Keresés

Részletes keresés

nixon70 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 9819

Most fogjuk kipróbálni a béres kutyáknak való immunerősítőjét.

Friskies marhás száraz kutyatápot kapnak, de mindenevők. :-)

Előzmény: Westiegazdi7 (9818)
Westiegazdi7 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 9818

Szia!

A Pro Plan halastápját eszi jelenleg,de most kiszeretném próbálni a Royal Cannin westie tápját. A te kutyád milyen tápot eszik?

És immunerősítésre tudsz valamit ajánlani??

 

 

Előzmény: nixon70 (9817)
nixon70 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 9817

Szia!

Eléggé kihalt a fórum, de ha javasolhatom, pár oldalt olvass vissza, elég sok szó volt az allergiáról.

A miénk 9 éves, hál istennek nincs ilyen gondunk.

Van egy shi-tzu kutyánk is, neki szegénynek annál több vakarózásilag.

Most ott tartunk, hogy nedves törlőkendő+neogranormon minden nap.

Mivel etetitek?

Előzmény: Westiegazdi7 (9816)
Westiegazdi7 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 9816

Üdv mindenkinek!

Végső elkeseredésemben írok ide..
Nekem is westie kutyám van aki westie bőrbetegségben szenved..viszkető bőr,szőr tépés a lábain és a hátán, majd a szterodtól begyulladt fülek,..és ami a legfőbb baj okozója a legyengült immunrendszer a szteroidtól+a betegségtől (ezt a gyógyszert mar nem kapja,mert az elején javult aztán ettől sem)
Mostmár odáig fajult,hogy amit kapott terbisil nevezetű gyógyszert az sem hatott..Jelenleg a pyassant szedi meg emellé ajánlották a sporimune nevezetű cseppet ami 25 napra lenne neki elég és elvileg az sem biztos hogy hatásos..16 ezer forint 25ml(Esetleg aki használt ilyet a kutyánál mi a tapasztalata róla?)
Reménykedem benne hogy itt sok westie gazdi van és arra lennék kíváncsi hogy valaki tudna e tanácsot adni vagy van-e ezzel kapcsolatban tapasztalata?? 7 éves westie kutyáról van szó.
Nagyon nagy segítség lenne hogy mi vált be,mit szedett ,milyen tápot eszik stb..:(
Az egyik állatorvos azt mondta hogy ez a westie betegség nem múlik,maximum csillapodik de aztán visszatér, és meggyógyulni nem fog..
Azt mondta nem akar elkeseríteni,és az altatást javasolta mert ez csak egy felesleges körforgás,de ezt nem fogom annyiban hagyni!!
Bőrnyugtató samponokon,a szteroidokon át mindent próbáltunk..
Fürdetés után csillapodik a viszketés,de aztán egy idő után újra szó szerint a szőrét tépi vagy pedig vakarózik..
A gyógyszertári krémet is próbáltuk,ez úgy néz ki beválik,de mégsem az igazi,belsőleg is kellene valami..

A fülét mindennap tisztítom, és cseppentek bele.
Ha valakinek van ilyesmi tapasztalata kérjem írjon nekem!!😢😨🙏
Nem adom fel!!😢❤❤❤

Nagyon sokat számít nekem a kutyám és azon vagyok,hogy segítsek neki ahogyan csak tudok,de ez most nagyon elkeserített amit egy állatorvostól hallottam..😭

Válaszokat előre is köszönöm,minden tippet szívesen fogadok.

Era89 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 9815

Sziasztok! 

Friss Westie tulajdonos vagyok! 14heste! Az érdeklene hogy meddig hullatja a szőrét? Mert elég rendesen hullik! Ez normális?

Ashley2003 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 9814

Kedves Alreem !

 

Többszörös westie tartóként elmondhatom, hogy mostanában valóban rengeteg az allergiás, beteg kutyus. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, ha valóban jó sőt kiváló tenyésztőt keresel, és onnan vásárolsz.

A westie fajtamentés sokat tudna erről mesélni, nagyon sokat tesznek ezért a csodálatos fajtáért. Itt van lehetőség örökbe fogadásra is, de számolni kell azzal, hogy a szaporitóktól mentett kutyusoknak bizony ilyen-olyan bajai vannak.

