Keresés

Részletes keresés

bonap arte Creative Commons License 24 órája 0 0 5666

A műtét súlyosságától függ, hogy hány napig kell bent feküdnöd. Én Mosonmagyaróváron a Karolina kórházban lettem műtve.

Előzmény: ASSproblem (5665)
ASSproblem Creative Commons License 25 órája 0 0 5665

Eddig azt hittem, hogy ez egy egynapos sebészeti beavatkozás. De a leírásodból az jött le, hogy több napig kell bent feküdni. Jól értettem?

 

Köszi a választ!

 

Te melyik dokinál voltál?

Előzmény: bonap arte (5664)
bonap arte Creative Commons License 26 órája 0 0 5664

Nem kötelező a területileg illetékes orvoshoz menni. Kérdezz rá az orvosra, hogy dolgozik-e TB kártyára. Ha szerencséd van és dolgozik akkor kérsz időpontot egy maszek vizsgálatra. Ott fizetni kell 5-10 ezer forint között. A doki megvizsgál, megbeszélitek a továbi teendőket és az előzetes kivizsgálásokat.

 

Mikor ezekkel kész vagy akkor viszed a leleteket, az orvos megnézi és megbeszélhetitek a műtét időpontját. Én ekkor adtam zsebpénzt, a doki nem kérte de én megtehettem, hogy adok mert tapasztalatom szerint a kenőanyagtól mindig jobban csúszik a dolog. Megérte mert vállalt velem egy karácsony előtti időpontot amikor már alig találni dolgozó orvost.

A műtét után mikor megírta a zárójelentést akkor is adtam neki egy kissebb nagyságú boritékot megköszönve, hogy nagyobb figyelmet fordított rám. Ezt már nem akarta elfogadni de én mindenképpen neki szántam mert tényleg figyelmes volt velem.

Minden nap benézett a kórterembe ahol feküdtem és megnézte az állapotomat. 3-4 ápolónő kezelt, ők mindjárt a 2.napon kaptak egy nagy ajándékkosarat és ez nagyon jó hatással volt rám mert tényleg figyelmesebbek voltak az irányomban. Nekem ennyit megért, hogy javítsak az ottartózkodásom alatti ellátáson.

 

A sportot biztos, hogy folytathatod. Nekem nagyon durva 3. fokozatú aranyereim voltak, ezálltal a műtét is nagyobb sebekkel járt. Nehéz fizikai munkát végzek, egész műszak alatt állnom kell, sokat járkálok és nehéz dolgokat emelgetek. Emellett sokat kerékpározunk.

 

Úgyis rájössz majd, hogy kerüld azokat a súlyemeléseket ami erősen terheli a segglyukadat.

 

Ha maszek úton csináltatod meg akkor drága lehet. Nálam szerencsére működött TB-re is így megúsztam 30 ezer hálapénzből, 7 ezer forint vizsgálatból és egy 10 ezres ajándékkosárból. Lehetett volna kevesebb is de én akartam így.

Előzmény: ASSproblem (5663)
ASSproblem Creative Commons License 27 órája 0 0 5663

Köszönöm a választ!

 

Két kérdésem lenne még:

Mivel területileg nem Hornok doktor úrhoz tartozok, ezért hogyan lehet elintézni, hogy hozzá mehessek. Gondolom időpontot kell kérni. De a tarifákkal sem vagyok tisztában. Mennyit kell fizetnem és mikor?

(abszolúte nincs semmi tapasztalatom egészségügyben)

 

 

A második kérdés már csak mellékes: elsőfokú aranyerem van csak, és a súlyzózástól jött elő. (széklet előtte is és utána is normális, nincs székrekedés sem hasonló) Műtét után, miután felgyógyultam folytathatom a sportot? Értelemszerűen a megerőltető súlyzós edzéseket hagynám, de futni, kerékpározni, meg saját testsúlyos gyakorlatokat végezni szeretnék.

