Keresés

Részletes keresés

mgy Creative Commons License 2008.12.04 0 0 194
ZsuRnak válaszoltam, legutóbb vele beszéltünk az edény olajos sütéséről.

A Te ügyedbe nem akartam beleszólni, nem értem/értettem, minek vasedényben kenyeret sütni, mit ad hozzá az elkészült produktumhoz. Anno míg volt, kenyérsütő gépben csináltam, abba egy sima teflonozott pléhforma tartotta össze a hozzávalókat.
Ettől függetlenül egy próbát megér!
Előzmény: Tibeth (193)
Tibeth Creative Commons License 2008.12.04 0 0 193
A szenvedő alany én vagyok, én bénáztam el a kenyérsütést, az tapad le nagyon ocsmányul. és vadi új a lábos.
Előzmény: mgy (192)
mgy Creative Commons License 2008.12.03 0 0 192
Én is megcsináltam a múltkoriban (sőt most épp bent figyel a sütőben), megdöbbentő az eredmény! A tejszínes páctól csöpögő csirkecombot beledobom, egy perc múlva megfordítom, és mákszem nem sok, annyi se ragad le! Persze semmi nem tart örökké...
Előzmény: ZsuR (191)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.03 0 0 191
Valami a kezdetnel nem jo.

Probald kitakaritani alaposan, semmi maradek raeges. Aztan bekenni olajjal, es 60 C fokon sutni 1-2 orat.


Előzmény: Tibeth (190)
Tibeth Creative Commons License 2008.12.03 0 0 190
Mit tegyek, hogy megjavuljon?
Előzmény: ZsuR (189)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.03 0 0 189
Nem! Az uj, IKEAs ontottvas edeny!!!
Előzmény: Tibeth (188)
Tibeth Creative Commons License 2008.12.03 0 0 188
Én vagyok, megyek is a szőnyeg szélére....
Előzmény: ZsuR (187)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.03 0 0 187
Hm.. Akkor nem a kenyer a hibas...
Előzmény: Tibeth (186)
Tibeth Creative Commons License 2008.12.03 0 0 186
Hagyományos liszt, van, hogy nem ragad-tapad bele, de akkor is körbe erőszakoskodnom kell. ez egy ikea-csoda. mármint a lábos. van egy régi cseh gyártmányú - kivehető fiókos - az szuperül szuperál.
Előzmény: ZsuR (185)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.03 0 0 185
Oh! Tudom! Dagasztas nelkuli, igaz?

Milyen lisztbol csinalod?

A teljes kiorlesu es magos kenyerek hajlamosak odaegni. Piritoban nem annyira venni eszre, de ha serpenyoben csinalom (girlled cheese sandwich), akkor igen.
Előzmény: ZsuR (184)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.03 0 0 184
:)) Az mi? :))
Előzmény: Tibeth (183)
Tibeth Creative Commons License 2008.12.03 0 0 183
DNK
Előzmény: ZsuR (182)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.03 0 0 182
Milyen a kenyer?
Előzmény: Tibeth (181)
Tibeth Creative Commons License 2008.12.03 0 0 181

Már megint beletapadt a kenyér. nem lehet, hogy azért, mert nem sült át az alja teljesen?

egyszer biztos tragédiába torkollik ez a történet, félek..........

Előzmény: ZsuR (180)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.01 0 0 180
De ugy ertem, hiszen ezt csinaljuk a "deglazing"-nel is, amikor az odasult finom hus/zoldseg cafatokat feloldjuk vizzel-borral-huslevel.

Ertem mire gondolsz, arra, hogy spriccel. Igen, vigyazni kell - de hat akkor is elofordulhat baleset, ha kirantasz valamit (maj???)

Előzmény: tuutuu (179)
tuutuu Creative Commons License 2008.12.01 0 0 179

Ha valami leragad, a forro serpenyobe vizet onteni, hogy felhozza.

 

Ezt ugye nem úgy érted, hogy a forró serpenyőbe hideg vizet?

Mert akkor lehet nagy csodálkozás...:{{

Előzmény: ZsuR (167)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.01 0 0 178

Helló-halló!

