Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

tom1034 19 órája Creative Commons License 5467

Üdv mindenkinek!

Tudna esetleg valaki vas megyében jó proktológust aki privátban rendel-operál?

Madentkóban voltam sok éve,de úgy látom ott megszűnt...

Előzmény: Prita02 (5466)
Prita02 22 órája Creative Commons License 5466

4 napja volt a műtétem a Szent Imre Kórházban. Keresd Roman Sesztakov doktort. Kitűnő orvos, empatikus és nagy szaktekintélynek örvend, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.

Előzmény: halaszlo77 (5460)
hege21 2 napja Creative Commons License 5465

Érsebész keress....

Előzmény: halaszlo77 (5460)
bonap arte 3 napja Creative Commons License 5464

A gerinc alsó részébe kaptam. Nem fájt semmit sem.

Előzmény: viktor30000 (5463)
viktor30000 3 napja Creative Commons License 5463

Hova kaptad a szurit?

Előzmény: bonap arte (5462)
bonap arte 3 napja Creative Commons License 5462

Nem is éreztem semmit. Valahová a gerinc alsó részébe. Te tényleg semmi. Teljesen elzsibbadsz deréktól lefelé, szal ne félj tőle. A műtétből az égvilágon semmit nem éreztem. Még el is aludtam egy kicsit, az ágyban ébredtem fel.

Előzmény: Ruggiero84 (5461)
Ruggiero84 4 napja Creative Commons License 5461

A helyi érzéstelenítést hová kapod? A farpofákba, vagy be a "lukba" valahova?

Előzmény: bonap arte (5448)
halaszlo77 5 napja Creative Commons License 5460

Tudna valaki ajánlani Pesten egy kórházat, vagy egy orvost, ahol van proktológia. Sajnos én csak magándokit találtam, meg klinikákat, ami elég lenyúlásnak néz ki, és különben is, akkor minek fizetem a TB-t?

Viszont egyébként meg mindenhol azt mondják, hogy a sima sebészek foglalkoznak vele. Na, elmentem a kispesti felnőtt szakrendelésének a sebészéhez, aki első alkalommal azt mondta, hogy nem tud megvizsgálni rendesen, hashajtózni kell. Pedig ujjal úgy megvizsgált, hogy csillagokat láttam. Következő héten visszamentem, hashajtózva. Megkérdezi az asszisztenst, hogy volt mára rektoszkópia? Az rázta a fejét, hogy nem. Erre ismételten jó erősen ujjal megvizsgált. Sebészi teendő nincs, kúpozzak. De mondom legalább írjon fel valami kúpot. Mondta, hogy repanol, recept nélkül kapható. Pedig akkora aranyerem van, hogy minden wc-zésnél egy kisebb öklömnyi csomót kell visszapakolnom magamba. De hiába mondtam neki, azt mondta, hogy kenegessem, meg krémes ujjal nyomjam vissza... Meg hogy lágyítani kell a székleten, azért fordul ki, mert kemény. Egyrészt fáj, rohadtul, egész nap. Másrészt, annyira már utánaolvastam, hogy tudjam, ennek a kúpozás már nem sokat ér. Bármit csinálok kifordul. Sajnos a doki ezt nem tudja. Ennyit a sima sebészekről.

Szóval ha valaki tudja, hova mehetnék, az írja már meg!

Köszi

Ruggiero84 6 napja Creative Commons License 5459

Köszi a választ.

Volt egy altatásos műtétem végbélrepedés és polip eltávolítás. Most viszont vérzést tapasztaltam beszéltem a műtétet végző dokival és így jövő héten lesz egy kis műtétem túlsarjadt szövet eltávolítás ott lesz helyi érzéstelenítés. De eléggé parás vagyok.....nem bírom a szurikat.

Előzmény: bonap arte (5448)
bonap arte 2014.11.17 Creative Commons License 5458

Ki kell szűrni a vérzés forrását ezért kell a kolonoszkópia. Vérezhet egy vastagbél daganat is, polip is...szal érdemes megcsináltatni.

Az a baj, hogy az ember elodázza a javítást ha éppen nincs panasza. Aztán csak akkor szánja rá magát a szervizre amikor már nagy a baj. 

