Keresés

Részletes keresés

Hadvezér Creative Commons License 2017.09.14 0 0 12095

A pihenő tartása nem csak a "gépnek" kell, az ilyen munkára rákészülök (sörrel, meg egy kis pálinkával :-)). A gyors fordulattal kipróbálom a jövő héten, töltök fel képeket, ha minden jól megy. Köszönöm a segítséged!

Előzmény: zolocs (12094)
zolocs Creative Commons License 2017.09.13 0 1 12094

Szia!

Azért írtam , hogy legalább 400w-os legyen a köszörű, mivel amikor lapjára kell köszörülni a kést a a lassúbb fordulat miatt a kés "megfogja" a lepkekorongot illetve a gép hamarabb felmelegszik és a munka során többször kell pihenőt tartani. Ha filckorongod megvan és van hozzá megfelelő polírpasztád  a polírozást mindig csak magas fordulaton végezd, lassún nem ér semmit.  Az élezésénél pedig nagyon fontos, hogy az élszallag sorjás legyen - amit majd filckoronggal le kell húzni - mert csak így lehet jó élszallagot kialakítani.

 

Üdvözlettel:

Zoltán

 

Előzmény: Hadvezér (12093)
Hadvezér Creative Commons License 2017.09.13 0 0 12093

Szia! Köszönöm a válaszod! Van kétköves köszörűm, igaz, csak 120 w-os, de fűnyírókést pl. szoktam vele élezni, a konyhakésnél csak azt, amelyik kicsorbult (sajnálom feleslegesen koptatni). Ebbe készül egy filckorong is nagyon lassan, a kollégám 2 éve ígéri, hogy esztergán kivágatja, és akkor a központosítás is meg lenne oldva. Egyik hibám szerintem az, hogy felváltva húzom át a lepkekorongon a kés két oldalát (mint az acélon), nem várom meg a sorját. A másik a lassú fordulat lehet, átállítom gyorsra, és megpróbálom pár olcsóbb késsel, az eredményről majd beszámolok.

Előzmény: zolocs (12091)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.13 0 0 12092

Van egy egész közeli ismerősöm aki így járt...

Előzmény: zolocs (12091)
zolocs Creative Commons License 2017.09.12 0 0 12091

Szia!

Bocs, tegnap elfelejtettem a filckorongról, hogy az un.  "ütni fog" dolog azért szokott bekövetkezni mivel a filckorongot én úgy vettem, hogy nem volt rajta furat és ezért saját magamnak kellett kifúrni és ha ez nem pontosan középre esik akkor a polírozás során bizony ütni fog. Ez nem most volt már, és lehet hogy már úgy lehet vásárolni, hogy a gyártó már ezzel a bizonyos központosított furattal forgalmazza így ez a probléma már nem merül fel.   

 

  Üdv: Zoltán

Előzmény: zolocs (12090)
zolocs Creative Commons License 2017.09.12 0 0 12090

Szia!

Szerintem - persze ha lehetőséged van és a pénztárcád is megengedi - el kell felejtened a fúrógéppel történő élezést. Először is be kell szerezned egy asztali köszörűgépet ez lehet egy vizes köszörűgép amely áll egy gyors fordulatú korongból és egy lassú fordulatú vizes korongból amivel bármely kést megtudsz élezni. Ilyen köszörűgép pl. a Güde, Einhell, de több típus közül tudsz választani. Nekem két ilyenem van és megvagyok vele elégedve. A vizes korong - ami lassan forog - bármilyen keménységű kés élezéséhez alkalmas. A kést kb. 15-17 fokos szögben tartva a vizes korongon addig húzod, vagy tolod finoman könnyed kézzel - ha azt akarod, hogy un. pofásabb legyen a kés akkor tolod, ha meg, hogy a vége felé fokozatosan vékonyabb legyen akkor húzod - de csak könnyed kézzel. Ezt a műveletet addig kell csinálni míg az élszalagon megjelenik a sorja, majd a kést megfordítva ugyanezt a műveletet kell végrehajtani a másik oldallal is a sorja megjelenéséig. Sajnos ez elég időigényes,  és mivel kőről van szó így nem tudod a kést lapjára köszörülni, illetve a kés jobban és hamarabb elkopik mintha a lepkekorongot használnál. Viszont a nagy előnye az, hogy a kést nem tudod megégetni, és sokkal könnyebb mintha vizes, vagy olajos fenőköveket használnál. Ha vizes köszörűnél döntenél azt még tudnod kell a z un. vizes tartályt a munka előtt kb fél órával fel kell töltened, hogy a kő jól felvegye a vizet. Hogyha ezzel a művelettel megvagy, vagyis a sorja mindkét oldalon megjelent akkor jön a a polír korong és a paszta. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a gyors fordulatú korongot levettem a tengelyről és a polír korongot tettem fel a helyére. A polír korong egy filcből készített - nem puha állagú, ez fontos hanem egy kémény merev anyag - és a köszörűkővel nagyjából megegyező méretű de inkább egy kicsit kisebb, mivel csak így fér el. A polír paszta többféle lehet piros, zöld, fehér színű stb.. Előfordulhat, hogy mivel a filckorong új, "ütni fog" - de ez ritkán fordul elő, filc minőségétől függ /  ezért ha szükséges fel kell szabályozni.

