Keresés

Részletes keresés

elemes Creative Commons License 1 napja 0 0 23284

Ha elfogadod a realitásokat, vagyishogy az alapesethez képest ezeknek az extra szolgáltatásoknak ára van (beleérve azt is, hogy garanciával bástyázod körbe az összes olyan lépést, ahol kiszolgáltatottá válnál), akkor igen, ez egy elfogadható ütemezés.

 

Január óta lakást kerestünk, kb huszat néztem meg jobban (személyesen is), sok érdekes történettel találkoztunk. Az egyik 13-ért hirdette, a lakás bejárása közben (anélkül, hogy én bármit mondtam volna) elkezdte, hogy ha komoly érdeklődők vagyunk, akkor legyen 12 millió. Hm. Szóba került, hogy ők még nem tudnak hova költözni, mondtuk nekünk nem sürgős a költözés, felcsillant a szemük, ha a szerződés után 6 hónappal kell csak kiköltözniük, adnak 1 millió engedményt és akkor 11. Hümmögtem (magamban), az annyi, mintha havi 160 ezer forint albérleti díjat fizetnének... akkor is határeset, ha ezzel megspórolnak plusz egyszeri hurcolkodást. Másnap délutánra beszéltük meg a találkozót ügyvéddel foglalóval ilyesmivel, kopog, ajtót nyit, sopánkodik: reggel jött egy vevő, aki hozott egy táskában készpénzben tízmilliót és tíz perc gondolkodási időt kaptak és hát elfogadták, most csomagolnak mert a hétvégén költözés.

 

Szóval, színes a világ.

Előzmény: ibax (23281)
Evonly Creative Commons License 1 napja 0 0 23283

Majd figyeljük :-)

Előzmény: Építkezek_yolo (23282)
Építkezek_yolo Creative Commons License 1 napja 0 1 23282

Sziasztok!
Az elkövetkezendő jó esetben egy évben erősen az őrület felé fogok tartani, ezt összefoglalandó indítottam egy blogot. Nem reklámnak vagy akárminek szánom, inkább oda írom le a személyes nyűgeimet, mintsem ide a fórumba, ahol azért vannak hozzá értő emberek is. A blogot saját szórakoztatásom (és a feszkó leadására írom), illetve biztosan jól jönne majd a bíztatás és az építő (muhaha) jellegű kritika.

Konkrétumok nélkül az "építési naplóm": http://elsoepitkezo.blog.hu/ibax Creative Commons License 1 napja 0 0 23281

egy kivitelezővel és egy ingatlanossal is beszélve, nem ördögtől való a következő ütemezés:

 

1) megvan a telek, megvan a terv, megvan a kivitelező, kezet rázunk, mehet

2) szerződéskötés, foglaló kb. 15-20% (önerő)

3) aktuális ingatlan meghirdetése, olyan vevő keresése, aki vállalja a kb. fél év múlva esedékes beköltözést (simán van, vannak ilyenek)

4) házat elkezdik felhúzni, megigényeljük a CSOK-ot, most már lehet terv alapján is igényelni

5) időközben eladjuk a házat, annak értéke az önerő fennmaradó része, költözéskor kerül átutalásra

6) CSOK és HITEL igénylés véglegesítése...

 

elméletileg működhet, én 2-3 ilyen kivitelezőt is tudok a környéken, akik ilyen konstrukciót is vállalnak...

Előzmény: elemes (23280)
elemes Creative Commons License 2 napja 0 0 23280

Nem ez az első eset, amiről hallottam és pont ugyanezt gondoltam.

 

a CSOK elvileg 10+10 millió, de a legutóbbi módosítás óta ez nem elegendő ahhoz, hogy önerő nélkül 20 milkás házad legyen, valamekkora készültségi fokig saját pénzből kell építened, és csak utána folyósítják a CSOK állami tőkerészét (és amikor az elfogyott, utána a hitelt, ha valaki azt is kéri).

 

Kispénzű háromgyerekes család talál olyan kivitelezőt, aki azt igéri, hogy saját tőkéből megfinanszírozza az építkezést?

 

Aki vállalkozót ismerek, nyakig van munkával és inkább likviditással küzd (az anyagot még megvetetheti az építtetővel, de a munkásait neki kell fizetnie).

