Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Pennysta 2014.07.19 13:39:13 © 5367

Narancslány: Diinuska?

Ti meg könyörgöm ürítsetek már egy jóízűt!

April07 2014.07.17 16:13:04 © 5366

Köszi a tanácsokat, illetve az együttérzést. Nagyon sok hozzászólásodat olvastam itt, sajnos, már csak az elfuserált műtétem után... Akkor dühömben és elkeseredettségemben végigolvastam az egész fórumot.

Most jutottam el odáig, hogy igyekszem én is mindenfelé terjeszteni a "tudást":) Ahogy a hozzászólásomat a webbetegen is megcímeztem: Ha csak egy embert vissza tartok attól hogy az ARS MEDICÁBA menjen, már érdemes volt regisztrálnom a fórumokba! Hozzáteszem, ezt a fajta lézeres műtétet sehol!

A műtét után egyébként komolyan gondolkoztam azon, hogy a "szétégetett"műtéti területet ábrázoló fotóval kiállok az Ars Medica elé és demonstrálok! :) Pertársaságot is keresgéltem, sikertelenül. Mégis hogy lehet, hogy ezt a TB támogatja??

Aztán persze lehiggadtam, most már megpróbálom az energiáimat máshol levezetni, illetve megtanulni ezzel együtt élni. Tudom, hogy már sosem lesz olyan, mint a műtét előtt, de ahogy írtad, javítani még lehet.

Eddig is nagyon sokat segítettek a "sorstársak"- köztük a Te gondolataid.

Ezúton is köszönöm :)

Előzmény: alongtimeago (5362)
bonap arte 2014.07.15 22:48:07 © 5365

Vegyél a patikában parafin olajat. Vigyél magaddal egy fél literes üveget 7-800 körül lesz az ára. Reggeli és vacsora előtt fél órával vegyél be egy evőkanállal. Teljesen íztelen, nem lesz bajod tőle. Lazítja és csúszóssá teszi a székletet így sokkal könnyebb lesz a wc-n.

Előzmény: Narancslány (5364)
Narancslány 2014.07.15 18:02:52 © 5364

Sziasztok!

 

Nekem pár kérdésem lenne hozzátok, az egyik az, hogy normális, hogy a végbélrepedés mindig máshol újul ki? Sajnos kb 5 éve szenvedek tőle, hol jobban, hol kevésbé, hol hosszabban, hol rövidebben) Számtalan proktológust megjártam, köztük a "híresebbeket is". A kúpok, ahogy mindenkinél ideig óráig segítenek, a nitromintes kenőcs és a torna nem jött be nekem valamiért, pedig nagyon kitartóan csináltam, de amint abbahagytam nemsokára újra jött a baj. Nálam a problémát az okozza, h a széklet eleje kemény, akármit csinálok. (napi 3 liter folyadék (víz és tea főként, vagy 100%-os gyümölcslé egy/két pohár, próbáltam a zabkorpát/útifűmaghéjat/aszalt szilvát/aszalt szilva levet, sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, nem eszem kenyeret egyéb okokból és így is bekeményedik az eleje!) 

Igazéból attól félek, hogy ez a sok repedés mind heggel gyógyul és szűkül ott lent minden. :(

 

A másik, hogy mindezek mellé pár hete beszereztem egy jó kis anopapilla gyulladást, amit kiműtött egy szintén jó nevű proktológus, akivel maximálisan meg vagyok elégedve, viszont a helye még mindig fáj és lett ott egy heg belül, érzem ezt is. Ez örökre így marad? Ez is néha jobban, néha kevésbé fáj. Igazából ez a sok itt-ott repedés is azóta szinte mindennapos (3 napig nincs gond, utána 5 napig megin szúr/fáj/csíp/vérzik) ilyenkor a zároizmom is görcsösebb, ezt érzem is, de ha éppen nincs repedés, akkor érzem hogy lazább, normálisabb. Próbálok lazítani, relaxálni, tornázni, kád vízben ülni... A műtét előtt mindig elől vagy hátul repedt be, a "szokásos" vonalakban. 

 

Kicsit el vagyok keseredve, hogy hiába ez az étrend, mindig van vmi gond ott alul. Az hogy mindig máshol reped fel, meg a heg is fáj mind attól van, hogy felsérti a kemény széklet? De normális, hogy mindig felsérti, ha kicsit keményebb az eleje? :( És most már nem tudom mit egyek, hogy lazább legyen. Ha sikerül, akkor egész jó,de akkor is van,h a műtéti hegnél mintha csípne. A műtét olyan 7 hete volt kb. 