Előzmény: bonap arte (5660)
tunde1021 Creative Commons License 1 napja 0 0 5662

Köszi a bíztatást Bonaparte, amit írtál, az a patikában kapható fehér kristályos anyag sajnos nálam nem vált be, a neve: Endostar Lavage. Ebből kellett 6 zacskónyit feloldanom 3 l vízben és a vastagbél tükrözés előtti napon megiszogatni, úgy, hogy 10 percenként 2-2és fél decit, addig amíg el nem fogyott. Volt tőle produktum, de nem pucolt ki teljesen, így a tükrözés előtt ki kellett szívni a bent maradt trutyit. Utána jöhetett csak a tükrözés. Ezért mondta a főorvos, aki operálni fog, hogy ricinus, vagy keserűsó. Sajnos én nem csak idegen helyen nem tudok, hanem otthon sem, ezért különféle praktikákat kell bevetnem. Most éppen a rostdús táplálkozás és rengeteg folyadék (3-4 l naponta) mellett egy Oxytarm nevű táplálékkiegészítőt+mályvatea és szűztea forte kapszulát szedek, ezekkel nagyjából van naponta széklet. Az a baj, hogy két évig minden este megittam 2 dl szenna-anyalevél teát, ez teljesen rendben tartott, de később hozzászokott a szervezetem és hol hasmenést okozott, hol pedig semmi produkció. Ráadásul, mint a vastagbél tükrözésen kiderült elszíneződéseket (melanózis) okozott a vastagbelem falán, de azt mondták, hogy ez nem kóros, olyasmi mint az öreg embereknél a májfolt, nem szép és életem végéig megmarad a nyoma.

Írtad, hogy szikés műtéted volt, nekem ez a Parks féle aláöltéses módszer lesz, felszívódó varratokkal. Nem tudom, hogy ez szikés, vagy sem, de minden esetre ezt fogják alkalmazni. Nekem azt mondta a főorvos, hogy "csütörtökön megműtöm és pénteken mehet is haza". Viszont négy mondat múlva már hétfői hazamenetelről beszélt. Most szabadságon van és az anaszteziológust követően, kórlapírás céljából be kellett mennem a vizsgálóba és az ügyeletes orvos megvizsgált (+két gyakornok orvostanhallgató). Az ügyeletes doki is azt mondta, hogy a műtétet követő napon hazaküldenek. Nekem nem tudom, hogy hány aranyerem van, de mindenféle vadhúsok vannak a nyílás körül és középen egy rózsaszín, mutató ujjbegy nagyságú valami. Az valószínűleg a kizáródott belső aranyér, a vadhúsok pedig - gondolom én - elhalt külső aranyeres csomók. Az ambuláns lapon azt írják, hogy "Tipusos helyeken duzzadt külső nodusok, körkörösen duzzadt PROLABÁLÓ belső aranyerek".  Megpróbálok ide feltölteni egy képet, ami nem az én aranyeremről készült, de hasonlít, annyi különbséggel, hogy nekem a középső valami jóval világosabb színű, az azt körülölelő vadhúsok pedig sokkal szerteágazóbbak, elkülönültebbek és inkább barnás árnyalatúak. Hát nem sikerült, megpróbálom az indafotóra.   

Előzmény: bonap arte (5661)
bonap arte Creative Commons License 1 napja 0 0 5661

A műtét előtt mindenképpen át kell mosni a beleket legalább 24 órával. De nem ricinussal vagy kúppal. Menj el a patikába és mond el, hogy műtéted lesz ész kérsz ehhez való hashajtót. Fehér kristályszerű port kell kérned amit vízben elkeverve kell meginni. Elég sokat kell belőle meginni, már nem emléxem pontosan de legalább 4-5 liter pár óra alatt.

 

Ez teljesen tisztára fog pucolni és ezután már ne fogyassz semmilyen ételt sem. Inni ihatsz. A műtét nem fog fájni, utána nem lesz kellemes.

Hasonló cipőben jártam én is, legalább 20 évig halogattam. A végén már annyira vérzett, hogy komoly vashiányom volt a vérképemben. Mikor ez kiderült akkor mondtam azt, hogy ennyi volt és vállaltam a műtétet.

 

Nem tudtam sehol sem vécére menni csak otthon és utána mindig letusoltam és vissza kellett nyomkodni. Mosonmagyaróváron a sebészeti osztály főorvosa műtött meg december 13.-án. A 3 aranyérből kettőt műtött ki. Azt mondta, hogy a harmadik még olyan állapotban van amivel még elélhetek gondtalanul jópár évig, de ha változna a helyzet akkor azt is kiműti ha kérem.

