Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

intruder Creative Commons License 30 perce 0 0 6865

Igen. Még előző héten is minden simának tűnt.

Ami kellemetlen, hogy az EOV térképpel sokat vesződtem, mert térkép kezelő szoftvert kell hozzá használni.

Az elutasítás oka érthető amúgy.

 

Előzmény: sziget.lakó (6864)
sziget.lakó Creative Commons License 45 perce 0 0 6864

Összes proba? :) Ez az az erdő aminek a tulajdonosa az állam?

Előzmény: intruder (6863)
intruder Creative Commons License 3 órája 0 0 6863

Üdv, Nép!

 

Karnyújtásnyira voltam csak a céltól, de a sárkány erősebbnek bizonyult, a tulajdonosi engedélyt nem tudtam megszerezni.

Hiába álltam ki az összes próbát, még EOV-rendszerű térképet szerkesztettem, végül elutasító válasz érkezett.

(A térképem pedig jól sikerült, bár két éjszakába és 4000 ft-ba belekerült.)

Legalább megpróbáltam, de itt vége van.

 

SKYLINEWORLD Creative Commons License 4 napja 0 0 6862
SKYLINEWORLD Creative Commons License 4 napja 0 0 6861
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2015.04.09 0 0 6860

Egy szomorú hírt kell megosztani... 2015. április 3.-án pénteken 83 éves korában elhunyt Dr. Charles L. Garrett. Egy feltaláló, kincsvadász, hazafi, szerető férj és apa. Feleségével Eleanoral 1964.-ben alapították a céget ami egy garázsból nőtte ki magát a világ legnagyobb fémkereső készülékek gyártójává.
NYUGODJ BÉKÉBEN CHARLES GARRETT!

SKYLINEWORLD Creative Commons License 2015.04.05 0 0 6859

Megoldható  csak nem tudom hogyan kivitelezni de ha van valakinek ötlet hogy kéne csinálni az írja meg! Ja szerintem a detektor kereskedőket beszállítokat is érdekelné a dolog illetve a nemes detektor márkák képviselőjét !

Előzmény: B.Panther (6856)
sziget.lakó Creative Commons License 2015.04.05 0 0 6858

Egyébként valahogy igy kellene jol irod :) Tul nagy a távolság köztünk, és nehéz megszervezni az ilyet de ha sikerülne....

500-1000 embert már muszáj lenne komolyabban venni.....  és itt föként a régészeknek kellene másként gondolkodni! Mert nem az a régészeti terület védelme hogyha rámegy a keresős szétxopatom, de a traktor aprithatja.....  Nekem ne jöjjenek azzal hogy mennyi pénz a leletmentés, ha elhivatott régész akkor összeállnak páran, munkaidőből kitellik, a benzinpénzt meg csak fizeti a muzeum..... az engedélyt meg ugy is ök adják.... na akkor miért nem mennek leletet menteni? Ja mert kemény munka és szinte semmi siker...ahha ....tényleg kommunista felfogásba élnek.... azt hangoztatják nekik az információ kell.... azt szerintem mindenki megadná nekik... sőt ha igényt tartanak valamire azt eddig is megkapták még ugy is ha nem adtak cserébe semmit....lehetne több száz emberük az ország minden területén..... ingyen....az uj törvénnyel van több száz ellenségük ....

Előzmény: B.Panther (6856)
B.Panther Creative Commons License 2015.04.05 0 0 6857

(amelyik rohadék meg hamis bizonyítékot rejtene el, az már nem megy ki az ajtón)

Előzmény: B.Panther (6856)
B.Panther Creative Commons License 2015.04.05 0 0 6856

Ez kicsikét régebbi videó.

Ellenben kéne csinálni egy "Detektoros Ligát" és nem azért, hogy ezek a sutyerák parasztok név és címlistát kapjanak, hanem azért, hogy mint egy kollektív csapat tudjuk megvétózni, ha kell akkor az EU zászlói alatt. Lényegében minket itt üldöznek, akárhogy is veszem. Ennyi.

Külön külön amíg csak itt szépen magunkban puffogunk, nem les zebből semmi sem, marad a szívás.

Szóval ki kell állni a jogainkért, azt pedig csak egységben tudjuk elérni.

Hozzám meg jöhettek (ahogy Pákó szokta mondani) kocsogok, nem volt, és nem is lesz semmi sem ;)

 

Előzmény: SKYLINEWORLD (6855)
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2015.04.05 0 0 6855

https://www.youtube.com/watch?v=zby_sqR0tQo

 

Itt a kommentek a lényegek írjatok ti is rá valamit alá! 