Ez az oldaluk, érdemes véigolvasni: www.wrh.hu

Remélem hamarosan találtok egy bájos westie kutyust, mert szerintem ez a legcsodálatosabb fajta.

 

Előzmény: Alreem (9810)
topi mackó Creative Commons License 2016.11.02 0 0 9813

Sürgős látogatás az állatorvoshoz!!

 

Toklásztól a tüskén keresztül az allergiáig bármi lehet!

Előzmény: Nagy Tamás95 (9807)
Alreem Creative Commons License 2016.10.29 0 0 9810

Kedves westie gazdik!

kis családunk kutyavásárlás előtt áll. Előző kutyusunkat (ő egy havanese volt) nyáron vesztettük el. 

Felmerült, hogy esetleg egy westie legyen a következő családtag. Elkezdtem olvasni a fajtáról, többek között itt is. Feltűnt, hogy rengeteg az egészségügyi probléma. Tényleg ennyire beteges fajta (mintha mindegyik allergiás lenne)?

Havanese is allergiás volt a csirkére, de ezt egyszerű volt kezelni, orijen 6 fish-t kapott. De ez nem okozott akkora problémát, mint amit itt a fórumon olvastam.

Krinya20 Creative Commons License 2016.10.28 -1 0 9809

Kedves Gazdik!
 10 éves kutyás tapasztalattal vállalom kutyák képzését, szittelését. Saját kutyámmal, aki egy labrador, IPO sportágban (engedelmes ágazat, BH szintek) versenyzünk, de elötte versenyszinten agilityztünk, frizbiztünk, egészségügyi problémák miatt abba kellett hagynunk ezeket :(
Miben tudok segíteni?
-szocializáció/kistestű kutya tréning
-kutya-gazdi kapcsolat kialakítása (pl behívás)
-alapengedelmességi feladatok elsajátitása
-felkészítés, BH1,2 vizsgára

-frizbi oktatás
-viselkedési problémák megoldása
-sétáltatás/etetés, /felügyelet
Kiscsoportos, és egyéni foglalkozások, a kutya személyiségét,és a gazdi igényeit figyelembe véve oktatok.
Elérhetőség:
kiképzésre jelentkezés: krinya20@gmail.hu
sétáltatást, sziettelést szeretnél: http://dogsurf.hu/sitter/sitter-profile?id=2578&service=1

cságé Creative Commons License 2016.10.26 0 0 9808

Sajnos tuti allergia...ha visszaolvasol a hozzászólások között, majd látod te is :(

Nekem 80%ban megszűnt a prémium tápoktól, de lehet, hogy csak azért mert elmúlt a nyár, nincs pollen. Vért nem vetettünk tőle, nem derült ki, hogy ételre vagy pollenre esetleg házi porra allergiás - e a kutyusom. Azt hiszem jövő nyárig én már nem fogok rájönni. 

Előzmény: Nagy Tamás95 (9807)
Nagy Tamás95 Creative Commons License 2016.10.26 0 0 9807

Sziasztok van egy 2 éves Westie kutyusom, és az lenne a kérdésem hogy pár napja elkezdte rágni a lábát ez mitől lehet ?

cságé Creative Commons License 2016.08.02 0 0 9806
Előzmény: M_Timi (9805)
M_Timi Creative Commons License 2016.08.02 0 0 9805

Na, ez jol hangzik hogy javul az allapota :)

 

Nalunk ugy nez ki kiderult mi okozta a problemat :( hat nem vagyok buszke magunkra. Ugye szombaton vittuk kozmetikushoz ahol 5 holha kerult meggyilkoasra. Plusz egyet en kaptam el meg pentek este. Ahogy nezte a kozmetikus mondta hogy az egesz szorkiragas, vakarozas viszketes mind a bolhaknak koszonheto volt. Nagyon rosszul ereztem magam, mert majd minden nap atfesultem a szoret es sose talaltam meg a kis rohadekokat, ezert fel sem merult bennem hogy talan ez lehet a kivalto ok. Sajnos a kertunkbe bejarnak az utca macskai (elnezet de nagyon nem birom a macskakat, szoval ugy utalom az egesz szitut veluk ahogy van) es valoszinu toluk jonnek a bolhak amiket aztan Benji szepen osszeszdett a kertben. Szoval a hetvege masrol se szolt mint a haz fertotleniteserol. Lass csodat, azota szinte eltuntek a tunetek. 1-2 napig meg vakarodzott, arra kapott napi 1 tabletta piritont es mostmar ha vegig simitom az oldalat se kezd el rangni meg vakarozni. Szoval egyreszrol azert megkonnyebbultem. 