 

Valaki valami okosat tud mondani? :( Már elegem van az állandó orvoshoz mászkálásból és hátsómutogatásból... :(

bonap arte 2014.07.12 18:41:38 © 5363

És akkor hogyan wc-zel? Állva csinálod a nagydolgot?

 

Nekem gerekkorom óta volt aranyerem. Az utolsó 15 évet átkínlódtam vele, most 50 vagyok. Tavaly decemberben megműtöttek. 3 durva vérző érből kettőt hagyományos módon szikével operált ki a doki. A harmadikat operációt most őszre tervezzük.

Semmi komplikáció nem volt a műtét után. 20 nap alatt teljesen fájdalommentesre épültem fel. A wc-zés könnyű és gyors azóta, a még meglévő egy belső aranyér nem zavar, nem fáj, nem vérzik. Ugyanahhoz a dokihoz megyek vissza, megcsinálja ezt is rendesen aztán talán rendben leszek seggileg.

Előzmény: alongtimeago (5362)
alongtimeago 2014.07.12 18:17:37 © 5362

1. A lézer alkalmatlan az aranyérműtétre, ez a műtétfajta más országokban be van tiltva, nálunk még nem.

 

2. Általában 10 aranyér betegből 1-nél szükséges csak műtét (Dr. Prof. Ritter László)

 

3. Akinek aranyeres problémája van a legelső és legfontosabb megtanulni valója: tilos bevállalnia a lézerés aranyérműtétet. Ha ezt tudja már nagyot nyert, és ezután arra koncentráljon hogy 90% eséllyel műtétre sincs szüksége, tehát vigyázzon magára, mert egy-egy doki rögtön műtené !

 

Én 5 évvel vagyok a lézeres műtét után, azóta sokat javultam.

7 napból 5 napon intimtornázom, és szinte sosem wc-zek ülve.

Egyébként nekem sem lett volna szükségem nemhogy lézeres műtétre sem, de más típúsú műtétre sem.

Csak sajnos az emberek úgy gondolkoznak ha ott lent fáj akkor műtét... Teljesen távúton járnak és akkor ha ehhez rossz doki társul, kész a katasztrófa.

 

Neked jobbulást, kísérletezz kicsit magaddal, mi és hogy lenne jobb, és hidd el évről évre jobban lehet lenni. Arra gondolj hogy most már a legfontosabb info birtokába vagy, tehát mégegyszer biztos nem mennél lézeres műtétre, ez az info óriási kincs !!!

 

Egyébként bárki ismerős akinek hasonló aranyeres problémája volt és velem beszélt, majd általam ajánlott dokihoz küldtem, még soha senkit nem kellett megműteni.

Előzmény: April07 (5361)
April07 2014.07.09 12:51:33 © 5361

Okulásul itt is közzéteszem, a Webbeteg ARS MEDICA fórumba írtam:

