Keresés

Részletes keresés

Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.03.22 -1 0 187

A mesterséges intelligencia KOCKÁZATOS

 

Miben rejlik a koczkázata?

Előzmény: rhénai (185)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.03.22 0 0 186

ahogy az emberiség vihogva befogadta (behabzsolta kétpofára) magába a nihilista  evolúció-elméletet

 

 

ahogy az emberiség vihogva befogadta (behabzsolta kétpofára) magába a nihilista gömbföld-elméletet, 

pedig eléggé nyilvánvaló, és erre a Biblia is rámutat, a Föld nem gömb alakú. Ezt amúgy még Leslie is tudja

Előzmény: The Bodó (TM)(C) (184)
rhénai Creative Commons License 2023.03.22 0 0 185

A mesterséges intelligencia KOCKÁZATOS és ezt a készitői használoi éppenigy tudják.

Előzmény: The Bodó (TM)(C) (184)
The Bodó (TM)(C) Creative Commons License 2023.03.21 0 0 184

a chatgpt AI-k úgy fogják romba dönteni az emberek világnézetét, hogy azok egy kukkot se értenek belőle hogy mi történik velük...

 

keresztények, ateisták, és mindenféle más világnézetű ember fog még jobban a nihilizmusba süllyedni, mivel nem értik ezt az egészet... azt hiszik nincs semmi baj, hiszen azt hiszik, ez nem is igazi értelem. meg hogy ez csak felolvassa a wikipédiát. meg "ez csak azt tudja amit megtanítottak neki". és hasonló naív félhülyeségek. aztán amikor egyre okosabb lesz (már most az, csak az a verzió nem publikus), a sok szerencsétlen ember szépen lassan belesüllyed a nihilizmusba, egyre jobban fognak rettegni, de nem tudják, hogy miért. egyre jobban nem értenek semmit a világból, emiatt totális kétségbeesés lesz rajtuk úrrá, de nem értik, hogy miért. ahogy az emberiség vihogva befogadta (behabzsolta kétpofára) magába a nihilista evolúció-elméletet, és az is kiradírozta az emberek lelkét, szellemét és értelmét, úgy fogják ezek az AI-k befejezni ezt a munkát, totális nihilizmusba és rettegésbe süllyesztve a felületes emberek világát...

ferrreee Creative Commons License 2018.10.31 0 0 183

gigazseniális puzsér videó

 

https://youtu.be/tME0Ys3nkX0

Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.06.05 0 0 182

Ahelyett, hogy inkább a hitgyüliben csápolnának vagy metal zenét hallgatnának, mi...?

;-)

Előzmény: Baráth Endre személyesen (181)
Baráth Endre személyesen Creative Commons License 2018.06.01 0 0 181

tessék felkészülni, pár generáció, és az embereket csak ilyeneket fognak nézni (a fiatalok még előbb).

a nihilizmus csúcsra járatódik...

 

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/06/01/neha_jol_esik_11_percnyi_wtf/

random seed Creative Commons License 2018.01.14 0 0 180

a nihilizmus mai formája a minden szét-trollkodása, aminek a legjobb példája pl a 444 nevű weboldalon a kommentek.

még halálesetek alá is cukivicceskedést kommentelnek, de hasonlóan durva amikor ilyen tragédiák alá beírja a diplomás értelmiségi vagy egyetemista 444 kommentelő bulizósfiatal, hogy pl "rendeltem pizzát, finom volt".

 

a materializmus csúcsra járatódik a "net népe" értelmiségiek tevékenysége folytán...

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 179

Ha leszúr egy karót és 24  órán keresztül süti a nap, akkor az egy árnyákkört fog leríni. Ugye? Ennyi egy ember élete. Látszik, ott volt, ... nincs ott... Volt? Ott volt! Árnyékkör... 

 

https://www.youtube.com/watch?v=myZ1qjo6_4g

szenny-lény vagyok Creative Commons License 2017.09.07 -1 0 178

dodo a madar Creative Commons License 2016.07.10 0 0 176

ateista evolúcióelmélet: tudományos nihilizmus

XD

Tlalocatecuhtli Creative Commons License 2006.04.03 0 0 175
Ha boldog vagy, csinálhatsz akármit, ha nem, hiába csinálsz akármit!
miles.a Creative Commons License 2005.04.28 0 0 174
szerintem annak, hogy beteg és szomorú emberek vannak, nem a nihilizmus és a materializmus az oka. az én környezetemben szinte csak és kizárólag materialisták vannak, és mindegyikük kiegyensúlyozott, optimista boldog ember. na jó van egy buddhista is. (de ő is boldog... :))

viszont azok a vallásos srácok, akikkel találkoztam, megitélésem szerint inkább voltak befelé fordulók, gátlásosak, pesszimisták, depressziósok.
ne érts félre, nem általánosítok, szerintem a reláció fordított; tehát az ilyen emberekben nagyobb a hajlam a különböző alternatív - vigasztaló - világnézetek elfogadására.

