Keresés

Részletes keresés

ejropa2 Creative Commons License 2019.12.31 0 0 724

Játék a kastélyban (Pécsi Nemzeti Színház)

 

Teljesen molyrágta, avítt darab, avítt rendezésben, kisvárosi publikumnak ez is megteszi alapon. És tényleg: pótszékes teltház, vastaps.

Egyedül Köles Ferenc vitte a vállán a darabot, a többiek mind halványak, ha nem egyenesen kutyaütőek.

 

ejropa2 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 723
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.06 0 0 722

Peer gynt- Stúdió K

 

Mindenkinek egyszer látnia kell.Nagypál Gábor zseniális.Az hogy van amikor 360 fokban játszanak a kőbányai pincerendszerben, külön jó. Fizikai színház kimaxolva:-)


Ádám almái-Radnóti a Katonában

Voltak felesleges dolgok, én Csomós Marit annak tartottam, de egész élvezhető adaptáció

József és testvérei-Örkény

Kiváló darab!A hosszúsága a vége felé kicsit zavaró, vannak üresjáratok. De Polgár Csaba játéka egyre jobban tetszik.

Don Quijote-Szkéné

 

Kicsit laposka, nem rossz, de nem is kimelkedő. Szórakoztató, Scherert még nem láttam soha színházban, de nagyon mókás Sancho volt:-)

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.30 0 0 721

Verdi: Falstaff- Miskolc

Operabeavató

Ezt így kell csinálni. Egy órás volt, a gyerekeket is lekötötte-végül is nekik lett meghirdetve

Ez Bp-en fullház lenne, itt 70%.
Remek kezdeményezés.
A szelfizés, a sok mozgás lekötötte a gyerkeket, de az ének, és a zenekar is kiváló volt.

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.23 0 0 720

Mélyben/Örkény

Semmi extra, semmi új. A színészek játéka jó volt, de ők tényleg jók mindenhol. Luka karaktere nekem nem volt elég erős. Nagy Zsolt viszont zseniál. 

Az élet mint olyan/Víg

Milyen? Kern kisujjból hozza már a szakmát. De amúgy elég bugyuta humor, amit a Parti Nagy szöveg picit felhúz, de nem eléggé. Mondjuk az is furcsa volt, hogy 70 körüliek játszották az 50 éveseket....hm.Valamint 2019-ben még vicces az hogy egy nő ennyire együgyű és szervilis, a férj meg egy bunkó?
Kiváló színészi játék, de nem olyan ütős a darab sztem.

 Lefitymálva/Jurányi

Volt pár jó poén (de a 2. "szar" szkeccs gyenge volt) a végére kezdett kabaréból színdarabbá válni. Egynek elment, de a nénik mögöttem visítva kacagtak...attól messze volt. A Roland verset viszont kerestem a neten, de sajna nincs fenn:-) Azon tényleg nevettem szellemes volt, ironikus.

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.09 0 0 719

Borisz Godunov-Katona

Pont olyan mint a kritikák leírják: sótlan, semmi új

Elektra- Latinovits, Budaörs

Balsai Móni miatt. 
Tipikus Alföldi darab. Annak minden pozitív, negatív hozadékával. Brash Bence mondjuk meglepően jó volt, meg a Móni is csak az nem meglepően.

A lélek legszebb éjszakája- Örkény

Nem lett volna rossz, csak a könyv nem ennyire a kurvázás körül mozog.
Azonban jobb lenne, ha valahogy szellőztetnének, mert alig volt levegő a kisteremben. No persze, ha az a cél, hogy a néző is is izzadjon akkor sikerült:-)


A hattyú-Örkény


Szórakoztató volt. Nekem tetszett a héliumos lufi is (a kritika fanyalog) meg a vagány ruházat. CSákányi Esztert még nem volt szerencsém látni színpadon, de végre sikerült. Ugyanazt gondolom mint Pogány Juditról, egy-egy mozdulata a kezével, vagy szemforgatása kifejezőbb, mint az ifjabbak harsány ugrálása. 

Macbeth-Szkéné


Kiváló előadás volt! A "falas" megoldás, a zombiszerű lidércek, a gyalog galoppot idéző lovaglás....a két főszereplő is, minden jó volt. Nagypál Gábor meg is kapta érte a Gábor MIklós díjat. Jogosan.

