Keresés

Részletes keresés

5LET-es Creative Commons License 6 napja 0 0 5953

A gyűrűzéssel csak kitolsz magaddal, a legtöbbször nem igazán hatásos. Nekem visszafordíthatatlan probémát indított el. Próbálj meg utána nézni egy HAL-RAR műtétnek inkább: http://www.aranyerbetegseg.hu/eljarasaink/hal-rar-aranyer-mutet

Előzmény: Falusi1 (5948)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2017.02.18 0 0 5952

Sokáig eltart ez. Nem kell sürgetni semmit. Az erőlködős és a belestresszelés árt a legtöbbet a javulásnak. Rostban gazdag kaja, sok nyers zöldség, semmi banán, semmi étcsoki, semmi aprómagvas cucc, kis kanál parafin naponta 1-2 alkalommal. Langyos vizes, alapos zuhanyos tisztálkodás. Lassan el fog indulni a javulás. Ha előre őszintén megmondják mivel fog járni nem sürgetem a javulást és nem stresszelem magam a fejleményekkel, akkor hamarabb meggyógyultam volna. Nem vacakoltam, hanem toltam a fájdalomcsillapítókat. Sokáig. A legfontosabb hogy ne erőlködj, lazíts!!! Nekem azt mondták cca 2-6 hét. 3 hónap volt.

Előzmény: iberke (5941)
nanu01 Creative Commons License 2017.02.17 0 0 5951

Kedves Sorstársak! ÉN is Ars Medicás voltam,öt évvel ezelőtt,dr D. G. operált,3 fokú aranyérrel,gyulladt nyálkahártyával.A műtét úgy sikerült ahogy,tavaly "ázott " el vérrel az alsónadrágom,rögtön sebészet,aki a nyálkás váladék miatt,vastagbéltükrözést javasolt. Az eredmény:"kissé gyulladt nódusok,"a descendesben,40cm-nél,4mm-es semipedunculált,NBI mellett Kudo IIIspit pattern polipot távolitottam el.Tonogénes kúpot kaptam a gyógyulásomra.

2017.februárjában,ismét vérzés,melyre a diagnózis: "békés,4 fokú aranyeresség,apróés nagyobb caruncullák a canalis analisban." "a canalis analisban érzékeny caruncula"

Az orvos aurobin kenőcsöt irt fel,illetve ,ha az állapotom 2 hét múlva nem javulna,menjek vissza.Nem szoktam panaszkodni,de a fájdalom főleg székeléskor erős,álló helyzetben is érzek,egy feszitő,lüktető érzést.Szerintetek érdemes megvárnom a 2 hetet,vagy menjek vissza előbb.Rágugliztam a "caranculára" azt irja szemölcs(nyers hús) .

Azt nem égetni szokták? Volt már valakinek ilyen?A válaszokat előre is köszönöm!

Falusi1 Creative Commons License 2017.02.10 0 0 5950

A ceruzavastagság nálam is előfordult visszatérően többször is aranyértől függetlenül, de erőlködés nélkül. Az orvosoknak fogalma sem volt az okáról. Az egyik IBS-re, azaz irritális bélszindrómára gyanakodott. Nem kizárt, hogy valójában pszichés okai voltak, mert akkor még dolgoztam és néha elég stresszes körülmények között. Messze nem vagyok tájékozott az egészségi problémák terén, de biztos, hogy nem a végbélnyílás átmérője az ok. Lehet, hogy érdemes lenne pszichológushoz fordulnod, bár én elég szkeptikus vagyok a tudományággal kapcsolatban.

Jelenleg nyugdíjas vagyok és már évek óta nem tért vissza. Sok Sikert!