Üdv mindenkinek. Megpróbálom röviden: 2011-ben volt a műtétem Dr Dömötörnél az Ars Medicában. Lézeres aranyérműtét. A honlapjuk alapján és a Tb-támogatás miatt választottam őket, de már az első vizsgálatnál el kellett volna gondolkoznom... Durva, sürgető modor, nulla empátia az "orvos" részéről. Ráadásul, most hogy már utánaolvastam, nem is kellett volna műteni, amit ő III. fokú műtendő aranyérnek minősített. Akkor semmi fájdalom, semmi vérzés, csak egy félborsónyi dudor volt. A műtét után, amikor magamhoz tértem, hatalmas tampon volt a fenekemben, amikor kivették nagyon vérzett és fájt. Aznap este hazamehettem, támolyogva, fájdalmakkal. Otthon aztán következett a pokol... Az erős fájdalomcsillapítók mellett épp csak feküdni tudtam, de amikor WC-zni kellett menni, annyira fájt, hogy sikítottam... Mindent megpróbáltam: meleg vizes ülőfürdőt, paraffinolaj ivás, étkezésre is figyeltem persze, bár enni is alig mertem, nehogy mennem kelljen. Ez kb. két hétig tartott. Utána is nagyon fájdalmas volt, de már nem azzal az intenzitással, mintha késel hasogatnának... A műtét helye úgy nézett ki, mintha egy kisebb piros karfiol lenne a fenekem helyén, a végbélnyílásom teljesen összeszűkült. Kb 6-8 hét kellett ahhoz hogy a sebek elmúljanak. Ezután viszont visszamaradt három bőrlebeny a nyílás környékén. Közbe volt egy felülvizsgálat is "dr" Dömötörnél, ami abból állt, hogy az ujjával felnyúlt a fájó, frissen műtött fenekembe, mondhatom, csillagokat láttam. Pár hónappal később, amikor már egyáltalán el tudtam képzelni, hogy bárki odanyúljon, elmentem egy nagyon kedves doktornőhöz (dr. Csatár Éva), nagyon megértően és minimális fájdalom nélkül vizsgált meg. Azt mondta, hogy (miután hallotta hol és hogyan műtöttek) még viszonylag jól jártam, látott ő már ceruzahegy vékonyságúra beszűkült végbélnyílást a lézeres műtét után. A visszamaradt bőr"lebenyeimet" kétszerre műtötte le, minimális fájdalommal járt. Persze, olyan állapot, mint a műtét előtt, már soha sem lesz (mármint annyira normális). Azóta is problémáim vannak azon a területen. Egyik dolog, hogy esztétikailag csúnya, higiéniai szempontból is nehezebben tisztán tartható. Keményebb székletnél vérzik, fáj. Állandóan kontrollra kell járnom. Szóval: bárki, aki oda készül, olvassa el a véleményeket, és csak ezután döntsön! Bár én is így tettem volna!

andigrey 2014.07.02 21:25:51 © 5360

Tisztelt Doktor Úr!

 

Nekem kb.2 hete jelentkezett ismét az aranyerem. Az első héten erős fájdalmam volt. Használtam krémet és kúpot is, sőt még detralex tablettát is ettem. Mára a fájdalom elmúlt, de a méret (babszem) megmaradt. Sőt pár napja vérzik is. Legutóbb (1 éve) is vérzett, de nem ennyire és nem ennyi ideig. A kérdésem az lenne, hogy a vérzés meddig tarthat és mit lehet tenni ellene?Elmúlik egyáltalán? A kamillás ülőfürdő hatásos lehet?

Válaszát előre is köszönöm! 

Tisztelettel:Andrea

dr. Bánfalvi Péter 2014.06.29 20:55:29 Creative Commons License 5359

Kedves Noémi!

 

Szinte az összes kérdésére vizsgálat nélkül csak egy gyenge talán/lehet a válasz. Ételallergia hatása ebben az esetben nem valószínű.

 

Egy ultrahang talán adhad némi segítséget.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Bánfalvi Péter

proktológus

Az Év Magánrendelője

Előzmény: tn83 (5357)
dr. Bánfalvi Péter 2014.06.29 20:50:53 Creative Commons License 5358

Kedves József!

 

Szerintem a problémái már réges-rég túlmentek azon, hogy bármi krémmel-kúppal orvosolni tudja. Egy jó szakembert, proktológust keressen fel, ő majd megoldja problémáit!

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Bánfalvi Péter

proktológus

Az Év Magánpraxisa

Előzmény: jozsef1977 (5356)
tn83 2014.06.24 21:18:44 © 5357

Tisztelt Doktor Úr!

 

Immáron 9 hete műtöttek (altatásban, 40 percig, a záróizom bemetszése nélkül (Németországban)) anális fissurával, amiből kinőtt egy polyp, amit mindig vissza kellett helyezni... Régi belső repedés volt, a doki szerint ezért gyógyul lassan... De azért mégis, már 9 hét eltelt és a mai napig minden nap fájdalomcsillapítózok, mert székelés után annyira fáj! Kezdetben záróizom görcsöm volt, ahogy a Doktor Úr is írta, de az csak 2 hétig tartott, azóta más jellegű a fájdalom. Ugyanúgy szenvedek, mint a műtét előtt. Belül állítólag már begyógyult, kívül még nem teljesen. Csak enyhülnie kéne lassan, ha még nem is múlik el teljesen, nem?