Lacimaci35 Creative Commons License 2019.03.21 0 0 718

Léla szeme – ősbemutató, április 4., 15 és 19 óra

 

UP Újpesti Rendezvénytér (1042 Budapest, Szent István tér 13-14.)

 

A vak Léla Ardealt kedves, vidám természete és látnoki képessége miatt kedvelik a kisváros lakói. Gyűlölik és kirekesztik viszont azt az elátkozott, torz ifjút, akibe Léla beleszeret. A gyönyörű világtalan leány a fiú szeretetreméltó természetére figyel fel, nem pedig a számára láthatatlan rútságára…

 

https://www.jegy.hu/program/kosa-zsolt-szepesi-richard-lela-szeme-103047

 

Előzetes:
https://youtu.be/532bFWznleU

 

Várunk minden érdeklődőt!

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.12 -1 0 717

Pénteken néztem meg a Valami csaj(ok) előadást, de én Szentendrén.

 

Ajánló:

https://www.youtube.com/watch?v=xg7Ty4yW1so

 

 

Pokorny Lia tényleg remekül játssza a négy női karaktert (magamban így neveztem el őket: a leharcolt háziasszony, a kurva, a dögös docensné és a párizsi nő).

De! Őze Áron is jól játszik.

(a darab 4/10, a játék 8/10)

 

 

Szombaton "A Krakken művelet" az Átriumban, egy abszurd komédia a korrupcióról (tömören így írnám le a műfajt), tele poénokkal, finom utalásokkal, de szerencsére a szerzők elkerülték a napi politizálást.

Pörgős darab, jó rendezéssel.

A párbeszédek kb. harmada halandzsa nyelven folyik, persze azt lefordítják, amit meg nem, az adja magát, ajánlom mindenkinek, aki picit is szereti a hagyományostól eltérő előadásokat.

Jók a szereplők, de talán Gyabronka József játékát emelném ki, Bálint Andrást nagyon nem szerettem gyerekkoromban, de most már a helyére került - ez előtt "A művésznő és rajongói" c. darabban láttam.

(a mű 8/10, a rendezés 9/10, a játék 9/10)

 

Ízelítő:

https://www.youtube.com/watch?v=bp_6psr4ZHw

Előzmény: Briglett (716)
Briglett Creative Commons License 2018.11.19 0 0 716

Rózsavölgyi Szalon:Valami csaj(ok) Régóta tervezem, hogy elmegyek a Rózsavölgyi szalonba, de csak most jutottam el. Különleges hangulata van, nekem nagyon tetszett. ( nem is nagyon tudok hozzá hasonló helyet. Esetleg valaki tud?) Könnyed, de jó darab. Pokorny Lia alakításait én nagyon szeretem. Aki szereti őt és egy kellemes kikapcsolódásra vágyik, nézze meg!

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 0 0 715

Nem a héten, de az őszi szezonban

Berlin Alexanderplatz- Katona


EL kell felejteni a filmet, és a regényt is. Sok hűhó semmiért ez a darab. Nagyon sok meló, nagyon jó színészek, de az üzenet nem jön át, bármilyen hangos, és látványos is az előadás.

Rettegés és ínség a harmadik birodalomban- Stúdió K

Hah,kiváncsi vagyok ezt a darabot is látta-e a főpolgármester helyettes asszony (vö. Máté G. interjú) erős áthallásokat kreálnak, bár azt nagyon szellemesen. Kifejezetten jó volt a teljes nézőtér kihasználása , bár nem szeretem a nézők bevonását, de ez diszkréten történik, inkább a teret használják ki. A kabaré (akár a film, akár a varieté, mint műfaj) itt tragédiák tömkelegének ellenpontja, a bírósági jelenet az egész előadás csúcsa. Bár a konferansz eleinte nem volt szimpatikus, de ez valahogy elmúlik. Ügyesen kötik össze a novellákat.

A lány aki hozott lélekből dolgozott-Szkéné

A címe a legjobb. A színészek is jók, talán ez menti meg az egészet, a kimagasló színészi játék. Mert amúgy illogikus sokszor (pl. mikor volt egy tanárnak annyi pénze, hogy csak simán nyaralgatnak) Háy agyában játszódik az egész, nőgyülölő attitűddel, mind a férfiak mind a nők részéről. Ha ezt a válása után írta, hát meg is látszik.