Előzmény: iberke (5949)
iberke Creative Commons License 2017.02.09 0 0 5949

Sziasztok, már írtam nem olyan rég, lényegében 2 hónapja volt sima aranyérműtétem (3 belső 2 külső) 1 hónapja meg tályog műtétem. A tályog még mindig váladékozik, kintre viszont gyártottam egy új aranyeret, mivel parafin olaj és guttalax ellenére is csak ceruza vastagságú jön ki, az is nagyon nehezen.... Megőrülök, lehet vhogy vmivel tágítani ott lenn? A doki szerint fejben tegyem magam rendbe... De mit csináljak, ha fáj és hiába nyomok erőlködök , hasból... lenn akkor sem nyílik nagyobbra? Sos!

Falusi1 Creative Commons License 2017.02.06 0 0 5948

Kedves sorstársaim, kérem, hogy akinek gyűrűzéssel távolítottak el aranyeret, ossza meg velem tapasztalatait.

Dec. végén voltam aranyér gyűrűzésen. Két belső aranyeret távolítottak el, melyet követően néhány napig enyhén vérzett, de elmúlt a vérzés, ahogyan ezt az orvos is mondta.

Ma (02. 06-án) széklet után a papíron meglehetősen erős vérzés nyomait láttam. Ilyen erős korábban még a műtét előtt sem nagyon volt. Természetesen bejelentkeztem az orvoshoz, de addig is tudni szeretném, hogy ez a jelenség mennyire gyakori, hiszen épp ennek megszűnését vártam beavatkozástól.

A széklet ürítése közben, a beavatkozás óta, éreztem enyhe fájdalmat már máskor is de vérzést nem. Az ürítést követően egyébként megszűnt a fájdalom és a vérzés is.

 

A belső aranyerem -mint kiderült pontosan kettő- már nagyon sok év óta megvolt, de ritkán okozott panaszt és vérzést. Ekkor egy kúp hónapokra megoldotta a problémát, pedig a székletem többnyire kemény és rendszertelen volt és többnyire erős hasprésre is szükségem volt.

 

Még talán annyit tapasztalatként jövőbeni sorstársaknak, hogy a decemberi műtét után néhány óra múlva vizelet elzáródásom lett így az éjszakát kórházban  töltöttem, az új évet pedig katéterrel együtt köszöntöttem. Utólag tudtam meg, hogy ez gyűrűzés után ritkán ugyan, de előfordul. Tehát figyelni kell erre is. 

 

angollora Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5947

Kedves Dr.Bánfalvi Péter!

 

Köszönöm válaszát, az ajánlott székletteszt a végbélről is ad megbízható információt?

 

 

 

 

dr. Bánfalvi Péter Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5946

Kedves Angollora!

 

Mivel panaszai már évek óta nincsenek, remélem, semmi fokozott rizikó nincs. Az alaprizikó azért megvan, sokaknál problémássá válhat a bélmosás, -előkészítés.

 

Ha bármi, gond lenne, természetesen szeretettel várjuk!

 

Üdv.

 

Dr. Bánfalvi Péter

vezető proktológus

 

u.i.: a szekletteszt.hu oldalon érdemes körülnéznie!

Előzmény: angollora (5945)
angollora Creative Commons License 2017.01.20 0 0 5945

Kedves Dr.Bánfalvi Péter!

 

Májusban lesz 3 éve,hogy több éven keresztül fennálló végbélrepedésemet,mely mögött még egy gyulladás is kialakult,sikeresen kezelte,ill.a gyulladást "lecsippentette" ,az Ön szavaival élve.Azóta nincs panaszom.Mivel 55 éves vagyok,szeretnék vastagbél tükrözést végeztetni!Milyen kockázata van a végbélrepedés ismételt kialakulására?

 

Tisztelettel: Angollora

iberke Creative Commons License 2017.01.18 0 0 5944

Kedves Bonap arte és 5Let!