 

A szerződés pont annyit ér, amennyit be lehet tartatni belőle, mert ha a "vállalkozó" meglép a foglalóval, akkor kb semmit.

Előzmény: Caran78 (23279)
Caran78 Creative Commons License 2 napja 0 0 23279

Ilyen is van? Mert számomra eléggé irracionális az egész (főleg most, amikor a kivitelezők nagy része totál be van havazva melóval). És mi van, ha mégsem jön össze a CSOK, nem megy el a lakás??? Minimum érdekes a dolog...

 

Egyébként meg igen, egy szerződésbe mindent bele lehet venni, javaslom komoly jogi szakember felkeresését.

Előzmény: ibax (23277)
elemes Creative Commons License 2 napja 0 0 23278

Példamutató előrelátás és óvatosság.

 

Kivitelezők bőven el vannak látva munkával, mi vinné rá őket arra, hogy még előfinanszírozzanak is...?

 

Mikor alakult a cég, előző évek adatai, tulajdonosok korábbi cégei stb... Egyszer megtakarítottam 200 rugót, amikor rákerestem egy cégre és már végrehajtás alatt volt, a NAV javára.

Előzmény: ibax (23277)
ibax Creative Commons License 2 napja 0 0 23277

Sziasztok.

 

Beszéltünk egy kivitelezővel, vállalta hogy a teljes projektet megfinanszírozza telekvásárlással, építkezéssel. Mi befizetjük a foglalót (önerő), majd megigényeljük a CSOK-ot és elkezdjük árulni a jelenlegi lakásunkat...

A telket kiválasztottam, azonban ha jól értem, a fenti konstrukció azt jelenti, hogy a kivitelező vásárolja meg a telket is.

 

Azt hogy tudom kivédeni, hogy mindenképpen az én házam kerüljön a telekre? Jelenleg nagy a hajsza az értékes építési telkek iránt, én is egy ismerős útján tudtam csak szerezni.

Attól tartok, hogy ha a kivitelező megvásárolja a telket, akkor utána akár ki is sajátíthatja, és mondjuk ráhúz egy ikerházat vagy egy háromlakásos társasházát. Megteheti? Összességében azon több a haszna, mint a mi önálló családi házunkon. Tudunk valahogy úgy szerződni, hogy bebiztosítsam magam?

 

Van erre valami mód?

Parci Creative Commons License 2 napja 0 0 23276

elég sok szempont van egy ingatlannál ezen felül is...

- munkahelytől milyen messze van?

- van-e helyben tényleg jó bölcsi? ovi? isi? vagy hordani kell majd a gyereket minden nap?

- közért, kórház, gyógyszertár, benzinkút, x?

 

amúgy a hétvégi telekkel kapcsolatban egyetértek, ami meg a kertes házat illeti, nekünk bevált, tényleg el vagyunk maradva a munkákkal mindig, de amikor csináljuk, szívesen csináljuk és minden nap öröm mászkálni a kertben, meg arra gondolni, hogy a dédelgetett fáidat nem fogják kivágni a kretén budapesti melósok a városi platánokkal ellentétben...........

Előzmény: E_L_E_A_N_O_R (23272)
E_L_E_A_N_O_R Creative Commons License 2 napja 0 0 23275

A sz. ház már egyre távolodik. Inkább keresek valami köztes megoldást.

 

Sajnos mint írtam, a felujításban nem tudok részt venni. A szakértelemmel nem lenne gond, 2 perc alatt bármit megtanulok, ha elmondják, és főleg ha még meg is mutatják. Az időtényező, munka mellett sajna nem lenne rá idő és energia.

 

Ezt a panelt sk újítottam fel, úgy, hogy betonig levakartam. Csakhogy akkor nem dolgoztam, volt rá időm. Most ez kivitelezhetetlen lenne. Ha csak egy tisztasági kifestés kéne, az még oké, beleférne, node...

Előzmény: murray (23265)
Caran78 Creative Commons License 2 napja 0 0 23274

Bár sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de azt hiszem, hogy a panel nekem kimarad majd a továbbiakban is. Nyaraláskor is csak különálló apartman vagy ház jöhet szóba, jobb a békesség :)

 

Persze, nem is azért írtam a kinti, kerti munkát, mert trauma, de valóban az van, hogy mindig van mit csinálni. Nálunk kezdenek hullani a hatalmas diófa levelei, ez a kedvencem :)

Előzmény: E_L_E_A_N_O_R (23273)
E_L_E_A_N_O_R Creative Commons License 2 napja 0 0 23273

Igen, a panelben még azt is hallod, ha valaki csak úgy beszélget a szomszédban. A többit nem is részletezem.