Azt szeretném kérdezni, hogy Ön is úgy gondolja, legyek türelemmel és ez elmúlhat? Vagy elképzelhető, hogy nem is a műtét helye fáj ennyire, hanem van a mélyben valami más, ami nem került felfedezésre? (ezt csak azért furcsállnám, mert egy ilyen hosszú műtét alatt csak kiderült volna, ha van még valami, nem?) Okozhat ilyen fájdalmat pl. étel allergia (néha úgy tűnik, hogy amikor puffadok, vagy fáj egy kicsit a hasam is, vagy csak kellemetlen hasi diszkomfort érzésem van, olyankor még jobban fáj lent is...)? Hová menjek tovább, ha a proctológus nem segít? Ct, vagy uh szükséges? Ha Ön szerint is normális lehet, hogy még mindig fáj, akkor várok türelmesen és szedem tovább a fájdalomcsillapítót, de meddig kb.??

 

Köszönöm, ha megszán válaszával! Üdvözlettel! Noémi

jozsef1977 2014.06.19 22:19:39 © 5356

Tisztelt doktor úr. 

36eves férfi vagyok aki úgy fogalmazok tizen éves korom óta gondolom hogy arany erem van ami eleinte évente napjainkban akár havonta bujik kívülre és teszi fajdalmassa a szekelest hajolast stb. Nem vérzik csak fáj de néha viszket is de az ritka. Eddig recept nelkuli dolgokkal elmult. Ezzel eddig jól együtt tudtam élni. 

Anagyobb panasz ugy 5-6 éve van. Akkoriban volt egy 5-6 honapokig tarto prosztata gyulladasom amikor az sztk-n kiprobaltattak velem az osszes antibiotikumot . Magan dokihoz nem tudtam  elmenni. Hetente estem at prosztata vizsgalaton amikor sose tudtam lazitani. Es ezutan alakult ki hogy Széklet után ha az normalis állagú orakig szivarog tovább ami igazán kellemetlen ha nem tudok letusolni. A szellentes fokozza a bajt.Ha keményebb a széklet nincs semmi gond. 

Kérdésem.  

Tudom vizsgálat nélkül nehéz bármit is irni , mégis erre kérem .

Mi lehet ez a szivárgás oka? 

Nem érdekel mennyibe jön ki a megoldást jelentő megoldás inkább a gyors felepules minel előbb dolgozni tudjak. 

Válaszát előre is köszönöm. 

Törölt nick 2014.06.18 14:42:10 © 5355

Kedves Doktor Úr!

 

Igen, közben már rájöttem, hogy aranyérről van szó csak éppen ezt felejtettem leírni. 

 

Jelenleg nincs panaszom, de számítok rá mert havonta a menstruációval együtt jelentkezni szokott. Ezt szeretném megelőzni, de nem tudom orvosolható -e akkor amikor éppen vissza van húzódva!!!

Kicsit kellemetlen, hogy éppen a havibajomkor kéne a problémámat kezelni.

Üdv

Kaposvári Zsuzsa

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5354)
dr. Bánfalvi Péter 2014.06.16 22:38:55 Creative Commons License 5354

Kedves Zsuzsa!

 

Jelenleg valószínűleg senki sem tudja, mi a valódi végbélproblémája.

 

Ezért a gyógyításáról sem tudok nyilatkozni.

 

Erről többet itt olvashat:

 

http://drbanfalvipeter.blogspot.hu/2009/09/biztos-hogy-aranyer-okozza-panaszaimat.html

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Bánfalvi Péter

proktológus

Az Év Magánrendelője

Előzmény: Törölt nick (5352)
Pennysta 2014.06.16 21:47:09 © 5353

áááááúúúúúúúúúúááááááááááúúú....sssssszzzzzzzzzz......ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!...................pikk-----> cicakaki méret iszonyatos szúró, égő és szakító fájdalom kiséretében. És ráadásul érzem, hogy tele vagyok bélrendszerileg. Hogy kiadni hogy fogom magamból, jó kérdés. Lehet jól berúgok és részegen elmegyek üríteni, akár üvöltve is, mert már tarthatatlan ez az állapot. Vagy ha még 4 napig nem sikerül, akkor megyek és felvágatom magam. 9 nap kvázi nulla ürítéssel katasztrófa. Enni viszonteszek elég sokat. Bár újabban evés közben is elkap a félelem egy-egy jó kaja után, hogy ezt hogy fogom kinyomni. Ez már nem egészséges dolog.

Törölt nick 2014.06.16 19:07:53 © 5352

Tisztelt Doktor Úr!

 

A kérdésem az lenne, hogy tünetmentesség esetén is kezelhető -e az aranyér, vagy akkor érdemes jelentkeznem amikor "baj" van? 

 

Várom szíves válaszát, 

 

Üdvözlettel: 

Kaposvári Zsuzsa

dr. Bánfalvi Péter 2014.06.16 08:56:13 Creative Commons License 5351

Kedves V.SZ!

