Keresés

Részletes keresés

eeletrik Creative Commons License 2012.05.15 0 0 1895

Tisztelt fórum látogató(k)

Ausztriában keresek mosogatói vagy pincér (tapasztalattal,szakma nélkül,ahol pl. nem kell rendelést felvenni, csak kivinni,), mosogatói tapasztalattal rendelkezem. Autóval megoldható a kijutásom. Német nyelvet társalgási szinten beszélem. Német nyelvű önéletrajzzal is rendelkezem. Nem iszom alkoholt és nem dohányzom, dolgozni mennék ki akár több évre is. Telefonszámot privátban küldöm. Ajánlatokat várok az eeletrik@freemail.hu címre. Köszönöm szépen a segítséget. Műszaki informatikus és bolti eladó végzettséggel rendelkezem, de egyéb lehetőséget is meghallgatok. Szép napot mindenkinek!

Zsolt4 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1893

Köszi,írtam neki,remélem segít,köszi még egyszer.Zsolti

Előzmény: Törölt nick (1892)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1892

Nála érdeklődj, ö DPD-s futár Linzben. Mondjuk mindenhol más a főnök, így ne abból indulj ki amit mond:

http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=873485

Előzmény: Zsolt4 (1891)
Zsolt4 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1891

szia,köszi hogy írtál.Azt szeretném tudni hogy mennyire biztos a munkahely?Illetve hogy mennyire hajtják az embert.Meg úgy hallottam hogy ott nincs dupla fizetés sem....ezek érdekelnének a  tudsz erről valamit létszi írjál,előre is köszi.

Előzmény: Törölt nick (1890)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1890

Mit szeretnél tudni?

Én sokszor rendelek nettöl, vagy ők hozzák vagy a DHL.

A legtöbb sofőrjük török.

Linzben van egy srác akit ismerek, ö magyar, de a főnöke neki is török.

Előzmény: Zsolt4 (1889)
Zsolt4 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 1889

Sziasztok!Tud valaki valamilyen infót adni a DPD FUTÁRSZOLGÁLATRÓL BÉCSBEN?Az a helyzet hogy van munkám,de felvettek ide is,és azért érdeklődök nehogy a biztos munkát felcseréljem egy bizonytalanra.Aki tud valamit a cégről kérem írjon,előre is köszönöm,sokat segítenétek vele.Zsolti

bratyo71 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 1888

Sziasztok! 

Bécsben szobafestő munkát keresek 2 fő részére.A  kollégám társalgási szinten beszél németül. 20 éves munkatapasztalattal rendelkezünk. Bármiféle segítséget előre is köszönünk!

Leveleket a következő e mail címre várok : gallai.sandor@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1887

Sziasztok, 

június1.-i költözéssel kiadó egy lakás a Mischek Towerben. a lakás kb 65-70nm, tartozik hozzá pince. A negyedik emeleten található. A lakás teljes szélességében (kb 8 méter) terasz található, ami pont a Donauparkra néz rá. 


Ezen az oldalon a falak helyett teleüveg van, ami egész nap gyönyörű panorámát biztosít. Télen szinte alig kell fűteni ( november végén hajtottuk rá a radiátort 0-ról, és februárban hajttottuk vissza 0ra), hála a újépítésű ház jó hőszigetelési technológiájának.

 

A lakás kialakítása (nyomott tapéta, parkettea, nagyon szép járólapok), és felszereltsége is egyedülálló.A lakásban található fürdőszoba, külön wc, egy ruhásgardrób, egy nagy háló, előszoba, nappali, és amerikai konyha a legmodernebb beépített hűtővel, és tűzhellyel. Valamint egy nagy terasz. A ház alatt még van egy kb 8 nm-es zárható pince, ami a lakás bérlőjéé. 


A ház alatt van parkolóház, ami fizetős, vagy kb 30 méterre bérelhető jóval olcsóbban fedett parkolóhely, de a közelben is bárhol leállítható az autó, mert nem fizetős övezet.

 

A házban éjjelnappalos portaszolgálat működik, akik angyon sok mindenben állnak a szolgálatra. 

U1 metrómegálló ( Kaisermühlen-VIC) kb 5 perc gyalog, buszmegálló kb 3.