 

A műtét után nem volt kellemes, aludni nemigen tudtam 1-2 napig. 5 napig voltam utána benttartva a kórházban, ezidő alatt fokozatosan szűnt a fájdalom és tudtam rövidebb távokat sétálni is. Szilárd táplálékot nem kaptam 3 napig és ezután is csak főzeléket. Az 5. napon tudtam produkálni székletet, na az megint jó érzés volt.:-))

 

Kb 20-25 nap és teljesen fájdalommentes lesz a gyógyulás. Utána élvezet vécére menni. Ajánlatos parafin olajat a reggeli és esti étkezés előtt 1 órával egy evőkanállal bevenni. Nem lesz tőle hasmenésed, semmit nem fogsz érezni tőle csak annyit, hogy a széklet könnyedén kicsúszik.

 

A műtét óta egy csepp vérzésem nem volt, sokkal több folyadékot fogyasztok azóta és nem töltök a vécében fél órát.

 

Szal .....ne félj tőle, kívánom, hogy jól sikerüljön a műtéted mert utána megváltozik az életed.

Előzmény: tunde1021 (5659)
bonap arte Creative Commons License 1 napja 0 0 5660

A lézeres műtétet az én orvosom sem ajánlotta és nem is alkalmazza. Problémás lehet a gyógyulás utána. A hagyományos szikés műtét biztonságos és szépen gyógyul.

Előzmény: ASSproblem (5658)
tunde1021 Creative Commons License 1 napja 0 0 5659

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy találtam egy - aranyér betegséggel foglalkozó - fórumot.
Gyerek korom óta kűzdök széklet szorulással. Külső-belső aranyereim vannak kb. 30-35 éve. Ezek évente, két évente okoztak problémát (vérzés, fájdalom stb.), amiket reparon kenőccsel+kúppal és oxyproct kenőccsel sikerült kikezelnem, 2-3 hét alatt.
2013. szeptembere óta viszont ez a módszer már nem működött, így kénytelen voltam elmenni proktológushoz. Ő is próbálkozott kúppal (nevét nem tudom, patikában készítették a recept alapján) és Posterizan kenőccsel, Detralex 60 db-osat 3 dobozzal elfogyasztottam. Valamit segített, de székelés után mindig kellemetlen érzésem volt, dacára a naponta elfogyasztott 90 g rostnak (búzakorpa, búzacsíra, lenmagőrlemény joghurtban, vagy kefírben elkeverve, mindez megfelezve reggelire és vacsorára), 4-5 l víznek, székelés után altáji zuhany+kamillás ülőfürdő.
Végül eljutottam arra a pontra, hogy ülni már nem tudok, félfekvő helyzetben létezem. Utolsó vizsgálatkor a proktológus közölte, hogy: MŰTÉT(!).
Az Uzsoki Kórházban Dr. Szentpétery Félix fogadott, aki nagyon alapos lévén, elküldött gyomor 1,5 m mélységig, vastagbél és végbéltükrözésre+hasi UH-ra. Ez az egész procedúra hónapokat vett igénybe a hosszú várakozások miatt. Ez év júniusában jutottunk el odáig, hogy kitűzte a műtét időpontját, augusztus 6-ára. Előtte még teljes labor, EKG, mellkas RTG.
Ma voltam az anaszteziológusnál, az összes leletemmel, majd kórlapírás és egy idegen orvos megvizsgált, majd két gyakornokkal is megvizsgáltatott, ha már ott feküdtem, bal oldalamon, ahogy szokás ilyenkor, lévén, oktató kórház is az Uzsoki.
Annyit sikerült kiszednem a dokiból, hogy Parks féle módszerrel leszek operálva és talán már másnap haza is engednek.
Rettenetesen félek, pedig életem során több műtéten is túl estem, de ez nagyon intim helyen van és semmit nem tudok róla.
Ja, még annyit, hogy reggel 7-re kell bemennem, de a doki szerint csak délután 4 körül kerülök majd sorra, mert először a steril műtéteket végzik.
Szentpétery főorvos úr júniusban azt mondta, hogy előző nap ki kell üríteni a beleimet ricinussal, vagy keserű sóval. Az általam ismeretlen doki, akinél ma voltam, csodálkozott ezen, azt mondta, hogy a műtét előtt úgyis adnak hashajtó kúpot(?). Végül abban maradtunk, hogy tegyek belátásom szerint.
Most aztán itt vagyok teljesen hülyén, nem tudom hashajtsak-e, vagy sem, egyek-e, vagy sem és egyébként is...
Tudnátok-e valamit tanácsolni és ismeri-e valaki ezt a Sparks féle módszert? Mennyi idő a sebgyógyulás, nagyon fáj-e a műtét után? Mikor fogok tudni végre ülni? Egyáltalán normális életet élni, nem csak fekve vegetálni?
A válaszokat előre is köszönöm, bocs, a bő lére eresztett panasz áradatért.

