Keresés

Részletes keresés

Jtoti Creative Commons License 2018.02.05 0 0 28203

Nagyon szép ez a kép, én nem láttam még:)

Előzmény: -Catalina- (28201)
snim Creative Commons License 2018.02.04 0 0 28202

Hogy mi lehetne ennél is szörnyűbb, azt én sem tudom megmondani. 

Abban az időben a katolikus egyház megtagadta az öngyilkosok temetését, így Rudolfét is. Ezért kellett Ferenc Józsefnek levelet írnia az akkori pápához. Ezt elolvasva, a pápa rögtön engedélyezte a temetést. Ez a levél azóta is ott van a Vatikán titkos levéltárában. Vajon miért titkos, és miért nem olvashatja el senki? Ennek komoly oka kell, hogy legyen. Ezt a levelet látnánk, szerintem megoldódna minden rejtély. 

 

Ez az eset pont olyan, mint Diana hercegnő halála. Ott is csak kevertek-kavartak, hazudoztak, az igazság még ma sem publikus. 

 

Az ilyen esetekre, mint ez a kettő is, talán sosem derül fény a nyilvánosság előtt. 

Előzmény: -Catalina- (28200)
-Catalina- Creative Commons License 2018.02.03 0 0 28201

Egy régi képeslap:

 

-Catalina- Creative Commons License 2018.02.03 0 0 28200

Akkor én tudtam rosszul, hogy a császár megtiltotta volna szobrok állítását Rudolfnak.

 

Én mindig azt hittem, hogy azért volt a nagy titkolózás a halálesettel kapcsolatban, mert nem akarták bevallani, hogy öngyilkos és gyilkos lett a trónörökös.

 

Először ugye természetes halálnak mondták, és csak utána mivel senki sem hitte el, mondták el, hogy öngyilkos lett, a gyilkosságot; Mary megölését pedig nem vallották be.

 

Mi lehetne ennél is szörnyűbb, ha nem így történt?

Jtoti Creative Commons License 2018.02.02 0 0 28199

snim :) Köszönjük Neked ezt az aktuális összeállítást Rudolf halálával kapcsolatban!

Nekem is van már egy regiment elmentett anyag, készülök ezeknek az összegzésére!

Ehhez is jól jött ez a szó szerinti, nevekkel ellátott válogatás!

Már sokszor elmondtam itt, hogy én az ő személyével foglalkozva, találtam erre a fórumra!

Illetve Rudolfhoz meg úgy kerültem közel , hogy a Boldog Békeidők, a kiegyezéstől az első vh.-ig tartó időszakról, kedvenc korommal való ismerkedés hozzá is elvezetett!

Sajnos képeket megint nem tudok betenni, mert ma is fekete a saját gépről való feltöltés.

Pedig tele vagyok jobbnál jobb képekkel...

Előzmény: snim (28197)
snim Creative Commons License 2018.02.01 0 0 28198

Azért tartok ettől a könyvtől (nekem még nincs meg, de ahogy magamat ismerem előbb-utóbb meglesz), mert már eleve úgy indulok neki, hogy a fele hazugság, vagy lehet, hogy még több. Valahogy sosem kedveltem ezt a nőt. Eleve Erzsébetet meg a császári udvart akarja lejáratni, magát meg mindenből kimosni. Az a baj, hogy olyan dolgokat sem fog belőle ezek után elhinni az ember, ami meg tényleg igaz. Mi alapján lehet válogatni  itt a hazugság meg a valóság között?

 

Féltem a Stefánia féle könyvtől is, utólag látom, hogy nem véletlenül. Néhány hete fejeztem be, de nekem olyan semmilyen volt. Langyos, ha lehet ezt mondani. Félreértés ne essék, nem azt vártam, hogy most aztán minden tiszta lesz Rudolf halálával kapcsolatban. 

Olyan ide is belekapott, meg oda is belekapott. Nekem sok mindennel kapcsolatban hiányérzetem van. 