tehát, hogy a felvetésedre a reagálásomat summázzam: a materialita arcok sokkal kevésbé hajlamosak a depresszióra.

másrészt a depresszió nagyban korfüggő is. általában a 13-19, és a 35-55 éves korosztály sajátja. ennek fényében esetleg felmerül az is, hogy a világnézeti különbségeknél sokkal döntőbb tényező a depresszió kialakulásnál a szociális helyzet, a hormonális változások, stb...
miles.a Creative Commons License 2005.04.28 0 0 172
Zoroastro wrote:
Számomra is az ember az első, pedig idealista vagyok - de dogmatizmus nélkül.
Ettől még a humanizmus egy sor problémára nem talált megoldást - így e topik kulcstémájára, a nihilizmusra és a depresszióra sem.

Erre mit lépsz?

______

... a nihilizmus - ahogy egy korábbi hozzászólásomban kifejtettem részletesen -, nemcsak hogy nem probléma, de szerintem több szempontból ideális világnézet.

a depresszió pedig nem a valódi probléma, hanem okozat. a depressziót közvetlenül nem lehet megszüntetni, csak az okával lehet kezdeni valamit.

de egyébként leegyszerűsítve majd' minden vallás így kezdi:
- én az összes problémádra tudok megoldást! - mondja a misszionárius
- de hiszen nekem semmi bajom, nincsen semmi problémám. - szól az áldozat.
- dehogynem, csak nem is tudsz róluk, figyelj...

(azé' túlságosan nem komolyan venni ám... :))
Előzmény: Törölt nick (168)
Mara2 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 170

Szia Zoroasztro! Érdekelne, hogy a Mazdaznan kínál-e megoldást a társadalmi problémákra?

 

Mara

Előzmény: Törölt nick (169)
miles.a Creative Commons License 2005.04.27 0 0 167
korábbi témához kapcsolódóan egy rövid idézet a második humanista kiálltványból

...szorri, kicsit hosszú, de tanulságos. :))

"(...)
Vallás
ELŐSZÖR: A vallás ösztönözheti a legmagasabb etikai ideálok iránti elkötelezettséget, a szó legnemesebb értelmében. Az erkölcsi tartás, az alkotó képzelet művelése - a valódi "spirituális" élmények és a jóra való őszinte törekvés kifejeződése.

Úgy véljük azonban, hogy a hagyományos, dogmatikus vagy tekintélyelvű vallások, amelyek a kinyilatkoztatást, Istent, a szertartásokat vagy a hitvallást az emberi szükségletek és tapasztalatok fölé helyezik, rossz szolgálatot tesznek az emberiségnek. A természet bármely leírásának eleget kell tennie a tudományos bizonyíthatóság követelményeinek; megítélésünk szerint a hagyományos vallások dogmái és mítoszai ezt nem teszik meg. Még az emberiség történetének e késői szakaszában is szükség van arra, hogy újra kimondjunk néhány alapvető tényt, amelyet a tudományos gondolkodás kritikus alkalmazásával állapítottunk meg. Elégtelennek találjuk a természetfeletti dolgok létezésébe vetett hit megalapozására felhozott bizonyítékokat; az ilyen hit vagy értelmetlen, vagy érdektelen az emberi faj túlélése és kiteljesedése szempontjából. Nem-teisták vagyunk, így számunkra az ember az első, nem az Isten, s a természet az első, nem az istenség. A természet valóban tágabb és mélyebb lehet annál, amennyit ma tudunk róla, de minden új felfedezés csak növelheti a természetre vonatkozó ismereteinket.

Egyes humanisták úgy vélik, hogy újra kell értelmeznünk a hagyományos vallásokat, és új, a mai helyzetnek megfelelő jelentésekkel kell felruháznunk azokat. Az ilyen újraértelmezések azonban gyakran fenntartják a régi függőségi viszonyokat és menekülési sémákat. Könnyen válnak a fejlődés kerékkötőivé azáltal, hogy meggátolják az értelem szabad használatát. Ehelyett gyökeresen új emberi célokra és törekvésekre van szükség.