ASSproblem Creative Commons License 2 napja 0 0 5658

Sziasztok Sorstársak!

 

Én is műtétre készülök. A lézeres műtétről sok rosszat hallottam.

 

Dr. Hornok Lászlót néztem ki magamnak, róla jó véleményeket olvastam.

 

 

Az lenne a kérdésem, hogy jó úton járok? Jól értettem hogy lézeres műtétet nem szabad választani? (első fokú belső aranyércsomóról van szó)

Előzmény: bonap arte (5654)
nyár42 Creative Commons License 6 napja 0 0 5657

Szia !

Biztos csak a műtéti megoldás segít? A műtét után iszonyú fájdalmaid lesznek, nekem az orvos mondta, aki nem akart műteni, inkább a gyűrűzést választotta. Az sem volt kellemes! Egyik orvost sem ismerem! Tudok egy olyan orvost, akinek kimondottan ez a szakterülete!(Kútvölgyi Kórház) E.mail címet ha adsz, megírom a nevét,elérhetőségét! Vigyázz magadra!!

Előzmény: Liza1101 (5652)
bonap arte Creative Commons License 2015.07.23 0 0 5656

A proktológiai vizsgálat inkább kellemetlen mint fájdalmas. Mindenképpenmenj el rá, jobb tudni, hogy belül rendben van minden.

 

Az aranyér rendberakását ne halogasd, elég ha én halogattam vagy 20 évig. Mennyi kellemetlenségtől megkíméltem volna magam ha már a kezdeteknél megcsináltatom.

 

Csakhát az ember úgy van vele, hogy nem adja könnyen a segglyukát. :-))

Előzmény: Andi keresked (5653)
bonap arte Creative Commons License 2015.07.23 0 0 5655

rakattam

Előzmény: bonap arte (5654)
bonap arte Creative Commons License 2015.07.23 0 0 5654

Az említett orvosokat nem ismerem, én Mosonmagyaróváron rakarram rendbe a dolgokat. A műtét maga nem jár fájdalommal, utána nem kellemes de napról napra csökken a kellemetlen fájdalom. Egyébként fájdalomcsillapító tablettával elviselhető határértéken lehet tartani.

 

Nálam durva műtét volt, 2 aranyeret vettek ki szíkés műtéttel. December 13.-án műtöttek és Január első hetében már tudtam végezni nehezebb fizikai munkát napi 8 órában. Az első héten a műtét után inkább feküdtem, ülni nem volt jó. Aztán fokozatosan csökkent a fájdalom, lehetett sétálni.

 

A wc nem kellemes, fogakat összeszorítani és kitolni gyorsan. Meleg vízzel letusolni, vazelinnel finoman bekenni és szépen gyógyul. A vazelin fontos mert síkossá teszi a farpofát így nem húzódik a műtéti heg.

 

Túl fogod élni. Kis kellemetlenség pár napig és fokozatosan felgyógyulsz. Nem lesz fájdalommentes ezt megígérem, de inkább pár nap fájdalom mint hosszú évekig küszködni egy vérző aranyérrel.

Előzmény: Liza1101 (5652)
Andi keresked Creative Commons License 2015.07.23 0 0 5653

Kedves Sorstársak, Tisztelt Doktor Úr!

 

Nekem is, mint itt sokaknak aranyérre utaló panaszaim vannak. Egy éve szültem, utána előfordult vérzés is, de azóta csak a 'valami van ott' érzés van, kitüremkedés székeléskor, ami azután magától visszahúzódik. Egyik nap jobban érzem, másik nap viszont szinte egyáltalán.. Sokszor kellemetlen érzést érzek a fenekemben üléskor, meg alhasi feszülő fájdalmaim vannak néha, smelyek nem elviselhetetlenek, csak nem tudom hogy összefügghetnek e ezek a dolgok... 1 hónapja volt egy epehólyag eltávolításom is. Most próbálom magam rávenni egy proktológiai vizsgálatra, de még kapargatom a bátorságom... Félek attólnis, hogy valami nagyobb bajom van.