Ezt követően a már forgó korongot be kell "itatni" ezzel a pasztával azonban az nagyon fontos, és a baleset megelőzése érdekében arról meg kell győződni, hogy a filckorong biztonságosan rögzítve van a tengelyen, zárócsavarral lezárva, illetve a korong óramutató járásával ellentételesen forogjon mert így biztonságos a használata. Azt mondom, hogy nem szabad szemből használni a polír korongot csak a gép "háta mögül", mivel itt jelentős sebességről van szó kb. 2.500 fordulat/ perc. Ezt még a lepkekorong használatánál sokkal jobban be kell tartani, de majd később ezt részletezem. Visszatérve a kést finom mozdulatokkal pár alkalommal lehúzod a pasztával átitatott filckorongon míg a sorja el nem tűnik. Így kapsz egy borotvaéles pengét. Megj.: a profik ezt még úgy überelik, hogy polír acélon kétszer max háromszor áthúzzák.                   

Másik módszer az un. lepkekorong használata, de sokan esküsznek az un. végtelenített szalagos / itt egy ellipszis pályán csiszolóvászon mozog / köszörű gép használatára is. Ez is jó, az is jó.  De szerintem egyszerűbb a lepkekorong  használata. Itt az alap egy száraz, kétköves / gyors fordulatú / köszörűgép beszerzése. Megj.: szerintem azért is nem találtad jónak többek között az élezésedet mivel a lepkekorongot lassú fordulaton használtad. Itt az lenne a cél, hogy egy minél nagyobb fordulatszámú és legalább egy 700w teljesítményű gépet szerezzél be, de ez sajnos nagyon drága lenne ha csak már nem rendelkezel vele. Ezért szerintem elég egy a már fentebb leírt Güde, Einhell stb. köszörű de legyen legalább 400w teljesítményű, aminek egy otthoni munkára elégnek kell lennie.  A következő lépés - én így csináltam  - leszereltem a két követ és az egyik helyékre egy lamellás lepkekorongot míg a másik helyére egy polír korongot raktam. Mivel egy 2500-2800 fordulat/perc sebességről beszélünk itt is nagyon oda kell figyelni a személyes biztonságra. Mindkét korongot fixen és biztonságosan rögzíteni kell a tengelyen és mindig a köszörű mögött állva kell használni a korongokat, a lepkekorong lapjai mindig az óramutató járásával ellentétesen pörögnek - nem nézhetnek veled szembe -. Bocs, hogy ennyit foglalkozok vele, de már jártam úgy, hogy kést úgy kivágta a kezemből, hogy na, úgy hogy nem játék.  A szemcseméret a lepkekorongnál legalább 80-as de ha betudod szerezni ennél nagyobb is / 100-120-as / lehet.  Itt is az eljárás 15-17 fokos szögben történő élezés, finom, laza kézzel persze azért határozott fogással. Mivel itt már könnyen megégethető a kés pengéje ha nem figyelsz oda és egy kicsit tovább a korongon tartod vagy rányomod. Mivel új korongot használsz, előfordulhat, hogy a kezdeti használat során "ütni fog" de ha bekopik a ez már nem fog előfordulni, ez a jelenség a filckorongnál is jelentkezni szokott ez a bizonyos "ütni fog" effektus - ami elég kellemetlen -ezért a korongot fel kell szabályozni amit általában esztergába fogva szoktak csinálni.  De  ha rászánod magad, akkor majd leírom, hogy én hogyan szabályoztam fel a filckorongot, egyszerű és gyors módszer. Ahogy írtam ez a módszer a henteskések élezésére lett kitalálva amivel gyorsan és hatékonyan lehet kiváló eredményeket elérni.  

