A Reinheitsgebot hülyeség, csak a PR-ja jó. Éppen Asahi Superdryt iszom, és ha nem is olyan aromás, mint egy IPA/APA, de ízletesebb, mint bármelyik német vagy cseh kommersz lager. Víz, árpamaláta, kukoricakeményítő, kukoricagríz, rizs és komló. Nem a gabonákon múlik a finomság, hanem az élesztő és a komló fajtáján.
3 hete erjed a söröm 10 napja van benne hidegkomló, 3percenként még kottyan egyet.. holnap merjem lepalackozni? Nem akar megálni a kotyogás. Élesztő: us-05
Magyarországon megszűnt a nagyüzemi sörgyártás. A három nagy közül egy sem magyar (Dreher, Soproni, Borsodi).
És sajnos (egy-két kivételtől eltekintve, mint a BAK, vagy DÉMON) a sört sem a "Tisztasági törvény" szerint készítik, ha megnézzük az összetevőket. (Persze, az sem garancia semmire, de...) Igazán jó söröket (szerintem) csak a kisüzemek kínálatában lehet találni.
Egyébként elegendő egy Kaiser-t, vagy Steffl-t venni Sopronban és ugyanazt a Kaiser-t, vagy Steffl-t megvenni a határ túloldalán! Ég és föld. (És érdekes módon az összetevők sem ugyanazok! Amott nem kevernek bele disznóknak való kukoricát! )
Egyébként dobozos söröknél elkerülhetetlenül jelentkezik a "fémes íz". Német ismerősöm nem is vásárol, csak üvegest (pedig Ő aztán tényleg el van kényeztetve... sörügyileg)
Mindegyik sörgyártó szereti ráírni a sajátjára, hogy "világelső" "legjobb" "legnemesebb" "legnagyobb odafigyeléssel" stb.
Az ő nézőpontjukból biztos igaz, meg a törzsfogyasztók szempontjából is biztos így lesz. :) Csak ugye objektívan nehéz egy ilyet osztályozni lévén nincs a sör jóságának mértékegysége, legalább is én még nem hallottam róla. Az se lényeges ilyen szempontból, hogy mit fogyasztanak a legtöbben, hisz esélyesen a legtöbbet fogyasztott sör az olcsó vagy alsó közép árkategóriából fog kikerülni, pusztán azért mert ebből lesznek képesek az emberek a legtöbbet venni.
De mondjuk ott vannak a fesztiválok is ahol az ellen bázis által fikázott söröket is megveszik, drágábban mint egyébként ;)
meg hát az is eléggé kérdéses, hogy az általad említett söür márka mennyit fizetett ennek a listakészítőnek, hogy az ő márkáját hozzák ki elsőként.és továbbiakban is mi be fog kerülni az, hogy megtartsa a pozícióját.az átlagemberek úgysem tudják, hogy éppen melyik sörös viklágcég vezeti a listát, és szerintem nagy vonalakban le is tojják. tehát mindenki a saját ekdvencét fogja választani és inni, még akkor is hogyha csak ötödik a listán.talán ami érdekes lehet, azok a konkurrens cégek vezetőinek véleménye, vagy amit az ő számaik mutatnak, az talán eltér egy kicsit a valóságtól..
akárhogy nézem a Carlsberg van a kereskedelmi kategóriában az első helyen ezen a listán. (és pont ezért nem is hiszek az ilyen listákban.)
Meg valójában hol érdekel engem a habzása ha én a sört akarom fogyasztani nem pedig a habot? amíg jó az íze addig nekem teljesen mindegy hogy milyen a habja.
de megnyerte... vagyis a kommersz sörök közül ami nem premium kategoria ha egy ponttal is de az lett a legjobb ;) tehát lehet hogy mégis csak te tudod rosszul???? :P
Nem mondanám annyira érdektelennek ezeket a dolgokat. Ezekből lehet lemérni, hogy mennyire sikerült minőségire a sörfőzés és érlelés. Az más kérdés, hogy egy casual sörfogyasztót hidegen hagyják ezek a dolgok, jobban érdekli, hogy hideg legyen a sör :D
Tényleg nagyon érdekes a teszt, mert ezek közül a szempontok közül az átlag fogyasztóknak 1-2 nem igazán számít.Szerintem a Soproni megérdemelten nyerte meg a versenyt, mert tényleg jó sör.