Előzmény: Jtoti (28195)
snim Creative Commons License 2018.02.01 0 0 28197

Előkerestem azokat az idézeteket, amiket emlegettem. Íme: 

 

 

Mária Valéria főhercegnő: 

"Widerhofer azt mondja, hogy Rudolf elmebajos volt, ebbe halt bele, csakúgy, mint mások más betegségbe. Azt hiszem, ez tartja a papában a lelket. Én azonban nem hiszem, hogy ez volna a teljes igazság a szerencsétlen esettel kapcsolatban." /Brigitte Hamann: Erzsébet királyné/ 

Lipót belga király, Rudolf apósa: 

"Minden jobb, mint az igazság." /Sigrid-Maria Grössing: Rudolf trónörökös/ 

Károly Lajos főherceg, Ferenc József öccse: 

"Az igazság annyira iszonyatos, hogy senki sem tud beszélni róla." /Sigrid-Maria Grössing: Rudolf trónörökös/ 

Taafee gróf: 

"A mayerlingi körülmények sokkal szörnyűbbek voltak, mint ahogy azt bárki elképzelhetné." /Sigrid-Maria Grössing: Rudolf trónörökös/ 

Zita Bourbon-pármai hercegnő, IV. Károly király felesége, az utolsó osztrák császárné és magyar királyné két nyilatkozata: 

"Az igazság Mayerlingről egyáltalán nem egyezik azzal, amit mesélnek róla." 

"Rudolf főherceg nem lett öngyilkos, hanem megölték. Megölése politikai gyilkosság volt."
 /Jean Des Cars: Sisi avagy a végzet/ 

 

 

Mikszáth Kálmán:

 

"Egy téli reggelen 1889-ben a mayerlingi mulatókastélyban halva találták Rudolf királyfit. A minden rémmesénél bonyolódottabb katasztrófa megdöbbentette az egész országot, mely a katonai kabátok hajtókáin túllátó derék királyt várt benne. Az eset ma sincs kiderítve alaposan és talán sohasem lesz. Az udvar szinte szembeütő ügyetlenséggel takarta a valót. Az udvar erőnek erejével öngyilkosnak akarta feltüntetni a királyfit. Istenem, mit titkolhatott? Mi rosszabb érhetne egy annyira katolikus Habsburgot, mint a király, hogy a fia önkezétől hal meg s tőle a csekélyebb intelligenciájú püspökök, saját országaiban még a harangszót is megtagadják?" 

Előzmény: -Catalina- (28191)
snim Creative Commons License 2018.02.01 0 0 28196

Megtiltotta? Hiszen maga is részt vett Rudolf budapesti szobrának avatásán, még egy rövid beszédet is mondott.

"Szívem mélyéből mondok köszönetet a nemzetnek azért a kegyeletért és szeretetért, amelyet e szobor létesítése által, Istenben boldogult fiam iránt tanúsított, és amely által újabb jelét adta annak, hogy jó és balsorsban velem együtt érez. Ama hő óhajtól áthatva, hogy ez az együttérzés a magyar szent korona viselője és a nemzet közt, mint a múltban, úgy a jövőben is, Isten gazdag áldását hozza szeretett magyar királyságomra, megengedem, hogy a szoborról hulljon le a lepel." /Prohászka László: Szoborhistóriák/ 

Pár nap múlva pedig magas kitűntetést nyújtott át Ligeti Miklósnak, a szobor alkotójának. 

Előzmény: -Catalina- (28191)
Jtoti Creative Commons License 2018.01.31 0 0 28195

snim:)

A könyvet megvettem, szerintem nagyon fontos könyv, még annak ellenére is hogy

nem vehető készpénznek Erzsébet unokahúgának minden állítása!

A könyv életrajzi, és szinte az egész a maga szerepének a kiszőkítéséről szól!

Sajnos a megromlott viszony, amiatt hogy Őt tette a királyné és Vecsera Mária

anyja is felelősnek a meyerlingi tragédiáért!

Mint tudjuk nem kis szerepe volt a kapcsolat létrejöttében és emiatt nyilván a

vég kifejlődésben  ! Azt mondják róla hogy magának remélt valamit ebből, támogatást

Rudolftól! 