Elnézve a késeidet a Swibóhoz / ez egy kiváló svájci szeletelő kés / a Dick csontozóhoz és a kép alján lévő szakácskéshez nyugodt szívvel ajánlom a lepkekorongot míg a fölső és az egyedül lévő késhez a vizes köszörűt célszerű használni a véleményem szerint. Írod, hogy az egyedül álló kés könnyen rozsdásodik, ezért mosogatás után töröld szárazra, vékonyan kend be étkezési olajjal, vagy sertés zsírral így a rozsdásodást meg tudod akadályozni.  Sajnos a szakácskések / csapó, szeletelő, csontozó, stb. / iszonyú drágák, nem tudom megér-e annyit amennyiért kínálják. A Dick-nek, a Giesser-nek is vannak komoly kovácsolt szakácskései de ezeket is nagyon borsos áron mérik. 

Jelenleg ennyit jut hirtelen az eszembe, de ha van még kérdésed megpróbálok rá válaszolni.

 

Üdv: Zoltán

Előzmény: Hadvezér (12089)
Hadvezér Creative Commons License 2017.09.11 0 0 12089

Szia! Mellékelem a képet, a felső elég keménynek tűnik, valamikor a Sparban vettem pontokra.

 

Ez meg egy régi lemezkés, nem nagyon használom már, mivel macerás a rozsdásodás miatt a tisztítása. Ennek az élezése könnyen megy. :-) Köszönöm a segítséged!

Előzmény: zolocs (12087)
petitanar Creative Commons License 2017.09.09 0 0 12088

Szia! Nagyon köszönöm a részletes leírásod!

Előzmény: zolocs (12085)
zolocs Creative Commons License 2017.09.08 0 0 12087

Szia!

Írd meg, hogy milyen késeid vannak, mivel más az élezése az un. szakácskéseknek / kovácsolt, nagyon kemény, nagy szénacéltartalom, általában 59 rockwell keménységtől felfelé a széntartalom miatt rozsdásodik /, míg más az élezése a henteskéseknek 52-54 rockwell keménységűek, és rozsdamentes hengerelt acélból készülnek.        

Előzmény: Hadvezér (12086)
Hadvezér Creative Commons License 2017.09.08 0 0 12086

Szia! Az élezés engem is érdekelne, nem vagyok elégedett a saját eredményemmel (lehet, hogy az élszöget nem egyformán tartom). Egyszer itt a topicon olvastam a 80-as +120-as lepkekorongot, + a polírt (polírpasztával és filckoronggal szoktam végezni), mindezt egy lassú fordulatú fúrógéppel. Utána egy beáztatott finom kővel lesorjázom.

Előzmény: zolocs (12085)
zolocs Creative Commons License 2017.09.08 0 0 12085

Szia!

Általában a késnél skandináv illetve konvex élezést alkalmazunk. Az él kialakításakor figyelembe kell venni, hogy milyen célra akarjuk használni a kést, magyarul mit akarunk vele vágni, szeletelni stb. A skandináv élezésnél a a kés nagyon éles, úgy is szokták mondani, hogy olyan mint a borotva. Viszont a nagy hátránya az, hogy élszalag / éle / vékony, az élességét hamar elveszti, "könnyen kicsorbul", hamarabb igényel köszörülést. A másik élezés a konvex élezés, itt is éles a kés de nem annyira mint az előzőnél.  Viszont az előnye, hogy sokkal tovább tartja az élét, mivel itt az élszalag vastagabb , ellenállóbb a különböző külső behatásokra, mint pl. a kenyér vágása, kés elejtése, csonttal, porcelánnal történő találkozásra. Én is a konvex élezést használom, szerintem neked is ez a célravezetőbb. Természetesen az élezés mindig attól függ, aki a kés élezését végzi. Én saját magam végzem. A hentesek mindig maguk élezik a késeiket . Ha nem gond, én azt tanácsolnám neked, hogy az élezést magad csináld.Egyszer kell befektetni, és örökös lesz. Ha rászánod magad akkor leírom, hogy én hogyan csinálom /köszörű, korong, paszta stb. /.

Üdv:

Zoltán      

Előzmény: petitanar (12082)
zolocs Creative Commons License 2017.09.08 0 0 12084

Szia!

