Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

szabi 123 15 perce Creative Commons License 6362

Szerintem a vasszűrés kell egy gépnél, nélküle megőrülés...Ha keveset tud a gép, értelemszerűen kevesebb a találat is. Mi a száma az md-nek?

Előzmény: csirke83 (6361)
csirke83 2 órája Creative Commons License 6361

Hello en minden hangot megasok. Nekem s legalja van md valami szammal. En nem beállitasozok es ugy keresgelek.

Lehet azert jem talalok semmi erdemeset?

Egy 2 fillerest talaltam eddig es talan egy gyűrű szerü valamit. 

Szerintetek igy van eselyem ezzel a geppel?

Az biztos hogy nem könnyű vele keresgelni mert minden 2-3 méteten àsok. 

szabi 123 10 órája Creative Commons License 6360

Na jól van, jól, ha valaki forintos tesztet készít, gondolhatja mindenki, hogy az összehasonlítások miatt tette fel, és nem azért, mert ingere van azt keresni   :)

Legalább tudja a néző, hogy mit tud tiszta talajon rézre  :)   Gondolom te kisbronyeszes tesztet szeretnél, de nemtudom, melyik veret lenne , ami mindenkinek van, és ugyanolyan állapotban  :)   .Esetleg ugyanez a problem az összes régi pénzzel, de ha te biztosítasz arról, hogy mindenkinek van  jó állapotú  István , vagy  Salamon dénárja, akit érdekel a teszt egy összehasonlítás erejéig, akkor az is megoldható.  ;). A mostani delták pedig pillekönnyűek, pláne, ha a dobozt hátratolod a karod alá.Pille, vagy pihe, kinek hogy tetszik. Deus nagyfejjel? A második legjobb gép, ez a tapasztalat, csak egy kicsit nehéz a fej miatt. Kisfejjel meg egy kicsit kevés a mélysége. Vas-érme teszten ugyanazt tudta, mint a delta(kiszedte az ezüstöt) csak nem a gyárival, hanem spec beállítással, amit semmelyik másik gép nem hozott(ne félj, volt közte e-trak is). Na kérdem én, akkor ezzel mehetünk is akármerre a határban, vagy csak kk-ra? Na mindegy, még jó, hogy mindenkiből a tapasztalat beszél, és jó, hogy te is láttál már deltást lengetni.Ki is volt az? Mikor kezdte? Szívesen elmennék hozzád egy tesztre, de nekem monor túl messze van sajnos...Valahol ott tartok én is agyilag, mint szigi és eugén, hogy ha nagyon sok pénzem lenne, akkor sem tudnám jó szívvel deusra költeni, mert nem szeretném a kényelemért feláldozni a sikerességet...De deus szárat meg lehet venni külön is, az viszont nem rossz, és akkor ennyit a franciákról, hogy kényelem. És még valami extra?Amúgy minden embernek, aki nem deltával jár, örülök, mert így lehet még pár évig bóklászni a földeken. És minden olvasónak szeretném elmondani, hogy végül is nem igazán jó gép a delta, mert cicereg, összeollózott, és gyakran meghibásodó gép, és az sem igaz, hogy a készítője fillérekért megcsinálja, különben is az idő már rég eljárt felette, csak az olcsósága miatt van még a porondon, na meg a nyeretlen kétévesek miatt, akik nem tudnak többet belefeccolni ebbe a szép hobbiba.Én is ezek közé tartozok, sajnos, de majd gyűjtök egy kicsit, és továbblépek, ígérem, csak még nem tudom, hogy melyik márkára tegyem a voksomat, ehhez majd kérek segítséget tőletek, ha összejött a lóvé, ami viszont igen nehezen megy, mert sajnos a delta nem igen szereti a kisezüstöt, csak 1 Ft-osokat találok sokat, de azt igen mélyen. További kellemeset.

Előzmény: Antonius Pius (6358)
Messa-lina 14 órája Creative Commons License 6359

Köszönöm! :0)

 

Ebben a válaszban reménykedtem! Vannak csapatok (gondolom ezt itt sokan tudják) 2-3 autóval éjjellátóval, szuper navigációval, szuper gépekkel zúzzák a területeket.