Erzsébet volt támogatója a fiatal lánynak még bevezette a társaságba, meghívta de amikor az Rudolfra kacsingatott,  igyekezett eltávolítani azzal hogy megszervezték Festetics grófnővel

a házasságát Gödöllőn! Mert bár szerette a csinos és jó lovas leányt és  pártfogásába vette

azért nem azzal a szándékkal hogy fiára kivethesse a hálóját...

Előzmény: snim (28178)
Jtoti Creative Commons License 2018.01.31 0 0 28194

Igen ez a kép valódi! Erzsébet kárt itt, ez szövegekben és képekben is igazolható!

Sajnos ezt most azért nem tudom ide feltenni, bár nekem megvannak...mert a feltöltés a gépről jelenleg nekem fekete...amint fehéret mutat, hozom a képeket! Lehet ha rákerestek  meg is találjátok, mert egy emléktábla is igazolja az ottlétét. Több esetben is megfordult itt!

Előzmény: -Catalina- (28179)
-Catalina- Creative Commons License 2018.01.31 0 0 28193

 És ők? :)

-Catalina- Creative Commons License 2018.01.31 0 0 28192

Ők kik?

-Catalina- Creative Commons License 2018.01.31 0 0 28191

Szerintem Ferenc József azt szerette volna eltüntetni, hogy Rudolf öngyilkos lett, hiszen ezt először nem is vallották be. De érdekes, amit írsz. Sajnos lehet, hogy soha nem fog kiderülni. :(

Mondjuk a császár azt is megtiltotta, hogy a fiának bárhol szobrot állítsanak. Ha tudta, hogy megölték, akkor miért nem engedte?

Előzmény: snim (28188)
snim Creative Commons License 2018.01.31 0 0 28190

Emlékezzünk Rudolf trónörökösre a saját írásait olvasgatva. 

"Az első fél órában a tájképeket nem igen tanulmányoztuk; alig volt Pest a hátunk mögött, éhes gyomrunkkal kellett leszámolnunk, mely tegnap óta, Bécstől, semmi feldolgozni valót sem kapott. 
Egy kis erősítő reggeli igen jól esett. A reggeli után megfigyeltük a parton mutatkozó madarakat és elfüstöltük az első reggeli szivart. Kezdetben igen kevés madár volt; csak mikor a berkek közé kerültünk, láttunk gémeket és kárókatonákat, melyek fészkökről a reggeli halászatra indultak; a parti fákon szarkák röpködtek ide s tova s a hajó fölött csókák és varjak vonultak át károgva; a bal parton egy száraz fán egy mélázó kék-csóka ült, ékes ruháját a napsugarak játékának engedve át. 
A hajó orráról hirtelen három szép színezetű kacsát vettem észre. Kár, hogy a hajót nem várták be annyira, hogy söréttöltésünk elérhette volna őket, hanem félénken felrepültek s gondosan kikerültek bennünket, mint a vadkacsák mind. Két lövésünket méltó nyugalommal ignorálták. Most azon volt a sor, hogy jegyzőkönyvünkbe bejegyezzük őket; de senki sem tudta biztosan, miféle fajú vadkacsák voltak; nevezzük őket czigánykacsáknak; s én határozottan hiszem is, hogy azok voltak."
 /Rudolf trónörökös: Tizenöt nap a Dunán/ 

"Gyönyörű kép tárult elénk, mikor a százados tölgyek száraz ágait és a bokros erdőket a Nap utolsó sugarai megaranyozták; az enyhe esti szellő átsiklott a susogó bokrokon és nádasokon, és a széles víztükör nyugodtan terült előttünk, mint az olaj; csak a fel-felvetődő halak, meg a le-lebukó vízi tyúkok, kacsák okozta hullámkörök mozgatták meg olykor. 
A varjak elültek a fákon, hogy az éjjeli nyugodalomra készülődjenek, a nemes apró énekesek lassanként elnémulnak s a nádasból meg a bokrok közül csak harsogó lárma hangzott. A vizek fölött könnyű párák lebegtek s a szunyogok kínoztak bennünket teljes erejökből. A bokrok fölött néhány réti héja sikamlott végig ingó repüléssel, hogy a vízi tyúkok seregéből kikerítsék vacsorájokat. Bár ették volna meg e fülszakító lármás bestiákat mind! 
Az erdőrész fölött lassú repüléssel egy halászsas vonult el csónakunk előtt."
 /Rudolf trónörökös: Tizenöt nap a Dunán/

 

 

snim Creative Commons License 2018.01.30 0 0 28189

128 évvel ezelőtt, 1889. január 30-án halt meg mayerlingi vadászkastélyában máig tisztázatlan körülmények között Rudolf Ferenc Károly József trónörökös, Erzsébet és Ferenc József egyetlen fia.