De a teszt alapján is a kommersz sörök közül a soproni lett az első ;) Tehát akkor végül is mégis csak egyet értesz a teszttel???? :D:D egyébként nem tudom ki találkozott vele, de emellett a nyerj csapolt sört promóció mellett most még egyet indított, amivel kupakokat kell gyűjteni és kapsz poharat meg stb. :)
azért ez egy elég szubjektív dolog nem? kiválasztok egy teljesen más ízléssel rendelkező társaságot és máris más lesz a végeredmény. akik tesztelték a termékeket azok szakértők, vagy??? engem igazából az ilyen tesztek sosem befolyásoltak, így most sem fognak. marad a jó öreg soproni :):). ők legalább normális reklámot is tudnak készíteni..
A minap egy érdekes kis összehasonlító cikket találtam a hazai sör piacról, hogy az általában mindenhol kapható sörök mennyire jók, elég sok szempont szerint megvizsgálva (szerintem nagyon sok felesleges szempont szerint is, például kit érdekel, hogy mennyire tartós a habja??? Úgyis elfogy hamar:D) Itt a link :) Noh ki ért egyet és ki nem?
Szerintem is ez a legvalószínűbb, hogy valamennyi alumínium kioldódik.. :S Persze biztosan határérték alatti mennyiség, de azért még épp érezhető az ízén. Vagy esetleg dobozból iváskor ahogy a szánk érintkezik a dobozzal, amiatt érzünk más (fém, alumínium nemtommilyen) ízt. Ez sem túl biztató..
jólvan, persze ha nagyon szomjas az ember és kívánja akkor minden sört ugyanolyannak érez. :D De nem tudtam még megfejteni, hogy a dobozos miért rosszabb? Van benne valami plusz tartósítószer, vagy mi? Pedig nem is éri fény, tehát jobbnak kellene lennie. Talán csak átveszi az aluminium ízét.
Ezzel nem értek egyet, hogy dobozból minden sör rossz! Szerintem ha nem innál sört egy jó ideig, és egy ilyen tikkasztó nyári napsütésben amikor csurog rólad a víz és majd szomjanhalsz, szerintem fel sem tűnne, ha egy sört a kezedbenyomnék és mondjuk nem látnád, hogy milyen a márkája és, hogy dobozból iszod és, hogy milyen sört teljesen mindegy lenne, csak azt éreznéd, hogy úúúúristen de jó ez a sör :D vagy akkor mi a szitu, ha mondjuk egy dobozos sört átöntök neked pohárba, de te nem tudnád, hogy dobozban volt előtte, viszont hideg lenne, mint egy jól behűtött hordós vagy üveges sör!? :) adott szituáció kérdése kb.. :) jó mondjuk minimális különbséget azért biztos lehet érezni, de akkor nem arra gondolnál, hogy ez szarabb sör mint az átlagos sörök vagy jobb vagy milyen.. érted:)
Megvan a foylamat, hogy melyik minőséget mibe palackozzák. A hordóba megy a legjobb minőségű, utána az üveg, majd a doboz. Persze, hogy nem az a legfinomabb, de senki nem mondta, hogy dobozból kell inni. Vegyél üvegeset, ha problémád van, vagy egy sörcsapot és hordót :D
Nem hiszem, hogy a nagyobb gyáraink még magyar kézben maradtak amúgy... Ennek utána fogok nézni neked, mert már engem is érdekel.
Ezek a névtelen sörök, nem feltétlenül olyan nagyon rosszak, csak egyszerűen a többszörösen megmaradt leszűrt anyagot dolgozzák fel újra... Ezért is lesz olyan az íze amilyen ettől függetlenül, még az is sör, és nem rosszabb a szervezetnek mint a márkásabb sörök. Egyébként meg, látom emlegetitek itt a sopronit mint márkásabb sör. jelzem a sopronit, a Heineken sörgyárak rt. gyártja, és ezen sörgyárnak nem nem a soproni legjobb söre, sőt, de ízre ez már elfogadható minőség, persze csak akkor ha nem dobozból iszod, mert úgy minden sör rossz...
hát ez így igaz, de nem feltétlen kell németül lennie, nekem a sárkány és szent István név is mosolyt csal a számra... :D Jó a Soproni bár én nem teljesen vagyok kibékülve vele, én pontosítanék: ha Soproni akkor 1895. (még mindig ehhez tartom magam! :D)
hát én nem hiszem, hogy egy kicsit is igényes ember ezeket a felsorolt leírhatatlan és kimondhatatlan német márkákat, vagy isten tudja milyen nemzetiségű forintos söröket venné meg.például ha besétálsz a teszkóba, és megnézed a 200 forint alatti sörök dobozát és feliratait rögtön elborzadsz.és én tutira nem venném meg, hogyha annyira nem akarsz sokat költeni és mégis minőségre vágysz én ajánlanám a sopronit
Ez igaz, rengeteg lett a bóvli, egyébként a citromos gössert én is csípem, na azt megiszom, de általában sopronin kívül nem iszok mást. A soproni szerintem minőségi !