Alföldi gyerek vagyok, halőrködni, méhekhez tanyára egy régi K34-es L200-athasználok. jelenleg "Adventuro A/T GTradial" gumi van rajta. ezzel elégedett is vagyok, de most itt elég nagy esők voltak, és úgy érzem, el is értek a határukra sajnos.
Milyen gumit lenne érdemes vennem kifejezetten sárba erre az autóra. itt ugye árterek, fekete földek vannak, tehát ha esik, van sár rendesen... :)
Sziasztok tudja véletlenül valaki,hogy hogy álnak az emelö csapok döntései a hi liftbe also és felsö merre ál?szét szedtem és elfelejtettem megjelölni :-(
Sziasztok sárgyúrók! Nemrég vettem egy 1997-es Kia sportage-t 2 literes TD motorral. Nagyon olcsó volt, tudtam, hogy valami javítandó lesz rajta. Ma kipróbáltam es rájöttem, hogy nem működik a 4X4 meghajtás, csak a hátsó kerekek kapartak a sárba 4H és 4L fokozatban is. Valakinek esetleg tapasztalatok a javításról? Nagyon kevés anyagot találtam a kocsiról interneten, és a környéken sincs senkinek hasonló. Még talán annyit, hogy hogyan van ez a tolatásos rendszer a terepváltónál? Tudom hogy nem sok köze van a sportage-nak az off roadhoz, vadászatra vettem, ha nem hagy ott a fölázott földúton, akkor elégedett lehetek vele. Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok. A Budapest-Bamako kalandralin szeretnénk többen elindulni motorral és ehhez keresnék egy kisérőautót(akár tulajjal együtt is) amely megálja a helyét a sivatagban vagy akár az offroad terepen is. Ha további részletekre kíváncsi vagy akkor írj nyugodtan az info@mzrider.hu email címre. Szívesen válaszolok minden kérdésre. Remélem felkeltettem egy vállalkozó kedvű autós figyelmét. A tervemről egyébként a www.mzrider.hu weblapon is találtok információkat.
Ezuton szeretettel meghivunk benneteket egy 4 napos nemzetkozi LandRover talalkozora,mely Ukrajnaban,Karpataljan kerul megrendezesre,junius 28-tol julius 1-ig.Celja a LandRover marka es az "aktiv" eletmod nepszerusitese.
Ezalatt a 4 nap alatt lehetoseg nyilik off-road turazasokra a Discovery klub vezetojevel,illetve gyalogos turakra a Nemzeti Parkban.Lesznek bemutatok,technikai oktatasok,es meg rengeteg mas erdekes program.
Szallaslehetoseggel es reszletes programmal kapcsolatban erdeklodeseteket varjuk a kyiv@freemail.hu emailcimen.
Nevezesi dij: 1 auto - 2 fovel = k.b. 20.000 Ft.Plusz fo = k.b. 6.500 Ft
[4 sz. főút 43 km kő Homokbánya] 2011. MÁJUS 7-8. PILIS
PROGRAM
Péntek: 16 órától gépátvétel és nevezés
Szombat:
10.00 - Felvonulás Pilisen
10.30 Harci jármű területre érkezése
11.00 Sétahelikopter területre érkezése
20.00 KARAOKE buli kifulladásig
Egész napos off road háziverseny és kamion triál bemutatók
Vasárnap
10.00 - órától ismét felbőgnek a motorok és megindulnak a teherautók, a terepjárók, a helikopter és a tankozás is. Folytatódik a verseny a házi kupáért
16 órától Eredményhirdetés és serleg átadás
További programok közt szerepel sárgyúrás, helikopteres sétarepülés, tankozás, siklóernyő bemutató, céllövölde, árusok, sörsátor, ételek, italok és jó hangulat
Belépőjegyárak:
szombat- vasárnap 1500 Ft
vasárnap 1000 Ft
100 cm testmagasság alatt ingyenes a belépés 14 év alatti gyermekek csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak a területen!
Nevezési díjak:
terepjáróknak 6000 Ft, mely 2 db belépőt tartalmaz
teherautóknak ingyenes, és 6 db belépőt tartalmaz
A területen mindenki a saját felelősségére tartózkodhat, a szórakoztató eszközöket is kizárólag saját felelősségére veheti igénybe!
Jövő hét végére szervezünk egy jó kis 2napos túrát Bér (Nógrád m) környékén.
Minden terepjáróst szeretettel várunk! Ott lehet gyakorolni, és leszünk egy páran, ha valaki elakadna... (nem kell a traktosos száma)... :-)
Akinek még szerelés alatt van a vasa, érdemes sietni, mert jónak igérkezik a terep...
Nagy Kalandom Északon 2011 Január 29-30 Bér Virágospuszta
Terpjáró építők találkozója, túra a környék hegyein völgyein . /rendszám nem kell de jóha van/ Találkozó: Szombaton 09 óra a fogadónál kirándulás egyénileg vagy közösen GPS-el vagy itinerrel kb 25-30 Km és egy kis képességfelmérés! Vadvacsora koccintás vitafórum. Vasárnap ébredés után 9-10 óra túra ,kirándulás 20-25 Km Rendezvény hozzájárulás 3000 Ft / fő Gyerekeknek 1500Ft/fő vadétellel szombat este
Hali mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni. Földes utas agyagos, hegyvidéki fuvarozásra melyik a jobb? És a motorja melyiknek a megbízhatóbb? Toyota landcruiser hj 60-as 1988-as 5 ajtós, vagy Nissan patrol 5 ajtós 260-as spanyol, vagy a y60-as újjabb.
