Keresés

Részletes keresés

Baxter1965 Creative Commons License 1 napja 0 0 12547

Kedves Dezső!

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni a régi Savaria daráló felújításához. Tudna adni valamilyen elérhetőséget?

 

Üdv Varga János

 

Előzmény: Dezső1959 (11935)
MikkaMakka321 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 12546

Sziasztok!

 

Tiszasas környékén nem tudtok olyan böllért aki vállal háznál bérvágást? 

Téli kaland Creative Commons License 2018.03.21 0 0 12545

Helló mindenkinek! Segítségetek kérném sonka ,szalonna , csülök füstöléssel kapcsolatban.. ki hogy csinálja? meddig füstölni lassú füstöléssel? Én száraz sózást végeztem, csülök, szalonna , karaj hús kb 3 hete áll sóban, sonkával még várnék kb 2 hetet. Meddig kell áztatni füstölés elött? hányszor kell vizet cserélni aztatáskor?Esetleg + infó? szivessen fogadom! Tudom unalmas a téma , de köszönöm elöre is a válaszokat!

Hadvezér Creative Commons License 2018.03.12 0 0 12544

Nálad a pont!

Előzmény: öreg_néne_b (12543)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.03.12 0 0 12543

Én már befejeztem a füstölési szezont, ilyenkor már nem sózok semmit. Meleg van már...

Hadvezér Creative Commons License 2018.03.12 0 0 12542

Szia! Nagymamámtól örököltem, szerintem Ő is, legalább 100 éves recept :-) : 10 l vízhez 2 kg só, 3 deka salétromsó, 2-2 deka borókabogyó (fenyőbors az eredeti recept szerint), koriander, 3-4 babérlevél, 1 fej fokhagyma. Mindezt megfőzve, hűtve, szűrve, sonkát, szalonnát 2 hétig pácolva.

 

Kicsit szkeptikus vagyok: évekig készítettem, Anyósomékat idegállapotba kergetve a főzés közbeni szagokkal (Náluk csak só dívik), 3 hétig 2 naponta forgattuk (3 hét csak sóban érlelés után), és az ízén semmi különbséget nem éreztem. Azóta maradunk a sima sózásnál. A sonkát is ugyanannyi ideig kellene pácolni, mint a szalonnát? Na mindegy, szerintem próbáld meg, mondjuk a fele mennyiségnél, és ízleld figyelmesen, aztán oszd meg itt az eredményt. :-) 

Előzmény: molnartom (12540)
Rchárd89 Creative Commons License 2018.03.12 0 0 12541

Ha csak zsírszalonna hús nélkül akkor felesleges felönteni, hagyd nyugodtan szárazon, ha húsos szalonna akkor 2 nap múlva már lehet rá önteni sós levet, bár nem tudom mennyire sóztad meg, mert ha nem sajnáltad akkor elég rá a 16-os sós lé ( 10 liter vízbe 1,6 kg só), ha csak beleforgattad a sóba és filmréteg szerűen tapadt rá akkor 20-as sós lé (10 liter vízben 2 kg só). Páclé meg nagyon sok féle van, mindenki másra esküszik, én nem használok konkrét páclevet, hanem közvetlen sózás után a péppé turmixolt fokhagymát "rádobálom" , utána pár szem mustármag, és ezt hagyom 2 napig állni, h a sót beszívja az anyag, majd 2 nap múlva öntöm rá a sós levet.

Előzmény: molnartom (12540)
molnartom Creative Commons License 2018.03.12 0 0 12540

Üdv mindenkinek!

Egy kis tanácsra lenne szükségem.

Tegnap besóztam 12db szalonnát. Hány nap múlva érdemes páclével felönteni?

Van esetleg valakinek egy jól bevált páclé receptje? Ezt a sólét majd le kell önteni előtte?

Köszönöm szépen.

Rchárd89 Creative Commons License 2018.03.12 0 0 12539

Pont ez a problémám sajna, h a gázszerelvény boltban sem kapok ilyenfajta szabályozó szelepet, de lehet csak én vagyok béna a keresésében :)

Előzmény: Boarhunter (12538)
Boarhunter Creative Commons License 2018.03.11 0 0 12538

Ahhoz szerintem kurvadrága, hogy csak a szabályzó részt használd.

Megveszed, aztán elolvasod, hogy csak a hozzávaló reduktorral javasolják a használatát. Egyébként a csatlakozója is ahhoz passzol, nem megy rá a palackra. A reduktor vagy nyolcezer forint.

A "szabályzója" egyrészt egy tekerőgomb amivel el tudod zárni, másrészt egy karos, rugós szelep amit ha behúzol, akkor tolja a gázt ezerrel, ha elengeded akkor "gyújtóláng" üzemmódba áll. Szerintem ezeket a cuccokat egy gázszerelvény üzletben is össze lehet szedni.

Előzmény: Rchárd89 (12537)
Rchárd89 Creative Commons License 2018.03.11 0 0 12537

Az nem érdekes, h milyen a cső és a fej rajta, azt le tudom vágni és hegeszteni vagy forrasztani rá egy normálisabbat, engem lényegében az a szabályozó része érdekelne, amivel a gázt tudom szabályozni vele, mert akkor nem kell a palackot tekergetni és lehet vele egyedül dolgozni.

