tényleg biztonságos? Ha jól látom, akkor egy magyar számlára kell utalnom a pénzt, Ők meg kint angol számláról utalják majd tovább. 

Tényleg nincs semmilyen extra költsége (az említetten kívül)? Kicsit gyanakvó vagyok, meg kicsit kételkedő, mert megszoktam, hogy pénzügyeknél szeretik az embereket lehúzni :)

A válaszokat előre is köszönöm!

Bindiii 2014.11.02 Creative Commons License 215

sritu: Mielőtt ennyire rákapsz itt a reklámozásra, szeretnénk felhívni a figyelmedet a következő lehetőségre: http://forum.index.hu/reklamlink/

Ellenkező esetben megkérjük a moderátort, hogy vizsgálja meg alaposabban az affiliate linkedet, ahol minden egyes felhasználó után elvileg több ezer forintot kapsz...

Előzmény: sritu (214)
Bindiii 2014.10.05 Creative Commons License 213

sritu: aktivitásod alapján, mást nem tettél csak ebben a fórumban szóltál hozzá, és minden hozzászólásban szerepel az affiliate linked...

Bindiii 2014.10.04 Creative Commons License 210

Igen, de sok helyen el van a kutya ásva. Nem tudod milyen árfolyam vált a bank. Meg a magyar bankoknál a terhelések trükkösek, pl ha Horvátországban fizet az ember, akkor a kunát először átváltják euróra, majd a bank azt továbbváltja forintra. 

 

Másrészt a Dynamic Currency Conversion nevű átverés, amit a kereskedők próbálnak nagyon az ügyfelekre erőltetni.

 

Szóval jól körülnézni, mielőtt az ember a kártyáját használja :)

Előzmény: ntaicn (209)
ntaicn 2014.10.04 Creative Commons License 209

Talán a legjobb megoldás a bankkártyával való fizetés online, amely ingyenes hisz vásárlásnak minősül, ezzel a módszerrel devizát is lehet váltani.

Előzmény: Bindiii (208)
Bindiii 2014.10.03 Creative Commons License 208

Azért jó, hogy páran csak azért regisztrálnak az index fórumára, hogy az affiliate linkükkel szétspammeljék a fórumot...

 

mnibjb 2014.09.28 Creative Commons License 206

Itt az én linkem is: https://transferwise.com/u/396df. Első utalás 3000 GBP-ig ingyen (afelett is csak az arányos részre kell 0.5%-ot fizetni).

Előzmény: én83 (203)
én83 2014.08.22 Creative Commons License 204

Nagyon hasznos volt ez a leírás, köszönjük neked! :)

Előzmény: sritu (198)
én83 2014.08.22 Creative Commons License 203

Sajnos ez így normális, a külföldi utalás igen drága. :(

 

A következő utalásodnál használd a Transferwise linkem és az első utalásod ingyenes lesz:

https://transferwise.com/u/e17dfa

 

Persze más is nyugodtan használhatja. Akinek nem megy jól az angol, feltétlenül olvassa el a 198-as hozzászólásban beszúrt leírást. Nagyon hasznos.

Előzmény: Béci 72 (199)
én83 2014.08.22 Creative Commons License 202

Helló!

 

Nemrég használtam a Transferwise-t, amiről itt olvastam először. Csütörtök este utaltam Németországba, hétfőn délelőtt már meg is érkezett a pénz. Az itt talált linknek köszönhetően ingyenes volt az utalás. Szóval én csak ajánlani tudom!

Bindiii 2014.08.19 Creative Commons License 201

Használj TransferWiset vagy CurrencyFairt. Az előbbiről többször irtunk itt a fórumban

Előzmény: Béci 72 (199)
nyman 2014.08.19 Creative Commons License 200

Vegig olvastad a szamlavezetes kondicios listajat?

Előzmény: Béci 72 (199)
Béci 72 2014.08.18 Creative Commons License 199

Sziasztok!

 

Euro számlámról már többször utaltam viszonylag kis-100-150- eurós összegeket Görögországba,és Horvátországba.

Mindkét esetben 40-45 euróba került az utalás.Ez hogy lehet?Normális ez,vagy valamit elronthattam?

 

Köszi a segítséget.

Üdv.:

zsuzso100 2014.06.18 Creative Commons License 197

Abban esetleg tud valaki segíteni, hogy EU-n kívül, Afrikába hogy a legjobb utalni? Köszönöm!

Bindiii 2014.06.03 Creative Commons License 196

Tisztelt K&H!

 

Örömmel vesszük, hogy ennyi dolog ingyenes és hivatalosan reagáltak a bejegyzésekre, de nézzük mi kerül pénzbe:

- Önök ma az eurót 297.30 Ft-ért devizaárfolyamon veszik, miközben a hivatalos árfolyam 303,94 Ft. Tehát a devizakonverzión legalább 2% marzsuk van.

- Ha a lent említett úr még ezt forintban felveszi az eurós számlájáról, fizet Önöknek jutalékot, ami 1% + 500 forint.

- Itt még biztos vannak más tételek is, ami elkerülte a figyelmem, de nehéz sajnos ezt a 300 oldalt feldolgozni (https://www.kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/media/dokumentum_gyujtok/szamlavezetesi_hirdetmeny.erv-20140701.pdf)

- Azt nem is számoltam, hogy a GBP és a EUR váltáson is van devizakonverziós marzs, tehát itt is bukik az illető.

 

Tehát ha például 1000 eurót forintban kivesz a lent említett úr, akkor kb 969 EUR-nak megfelő forintot kap, és legalább 31 EUR eltűnik baki díjként. Ez eddig több, mint 3% az összeg.