A Herner Ferike faterja- Pince

Kaszás Gergőt sosem láttam még, de piszok jól hozta a vidéki sovány alkesz közmunkást. Igen a vidék ilyen most, mint ebben a darabban. A sok trágár szóval együtt. Maga a drámai vonal....hmm....valahogy mellékes is lett számomra emiatt.



Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 0 0 714

Szerintem meg rossz. A "Nehéz" női párjának szánták, de nagyságrendekkel gyengébb lett. 

Előzmény: Briglett (702)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.16 0 0 713

Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy a THE BUES BROTHERS előadást, amit a Soproni színházban játszottak tavasszal, meg lehet nézni valahol? 

troglodita Creative Commons License 2018.06.01 0 0 712

Előzmény: ejropa2 (711)
ejropa2 Creative Commons License 2018.05.27 0 1 711

Ugye milyen nagyszerű vers?

Előzmény: troglodita (708)
ejropa2 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 710

Huhh!!!

Először a helyszínről:

A Makovecz által tervezett épület - túl azon, hogy esztétikailag is aggályos - tulajdonképpen mindenre alkalmatlan, de egy színházi előadás megtartására mindenképpen. Az akusztika értékelhetetlen, alig lehetett érteni a szereplőket, és nem az artikulációjuk miatt, a padozat járólapokból áll, tehát ha a széket valaki icipicit arrébb akarta tenni, és ez gyakorta előfordulhatott, tekintve, hogy nem emelkedik a nézőtér, akkor fülsértő csikorgást lehetett hallani, mire gyilkos pillantást vetettem az előttem ülőre, akit ez nem akadályozott meg abban, hogy később elszunyókáljon az előadás alatt. És valószínűleg ő viselkedett adekvátan.

A helység nagy belmagassága dacára szellőzetlen, így majd' meghaltunk az átforrósodott levegőtől.

 

Az előadásról:

Rémesen unalmas, követhetetlen, állókép-jellegű, ízléstelen kiszólások, idétlen aktualizálások, szájbarágó tanulságok, ha egyáltalán van efféle benne.

A publikumot a pécsi protest közönség alkotta kiegészülve kis számú helybélivel, és ha magunkat veszem alapul, akkor az elhibázott kultúrpolitikának köszönheti az előadás a teltházat.

Magunk részéről az első felvonást nagy nehezen kibírtuk, utána sebbel-lobbal iparkodtunk a buszhoz, és most igyekszünk felejteni.

 

Mindazonáltal köszönjük a szigetvári önkormányzatnak, hogy befogadta az előadást.

 

(Az előadás apropóján eszembe jutott, hogy mikor Halász Péter hazatelepült és előadást tartott, sűrű sorokban rohantak az emberek a szcénára, amely még csak botrány sem volt, hanem csupa merő unalom, miként csalódottan beszámolt róla egy barátom.)

Előzmény: barrix (706)
barrix Creative Commons License 2018.05.23 0 0 709

Pál András nagyon jó volt a Futótűzben, és a Lear királyban. Igazán van valami érdekes benne minden szerepében. Rozs Tamást sajnos nem ismerem, de ajánlód felkeltette az érdeklődésemet, majd jövő évadban sort kerítek rá. Versesben nekem két legutóbbi nagy élmény: az Örkényben az Anyám tyúkja I. és a Toldi a Pestiben, Csőre Gáborral. Mindkettő nagyon ajánlott!

 

Pintér Béláról: te vagy az első, aki nem kedveli a széles színházas ismeretségi körömből.Nagyon érdekes. Nekem mindegyik előadása magával ragadó, elgondolkodtató. Abszolút az én korosztályom, és nekem is erős táncházas kötődésem van. Ritkán tudok nevetni színházban, neki mindig sikerül megnevettetni, valahogy a humora az, ami igazán az enyém, miközben vannak darabjai, amik fejbe vágnak. 

Előzmény: ejropa2 (707)
troglodita Creative Commons License 2018.05.18 0 0 708

fehér inged világít, csorba lépcsőkön föl a napvilágig?

Előzmény: ejropa2 (707)
ejropa2 Creative Commons License 2018.05.18 0 0 707

Attól tartok, nekem is hasonló lesz a véleményem, ám most már dafke mindenképpen megnézem, csak épp nem Pécsett, mivel onnét kitiltották, hanem Szigetváron.

Pintért sajnos nem kedvelem.