Köszönöm a válaszaitokat, közben visszamentem megint a dokihoz, múlt hét elején, szerinte is gyulladásban volt az egyik oldal, de én keményet is éreztem ami nőni kezdett. Pénteken megint visszamentem, akkor már gyanús volt a tályog és vért vettek megvizsgáltak... Szombaton meg is műtöttek tályogra, a végbél nyílás mellett kb 1 cm-rel vágtak lyukat... Tojásnyi... Még jó, hogy nem kezdett kiürülni máshol... Ez nyomta a végbelem 1 oldalát a kijáratnál... Kaptam vénásan rengeteg antibiotikumot mert a gyulladásos értékem kb 10x-e volt a normálisnak. Most itthon vagyok már napi többszöri zuhany, tiszta gézlapot odarakni cserélgetni minden alkalommal zuhanyzok... kb két óránként és váladékozik is rendesen... Tegnap megint megnézte a doki, átöblítette betadinnal, elvileg szépen gyógyul klion-t kell szednem 3x1. Most nem fáj, megy a nagy wc is simán és a pisi is, mert a végén már az sem akaródzott... Hamar elfáradok, kicsi gyerekeim vannak, hason és oldalt fekve játszom velük de még az is megerőltető. Elvileg  már le lehetne ülnöm is, de olyan még a fenekem mintha a fél farpofámban szilikon lenne... de már napról napra jobb... Most bízom benne, hogy szépen begyógyul és nem lesz belőle sipoly, mert 30 %-ban az is ki tud alakulni.

Köszönöm a válaszaitokat még1x! Szívesen veszem ha még írtok!

Üdv

5LET-es Creative Commons License 2017.01.15 0 0 5943

Nagyon valószínű. hogy gyulladás alatt van a heg és e miatt nagyon fájdalmas most és nehezen gyógyul. A gyulladás miatt fáj annyira iszonyúan napközben is, ezért az izom normális reakcióban rászorít, de a baj, hogy így nem is gyógyul rendesen. Ha jól sejtem, estére enyhül egy kicsit, aztán reggel a WC után ismét kezdődik elölről. Gyulladásgátló gyógyszerre, esetleg antibiotikumra lenne szükséged, valamint fájdalomcsillapítóra is, ami lehúzza a fájdalmat. Fordulj egy másik orvoshoz sürgősen, ugyanis az, akinél vagy, nem fog tudni segíteni. 

Előzmény: iberke (5941)
bonap arte Creative Commons License 2017.01.09 0 0 5942

Idegi alapon próbál megnyugodni. Még benned van a félsz minden székelés előtt és ezért megy nehezen. A parafin olaj még kell egy darabig, de a lényeg, hogy a vécét ne erőlteds. Csak akkor menj amikor már nehéz visszatartani. Előtte egy meleg tusolás a végbél környékére, attól lazulsz egy kicsit. Közben pedig ne arra gondolj, hogy mennyire fáj ha kinyomod mert ettől még jobban összeszorulsz.

Kitolni egy nyomással és kész, persze ettől még ugyanúgy fáj. Én is nehezen tudtam a szorító izmot felülírni.

Előzmény: iberke (5941)
iberke Creative Commons License 2017.01.09 0 0 5941

Tisztelt Bánfalvai Doktor Úr!

Segítségét kérném, egy hónapja műtöttek 3 belső és 2 külső aranyérre, nagyok voltak..., vágásokkal nem lézerrel. Terhesség alatt alakult ki ilyen súlyosra. Sajnos nagyon nehezen tudok csak székelni, amíg a parafin olajat ittam kicsit könnyebb volt, most iszonyat szenvedés. Annyira bezáródott a nyílásom... már 2x tágítottak ujjal, de ez csak 1-2 napra hozott megoldást. A székletem nem kemény de nem tudom a záróizmom elengedni. Kipróbáltam már azokat a technikákat is amelyeket a Tudástárában olvastam, de nem tudok ott lazítani. Most már a bal farpofám melletti izom is teljes görcs, nospát kaptam rá, nincs sok eredménye. Sajnos még mindig kell szednem fájdalomcsillapítót, igazán csak a cataflan hat, de annak a hosszú távú szedését nem javasolták. Így még többet szenvedek. Még a szeleket is iszonyat nehezen tudom kiengedni. A nagy erőlködésben csináltam magamnak egy borsónyi új erecskét is kívülre...