NIvához vagy Patrolhoz képest nem tudom, csak önmagához képest. Az viszont nem rossz, mi is a king-cab-os (extracabin) verziót nyúzzuk, nagyon néha elmegyünk terepre is, akkor okosan viselkedig a kocsi, megfelelő gumival . Az enyimén BF goodrich AT-van. Tökéletes kompromisszum az aszfalt és földút között.
NIvához patrolhoz ne hasonlítsuk, mert azok vérbeli terepjárók, a pickup pedig nem az, de a Nissan pickupnak határozottan jó terepképességei vannak.
Ugyan nem tudom, hogy kiskabin alatt a szimplát érted, vagy az extra kabinost, és nekem a 2000-res verzió van, annak csak 104 LE-je van, nem 133, mint a 2003 (bokszkesztyűorrúnál): Nem tudom, te melyikre gondoltál?
Van egy 4x4-es A Vectra2000 16V, amit úgy vásároltam meg, hogy nem volt benne a kardán és a difi még 2003 decemberében! Most előjött egy olyan gond, hogy az osztómű szellőző csövén keresztül folyik ki a szervó olaj! Valahol olvastam a következőket: "Átszakadt (C20XE 4x4) az osztóművet a szervótól elválasztó szimmering, így most 1-2 naponta 4-5 dl szervóolajat töltök be, ami aztán belemegy az osztóműbe" valószínű nekem is ez van!Szimmeringet kéne cserélni úgy, hogy szét kéne borítani az osztó művet. De én kigondoltam egy olyat, hogy nem lehetne esetleg ledugózni azt a két menetes lyukat, ahol a nyomócső összeköti az osztóművet? Válaszokat előre is köszönöm! Üdv: MZ
Tud nekem valaki ajánlani olyan szerelőt, aki Jeep Cherokee (Liberty) 2.5CRD-hez hozzá tud szagolni? Motorral lenne probléma, de senkit nem találok, aki ehhez a VM gyártmányú motorhoz értene...
Eladó vagy elcserélhető teljes garnitúra 17"-os, 5x114,3 -as osztókörös DEZENT alufelni 70%-os 235/55 R17-es Michelin Pilot nyári gumival (Toyota RAV4-esen volt). Csere esetén ugyanilyen osztókörös 16"-os alufelni érdekelne, 215/70 R16-os szintén nyári gumival.
Igaz már másik fórumon is érdeklődtem, de azért ide is beírom:
Van 1 csirke a családban. 89-es 4.0i. Kicsit sokat zabál, 20 liter úgy hogy nem nyomom. Találtam 2 lambdaszondát :) Egyik bekötve a másiknak nem találom a csatlakozóját. Az egyik a kipufogó csonkban van a 6 leömló végén a másik meg a váltóval 1 vonalban. Úgy mondom hogy kb a gázpedállal 1 vonalban. Ha lemenne a fogyasztás olyan 16-ra az jó lenne, de szerintem ezt csak akkor érhetem el ha mind2 szonda üzemel.
Kérdéseim: 20 liter sok úgy hogy nem nyomom neki? 2 lambaszonda kell? Ha igen hova dugjam a másikat? :)
Páromnak egy Wrangler-je van. Ponyva eladó, az egyik oldal ablak nincs meg, de amúgy tökéletes állapotban van, tartóvasakkal együtt. Érdeklődni: 06-70/702-17-36 Üdv Viki
Vettem egy 2002-es évj. 2.5CRD Jeep Cherokke-t. Valaki mondja már meg nekem, hogy ennek tulajdonképpen milyen motorja van és hogy honnan lehet hozzá alkatrészt szerezni? Nem márkaszervízre gondolok. Ezen felül kellene egy elektromos szaki, aki tud ebből az autóból hibakódot kiolvasni, megbízható és normális áron dolgozik. Ja, és budapesti legyen lehetőleg. Köszönöm!
Régebbről megmaradt nekem egy pár bontatlan csomagolású Jeep Grand Cherokee WJ (99-) első lámpatakaró. Felpattintós, nem kell hozzá szerelni, teljesen fekete (a gts matrica leszedhető). Baráti áron adom, érdeklődni emilben lehet.
Szevasztok, nem olvastam a topikot korábban, tehát nem tudom, hogy mi a szokás, de tegnap ellopták a 1998-as rövid, Mercedes G osztály, 290GD zöld autómat. Segitsetek, ha tudtok bármit is, vissza is vásárolnám természetesen. A jellegzetessége az első lámpákon és villogón a gyári fekete rács, hátul térelválasztó rács, a turbó nyilásánál már kezdett korrodálni láthatóan.
Automata, két mechanikus difizár, tempomat klima, ülésfütés, 130000 km, hátul " Somogy Természetvédelmi Szervezet" matrica már kopottas, Vértes Természetvédelmi szervezet matrica még kopottasabb.
Benne minden iratom, kulcsok stb.
Telefonom 0620 kilenc 473 nulla nulla nulla.
Fogalmam sincs milyen keresési lehetőségeim vannak, minden segitségnek örülök és előre is köszönöm.