Keresés

Részletes keresés

apple48 Creative Commons License 2005.02.27 0 0 628
Lehet, h félreértelek, de úgy gondolod, h az elhárítás pártosodott? Nem hinném, mert azt egyetlen ilyen "cég" sem tudná elviselni, h 4 évenként kicserélődnek az emberek. Mert azt meg végképp nem hiszem, h egy jobboldali kormány elviselne egy baloldali elhárítást v fordítva.
apple48 Creative Commons License 2005.02.26 0 0 626
Besúgó volt, van és lesz. Így működik az elhárítás és a rendőrség is. Baj lenne, ha nem lenne. A rendszerváltás meg megtörtént! Vagy úgy gondolod, h ez még a kádári szocializmus? A fenét az! Mellesleg a rendszerváltás nem személyfüggő. Országunkban nagyon sokan 180 fokos fordulatot tettek, amit lehet bírálni és köpködni is, de "ezek" már nem "ugyanazok" bár ugyanúgy hívják őket. A problémát Én nem a rendszerváltás elmaradásában látom /mert nem maradt el!/ hanem xart csináltak/tunk/ és ezen kellene változtatni.
Előzmény: Törölt nick (625)
breien Creative Commons License 2005.02.05 0 0 624

A  rendszerváltás  szükségességéről  beszélünk.

mivel már  gyerekként  is  "renitens"  voltam, megsem  kiséreltem  lakást  kérni,  inkább  vettem  egyet,  a  saját  jövedelmemből,  s az  első  gyermekemet, már  a saját  lakásomba  vittem  a kórházból.

én  igazából  nem magam miatt  kérem  az  ügynök  tvr-t,  mivel  már  a  hetvenes  évektől  tudtam  mindíg  ki  az,  aki  ezért  van a munkahelyen  /  elég  nyltín,  s feltűnően  csinálták,  s nem csak  egy-két  személy  volt  nálluk  "célkeresztbe" /

Ezért   nem  akarom,  hogy  a gyermekeim is  így  éljék  le  az  életüket.

Ha  így  folytatódik,  a  vállakozások  vagy  tönkremennek,  vagy  kivonulnak  az  országból.  /  2004.  jan.-tól,  hányan  mentek  ki  az  országból?   Miért?

Már  nagyon  kellene  az  a rendszerváltás.

Előzmény: apple48 (622)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.05 0 0 623
Erre már én is gondoltam.Utána kéne nézni.Csak akkor lesz kellemetlen,ha megtudjuk,hogy a volt besúgónk a mai munkáltatónk...
Előzmény: apple48 (622)
apple48 Creative Commons License 2005.02.05 0 0 622

Már azt sem tudom miről vitázunk. A lényeg: tetű ember mindig volt, van és lesz. Ez rendszerfüggetlen. Most 15 évvel a rendszerváltás után Én is elgondolkoztam azon /eddig nem érdekelt/ lehet, h rólam is irogattak? Annak idején nem nagyon tettem lakatot a számra és az biztos, h nem is jutottam előre a hivatali ranglétrán.

Előttem már mindenki lakást kapott, Én 2 gyerekkel évekig szükséglakásban laktam stb. Valszeg rólam is készült némi feljegyzés. És?

Előzmény: breien (620)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.05 0 0 621
Lehet,hogy elkerülte a figyelmét?
Előzmény: breien (620)
breien Creative Commons License 2005.02.02 0 0 620
Tisztelt apple 48.

Most nem azért kérem a történészek feldolgozását, mert egy személy neve előtérbe került.

Tisztelettel kérlek mi annak az oka, hogy ebben az országban, mindmostanáig, soha semmilyen jelentős dolgot nem lehetett megvalósítani.
Mindíg külföldre kell! menni, hogy valaki igazán érdemi dolgot csinálhasson.

A III/ akárhányasokat, tezsek rájuk, az "elmúlt"? rendszer arra használta, hogy ha nem tudták "lenyúlni" amire vágytak, ellehetettlenítették, tönkretették a "renitenseket".

Ennek akarunk egyszer, s mindenkorra véget vetni.

Egy élhető országot szeretnénk a gyermekeinknek, unokáinknak örökül hagyni.
Utolsó gazemberek lennénk, ha nem tennénk meg mindent, hogy ennek egyíszer, s mindenkorra véget vessünk, mivel mi tudjuk, hogyan tették tönkre a mi életünket.