 

Varrat nem lesz, az ülés kb. 2 hétig okoz majd gondot.

 

Ha bármi egyéb kérdése van, inkább csörögjön meg telefonon.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: V.SZ (5346)
dr. Bánfalvi Péter 2014.06.16 08:54:03 Creative Commons License 5350

Kedves H.20!

 

Igen, természetesen lehetséges, de jelen pillanatban nem javasolnám, előbb a végbélrepedésre kell érdemi kezelést kapjon (a Sudocrem véleményem szerint közel sem az), mert a műtét borzalmasra fokozhatja annak fájdalmát.

 

Várom szeretettel az Év Magánrendelőjében.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Bánfalvi Péter

proktológus

Előzmény: H.20 (5349)
H.20 2014.06.15 22:14:44 © 5349

Tisztelt Dr. Bánfalvi Péter!

 

2013. áprilisában, majd ezt követően decemberben estem át külső, rögösödött aranyér miatt thrombectomián.

2014. januárjában felkerestem egy proktológiai szakrendelést, ahol megállapították, hogy az előzményekből visszamaradt bőrfüggeléken kívül - mely a dr. szerint esztétikai gondon kívül mást nem okoz - végbélrepedést állapítottak meg, melynek therapiája a napi 2x-i Sudocrem használatában ki is merült. Az elmúlt héten ismételten történt thrombectomia nagy, vérrel teli aranyér miatt (mely után ismételten nagy bőrfüggelék marad vissza) . A kérdésem az lenne, hogy ambuláns ellátás keretében, van-e mód esetleg az Ön rendelőjében ezeknek az eltávolítására?

 

Válaszát előre is köszönöm!

bonap arte 2014.05.27 15:00:38 © 5348

Mosonmagyaróvár Karolina kórház. Dr Wellner István. Nem rendel proctológia témában minden nap. Tb-re műt.  LINK 

Előzmény: sokasebi (5347)
sokasebi 2014.05.27 11:14:22 © 5347

Egy néhány hónapja észlelt rendellenesség miatt proktólógiai vizsgálatra volt szükségem. Sajnos nehéz velem időpontot egyeztetni, ezért gyakorlatilag végigteszteltem a privát orvosi szolgáltatókat.

 

Érdekesség, hogy sok helyen csak heti pár órát rendel proktológus, ill. hogy a kapott diagnózisok különböztek! A telefonos időpont-foglalás hibátlan mindenhol, de a rendelők hangulata szinte mindenhol az állami kórházakat idézi. (Voltam már Bécsben is magánklinikán, tudom, hogy lehetne ezt másképp is előadni.)

 

Részletezve:

 

Med-Aesthetica (13. ker.) : ebbe a kimondhatatlan nevű szakrendelőbe nem tudtam eljutni, vagy szabadságon van az orvos, vagy ha időpontom volt, betegség miatt lemondták.

?/5

 

Ars Medica (5. ker) : a kutyaszaros belvárosban, egy vizeletszagú házban van az egyébként kultúrált rendelő. Rövid időn belül volt időpont, vizsgálat kamerával, sajnos a megalázó kutyapózban. Vizsgálat közben bejött egy másik orvos az sem dobta fel az intimitást. TB-re megcsinálják a műtétet, de sajnos lézerrel, amiről nem sok jót hallottam.

2/5

 

Bánfalvi Péter (8. ker.) : Nem tudtunk időpontot egyeztetni ill. titkolják a műtéti árakat. A doktor úr a mai napig küldözgeti az autómata leveleit, hogy nem kellene-e kivizsgáltatni magam, miközben másik helyen már a beavatkozásra készülök.

?/5

 

Fábián Klinika (12. ker.) : sajnos nem esik útba nekem és egy kicsit túlzásnak tartom a klinika elnevezést, mert az orvosok csak bérlik a helyeket, igy nem is tudom (jogilag) kivel állok kapcsolatban a szolgáltatás tekintetében. De nagyon kultúrált hely, és alapos a doki (a kettőből az egyikkel találkoztam csak). Vizsgálat oldalfekvésben. Csak hogy ne legyen minden tökéletes, itt is bejött valaki kopogtatás nélkül.

4/5

 

Továbbra is keresek olyan helyet, ahol mindennap van proktológia, normálisak és esetleg TB-re is műtenek.

