Keresés

Részletes keresés

Salétrom Creative Commons License 2004.12.12 0 0 119

Kedves kékbarisnya,

két tévedésed szeretném korrigálni. Úgy is mint egy olyan magyar állampolgár, akinek a családjában több erdélyi is van ( két nagybácsi, sógornőm, stb. ) 

1.) Hogy lehet vki magyar állampolgár, ha nem jön át pucér fenékkel? - kérded. Nos, a pucér fenék úgy húsz évvel ezelőtt volt érvényes. Akkor ugyanis a hivatalosan kitelepülő erdélyiek 70 (hetven) kilogramm csomaggal jöhettek át a határon. El tudjátok képzelni: 70 kiló, egy élet-újrakezdéshez. A nyolcvanas évek végén ( konkrétan 1988-ban ) jött a sógornőm, ő például már egy tehervagonnyi cuccot hozhatott hivatalosan: bútor, hűtőszekrény, teljes ruhatár, könyvek. Persze mindenre kifizette a vámot, de áthozhatta a háztartását.

2.) ...de nehogy véletlenül jöjjön ide bárki, akinek itt emberibb lenne élni, mint otthon. - mondod. Azt hiszem, a népszavazás nem azokról szólt, akik ide akarnak jönni, hanem azokról, akik - anélkül, hogy akár egy szalmaszálat keresztbe tettek volna - Székelyudvarhelyen, Szabadkán vagy Nagyszőlősön hátradőlnek a székükben és várják a postást, aki ajánlott levélben hozza nekik a magyar állampolgárságot igazoló útlevelet. Aki ide akar jönni, itt akar dolgozni, itt akar adót fizetni és itt akar szembenézni a hülyébbnél hülyébb hazai pártok prominenseinek kormány- vagy ellenzéki ténykedésével, elviselni ennek minden következményét - na ezek jöhetnek és jönnek is. Hála Istennek! - teszem hozzá gyorsan. Mert kevés dolgoban értek ugyan egyet Kövér Kötél Lászlóval, de abban mindenképpen, hogy inkább magyarajkúak, magyar kötődésűek, magyar kultúrájúak jöjjenek, mint ázsiaiak, afrikaiak vagy akár szlávok.

Csókollak.

Előzmény: kékbarisnya (118)
kékbarisnya Creative Commons License 2004.12.11 0 0 118
A Kos jegyében születtem, kitartó fajta vagyok. És azon sértődök meg, amin akarok. Azon nem, hogy kiforgatjátok a szavaimat. Az volt a kérdés, hogy lehet vki magyar állampolgár, ha nem családegyesítéssel, itteni munkavállalással, vagy házassággal. Csak konkrét példával szemléltettem, hogy meg is értsétek. De ha az a célotok, hogy a szavaimba kössetek bele, állok elébe. Hogy lehet vki magyar állampolgár, ha nem jön át pucér fenékkel? Az a bajotok, hogy nem kunyizik? Akkor szimpibb lenne? Vagy az a baj, hogy így is túl sokan vagyunk áp-k? És főleg az, hogy ezek között kevés az adófizető? Akkor ezt mondjátok. Túl sokan vagyunk, igaz? Igaz, hogy évről évre többen halnak meg, mint amennyien születnek, de nehogy véletlenül jöjjön ide bárki, akinek itt emberibb lenne élni, mint otthon. (Most ugyan már ezzel az illuzióval leszámoltak).
Előzmény: mamami (117)
mamami Creative Commons License 2004.12.11 0 0 117
"Az ismerősöm ide akart jönni férjhez (özvegy volt), nem sikerült, ide akarta nősíteni a fiát, nem sikerült" Hát ha nem akarták feleségül-férjül venni,nem értem,mi köze ehez a nagyhatalmaknak.Talán csak arra ment ki az egész házasodás,h má akart lenni,és a kiszemelt házastársak idejekorán rájöttek.Persze a má pusztán érzelemből kő,védő kar meg himnusz,ez hiányzott nekik.Sztem is benne van a politikai elit a gátlás nélküli áp-t szerzés lassításában , minden oldalról.A ktgvetés így is imbolyog,nem hiányzik még több ht-i szemérmetlen fejő,elég a sok pofátlan nyugdíjas.
Előzmény: kékbarisnya (113)
kakookktojas Creative Commons License 2004.12.11 0 0 116