Egyébként még mindig váladékozik a sebem, orvos látta azt mondta szépen gyógyul és normális... és vérezget is, székelésnél elég rendesen is tud. Próbálom a napi 1x reggelire átállni, bár ingerem se nagyon van, de reggelente érzem, hogy kellene, de alig tudom kinyomni és olyan mintha rendesen ki se ürülne.

Nézegettem a tágítókat de igazándiból nem sok mindent találtam a neten... nem szexuális segédeszközt keresek..

Tudna javasolni vmit? Sajnos a napi feladataim is alig bírom ellátni... sokszor kell pihennem... folyamatos görcsöt érzek ott. Remélem még olvassa a fórumot, vagy van vki akinek hasonló problémája volt. Sajnos nem tudom végigolvasni az összes hozzászólást, de minden tanácsot szívesen fogadok.

Köszönöm a segítséget!

baloghbéla Creative Commons License 2017.01.05 0 0 5940

Sziasztok,


Nekem kezdetleges aranyerem van. Igazából semmi extra csak néha viszket és éget.

Melyik patikai kenőcs lenne a legalkalmasabb számomra? Szeretném, hogy enyhítse az égést és nyugtassa a végbelem.

Peter2013 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 5939

Szia zszsuga,

 

Péter vagyok,nekem anopapilla gyulladásom van.Látom 2008-as volt a problémád,azóta meggyógyult véglegesen ez a dolog nálad?Azért kérdem mert lehet műtét lesz nekem,nem akar elmúlni.

Előzmény: zszsuga (1920)
5LET-es Creative Commons License 2016.12.26 0 0 5938

Eszedbe se jusson lézerrel műttetni! Itt arról csak olyan olvasható, hogy a lézeres műtétet követően mindenki éveken át szenved a fájdalomtól és a vérzéstől! Nem tudom, mi van Kecskeméten, de ha belső aranyered van, vagy a HAL-RAR  módszert válaszd (kb. 100-150e) vagy a Longo műtétet (100-150e). Ha külső aranyér, akkor pedig marad a szike.
Akiket én javaslok, akár csak egyszeri konzultációra is: Dr. Bánfalvi Péter, Dr. Csatár Éva, Dr. Gamal Eldin Mohamed.

Akiket viszont messzire kerülj el aranyér problémával: Dr. Brenda Zsolt, Dr. Ráth Zoltán, Dr. Dömötör Gábor

Előzmény: puddle (5931)
leveste Creative Commons License 2016.12.23 0 0 5937

Tisztelt Doktor Úr! 

Mire utalhat az aranyértől egészen a térdig tartó sugárzó fájdalom a comb belső oldalán? 

 

dr. Bánfalvi Péter Creative Commons License 2016.12.19 0 0 5936

Kedves Barokar!

 

Az aranyér elleni tanácsok legátfogóbb listáját itt találja:

 

Aranyér Titkok

 

Üdvözlettel.

 

Dr. Bánfalvi Péter

aranyér szakértő, proktológus

 

Előzmény: Barokar (5933)
bonap arte Creative Commons License 2016.12.18 0 1 5935

Nekem már gyerekkorom óta gondok voltak. Valószínű, hogy örököltem anyámtól. Most 52 éves vagyok és ezelőtt 3 évvel szántam magam rá a műtétre. Már nem tudtam tovább halogatni annyira súlyos volt. Elegem lett a sok vérzésből, főleg a téli hónapokban.

Megműtöttek szikés mórszerrel és azóta rendben vagyok. Hülye voltam, megcsináltathattam volna sokkal hamarabb is.