 

Cím: Leonard Bernstein Str 8.A költség havonta 820€ közösköltséggel. 


pár kép:https://picasaweb.google.com/szgergely/WohnungMischekTower


sajnos pont a szobákról nem találtam üresen, de higgyétek el, hogy az is nagyon szép, érdemes eljönni megnézni.


a tulajdonos neve, aki ezt intézi: Németh István, email címe: negabi64@gmail.com NINCS provizió


a családommal laktam itt több mint 3 éven át, higgyétek el, csodálatos lakás. Mi azért költözünk ki, Magyarországról fogunk dolgozni.

 

Tigriscicus Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1886

Szia, engem érdekelne. tudnál bővebb infót küldeni? tigriscicus@freemail.hu

Előzmény: cukker26 (1880)
Tecuska65 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1885

 

Szia! Épp állást keresek és engem érdekelne  ha még aktuális.

 

 

Előzmény: cukker26 (1880)
eruska79 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1884

Sziasztok,

ha valaki tud olcsó kiadó lakást vagy szobát, szóljon legyen szíves Bécs 15 kerület vagy közelei részek.

köszike

Happiest_girl Creative Commons License 2012.05.05 0 0 1883

Engem érdekelne..írnál bővebben róla?

Előzmény: cukker26 (1880)
fetaki Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1882

Ha valakit érdekel egy kiránduló jegy bécsből- budapestre, a jegy péntekig érvényes(2012.05.04.), ára 13 euro.

Ezen az e-mail cimen érhetsz el. nagyandrea3@freemail.hu

flash.gordon Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1881
Előzmény: rupicc (1877)
cukker26 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1880

Valakit érdekel e szobalány állás Ausztriában Salzburg térségben?Alap német nyelvtudás szükséges,akit érdekel nállam jelentkezzen!!

flash.gordon Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1879

Azért reagálnék még ha nem is nekem szól

 

- Hogy miért válaszolnak olyan kérdésre úgy, ahogy válaszolnak ezt én sem értettem soha. Engem, ami nem érdekel arra nem reagálok. Van, akit persze bosszant, hogy a már leírtakat újra és újra le kell írni és semmiféle érdemi diskurzus nem tud kialakulni. (Csak halkan teszem hozzá, hogy ha nem lennének ezek a hozzászólások lehet, hogy megdöglene hamar a fórum.)

 

Hogy hogyan kezdnenénk neki? Hát ez talán úgy szólhatna helyesen, hogy hogyan kezdtünk hiszen aki már itt van az elkezdte valahol. Kérdésedet meg lehet fordítani úgy is, hogy hogyan ne kezdjünk. Erre például kitünő példa itt az 1871-es vagy a Bécsben élő magyarok című fórum 7598-as hozzászólása. Ezek azok a tipusú hsz-ek, ami nagyjából kiteszi az összes külföldi magyarok tipusú fórumok kb 70%-át. Nyelvet nem vagy alig tudja pénze nincs, elképzelése csak nagyon homályos vagy semmi mit akar csinálni. Tehát kb. úgy hangzik a mondókája: Jó napot kivánok én vagyok a probléma tessék engem megoldani. Csakhogy erre az emberek 80%-a azt reagálja: Köszönöm problémám nekem is van elég nem kell a másé. Mert az ilyen tipusú embereken nem tudsz eleget segíteni. Kereshetsz neki  munkát adhatsz neki szállást mehetsz vele orvoshoz és ki tudja még hány dologban kell segíteni. Na ez-az amit nem akar senki felvállalni.

 

Lehet azon nyugodtan ábrándozni, hogy a fillipinók meg a szerbek segítik egymást a magyar akkor sem fog. Ez nem bűn nem erény csak egy egyszerű tulajdonsága a népünknek. Amit ha felismertél és tudott dologként elkönyveltél együtt tudsz vele élni. Teher alatt nő a pálma rá leszel kényszerítve, hogy feltaláld magad megtanuld a nyelvet és önnálósodj. Igen, néha jó lenne a segítség de túl sokat ne várj így csalódni sem fogsz.

 

/Egyébként az Eu-n kivűli nemzetek fiai-lányai mindig néznek egy nagyot, amikor meghallják, hogy önéletrajzon és Meldezettelen kivűl nincs szükségem másra a munkavállaláshoz. Ők meg ezt irrigylik tőlünk./

Előzmény: rupicc (1877)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.01 0 0 1878

"Ti öreg ausztriai magyarok, hogyan jöttetek ide, mondjuk 25 éve? Hol kezdtétek? ...."