"ide akart jönni férjhez"

Én itt élek már elég régóta. Nem ide akartam jönni férjhez. Úgy hozta a sors, hogy egy magyarországi magyar lett az életem párja és itt maradtam.

Ha nem úgy hozta volna, akkor 3 lehetőségem maradt volna Szlovákiában:

1. szlovákiai magyar lenne az illető

2. szlovák lenne az illető

3. vénlány maradok 

Előzmény: kékbarisnya (113)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.11 0 0 115

/off

útleágazódás:

Ma visszaolvastam, és lehetségesnek tartom, hogy félreértettük egymást. Ahogy sejtem, te úgy értetted a szavazás elõtt kifejtett tevékenységemet, mintha "kampányolnék" az igen mellett (talán nem olvastad el, amiket korábban írtam), és most csak a csalódottságodnak akartál hangot adni, hogy mégsem mentem el szavazni. Én az egészet úgy éltem meg, mintha a hitelemet akarnád szándékosan rontani, ezért reagáltam úgy, ahogy reagáltam: durván.

Mivel lehetségesnek látom, hogy az egész polémia egyszerû félreértésen alapul, és mert teljesen offtopic is volt, javaslom, hogy töröltessük a moderátorokkal az egészet, amennyiben te is egyetértesz.

Előzmény: Apokrif (82)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.11 0 0 114

Ehun-e!

Kártyaparti.

3-an jáccák, pízüket SAJÁT pízükt teszik bele, versengenek.

Kibic a körön kívülről kukkol-belekakukkol a játékosok dolgába.

Azok ott a sajátjukat bukják el, akik veszítenek, ha a zsebredugott kézzel vigyorgó, tétet be nem tevő belevaúzására megzavarodva rosszol döntenek!

Kakukk mög nagyot koppan, mikor a nyertes besöpörve a moneyt, bebaffa előtta a díszes-faragott kaput!

Előzmény: kakukkboy (111)
kékbarisnya Creative Commons License 2004.12.11 0 0 113
Nézz utána, mivel jár, ha vki határon túli magyar itt akar élni, letelepedni, állampolgár lenni. Az ismerősöm ide akart jönni férjhez (özvegy volt), nem sikerült, ide akarta nősíteni a fiát, nem sikerült. Nem akarta otthagyni egy élet munkájával megszerzett javait, átjönni, menedéket kérni, kuncsorogni, aztán vagy megkapni, vagy nem az állampolgárságot. Nincs neki anyaországi rokona, de magyar állampolgár szeretne lenni. Ő nem tehet arról, hogy rajzolták meg a nagyhatalmak az ország határait. Egy csomó ország sikeresen rajzolta újra a határokat, itt nem volt erre igyekezet. (Hol volt pl. Szlovákia 1920-.ban?)  Itt mé azt sem lehetett megvalósítani, hogy aki kettős állampolgár akar lenni, lehessen. És ebben benne van nyakig a mai politikai elit.
Előzmény: kakookktojas (108)
kakookktojas Creative Commons License 2004.12.11 0 0 112
Na erre mondják némelyek azt, hogy irigyek vagyunk. Sajnáljuk tőlük.
Előzmény: mamami (109)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.11 0 0 111
Mingyá, csak mögkeresöm a tűzkőt, mög a taplót!
Előzmény: kakookktojas (102)
mamami Creative Commons License 2004.12.11 0 0 110
Lehet,bocs,de akkor sem ködösítés,amit írtam.
Előzmény: összecsórt fontok (107)
mamami Creative Commons License 2004.12.11 0 0 109
""Trianon után ide kerültünk, itt is maradunk" - mondják határozottan. De azért néhány, az állampolgársággal járó kedvezménynek örültek volna. Egyikük barátnőjét Budapesten operálták, minden magyar állampolgárnak ingyen végezték a beavatkozást, nekik viszont fizetniük kellett, amit a fiatalember igazságtalannnak érez."(Origo).Ahoz képest az én gyerekemet többévi saját TB befizetés után magánkórházban kellett megműttetni százezrekért,ha nem akart sorára várni hónapokig.(nem életmentő műtét,"csak" betegállományhoz kötött).Most még csak az a néhány milliónyi (mert ugye ,elég egy felmenő,rögtön magyar áp az egész család-ha megéri,naná,h igénybe veszi,akinek lehetősége van rá) potenciális beteg hiányzik,aki áp jogon követelheti az ellátást.
Előzmény: kakookktojas (108)
kakookktojas Creative Commons License 2004.12.11 0 0 108