 

Ámde ma Pál András és kedves zenész barátunk, Rozs Tamás előadásában remek Petri-estet, a Kezdhetek folytatódni-t láttunk.

Nagyszerű összhang volt a két előadó között, habár megítélésem szerint Tamásban több volt az alázat, amellyel a versekhez közelített.

Ennek dacára néhány megzenésítése nem tetszett, mert nem illett szerintem a szöveghez. Klassz, hogy tud doromb-énekelni, ám egyszer elég lett volna, ha egyáltalán, valamint attól tartok, hogy mint virtigli urbánustól, mi sem állt távolabb Petritől, mint a népzene.

Egyik kedvencem, a Hogy elérjek a napsütötte sávig c. vers előadása sajnos félrecsúszott, durván eltolódott a tréfa felé, noha ez egy súlyosan megrendítő vers, a legkevésbé sem mókás, vagy én értem félre végzetesen. Engem kifejezetten bántott az elődadásmód.

De az összbenyomás jó volt, és habár kis város Pécs, azért nem csupán a két előadó ismerőse, rokona, barátja töltötte meg a nézőteret.

Reménynek pedig íme a végszó: "Cipőmre nézek: fűző benne! Nem lehet, hogy ez börtön lenne."

Előzmény: barrix (706)
barrix Creative Commons License 2018.05.07 0 0 706

Az Igenis, miniszterelnök, úr! c. darab nekem nagyon erőltetett és harsány, megkockáztatom ízléstelen volt. Nem ajánlom megnézésre. A darabtól eltekintve a mögötte húzódó történet rém gusztustalan és európaiatlan. /ha van egyáltalán ilyen szó/.

 

Amit viszont érdemes nézni: Pintér Béla továbbra is. Eddig 14-ből 10 nagyon-nagyon tatszett, de a másik 4 is bőven az átlagos színházi élmény felett van. 

 

Előzmény: ejropa2 (703)
ejropa2 Creative Commons License 2018.04.21 0 0 705

Kösz!

De nem elsősorban Szép Ernővel volt kifogásom, noha ezeket a darabokat is feledhetőnek tartom, hanem a feledhetetlenül rossz előadással.

Előzmény: troglodita (704)
troglodita Creative Commons License 2018.04.20 0 0 704

akkor csak neked és csak most: https://www.youtube.com/watch?v=a7f9VyYyW9o

Előzmény: ejropa2 (703)
ejropa2 Creative Commons License 2018.04.19 0 0 703

Ismételten fel vagyok háborodva és egyben végtelenül elszomorít, ami kisvárosunkban történik (nem csupán színházügyben).

A mai rettenetes előadás (Szép Ernő két egyfelvonásosa: a Kávécsarnok és a Tűzoltó c. ) meggyőzött arról, hogy a pécsi színház mélyrepülésben van.

Szerintem ezek a darabok is teljesen avíttak, az idő eljárt felettük, ha egyáltalán valamikor is időszerűek lehettek, el nem tudom gondolni, mi a nyűért ássák elő Szép Ernő molyrágta színműveit. (Más a helyzet néhány prózai művével, amelyek kordokumentumként is jók.)

Mondjuk, hogy elfogadható darabok, miként nem, de mit hoz ki belőle a rendezés, a színészek?

Borzalmat!

Szégyelltük, hogy ott voltunk a nézőtéren. Fel kellett volna állni, és elmenni, legkésőbb húszperc múlva.

Persze magyar színházban nem bukik meg darab, legfeljebb kevesebbszer játsszák, hamar lekerül a színlapról, ez a maximum, ami megtörténhet.

 

Muszáj leírnom, noha nemigen akad errefelé olvasó, hogy mindamellett, hogy a saját színházunk pocsék, a városvezetés sugallatára indoklás nélkül lemondták az Alföldi Róbert-rendezte Igenis, miniszterelnök úr! c. előadást!

Tehát Zalaegerszeg után Pécs is beállt ebbe a bornírt sorba, és gondolom, követik más városok, melyekben a kultúra nem számít, hanem csak a felső utasítás. Visszahozták a korifeusok a támogatás-tűrés-tiltás rendszerét.

Amúgy meglehet, eszembe sem jutott volna megnézni az Igenis, miniszterelnök urat!, ámde a kitiltás hatására sokad magammal sűrű sorokban fogunk gyülekezni, ha mégis sikerül Pécsett bemutatni a darabot.