Kokusz szir? Milyen formaban? Nem hallottam meg rola. Elkudod a linket amit te neztel? Koszi :)

Előzmény: cságé (9804)
cságé Creative Commons License 2016.08.02 0 0 9804

Mostmár azért elmondhatom 1 hónap után, hogy javulunk. Nem vakarózunk már csak fele annyit és - bár még mindig nem tudom igazán, h mi okozza feketeséget a hóna alatt és a kis hasán - de napok óta azt most rózsaszínes, olyan mintha fokozatosan rózsaszínesedne. A kajákkal még mindig hadilábon állunk, de eszegetjük.A Royal táp egyre jobban megy, a konzervet meg prémiumot veszek, de mikor milyet. Tegnap Select gold-ot vettem szarvas- burgonyásat, valamint real nature kenguru-marha és rizs - marhát. Antiallergén kutyulmányok ezek is. Jutifalina pedig szárított nyuszihusit. Na azt habzsolná. :D

A fürdés? Most két hetente fürdettük, kint az udvaron, melegben, langyos vízben, van kiskádja :P. Utálja. Először a fejét kihagyva levizezzük mindenhol és percekig samponozom, ez tulajdonképpen felér egy alapos vakargatással, ezt még alapjáraton élvezi is. :D Aztán jó alaposan kiöblítem a szőrét, ekkor vizezem le a fejét és ügyelve h nagyon a fülébe ne menjen, jöhet a kis pofija. Sajnos itt már csak fél percem van kb, itt már gyűlöli a világot. majd öblítés, törölköző és utána sicc-et szoktunk keresni, h felejtse el a fűbe hempergőzést és nagyjából száradjon meg amíg szaladozik.

Amúgy fogok neki kókuszzsírt venni, arról rengeteg jót olvastam. Ti ismeritek? Akkor találtam rá amikor ezt az olajat kerestem, amit te is írtál.

Előzmény: M_Timi (9803)
M_Timi Creative Commons License 2016.07.28 0 0 9803

Ugy tudom hogy westieknek akkor feketedik be a boruk ha van egy fajta betegseguk, de most nem jut eszembe a neve. De szegenyeknek akkor mindenhol fekete. Sztem ne aggodj emiatt.

En a kiutes szeru valamikre egyelore meg neogranormont meg sudocremet kentem. Nekunk is azt mondta az allatorvos hogy lehet hogy valami olyanra allergias ami bent van a hazban, kerdezte hogy csereltunk egy mososzert oblitot. Hat azt konkretan mindig cserelek, sosem ugyanazt veszem. Szoval eleg nehez lenne kitapasztalni hogy ha az akkor melyik is a ludas. Na de nem baj, figyelgetjuk. Olvastam meg hogy nyaron ha nagyon meleg van es amikor jobban szallnak a pollenek az is irritalhatja a boruket. A tappal kapcsolatban olyanokat olvastam hogy kell 2-3 honap mire javulas mutatkozik, szoval turelem sajnos csak azt tudom javasolni. Nekunk meg az valt be hogy amikor langyos vizben megfurdettem az tunt hogy jol esett neki, szivesen fogadta pedig o utal furdeni. Nalatok hogy megy a furdes? Tudom westieknek nem javasoljak a gyakori furdetest, nalunk is csak akkor volt eddig amikor vittuk a kozmetikushoz 3 havonta, de most miota kijott ez az allergia mar 3-szor lett megfurdetve es jol fogadta.

Előzmény: cságé (9800)
M_Timi Creative Commons License 2016.07.28 0 0 9802

Nem tudom hogy otthon (Mo-n) lehet-e kapni. Kifejezetten viszketos erzekeny boru kutyaknak valo, elvileg enyhiti a tuneteket. 

http://www.petsathome.com/shop/en/pets/yumega-nutrition-supplement-for-dogs-250ml

Előzmény: cságé (9801)
cságé Creative Commons License 2016.07.27 0 0 9801

Amúgy mi az a yumega olaj?