Szíved joga volt igennel szavazni!

Nekem csak az alábbival van némi fenntartásom:

...nem akar a meztelen fenekével áttelepülni, viszont magyar állampolgár szeretne lenni.

Félve kérdezem, nincsen itt összekeverve a gizike a gőzekével?

Előzmény: kékbarisnya (105)
összecsórt fontok Creative Commons License 2004.12.11 0 0 107

Mást olvastál, mint amit írtam. Nem baj.:)

Előzmény: mamami (106)
mamami Creative Commons License 2004.12.11 0 0 106
Talán nem kellene a bűnözést összemosni román-magyar-erdélyi témával.(bizti,h a határok könnyebb átjárhatóságával a gyilkosok is könnyebben jönnek-mennek,de remélem,még mindig csak elvétve akadnak minden nációban).Sztem a beteg elme,gyilkolás nem nemzetiségfüggő.
Előzmény: összecsórt fontok (104)
kékbarisnya Creative Commons License 2004.12.11 0 0 105
Kakukk!
Van olyan jó barátnőm, aki nem él tömbmagyar területen, de nem akar a meztelen fenekével áttelepülni, viszont magyar állampolgár szeretne lenni. Neki csak az a választása volt, hogy megkérjen pl. engem, szavazzak igennel a népszavazáson. Megtettem, nem győztünk, de attól én még sem hülye nem vagyok, sem rosszindulatú. Így véltem helyesnek. Ő Aradon él, régóta (születésétől) kisebbségben, de nem akart elmenekülni. Magyar akar lenni, akár ideát is, de nem menekültként. Szeretem őt, átérzem a helyzetét, és annyit tudtam tenni érte, hogy igennel szavaztam. Neki hátránya volt abból, mikor a Székelyföld autonóm terület volt, mondjuk a Ceausescu előtti időkben, most is az lenne, azt hiszi, tapasztalatai alapján. Sztem nem ő az egyetlen ilyen román állampolgár, nem beszélve arról, hogy Trianon alkalmával nemcsak Románia nyert korábbi magyar területeket. Kárpátalján és Délvidéken is élnek ismerőseim. Senki sem rokonom, de sokan a testvéreim. Ezt akartam az igen szavazatommal kifejezésre juttatni. Nem hiszek az Európai Nagy Egyesülésben, nem hiszek a határok ellégiesülésében, nem érzem a globalizáció előnyeit. Magyar szavazópolgár vagyok, éltem az alkotmány biztosította jogaimmal, sőt, aláírtam a népszavazási kezdeményezést is. (Nem ez volt az első, valószínűleg nem is az utolsó), amit támogattam. nem érzem úgy sem, hogy átvágtak/csőbehúztak. Ennyi lehetőségem volt, hogy ne értsek egyet a jelenlegi külpolitikával, megtettem. Hogy jön bárki velem egyenrangú polgár ahhoz, hogy azt mondja, bután cselekedtem? Így láttam helyesnek, passz. Más meg máshogy. Arról szól a demokrácia, hogy elmondhassuk a véleményünket. Akkor is, ha más a hivatalosak álláspontja, sőt.
Előzmény: kakookktojas (96)
összecsórt fontok Creative Commons License 2004.12.11 0 0 104
Tegnapi hír, hogy megerőszakoltak, és megöltek két nőt. Az elkövetők, román állampolgárok voltak. Nem tudni, hogy románok, vagy erdélyiek; ezt a hírekben soha nem hangsúlyozzák; ezzel is az előitéleteket erősítik. on. Akik már letelepedtek Magyarországon, ők is gondolkozzanak el; mindent megtettek, hogy a többségi társadalom előitéleteit lebontsák?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.11 0 0 103

