Keresés

Részletes keresés

encián Creative Commons License 2018.04.15 0 0 1347

Köszönöm a válaszodat, és igenis arra bíztatlak, hogy írjál panaszlevelet névre szólóan a nagyfőnöknek: Ribi Péternek. Ezt nem lehet le- és benyelni, igenis kárpótoljanak valamilyen szinten, minimum egy bocsánatkérés erejéig. Ezt soha nem gondoltam volna róluk, és szomorúan olvastam a történetet.

27-szer utaztam velük, és sok ismerősöm is, soha semmi probléma nem volt. Velük jártam be a félvilágot közeli és távoli, egy-két necces helyet is. Mindig a legprofibb szervezést és lebonyolítást tapasztaltam eddig.

Sajnos viszont lehetséges, hogy túl nőtték már magukat, ezt pár éve már tapasztaltam az ügyintézők stílusából, de komoly gond nem volt. Korábban a nagyfőnök tartott kézben szinte mindent, de ez már nem lehetséges annyi útnál, amennyit az utóbbi években indítanak. Elérkezett a kritikus tömeg jelenség...

Előzmény: Hanga Clever (1343)
vélemény Creative Commons License 2018.04.15 0 0 1346

OFF

Japánba: a www.japanspecialaista.hu

 

vélemény Creative Commons License 2018.04.15 0 0 1345

 A Fehérvár??? Az összes 'Nagy Utazó" ismerősöm velük utazik, amikor irodával utazik. Sőt sok profi idegenvezető és utazási irodás is, persze többnyire incognito. És ők is maximálisan elégedettek voltak mindig. Ha nem a Fehérvárról lenne szó, azt mondanám, hogy az irodával egyeztetve cselekedett. De így?

Tudom, hogy a panaszlevél megírása stb idő, energia, de én is írnék a Fehérvárnak.

 

Egyébként pedig gratulálok a lányodhoz.

malazs Creative Commons License 2018.04.15 0 0 1344

Nem ti vagytok a hülyék!

Nem haszonszerzés céljából, de egy ilyen út nem épp olcsó, sokan azért mennek hogy kikapcsolódjanak, élvezzék az utat és nem azért hogy stresszeljenek. Épp ezért bizony a helyetekben panasszal élnék!

OK most "jól" végződött, de akár rosszabbul is végződhetett volna. Ott mit csinálnak?! rátolják a felelősséget a lányodra?!

Előzmény: Hanga Clever (1343)
Hanga Clever Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1343

Hát ez az, hogy melyik iroda! Fehérvár Travel! Soha, semmi probléma nem volt még velük, sőt az egyik legkorrektebb iroda. Az idegenvezetőik meg egyenesen szuperek. Én többet nem megyek velük sehova, pedig nagyon szemeztem még Japánnal. Sokat utazunk, általában magunknak szervezünk, de van azért pár hely, főleg ha először járunk arra, inkább irodával megyünk, szétnézünk stb és ha bejött, akkor visszamegyünk egyénileg.

Igen, marha nehéz idegenvezetőnek lenni, ezt most mi is megtapasztaltuk, de ne menjen aki ezt nem bírja! Ráadásul nagy csoport ellenére nem voltunk hisztis banda, elég sok idősebb pár volt (70+), teljesen normálisan vettek minden akadályt. Egy darabig. Pl volt egy nagy család, idősebb szülők, 35-40 közötti gyerekeik, plusz a tizenéves unoka. Egymás melletti pultoknál csekkoltak volna be. A fiatalok még felfértek a bécsi járatra, a 2 öreg meg már nem. És visszamondani vagy csinálni nem lehetett! Mi nyugtattuk őket, hogy ne tessenek aggódni, hazajutunk.

Nem írok én semmilyen panaszlevelet, csak leírtam, hogy mi volt. Ilyen is előfordulhat sajnos.

A lányom nagyon jól beszél angolul, állítom sőt biztos, hogy jobban, mint az idegenvezető. Ezt ő is tudta és azzal robogott el, hogy XYZ nagyon talpraesett és jól beszéli a nyelvet, itt hagylak rá titeket és majd megoldjátok. 23 éves.

Na a lányom (és én a háttérben) átmentünk idegenvezetőnek és nyugtattuk az ottmaradottakat stb. És szervezkedtünk. Így tudtunk hazajönni. Mire hazaértünk, a lányom egy idegroncs lett a stressztől. Mondom szard már le! Mert akik müncheni átszállással mentek, azok is hamarabb elmentek és mire mi felszálltunk a zürichi járatra (nyilván mi maradtunk a végére) Európában leszállva vártak a müncheniek sms-ei h lekésték a csatlakozást, de nyugi jól vannak:)) Ez a gyerek meg a lelkére vette, hogy valamit nem jól szervezett meg L-A.-ban:)

Aztán a bécsiek is, akik el tudtak startolni az idegenvezetővel, már mind Magyarországon voltak régen, mire mi egyáltalán Európába értünk. Ők is, akikkel számot cseréltünk, mind érdeklődtek, hogy úristen, mi van velünk, hol járunk! Az idegenvezető vagy az iroda azóta sem kérdezte meg vagy egyáltalán megköszönte volna a segítséget.