Rézből keresek serpenyőt, hol lehet kapni többfajtát, tudja valaki?

ZsuR Creative Commons License 2008.11.20 0 0 177
...esetlen alatetnek, billego asztal ala?? :))

Hat itt akkor kis kerdezoskodes lesz, mint suti az asszony a piskotat!!!
Előzmény: mgy (176)
mgy Creative Commons License 2008.11.20 0 0 176
Köszönöm a belém fektetett bizalmat (tudod, hogy a piskotat milyen allason sutod, annak kb a fele), de én férfilétemre viszonylag kevés dolgot csinálok a konyhában. Marhapörkölt, halászlé, tojásrántotta és vasedényben sültek.
Pár hete a legnagyobb lányommal csináltunk kétféle sütit is! Nézegetem: sül, király, kicsit még had maradjon (mint valami nemes hús), had süljön jól át. Lett a 3 centi magas cuccnak 2 centi alja. :) Viszont arra tökéletes volt, hogy a még kevésbé jól sikerült másik sütit a szemetesben 100% eltakarja... :-DDD
Előzmény: ZsuR (175)
ZsuR Creative Commons License 2008.11.20 0 0 175
Az lesz a jo - mert nem tudni, mennyire melegszik fel osszesen.

Viszonyitani is lehet. Ha tudod, hogy a piskotat milyen allason sutod, annak kb a fele. Aztan az ontottvas nem is annyira kenyes mint a piskota, ha sutes kozben kinyitod az ajtajat :))

Ha fustol az olaj, tul sok, Baja nem lesz, de sok.
Előzmény: mgy (174)
mgy Creative Commons License 2008.11.20 0 0 174
Régi(módi), gáz. Tudod: kisláng, nagyláng, fekete pötty. :)
Szétnézek majd vmi háztartási-műszaki boltban.
Előzmény: ZsuR (173)
ZsuR Creative Commons License 2008.11.20 0 0 173
Nagyon jo akkor! Igaz, nem mondtad, hogy gaz vagy villany a tuzhelyed.

Ha azt akarod ellenorizni, hogy a 200 fok tenyleg 100, vannak suto homerok, de hogy hol talalod meg te, abban nem tudok segiteni.
Előzmény: mgy (172)
mgy Creative Commons License 2008.11.20 0 0 172
Ennél azért informatikusabb vagyok... :-DDD
Előzmény: ZsuR (171)
ZsuR Creative Commons License 2008.11.20 0 0 171
Az uzletekben lattam mar ilyent. De itt egy kis segitseg.







No meg itt is.
Előzmény: mgy (169)
ZsuR Creative Commons License 2008.11.20 0 0 170
Milyen a kijelzese?
Előzmény: mgy (169)
mgy Creative Commons License 2008.11.20 0 0 169
bohókása, ZsuR
köszönöm!

Kapcsolódó kérdés: létezik hőmérő amivel a sütő hőmérsékletét ellenőrizhetem?
ZsuR Creative Commons License 2008.11.20 0 0 168
Jaja...
Előzmény: bohókása (166)
ZsuR Creative Commons License 2008.11.20 0 0 167
Igen. Ha teljesen tiszta az edeny, megszaritani, olajos roggyal, papirral atkenni, es alacsony homersekleten (200F/100C) legalabb ket orat.

Ha valami leragad, a forro serpenyobe vizet onteni, hogy felhozza. Ha nagyon makacs, kicsi ecetet bele.
Előzmény: mgy (165)
bohókása Creative Commons License 2008.11.20 0 0 166
Igaz nem engem kérdeztél.Ehez még hozzá tenném ,ha valami véletlenül mégis lesül akkor én csak egyszerüen néhány percig vizet forralok bennük és utána egy sima mosogató kefével kimosom még forrón.
Minden könnyen feljön az aljukról.
Előzmény: mgy (162)
mgy Creative Commons License 2008.11.20 0 0 165
Köszönöm!
Érlelés alatt a kiolajozva meleg sütőbe rakást érted, ugye?
Előzmény: ZsuR (164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!