Amennyiben Doktor úrnak van rám ideje, és a leírtak alapján akár csak meg tud nyugtatni, vagy felbátorítani, azt nagyon megköszönöm! A sorstársaknak pedig a véleményeket!

Liza1101 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 5652

Sziasztok!

 

Aranyérműtétre készülök. Két lehetőségem van: Licht Anna/Vác vagy Harmos Flórián/Máv kórház.

Van valakinek véleménye fenti orvosokról?

Aranyérműtét után meddig nem lehet ülni vagy fájdalmas az ülés és székelés?

Köszönöm segítségeteket.

nyár42 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 5651

Szia!

Nekem is volt gumigyűrűs beavatkozásom pár évvel ezelőtt. Az első gyűrűzés egyáltalán nem fájt (ambulánsan csinálták). 2 nap múlva már dolgoztam is, ráadásul ülőmunkát végzek. A másodiknál a falat kapartam annyira fájt, éjszaka nem tudtam aludni stb. Nekem a  körömvirág ülőfürdő segített. Minden nap beültem egy lavór langyos körömvirágos vízbe kb 30 percet/közben tv-t néztem,olvastam/. Persze most is van aranyerem csak nem vérzik! Ha fáj ülőfürdő és ricinusolajjal bekenem! Azt olvastam,attól megpuhul és visszahúzódik! Aktívan sportolni szerintem csak fokozatosan. A súlyzós gyakorlatokat most semmiképp ne csináld! Szerintem igyál sok folyadékot és egyél rostdúsan, hogy a vécézés mindig rendben legyen!  

Előzmény: gregorius2015 (5650)
gregorius2015 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 5650

Kedves Forumozok, Tisztelt Doktor Ur !

 

2 napja estem át egy gumigyürüs aranyérmütéten. 8 évet szenvedtem (III. fokozat) vele mig végre rászántam magam, és megcsináltattam. Komoly vérzéseim voltak, és állando stresszben tartott a fájdalom, hogy valyon a mai toalett után begyullad e megint, vagy nem. Nem beszélve a rengeteg fájdalomcsillapitorol- és gyulladáscsökkentöröl amit beszedtem. A beavatkozás endoszkopon keresztül történt , az elsö gumigyürünél nemcsak csillagokat láttam, de az egész univerzumot ugy fájt..ekkor a sebész körbrinjekciozta a ,,területet " igy kicsit jobb lett. A második már igy elviselhetöbb volt. A mütét utáni délután és éjszaka fájdalommal teli volt, de tegnap és ma már egyre jobban vagyok. Székeléskor van még némi szenvedés, de utána minden rossz elmulik perceken bellül. Hihetetlen boldog vagyok, hogy tul vagyok rajta és meggyogyulok. Mindenkinek ajánlom, hogy ne halogassa mert mindig csak rosszabb lesz. 

 

Kérdésem lenne a Kedves Forumozokhoz: -van e esetleg a kúpon, és a krémen kivül valami ami elösegiti a gyogyulást, illetve kinek van tapasztalata, mütét után mennyi idö mulva lehet ismét aktivan dolgozni, sportolni kockázatok nélkül? 

 

Szép napot és mielöbbi gyogyulást! Gregoriusz

Cycka Creative Commons License 2015.06.19 0 0 5649

Szia Benedek L!

Már írtam neked a megadott email címre.

Üdv     Cycka

Előzmény: Benedek L. (5648)
Benedek L. Creative Commons License 2015.06.16 0 0 5648

beneliv@freemail.hu, írd le elérhetőséged!

Előzmény: Cycka (5646)
Aranycip Creative Commons License 2015.06.16 0 0 5647

Tisztelt Doktor Úr!

 

Maria Treben "Egészség Isten patikájából" című könyvében olvastam a következőket:

"20. A svédfüvek kifakasztják az aranyeret (hämorrhoida), gyógyítják a vesét, minden további kúra nélkül kihajtják a testből a hipochondriás vizenyőt, elmulasztják a depressziót és a melankóliát, javítják az étvágyat és az emésztést.

21. Belsőleg is kifakasztja az aranyeret, ha - különösen lefekvés előtt - először többször benedvesítjük azt, majd a cseppek bevételével belülről meglágyítjuk. Külsőleg úgy alkalmazzuk, hogy a cseppekkel benedvesítünk egy darab vattát és azt felhelyezzük. Elhajtja a felesleges vért és megszünteti az égő érzést."