Nekem már gyerekkorban kezdődött, örököltem anyámtól, voltak tünetmentes évek. Az utóbbi 7 év alatt fejlődött ki igazán mire azt mondtam, ez így nem mehet tovább.

Jó hülye voltam, hogy nem rakattam rendbe legalább 20 évvel ezelőtt. Most 50 vagyok és 40 éve éreztem először, hogy fájt.

Előzmény: gurabli (5457)
gurabli 2014.11.17 Creative Commons License 5457

Köszönöm a részletes válaszod! Meglátjuk, hogy alakul. Most, amióta úgy látszik, hogy sikerült rendeznem a székletem, illetve az egy doboz Hemorid kúp után talán elmúlt a vérzés. Az elmúlt két évben három műtétem is volt, egyszerűen nem tehetem meg, hogy most még ezzel is. Így bízom, hogy egy jó darabig nem okoz semmilyen panaszt. Emígy nekem a gyűrűzést javasoltak a műtét helyett ebben a fokozatban, csak magán úton nem tudom megfizetni.

 

Ez alap emígy, hogy akinek (vérző) belső aranyere van, azt elküldik kolonoszkópiára? Gondolom az esetleges más okok kizárása végett.

Előzmény: bonap arte (5456)
bonap arte 2014.11.16 Creative Commons License 5456

A kolonoszkopiától ne félj. Felírnak előtte hajhajtót, ez pár liter folyadékkal kell oldani, megiszod, kitisztulsz rendesen. Egy vékony csövet dugnak fel végig a vékonybélig, látod magad belülről, kicsit puffaszt mert levegőt is tolnak be mellé, hogy kitáguljon a vastagbél, de egyálltalán nem mondhatnám fájdalmasnak, ezzel nincs gond.

 

Maga a műtét deréktáj alatti zsibbasztással van, abszolúte semmit nem érzel. Kába leszel tőle, én el is aludtam, az ágyban ébredtem fel. Mikor kimegy a zsibbadás akkor fájdalmas, de itt is van súlyossági faktor. Nálam 2 aranyeret műtött ki a doki amik a legsúlyosabb fokozatban voltak.

 

Szal, utána fáj, pár kellemetlen napot el kell töltened. Én 5 napig voltam kórházban, utána otthon lábadoztam. Napról napra csökkent a fájdalom. Gyógyszerrel kibírható. Az első székelés elég durva. December 13.-án műtöttek és Januárban már mentem dolgozni az első munkanapon.

 

Nemrég voltam kontrolon ugyanennél a dokinál mert tavaly azt mondta, hogy a harmadik aranyér sem az igazi de azt már nem lehetett volna akkor kiműteni mert nem bírtam volna ki. Most, hogy újra megvizsgált mondta, hogya tavalyihoz képest nagyon korrekt állapotban van és nem ajánlja, hogy ezt is megműttessem. Szívesen bármikor megcsinálja, mondta de ezt nem kell mert nagyon szépen visszagyógyult, majd akkor jöjjek vissza ha tényleg gond lenne.

 

Tény, hogy nincs is vele semmi bajom. Azóta teljesen megváltozott a vécézési szokásom, nem ülök sokáig a vécén, bemegyek, tolok egyet és kész. Sokkal több folyadékot iszom azóta, ezért nincs olyan beszorult széklet amivel erőlködni kéne.

Én voltam hülye, hogy nem csináltattam meg sokkal előbb.

Előzmény: gurabli (5455)
gurabli 2014.11.16 Creative Commons License 5455
Köszönöm! Nalam elvileg meg nem indokolt a műtét, inkabb a gyűrűzés. Meglátjuk, most nem vérzik, majd kiderul, h meddig.
Ja, es azt mondta a doki, hogy egy kilonoszkopia jo lenne, ez a XXI. század:( hat nincs kedvem hozza, mondjuk kinek van.
A hemorid kúp kulonben kimondottan jó enyhébb vérzésre.
Nagyi szívás a műtét? Leirnad, hogy zajlik egy ilyen műtét, altatás, hany napot vagy bent, mennyire faj, mikor épül fel az ember, stb?
Előzmény: bonap arte (5454)
bonap arte 2014.11.16 Creative Commons License 5454

Nekem is TB-re csinálta meg a doki. Hálapénzembe került csak. A gyűrűzést nem tudom, de lehet, hogy súlyosabb esetekben nem is ajánlják.