Csapajev1983 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6854

Az igazság az hogy bárki beleszaladhat a tudta nélkül pl.: egy MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI területre és az ugyebár egyértelműen védett területként szerepel mint régészeti terület ezért ajánlott a keresőzés előtt igen komoly úgymond felderítést végezni,ezek a MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI területek szerepelnek az adott település Település rendezési terve illetve Külterületi szabályozási tervében!ezek mellett még nagyon sok más minden is szerepel mint pl.:Táj és természetvédelem, Közművek, Területhasználási módok stb.(pár évvel ezelőtt egy ismerőstől megkaptam az adott településnek település ill. kül.szab. terveit ahova ki is jártam keresőzni)viszont nem tudom hogy hivatalosan hogy lehet ehhez a dokumentumhoz hozzájutni ill. hogy egyáltalán ki adják e magánszemélynek csak úgy vagy mik a feltételek de ennek utána fogok járni!Ha valaki tud ezzel kapcsolatban valamit akkor írjon!

 

SKYLINEWORLD Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6853

Azért azt szögezzük le hogy védet területen keresőztek ami alapból a régi törvény is büntetett!Ezzel nem mondott senki semmi újat!Mi viszonylag eleget keresőztünk együtt hogy ismerjelek ez tény :D! Az a szép balatoni nyár hihi! Gyerekek erdőbe kell menni aztán nem lát senki persze ha valaki fél!Engem akkor sem mozgat ez a törvény mivel rosszul értelmezi a szerv is ! Mellesleg gondoljatok bele már hogy egyik nap még keresőzni szabadon lehetett és egy tollvonással úgy gondolták megszüntetik ezt a fajta tevékenység gyakorlását ! Mi ez ha nem a szabadság korlátozása mivel lett most ennyivel veszélyesebb a keresőzés mint mondjuk 5 ével ezelőtt szerintem semmivel se ez egy önkényes uralmi kör semmi más mi meg félünk na ne már! Én nem érek rá félni csak egy életem van és ha valamit nem csinálok meg csak azért mert ők úgy gondolják hogy nekik ez nem tetszik akkor kap...ák be ! Nem lesz idő újra kezdeni az életet senkinek úgy hogy mindenki éjen félelem nélkül mert mindenki csak egyszer él!

B.Panther Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6852

Egy megszállott ismerős mondta.... vsz van benne valami, mert azóta nem mer kimenni lengetni :(

egyre jobban útállom ezt az országot, amivé lett. Hát a Jobbikot sem kedvelem, de ami xarságokat ezek művelnek, azt hiszem, kénytelen leszek rájuk szavazni, elegem van ebből a xarakodásból.

Sky ismer, tudja h eléggé konzervatív vagyok. Szóval, Vityáék, ezt jól elkúrt**tok!

Előzmény: sziget.lakó (6846)
Berzerker98 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6851

Nem biztos, hogy rémhír amit B Panther ír, mert a Siófoki srác is volt bent egy darabig, de szerencséjére, lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették az előzetest, ami gondolom a bíró jóindulatán múlik, szóval nem biztos, hogy mindenki ilyen "szerencsés" 

 

 

"B. Bencét kihallgatása után őrizetbe vették, de ezt az intézkedést a Siófoki Járásbíróság azóta lakhelyelhagyási tilalomra módosított."

 

Előzmény: sziget.lakó (6846)
Csapajev1983 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 6850