 

Bár több jó tapasztalatom van már Maria Treben tanácsaival kapcsolatban, a svédkeserűvel benedvesített vatta felhelyezésével kapcsolatosan vannak félelmeim, illetve kétségeim.

 

Kérem fentiekkel kapcsolatosan szíves véleményét.

 

Cycka Creative Commons License 2015.06.14 0 0 5646

Szia Benedek L.!

Oké, rendben. Hogyan?

 

Üdv!    Cycka

Előzmény: Benedek L. (5645)
Benedek L. Creative Commons License 2015.06.08 0 0 5645

Helo!  Szívesen informállak, priviben. Üdv

Előzmény: Cycka (5644)
Cycka Creative Commons License 2015.06.08 0 0 5644

Szia!

 

Bocsi, csak most láttam a hozzászólásodat. Nagyon örülnék, ha megadnád a nevét, elérhetőségét.

                               Köszi!   Cycka

Előzmény: Benedek L. (5643)
Benedek L. Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5643

Helo!  Én Debrecenből tudok ajánlani, engem is műtött.

Előzmény: Cycka (5642)
Cycka Creative Commons License 2015.05.28 0 1 5642

Sziasztok!

 

Azért kicsit elképedve olvastam a történeteket. Tényleg jó, ha az ember nem jut el idáig, vigyáz a táplálkozással, az életmóddal, és odafigyel már az elején az enyhébb tünetekre.

Nekem "csak" végbélvizsgálatom volt kézzel és valami kis műszerrel(azt tudom, hogy nem tükrözés volt), de az is tud kellemetlen lenni, ha már amúgy is fáj. Szóval azóta figyelek jobban, és természetesen megijedek már az első kellemetlenségtől.

Ezért nagyon örülnék, ha valaki tudna Hajdú-Bihar megye környékén egy jó, emberséges proktológust vagy gasztroenterológust. Én azt sem bánom, ha magán doki. A Bánfalvy doktor úrnak van egy jó oldala, nekem sokat segített a tanácsaival. Az a jó benne, hogy nem rögtön sebészileg gondolkodik. Csak az a baj, hogy Pest kicsit messze van, ahol ő rendel.

Szóval, ha valaki tud, azt megköszönném.

 

 

                               Fájdalommentes szép napot kívánok mindenkinek!

 

                                                                                                 Cycka

bonap arte Creative Commons License 2015.05.24 0 0 5641

Nálam ugyanez volt a szitu, durva vérzés, súlyos vashiány a vérképben. A műtét egy kicsit súlyosabb volt mert egyszerre két aranyér let eltávolítva és 5 napig bent feküdtem a kórházban. 3 hét alatt gyógyultam meg olyan szintre, hogy mehettem dolgozni, ahol nehezebb fizikai munkát végzek.

 

Ennek már két éve. Gyerekkorom óta volt aranyér problémám, persze nem olyan súlyosan mint 48 éves koromra. Most 50 vagyok és az utóbbi 20 év a wécén sok problémát okozott. Nem mindig de a hidegebb hónapokban sokszor véreztem. Hol kevésbé hol durvábban. Volt, hogy csak egysze volt, hogy egy hét is beletelt mire nem volt véres a wc. 

Mikor betelt a pohár akkor már nagyon fáradékony voltam a vashiány miatt. Persze ez csak a labor után derült ki, hogy mitől.

 

Szóval rászántam magam a műtétre. Nem volt kellemes, de megérte. Azóta bárhol elmehetek wécére, nem kell attól tartanom, hogy összevérezek mindent. És egy kis tapasztalat megosztás....sok folyadék, és lehetőleg sok rostos étel. Lehet búzakorpát egy evőkanállal naponta, nem drága, kicsit korpaízű de bármibe belekeverve nem érezni semmit.

 

A széklet sokkal lágyabb tőle. Azóta van itthon parafin olaj is, ez nem okoz hasnenést viszont szépen a vastagbélben. Néha veszek be egy kanállal ha esetleg olyan ételt eszem ami keményebb székletet produkálna. Hálistennek két éve semmi problémán nincs, és bevallom hülye voltam, hogy nem lett megcsinálva sokkal korábban ezelőtt.

Csak sajnos ez olyan probléma amit az ember csak halogat a végsőkig.

 

Jobbulást!

Előzmény: angyisz cats (5640)
angyisz cats Creative Commons License 2015.05.23 0 1 5640

Sziasztok !