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Tehát még van reménye a csóróbaknak is.

Előzmény: Antonius Pius (6358)
Antonius Pius 14 órája Creative Commons License 6358

Árpira meg obulusra nem kell csodát várni a csúcsgépektől sem, szerintem max. 10 centinél megáll a tudása mindegyiknek a talajban a kis árpira....persze csinálnak levegő, 1 forintos, meg mindenféle semmitérő teszteket, de én nem találtam olyan gépet, amelyik egy vas szemetes kk-i helyről 10 centinél mélyebbről szedné a kis kk-t, és a kk helyek általában igen szemetesek....persze mindenki szereti feltuningolni a gépe tulajdonságait, de az igazság makacs dolog....

Előzmény: Messa-lina (6356)
Messa-lina 14 órája Creative Commons License 6357

Szóval, hogy miért is kérdem ezt? Ha mondjuk van egy föld ami jó. Azt ha 50 évig, szántják mindég jó lesz 50 év múlva is. DE! Ha valakik rámennek és lezúzzák csúcsgépekkel akkor az, az egyszerűbb gépeknek már süket föld lesz. Ezért kérdezem, hogy szerinted is így van ez? Mert nagy a realitása, hogy így van.

Előzmény: Messa-lina (6356)
Messa-lina 14 órája Creative Commons License 6356

És ez a 15cm ez a kisfrekvenciára is vonatkozik?

Légyszíves akkor egy márka nélkül (nem szeretnék vitát generálni) Árpádházi érmére, hogy mennyi az centiben amikor még meglátja? Tisztán csak kíváncsiságból, hogy a gépemet, belőjem, hogy mennyit tud.

Na ennek neki fogok érthetőbben. Egy mai csúcsgép egy Kálmán dénárt max milyen mélységben tud meglátni.

Előzmény: Antonius Pius (6355)
Antonius Pius 14 órája Creative Commons License 6355

Jó gépek a Minelab-ok, csak már sokan elfelejtették, amikor a csúcs még a min.exp.II. volt, és mindenki olyat akart....meg az xt 70 azért is volt jó, mert variálni lehett a fejekkel a frekvenciát, és ez nagyon jó tud lenni sokszor.....persze attól is függ milyenek a helyek, mert errefelé deuson, vagy magnumon kívül már semmivel nem lehet jószerével találni semmit sajnos, de 10 éve még a Whites Eagle spectrummal is lehetett aratni...na, az szerintem még mindig egy jó gép, de sajnos a mélység 15 centi és nincs tovább, de addig kiváló még mindig....

Előzmény: Messa-lina (6352)
hopeck 14 órája Creative Commons License 6354

nem vagyok hajlandó erről beszélni majd privátban.

Előzmény: sziget.lakó (6350)
illetlenke 15 órája Creative Commons License 6353

Ez volt az utolsó figyelmeztetésem feléd.

Ezt értsd szó szerint, mindig te kezded és most csak vagdalkozol és rombolod a topikot.

Erre se válaszolj, csak tartsd be a szabályokat.

Előzmény: hopeck (6347)
Messa-lina 15 órája Creative Commons License 6352

Hát először is neked írtam, mert azt írtad, hogy már sok gép volt a kezedben. Érdekelnének, olyan igazi kívülálló vélemények mert, akinek hiper-szuper gépük van azok csípőből lehúzzák ezt a gépet. Vagy akinek más márka a kedvence. viszont már nem egy embernek állítólag nagyon bevált.

Előzmény: Antonius Pius (6339)
Messa-lina 15 órája Creative Commons License 6351

Köszi a választ. Nagyon őszinte vagyok, most baromira nem értek a beállításhoz.

Van leírásom de az sem magyar. Tehát, ha van egy tuti jó beállítás, és én a nagyfrekis fejet kicsire cserélem akkor maradhat-e a beállítás? Magyarán rááll-e a gép memóriája a fejre? Lehet, hogy hülyeséget írok, de nekem fontos, mert nem tudom.