Ezzel háláljuk meg a hatalom ingyenreklámját.

Briglett Creative Commons License 2018.04.13 0 0 702

A halottember -Szkéné Színház

Nagyon jó darab. Különleges a mondanivalója. Elgondolkodtató. Nézzétek meg, ajánlom!

troglodita Creative Commons License 2018.04.09 0 0 701

Budapest Bábszínház: Gingalló

Aranyos, meg minden, Szalóki Ágit ugye imádjuk, de attól még ez az előadás még nem előadás, csak egy picit mozgalmasabbá tett másfél órás koncert. A kerettörténet rettentően sovánka és butuska is egyben, kis fantáziával azért akár valamiféle hihető és átélhető sztorit is lehetett volna belőle kerekíteni, de ez sajnos nem sikerült. Külön plusz pontok a hátterekért, külön mínuszok, hogy sajnos csak vetítik őket, pedig akár építhetnék/festhetnék/rakosgathatnák is ügyes kezű díszletezők... És az az igazság, hogy múlt hétvégén láttuk, de valahogy nem sikerül felidéznem, hogy miről is próbált szólni az egész... Ja, hogy van egy csúnya(?), esetlen kislány, aki attól szépül és okosodik meg, hogy egy hozzá hasonló lelkivilágú madárkának segít önbizalmat csiholni? Hááááát igen, akár szólhatna erről is...

7/10

 

Pesti Magyar Színház:Harisnyás Pippi

Vicces is meg aranyos is, bár egy picit feszesebb azért lehetne az egész, két órában simán kiférne az, ami így most két és fél óra lett. A tanodás növendékek ügyesek, bár eléggé egyenetlen a színvonaluk és a sok dalolás meg bohóckodás közben sajnos alig jut valami kis idő jellemfejlődésre meg más hasonló haszontalanságokra, amitől az egész egy kicsit magasabb színvonalon is rezonálni tudna. Pippi szuper erejét és aranyait én inkább kihagytam volna, inkább zavaró, mint építő ez a vonulat, a katonás kisiskolások és a felnőttek jótékony átalakulását, meg persze Harisnyás Pippi viszonylagos megszelidülését viszont kár ilyen sekélyesen és érintőlegesen kezelni. Pippi amúgy ügyes, mondjuk a szexista(?) táncai annyira nem tetszettek, Tomi nem elég kisfiús, Annika túl egysíkúan riadt és jókislányos (amikor szipogva bemászik a bőrönd-szekrénybe, azt meg egyszerűen nem tudtam értelmezni, mert amúgy akkor éppen nem volt semmi baja, azon kívül, hogy végig egy kicsit féltékeny Pippire és az öccsére...)

8/10

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.09 0 0 700

Premierajándék

 

Bohózat, színházba ritkán járók részére.
....hm, hát nem épp a Vaknyugat humorára fogékonyak részére.

:-) 

De mellettünk mindenki nevetett.

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.09 0 0 699

A Futótűz filmen Felperzselt föld címen futott, kiváló volt.
A Szívszakadtig sírva nevetős, minden értelemben. Bár Karcsika nekem már erősen Anulu, de tényleg jó.

Előzmény: barrix (695)
ejropa2 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 698

Nóra - Pécsi Nemzeti Színház

 

Ismét egy mélyrepülés kisvárosunk teátrumában! Egyetlen érdeme volt, hogy mindössze egy felvonásos - pedig terveztük, hogy a szünetben meglépünk -, így hamar szabadultunk.

A silány minőségért elsősorban Rázga-művésznekegyáltalánnemnevezhető-úr mindenféle intonálástól mentes hangja és aktori beleélést nélkülöző színpadi jelenléte okolható, ámde a valaha jobb sorsra érdemes Darabont Nikold is alkalmazkodni látszik a színház általános nívótlanságához, mert egyre rosszabb, egyre hiteltelenebb a hangja.

Sok diák volt a nézők között, akik hallhatóan nem ismerték a darabot, amely eléggé híján van a humoros jeleneteknek, azonban a rendezésnek és Rázgának köszönhetően olykor kabaréba ment át a szcéna, ezért azt kell mondanom, hogy a diákok adekvátan reagáltak - noha magam részéről inkább zokogni lett volna kedvem ekkora blődség láttán -, mikor többször nevetésben törtek ki. Szerintem ez mindent elmond Méhes László rendezéséről.