 

Remélem, tudtam segiteni!

 

 

 

 

V.SZ 2014.05.26 15:22:43 © 5346

T.Bánfalvi doktor Úr!
A doktor Úrnál lesz kisműtétem("papillectomia"?) júniusban. Kérdésem az lenne, hogy a műtét utáni fájdalom és a seb begyógyulása kb. hány napig
tart? Varratok is lesznek? Üdvözlettel

Törölt nick 2014.05.26 12:24:49 © 5345

Sziasztok!

Némi segítségért fordulok hozzátok. Az én problémám kb. 3 hete kezdődött. Egyik este egy nehéz székelést követően egy szúró, tompa fájdalom jelent meg, amiről egyből azt gondoltam, hogy aranyér, így rögtön nekiláttam az otthoni kezelésének azzal a krémmel, ami már korábban is gyorsan segített. Azonban egy hét múlva sem javult semmit, sőt, talán rosszabb is lett a helyzet, így gyanakodtam, hogy valószínűleg nem is ez a problémám, hanem repedés. Így átváltottam a körömvirágkrémre (ami ezen a problémámon korábban szintén sikeresen segített), de 2 tubus elfogyasztása után sem éreztem javulást. Olyan fájdalmaim voltak, hogy csak feküdni bírtam a lüktetéstől, fájdalomcsillapítókat kapkodtam, míg végül 2 heti szenvedés után felkerestem egy jó szakembert. Igazán kedves és emberséges volt, úgyhogy valószínűleg a vizsgálat sem lett volna olyan szörnyű, ha alapból nincsenek ekkora fájdalmaim. Csak kézzel vizsgált, és azt állapította meg, hogy van egy fibromam, ami mögött egy gyógyulóban lévő repedés van. Erre javasolt Lidocain tartalmú krémet és fájdalomcsillapítót, és 1-2 hetes javulási időt jósolt. Hatalmas megkönnyebbüléssel hagytam el a rendelőt, hogy végre végeszakad ennek a borzalomnak.

Eltelt egy hét, de semmilyen változást nem tapasztalatok. Szorgosan használom a körömvirágos és Lidocaionos krémet is, épp készülök Bepanthen-re váltani, de a székeléskor jelentkező iszonyatos fájdalom nem akar szűnni, amit rendszerint vérzés is kísér. Néha akad olyan alkalom, amikor egész tűrhető a fájdalom, és nem vérzik (valószínűleg, akkor a seb nem tépődik fel újra), de legtöbbször nem ez a helyzet. Mostanában pedig már székelést követően is pecsételő vérzés alakul ki, így félek, hogy ez a seb soha nem fog begyógyulni.

Ami szintén aggaszt, hogy a gátterületemen lett egy kemény pukli, ami eddig nem volt ott. Nyomásra nem fáj, csak zavaró, hiszen nem kellene ottlennie.

Mindenféleképpen szeretném felkeresni Bánfalvi doktorúrat, tünettel vagy anélkül, de még jelenleg várakozok, az anyagiak miatt is. Szeretnék tőletek ötleteket, esetleg "tutibiztos" krémeket kapni, hogy mi az, ami segíthet megszüntrni a problémám. Egészségesen étkezem alapból is, nem eszem cukrot és fehérlisztet, sok gyümölcsöt és zöldséget, müzliket fogyasztok, most pedig még jobban próbálok odafigyelni az utóbbi időben ezekre. Az ülőfürdők nem használnak, fájdalomcsillapítón sem élhetek naponta. Próbáltam a görcsösségen és a stresszen dolgozni, de sajnos nem egyszerű, az intimtorna sem esik sokszor jól.

Köszönöm előre is a segítségeket, jobbulást kívánok mindenkinek!

tn83 2014.05.18 18:25:29 © 5344

Engem Németországban műtöttek, elméletileg egy nagyon jó specialista. 2x volt kontroll, de semmi rendelleneset nem talált. Valóban van egy őrszem aranyér is, ami a repedés felső végében alakult ki, ahhoz nem nyúlt, azt mondta, műtétileg nem kell kezelni, meg az nem fáj. Viszont a kicsúszó dolgot kivágta, az a papilla, ami olyan, mint egy polip és  a repedés miatt alakult ki. Úgyhogy már semmit nem kell visszatömködni... 