 

Előjáróban megjegyezném, hogy sok ilyen illetve ehhez hasonló fórum kellene ahol normális hangvétellel az ember megoszthatja saját tapasztalatait illetve tájékozódhat. Pár napja inkább egy bő hete találtam én is ide mivel akkor derült ki, hogy aranyér műtétre lesz szükségem. Természetesen a mai világban az internetet hívjuk segítségül ahol megpróbáljuk nyugtatni magunkat illetve más már ilyenen túlesett emberkék véleményét, tapasztalatát olvasgatni. A kórházból ma délelőtt jöttem haza, tehát friss az "élmény".  Amit tudni kell rólam 39 éves férfi vagyok kb. 184 cm magas és 130 Kg tehát nem egy párductestű páciens. Ez előtt semmilyen műtétem nem volt tehát teljesen tapasztalatlan voltam ilyen téren. A termetem ellenére, nagyon be voltam parázva az elmúlt héten a hangulatomra is rányomta a bélyegét a műtét közeledtének időpontja. Tehát ha valaki még ez előtt áll akkor egy pár gondolatban leírnám az én történetem.

Előzmény: Tisztában voltam vele már elég régen, hogy külső aranyerem van amit így-úgy próbálgattam is kezelni több kevesebb sikerrel. Érdemben nem foglalkoztam vele mivel semmilyen problémát nem okozott (nem fájt, nem égett, nem viszketett, nem gyulladt be stb.) Viszont elkezdett székelésnél vérezgetni ami idővel egyre gyakrabban és egyre intenzívebb lett. Nem jellemezném, de néha a wc kagyló jobban emlékeztetett egy háború csatatérre. Itt már azért paráztam (oké tudom hamarabb kellett volna, de ezt most hagyjuk) valamint egy labor vizsgálat eredménye láttán egy belgyógyász barátom kérdezett rá, hogy nincs-e ilyen jellegű problémám. Hoppácska, mondom honnét tudod hogy ilyen gondom van, erre elmondta hogy látszik a vérképemen a vashiány meg bla,bla,bla... Na itt jött az elhatározás, hogy nincs tovább, bele kell vágni.

Múlt héten csütörtökön történt a vizsgálat egy gasztroenterológus főorvos ismerősnél (a fél családunk egészségügyben dolgozik ezért a sok ismerős) aki megállapította a problémát külső aranyér 1.5-2 cm  és egyértelműen a MŰTÉT szót ejtette ki a száján jövőhét péntek kíséretében. Na innentől nem voltam nyugodt kicsit sem. Mivel már a vizsgálat sem volt túl kellemes, a beavatkozás milyen lehet kérdeztem magamban. A forgatókönyv műtét előtt kedd labor+ekg, szerda találkozó az anesztessel részletek átbeszélése péntek reggel 7.00 kórház.

 Kórház: Reggel 7-kor megérkeztem a párommal kb. úgy mint egy kisgyerek az anyukájával mivel Ő gyógyászati segédeszközöket forgalmaz így kb. a kórházban ismer nagyjából mindenkit illetve őt is sokan.. tehát volt egy kis hendikepp a dologban de ez az én zabszem méretű kipufogónyílásomon nem sokat "lazított".  Mivel elsőnek voltam kiírva aznap műtétre így egyből elfoglalhattam az ágyat és elkezdődött a folyamat. Megkaptam a "ruhát" műtős ing, a fentebb már említett kis testemből semmit nem takart ezt követte pár kérdés pár aláírás és egy fertőtlenítő tusolás + beöntés kombó, na ez már kizökkentett a komfort zónámból erősen de viselhető volt. Vissza az ágyba és megkaptam az első bogyót kis kék azt hiszem dormicum, kisvártatva megjelent értem a beteghordó és már a műtéti előkészítőben voltam azzal a tudattal, hogy előkészítenek altatásra, megkaptam a kézfejembe azt a kis micsodát pl. a zöld háló sapit. Majd megjelent az altatóorvos aki közölte hogy spinális érzéstelenítés lesz mivel a súlyom miatt nem tartja biztonságosnak az altatást, köszi mondom. Műtőben az ágyon ülő helyzetben kaptam egy szurit a gerincembe ami lidocain volt és nem fájt aztán jött a másik szuri amit tompán éreztem de szintén nem volt veszélyes, majd képszakadás...

