Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

LandCruiser 3 órája Creative Commons License 20533

Eléggé össze-vissza árakat írnak, vagy nem is írnak. 

Köszöntem.

Előzmény: Töck Jenő (20532)
Töck Jenő 28 órája Creative Commons License 20532

6 jegyű szám

Előzmény: LandCruiser (20529)
Axióma 2 napja Creative Commons License 20531

Hm, es nem ment tonkre kulteren? Bar csak az oldala latszana ki nalunk is.

Jarhatosag most nem szempont, futesi szezonban nemigen szoktam kint teregetni, masra meg maskor se hasznaljuk. Igaz, az osb gondolom vedene', azert kene inkabb. De mivel nemsokara el lesz adva, inkabb a maradek felhasznalasara gondoltam (eps maradek eleve nincs annyi plusz nem tudom mit birna ki, a gyapot meg csak amennyire lehet legmentesen zarva johet szoba, de ugy miert ne).

Előzmény: joevagyok68 (20530)
joevagyok68 2 napja Creative Commons License 20530

inkabb xps, osb-vel a tetejen....szerintem !

nem tul szep, de jarhato-bonthato-eladhato kesobb...vagy falhasznalhato ha megis meg lesz majd 1* csinalva normalisan...marmint az xps.

/ugyan ilyen helyen nalunk - atmenetileg , ami tapasztalatok szerint 4-5 ev :-)  - 6cm xps, rajta 4 cm cell, majd bontott policarbonat van lerakva /

Előzmény: Axióma (20528)
LandCruiser 2 napja Creative Commons License 20529

Közművekkel kapcsolatban. 

Bent van a telken a villany egy kis fészerbe. Mennyit nem szégyelnek elkérni a megépült házba való áthelyezésért ?

Axióma 2 napja Creative Commons License 20528

Nem terasz, erkely, 3 oldalrol es felulrol vedett, de ennyit nem er.

Mobil es viszonylag idojarasallo szigetelest egyebkent talaltak mar ki? Van maradek szigeteloanyag, de ugye egyreszt a rogzites masreszt az idojarasnak ellenallas nem annyira egyszeru. (Talan a legegyszerubben nejlonzacskozott asvanygyapot valamennyire leterhelve lehetne erre az egy telre.)

Előzmény: KömKel (20526)
gita3 2 napja Creative Commons License 20527

Ha javasolhatok: a gáz bevitelét a telekre, a leendő házba vitelét felejtsd el, sőt a kéményt, a cirkót, stb. is. A "megspórolt" több, mint egy millióból növeld a szigetelésed vastagságát és próbáld elérni a 30 kWh/m2év értéket a házadnál. Itt már az elektromos fűtés (akár vezéreltről), vagy levegő-levegő hőszivattyú is gazdaságos tud lenni (ami hűteni is tud nyáron). A lényeg a lehető legegyszerűbb gépészet kialakítása, de a gépi szellőztetést nem érdemes kihagyni.

Előzmény: oritibor (20514)
KömKel 2 napja Creative Commons License 20526

Az ilyen lakott tér feletti teraszok hőszigetelése mindig vagy kifelé lépcsőfokkal jár, vagy pedig a födémben kell egy 15-20 cm-es ugrást csinálni.

 

Sok kedves kolléga csinálja az engterven, hogy ezt nem veszi figyelembe, aztán amikor én szivok a kivitelivel, akkor döbben rá a tulajdonos, hogy valamelyik rossz közül választania kell...

Előzmény: Axióma (20525)
Axióma 2 napja Creative Commons License 20525

Hat ez igy ha jol szamolom egy lepcsofok alatt nem all meg... az durva. Mondjuk gondolhattam volna, hogy a hoszig. fole beton kell... (lejtes talan mar most van, megnezem majd, beszelni tuti beszeltunk anno rola). Mondjuk ez esetben lehet, hogy marad, majd a kovetkezo lako kitalalja, hogy mit csinaljon oda... csak gondoltam ha meg lehet normalisan csinalni, akkor legyen plusz burkolas, megis jobban nez ki eladas elott. De akkor hagyjuk csupaszon, max. telre amikor ugyse teregetek rapakolunk mindenfelet csokkenteni a hoveszteseget.