Most Mo-n vagyok, majd 2-3 hét múlva tudok menni legközelebb dokihoz. Remélem, nem kell mást megműteni, szó sem esett ilyesmiről és ez egy olyan hosszú szenvedés végére tett volna pontot, hogy már komolyan az idegrendszerem sem bírná a további kínokat.. :( 

Köszi a törődést, és tapasztalatokat! :)

 

Előzmény: bonap arte (5343)
bonap arte 2014.05.18 15:33:44 © 5343

Én azt mondom menj el hozzáértő orvoshoz. Nálam ezelőtt wc-zéskor az inger nem akart megszűnni és ez nagyon régóta így volt. Azt kellett volna éreznem mint most. Kitolom és utána azonnak úgy érzem, hogy üres.

De ez nem így volt ezelőtt. Hiába toltam ki, úgy éreztem, hogy még mindig kell és csak erőlködtem. A következménye pedig az let, hogy az aranyerek egyre kijjebb jöttek és minden wc-zés után vissza kellett nyomni.

Elvoltam vele és ha most visszagondolok kb 25 éve volt az első alkalom amikor elsőnek kellett visszasegíteni. És azóta minden nap. Fokozatosan épült fel a súlyossága az operáció előtti szintre.

 

A doki elmondása szerint azért éreztem a hosszú székelési ingert mert az aranyerek duzzadása hat arra az idegterületre amelyik felelős a kitolási ingerre. Elméletileg nálad a repedés nem jöhetett volna kivülre ha székelsz. Ami kifordulhat az erőlködéstől azok az aranyerek. Én gyanítom bár nem vagyok szakorvos, hogy lehet belső aranyered is talán a heg közelében.

 

Mindenképpen menj el legalább megnézetni mert ennyi idő után már nem szabadna folyamatosan fájnia. Nem tudom hol élsz helyileg, de itt nálunk a mosonmagyaróvári kórházban csinálta a sebész főorvos az enyémet. Hozzá fogok vissza menni ősszel is mert tényleg remekül megcsinálta. Még akkor is ajánlanám ha nem Győr megyei volnál.

 

Sajnos ezek olyan problémák amivel nem szokás a közönség elé menni, de ha mégis megteszi az már a végső elkeseredési pillanat. Én is így voltam vele, sokáig még a nejem sem tudta, hogy vérzik ha wc-zek.

Szóval ne halogasd mert a fájdalomcsillapító csak csökkenti a fájdalmat és eközben szépen súlyosbodik a helyzet.

 

Sajnállak így ismeretlenül is mert tudom mit lehet átélni egy ilyen problémával. Ne halogasd az újabb vizsgálatot és az esetleges beavatkozást. 

Előzmény: tn83 (5342)
tn83 2014.05.18 13:54:59 © 5342

Én is azt reméltem, hogy elmúlnak... :( Nagyon kivagyok már.

Egy éve minden nap fáj, és több, mint fél éve minden nap erős fájdalomcsillapítókat szedek. Én is későn szántam rá magam a vizsgálatra, és 10 éven keresztül azt hittem, aranyér okozza a panaszokat, amik néha évekig nem is jelentkeztek, csak terhesség után durvult el nagyon.

Azért is hittem, hogy 3. stádiumú aranyér, mert volt egy análpapilla, amit minden wc-zés után vissza kellett tenni.

Nem is volt kérdés, hogy aranyér... AZtán a vizsgálatkor jött a döbbenet, nem aranyér, repedés...

Altatásban eltávolították a papillát, kimetszéttek a krónikus sebet. Lett egy belső varratom, ami néhány nap alatt felszívódott, és kívül egy mesterséges seb, drenázs, amin ürült a váladék. Abból kb. 2 hét alatt távozott a varrat.

Az ilyenkor szokásos belső záróizom részleges bemetszését nem csinálta meg a dokim. Azt mondja, az egy kiváló megoldás, kb. 20 évig szuperül funkcionál, aztán jön az inkontinencia...

Úgyhogy azt kihagytuk hála az égnek.   

A műtétből sírva ébredtem, lassan hatottak az infúziók, aztán kb. 4-5 napot feküdtem csak, majd már tudtam sétálgatni, de akkor is jött wc-zés után egy ennél még sokkal borzalmasabb fájdalom, a záróizom görcs, ami tartott 1-2 órán át, addig a falat kapartam, de elmúlt 2 hét után. Most viszont nem múlik el, max. enyhül. Ez más fájdalom, ha mozdulok, meg tudom határozni a helyét. Mint a műtét előtt... :( 

Kaptam egy kúpot, amiből kilóg egy gézdarab, hogy ne engedje feljebb csúszni és helyben hasson. Ezt kellene székelés után reggel, és este lefekvés előtt használni. Na, hát wc-zés után belehaltam, mikor megpróbáltam. Este már kétszer kibírtam sikítás nélkül...