Ezektől akarjuk megvédeni a gyermekeinket.

A történészeknek ezért kell! feldolgozni, s elfogulatlanúl gyermekeink elé tárni ennek a rendszernek embertelen módját. / mert remélem nem tartjátok humánus eszköznek, hogy embereket azért fizettek, hogy kollégáikról, barátaikról, családtagjaikról írogassanak olyanokat, amivel ártani lehet nekik /

Mindezt "önként, s dalolva"? tették? Ismerjük az önkéntességeket.

/ 1976, ban bemutattak két kollégámat, mint "patronálóimat"? mert leadták a nevem, a nagyüzemi pártbizottságra, hogy párttag leszek. -- megsértődtek, hogy nemet mondtam, s kértem arra őket, aki leadta a nevem, az közölje, hogy nem vállaltam _ / ugye nem csodálkozol, ha azt mondom, nem örültek neki, s ennek igen nyomatékosan értésünkre is adták / szerencsére, voltak tisztességes, becsületes emberek is, s nekik köszönhetem, hogy felnevelhettem a gyermekeimet.

VGMK-s koromban, megmutatták a "leveleket" a névtelenekkel nem foglalkoztunk, hiszen az a tizenhét is elég volt, akik a nevüket is adták, s állandóan írogatták "jobbító szándékú" irományaikat, ahhoz , hogy menetrendszerűen ellenőrízgessenek engem. Ezek voltak a finom, kulturált módszerek, mert ettől sokkal durvábbakat is elkövettek a 90. években.
Előzmény: apple48 (618)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.02 0 0 619
Derek csak addig "úriember",mig az ő véleményével egyetértünk-és ezzel mi itt sokan egyetértünk-mármint megállapitásoddal...
Előzmény: apple48 (618)
apple48 Creative Commons License 2005.02.02 0 0 618
Latinovits halálába politikát belemagyarázni több, mint felelőtlenség. Az egyik embernek tetszik, a másiknak nem. Derek csak addig "úriember" míg az ő véleményével egyetértünk.
Előzmény: breien (617)
breien Creative Commons License 2005.02.02 0 0 617

Ezt  csak  a  külső  szemlélő  látja  így,  mivel  nem  érti  a  másik,  gondolkozását,  s ne  adj  isten  valami  más  indíttatásból  /  ld.  Gróf   Széchenyi  István /

könnyebb  kimondani  valakiről,  hogy őrült,  mint  felnőni  hozzá,  megérteni  mondandóját.

Sajnos,  még  ma  is  sokan  választják  azt,  hogy  itt  hagyják  az  országot,  mintsem,  hogy  diliházba  dugják  őket.   /  vagy  sokan  "parkolópályán  tengetik  az  életüket, mert   valamilyen  oknál  fogva,  nem  hagyhatják  itt  az  országot,  s  megalázottan,  sorsukkal  megbékélve?   tengetik  az  életüket /

Tudod,  Derek,  bonyolultabb  ez,  mint  ahogyan  Te  látod.  Örülök  annak,  hogy  Te  azt   csinálhatod,  amit  kedved  tartja.  Sokan  vannak,  akik  másokért  is  felelősséggel  tartoznak.

Előzmény: Törölt nick (616)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 616
Az őrűlt és a zseni között egy hajszál a különbség.Sokszor még annyi se...
Előzmény: Derek (615)
Derek Creative Commons License 2005.02.01 0 0 615

"iszonyú irigységgel tekintenek a náluk ezerszer nagyobb emberekre.Ez történik most is itt"

Fogd mar fel nekem nem tetszett egyszeruen es ennyi, irtozatosan irritalonak es modorosnak tartottam. De akkoriban is annyira erdekelt az szineszvilag  buja baja mint kb hogy az aleut szigeteken mekkora eppen a legnyomas.

Előzmény: Törölt nick (611)
Derek Creative Commons License 2005.02.01 0 0 613

"Nagyon  sok  kiváló  szakember  került  oda  annakidején"

En eleg sok kivalo szakember kozott dolgoztam ha nem tetszett nekik a dolog leleptek es disszidaltak. Mert ok sakemberek voltak ,vagyis piackepes tudasal rendelkeztek, de egy csepurago?  A muveszvilag siramai meg tok hidegen hagynak ma is meg akkor is hidegen hagytak,mintha ok lennenek a legfontosabbak ,nekem ugyan nem.