Előzmény: Barokar (5934)
Barokar Creative Commons License 2016.12.18 0 0 5934

Legrosszabb hogy 21 evesen ilyen gondom van, rá se merek gondolni mi lesz kesőbb ,,,

Előzmény: Barokar (5933)
Barokar Creative Commons License 2016.12.18 0 0 5933

Üdv.

Új vagyok a forumon, sajnos nekem is előszokott jonni 3 - 4 havonta az aranyért ami az első pár napban nagyon kellemetlen fáj és csak fetrengek vele.

Tudna valaki nekem tippeket bevált módszereket adni hogyan előzhetem meg az előbukkanásat?

Gondolom itt olyanra hogy folyamatosan kenjem, szedjek e érfal erősitő gyógyszereket?

Székletem nem vészes csokit nem vagy csak keveset eszem, teljeskiorlesű kenyeret eszem, gyakran iszok rostos leveket, probalok hidegre nem ülni.

Rjoci89 Creative Commons License 2016.12.18 0 0 5932

Szia!

 

Segítséged szeretném kérni. egy éve lézeres aranyér műtétem volt(Szekszárdon), sajnos nem ilyen eredményre számítottam. Azóta szinte minden székelésnél véres a székletem, több orvost is felkerestem Szekszárdon, Pécsen. Van aki műtene, van aki nem. Tanácstalan vagyok és félek is, hogy esetleg ennél is rosszabb lehet a helyzet. Tudom, hogy rosszul döntöttem a műtéttel kapcsolatban, de a jelenlegi helyzet javítását, jobb életminőség elérését szeretném elérni.

Láttam, hogy neked (alongtimeago) is hasonló problémád volt. Segítséged szeretném kérni, hogy milyen életmód váltást eszközöljek, tanácsot kérnék mit is csináljak, hogy javuljon a helyzet, mi a tapasztalatod neked stb...

Örülnék, ha felvehetném veled a kapcsolatot valamilyen formában, és nagyon hálás is lennék.

Persze bárki jó tanácsát szívesen fogadom.

Előzmény: alongtimeago (5784)
puddle Creative Commons License 2016.12.17 0 0 5931

Sziasztok! Már jó néhány éve küzdök aranyeres problémákkal, mostanra döntöttem el, hogy véglegesen megoldom, aminek valószínűleg műtét lesz a vége. Kecskeméti vagyok ezért itt kerestem megoldást és egy lézersebészt találtam (http://lasersebesz.hu/), de azok után amit a fórumon olvastam, elbizonytalanodtam, más orvost pedig itt nem nagyon találtam. Tudnátok ajánlani megbízható orvost Kecskeméten? Tényleg ennyire rossz a lézeres megoldás, hogy semmiképp se érdemes azt választani? Valaki röviden össze tudná foglalni, hogy miért nem szabad a lézeres megoldást választani, mert nem találtam sok konkrétumot keresgélésem során csak annyit, hogy azt semmiképpen se válasszam. Előre is köszönöm a segítségeteket!

leveste Creative Commons License 2016.12.17 0 0 5930

Ez a hideg idő másnak is erősíti a fájdalmakat? 

Van egy pici csomó fél centi mélyen, ami most elkezdett nagyon sajogni. 

Eddig Lioton géllel kezeltem, de nem merem kenni, mert a betegtájékoztató szerint nyálkahártyára nem alkalmazható. 

Pedig a fájdalmat csökkenti, és a csomó mérete is kisebb lett tőle. 

Van olyan krém, amit picit " bentebb" is lehet kenni, és legalább olyan jó, mint a Lioton? 