 

Bocsánat, de itt többen vagyunk, akik ezt a jutalékot nem hajlandóan Önöknek és a szektorbeli társaiknak megfizetni.

 

Üdvözlettel,

 

Bindiii 

Előzmény: K&H Csoport (195)
K&H Csoport 2014.06.03 Creative Commons License 195

Üdvözlet!

Olvastuk a kérdésfeltevést, és reméljük, hogy válaszunkkal tudunk segíteni. A konkrét ügylettel kapcsolatban jóval többet kellene tudnunk a minél pontosabb válaszadáshoz, ezért mindenekelőtt azzal a kéréssel indítanánk, hogy feltétlenül keresse meg ügyfélszolgálatunkat a két biztonságos csatorna egyikén, a bank@kh.hu emailcímen, vagy a +36 (1/20/30/70) 335 3355-ös telefonszámon.

 

Amit viszont mindenképpen el tudunk mondani segítségképpen a mai, 2014. június 3-i állapotok szerint:

- lakossági bankszámla esetén a jóváírásért nem számolunk fel díjat.

- mivel EGT-n belüli fizetés, a közvetítő bankok nem számolhatnak fel jutalékot, tehát az indított összeg meg kell, hogy érkezzen a számlára.

- ha felveszi, vagy átutalja, a tranzakciós adót a K&H Bank fizeti meg az államnak, az ügyfél csak a hirdetményben feltüntetett tranzakcióra vonatkozó banki díjat fizeti (kivéve HUF 150 ezer forint összeghatárig, ami díjmentes, ha tett ingyenes készpénz felvételi nyilatkozatot.)

- ha az átutalás devizaneme eltér a kedvezményezett számla devizanemétől, pl. EUR-ot utal HUF számlára, akkor mi végezzük el a konverziót.

- indíthatja úgy is a megbízást, hogy a kedvezményezett számla devizanemében, akkor az angol banknál történik meg a konverzió,

- ha viszont EUR számláról indít EUR-ot, itteni EUR számlára, akkor az átutalt összeget egy az egyben jóváírjuk a K&H-ás bankszámlán, konverzió sincs.

 

Ezzel együtt jó néhány kérdés nyitott maradt - a továbbiakhoz az ügyfélszolgálatunk várja a megkeresését!

 

Üdvözlettel:

K&H

Előzmény: Daralo1982 (191)
Bindiii 2014.06.02 Creative Commons License 194

Még olcsóbb, ha forint számláról utalod TransferWisezal, és ők euróban továbbutalják. Ekkor egy helyi utalás díját fizeted plusz fél százalék jutalék a TransferWisenak és nem buksz a váltáson.

 

Lent van a linkem, ha gondolod használd, és akkor az első utalásod ingyenes (kisérletezni jó pl).

Előzmény: macilus (192)
Bindiii 2014.06.01 Creative Commons License 193

Arra figyelj, hogy SEPA-ként add ki az utalást. 5-6 euró biztos lesz az utalás.

Előzmény: macilus (192)
macilus 2014.06.01 Creative Commons License 192

Sziasztok!

Szeretnék a lányomnak Eurót utalni Mországról. Eurós KH számlára tenném be és utalnám Franciao-ba. Jó ez igy vagy nyissak valahol másik számlát és onnan olcsóbb?Tapasztalatlan vok ebben, segitsetek!!Köszi!

Daralo1982 2014.06.01 Creative Commons License 191

Szia!

Bocsi de nem értem a kérdést.

https://www.kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/termekek_szolgaltatasok/szamlavezetes/bankszamlak/lakossagi_devizaszamla.html

Szerintem ilyen van. Mondtam hogy nem értek hozzá.meg nem is emlékszem 2006 ban nyitottam.

Előzmény: Bindiii (190)
Bindiii 2014.05.31 Creative Commons License 190

És milyen alapú számla van mögötte? :)

Előzmény: Daralo1982 (189)
Daralo1982 2014.05.31 Creative Commons License 189

Szia!

Köszi a gyors választ.A k and h csak euro alapu illetve ez az egy magyar kártyám van csak.

De ha forint alapu lenne akkor elöször váltanak eurora aztán azt forintra nem?

Most megyek haza vinnék valamennyit zsebbe de a többit átküldeném csak nem akarok sokat vesziteni meg hogy lehuzzanak.

Szerinted hogy a legjobb csinálni?

Előzmény: Bindiii (188)
Bindiii 2014.05.31 Creative Commons License 188

De ha haza küldesz, miért nem veszítek fel forintban? Havi 150e Ft-ig ingyenes a készpénzfelvét.

Előzmény: Daralo1982 (186)
Bindiii 2014.05.31 Creative Commons License 187

Van a KH kártya mögött Euró alapú bankszámla? Ha igen, akkor a SEPA miatt ingyenes az utalás, de ahogy a magyar bankokat ismerem, biztos felszámolnak valami könyvelési tételt vagy valami hasonlót.

 

Max limit is van, kb egy milla font vagy valami hasonló :) Egyszer van váltás, az első utalás 3000 fontig illetve annak megfelelő valutáig ingyenes.

 

Igen, fizetsz tranzakciós adót a magyar államnak mikor a készpénzben felveszed vagy továbbutalod, ezt a bank levonja.

 

Attól függ hogy forintban veszed-e fel vagy euróban. Ha az előbbiben akkor még a váltással is lehúznak. Keress rá: Kondiciós lista K H bankkártya

Előzmény: Daralo1982 (186)