Lehet, h félreértelek, de úgy gondolod, h az elhárítás pártosodott? Nem hinném, mert azt egyetlen ilyen "cég" sem tudná elviselni, h 4 évenként kicserélődnek az emberek. Mert azt meg végképp nem hiszem, h egy jobboldali kormány elviselne egy baloldali elhárítást v fordítva.
Besúgó volt, van és lesz. Így működik az elhárítás és a rendőrség is. Baj lenne, ha nem lenne. A rendszerváltás meg megtörtént! Vagy úgy gondolod, h ez még a kádári szocializmus? A fenét az! Mellesleg a rendszerváltás nem személyfüggő. Országunkban nagyon sokan 180 fokos fordulatot tettek, amit lehet bírálni és köpködni is, de "ezek" már nem "ugyanazok" bár ugyanúgy hívják őket. A problémát Én nem a rendszerváltás elmaradásában látom /mert nem maradt el!/ hanem xart csináltak/tunk/ és ezen kellene változtatni.
mivel már gyerekként is "renitens" voltam, megsem kiséreltem lakást kérni, inkább vettem egyet, a saját jövedelmemből, s az első gyermekemet, már a saját lakásomba vittem a kórházból.
én igazából nem magam miatt kérem az ügynök tvr-t, mivel már a hetvenes évektől tudtam mindíg ki az, aki ezért van a munkahelyen / elég nyltín, s feltűnően csinálták, s nem csak egy-két személy volt nálluk "célkeresztbe" /
Ezért nem akarom, hogy a gyermekeim is így éljék le az életüket.
Ha így folytatódik, a vállakozások vagy tönkremennek, vagy kivonulnak az országból. / 2004. jan.-tól, hányan mentek ki az országból? Miért?
Már azt sem tudom miről vitázunk. A lényeg: tetű ember mindig volt, van és lesz. Ez rendszerfüggetlen. Most 15 évvel a rendszerváltás után Én is elgondolkoztam azon /eddig nem érdekelt/ lehet, h rólam is irogattak? Annak idején nem nagyon tettem lakatot a számra és az biztos, h nem is jutottam előre a hivatali ranglétrán.
Előttem már mindenki lakást kapott, Én 2 gyerekkel évekig szükséglakásban laktam stb. Valszeg rólam is készült némi feljegyzés. És?
Most nem azért kérem a történészek feldolgozását, mert egy személy neve előtérbe került.
Tisztelettel kérlek mi annak az oka, hogy ebben az országban, mindmostanáig, soha semmilyen jelentős dolgot nem lehetett megvalósítani. Mindíg külföldre kell! menni, hogy valaki igazán érdemi dolgot csinálhasson.
A III/ akárhányasokat, tezsek rájuk, az "elmúlt"? rendszer arra használta, hogy ha nem tudták "lenyúlni" amire vágytak, ellehetettlenítették, tönkretették a "renitenseket".
Ennek akarunk egyszer, s mindenkorra véget vetni.
Egy élhető országot szeretnénk a gyermekeinknek, unokáinknak örökül hagyni. Utolsó gazemberek lennénk, ha nem tennénk meg mindent, hogy ennek egyíszer, s mindenkorra véget vessünk, mivel mi tudjuk, hogyan tették tönkre a mi életünket.
Ezektől akarjuk megvédeni a gyermekeinket.
A történészeknek ezért kell! feldolgozni, s elfogulatlanúl gyermekeink elé tárni ennek a rendszernek embertelen módját. / mert remélem nem tartjátok humánus eszköznek, hogy embereket azért fizettek, hogy kollégáikról, barátaikról, családtagjaikról írogassanak olyanokat, amivel ártani lehet nekik /
Mindezt "önként, s dalolva"? tették? Ismerjük az önkéntességeket.