 

Tizenkét dühös ember - ugyanott

 

Már előre bosszankodtam, mit fogok megint látni, pláne, hogy miatta nem tudtam elmenni a pedagógustüntetésre.

Azonban egy feszes, izgalmas darabot láttam, szintén egy felvonásba sűrítve, amelyben egyszer sem tört meg a lendület. Pergő párbeszédek, jól kidolgozott karakterek, egyszerűségében is remek díszletek. Szerencsére Rázgának kisebb szerep jutott, amelyben persze rossz volt, de a többiek kellőképpen eltakarták.

Briglett Creative Commons License 2018.01.25 0 0 697

A Vígszínházban a Máglya -felháborítóan rossz darab! Kijöttünk és végig csak azon gondolkodtunk, hogy miért nem áltunk fel és jöttünk ki a műsor alatt. Az ember idejét és pénzét rabolták!

 

Amit érdemes megnézni: Távoli dal - Vígszínház ismét. Józan László előadása fantasztikus!

 

Nagyon jó darab a Centralban a My Fair Lady! Ezt bárki látta a baráti társaságból, mindenkinek tetszett. Ajánlani tudom.

barrix Creative Commons License 2018.01.19 0 0 696

Vilmányi Benett a Futótűzben is szerepelt, ő volt az egyik gyermek. Tetszett benne, bár ahogy a próbafotókon láttam, eredetileg Olasz Renátóé lett volna ez a szerep. Nem tudom, mi lett vele, ő nagyon tetszett nekem a Buborékokban. 

 

Előzmény: ejropa2 (694)
barrix Creative Commons License 2018.01.17 0 0 695

Futótűz a Radnótiban

 

Mindig szeretek olyan új darabot nézni, ahol számomra ismeretlen a történet. Egy kortárs nyomozós dráma, ahol a fiatal felnőtt testvérpár azt a feladatot kapja anyja végrendeletében, hogy kutassa fel apját és bátyját,  akikről eddig még csak tudomása sem volt. Innen indul el két idősíkon a történet. Alföldi rendezése nagyon letisztult, a kitűnő színészgárdára koncentrál. Ahogy megyünk egyre beljebb a történetbe csavarodik egyre inkább az ember szíve, hogy ez az asszony micsoda életutat járt be egy számunkra ismeretlen világból indulva. Eddig az évadban a legjobban ez az előadás tetszett. Kováts Adél remek választás a főszerepre, ahogy a többi szereplő is telitalálat. Jó volt László Zsoltot egy kissé más szerepkörben látni. Ajánlott előadás!

 

A mi osztályunk-Kamra

 

Néhány év után újranéztem, most már nem Haumann, hanem Koltai Róbert játssza a kivándorolt osztálytárs szerepét, nagyszerűen. Egy jó előadás évek alatt sem veszít a tempóból, nem esik szét, és nem érződik rajta a rutin. Ez egy ilyen előadás, ma is ugyanúgy üt és hat mint évekkel korábban. A kiváló szereplők közül most is Pálos Hanna tetszett benne a legjobban. 

 

Tündöklő középszer-Pintér Béla és Társulata

 

Ez egy számomra nagyon vicces Pintér-előadás, amiről szinte semmit sem tudtam, úgy ültem be rá. Nagyon élvezem a színház a színházban világot, főleg, ha ennyi humorral van megírva. A verses beszéd nagyon jót tett a darabnak, szerettem a szereplőket, főleg a számomra ismeretlen Herczenik Anna lepett meg kellemesen. Pintér Béla önmagát alakítja parádésan, öniróniával. A darab nekem nincs benne a legkedvesebb 4 Pintér-darabomban, de nagyon jó szórakozást nyújtott, és ismét meg tudott lepni. 

 

Szívszakadtig-Pintér Béla és Társulata

 

Ez is nagyon röhögős darab, de  ez volt az első olyan Pintér-darabom, ahol előre tudtam a végkifejletet. Leginkább a kórházas jelenetek voltak sírva nevetősek, de nagyon tetszett a családi élet bemutatása is. Friedenthal Zoltán több szerepe közül nekem az idős apa megformálása volt fájdalmasan hiteles, szívfacsaró. Stefanovics Angéla remek, mint mindig. 

 

 

 

Előzmény: ejropa2 (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!