 

Én tíz éve, jó szakmai tapasztalatokkal és "elvileg" közepes nyelvtudással érkeztem (gyakorlatilag nagyon nehezen értettem meg mindent). És a béka segge alatt kezdtem...

"És azért nem mondanám, hogy mindenhova csak német tudással lehet bekerülni."

 

Mindenre lehet kivételt találni, de hidd el, nem ez a jellemző. Van itt egy csomó jó ismerősöm, akik több nyelvvel és diplomával küzdenek egy egy állásért. 

 

"Miért kell a számtalanszor leírt kérésekre (amik szerintetek feleslegesek), számtalanszor ugyan azt válaszolni? Főleg, ha segíteni nem tudsz."

 

Mert mi nem ezzel szeretnénk itt foglalkozni a fórumon és igyekszünk mindenkinek elvenni a kedvét az ehhez hasonló témáktól.

Előzmény: rupicc (1877)
rupicc Creative Commons License 2012.05.01 0 0 1877

A te hozzásólásodra válaszolok, de nem személy szerint neked célzom a mondandómat.

Ugye nagyon jól pörögnek ezek a fórumok, és nem azért, mert néha valaki aki valamiért elhatározza, vagy csak felmerül benne, hogy valahol külföldön dolgozna, akkor kérni, kérdezni merészel.

véleményem szerint, meg ha visszanézzük, akkor ezek után van némi hozzászólás.

Tény, hogy jó munkát, olyant mint otthon, szakmában, képzettségnek megfelelően nem nagyon lehet kölföldön találni nyelvtudás nélkül. Ti öreg ausztriai magyarok, hogyan jöttetek ide, mondjuk 25 éve? Hol kezdtétek? ....

És azért nem mondanám, hogy mindenhova csak német tudással lehet bekerülni. Kertész cécek, takarító, ablaktisztító cégek, stb... találkozol velük a munkád során naponta, mert én igen. És nagyon nem tudnak németül. És valószínűleg nem több ezer euróval a zsebükben jönnek ki, hogy kauciót fizessenek a lakásért. Nekik rég óta, szinte nemzetiség szerint vannak működő kolóniáik. Biztos fórumuk is van a neten.  Mégis tömegesen ausztriában és másholis tudnak dolgozni.

Munkát én sem tudok ajánlani, nem olyan helyzetben vagyok.

De senki sem olyant kér itt, hogy osztályvezetői állást keresne egy bankban.

 

Ti hogyan kezdenétek neki, ha valamiért nekiindulnátok a nagyvilágnak? A legegyszerűbb az internet, nem?

Miért kell a számtalanszor leírt kérésekre (amik szerintetek feleslegesek), számtalanszor ugyan azt válaszolni? Főleg, ha segíteni nem tudsz. tanácsot lehetne adni akkor, ha konkrét a kérdés. érdekes módon én még nem olvastan ilyet. pedig nekem is volt itt dolgozóként kérdésem. Aztán megoldottam magam. (családi pótlék, gyes, bejelentési kötelezettség....)

 

Szép napot mindenkinek4

Előzmény: flash.gordon (1875)
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2012.04.30 0 0 1876

Sziasztok,

 

Vösendorfban, Bécs felé közvetlenül a falu végén szoba kiadó 1 főre. Alacsony "all inclusive" havi bérleti díj (kb 250-370 EUR a szoba méretétől függően), 1 havi kaució, nincs Ablöse és nincs Provision. Felmondási idő 1 hónap. Kb 3-4 emberre jut közös fürdő, wc, konyha. 

Ideális annak, aki Brunnban, Vösendorfban, Wiener Neudorfban vagy a 23.,10.,12.,11.,13.,14. kerületben dolgozik, és van kocsija.