Olvastam amit írtál, és megnéztem a képeket amiket  feltöltöttél. Sajnos ezek a fenőacélok már nem sokat érnek - szerintem már több kárt okoznak mint amennyi hasznot hoznak - mivel már ezeknek az acéloknak egyes helyein megjelent az un. "vakrozsda" és emiatt a kést jobban roncsolja mint élessé teszi. Ha csak konyhai célra keresel fenőacélt, akkor szerintem az olcsóbb konyhai használatra ajánlott acélok is megfelelnek. Az acél felülete "durvasága" is attól függ, hogy milyen célra használod a késeid - zöldség aprítása, hús vágása, kenyér szeletelése, stb. - . Illetve az acél választása attól is függ, hogy milyen keménységű - szénacél - késekkel rendelkezel. Ha komoly kovácsolt minőségi késekkel rendelkezel, más magasabb árkategóriájú acélokban kell gondolkodni.  Ha un. hentes késeid vannak akkor a fentebb írt konyha használatra tervezett acél is megfelel. Szerintem elég egy közepes durvaságú acélt beszerezned. Remélem valamit tudtam segíteni, de ha van még valamilyen kérdésed és ha tudok rá válaszolni  tedd fel nyugodtan.

Üdv:

Zoltán

Előzmény: petitanar (12058)
Blaser75 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 12083

Eladóak a képeken látható felszerelések

Sajnos nem engedi az összes képet feltölteni a felbontása miatt.

Ami eladó:22-es húsdaráló 380/220V-os motorral.

Adatai:1,1KW/0,75KW---125 1/min (kb. 40Kg)

Maszek döntött hurkatöltő,2 sebességgel (töltés-visszahúzás)

JP2-es 52db patronnal

 

Az eszközök éve pihennek,azért néznek így ki.

petitanar Creative Commons License 2017.09.03 0 0 12082

Köszönöm! Tehát nekem a polír kell? Nézegettem ezeket a csettegőket is, de nem igazán tiszta, hogy pl. a RapidSteel Action és ez között mennyi a funkcionális különbség. Meg ez a Fine cut - Polish - Standard cut - Regular cut dolog nem tisztázódott még teljesen bennem. Gondolom, mindegyiket ép élű pengénél használjuk - minél frissebb a köszörülés, annál finomabb acél is elég - de nekem, konyhai célra melyik él az ideális, melyik lenne az optimális választás.

Ha ezt elmagyaráznád nekem, hálás lennék. Előre is köszönöm!

Előzmény: balintos66 (12081)
balintos66 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 12081

Szia!

Én egy ilyent(http://www.kesesbolt.hu/hu/termekeink/83-dick-rapid-steel-polish-90080-90080-00.html) ajánlanék mert egyszerűbb a használata és ugyanazt tudja.

Előzmény: petitanar (12064)
Zernovics Creative Commons License 2017.09.02 0 0 12080

Szia!

 

A Swibo-t és a Dicket ajánlom.

 

Itt tudsz szemezgetni, tudod egyenként vagy készletben is beszerezni.

 

 

http://hentesekaruhaza.hu/termekek/dick-kesek-bardok-fenoacelok

 

Kezdő felszerelésnek nem rossz:

 

http://hentesekaruhaza.hu/termekek/dick-kesek-bardok-fenoacelok/dick-kes-keszletek-kes-szettek/dick-3dbos-keskeszlet

 

Ez pedig egy másik,ahonnan szintén szoktam rendelni:

 

http://www.kesesbolt.hu/hu/termekeink/husfeldolgozas/vagas,-darabolas/kesek/swibo.html

 

Üdv, 

Zernovics

Előzmény: Dav32g (12071)
petitanar Creative Commons License 2017.09.02 0 0 12079

Köszönöm a tanácsod! :)

Előzmény: zolpat (12075)
zolpat Creative Commons License 2017.09.02 0 0 12078

Jól látod a dolgokat:)) Persze nekem is van több késem,de amire használom őket(nem iparszerűen űzöm a disznóvágást)arra nekem elég a lent említett két(jelenlegi)kedvencem.

Nagy rajongója vagyok pl.a hagyományos magyar bicskáknak is.Aztán még mellé jön a volt keleti blokk járművei iránti vonzalom is.Van egy Schwalbém(tipp-topp)+2 Babettám,amik még felújításra várnak,ráadásképp egy Skoda Favorittal elégítem ki az autóvezetés iránti"perverzióimat"is::))))

Szóval nincs ezzel semmi baj,amíg nem a kenyérre valót költöm az ilyen irányú"hülyeségeimre",lásd lenti példám!