 

Részünkről lezárva, csak tudni szerettem volna, hogy valóban nem mi vagyunk a hülyék

Előzmény: encián (1342)
encián Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1342

Most látom csak a problémát, előzőekben ezt nem ismertem, tehát nem erre reagáltam.

Ami viszont fontos lenne, főleg ebben a topicban:  melyik utazási iroda volt ez? - mert ez túlmutat az idegenvezető feladat- és hatáskörén. (5 tippem van, kik lehetnek.)

Előzmény: Hanga Clever (1337)
álom5 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1341

Teljesen igazad van!!!!!!!!

 

Elárulód, hogy melyik irodával voltatok?

Előzmény: Hanga Clever (1337)
encián Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1340

Tapasztalatom szerint egy-két, sőt több (elviselhetetlen) utas szempontjából az lenne az elvárás, hogy: legyen multifunkcionális, de leginkább: filantróp, ezen belül pszichológus, sőt pszichiáter, valamint logisztikus, gyógyszerész, térképész, geológus, történész, felcser.

Legyen nála legalább 4 féle telefonfeltöltő és esetleg SIM kártya is, papír zsebkendő, WC papír, törlőkendő, intimbetét, sőt koton is...

Nem folytatom, pedig tudnám, mi minden elképesztő igényletekkel találkoztam már. Ember legyen a talpán, aki ezt a szakmát választja.

Előzmény: Hanga Clever (1334)
vélemény Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1339

Hááát  ez durva.   Ha az utasprogramban szerepel a hazafelé járat ill ez benne van az út árában, akkor az iroda képviselője köteles minden vendég hazautazását biztosítani.   Ha valami anyagi vonzata van a dolognak, akkor persze az irodával egyezteti.  Esetleg egy panaszlevél az irodának?

Előzmény: Hanga Clever (1337)
malazs Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1338

Basszus!

Így konkrétan leírva és hogy egy iroda által szervezett út volt a reptértől és vissza a reptérig idegenvezetői kísérettel, teljesen egyértelmű a dolog.

Az idegenvezető nem hagyhat utast sehol!!!!!

Szóval teljesen jogos a felvetésed, ez az iroda és az idegenvezető felelőssége!!!

 

Anno Luxori kirándulásunk alkalmával mesélte az idegenvezető: Előttünk pár hónappal még úgy zajlottak a kirándulások hogy hajnalban Hurghadából több busz katonai kísérettel ment Luxorig, visszafelé detto, a visszaút 18-kor volt. Direkt szólt minden utasnak hogy csak kizárólag ekkor tudják elhagyni Luxort és mindenki érjen vissza időre a buszhoz. Volt egy magyar pár aki kicsit elshoppingolta az időt és késve értek vissza. Otthagyni nem lehetett őket, mert az idegenvezető nem hagyhat ott senkit sem. A csoport nélküle nem mehetett el Luxorból, így 40ember szopott +1 egész napot Luxorban, és töltötte az éjszakát a buszon. Ugyebár csak a másnap este 6 órás konvojjal tudtak visszaindulni.

Előzmény: Hanga Clever (1337)
Hanga Clever Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1337

Konkrét probléma?

Konkrétan a 6 nappal ezelőtti Lufthansa sztrájk miatt törölték a járatunkat. Los Angelesből nem tudtunk hazajönni. Az idegenvezető pedig ott hagyott minket, mint egy szarkupacot mondván, ez már nem az utazási iroda problémája. Felnőtt emberek vagyunk és oldjuk meg. És elsőként csekkolt be egy járatra hazafelé.

Aznap reggel a hotelszobában az idegenvezető ébresztett mindenkit, hogy a Lufthansa sztrájkol és törölte az európai járatait, így a frankfurti csatlakozásunk későbbre tolódik jóval, de haza tudunk jönni, csak később. Az iroda átfoglalt mindenkit. Ugye mi gyanútlanul aludtunk, 9 órával voltunk visszább.