Előzmény: M_Timi (9798)
cságé Creative Commons License 2016.07.27 0 0 9800

Ahhh szegény...néha én is úgy érzem, h jobb lenne egy korcs kutya...csak ne lennék ennyire "szerelmes" belé. Nálam pl kiütések nincsenek, de mára pl két kis egybefüggő dudor lett a heréi mellett, illetve szintén a mogyit is már szinte kivakarta. Lassan 1 hónapja van prémium tápon és nagy változás nincs. Viszont néha úgy érzem, h bent allergiás valamire. Kint vagy ha elmegyünk anyumékhoz vagy bárhová, akkor kevésbé. 

Nekem a Kék (Lukács) kenőcs szinte másnapra javít az ilyen kis dudorokon és sebeken amik nálunk vannak, nem olcsó de sebekre, gyulladásra, gombára egyaránt használható, nekem a kutyakozmetikusom ajánlotta és ő adott egy kis tégellyel, tényleg nagyon jó. Keress rá neten. Viszont amibe megakadt a szemem az írásodban, h azt írod, "nem fekete a bőre, hanem szép rózsaszín". Gyömbinek a hóna alatt is és a combija belső részén is sötét, feketés. Ez jelenthet valamit? :O :'( A mellkasa meg születése óta kicsit pigmenthiányos, de az gondolom nem gond....meg vagyunk áldva ezekkel a kuttyokkal....

Előzmény: M_Timi (9798)
M_Timi Creative Commons License 2016.07.26 0 0 9799

Szia. 

Most latom csak ezeket a kepeket. Ugy nez ki a mi kutyusuknak is valami hasonlo lehet. Ha jol veszem ki a kepen itt a kuttynak a mellkasi reszen nagyon piros meg kiuteses a bore. Na nalunk pont forditva, a hatso labak kozot, a hasi resz alatt. Sikerult kiederiteni mi okozza?

Előzmény: gzozo72 (9772)
M_Timi Creative Commons License 2016.07.26 0 0 9798

Sziasztok!

Elore is elnezest kerek hogy nem olvasok vegig x ezer hozzaszolast es csak igy belevagok a kozepebe. Azert remelem igyis hatha akad valaki, akinek lenne tippje a problemankra. 

A mi westienk lassan 3 eves es ugy nez ki most alakult ki nala valamifele allergia. Mikor eloszor megjelent (nagyon vakarodzott meg talaltam 1-2 kites szeruseget az oldalan, hasan) akkor pont esedekes volt a 6 honapos check up a dokinal, igy felhoztuk neki a temat. Addigra mar a kiutesek eltuntek, csak a viszketes maradt meg. Mondta hogy ez biztos allergia, de mielott meg allergia tesztet csinalnak inkabb probaljuk meg kitapasztalni hatha megtalaljuk az okat. 

Tehat ez volt 1 honapja, azota lecsereltuk a tapot (eddig baranyos szaraz tapot kapott, ezt csereltuk hal izesitesu gabonamentes tapra). A hazban talalhato osszes agynemut, takarot, pledet amit lehetett atmostam, a kutya agyat kicsereltuk ujra (idoszeru volt amugyis). Egyelore nem kap mast enni, csak a szaraz tapot. Ugy nezett ki elmuloban van ez a dolog. Aztan egyszer csak ujra kezdodott. Eloszor az oldalat vakarta, az volt erzekeny meg erintesre is. Aztan elkezdte vakarni a bal fule tovet, de csak a balt. Ezekutan leragta a szort a farkarol, majd szepen elkezdte a hatso labak alatti (avagy farok alatti) reszt is ragni. Jobb oldalon egy nagy foltban mar nincs is ott szor. Allandoan nem vakarodzik, de ha epp rajon akkor ugy csinalja mint akinek kotelezo. Ami miatt most elkezdtem aggodni, az a hianyzo szor resz a farok alatt. Ha megerintem akkor atpozicionalja magat ugy hogy ne tudjam, pedig csak azt szeretnem megnezni jobban hogy mi a helyzet ott a szorrelm hogy nez ki a bore, de nagyon erzekeny neki. Otletem sincs mi okozhatja, azota a tapot mostmar hipoallergen tapra csereltuk es es Yumega olajat is kap ra 2,5 ml-t. Becsatoltam par kepet, nem tudom mennyire latni rajtuk. Egyebirant a bore nem feketedik, szep rozsaszin a hasan is. Valaki tapaszalt hasonlo vagy ugyanilyen tuneteket?