 

Érdeklődni és jelentkezni lehet:

szobavosendorf@hotmail.com   legkésőbb május 4.-ig 

 

Légyszi csak olyanok jelentkezzenek, akiknek:

- van aláírt munkaszerződése

- hajlandóak bejelentkezni a lakcímre (Meldezettel)

- van kocsijuk

- barát(nő) + család otthon marad

- van elég anyagi háttere azonnal fizetni 1 + 1 hónapot (kaució + 1.havi díj)

 

 

(A szobát nem én adom ki, hanem egy barátunk mondta fel a szobáját és Nachmietert keresünk)

 

KÖSZÖNÖM a jelentkezéseket.

flash.gordon Creative Commons License 2012.04.26 0 0 1875

legalább pénzetek van kaució és társaira?

Előzmény: Egy fiatal pár (1871)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1874

Én csak leírtam az igazságot.

De tudom, meg kellene tanulnom végre:

Alles was du sagst, sollte wahr sein. Aber nicht alles was wahr ist, solltest du auch sagen.

Előzmény: Törölt nick (1873)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1872

Ha tudunk szólunk, de te vagy száznegyvenedik aki ilyet kért eddig, így bizony várnod kell (évtizedek kérdése csak.)

Előzmény: Egy fiatal pár (1871)
Egy fiatal pár Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1871

Egy fiatal pár vagyunk.Szeretnénk Bécsben munkát és szállást kapni.Nem tudunk németül.Főleg konyhai kisegítői vagy takarítási munkák érdekelnének.Ha tudtok ilyet légyszíves segítsetek.

JSchneider Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1870

Igazabol itt Becsben (Europaban is) is az van, hogy a jo mernöki melokhoz tudni kell angolul rendesen. A nemet megy az alap, hiszen ez az anyanyelvük. Nekünk mindegy melyik orszagban elünk, mert ket idegen nyelvet igy is-ugy is beszelnünk kell. Egyebkent pont amiatt jöttel el en is, mert ha mar beszelek nyelveket, jo lenne többet keresni gepeszmernökkent , mint itt egy atlagos takarito. Mert hat kb. ez a különbseg Ausztria es Magyarorszag között.

Marmint azt akartam mondani, hogy itt többet keres egy takarito, mint Magyar orszagon egy mernök.

Ugyhogy jo tanulast! :-)

Előzmény: IKSZ (1867)
flash.gordon Creative Commons License 2012.04.24 0 0 1869

szerintem rogyásig van az internet angol nyelvtesztekkel. Mondjuk én még sosem kerestem.

Előzmény: IKSZ (1865)
wiener34 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 1868

Sziasztok!

Bécsben élő, özvegy, nyugdíjas, de fiatalos édesanyámnak keresek hasonló barátnőt!

Fél éve lakunk itt és sajnos csak magyarul tud egyenlőre.

Köszi

 

IKSZ Creative Commons License 2012.04.24 0 0 1867

:)

Tényleg mindkettőt beszélnem kellene. De utálom azt a Bábel tornyát, hogy ennyi nyelv lett miatta!!!

Itt vagyok villamosmérnökként, mely hiányszakma. De minden normális melóhoz kérnek angol és/vagy német nyelvtudást idehaza. De ha már tudok angolul, vagy németül, akkor miért pont idehaza dolgozzak?!

Szóval például Bécs tetszene nekem, hogy ott éljek:)

Na közben találtam angol teszteket, ami sokkal jobban megy, mint a német.

Előzmény: JSchneider (1866)
JSchneider Creative Commons License 2012.04.24 0 0 1866

Nagy dilemmában vagyok, hogy az angol, vagy a német nyelvtudásomat fejlesszem-e középfokra...

 

Mindkettöt :-)

Előzmény: IKSZ (1865)
IKSZ Creative Commons License 2012.04.24 0 0 1865

Hello!

Ez nagyon jó kis írott német nyelvgyakorlás volt! 14 éve csináltam az állami német alapfok C-t, de azóta nem foglalkoztam semmit a némettel. Ez meg is látszott a teszten (A2, 10 pont nyelvhelyesség, és 11 pont nyelvhasználat). Élőbeszédben meg teljesen kuka lennék (bár értenék sok mindent). Pedig az kellene a munkavállaláshoz.

Van esetleg ilyen teszt angolra is?

Nagy dilemmában vagyok, hogy az angol, vagy a német nyelvtudásomat fejlesszem-e középfokra...

Előzmény: flash.gordon (1833)
exxo Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1864

 

Ha nem, hát nem ..., dehát mindegy.

Előzmény: Törölt nick (1863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!