Kivetelezett helyzetben voltak ,az allami fejostehen csocsen. Asztalnal meg meghaltak volna. Jo egy kettovel elbantak, de ez volt az ara.De azert ugy nem bantak el nagyon veluk azert volt szigligeti alkotohaz es hasonlok.,legfeljebb Aczel elvtars egy darabig nem hivta meg kavera oket.

Előzmény: breien (608)
breien Creative Commons License 2005.02.01 0 0 612

Nem  ilyennek  ismertelek  meg. 

Egy vita  során,  miért  borulsz  ki  enyire?

igen  igazad  van,  sokan  vannak  ebben  az  országban,  akiknek  halottjai  is  vannak,  s  mégis  visszafojtja  indulatát,  s azért  küzd,  hogy  soha  többet  ne  fordulhasson  elő  ilyen.

higgadj  le,  semmi  szükség  nincs  az  indulatokra.

Előzmény: Derek (610)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 611
Elég alpárinak tartom megnyilatkozásodat,s az a legkevesebb,hogy véleményeddel nem értek egyet.Az olyan közönséges primitív fajankók,akik képtelenek voltak a többség számára bármi pozitívumot cselekedni,csak saját hasznukat lesték gyermekkoruk óta,iszonyú irigységgel tekintenek a náluk ezerszer nagyobb emberekre.Ez történik most is itt...
Előzmény: Derek (610)
Derek Creative Commons License 2005.02.01 0 0 610
Hulye vagy ,mit figurazok en ki, szarok masok helyesirasi hibaira ,eszem agaban sincs azokkal foglalkozni. En Latinovits-ot, felolem lehetett a vilag legnagyobb szinesze egy idegbajos elmebetegnek tartottam mindig, ott vegezte ahol az ilyenek szoktak ,megongyilkolta magat.  Hagyjuk mar a melodramat,meg a megfigyelest ,szazezreket megfigyeltek tizezreket meghurcoltak es nem mentek a sinek ala. hanem kuzdtek es bizva biztak.Magyaran teszek Latinovitsra,nem erdekel. Hiszen mindenki a kortarsai kozul a segget nyalta a nagy muvesznek.De egyelore o csak egy szinesz volt akinek az a dolga,hogy vegrehajtsa a rendezo utasitasat es nem a rendezo az ovet. Vagy vegyen maganak egy szinhazat mint Lawrence Oliver es akkor ott o dirigalhat.,
Előzmény: Törölt nick (609)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 609
Kifigurázod más helyesírási hibáit,majd ráteszel te is még egy lapáttal.Amerika ennyire massze van:gavarity po vengerszky?
Előzmény: Derek (607)
breien Creative Commons License 2005.02.01 0 0 608

Nos,  ezt  kell-ene,  a  történészeknek  bemutatni.

Nagyon  sok  kiváló  szakember  került  oda  annakidején,  s ez  volt  a  jobbik  eset,  mivel,  nem  mindenkinek  volt  ilyen  szerencséje.

Előzmény: Derek (607)
Derek Creative Commons License 2005.02.01 0 0 607

"Latinosvics,  A  LEGNAGYOBB  szinész  volt."

Bizonyara , de amugy inkab koreset  volt a pszichiatrian

Előzmény: breien (606)
breien Creative Commons License 2005.02.01 0 0 606

Latinosvics,  A  LEGNAGYOBB  szinész  volt.

öt  perc  alatt,  egy  tucat  karaktert  megszemélyesített.  Túl  sokan  magukra  ismertek.

Nagyon  sok  ember  járt  úgy  mint  ő  abban  a rendszerben.

Azért  akarom,  hogy  történészek  kutassák  fel,  tárják  fel  ennek  a  mocsoknak  a  társadalomra  veszélyes  részét,  hogy  soha  többet  NE  ismétlődhessen  meg.

Semmi  értelme  nem  volt  a  mi  életünknek,  ha  a  gyermekein  is  ennek  a fenyegetettségnek  vannak  kitéve.

Sajnos,  sok  azonosságot  látok  ma  is,  s  féltem  a gyermekeinket.