Üdv mindenkinek!A törvénnyel kapcsolatban itt még rengeteg sok megválaszolatlan kérdés van és még senki nem tud semmit pontosan(mint sok más egyéb témában sem ami pl. évek óta működik Magyarországon)de azt hiszem azok sem tudják akik ezt a törvényt kiötölték,persze nekem is megfordult a fejemben 1-2 verzió mint pl.: mi van akkor ha ki megyek Pista bácsi 5 hektáros szántójára mindenféle engedély nélkül még a földtulajdonos engedélyét sem kérem ki(Pista bácsitól) fémkeresőzni,mondjuk az adott terület nem műemlék,nincs régészetileg védetté nyilvánítva,nem világörökség,nem természetvédelmi terület stb... és tetten érnek(egyéb hatósági,hivatalos szervek) keresőzés közben viszont nincs nálad semmi,semmilyen lelet semmilyen érme azaz nem találnak nálad SEMMIT,illetve ugyanez a verzió amit leírtam ezidáig annyi kivétellel hogy van Pista bácsitól engedélyem hogy turkálhatok az 5 hektáros földjén és ezen kívül semmi más,persze a törvény kimondja egyértelműen hogy a használathoz engedély kell,én vadász vagyok(és szeretek keresőzni,persze csak saját magam szórakoztatására és még kezdő vagyok ebben a "szakmában" kb 3 évet lengettem aztán kimaradt 2 év és épp most terveztem hogy veszek egy komolyabb gépet mire belefutottam ezekbe a hírekbe) és a golyós lőfegyverhez tartási illetve hordási engedély kell ahhoz hogy közterületre vihessem,hogy a gépjárműben szállíthassam a fegyverem és használhassam viszont a fémkeresőhöz ugyebár se tartási és se hordási engedély nem kell magyarán oda megyek vele és ott tartom a kezemben ahol akarom és pont beka.....ák(szerintem)mivel erre nincs semmilyen konkrét jogszabály ill. törvény,de ahogy említettem is itt rengeteg sok megválaszolatlan kérdés és nem értés van!Valaki írt a bírságolásokkal kapcsolatban ami 10000 ft-250 millió ft-ig terjedhet,de ha valaki pontosabban átnézi akkor ez a bírság a védelem alatt álló objektumokra vonatkoznak mint pl.:természetvédelmi terület,védetté nyilvánított régészeti terület,műemlék,védett kulturális örökségi elem stb. magyarul ezeket mindenki nagy ívből kerülje még csak az eszébe sem jusson,azért érdekelne egy gyakorlott rutinos jogász véleménye e témáról!Üdv.:Josch!

adolfbacsi Creative Commons License 2015.04.01 0 0 6849

Sziasztok,

 

van itt valaki, aki túrákat szervez Romániába?

 

Előre is köszönöm.

 

SKYLINEWORLD Creative Commons License 2015.04.01 0 1 6848

Engedélyezzen az aki szereti az irodista munkát! Mi hobbit művelünk nem lopni készülünk! Amúgy nem is értem minek beszélünk még erről a dologról! Főleg hogy mindenki úgy keresőzik tovább mint eddig csak a fórumozok vannak beijedve aki nem fórumozik csak keres az meg nem is tudja de nem is zaklatják !

Előzmény: intruder (6847)
intruder Creative Commons License 2015.04.01 0 0 6847

Üdv!

 

Állami föld (erdő) esetén van egy vagyonkezelő. Ettől kellett kérnem az engedélyt. Vagy megadja vagy nem.

Jövő héten várható az eredménye.

Ha nem sikerül, legalább megpróbáltam.

Az osztatlan közös tulajdonnak meg utána kell nézni, én biztos hogy beadnám a kérelmet úgy is, ha csak egy tulajdonos egyezett bele, max. elutasítják vagy felszólítanak hiánypótlásra.

 

Előzmény: sziget.lakó (6846)
sziget.lakó Creative Commons License 2015.04.01 0 0 6846

Osztatlan közösbe hogy lenne elég egy tulaj beleegyezése?  Állami földekre hogy szerzel tuladonosi engedéyt? Aki azt hiszi hogy ezt el tuda intézni az nincs tisztába hogy mennek a dolgok Magyarországon. Egy épitési engedély , vagy egy kissebb üzlet vagy vállalkozáshoz mennyi papir szükséges, és ezek bejáratott dolgok. De én drukolok mindenkinek aki belekezd!

Birom ezeket a rémhireket is, ÁLLITOLAG 1 honapra elözetesbe ....... A halörös fiuk se kerültek elözetesbe ...... És nem is az a cél. A lényeg a birság! Még a géped is visszakapod hogy ujra birságolható legyél :)

 

Hmm de kár hogy nincs engedélyem .... pedig olyan szép simák a földek .....:)

 

balaramati Creative Commons License 2015.04.01 0 0 6845

Szia! Értelek....megpróbálok...

Még egyszer,nagyon köszönöm válaszod és az információt!

Üdvözlettel!

Előzmény: maradok tisztelettel: (6844)
maradok tisztelettel: Creative Commons License 2015.03.31 0 0 6844

Szia! Szerintem semmilyet...de tényleg.Rossz Magyar törvény mondja ki, hogy engedély nélkül sokba kerülhet ez a hobbi...  Amúgy nagyon kevés jó hely van ma már, annak az egy része régészeti területen van(meg ne próbáld!), a másik részéről amit felszedsz, arra az állam bá tart  igényt.