/ 1976, ban bemutattak két kollégámat, mint "patronálóimat"? mert leadták a nevem, a nagyüzemi pártbizottságra, hogy párttag leszek. -- megsértődtek, hogy nemet mondtam, s kértem arra őket, aki leadta a nevem, az közölje, hogy nem vállaltam _ / ugye nem csodálkozol, ha azt mondom, nem örültek neki, s ennek igen nyomatékosan értésünkre is adták / szerencsére, voltak tisztességes, becsületes emberek is, s nekik köszönhetem, hogy felnevelhettem a gyermekeimet.
VGMK-s koromban, megmutatták a "leveleket" a névtelenekkel nem foglalkoztunk, hiszen az a tizenhét is elég volt, akik a nevüket is adták, s állandóan írogatták "jobbító szándékú" irományaikat, ahhoz , hogy menetrendszerűen ellenőrízgessenek engem. Ezek voltak a finom, kulturált módszerek, mert ettől sokkal durvábbakat is elkövettek a 90. években.
Latinovits halálába politikát belemagyarázni több, mint felelőtlenség. Az egyik embernek tetszik, a másiknak nem. Derek csak addig "úriember" míg az ő véleményével egyetértünk.
Ezt csak a külső szemlélő látja így, mivel nem érti a másik, gondolkozását, s ne adj isten valami más indíttatásból / ld. Gróf Széchenyi István /
könnyebb kimondani valakiről, hogy őrült, mint felnőni hozzá, megérteni mondandóját.
Sajnos, még ma is sokan választják azt, hogy itt hagyják az országot, mintsem, hogy diliházba dugják őket. / vagy sokan "parkolópályán tengetik az életüket, mert valamilyen oknál fogva, nem hagyhatják itt az országot, s megalázottan, sorsukkal megbékélve? tengetik az életüket /
Tudod, Derek, bonyolultabb ez, mint ahogyan Te látod. Örülök annak, hogy Te azt csinálhatod, amit kedved tartja. Sokan vannak, akik másokért is felelősséggel tartoznak.
"iszonyú irigységgel tekintenek a náluk ezerszer nagyobb emberekre.Ez történik most is itt"
Fogd mar fel nekem nem tetszett egyszeruen es ennyi, irtozatosan irritalonak es modorosnak tartottam. De akkoriban is annyira erdekelt az szineszvilag buja baja mint kb hogy az aleut szigeteken mekkora eppen a legnyomas.
"Nagyon sok kiváló szakember került oda annakidején"
En eleg sok kivalo szakember kozott dolgoztam ha nem tetszett nekik a dolog leleptek es disszidaltak. Mert ok sakemberek voltak ,vagyis piackepes tudasal rendelkeztek, de egy csepurago? A muveszvilag siramai meg tok hidegen hagynak ma is meg akkor is hidegen hagytak,mintha ok lennenek a legfontosabbak ,nekem ugyan nem.
Kivetelezett helyzetben voltak ,az allami fejostehen csocsen. Asztalnal meg meghaltak volna. Jo egy kettovel elbantak, de ez volt az ara.De azert ugy nem bantak el nagyon veluk azert volt szigligeti alkotohaz es hasonlok.,legfeljebb Aczel elvtars egy darabig nem hivta meg kavera oket.
igen igazad van, sokan vannak ebben az országban, akiknek halottjai is vannak, s mégis visszafojtja indulatát, s azért küzd, hogy soha többet ne fordulhasson elő ilyen.
Elég alpárinak tartom megnyilatkozásodat,s az a legkevesebb,hogy véleményeddel nem értek egyet.Az olyan közönséges primitív fajankók,akik képtelenek voltak a többség számára bármi pozitívumot cselekedni,csak saját hasznukat lesték gyermekkoruk óta,iszonyú irigységgel tekintenek a náluk ezerszer nagyobb emberekre.Ez történik most is itt...