Mire kiértünk a reptérre, már a tengerentúli járatát is törölte. Mit lehet tenni? Nyilván a biztosítás szerint csak a Lufthansával pariban álló légitársaságok "segíthettek" be, így az Austrian Airlines és a Swisair. Kiálltuk a sort a becsekkolásnál, legelsőnek az idegenvezető került sorra, nem mondott ő semmit, hogy ez egy csoport és 41-en vagyunk vele együtt. Mondták hogy bécsi csatlakozással haza tud jönni, még hamarabb is indult a gép, mint a frankfurti Lufthansa indult volna. Erre ő csak annyit szólt nekünk vissza-nyilván a hangzavarban aki hallotta az hallotta, aki nem az nem, hogy Bécsen keresztül jövünk haza, majd elsőként faszán becsekkolt. 6 helyen lehetett becsekkolni, az utastáraink egymás után álltak be, egyénileg és akkor jött a döbbenet, amikor már vagy 15-en becsekkoltak, hogy elfogyott a hely a bécsi csatlakozáshoz. Akkor kérdezte meg az egyik check-in pultnál ülő alkalmazott, amikor látta hogy sorban magyarok vagyunk, hogy véletlenül nem egy csoport vagyunk és hogy mennyien vagyunk tulajdonképpen? Mondtuk 41-en. Na lefagytak.

Nem részletezem...idegörlő sok-sok óra várakozás után nagy nehezen 2 másik járatra kerültünk fel, egy Austria Airlines müncheni és egy Swissaires zürichi csatlakozással.

Az út április 10-én ért volna véget, de az idegenvezető 9-én befejezte.

Azt gondolom, hogy az emberek azért is fizetnek be egy társasútra, hogy ha esetleg egyáltalán nem vagy gyengén beszélik a nyelvet, akkor is legyen segítségük. Akkora káosz volt ott, hogy nem kicsit kellett beszélni az angolt, hanem rohadt jól és tökéletesen, hogy megértsük mi a franc van. 7 órát vártunk a teljes bizonytalanságban, az útleveleinket elvitték, az idegenvezető már rég elment azokkal, akik felfértek a bécsi járatra. Sanszos volt, hogy ott maradunk. Semmit nem tudtunk, hogy hol alszunk, ki állja a költségeket, stb. Mert az utazási iroda ügyeleti számát hiába hívtuk, annyit mondtak, hogy bocs itt éjszaka van, meg nem értik mi a probléma és ránk csapták a telefont.

Nyilván azért nem vagyunk elveszett emberek, megoldottunk, hazajöttünk. De sem akkor és azóta sem érdeklődött az iroda, hogy ti barmok hazaértetek, minden rendben van?

Véleményem szerint az idegenvezetőnek, mint egy kapitánynak utolsónak kellett volna felszállnia, amikor megbizonyosodott, hogy minden utasának van hely valahol. És dátum szerint is javában munkaidőben volt még. Nem telepített idegenvezető volt, innen Budapestről jött velünk és vissza.

Az iroda és az idegenvezető felelőssége/munkája csak addig terjed ki, míg minden a terv szerint halad? Nem hinném..

Előzmény: malazs (1335)
vélemény Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1336

  Az idegenvezető munkaideje, feladata, felelőssége minden egyes munkánál  más és más. Az irodával megállapodik , (írásban vagy szóban) ezekről és az ezért járó díjazásról. Csak konkrét esetek vannak.

Előzmény: Hanga Clever (1334)
malazs Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1335

Elég sok minden. Attól is függ hogy telepített vagy kísérő idegenvezető. Egyszerűbb lenne ha van konkrét probléma.

Előzmény: Hanga Clever (1334)
Hanga Clever Creative Commons License 2018.04.14 0 0 1334

Sziasztok!

Véleményetekre vagyok kíváncsi. Szerintetek mi a dolga egy idegenvezetőnek? Számára mikor kezdődik el a munka és mikor ér véget?

Most teljesen mindegy, hogy milyen utazási iroda és milyen út, lényeg az idegenvezető felelősségén vagy munkaköri feladatain van.

 

encián Creative Commons License 2018.03.28 0 0 1333

Esetleg az alkalmazottak végkielégítésére...

Előzmény: malazs (1332)
malazs Creative Commons License 2018.03.26 0 0 1332

Nem tudom mennyi utast utaztat, milyen átlagösszeggel, de a 60millás biztosítás az nem sok mindenre elég.

Előzmény: dorikacicc91 (1331)
dorikacicc91 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 1331

Ja értem. Az oldalon egyébként feltüntették, hogy az utazok.hu a szervezője az utazásnak.  Azt viszont megtaláltam a bejegyzett irodák listáján. 

Előzmény: encián (1330)
encián Creative Commons License 2018.03.26 0 0 1330

Közvetítők, semmi önálló szervezés. Teljesen felesleges áttétel, volt ilyennel dolgom zsenge koromban, de soha többet - ezért nekem ez a gagyi - mindig közvetlenül a szervező irodát választom. A tisztességesebbje elmondja, ki a szervező, de a legtöbb nem, hiszen üzleti érdeke sérülne.