Az aki engem "tanítgatott" azt mondta, hogy kisfrekvenciás fejjel sohasem fogok Árpádházi pénzt találni, mert azt csak nagyfrekvenciás fejjel lehet.

És ez így is volt.

Aztán egyszer csak, kezdtem kisfrekis fejjel is találni.

Lassan mozgok vele és csak is fülhallgatóval.

Lehet, hogy kiismertem a gép nyikkanásait és azért?

Vagy ez hülyeség és csak a szerencsén múlott?

Előzmény: sziget.lakó (6341)
sziget.lakó 15 órája Creative Commons License 6350

Na végre kiprobálod a Deltát is? :)  Ird már meg Antonius urnak milyen géped volt elötte .....) irtam a másikra pmet

Előzmény: hopeck (6349)
hopeck 15 órája Creative Commons License 6349

:) edződnöd kell:) hamarosan beszerzek egy deltát. csak msot padlón vagyok lelkileg..

Előzmény: sziget.lakó (6348)
sziget.lakó 15 órája Creative Commons License 6348

Akkor már megint bekajáltam? :)

Előzmény: hopeck (6347)
hopeck 15 órája Creative Commons License 6347

bocs de ez ki kivánkozott.  de befejeztem. csak tudom az igazságot:) igaz ezt privátba kellene.)

Előzmény: illetlenke (6346)
illetlenke 15 órája Creative Commons License 6346

Nyugállományba készülsz?

Előzmény: hopeck (6344)
Antonius Pius 15 órája Creative Commons License 6345

Nem értem, nektek üldözési mániátok van vagy mi a franc?

hopeck 16 órája Creative Commons License 6344

Üdv Szigi Szia Fater ne hagyjátok magatokat hergelni  Antonius Pius Alias Fhog Vilmos.(facebook) mellesleg ez is egy kamu név:) hasonló karakter mint Orák  de amint látom azt is vissza ette a fene. vagy lehet ugyanaz a kettő.. ne válaszoljatok nekik mert dől a rosszindulat..

Előzmény: Antonius Pius (6335)
Antonius Pius 16 órája Creative Commons License 6343

Venni akartam egy ilyen 28-as fejet, de egy ismerős lebeszélt róla, mert állítólag csak sima terepen tud jó mélységet, és csak úgy stabil, pl. szántásban vagy kukorica csutás, erdős helyen nem jó mert nem stabil, fals jeleket ad, fölöslegesen ásat, és a találat helyét se lehet vele jól beazonosítani csak pinpointerrel, mig a kis fej alatt bármit centi pontosan be lehet lőni....ezt mondták, de sajnos tesztelni nem tudtam még senkivel.....

Előzmény: sziget.lakó (6340)
Antonius Pius 16 órája Creative Commons License 6342

Nem akarok itt vitatkozni, nem azért írtam ide. Ha neked a Delta jön be, akkor használd azt, én csak elmondtam a véleményemet és a személyes tapasztalataimat. A mélység pedig valóban fontos dolog egy gépnél, de tapasztalatom szerint a gyors fémelválasztás a legfontosabb, főleg szemetes, vasas terepen. Olasz területre pedig az a tapasztalaton, hogy a legjobb, amit használtam arra a Cobra volt, brutál mélységet tudott, kisbronzra  (még a rossz vasas kisbronzot is!!! stabilan hozta, amit a delta rendszeresen lerecsgett), de a cobra kisfej a talajban a nagybronzot olyan mélyen szedi, ami már valószerűtlen....a cobra nagyfejnél pedig szerintem egy kézi gép se tud mélyebbet, de azzal menni annyira nehéz (és maga a gép is), hogy az már   használhatatlanság határát súrolja......de a delta mélysége is tényleg nagyon jó, arra nem lehet panasz, azt el kell ismerni.