Semmi bajom a Dick árazásával,de azért lássuk be,nem csak a Dick márka létezik,hobbi vagy nem rendszeres használatra,simán lehet olcsóbb de szintén használható cuccokat is beszerezni... ja amúgy van 2db Dick késem is..kicsit nehezebb élezni őket mint a Bahcót,de velük is meg vagyok elégedve,csak nekem a skandináv él a nyerő vágásnál-szeletelésnél vagy fejtésnél(pl:Bahco,Mora 748)...sokat használom,még a 748-as Morámat is...

Üdv:Zoli

Előzmény: Boarhunter (12077)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.02 0 0 12077

Elnézve a késtopicos hozzászólásaidat, a hülyebogár téged sem hagyott érintetlenül. :-)

Nincs ezzel semmi gond.

Amúgy nem értem, mi a bajod a Dick kések árával, kis kereséssel egész olcsón hozzá lehet jutni. Pl. ezen a topicon...

Ha két-három doboz cigi árából lehet venni egy félflexi csontozót, akkor miről is beszélünk? Aztán ha kipróbálsz egyet, rájössz, hogy csúnyán lemaradtál valamiről...

Előzmény: zolpat (12076)
zolpat Creative Commons License 2017.09.02 0 0 12076

Akkor én a "fillérbaszó+mammutfiléző"kategóriába tartozom:))))))))

Nincs is azzal semmi baj ha valaki fölösleges dolgokat vásárol(itt nyilván nagyobb volumenű dolgokra gondolok mint 5-10db kés),addig amíg nem nyal vissza a fagyi. 

Mert én speciel több fantáziát látok egy olyan emberben aki mondjuk Suzukival jár,de megtehetné ezt egy X6-os BMW-el is,mint aki X6-ossal villog,de igazából még Suzukira sem telne neki!!Aztán meg nem tudjuk megműttetni a kislányt mert hát 80000ft az X6 részlete... De ez már mindenkinek a saját magánügye...aki ilyen hülye,azt nem tudom sajnálni,csak szegény kislányt.....

Előzmény: Boarhunter (12074)
zolpat Creative Commons License 2017.09.02 0 0 12075

Szervusz Peti!

Nos,senkit nem akarok befolyásolni,és visszarepíteni a kőkorszakba,hogy kőbaltával+csontkéssel vágjon disznót,csak szigorúan az én módszeremet vázoltam föl:) Ha valakinek van 20 kése,ám legyen,biztos oka van neki,gyűjti-szereti őket,esetleg felváltva használja is őket.Az én felszerelésemtől már nem sokunknak van"primitívebb"felszerelése az biztos,mégis már hosszú évek óta vígan elboldogulok vele.Én szigorúan a funkcionalitást tartom szem előtt,így az én esetemben a kevés is elég,de van akinek a sok is kevés:)) Érted mire gondolok? :))

Javaslom hogy érdemes piacokon is szétnézni acél ügyben,nincs annak semmi baja attól hogy használt,legalább be van járatva.

Anno én a szegedi ócskás piacon vettem egy Dick acélt a bolti ár töredékéért,már vagy 10-12 éve,azóta is tökéletes.Illetve beruháztam egy Haidu porcelán rúdra,acél után(sok esetben helyett)is remek választás,de ha van mindkettő az a legjobb!

Acélból énis a sima felületűt javaslom,a lapos kialakításút,én egy Dicket vennék a helyedben,akár használtan vagy újonnan is.Újonnan kicsit borsos az ára,de azt tényleg egyszer megveszed és a dédunokádat is kiszolgálja,főleg ha csak hobbi szinten űzöd a mesterséget:))

Üdv:Zoli

Előzmény: petitanar (12073)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.01 0 1 12074

Az ősember is kifilézte a mamutot a pattintott kőkésével, minek annyit buziskodni a felszereléssel...

Van, akinek a fillérbaszás okoz örömet, van, akinek az, hogy folyamatosan(és néha tök fölöslegesen) fejleszti a cuccait... csak mert jólesik...

Előzmény: zolpat (12072)
petitanar Creative Commons License 2017.09.01 0 0 12073

Szia zolpat!