Előzmény: KömKel (20524)
KömKel 2 napja Creative Commons License 20524

Hőszigetelést fel kell bőviteni nagyon minimum 15 cm-re.

 

A rétegrend:

- meglévő födém

- X cm hőszigetelés

- meglévő aljzatbeton

- lejtést adó réteg könnyűbetonból 0-6 cm

- bővitett hőszigetelés lehetőleg XPS-ből

- elválasztó réteg geotextil (>300 g/m2)

- 2 rtg sbs modifikált bitumenes lemez vizszig

- Hamnap Iso-Drain 8 Geo szivárgólemez

- szűrőbeton 6 cm

- ha lapburkolat lesz, akkor jó lenne Schlueter Ditra lemez a ragasztóba ágyazva

- ragasztott fagyálló burkolat

 

A hőszigetelés tetején kell cseppentőlemez, valamint a lapburkolat alatt is.

(lehet kapni a Schlueternek vannak kombinált elemei erre)

Előzmény: Axióma (20522)
Axióma 2 napja Creative Commons License 20523

Ja az erkely egyik fele alatt egy kiserkely van (annak a plafonjara is tettek ha nem is 12 centit de valamennyit), a masik fele viszont a gyerekszoba felett van, es ha nem is peneszes mert mindig figyeljuk es ha kell kezeljuk, de egyertelmuen hideg, ezert nem burkolnam le az erkelyt plusz szigeteles nelkul.

Előzmény: Axióma (20522)
Axióma 2 napja Creative Commons License 20522

En visszaternek azert a szoba feletti erkely szigetelese temahoz. Eleve eszaki oldal, es a falon (fodem felso sikjaig, vagyis az erkellyel jelenleg sikba, vizveto nincs felrakva bar tervben volt) van 12cm EPS szigeteles. Erkely emeleti fala, sot a pengefal ami maradt az emelt terdfal miatt ott vegig szigetelve ugyanigy. Erkely padloja egyelore nyers beton, az erkely melletti tetoteri helyiseg futetlen (max. temperalt) raktar. Ha jol remlik, a fodem 10 cm lepesalloja ki van vegig az erkely reszre is vive, de ezt meg majd ellenorzom fotokrol. Az erkely folott teto van, ott szoktam akar esos idoben is teregetest hagyni, nemigen jut be viz (viharban se szamottevo), nem kell eros vizvedelem.

Ha elviselunk ne'mi szintkulonbseget, mit lehet az erkely padlojan retegrendben legjobbat tenni? Padlolap lenne elvben a cel, de nincs semmi kizarva, csak tul draga ne legyen. (Amugy 7x3m korul van.) 

oritibor 2 napja Creative Commons License 20521

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen a gyors válaszokat a közművekkel kapcsolatosan! Valakinek egyébként van tapasztalata arról, hogy a művelési ág alól való kivonás mekkora költséggel jár (csak nagyságrendileg, gondolom az aranykorona értéktől függ) illetve, hogy mennyi idő alatt megy végbe? (Egyébként a telek község belterületén van, csak jelenleg szőlőskert vagy gyümölcsös besorolásban van, ha jól írom.)

Parci 2 napja Creative Commons License 20520

és az még a jobbik (kevésbé rossz), egy ideiglenes mérő le- és felszerelés is kb. 3x annyi a főgáznál..

Előzmény: SaNyEee1986 (20518)
KömKel 2 napja Creative Commons License 20519

Tavaly a rizsacsökkentés előtt a Tigáz leszerződött egyik ügyfelemmel, hogy 80e Ft-ért arrébb rakják neki a gázcsonkot, mert útban volt. Tavaly kikötötték, hogy a földmunkákat el tudjuk végezni.

Idén köttetnénk vissza, erre adtak egy 324e Ft-os csekket...