Hulye vagy ,mit figurazok en ki, szarok masok helyesirasi hibaira ,eszem agaban sincs azokkal foglalkozni. En Latinovits-ot, felolem lehetett a vilag legnagyobb szinesze egy idegbajos elmebetegnek tartottam mindig, ott vegezte ahol az ilyenek szoktak ,megongyilkolta magat. Hagyjuk mar a melodramat,meg a megfigyelest ,szazezreket megfigyeltek tizezreket meghurcoltak es nem mentek a sinek ala. hanem kuzdtek es bizva biztak.Magyaran teszek Latinovitsra,nem erdekel. Hiszen mindenki a kortarsai kozul a segget nyalta a nagy muvesznek.De egyelore o csak egy szinesz volt akinek az a dolga,hogy vegrehajtsa a rendezo utasitasat es nem a rendezo az ovet. Vagy vegyen maganak egy szinhazat mint Lawrence Oliver es akkor ott o dirigalhat.,
Na de bocsi Latinovitsot senki nem tette félre. Ünnepelt színész volt! Miért kell akkor a nevével villogni,mint szerencsétlen sorsüldözöttel. Az pont olyan, mint Varga Zoli, Németh Lehel , Puskás Öcsi stb. Nehogy már szegény üldözöttek legyenek és eljátsszák a "Nagyhalált" Mindegyik ünnepelt sztár volt és leléptek. Ennyi és nem több. Én inkább tisztelem Grosicsot, Bozsikot akik itt maradtak.
Pedig ennyi-több nincs.Erről egy történet József Attilát eltanácsolta Horger Antal-ismerjük a történetet,derékba törte a pályáját.Engem eltanácsolt Z,elmentem X-hez,s közölte,hogy nagy marha lehetett az a Z.Ezután több mint száz vizsgám gond nélkül megvolt...
Ezt a topikot ismerem. És? Semmi nem derül ki benne! Olvtársunk viszont úgy állította be, mintha Latinovits ezért lett volna öngyilkos. Korábban is írtam már útálom a homályos célozgatás, ami mögött ráadásul nincs is semmi.
Egyéni sérelmed megértjük,volt másnak is,ha érdekel,majd elmesélem.Ezért kár hátat forditani egy topicnak-Latinovitsot besúgták,az ő életesélyein is rontottak,a tieden is és az enyémen is.De melyik rendszerig menjünk vissza?József Attila-Horthy-rendszer,Csokonai,Kazinczy,Batsányi-Habsburg abszolutizmus?Hol nem rontottak a nem feltétel nélkül rendszerhű emberek esélyein?Nálunk Fehérváron ma az az alpolgármester,aki a rendszerváltás gondolataival szemben megpróbált önkényt alkalmazni.Akkor most mi van?
Szerettem volna befejezni ezt a témát, viszont, amint látom, a "politikusok" már megint felcserélték a sorrendet. / a történészek még tudomásom szerint nem dolgozták fel a kérdéses kort/
Szretném, ha tisztavizet öntenénk a pohárba. Mivel 1990-ben, elmulasztották, én az alkotmánymódosítás során kitolnám a kort, 2005. 01. 01-ig.
Miért?
Az, amit velem csináltak, nem lényeges, azt úgy veszem, hogy megérdemlem, mivel, vén szamár léttemre sem voltam hajlandó tudomásul venni, hogy az "élet ilyen"?! Tehát, amit miattam, a gyerekeimmel csináltak.
'987-ig, hetente, egyszer kétszer, éjszaka felcsöngettek, baj van az üzembe, be kell mennem. Beérve, "megjavult". SZIVATÁS! / agyermekeim, gyorsan visszaaludtak, csak ritkán voltak kialvatlanok másnap az iskoláben./
1991. után, hosszúéveken keresztűl, életveszélyesen fenyegették őket. / ez már bűntett /
Más.
2002-es választások. családokat uszítanak egymásnak.
2004. EP. választás. "nem érdekel a jog, nem érdekel a tisztesség, majd a végén elszámolunk"? / ezért írtam annakidején, ilyen alakok ne képviseljenek engem az EP-ben. /
Jó volna, ha a politikusok tükörbe néznének.
Sajnos, vén szamár léttemre nem tanultam meg tükör nélkül borotválkozni, nekem nap mint nap bele kell néznem.