Ha már egy ikerház akkora trauma volt, eszedbe ne jusson panelba menni, mert 2 hét után muszáj-kabátban viszenek el lipótra :)

 

Ami a kerti munkát illeti, nos igen, ezzel tisztában vagyok. LAkásban is van mindig tenivaló. Csakhogy amig telkem volt a panel mellé, minden egyes telekremenetel azzal telt, hogy reggel másfél óra készülődés, hogy elinduljunk, mikor kiértünk, fél óra előpakolás, pihenni csak a reggel elkészített szendvics gyors beburkolás erejéig volt, kertimunka tovább, majd elindulás előtt 1 órányi hazafelé készülődés, hogy elpakoljuk a szerszámokat, stb, és mint a mosott szar hazaértünk.

Ha esetleg kintlétkor ránkzúdult az eső, abba maradt a munka, és következő hétvégére, mire legközelebb kijutottunk, úgy megnőtt a maradék fű, hogy azt a kint senkinek nem kivánom, ami árán sikerült lenyírni...

Örök hála, hogy ettől megszabadultam!!!

 

Egy kertesház esetén hazamész a munkából, meglátod a füvet, jééé, le kéne nyirni. Odamész a sufnihoz, előtolod a gépet, beindítod, és ha fél órád van, vagy elkezd esni az eső, 2 perc alatt visszatolod, bemész a házba, és max másnap befejezed, na bumm.

Előzmény: Caran78 (23271)
E_L_E_A_N_O_R Creative Commons License 2 napja 0 0 23272

Lényegében dettó :)

 

Budára nem vágyom, ezt az árkülönbséget inkább a ház állagának, minőségének, kert méretének javára szánom.

 

Vidékre nem vágyom, de a panelből annál inkább. Teleket sem akarok, volt már benne részem, soha többé!!! Aglomerációban gondolkoztam, de nem éri meg. Amennyire minimálisan olcsóbbak kategóriájában azonos kecók, a bejárás idő és benzinköltségei 5-10 éven belül megtérül. Bp-en délpesti kerületekben laknak a legtöbb rokonság, ismerőseink, barátaink, jelenlegi munkahely, és még sorolhatnám.

 

Kertes ház a megoldás! Előbb utóbb csak találok valami megoldást!

 

Egyébként köszönöm mindenkinek, ha megosztja a tapasztalait, véleményét, tanácsát!

Előzmény: murray (23263)
Caran78 Creative Commons License 2 napja 0 0 23271

Én inkább ezt úgy mondanám, hogy falun "mindenki ismer mindenkit", aminek persze vannak árnyoldalai is.

 

Ami számomra egyértelműen eldönti a dolgot a kertes ház felé, az a viszonylagos nyugalom. Hogy nem azt kell hallgatnom, hogy a szomszéd mit csinál/mit néz a TV-n ésatöbbi. Pár hónapig laktam ikerházban (szintén vidéken), és bár nyugodt volt a szomszéd, de engem már az kicsi áthallás is zavart, panelban valószínűleg meg is őrülnék.

 

A kerttel, telekkel viszont mindig kell foglalkozni, nincs olyan, hogy nincs valamilyen munka kint.

Előzmény: Töck Jenő (23268)
E_L_E_A_N_O_R Creative Commons License 2 napja 0 0 23270

A sok infó, utánajárás, itt leírtak, józan ész, idegszálaim állapota, pénzügyi megfontolások, és még sorolhatnám ... után, azt hiszem, ezt a totálisan felujítandót inkább passzolom. Túl nagy falat lenne.

Viszont a kertes házról nem mondok le.

Volt telkem! Alig vártam, hogy szabaduljak tőle! SOHA TÖBBBBÉÉÉÉÉÉ TELEK! Ha megkínoznak se!

Előzmény: LandCruiser (23260)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2 napja 0 0 23269

Panel  vs. kertes családi ház.

 Van a kettő között még számtalan variáció.