 

A teknetics-es beszámolót szomorúan hallom, nagyon tetszett a gép kézbe véve, gondoltam venni kellene egyet kipróbálni.... 

nagyon jó volt a menüje, programozhatósága, elég stabilnak és pontosnak láttam, de a fémelválasztás gyorsaságát nem tesztelték, és az érdekelt volna, meg a mélység is, de nem 5 forintossal, mert nem azt szeretnék találni :-) .....egy ilyen összetételű fémpénzzel tesztelni, még viszonyítási alapnak sem jó.....

 

A minelab kisebb gépei közül az xt 70-et ismerem, ami a 705 elődje lehet, és az a véleményem, hogy igen jó mélységet tud, stabil, jó gép, mindenhol megállja a helyét, de nagyon lassúnak tartom, főleg kk-n csak nagyon lassan lehet vele haladni, ha találni akar vele valamit az ember....gondolom ugyanez elmondható a 305-re is, csak tudásrontással. Egyebekben én is tényleg jobbnak gondolom a garettnél....

Előzmény: sziget.lakó (6340)
sziget.lakó 17 órája Creative Commons License 6341

Ha ide irja mindenki válaszolhat ez egy nyilt forum ... Minelab 305 szerintem jobb mint a Garrett 350. A minelab 305öshöz ha van 18,75ös fej akkor azzal eredményesen lehet kkzni is.

Előzmény: Antonius Pius (6339)
sziget.lakó 17 órája Creative Commons License 6340

Használt Delta 90, értékvesztés 30. Uj Deus legolcsobb variáció 270, értékvesztés egy uj Delta ára :).

Tata környéki kollega vásárolt egy  Teknetics T2 , szerencsére ugy állapodott meg a Tatabányai boltossal ha nem jön be akkor visszaveszi töle. 2-3 alkalommal ment vele majd visszavitte és a régi gépét Minelab X-terra 305 használta tovább. Nem gyözte meg a tudása. Fémkeresös találkozon is ott volt az amerikai kereskedő , be állt a keresős versenyre is egy ilyen géppel de nem láttam hogy tul gyakran ásogatott volna. Ha már ennyit kell költeni egy gépre akkor inkább a Deus.

Egyébként csináltunk mélységtesztet mindhárom Deus fejjel , az volt a tapasztalat hogy az uj 28as fej mélysége a legjobb.

Egyébként látszik hogy nincs tapasztalatod a Deltával. Ha 25centi mélyen van valami még ott se késik egy centit se a jel! Még ha gyorsan lengetsz fölötte akkor sem késik.

A nagyon!! szemetes helyen valoban jobb a Deus, de minden más helyen akár a dupla mélységet is tudja a Delta a kis fejes gépednél. Ez tapasztalat. Mondom, már röhögtem a haveron aki kis fejes Deussal már a rögöket dörzsölte csak hogy találjon valamit. Láttad a Delta teszteket? Áss már el légyszives te is egy 1ft-ost és nézd meg milyen mélységet tud. Ha fele mélység fele találat!

 

Előzmény: Antonius Pius (6335)
Antonius Pius 17 órája Creative Commons License 6339

Üdv, nekem írtad, vagy szigetlakónak?

Előzmény: Messa-lina (6338)
Messa-lina 17 órája Creative Commons License 6338

Szia! Látszik, hogy "öreg róka" vagy, én most kezdtem. Van egy Minelab X-Terra 305-ös gépem. Légyszíves mondj véleményt, helyezd el a gépek közötti helyét.

Légyszíves válaszolj őszintén, nem baj, ha lehúzod. Szeretném tudni a tutit, mert ilyet is olyat is mondtak már. Ha nem válaszolok most akkor bocs, éppen közlekedem.

Antonius Pius 18 órája Creative Commons License 6337

Más...viszont nagyon érdekelne, hogy mi a tapasztalat a felső kategóriás Teknetics gépekkel, mert azokat nem ismerem, de egy találkozón nagyon jókat hallottam róluk és kézbe véve fogásra nagyon jó súlyeloszlású, felhasználóbarát, ergonómikusnak tűntek.... Volt ott 2 darab kipróbálásra, de amikor 5 forintossal próbálgatnak egy gépet, azon mindig mosolygok, nem tartom egy komoly dolognak, úgyhogy ha van valakinek akár első, akár másodkézből tapasztalata, annak a beszámolóját szívesen olvasnám....