BaloghO Creative Commons License 2016.12.07 0 0 5929

Többször voltam Dr. Banga Péter érsebész orvosnál, nem volt kellemetlen a vizsgálat és a kezelés sem. Mivel nem hirdeti magát lépten-nyomon gondoltam megosztom veletek, mivel nem akar egyből erőszakosan műteni, hanem nagyon humánusan bánik a betegekkel. A rendelő is nagyon kulturált bár a közgyógyban is ilyen állapotok uralkodnának... Mindenkinek gyógyulást kívánok!

chipchip Creative Commons License 2016.12.05 0 0 5928

Koszonom☺

3gyuru Creative Commons License 2016.12.03 0 0 5927

Chipchip! Legfontosabb teendőnek elsòsorban a széklet rendezését tartanàm.Ezeregy oldalon lehet olvasni a megfelelő rostdús tàplàlkozàs mikéntjéről meg a vízivàsról. Műanyag kajâkat egyszerűen el kell felejteni.Alapanyagokból magad csinàld. Értem ezt pl.konzerv màjkrém helyett otthon csinàlni csirkemàjból mâjkrémet...stb. Ha így is nehéz a széklet a keserűsós  gyògyvizek egyènileg kitapasztalva a mennyiséget tutira segítenek. A teljes èletmódvàltàs a megoldàs  panaszaidra. Keress fel egy jó proktológust mert a nehezített székletürítès utalhat belső aranyeres megnagyobbodàsra.

Minden jót és tégy magadért!!!!!!!!

Előzmény: chipchip (5925)
winrita Creative Commons License 2016.12.01 0 0 5926

Sziasztok, egy közeli rokonom szenvedett aranyértől, volt, hogy a sebész meg is műtötte ambulánsan, mégis maradt a probléma, sőt egyszer elkezdett erősen vérezni. Bementek az ügyeletre és az ottani orvos detralexet vetetett vele, nem kell recept sem, az első napokban többet kellett szedni , azután csökkentve a napi adagot végigenni a doboz tartalmát (3-2-1 szem naponta). Ez fél éve volt, azóta semmi baja. Egy doboznyi gyógyszer volt.  Én most visszérre fogok egyet venni magamnak.

Jobbulást mindenkinek.

 

 

chipchip Creative Commons License 2016.11.25 0 0 5925

Sziasztok!A segitsegeteket szeretnem kerni, mert nem tudom, aranyerem van vagy se.Mar gyerekkorom ota kuszkodok a szorulassal, nagyon ritkan van nagydolog.Az utobbi evben csak teaval vagy hashajtoval megy, ehetek rostosat, gyumolcsot stb.Ha nincs tea, akkor volt olyan, hogy 15 napi nem mentem.Viszont igy csak hasmenes van, napjat sem tudom, mikor volt egy igazi rudas szeklet.Amibol azt gondolom, hogy aranyerem van, az, hogy a fenekem lyukan egy redo megnott, ugy "lifeg".nem verzik, neha szeklet utan ott picit csip.Ez aranyer? Ne nevessetek ki, de en ugy kepzelem el, hogy bent is lehet valami duzzadas es attol nem tudok, max.ceruzavekonyat kakalni.Mit tanacsoltok, menjek dokihoz vele, vagy ez nem aranyer problema? A hasam minfig olyan nagy, mint egy lufi, hisz alig jon szeklet.Nemetorszagban elek, meg csak el sem tudom rendesen magyarazni a dokinak a panaszom.Mar arra is gondoltam, nem-e valami komolyabb a baj, daganat stb.Nektek volt(van) olyan, hogy aranyer matt csak bogyos , vagy vekony a szeklet? Koszi a valaszokat.Bocsi a sok hulye kerdesert, de nem tudom senkitol megkerdezni.

apa_77 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 5924

A kisebb szőlőszem szerű rugalmas bugyorból először kemény meggymag lett, ami lassan, nagyon lassan lett egyre kisebb. De most már alig érezhető. A Detralex szedését menet közben abbahagytam, mert elég furán éreztem a fejemet. Nem tudom, hogy a Deralex okozta-e. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Ha még lesz kérdésem, jelentkezem.

Előzmény: apa_77 (5916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!