Itt van egyébként a teljes cikk, HJM kartács volt szives betenni:

http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=40340152&t=9117860

Szeruntem nagyon érdekes írás. Érdemes elolvasni.

Előzmény: mamami (94)
kakookktojas Creative Commons License 2004.12.11 0 0 102

Világosíccsá, taníccsá, kéééérlek:)))

Előzmény: kakukkboy (99)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.11 0 0 101

Hát tudod gyakorlatilag igen azt hiszem.

Mindenki a lelkiismerete szerint szavazott és ez így van jól.

Be kéne már fejezni ezt az utólagos hisztit mindenkinek.

Előzmény: kékbarisnya (93)
kakookktojas Creative Commons License 2004.12.11 0 0 100

Te már kikeltél valahol:) Én még csak készülődök...

Előzmény: kakukkboy (97)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.11 0 0 99
"...

4. magyar állampolgár, de úgy érzi, nem az történik az országban, amit ő szeretne, ezért bele akar szólni az ország kül- és belpolitikájába

Hát én is sokszor érzem úgy, hogy nem az történik amit én szeretnék...De a demokrácia játékszabályait is el kell tudni fogadni..."

Kibicnek kuss!

Az szójjon be, akinek a bűrére megy a parti!

kakukkboy Creative Commons License 2004.12.11 0 0 97

Ez NEM az enyém!!!

:o)

kakookktojas Creative Commons License 2004.12.11 0 0 96

Ne haragudj kékharisnya, én nem tartalak hülyének. Csak kértem, olvasd el még néhányszor.

Nekem elég sok olyan ismerősöm van, aki

1. Romániában él, de nem tömbmagyar területen, ezért neki semmit sem jelent (vagy éppen rosszat az autonómia)

Semmit vagy rosszat? Ezt meg én nem értem.

2. nem él Romániában, de magyar és szeretne magyar állampolgár lenni

Települjön át, megteheti most is.

3. magyar állampolgár, de szeretné a határon túliakat magával egyenértékűnek tudni,

Lehetett igennel szavazni a népszavazáson. Vagy rosszul emlékszem?

4. magyar állampolgár, de úgy érzi, nem az történik az országban, amit ő szeretne, ezért bele akar szólni az ország kül- és belpolitikájába

Hát én is sokszor érzem úgy, hogy nem az történik amit én szeretnék...De a demokrácia játékszabályait is el kell tudni fogadni...

Ezek velem együtt mind hülyék, akik belsétáltak egy csapdába, vagy csak gondolkodó lények, akik szavazni, dönteni akartak, csak éppen nem nyertek?

Nem mind hülyék. Gondolkodó lények, akik szavazni, dönteni akartak. És besétáltak a csapdába.

Előzmény: kékbarisnya (93)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.11 0 0 95

Hááát?

Patru Bani secus ügynök alaposan kitett küldetése sikeréért!

Mostmár azonban nekünk kellene elküldeni sürgősen a búsba, mielőtt a "Minden jó ami rossz!" gyakorlatot folytató Fmszp szétveri körülöttünk az országot is!