Antonius Pius 18 órája Creative Commons License 6336

Nem értem miért tiltanának ki? Milyen régi trollkodó? Amennyiben üldözési mániád van, arról nem én tehetek. Üdv -

Előzmény: Eugen. (6334)
Antonius Pius 18 órája Creative Commons License 6335

Nem osztom a véleményedet, de nem érthet mindenki egyet. Jómagam soha nem vennék deltát egy füles-kisfej deus kombó helyett, mert messze elmarad tőle a tapasztalataim szerint, tökmindegy hogyan állítgatod, ráadásul az sem igaz, hogy sokkal többe kerül a deus kis szerelék, mert használtan max.150 -ig már igen jót lehet kapni. Egyedül talán csak a kutatási mélysége a jobb a deltának, de az is csak olaszon, szemetes, vasas kk-on meg sem közelíti semmiben sem a deust. Az sem igaz, hogy a deus lassabb, a reaktot állítgatva, főleg minuszosra, sokkal gyorsabban választja el a fémeket a deltánál, még akkor is szedi a kis kk.dénárt ha vas van rajta, ez tapasztalat. Egyebekben tényleg mindenki azt vesz amit akar és amit a pénztárcája elbír.

Előzmény: sziget.lakó (6333)
Eugen. 18 órája Creative Commons License 6334

Nem nyughatott! Ismét visszatért a régi trollkodó. Hamarosan ezzel a nicknévvel is kitiltják.

Előzmény: sziget.lakó (6333)
sziget.lakó 18 órája Creative Commons License 6333

:D látom nem lengettél még olyan Deltással aki érti is a gépét. Egyik haver használt egy darabig Minelab SE-t de én semmi jót nem tudok rá mondani. Magnumot is használt egy másik cimbi , az meg 15 centin már lerecsegte az olasz ezüstöt ha meg ugy lett állitva hogy jónak jelezze akkor 20 centit késett a jel, persze azota volt rajta fejlesztés biztos javult. A Deus bazaltos és nagyon vasas helyen szerintem is minden gépnél jobban teljesit, de nem jelentös a külömbség a Deltához viszonyitva. De ha bronzozni szeretnél akkor ne állj oda egy Delta mellé a Deus-szal mert semmilyen fejjel nem fogsz még a közelébe sem érni. Én nem mondanám a haveromat se kezdönek kb hasonló ideje használjuk a Deltát és a Deust, de simán rádupláztam olaszba. Az én véleményem az hogy a Delta az a felső kategoria ,alsó egyharmadában van. Deus jobban szelektál, de a Delta gyorsabb és mélyebbre lát. És van még pár lényeges dolog, a Deus árából két Deltát veszek. Vagy ott van a szervizelés ami a Deltánál ingyen vagy fillérekért van (azonnal), viszont a Deusnál a legaprobb hiba is 10ezrekbe kerül és meddig is van szervizbe a géped?. Meg van olyan dolog is hogyha lemerülök kb 30másodperc alatt aksit cserélek. És ha meg kipurcan az aksi 3500ftböl megvan az uj 8as (2500mAh) szett. És találatban soha nem fogok elmaradni mögötted!

A lényeg mindenki azt használ amit akar, az én meggyözödésem az hogy a Deltánál nincs jobb gép 250ezres határig :)

És nem is baj ha kevesen használják mert több jóság marad nekünk:)

Szerinted miért szeretik annyian? Biztos mindenki lüke :)

Legkomolyabban mondom ha tele lennék pénzel akkor se kellene más gép.

Szerinted az miért van hogy a közeli haverok 4 fö , velem együtt 5 minannyian Deltát használunk? Biztos csoringerek meg meghülyitett kezdők vagyunk pfff......

Nehogy félre érts nincs harag , a gép csak egy dolog. A szerencse kb 90%ba számit!

 

Előzmény: Antonius Pius (6332)