Előzmény: apple48 (602)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 605
Tudom Bessenyei is az volt.Nekem is.
Előzmény: apple48 (604)
apple48 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 604
Tisztelem is, az egyik kedvenc színészem - volt, sajna.
Előzmény: Törölt nick (603)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 603
Latinovits nem lépett le.Lehet Grosiccsal együtt tisztelni...Vagy fölötte,vagy mellette,de semmiképp alatta.
Előzmény: apple48 (602)
apple48 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 602
Na de bocsi Latinovitsot senki nem tette félre. Ünnepelt színész volt! Miért kell akkor a nevével villogni,mint szerencsétlen sorsüldözöttel. Az pont olyan, mint Varga Zoli, Németh Lehel , Puskás Öcsi stb. Nehogy már szegény üldözöttek legyenek és eljátsszák a "Nagyhalált" Mindegyik ünnepelt sztár volt és leléptek. Ennyi és nem több. Én inkább tisztelem Grosicsot, Bozsikot akik itt maradtak.
Előzmény: Törölt nick (601)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 601
Pedig ennyi-több nincs.Erről egy történet József Attilát eltanácsolta Horger Antal-ismerjük a történetet,derékba törte a pályáját.Engem eltanácsolt Z,elmentem X-hez,s közölte,hogy nagy marha lehetett az a Z.Ezután több mint száz vizsgám gond nélkül megvolt...
Előzmény: apple48 (600)
apple48 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 600
Ezt a topikot ismerem. És? Semmi nem derül ki benne! Olvtársunk viszont úgy állította be, mintha Latinovits ezért lett volna öngyilkos. Korábban is írtam már útálom a homályos célozgatás, ami mögött ráadásul nincs is semmi.
Előzmény: Törölt nick (599)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 599
Előzmény: apple48 (598)
apple48 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 598
Nem akartok, Engem tájékozatlant felvilágosítani? Latinovitsot besúgták? Jézusom, akkor most az összes súgó besúgó? :-))
Előzmény: Törölt nick (597)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 597
Egyéni sérelmed megértjük,volt másnak is,ha érdekel,majd elmesélem.Ezért kár hátat forditani egy topicnak-Latinovitsot besúgták,az ő életesélyein is rontottak,a tieden is és az enyémen is.De melyik rendszerig menjünk vissza?József Attila-Horthy-rendszer,Csokonai,Kazinczy,Batsányi-Habsburg abszolutizmus?Hol nem rontottak  a nem feltétel nélkül rendszerhű emberek esélyein?Nálunk Fehérváron ma az az alpolgármester,aki a rendszerváltás gondolataival szemben megpróbált önkényt alkalmazni.Akkor most mi van?
Előzmény: breien (596)
breien Creative Commons License 2005.02.01 0 0 596

Szerettem  volna  befejezni  ezt  a  témát,  viszont,  amint   látom,  a  "politikusok"  már  megint  felcserélték  a  sorrendet. /  a  történészek  még  tudomásom  szerint  nem  dolgozták  fel  a  kérdéses  kort/

Szretném,  ha  tisztavizet  öntenénk  a  pohárba.  Mivel  1990-ben,  elmulasztották,  én  az  alkotmánymódosítás  során  kitolnám  a  kort,  2005.  01.  01-ig.

Miért?

Az,  amit   velem  csináltak, nem  lényeges,  azt  úgy  veszem,  hogy  megérdemlem, mivel,  vén  szamár  léttemre  sem  voltam  hajlandó  tudomásul  venni,  hogy  az  "élet  ilyen"?!   Tehát,  amit  miattam,  a  gyerekeimmel  csináltak.

'987-ig,  hetente,  egyszer  kétszer,  éjszaka  felcsöngettek,  baj  van  az  üzembe,  be  kell  mennem.  Beérve,  "megjavult".   SZIVATÁS!  /  agyermekeim, gyorsan  visszaaludtak,  csak  ritkán  voltak  kialvatlanok  másnap  az  iskoláben./

1991.  után,  hosszúéveken  keresztűl,  életveszélyesen  fenyegették  őket. /  ez  már  bűntett /

Más.

2002-es  választások.   családokat  uszítanak  egymásnak.

2004.  EP.  választás.  "nem  érdekel a  jog,  nem  érdekel  a  tisztesség,  majd  a végén  elszámolunk"?   /  ezért  írtam  annakidején,  ilyen  alakok  ne  képviseljenek  engem az  EP-ben. /

Jó  volna,  ha  a  politikusok  tükörbe  néznének.

Sajnos,  vén  szamár  léttemre  nem  tanultam  meg  tükör  nélkül  borotválkozni, nekem  nap  mint  nap  bele  kell  néznem.

Most  felyeztem  be  ezt a  témát.

Előzmény: apple48 (565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!