 

cságé Creative Commons License 2016.07.24 0 0 9797

Tegnap este szabadtérin voltunk Szegeden. Éjjel értünk haza, a táp még mindig a tányérjában volt. Erre öntöttem neki Royal-t rá, mert nem volt kedvem már Real Nature husit melegíteni neki. /Amúgy ajánlom a Real Nature-t...nekem most halas kacsás van, egész kacsaszívek is vannak benne, ez valóban nem nedvestáp, hanem HUSI/. Tehát: kapot Royal-t, éhes volt megette, de ebből a Platinumból párat még mindig meghagyott. De ismerem a kis gazembert, mi kényeztettük el. Finnyás is, hazudnék, ha azt mondanám, h nem, de mi is rásegítettünk. Amúgy az már fél siker, h már kezdi megszokni a kutyakajákat és nem néz rám kérdőn, h hol van a párizsis tésztám? :D Elolvastam a cikket, h mi van ha nem eszik a kutya....van benne igazság. Tudja, h imádjuk és megkap mindent. Fegyelmezve is van egyébként, tudja, h mit szabad és mit nem, de próbálkozik határokon túlmenni, olyan mint a gyerek. :D

A klímás lakásból ki sem mozdul, ha csak teheti, hiába van "SICC" veszély. Esténként is egyedül a béka izgatja föl, akkor is ha órákig vattát köpköd tőle. Tőle 10x nagyobb kutyákkal is összevakog, borzasztó kíváncsi és ha lehet mondani szinte abszolút nincs félelemérzete. Bárki is jön hozzánk, lépni nem hagyja, csak ha Őfelsége már megkapta  simogatást, a figyelmet. Ellenkező esetben elszalad bárki papucsával és bújócskázik papuccsal a szájában. Mi lesz ha gyerek lesz és nem ő lesz a középpontban?

landigabi Creative Commons License 2016.07.23 0 0 9796

Az enyém is ezt csinálta most 2 napig... Nem nyúlt az ételhez, megszagolta, továbbment.... Nem kapott mást... 

Érdekes... a mai vacsorát már behabzsolta.... :)

Előzmény: cságé (9794)
landigabi Creative Commons License 2016.07.23 0 0 9795
Előzmény: cságé (9794)
cságé Creative Commons License 2016.07.23 0 0 9794

Reggel 10 óta pihen a tányérjában, egyelőre hozzá sem nyúlt. Le tudnám a füleit tépni :O

Előzmény: landigabi (9793)
landigabi Creative Commons License 2016.07.21 0 0 9793

Én is.... :)

Előzmény: cságé (9792)
cságé Creative Commons License 2016.07.21 0 0 9792

Megérkezett a csomag...kíváncsi leszek :/

Előzmény: landigabi (9790)
cságé Creative Commons License 2016.07.19 0 0 9791

Köszönöm...a szemem ki nem szúrta az oldalon :D 

Előzmény: landigabi (9790)
landigabi Creative Commons License 2016.07.19 0 0 9790

Elküldtem.... :)

Előzmény: cságé (9789)
cságé Creative Commons License 2016.07.19 0 0 9789

Lehet én vagyok topa, de nem találom, hogy hol lehetne ingyenes csomagot kérni! :O

Előzmény: landigabi (9788)
landigabi Creative Commons License 2016.07.18 0 0 9788

... szerintem érdemes lenne azért kipróbálnod a próbacsomagot... nem kerül semmibe sem...

... mint írtam, nem mindegy, hogy a hús, milyen hús... nyesedék, emberi fogyasztásra nem alkalmas... mert ebben a tápban ilyen nincs... és ha megnézed, ezt garantálják is.

Mi havonta fürdetjük az "urat"... a kozmetikus vmi. spéci sampont használ... hála az égnek, nem vakarózik tőle.

Előzmény: cságé (9787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!