 

snim Creative Commons License 2018.01.30 0 0 28188

Azt olvastam több helyen is, hogy Ferenc József az utódát, Károlyt /Zita férje/ bízta meg, hogy majd mossa tisztára Rudolf nevét, ha a történelmi idő megérik rá. Csak ugye a világháborúba vesztettek, utána következett a száműzetés, aztán meg nagyon fiatalon meghalt Károly. Nem volt rá ideje. 

 

Ami engem illet, én soha nem hittem el az öngyilkosság verzióját. Az eltussolás, a bizonyítékok eltűntetése majd megsemmisétése, a titoktartási kötelezettségek, az egymásnak ellentmondó dolgok, adatok stb. Nagyon sok az ellentmondás. Egyszer kigyűjtögettem ezzel kapcsolatban több idézetet, megpróbálom majd előhalászni valahonnan. 

 

Egyébként nyugodtan szólj hozzá a témákhoz minél többször, mert nagyon úgy néz ki, hogy az érdektelenség miatt hamarosan lehúzzuk itt a redőnyt. Kár lenne a fórumért. 

Előzmény: -Catalina- (28187)
-Catalina- Creative Commons License 2018.01.30 0 0 28187

Én szoktalak titeket olvasgatni, csak nem sokszor szólok hozzá, mert ti többet tudtok. :)

 

Az érdekelne, hogy mi a véleményetek arról, hogy Zita királyné miért jelentette ki olyan határozottan, hogy Rudolfot megölték?

 

 

snim Creative Commons License 2018.01.28 0 0 28186

Annak azért örülök, hogy ez a kép megint összehozott egy rövidebb beszélgetést. Előtte már jó 20 napja nem írt ide senki. Már lassan én is kezdek elkeseredni a fórum jövőjét illetően, pedig én aztán sokáig kitartottam. 

Előzmény: maya40.1 (28185)
maya40.1 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 28185

Snim, az a helyzet, hogy ennek a fórumnak pont az ilyen sarkított vélemények tettek be. Nem kell miatta keseregni, azt hiszem, mindent megtettünk azért, hogy megmaradjon. De látod, akit érdekel a téma, az még mindig talál itt érdekességeket és tudást. Nem voltunk-vagyunk hiába. A többi nem számít.

Előzmény: snim (28180)
maya40.1 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 28184

Ezen a képen, szerintem, Erzsébetet csak odamontírozták. Ha kicsit felnagyítjátok, érezhetően sokkal kontrasztosabb és kilóg a környezetből, plusz ez az arc több helyen látható volt már más fotókon. Nem valószínű, hogy valódi. De Erzsébet nem hivatalos fotóinál ez sajnos zömében igaz.

Nem régen egy egész sor olyan műtermi kép is megjelent a neten, amin állítólag ő van. Az arc és általában a fej az övé, de a testnél mindig lebukik a sunyiság, mert többnyire a kor közízlése szerinti alacsony és néha tömzsi nőkre kopírozták rá a fejét, amitől groteszk hatást kelt az egész látvány. Ha ilyen műtermi képet láttok, érdemes elővenni azt a szép fehér ruhás sorozatot, amit mi többnyire csak "szomorú" vagy "beteg" Sisiként tartunk számon. Nagy fotelek, kanapé, szék a berendezés, ő pedig egy fehér ruhában áll, vagy ül, többnyire egy könyvvel a kezében. Ezt a fotót, ha összevetitek bármilyen szerintetek is gyanús képpel, azonnal látszik, hogy mi a különbség. Erzsébet már akkor is magas és vékony volt és ezt a krinolin se rejti el.