Előzmény: gurabli (5452)
bonap arte 2014.11.16 Creative Commons License 5453

Ez így volt nálam is. Voltak vérzésmentes hónapok nyáron, de év vége felé mindig vérzett. Volt, hogy csak pár napig de a vége felé már minden vécézéskor, hol gyengébben, hol nagyon durván. Olyan durva vashiányom lett, hogy a vérkép papíron a minimum 12-es érték helyett 1 volt.

Pár lépcsőfoktól már ziháltam pedig teljesen normál súlyom van. Tavaly decemberben rászántam magam a műtétre. Szenvedtem pár napig de nagyon megérte. Azóta bárhol nyugodtan mehetek vécére, nincs utána rossz érzés, a vérképem tökéletes lett azóta.

Nem tudom merrefelé lax, de ha Gy-S megyében akkor tudok ajánlani profi sebészt ha rászánod magad.

Előzmény: hege21 (5451)
gurabli 2014.11.16 Creative Commons License 5452
Államilag végeznek gyűrűzést vagy csak a hagyományos műtét van ilyen esetben? Magánúton nagyon drága, sajnos.
Emígy nekem is 2a, 2b belső aranyerem van, ami legalább egy hónapig vérzett, de csak kicsit, a wc papíron volt csik. Miután rendeződött a szekletem es egy adag Hemorid kúp helyre rakta, meg a detralex. Vagyis most nem vérzik, panaszom sincs.
Előzmény: bonap arte (5450)
hege21 2014.11.16 Creative Commons License 5451

Kb. fél évente szokott jobban vérezni nem állandóan,fájni sem szokott néha viszketni és szurkálni......

Előzmény: bonap arte (5450)
bonap arte 2014.11.16 Creative Commons License 5450

Ne szórakozz a vérzéssel mert durva lesz a végén, főleg hidegebb időben. Azért vérzik mert elvékonyodott az érfal. Nekem a végén már spiccelt a vér minden székeléskor. Én is halasztottam sokáig, aztán olyan lett a vérképem mint a csillagos égbolt.

Jobb átesni párhetes szenvedésen műtéttel mint kínlódni azzal, hogy állandóan vérzik. Nem tudsz elmenni szorongás nélkül vécére még otthon sem, nemhogy még idegenben ahol még lemosakodni sem tudsz. Ne krémezd mert attól még jobban puhul a bőr és jobban tágul az aranyér. 

Vegyél a patikában Detralex tablettát, ez erősíti a vénát. Szánd rá magad a műtétre, még ha nem is esik jól. Utána más lesz az életed.

Előzmény: hege21 (5449)
hege21 2014.11.16 Creative Commons License 5449

 

Segítség kellene sos.

Vérzésre milyen kenőcsöt vagy kúpot ajánlanátok....

 

Voltam sebésznél kb 1éve,meg is műtött volna belső aranyérrel,de előtte elküldött tükrözésre is ahol lebeszélt az endoszkópos doki,hogy szerinte nem olyan vészes.

 

Szokott lenni apró vérzés amit a wc papíron látok csak,de most elég durván vérzett.....

 

bonap arte 2014.11.11 Creative Commons License 5448

Attól függ hova adják be. Pl köröm alá beszúrva eléggé fájdalmas.:-)))))

 

Viccet félretéve nagyban függ az illetőtől aki beadja. Nem fogsz belehalni.

Előzmény: Ruggiero84 (5440)
Ruggiero84 2014.11.04 Creative Commons License 5440

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne hogy a helyi érzéstelenítés mennyire fájdalmas?

gurabli 2014.11.02 Creative Commons License 5438

Ez engem is érdekelne, kihez mentél végül?

Előzmény: Pircsy92 (5402)
TojásFej1111 2014.10.21 Creative Commons License 5431

Amikor végbél problémával küzdöttem, sok keresgélés után találtam egy bizalomgerjesztő rendelőt Budapesten, Dr. Bánfalvi Péter proktológus rendelőjét.