Nagyra értékeljük azt a törekvést, hogy megőrizzük az emberiség vallási hagyományainak legnemesebb etikai tanításait, melyek közül sokat magunk is osztunk. Elutasítjuk azonban a hagyományos valláserkölcsnek azokat a tételeit, amelyek nem értékelik méltóképpen az emberi képességeket és az egyén felelősségét. A hagyományos vallások sokszor kínálnak vigaszt az embereknek, de éppolyan gyakran meg is akadályozzák őket abban, hogy önmagukon segítsenek, vagy hogy a maguk teljességében kibontakoztathassák képességeiket. Az ilyen intézmények, hitvallások és szertartások nemritkán meggyengítik a mások szolgálatára irányuló akaratot. A hagyományos vallások sajnos leggyakrabban inkább a függőséget segítik elő, mint a függetlenséget, inkább az engedelmességet, mint a józan belátást, és inkább a félelmet, mint a bátorságot. Újabban társadalmi mozgalmakat is elindított a vallás miatti aggodalom, ahogyan azt az "Isten halott"-teológiákban is tetten érhetjük. De az emberi fajhoz nem kapcsolódik isteni cél, nem törődik vele isteni gondviselés. Bár még sokmindent nem tudunk, mi, emberek vagyunk felelősek azért, amik vagyunk és amik leszünk. Egyetlen istenség sem fog megmenteni bennünket; saját magunkat kell megmentenünk.

MÁSODSZOR: Mind az örök élet és üdvözülés ígérete, mind az örök kárhozattól való félelem illuzórikus és káros. Elvonja az emberek figyelmét a jelen kihívásairól, az önmegvalósításról és a társadalmi igazságtalanságok jóvátételéről. A modern tudomány fényében hitelüket vesztik a "szellem a gépben" és a "testtől különválasztható lélek" történelmi fogalmai. A tudomány szerint az emberi faj az evolúció működésének természetes eredménye. Mai tudásunk szerint a személyiség a társadalmi és kulturális közegben élő biológiai organizmus funkciója. Nincs hiteles bizonyíték arra, hogy az élet folytatódhatna a test halála után. Létezésünk utódainkban folytatódik, és abban, ahogyan életünk hatással volt másokra az adott kulturális közegben.

A hagyományos vallásokon kívül természetesen más akadályai is vannak az emberiség haladásának. Más ideológiák szintén gátolják a fejlődést. Egyes politikai tanok például vallás módjára működnek: az ortodoxia és a tekintélyelvűség legrosszabb sajátosságait mutatják, különösen akkor, amikor az egyéneket utópisztikus ígéretek oltárán áldozzák fel. A tisztán gazdasági és politikai irányzatok, legyenek akár kapitalista, akár kommunista gyökerűek, sokszor vallási-ideológiai dogmaként működnek. Noha az embereknek kétségtelenül szükségük van gazdasági és politikai célokra, szükségük van olyan kreatív értékekre is, amelyek mentén berendezhetik életüket. (...)"
Hal_ Creative Commons License 2005.04.24 0 0 166
persze, hogy anélkül nem megy, de hát senki nem mondta az ellenkezöjét
Előzmény: Törölt nick (165)
Hal_ Creative Commons License 2005.04.24 0 0 164

kecmeregjen ki?

szted nem ezzel próbálkoznak? szted nem ez az(többek között persze) amibe majd belepusztulnak, mert nem megy? ez ennél bonyolultabb

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.24 0 0 162

Szerintem marad fogalom, bár ez most nem a Nihilizmus témakör.

Előzmény: Törölt nick (161)
Hal_ Creative Commons License 2005.04.23 0 0 160
hoppá, bocsánat nem tudom hogy sikerült ilyen nagy betükkel írnom:)
Hal_ Creative Commons License 2005.04.23 0 0 159

hát, ha már vki szarul érzi magát az elég

de úgy értem, hogy ha vki depressziós nem igen tud más, nem depressziós ember számára is elfogadható, felfogható, érthetö okot mondani, hogy megértse, mert nem éli át, és ez a lényeg, nem érzi át

Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.23 0 0 158
Hát ezaz hogy a depressziós ember is sokszor nem depressziós, és akkor saját magával kerül ellentétbe...
Előzmény: Hal_ (156)
Hal_ Creative Commons License 2005.04.22 0 0 157
ezt a topikleírásra írtam
Előzmény: Hal_ (156)
Hal_ Creative Commons License 2005.04.22 0 0 156
hogy mondjon egy depressziós ember egy nem deprssziós embernek számára elfogadható érveket mondani?;)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.22 0 0 155

A Nihilizmus hitkérdés nem tudok máshogy hozzáállni. De Próbálj meg!

 

pozitív dolog vár rád, ha a természeti törvényekkel összhangban, helyesen cselekszel.

Jó dolgot mondtál és valóban igazad lehet.