Szerintem max valami népszerű középkategóriás gépet vegyél, amikből most sokan menekülnek(mondjuk nem feltétlenül hagyja mindenki abba a hobbit, hanem valaki a 3.gépét adja el), most nyomottak az árak.

Ne gondold, hogy "visszajön az ára", inkább csak a pénzt viszi a sok benzin, meg az idegeskedés...

Azok nyomják még, akiknek  "muszály", mivelhogy erősen megfertőződtek, és kell az a kis kikapcsolódás, a kincskeresés érzése...

A jó gépek sajnos drágák, kivéve pár kisipari készüléket(pl: delta)

Sztem kétszáz-fölött- környékén nőnek a jobbak., ezeket használtan kb: 140-150 ért viheted, esetleg most olcsóbban.Magyar deltát 85-90 körül láttam.

Bölcsen dönts...

Előzmény: balaramati (6843)
balaramati Creative Commons License 2015.03.31 0 0 6843

Nagyon szépen köszönöm az infót...Tisztelet!

Még egy kérdésem lenne,ha nem okoz gondot válaszolgatni tudatlanságomnak.

Milyen gépet érdemes használni,megbízhatóság,élettartam és teljesítmény szempontjából

manapság 100-200 közötti árfolyamban?

Előzmény: maradok tisztelettel: (6842)
maradok tisztelettel: Creative Commons License 2015.03.31 0 0 6842

Szia! Mivelhogy nem válaszoltak szakértők, helyettük gyorsan írok én.Jók. A cobra Főleg a közepes nagyságú érméktől felfele harap nagyot,a Magnum , ellentétben a neve logikus értelmezésével: a kicsire is jó. Újfajta, könnyebb fejjel, és a legújabb softverrel(tudja ég, talán 4.2?)kikapja a söréteket is a földből(épp ezért nem haladós)és úgy tűnik, kezd ráérezni a nagyobb érmékre is mélyebben.Lassabban kell lengetni, mint a cobrát(attól függ persze, milyen beállításokkal mész)Feri folyamatosan fejleszti, ezért egyre jobb.A cobrának az új verzióját nem ismerem(amit nemrég kezdett Feri árulgatni), én a régiről beszéltem, de szerintem felejtős már, az olcsó delta(vagy argus, kinek hogy tetszik)erősen ráver mindenben, kivéve a kényelmet, mert a cobra azért hangszórós, stb. Ja, és légyszi kérjél engedélyt, ha menni akarsz keresőzni...

Előzmény: balaramati (6841)
balaramati Creative Commons License 2015.03.31 0 0 6841

Üdv! Érdeklődnék,aki jártas ebben valamelyest,hogy a Cobra és Magnum gépek ténylegesen annyira jók?

Mert egész jókat olvastam róluk,de néha csak egy dolog...amit leírnak valamiről...ezért kérném valaki hozzáértő

véleményét. C.Scoope-ot ismerem valamelyest,de most vásárlás előtt vagyok éppen,valaki tudna pár szóban véleményt alkotni e kérdésről,nagyon örülnék....

csirke83 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 6840

En nost detektor nelkul keresgetek. Nagymama hazajal erdekeseket talalok igy is. Ide nem kell engedely.

 

csirke83 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 6839

Kár hogy nem én vagyok O.V. nak a legjobb cimborája.

B.Panther Creative Commons License 2015.03.30 0 0 6838

Nem, de szerintem az angolt is megértenék... ha nem, akkor jó kérdés :D

Előzmény: csirke83 (6837)
csirke83 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 6837

Igy van tudsz brüsszelül?

Előzmény: B.Panther (6836)
B.Panther Creative Commons License 2015.03.30 0 1 6836

az egyetlen tulaj beleegyezése max akkor játszik, mint az én esetemben is, az ismerős megmondta h ettől-eddig az övé az osztatlanban, ekkor esetleg a hivatal is rábólint.

Ellenben írni kéne prágának v brüsszelnek jogorvoslatért, az tuti. mert ha nem régészeti lelőhelyről van szó, márpedig nem, akkor kur**ra szabadság korlátozásról beszélünk. ugyanis ha a paraszt megengedi, akkor már ne  a kibeba**tt állam mondja meg, h másnak a földjén mit csinálok.....

Előzmény: intruder (6835)