A 350D-nél sehogy sem lehet kiolvasni, még a szerviz sem tudja, lévén a 250D nem rögzíti sehol. Vannak leírások, hogy EXIF-ből ki lehet olvasni, de ez nem igaz sajna.
Egyedüli támpont lehet a képek amiket csinál, a fájlnevek száma. Persze ha előtted valaki ezt kinullázta (erre van viszont lehetőség), akkor semmit sem ér. Az enyémen nincs kinullázva, és már 60ezer felett jár. :) Jól bírják a lamellák.
Másik probléma, ami felmerült: 350D-ből exposzám kiolvasása. Végigfutottam a bejegyzéseket, de nem találtam egyértelmű választ, azon kívül, hogy márkaszervízbe vigyem. Ami csak Pesten van, én pedig 200 km-ről ezzel most nem futnék fel. Tudna nekem ebben valaki segíteni? Köszönöm :)
Sziasztok tapasztalt Fotósok!Szeretnék egy jó minőségű,nagylátószögű,fényerős fix objektívet a 350 D géphez(20mm,25mm vagy 28mm f/1.4-ben esetleg 1.8-ban gondolkodom)Melyik lenne a legjobb választás?Nekem nem kell képstabilizátor.Ár tekintetében melyik olcsóbb?Köszönöm!
Köszi! Megkérdeztem közben sógimat is és ő is ezt mondta, h inkább mást vegyek. Meg aztán ez a cf kártya is elég régi dolog. Minimum olyan kell, amiben sd-van.
Akkor még nézelődöm. Elkapkodni nem akarom. Úgyis jönnek a sötét esték. Akkor úgy sem tudok várost fotózni. Lehet, hogy csak tavaszra veszek valamit.
Hát már eléggé elavult egy gépa, annak ellenére hogy elég jó képeket csinál.
Nekem még van, 60ezer expo van benne, ez már bőven a normál felett, állítólag 50ezer expo a max ezeknél (persze vannak darabok amik többet bírnak, lásd az enyém). Csillagászati felhasználásra használom, ott meg alkalmanként több száz expo-t lövök vele. Ha behal a lamella, akkor át lesz építve.
Sajnos pontosan nem lehet belőlük sehogy kiolvasni hány expo van benne. Szóval inkább keress újabb modellt szerintem.
Amatőr fotós vagyok (manuális fotózásba meg nemrég kóstoltam csak bele). Leginkább épületeket (várost), tájképet (amik a városhoz kapcsolódnak) és családi fotókat csinálok. Művészi, beállított, makró, stb. fotók nem érdekelnek. Az Lg G3-am sokat használom fotózásra, mert mindig nálam van és nagyon jó képeket csinál. Volt egy Fuji Finepix S4500am, de azt eladtam. Nem volt rossz, de nem volt előrelépés a telóhoz képest. Egy ilyen 350D-t még érdemes megvenni? Sógimnak is valami Canonja van, de most nem tudom, melyik verzió? De ettől kicsit komolyabb/újabb. Talán D500.
Szóval érdemes ilyet még venni? Expot mennyit bír? Mikor kell kezdeni félni? Nem csinálok évi 10000 képet, max 2-3000et.
Szeretném megkérdezni, hogy magyar nyelvű használati útmutatót hol találok ehhez a géphez? A google kidobott egy lehetőséget, de ott csak az első 50 oldal található elég rossz minőségben.
Kérdés hány expo van benne. Milyen számokat látsz a kijelzőn mikor visszanézed az utolsó lőtt képet? (bár ez nem mond 100%-os adatot, mert lehet kinullázták a számozást valamikor.)
Amúgy engem lehet érdekelne. Elsősorban csak a váz, de kérdés milyen kiegészítők vannak hozzá.
Igen, kezdem én is azt hinni, hogy az az EXIF-ből kimentett "számjáték" se valós, mert ahány módszer annyiféle értéket kapok. :) Szóval feladom.
Azonban sokkal inkább valószínű hogy a fájlnév adatai valósak lehetnek (591-9133), eszerint pedig közel 60ezer exponál jár a gépem. Vagy több ha valamikor ki lett nullázva... Szóval aggódok meddig fogja még bírni.
Lehet keresnem kell lassan egy másik gépet (jó lenne ha az is 350D lenne).