Előzmény: Boarhunter (12536)
Boarhunter Creative Commons License 2018.03.09 0 0 12536

A rothenberger alapvetően nem disznóperzselésre hanem tetőszigetelések, hasonlók melegítésére készült. Ezért úgy van méretezve és kialakítva hogy a talajt baromi kényelmesen lehet vele sütögetni de a disznóhoz emelgetni nem annyira jó csuklóból emelgetni a hosszú csóragot. Vettem egyet a télen de sanszos, hogy le fogom rövidíteni a szárát.

Hozzátartozik a dologhoz, hogy legendásan béna vagyok a perzseléshez szóval nem mfeltétlenül az én véleményem a mérvadó...

Előzmény: Rchárd89 (12535)
Rchárd89 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 12535

Üdv mindenkinek. A Rothenberger gázperzselővel van valakinek tapasztalata, hogy mennyire jó? A régi perzselőm már elöregedett és nem találok hozzá sehol szabályzószelepet, és csak ezen a Rothenbergeren van ilyen. Köszi a válaszokat.

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.02.22 0 0 12534

Miért ne lehetne? Korábbi gazdája szerette volna felakasztani...

Előzmény: pintjano (12532)
tall vkt allied assault Creative Commons License 2018.02.21 0 0 12533

Számit valamit, hogy nincs rajta króm bevonat?

Jobban lehetne fenni vele ha lenne rajta?

pintjano Creative Commons License 2018.02.21 0 0 12532

Akkor nem lenne karika a végén...

üdv PJ

Előzmény: tall vkt allied assault (12531)
tall vkt allied assault Creative Commons License 2018.02.21 0 0 12531

Lehet, hogy reszelő?

tall vkt allied assault Creative Commons License 2018.02.19 0 0 12530

tall vkt allied assault Creative Commons License 2018.02.19 0 0 12529


tall vkt allied assault Creative Commons License 2018.02.19 -1 0 12528

[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=340IMG_20180219_111114.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/02/19/340IMG_20180219_111114.jpg[/img][/URL]

 

Sziasztok.

Ezt kaptam egy rokonomtól, fenőacél lehet? 

Megtakaritottam és elég jól lehet vele fenni.

Mit gondoltok?

Butcher88 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 12527

:-)

Előzmény: Kistutas7 (12525)
Zernovics Creative Commons License 2018.02.18 0 0 12526

E-mailben érdeklődj.....

Előzmény: Fecóóóóóóó (12524)
Kistutas7 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 12525

Szia!

Szóval Neked sikerült megvenned előlen :D

Követtem én is, csak mire sor került volna rá, hogy megveszem addigra levették :(

Egy biztos, hogy jól jártál ;)

Előzmény: Butcher88 (12430)
Fecóóóóóóó Creative Commons License 2018.02.14 0 0 12524

Szia!
Mi lenne az ára, mire cserélnéd?

Előzmény: Zernovics (12523)
Zernovics Creative Commons License 2018.02.12 0 0 12523

Sziasztok!

 

Dick multicut acélomat - új, decemberben vásárolt - árában elcserélném vagy eladnám. 

 

Érdeklődni:

urbanjanos1960@gmail.com

 

Köszönöm,

Zernovics

Fecóóóóóóó Creative Commons License 2018.02.12 0 0 12522

Ez jó kérdés, mert hozzám már használtan került, egy öreg hentes hagyatékából. Az sem kizárt, hogy már ő is használtan szerezte valahonnan. Pár kés biztosan lecsúszott már rajta...

Előzmény: tall vkt allied asault (12521)
tall vkt allied asault Creative Commons License 2018.02.11 0 0 12521

A Dickoron kb hány év allat kopot el?

 

Fecóóóóóóó Creative Commons License 2018.02.11 0 0 12520

Egy használható durva acélt ajánlhatnátok nekem is, úgy 15-16-ig lenne rá keret. Flexi kést is jó volna ha fogná rendesen. Sajnos az öreg dickoron már eléggé elkopott és inkább a polír kategóriába került.

Boarhunter Creative Commons License 2018.02.11 0 0 12519

Egy kb.huszonöt éves Zwilling. Még egyetemista koromban vettem a Wiener Neustadti vagy Bécsi metróban.

Nem kell kidobni, ujjbegynyi felületen marta meg a rozsda...csak bosszant, hogy én negyedszázadon át vigyáztam rá az asszony meg simán elcsúfítja. :-(

Előzmény: tall vkt allied asault (12517)
FaZo 76 Creative Commons License 2018.02.11 0 0 12518

Attól, még hogy foltos lett az acél nem kell kidobni!

Ha nem túl gyakran ismétlődik meg eme beavatkozás, akkor még elég sokáig lehet használni.

Karbon kések is feketednek, patinásodnak, vannak fanok akik direkt siettetik ezt a folyamatot(citromlében, kólában, mustárban pácolják, stb.)

Használat után eltörölve, nem elmosva, elrakva sokáig használható marad még az!

Előzmény: Boarhunter (12515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!