 

A Főgáznál 550e Ft-ot mondtak máshol egy szimpla bekötésre.

Előzmény: murray (20517)
SaNyEee1986 2 napja Creative Commons License 20518

Szia,

 

A jó öreg Tigáz...

Előzmény: murray (20517)
murray 2 napja Creative Commons License 20517

a víz még elmegy de a gázcsonk jó drága volt! tigáz? főgáz?

Előzmény: SaNyEee1986 (20516)
SaNyEee1986 2 napja Creative Commons License 20516

Szia!

 

Nálunk az elmúlt héten lett bevezetve a víz. Mivel az utca túloldalán futott a vezeték, kellett csinálni egy indítóárkot az útátfúrónak (280x70).

Nálunk 81000 Ft !!! volt a vízbekötés anyag+munkadíja (vízóra, csövek, rákötés .....) plusz ugye az útátfúrás díja. Jelzem, összesen 9 méterről volt szó. A bekötést terveztetni kellett, amihez közműengedélyekre is szükség volt, illetve a helyi önkormányzatnál engedélyt kellett kérni, hogy túrom a közterületet.

Gázcsonk 320e, de ez csak a csonk, és több, mint fél évet vártunk rá. (előre be kell fizetni (az addig eltelt időben szépen eltőzsdéznek a pénzeddel)). Az áram ingyen volt!

Előzmény: oritibor (20514)
KömKel 2 napja Creative Commons License 20515

A viz 50-80e ft, plusz vizoraakna.

A gáz mostanában már 500e felett van, nagyon megdrágult. (Van olyan ügyfelem akinek 800e lett volna)

Előzmény: oritibor (20514)
oritibor 3 napja Creative Commons License 20514

Sziasztok!

 

Házépítés előtt állunk a párommal, telek gyakorlatilag megvan, közművesítéssel kapcsolatosan lenne néhány kérdésem. Mekkora összegekre kell számítani egy vízhálózatra való csatlakozás esetén? (az utcában benn van) Mennyibe kerül átlagosan tapasztalatotok szerint a gázcsonk udvarra való behozatala? Előre is köszönöm segítségeteket! Üdv: Tibi

KömKel 3 napja Creative Commons License 20513

Valamelyik kontaktomon elérsz (adatlap)

Előzmény: K.Roberto (20511)
VaZoLa 3 napja Creative Commons License 20512

Bocsánat,

közben elhavazódtam...

Mindenkinek köszönöm a választ, válaszokat!

Megnéztük...elég érdekes...egyenlőre nyitva hagyjuk a kérdést, nem repülünk rá....várunk egy jobb lehetőségre....

Előzmény: vundergraf (20500)
K.Roberto 6 napja Creative Commons License 20511

ha érdekelne a dolog akkor,hogy tudnánk lefixálni?

Előzmény: KömKel (20506)
Töck Jenő okt. 23. Creative Commons License 20510

Nem értettük meg egymást.

Előzmény: KömKel (20508)
qwertz77 okt. 22. Creative Commons License 20509

Szubjektíven nekem se szimpatikus a Ytong alsó sor, de nehéz érvelni ellene.

Nem vagyok statikus, de valahol nehezen hiszem el, hogy a homogén, így minden irányban 4,7 N/mm terhelhető Ytong P4 rosszabb, mint az üreges kerámia, ami függőlegesen 7-10-et tud (ugye a statikus a habarcsra is előírja a megfelelő minőséget!), de nem véletlen nem alkalmas áthidalók, pillérek építésére. Nehéz elképzelnem, hogy egy földrengés esetén ható erők nem éppen a pillérekhez hasonlóan gyenge irányból teszik próbára az üreges téglákat.

A beforgatott 44T vel meg a homogenitást nem látom.

Ha vb.pillért írnak elő földrengésállóság okán azt elfogadom, az egyértelműen javít a helyzeten.