 

https://i.pinimg.com/originals/93/14/51/931451c2f12167e3720fff252d1d5924.jpg

 

Egyébiránt, ezt a cikket érdemes áttanulmányozni, sok tévhitet eloszlat. Ezt Dani írta.

http://fotomuveszet.net/korabbi_szamok/201204/fotohasznalat_erzsebet_kiralyne_idoskori_arckepein?PHPSESSID=4c7606b803726f6f9fc0d72622662d93

 

 

Ez egy másik tévedés és itt a cáfolata is. Mivel még a Wikipédiában is így szerepel, ezért mindfelé belefutok a téveszmébe, hogy ez Sisi. Nem, ez Mária Zsófia. Vessétek össze az alatta látható Mária-fotóval és nézzétek meg az arcot alaposan.

 

https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AElisabeth_in_Bayern%2C_Kaiserin_von_%C3%96sterreich.jpg

 

http://img.index.hu/imgfrm/6/8/6/2/BIG_0009876862.jpg

 

 

 

Előzmény: -Catalina- (28179)
Eugenia333 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 28183

 

Sziasztok!

 

Nekem ez a változat van meg. Amúgy úgy rémlik, a vita alapját az adja, hogy van ennek a képnek egy olyan változata, ahol az arc egyáltalán nem kivehető, és van, ahová "odamontírozták". Hasonlóan mint a Nyugati pu-ra bekocsizós képen. Ez persze még nem zárja ki, hogy az eredetin is Erzsébet van.

 

 

 

-Catalina- Creative Commons License 2018.01.28 0 0 28182

Ez akkor talány marad. :)

Előzmény: snim (28180)
snim Creative Commons License 2018.01.27 0 0 28181

Bocs, az utolsó sorban a valami az valaki akart lenni. 

Előzmény: snim (28180)
snim Creative Commons License 2018.01.27 0 0 28180

Hát ez egy nagyon jó kérdés. Szerintem erre itt nem fogsz minden kétséget kizáró választ kapni. Ez a fotó nekem is megvan, de hogy eredeti-e?

Egyszer feltettem ide én is egy képet, amelyiken állítólag Erzsébet is rajta van. Valahol az interneten találtam. Az egyik fórumozó kapásból lehurrogott, hogy vegyem tudomásul, ezen nincs rajta Erzsébet. Pont úgy mondta, mintha ő is ott lett volna a fénykép készültekor, aztán első kézből ismerné a választ. 

Szóval az egyik ember elhiszi, hogy Erzsébetet ábrázolja, a másik meg nem. 

Tudom nem sokat segítettem, de én már nem merek véleményt mondani ilyen kérdésekben, mert megint leharapja valami a fejem.

Előzmény: -Catalina- (28179)
-Catalina- Creative Commons License 2018.01.27 0 0 28179

Sziasztok! Még régebben olvastam egy könyvben, hogy van egy fotó Sisiről, amit még nem hoztak nyilvánosságra. Bad Nauheimben készült. Nem régen találtam egyet, ami szerintem ez lehet, szerintetek valódi?

snim Creative Commons License 2018.01.08 0 0 28178
snim Creative Commons License 2018.01.05 0 0 28177

Húha! Ennek a fele sem tréfa. Akkor pihenj sokat, gyógyulj meg minél hamarabb. A képek ráérnek. 

Előzmény: Jtoti (28176)
Jtoti Creative Commons License 2018.01.04 0 0 28176

Nagyon beteg voltam! Influenza, kezdek rendbe jönni!

Ne haragudj holnap reggelre összeszedem magam és

leveszem a gépezetről!!!Felrakom!!!

Előzmény: snim (28166)
Jtoti Creative Commons License 2018.01.04 0 0 28175

Köszönjük a szépséges megemlékezéseket amit rendre

alkalmakkor ide hozol! Tudom hogy saját alkotások, ezért is köszönet!

Előzmény: snim (28173)
Jtoti Creative Commons License 2018.01.04 0 0 28174

http://halasznevarady.hu/forditas/

 

Itt olvashatod el a könyvet!

Mi tartottunk egy előadást a könyvvel kapcsolatban arról majd privátban ha érdekel

beszélgethetünk róla!

Előzmény: snim (28172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!