Előzmény: AliceCsodaországban (92)
mamami Creative Commons License 2004.12.11 0 0 94
Köszi,világgá futok ettől a béna szszerkesztőtől.A szösszenet igazságtartalmát úgysem fogjuk soha megtudni,de bőven belefér a román mentalitásba.Igaz-nem igaz,Patrubányt mindenképpen alaposan tökön rúgnám.
kékbarisnya Creative Commons License 2004.12.11 0 0 93

Alice!
Miután te voltál az egyetlen, aki nem vontad kétségbe a felfogóképességemet, tőled kérdezem, szted csak az erdélyi magyarok Székelyföldön élő részéről szólt a népszavazás? Nekem elég sok olyan ismerősöm van, aki

1. Romániában él, de nem tömbmagyar területen, ezért neki semmit sem jelent (vagy éppen rosszat az autonómia)

2. nem él Romániában, de magyar és szeretne magyar állampolgár lenni

3. magyar állampolgár, de szeretné a határon túliakat magával egyenértékűnek tudni,

Ezek velem együtt mind hülyék, akik belsétáltak egy csapdába, vagy csak gondolkodó lények, akik szavazni, dönteni akartak, csak éppen nem nyertek?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.11 0 0 92

Leírom neked tagoltan, mert úgy sokkal világosabb.

(Mellesleg egyetértek az idézetben foglaltakkal.)

A nagy összeesküvés elmélet ,

avagy hogyan borítsuk bele a magyarokat a saját nagymagyar csapdájukba.

A románok egyszerre két figyelmeztetést kaptak ebben az évben . Egyet az EU-tól a kisebbségekkel kapcsolatban ( EU néppárti vizsgálat kisebbségi ügyben ) egyet a várhatóan 2006-ban hatalomrakerülő Fidesz részéről ( Kövér László –HARC !).

Valahogy ki kellett fogni a szelet a vitorlából , és el kellett tűntetni az automónia-törekvést a napirendről. Mit is kell tenni hogy az erdélyi magyarok ilyen irányú törekvése porszemmé váljon ? Fel kell vetni a kettős állampolgárság kérdését !! Meg kell találni azt az embert aki felvállalja az erről szóló magyar népszavazást ! Potom pénz ! Aki magyarországi magyarként ellene van az hazaáruló , aki mellette az igaz hazafi !!

Tehát az igaz hazafiak a román vezetés óhaja szerint , soha többé nem hozzák szóba Erdély automóniáját , mert okafogyottá válik a kettős állampolgársággal . Nincs többé magyar föld Erdélyben , nincs “ VISSZA TRIANNONT “ , a pártok békésen megfojtják egymást Budapesten . Erdély a fiatalság áttelepülése miatt kiürül , tíz év és magyar szó sem hallatszik. Illetve aki megszólal azt pofán verik. Az eddig támogatott magyar egyetemeken a dák történelmet tanítják , Hunyadi János újra nagy román hőssé válik , és Visegrád tényleg Bukarest külső lesz (á,lá Hofi ). Előre a nagy román csapda bezáródásért !! És ha az igen győz abba belebukik az MSZP !

Tényleg csak ők ??

Előzmény: mamami (86)
mamami Creative Commons License 2004.12.11 0 0 91
Ha nem tűnt volna fel , idézet,nem én írtam és nem tartottam feladatomnak a lektorálást.(ezen a gyöngus gépen nem lehet szerkeszteni,sajnos,ömlik minden).Ha nem érted,hát nem,attól még vígan élhetsz.Legfönnebb a tanítónénidnek tehetsz szemrehányást,ha nem tudsz egy -bármilyen-szöveget értelmezni.
Előzmény: kékbarisnya (87)
kakookktojas Creative Commons License 2004.12.11 0 0 90

Hát akkor olvasgasd még, mert ez az egyik leglogikusabb érvelés, amit eddig olvastam.

Mellesleg, ha a népszavazás végeredménye ismeretében sem érted, miről beszél mamami, akkor valmi probléma lehet nálad.

Előzmény: kékbarisnya (87)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.11 0 0 89
Fél érték.
Előzmény: Törölt nick (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!