A székelési szokásim... Még iszok egy port, amit a doki írt fel, de egyébként sem volt sosem baj az állaggal, nem  szorulás okozta a gondot (de, hogy akkor mi???). Amin nem tudok változtatni, az az, hogy hogy ne erőlködjek, mert úgy érzem, mindig marad még bent, és ezt próbálom kinyomni, hogy ne nyomjon belülről. Ezt nem értem, miért nem tudom magamat tökéletesen kiüríteni.... És ha kell mennem még másodszor is, az utána már pokoli. Pont úgy, mint műtét előtt....

 

Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt, csak már végképp el vagyok elkeseredve. :( 

Előzmény: bonap arte (5341)
bonap arte 2014.05.18 12:11:24 © 5341

A varrat sokáig érzékeny 2 hónap minimum kell mire fokozatosan lecsökken annyira, hogy semlegesnek érzed. Engem decemberben műtöttek és mostanra már teljesen jó annak ellenére, hogy a varratot még mindig nem érzem egészen  puhának.

A lényeg az ilyen műtétek után, hogy változtatni kell a wc-zés szokoásain. Én azelőtt bent ültem akár 20 percet is mert mindig úgy éreztem, hogy kell.

Most a műtét után bemegyek és max 1 perc és jövök is ki. Egész életemben sokáig szoktam ülni a wc-n. Ez nem használt az aranyereknek. 1 műtétem volt, ekkor két eret vágtak ki. Nagyon fájdalmas volt utána. A harmadik hét végén tudtam menni dolgozni, addigra tudtam állni napi 8 órát.

Októberre tervezem a harmadik aranyér kiműtését, mivel mondta a doki, hogy az sem piskóta de egyszerre hármat nem bírnék ki egy műtéttel így azt elhalasztottuk most őszre.

Gyerekkorom óta aranyeres problémáim voltak de az utóbbi években már hideg időben sokszor vérzett, és tavaly télre már komoly vérveszteségem volt amitől durva vashiányom lett. A minimum 13 helyett 1 volt a vas értékem.

 

Olyan fáradékony voltam már, hogy pár lépcső után ziháltam. Előtte sosem voltam vérvizsgálaton. Mindig erős fizikumú ember voltam ezért elmentem a háziorvoshoz aki beutalt vérképre.

Mikor meglátta a papírt majdnem leült. 15 csillagom volt. Azonnal vénás vasat adott. Ez volt ősszel aztán decemberben rászántam magam a műtétre. Hogy én barom miért nem tettem meg ezt előbb.

Évtizedek kellemetlenségei elmúltak 3 hét alatt.

Előzmény: tn83 (5340)
tn83 2014.05.18 10:29:37 © 5340

Eddig is mindig tusoltam, ez alap szerintem, el sem bírnám magam másként viselni. De belül nem lehet kimosni, és belül fáj!

Előzmény: bonap arte (5339)
bonap arte 2014.05.17 22:19:38 © 5339

Minden székelés után tusold le rendesen meleg vízzel a segglyukadat különben csípös fájdalom lehet. A szomszédomnak volt hasonló műtéte, ő mondta ha nem mossa meg akkor kellemetlen érzés van a varratnál még fél év után is.

Nekem két durva, vérző aranyeret műtöttek ki és mindig megmosom wc után. 

Előzmény: tn83 (5338)
tn83 2014.05.17 22:05:01 © 5338

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm az eddigi tanácsokat, a záróizomgörcs egy hete úgy tűnik, megszűnt.

3 hete volt a fissura műtét, és azt szeretném kérdezni, meddig normális az, hogy székelés után nagyon fáj? Még mindig fájdalomcsillapítót kell szednem. Ez már nem az a nagyon erős fájdalom, amit a görcs okozott, inkább a seb fáj, azt hiszem. Olyan maró, csípő, erős fájdalom, mint amilyen előtte volt, mikor még fenn ált a krónikus repedés az alálpapilla. Mintha nem is történt volna semmi a műtét után. :( 

Másoknak meddig fáj? Könnyebben viselném, ha tudnám, hogy ez még ilyenkor normális.... 

Köszönöm segítségét!