Bár szegedi vagyok, annyi rosszat olvastam a klinikai ellátásról, hogy inkább az utazás mellett döntöttem. Nem bántam meg! Akinek az ár döntő tényező, annak azt javaslom, hogy kérdezze meg telefonon. Az első vizit elég drága volt, de nagyon megérte. A második látogatásnál már sokkal kevesebbet kértek, többre pedig azóta nem is volt szükség. Mint kiderült, amit a háziorvosom - és így én is - aranyérnek hitt ("de ez olyan kicsi, hogy sebész szóba se áll magával, kenegesse oszt kész"), az valami egészen más volt, és más gyógymódot igényelt. 

Nem csak a körülmények nagyon jók (szép rendelő, nagy tisztaság), de a bánásmódról és a szakértelemről is csak a legjobbakat tudom mondani. 

Nekem két hétre sikerült időpontot kapnom, de a Doktor Úr honlapján lévő fórumon lehet kérdezni, szívesen válaszol. Így talán tud adni olyan tanácsot, amivel addig is ki lehet bírni, ha nagyon rossz a helyzet.

Hasznos hely: http://drbanfalvipeter.blogspot.hu/

Több éve tartó szenvedéstől segített megszabadulni, azóta is hálával gondolok rá.

 

Pulguinha 2014.10.20 Creative Commons License 5429

Sziasztok, remélem tud vki segíteni, nagyon nem tudom mi legyen!

Két napja "kiesett" az aranyerem, nagyon kemény, fájdalmas, visszanyomni már egyáltalán nem tudom . Menni, ülni szintén nem tudok.

Hivtam egy magán rendelőt, de csak jövő hét szerdára van időpont. Foglaltam, de addig mit csináljak ? Egy hetet nem fekhetek (az is fáj).

Egy napja detralexet szedek + hemorid kenőcs. Semmi eredmény, sőt a mar kint lévő csomó után kijött mégegy, azt még vissza tudtam nyomni.

Tudtok vmi jo helyet Bp-én ajánlani?

Kanalas Viktor 2014.10.16 Creative Commons License 5428

Kiprobáltam a Hemorid végbélkenőcsöt mit mondjak nagyon tetszik hogy elzsibad a mentoltól az aranyerem! :)

Csak kár hogy hamar elmulik a hatása nincs hosszabban tartó hatású hűsitő mentolos végbélkenőcs?

Aki tud segitsen köszönöm!

Előzmény: Kanalas Viktor (5427)
Kanalas Viktor 2014.10.15 Creative Commons License 5426

Végűl is jogos igazad van azért köszi hogy segitettél ha megakadok aranyér gondba majd várom válaszodat :)

Előzmény: bonap arte (5425)
bonap arte 2014.10.15 Creative Commons License 5425

Ha nem gond akkor nem rakok ki képet. Ismerkedés céljára vannak más oldalak. Itt gondokról, bajokról beszélgetünk és tapasztalatokat osztunk meg.

Előzmény: Kanalas Viktor (5424)
Kanalas Viktor 2014.10.15 Creative Commons License 5424

Ez tök nem jó akkor nekem is muszály lessz megmütetnem előbb utóbb akkor tartsuk itt a kapcsolatot jó?

Köszi azért meg nézném kivel beszélgetek csak kiváncsiság kedvéért, nincs képed?

 

Előzmény: bonap arte (5423)
bonap arte 2014.10.15 Creative Commons License 5423

Nincs skyp-on és fészbukom sem, nem is akarok.

Az évek múlásával biztosan növekszik mert a vérnyomás is növeli. Ez van sajnos.

Előzmény: Kanalas Viktor (5422)
Kanalas Viktor 2014.10.15 Creative Commons License 5422

Ja értem és le a kalapal hogy segitesz igyekszem tünetmentesé tenni de nem sikerűl!

Igen valamit ki kéne találnom a krémek nem sokat érnek sajnos.

Lehet évek mulva nagyobb lessz?

Multkor kupot irt fel a doki de az se segitett nem értem a házi orvosomat mért nem küld el szakemberhez.

Vagy lehet nem fog elküldeni amig nem kérem?

Eddig olyan jó volt hogy csak ott volt és nem fájt esetleg felvehetnénk egymásaé a kapcsolatot skyp?

Vagy face?

Köszi irj majd

 

Előzmény: bonap arte (5421)