Előzmény: dorikacicc91 (1328)
malazs Creative Commons License 2018.03.26 0 0 1329

A lényeg majd az hogy ki szervezi az utat, nagyrészt ők utazásközvetítők. Az MKEH oldalán tudod megnézni hogy az utaztató mekkora vagyoni biztosítékkal rendelkezik. Viszont ha bankkártyával fizeted az utazást akkor teljes mértékben védve vagy ha meghiúsulna.

Előzmény: dorikacicc91 (1328)
dorikacicc91 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 1328

Szia! 

Nem kukacoskodásból, de mit értesz most a gagyi alatt? :/ csak mert találtam náluk egy jónak tűnő utat és a tavalyi botrányok óta inkàbb utánajárok, mielőtt foglalnék bárhol is.

Megnéztem, a BFKH oldalán fennvannak, mint bejegyzett és elismert iroda.

Előzmény: encián (1327)
encián Creative Commons License 2018.03.25 0 0 1327

Gagyi/k.

Előzmény: dorikacicc91 (1326)
dorikacicc91 Creative Commons License 2018.03.25 0 0 1326

Sziasztok! 
Utazok.hu-ról vagy a maiutazás.hu-ról mi a véleményetek? 

Jukova Creative Commons License 2018.03.18 0 0 1325

Szia! Velük (Bono Utazás) bátran mehetsz, megbízhatóak, és nekünk nagyon jó élményeink vannak. Felkészült idegenvezetők, jó szállások, jó kaja, jó programok, részletes tájékoztatás utazás előtt, tehát minden, ami kell!

Előzmény: Madeira2016 (1322)
Dinus06 Creative Commons License 2018.03.18 0 0 1324

Szia! 

Én szeretnék neked ajánlani egyéni utazásszervezőt, én és több barátom, ismerősöm is általa szervezett utazáson vett részt Jordániában, és minden nagyon jó volt. Az általa szervezett nyaralásunk leírását megtalálod a Jordániai fórumban a nevem alatt. Beszél angolul, magyarul, van egy szuper kis apartmanja is, mindent megszervez az útlevéllel kapcsolatos dolgokat is elintézte a határon, szállás, transzfer szállítás, programok. Sameer Faroun a Neve, az alábbi elérhetőségeken megtalálható:

Facebook, messenger: Sameer Faroun vagy Travel with Sameer Faroun

Email: sameerfaroun@yahoo.com

 

 

Előzmény: simon53 (1304)
encián Creative Commons License 2018.03.17 0 0 1323

Nem feketelistások, ha már itt kérdezed.

Előzmény: Madeira2016 (1322)
Madeira2016 Creative Commons License 2018.03.17 0 0 1322

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mi a vélemény a BONO utazási irodáról. Utat tervezek velük, de még ezzel a Társasággal soha nem utaztam. köszönöm

bokataomi1 Creative Commons License 2018.02.28 0 0 1321

Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Valakinek van tapasztalata a GEOTOURS Kft- vel? Érdekelne minden féle tapasztalat jé és rossz is egyaránt. Segítségetek előre is köszönöm. Tamás 

Töpiző Creative Commons License 2018.02.22 0 0 1320

Jordánia Fehérvár Travel szervezésében is van.

Előzmény: simon53 (1304)
anya_banya_ Creative Commons License 2018.02.16 0 0 1319

Kösz.

Előzmény: encián (1318)
encián Creative Commons License 2018.02.16 0 0 1318

Még nem, de tervezem, csak nekem fontos az útvonal. A bhutani desztinációkban olyan számomra időt és pénzt rabló dolgok is vannak, amit elkerülnék, pl. Chitwan nemzeti park Nepálban. Innen szokták repülni általában Parot az utazási irodák. Ezerékét konkrétan nem ismerem, mert most belső Ázsia felé kacsingatok - velük. Ez 2 olyan nap, ami számomra teljesen érdektelen. Ha orrszarvút kívánnék látni, akkor kimegyek az állatkertbe. Voltam már Nepálban, csodálatos ország, és nem az orrszarvúakról híres. Ha újra ott lehetnék, nem a szafari érdekelne, az biztos..., csak hát ez általában benne a "csomagban", amit a kinti utazási iroda ajánl a hazainak. Egyébként Kőrösi Csoma Sándor - aki sajnos sose jutott el Tibetbe - pont azon a területen kapott maláriát, amibe bele is halt. Mocsaras szutyok. Kivárom azt, ami nekem a legmegfelelőbb, ...persze, ha lesz ilyen.

Előzmény: anya_banya_ (1317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!