 

Van egy halovány sejtésem, hogy hozzászólásod főként nekem szólt. :)

Nos, egyszerre általában én is egy késsel dolgozom, és csak a konyhában, viszont olykor előveszem a többit is. A késeket azért soroltam csak fel, hogy a segíteni akarók tudják, milyen késtípusokhoz keresek egy általános acélt; hogy mindhez jó legyen. :)

A késeim nagy részét kaptam, mert szeretek főzni, ez kapcsol ki, és néha jóleső érzés egy jobb késsel szeletelni.

Én csak egy lelkes amatőr vagyok hozzátok képest: nektek a kés munkaeszköz, nekem kikapcsolódás.

Ha ebből a szemszögből nézed, megértesz.

Természetesen a te oldaladról teljesen igazad van.

További szép napot, zolpat, s ha neked is van acélra ötleted, szívesen veszem, köszönöm.

Peti

Előzmény: zolpat (12072)
zolpat Creative Commons License 2017.09.01 0 1 12072

Napokban szólt a haver,hogy az egyik 120-130kg körüli sertésnek eltört a lába,gyorsba le kéne vágni-feldolgozni.Nos 2db! kést vittem magammal meg a bárdomat+egy acélt,többi cucc,gázpalack,perzselő,üst,töltő stb.volt a háznál.A Babetta hátsó kosarába belefért minden cuccom!Mivel gyakorlatilag mozgásképtelen volta malac,így a kábító sem kellett.

A késekről:a két kedvencem,egy KDS 18cm pengehosszal,valaha bontó volt de már elég keskenyre kopott a pengéje ahhoz,hogy simán használom szúrásra is,a másik egy 10cm-es pengehosszal rendelkező mezei Bahco kés csontozásra+kisebb feladatokra,mindkettőt szó szerint borotva élesre lehet élezni:) Mivel itthon megvan hozzá a vizes köszörűm,acél+porcelán,így az élezést is magam szoktam elvégezni.Hajnal 3-kor kezdtünk,délelőtt 10-11-re el volt felejtve minden.

Szóval én még mindig azt az elvet vallom hogy a fenének kell 10-20db kés,elég 2-3,de azok legyenek JÓK!Úgyse használ az ember nagyon többfélét,mint egy kisebbet meg egy nagyobbat és kész!Legalábbis én így vagyok vele:))

Ja és ez a két késem anno nem került 2500ft-omba. A Bahcót egy kertészeti boltba vettem 1800ft-ért,a KDS-t meg az ócskapiacon kemény 500ft-ért,mert az eladónak fogalma sem volt róla hogy milyen kést is árul:))

Szóval persze lehet nézegetni+megvenni az 5-6-7ezer forintos Dicket,Victorinoxot,Swibo-t,meg a fene tudja mit,de állítom hogy én ugyanazt a munkát ugyanúgy elvégzem az én filléres felszerelésemmel is,mint más az 50-60ezres "egy vágóhídnak is elég"felszerelésével!

Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy mindenki ilyen minimalista módon dolgozzon,ez szigorúan ÉN vagyok,aki így csinálja:)))

Üdv.

Dav32g Creative Commons License 2017.09.01 0 0 12071

Sziasztok.

Szeretnék henteskéseket vásárolni. Tudnátok esetleg néhány bevált igazán jó tipust ajánlani?

Segítségeteket előre is köszönöm.

FaZo 76 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 12070
Előzmény: petitanar (12069)
petitanar Creative Commons License 2017.08.30 0 0 12069

Amilyen kések vannak itthon: Dick, KAI, Fiskars, Eicker, Giesser, Opinel, Spar Jamie Oliver, Victorinox. Ezekhez keresek egy acélt, amivel a két köszörülés között élesen tudom őket tartani.

Előzmény: petitanar (12068)
petitanar Creative Commons License 2017.08.30 0 0 12068

Laikusként ezt a márkát ismerem megbízhatónak, tapasztalat híján, mert a google ezt mondta. De bármire nyitott vagyok. Ezért fordultam Hozzátok. :) Ha van praktikusabb/olcsóbb, esetleg praktikusabb-olcsóbb, szívesen veszem a tanácsotokat. :)

Előzmény: FaZo 76 (12067)
FaZo 76 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 12067

Biztos, mindenképp Dicket akarsz venni háztartási acélnak?

 

Egyéb más vasak is vannak elfogatható áron, otthoni használatra.

Előzmény: petitanar (12064)
petitanar Creative Commons License 2017.08.30 0 0 12066

Szia! Köszönöm, megnézem őket!

Előzmény: msujy (12065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!