 

Következő emlék, tolnak ki a műtőből vissza a kórterembe deréktól lefelé bénán, két ápoló tett vissza az ágyamba infúzió bekötve. Na most megtudtam milyen az amikor valaki deréktól lefelé megbénul, semmi de az égvilágon semmi nem mozdul szőrnyű érzés az hogy nincs érzés. A párom a pipilőmet belelógatta a kacsába és a kacsát gondosan ragtapasszal rögzítette, hogy amíg képtelen vagyok visszatartani addig is nem magam alá vizeljek. A szörnyű az egészben az volt, hogy közölték velem, hogy most kb. 20 óra fekvés következik a spinális érzéstelenítés miatt és ha sokat ugrálok akkor egy szörnyű fejfájásra számíthatok ami akár +1 nappal is hosszabbíthatja kórházi tartózkodásomat. Tehát jött a jó hosszú fekvés, néha bóbiskolva, néha telefont nyomkurászva, néha látogató fogadása. Úgy 2-3 óra elteltével már mozogtak az alsó végtagjaim illetve már nem kellett a "rögzített" kacsa. Viszont megérkezett a fájdalom illetve egy olyan feszítő érzés a popeszomból mintha a fél műtőt benne felejtették volna. Na itt gyorsan kértem egy fájdalomcsillapítót amit infúzióban meg is kaptam a fájdalom elmúlt de az a feszítő kakilás inger jellegű érzés továbbra is tartott és végig kísért egy nagyon-nagyon hosszú éjszakán ahol gyakorlatilag nem aludtam semmit mivel a napközbeni "pihenés" miatt kicsit sem voltam álmos. Reggel 5-kor szólt be a nővérke, hogy ha akarok most már sétálhatok. Nem kellett kétszer mondania, mivel a műtét napján semmit nem ehettem így gyorsan lenyomtam 4-5 háztartási kekszet + egy kis vizet. 8 körül megjelent a főorvos úr aki közölte hogy nemsokára megszabadít a popeszomban lévő tampontól. Már nagyon vártam ezt a pillanatot mert nagyon feszített, a géz vagy tampon eltávolítása 9 körül meg is történt, na ezt nem kívánom senkinek, lehet hogy alacsony a fájdalomküszöböm de ez k*rvára fájt. Aztán pár hasznos infó, záró , öltözködés és indulás haza. Érdekes módon nagyon gyorsan javul a dolog pár órával a hazaérkezés után már nem okoz gondot a séta vagy az ülés, oké érzem de nem gáz. Sőt megvolt az első széklet, kellemetlen volt de viselhető. Gyulladáscsökkentő antibiotikumot kell szednem illetve ha kell fájdalomcsillapítót de eddig nem kellett. Figyelnem kell az étkezésre + parafin olaj, hogy lehetőleg laza legyen a széklet, de ne hasmenés szerű. Kímélnem kell magam, nem emelhetek stb. 4 nap múlva kontroll. Székelés után egy kis alsó tusolás, valamint esténként egy 20 perces ülőfürdő sós vízben. Remélem gyorsan gyógyul, mindenkinek azt ajánlom ha úgy érzi hogy hasonló problémája van akkor azt időben kezeltesse, hogy ne kelljen eddig eljutnia. Ha mégis akkor remélem a fentebb leírtakkal tudok segíteni a mentális felkészülésben.

 

Üdv, és bocsánat a terjedelmes szövegért.

Benedek L. Creative Commons License 2015.05.22 0 0 5639

Jó, hogy így sikerült, de azért a kúpot tartsd készenlétben, bármikor, bárhol hasznodra lehet!

Előzmény: vfsoiv (5638)
vfsoiv Creative Commons License 2015.05.22 0 0 5638

hajnalban elmentem egy éjjelnappali patikába vettem glicerin-teva-t, de mire hazaértem használnom sem kellett, elég volt a mozgás hogy beinditsa  rendszert, de azért köszi a segitséget, így proktológust keresek majd othon.

Előzmény: Benedek L. (5637)
Benedek L. Creative Commons License 2015.05.22 0 0 5637

Azóta már biztos túl vagy a "nehezén", átmeneti megoldásnak a glicerines végbélkúpot javaslom, lazítja, feloldja a székletet. Találsz az ország bármelyik területén jó proktológust, de TB nélkül az orvosi ellátás nem ingyenes. Menj magán orvoshoz. Jobbulást!

Előzmény: vfsoiv (5636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!