Töck Jenő Creative Commons License 3 napja 0 0 23268

A kertes ház jó. Én gyerekkorom felét a nagyanyámnál töltöttem falun. Volt vidéken nyaralónk. Most vidéken élünk vagy 15 éve. Jó. Kis szépséghibával. A vidéki élethez is szokni kell. A panelházban a szomszéd vagy észrevesz vagy nem. A többiek nem. Vidéken mindenki ismer és meg kell felelni a falu elvárásainak, különben nem fogadnak el.  Semmivel sem kissebbek a kötöttségek mint a panelben, csak mások.

Előzmény: E_L_E_A_N_O_R (23259)
elemes Creative Commons License 3 napja 0 0 23267

innen is lehet nézni.

 

van ismerősöm, aki modellvasutazik, nem úgy, hogy zümmögnek a sínen a kisvonatok, janem úgy, hogy a tízcentis M63 makett ablakán benézve látszik, hogy a kétmilliméteres masinisztának fel van tolva a sapka a homlokán. az is egy kemény hobbi. szóval az építkezés egy kemény hobbi :) és ha már keres házad van, annak fenntartása, működtetése is egy hobbi, amit a társasházban a közös költségben fizettél meg, azt itt szerszámokra, festékre költöd :))))

Előzmény: murray (23265)
murray Creative Commons License 3 napja 0 0 23266

hát persze. megfulladtam. mi volt a panelban? lent-fent.  volt hogy elindultam vasárnap este mínusz 10ben. asszony kérdezi hová mész?  nemtudom. megfulladok. 

Előzmény: elemes (23264)
murray Creative Commons License 3 napja 0 0 23265

szerintem elérted a végpontot. menned kell, hagyd ott a panelt. veszel egy sz. házat. nagyon keménynek kell lenned, sok munka lesz ,. vége a panelben döglésnek naphosszat. 

nem hívhatsz minden szarhoz mestert. 

nemtom hány éves vagy én is 40 éves koromra tanultam meg betont keverni , falazni, burkolni.  fater és após is mondta hogy: "most lett ember belőled"  hát, igen. 

Előzmény: E_L_E_A_N_O_R (23259)
elemes Creative Commons License 3 napja 0 0 23264

...de ahhoz, hogy ezt értékeld, kellett a tíz év panel :)

Előzmény: murray (23263)
murray Creative Commons License 3 napja 0 1 23263

jól fontold meg miket írunk. az én példám az volt hogy én meg a párom is házban (régi ház) nőttünk fel.   házasság, vettünk egy panelt arra tellett.  jött 2 gyerek és 10 év után kifizettem a panelhitelt és hirtelen qrvára elegünk lett a panelből.   gyűlöltük a szomszéd matatását , a felettünk a bútortologatást, , a liftet a mindent!  a közös költséget ami a fele banda se fizet..

 

aki szereti a panelt az magának is hazudik!  egyedül , singliben, gyerek nélkül esetleg.  munka-haza-füldugó ennyi. 

 

vettünk egy itt rémképként leírt több részletben épült felújtandó házat. mivel Buda így a 30%os plusz szorzó mindenen.  és nem akartam kimenni az agglóba így nem sok lehetőség volt. 

az eleje nagyon kemény volt.  téli költözés, fos konvektoros fűtés. amig a ház fele elől szétverve addig hátul éltünk mint a vadak..

irgalmatlan pénz és munka. 

 

viszont nyáron amikor 50 fok van és hazaérsz a melóból és becsobbansz a kis hűlye medencédbe és kifekszel a kertedben a napra . na igen..:-) 

 

 

Előzmény: E_L_E_A_N_O_R (23259)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 3 napja 0 0 23262

"Az sem mindegy, hogy te mit tartasz beköltözhető állapotnak, és mennyire sürgős a beköltözés."

 

 

   Bizony nem mindegy. Az egyik boldogan költözne be a másik meg szétverné az egészet.

 De hát ha megveszi azt csinál vele amit akar.

 Más a helyzet egy bérletnél. Pár éve volt egy bérlő jelöltem. Úgy 17 perc mustra után sorolta , hogy mit kell ebben a lakásban csinálni. A sok közül egy , hogy az egyik sarokban a parketta  4 mm lejt. De nem probléma majd tesz rá lamináltat.

 Gondoltam magamban ok. majd a magadéban teszel rá.

 Aztán egy másik bérdeklődő kivette és már 6,5 éve használja.