 

Ha hiszel a lélekvándorlásban, akkor egy "fogalom" hogyan befolyásolhatná mindezt?

Mit befolyásol?

 

Az egyetlen létező Isten-t úgy definiálnám hogy minden anyagnak van egy nem anyagi jellege.Egy láthatatlan, megismerhetetlen. Isten mindenben ott van. A meztelencsigában,és a halálban is. A szellem. Néhol úgy nevezik : Minden Létező

(Ez a fogalom egy materialistának érthetetlen.)

miles.a Creative Commons License 2005.04.22 0 0 153
ej-ej...
nem vallási kérdésekről akartam vitázni, annak nincsen semmi értelme...
minden gondolat pusztába kiáltott szó...
nem is szaporítanám tovább az egymásmellébeszélést, ebben a témában.
végül is arra ott van számtalan másik fórum.
miles.a Creative Commons License 2005.04.22 0 0 151
"Nem, de tegyük fel, hogy én sokkal jobban felismertem, hogy mi az igazság. Nem abszolút érvényűen, de mégis sokkal közelebb állok hozzá."

jó, tegyük fel. mivel támasztod alá? :))

"Pedig most már feltártam: a materialista/nihilista/agnosztikus szemlélet nem látja a világot működtető erőket, (...)"

...de te igen? hogy lehet ez?
egyébként te láttad meg az "igazságot" vagy csak valaki elmondta?
tudom kicsit gonoszkodó kérdés, de lényeges, ha jobban belegondolsz...

de igazából én vagyok a hülye, hogy megint a vallásról állok le vitatkozni.
bocs...
éld az életed, hidd amit szeretnél. elismerem, hogy sokkal könnyebb csak hinni...
Előzmény: Törölt nick (149)
miles.a Creative Commons License 2005.04.22 0 0 148
elgondolkodtam.
és neharagudj de a materialista és a hiedelmekből építkező világkép ellentétéhez semmi köze annak, hogy építessz egy gépet, vagy szétvered. tényleg halvány fogalmam sincs, hogyan jön ide ez a hasonlat.

talán azt sugallja, hogy a te hozzáállásod határozza meg, hogy valójában melyik valóság az igazi? tehát te döntöd el, hogy mi az igazság?
nem hiszem, hogy ezt gondolod.

vagy talán azt jelenti, hogy a két ellentétes vélemény közül az egyik sokkal értékesebb, tulajdonképpen "jó" dolog azt elfogadni, miközben a másik eshetőség "gonosz" dolog, és rossz ember lesz, aki azt gondolja?
ez sem az igazság keresésének a módja...

sajnos - vagy szerencsére -, az világ működése teljesen független tőled, tehát nincs mit szétverni vagy építeni. a világot max megismerni lehet...
ne haragudj, de tényleg baromira nem értem a hasonlat lényegét.
_________________

"Melyben a legfőbb érték az ember, az emberi szív (érzelem) és értelem."
...nem hiszem hogy a fizikai univerzum nélkülözne minden szociális értéket.
sőt, az élet igazi értékét szerintem a csodás esetlegessége, a megismételhetetlen egyedisége és a végessége adja. ezeket pedig minden vallás tagadja.

egyébként tényleg nem értem, hogyan lehet könnyebb elfogadni egy bonyolult lény eleve létezését, mint a "buta" anyagét.

occham is asszonta, ne szaporítsd feleslegesen az entitásokat. tökigaza volt. pedig nem ma jött rá erre...
Előzmény: Törölt nick (146)
miles.a Creative Commons License 2005.04.22 0 0 145
"Isten alatt mindenki mást ért. Aki azt feltételezi hogy valahogy is meg tud nyilvánulni, rosszul látja. Nincs alakja, nem is szól hozzád, nem alkotja meg a világot egy adott időben! A legfőbb létező csak fogalom."

akkor te hogyan definiálnád istent?
a sok tulajdonság mellett, amivel mind nem rendelkezik, mi az ami valóban jellemzi?
és ha nem tud megnyilvánulni, nincs alakja, nem szól hozzád, és még a világot sem ő teremtette...

ne érts félre, de végül is az isteneket magunknak teremtjük, általában jó okkal.
ez minek?

de én komolyan nem hittem volna, hogy pont ebben a fórumban isteneztek... :))
Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 144

tehát te azt feltételezed, hogy egy eleve létező entitást - ami időben végtelen, értelmes, ráadásul gyakran teljesen úgy néz ki mint mi - teremtette az anyagot, és a fizika törvényeit.

Ez nem Isten fogalma, hanem egy primitív istenkép!Olvasd el a 138.-dik hozzászólásom.

Előzmény: miles.a (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!