Egyébként olyat is láttam, hogy a vsbeton pillér alá tettek habüveget vagy Ytongot, (előminősített passzívház), de nem tudom így mennyire tölti be a szerepét, de hát azt is elfogadta egy statikus, meg a némmet minősítő. 

 

Egyébként pedig amíg HS tégla volt, aminek elég nagy ürege volt, polisztirol ggyöngy vagy perlit töltést is alklamaztak házilag, az alsó sor téglánál. Az új K tégla esetén szűkebbek a rések, nem tudom mennyire macerás lenne ezt töltögetni. (38 NFnek is nagyok a rései, az is alkalmas lehet erre)

Ez a legköltséghatékonyabb megoldás, főleg ha SK munkával csinálja valaki.

 

Na mindegy végül is a szabály az szabály. Nem lehet és kész.

Előzmény: KömKel (20505)
KömKel okt. 21. Creative Commons License 20508

Nekem nincs azzal se bajom.

Elmondom mik az előirások, jogszabályok, és hogyan kell SZAKSZERŰEN megcsinálni.

 

Aztán értelemszerűen megfogadnak amit akarnak ebből. 

Volt már olyan, hogy visszahivtak, hogy megsüllyedt a fal. Kiderült, hogy másképp csinálták, mint én mondtam, mert a kőműves feleslegesnek tartotta a dolgokat. Engem nem hibáztattak, hiszen "én megmondtam".

 

Szerintem ez szakszerűség és "felnőttség" kérdése. Én nem fogok semmi hülyeségre rábólintani, csak hogy a delikvensnek 10%-al olcsóbb legyen, én meg forgolódjak éjszaka, hogy vajon nem-e lesz baj.

Elmondom mit kell/lehet, aztán mindenkinek saját felelőssége továbblépni.

 

Ha valaki fusi-szakemberre vágyik, akkor ne engem keressen, ilyen egyszerű.

Épeszű kompromisszumokra én is hajlandó vagyok, mert tudom hogy sok előirás egyszerűen baromság. Csak az a különbség, hogy én tudom melyik része és mennyire az. Amiben nem vagyok biztos, azt meg nem engedem máshogyan.

Előzmény: Töck Jenő (20507)
Töck Jenő okt. 21. Creative Commons License 20507

Amennyiben házilagos belső átalakitást akar valaki csinálni engedély nélkül, akkor azért meggondolandó.

Előzmény: KömKel (20506)
KömKel okt. 21. Creative Commons License 20506

Én pl bevállalok ilyen ingyen előkonzultációt, ha házhoz jön az illető.

Ha nekem kell menni, akkor értelemszerűen a kiszállást azért illik kifizetni. Ebben az esetben természetesen a helyszini szemle/megbeszélés kell, hiszen látni kellene a házat és terepet.

Előzmény: K.Roberto (20474)
KömKel okt. 21. Creative Commons License 20505

A magyar hatóságot szokás szerint túllihegve ültették át a földrengési előirásokat itthon, aminek köszönhetően a 2011 előtti megoldások egy része statikailag nem felel meg a mostani előirásoknak.

Ilyen az alsó sor Ytong is.

 

Az már más kérdés, hogy van olyan statikus aki leszrja, illetve ismerek olyan épitészt is, aki szépen elhallgatja ezt a csomópontot a statikus elől, aki homogén vázkerámia tégla falról tud mindvégig.

 

Viszont én 3 statikussal állok munkaviszonyba, mindegyik kategórikusan elutasitja, hogy ezt aláirja Ytong kezdősorral, mivel onnantól a fal teherbirása csak az Ytong (nagyon rossz) teherbiró képességével rendelkezik.

Előzmény: qwertz77 (20484)
halaloszto okt. 21. Creative Commons License 20504

többször vettem már így ingatlant. egyszerűen a szerződésbe határidővel bele van írva, hogy akkorra pl tehermentesnek kell lennie a tullapnak, ha nem az, az az elado nem teljesitese. es az ugyved el is magyarazza szivesen.

 

Vajk

Előzmény: ghosty9 (20503)