 

 Egy lakásnál /háznál, hogy mi kell az egy dolog  és egy másik hogy mit lehet csinálni.

 A kell az egy szűk kör. Csak az élet és vagyonbiztonsággal összefüggő dolgokat  kell elhárítani.

 

 Viszont lehet akár  88 féle dolgot is csinálgatni.

 

 A jogi fórumon egy  'doktor' hivatkozva a lakás törvényre azt írta  ( mint kibic ), hogy egy lakásnak a kazán    az fő alkotó eleme, anélkül nem lakás a lakás.

 Már hogy ne lenne az. Lehet jancsi kályhával is fűteni

Előzmény: Caran78 (23248)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 3 napja 0 0 23261

Az egyik Rákoson rendelkezem  175 nm  ingatlanokkal ( 3 db. ). Érzem , hogy annyit nem ér, mint a család egyes tagjai vélik, de azért annyira nem rossz hely. De ha valaki menni, akar menjen.

Aztán az új építésről : egy másik család rész most csapott bele az új építésbe, természetesen nem a Rákosokon mert az 'proli' hely.. A Buda  a menő .... szerintük.  Ad egy életérzést  / most még /.  Nos a vállalkozó taktikázik. Bevonja őket   az építkezésbe. Most ,hogy falak készülnek  feltesz olyan kérdéseket  pl. hogy hol legyen az ajtó az egyik válaszfalon , hol legyenek a konnektorok stb. Olyan a kérdések amivel az építtető fontosságának  szituációja  előjön. Viszont  még a födém sehol , de az eredeti költségvetésnek a 30 % már elfogyott.  Mert az az un. készültségi fok bizony tágan értelmezhető.

Előzmény: LandCruiser (23260)
LandCruiser Creative Commons License 3 napja 0 1 23260

Nem egyszerű döntés, hogy mit kezdjen az ember az adott lehetőségeivel. Erről regényt tudnék írni, de gondolom sokan vagyunk így, ki elégedetten, ki nem annyira. 

Amit leírtál a vásárolni kívánt választékról, több részletben épült, fafödém, stb... félek, hogy a visszasírod a panelt, ahonnan most menekülni szeretnél. Távol álljon tőlem, nem felülbírállak, de szerintem egy végeláthatatlan szélmalomharc, aminek az eredménye messze elmarad majd az elvártaktól, és amiben aztán egy szikra örömötök sem lesz. 

Az, hogy mi mennyit fog érni, a tv2-n a jósók se tudják megmondani. Az általad leírt lehetőségekhez viszonyítva mondom, hogy mi 2008-ban kezdtünk el hirdetni netto 100 m2-es önálló családiházat 675 m2 telekkel Bp. XVII. ker.-ben (Rákoscsaba) 25 milláért. 20-at többen is adtak volna érte, de annyiért nem adtuk. Aztán 2013-ban adtuk el 13 milláért.

A házról annyit, hogy 71-be kezdték építeni szüleim, szerkezetileg belekötni nem lehetett. Irdatlan betonalap, rendes nedvesség elleni szigetelés (egy szikra penész soha sehol) 40-es téglafal, 30 cm.-es betongerendázat, (jóapám szerezte a melóhelyéről, hídszerkezet lakatos volt) betonkoszorú. Minden más felújítandó volt, fűtés, víz, villany, stb... előbb-utóbb a tető is csere, bár megrogyva sem volt. Ja, és 40 m2 pince, persze beton, és 30 m2 terasz, ugyancsak beton. A vevő elmondása szerint, volt rá 8-10 millájuk rendbeszedni. Hát nem lett elég, pl. nyílászáróra már nem jutott, persze tetőcsere sem volt, de azért nagyon sokminden megvan. 

Ezt csak azért írom, mert itt szerkezetileg egy nagyon komoly épület volt, vízszigetelést is beleértve, még a vakolat is tele volt cementtel, sehol nem porlott, hullott le, és mégis a vártnál előbb elfogyott a 8-10 milla. A vevő azt mondta, neki csak fa nyílászáró kell, hát még műanyag se lett. Ennek ellenére azt mondom, jól jártak, mert ha kész lesz, akkor az épület lesz, nem egy tákolt, kifényesített szarkupac. 

Ha érdekel küldök róla képet, hogy miről írok.

Ezzel szemben egy fafödémes, több részletben épült ház elég "titokzatos" a jövőre nézve. Én biztosan nem mennék bele.

Nekem is mondták, hogy vegyek egy felújítandó házat, de mikor megnéztem egy párat, azt mondtam, ha sírni akarok elmegyek Fásy Ádám koncertre, annak vége van este 10-kor, a felújítás meg az a gödör amiből nem mászok ki. 

Úgyhogy én pont fordítva vagyok, családiházból mentem panelba, amit elképzelhetetlennek tartottam, és a sírás kerülgetett, hogy hova kerültem, de aztán megszoktam, és talán mondhatom, hogy meg is szerettem. Menekülési kényszerem egyáltalán nincs. Mondjuk lekopogom, nagyon jó helyen van, teljesen családias hangulatú hely.

 

Szerintem Joevagyoknak volt egy kiváló ötlete, amit osztok vele, mégpedig a telek, nyaraló vásárlás. 

Én a panel mellé szerencsére tudtam venni egy üdülőtelket Csömörön, és orvosság volt az első idős panellét ellen, és most is feltölt, megváltás. 

Nem tudom, ha nem lenne, hogy viselném a panelt, biztosan nehezebb lenne. Ezért mondom én is, amit Joe. Oda el tudtok menekülni, feltöltődni. Akár ha egy kis lakás méretű vityillót tákolsz rá, akkor is. Lehet megszereted a panelt is, mert ki tudsz belőle mozdulni, nem éred úgy, hogy bele vagy kényszerítve. 

Bocs, hogy ennyit írtam, de nagyon átérzem a helyzeted, és a menekülés belevihet egy nagyon rossz döntésbe.

Előzmény: E_L_E_A_N_O_R (23259)
E_L_E_A_N_O_R Creative Commons License 3 napja 0 0 23259

A panelből szeretnék elmenekülni kertesbe! Világ életembe kertesbe vágytam, és most még ha kompromisszumokkal is, de megvolna a lehetőség. Nem bármi áron akarok kiszabadulni, de nem panelben akarok megrohadni. Azt majd ha megérem a nyuggerkort, ráérek akkor is.

Tisztában vagyok a kerti nyűgökkel, de annak lehetőségei és szépségei sokkal jobban vonzanak!

Tudom, mik a különbségek, végigrágtuk már magunkat kertesházas ismerőseinkkel.

Tehát nem az a kérdés, hogy mi nyűg vagy mi munka fenntartani!

Hanem hogy mit tudnék kihozni a lehetőségeinkhez mérten!

 

Előzmény: joevagyok68 (23253)
E_L_E_A_N_O_R Creative Commons License 3 napja 0 0 23258

Saját célra szeretném, de úgy, hogy ha később bármi oknál fogva tovább kell állnom, akkor ne legyen veszteség a belefeccölt.

Előzmény: Töck Jenő (23251)
Andriskaaaa Creative Commons License 4 napja 0 0 23257

Győr 15km-es körzetében gondolkodom, valamelyik faluban. Duplagarázsnál lehet, hogy félreérthetően voltam, azt a leírt nettó laktérhez pluszban értettem.

20nm-es teraszban is gondolkodom, de van egy olyan érzésem, hogy az csak "majd valamikor" kategória... Bár a dupla garázsból is szerintem le kell mondanom a látott árak alapján. Köszi a segítséget!

Előzmény: digium (23256)
digium Creative Commons License 4 napja 0 0 23256

Hol?

Most duplagarázzsal, vagy nélküle?

Mit jelent nálad a fűtéskész?

Jobban járnál pth30 + 15 cm grafitos szigeteléssel...

 

Előzmény: Andriskaaaa (23255)
Andriskaaaa Creative Commons License 4 napja 0 0 23255

Sziasztok!

Mielőtt felkeresek egy epiteszt, szeretnék tájékozódni hogy realisak-e az elképzeléseim.

25m forintból fel lehet húzni egy 110nm-es, 3 szobas, padlofuteses, + dupla garázs is házat futeskesz állapotra, ha nem generallal csináltatom a kivitelezést?

Főbb paraméterek, 38as porotherm falazat, 12cm grafitos homlokzati, 3 rétegű ablakok (a többi "paraméter nagyjából" ez a kategória)

 

Előre is koszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!