Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 30 perce 0 0 123015

Nem tudom az ősznek köszönhető vagy minek, de az imént kinéztem és vagy 4-5 rigót láttam "legelészni" a kertünkben. Szoktak itt mindig lenni, de az utóbbi időben eltüntek.

Holnap még szép lesz az idő, lehet még menni a diófák alá. Ma elblicceltem a mosást, holnap még gyorsan kimosom az utólját, aztán jöhet a tél. Hivatalos jelentések szerint igen nagy cidri jön a jövő héten.

Ma Lényem állt sorban a hentesnél, közben én megvettem minden egyebet. patika, DM, zöldséges. Ismerkedett is az előtte állóval. Kiderült, hogy a 70-nek kinéző úr rendszeresen jön ehhez a henteshez Győrből!!! Szerinte ilyen jó árut nem kap máshol.

Előzmény: NagyonI (123014)
NagyonI Creative Commons License 3 órája 0 0 123014

Ennyire már nem lesz szép. De mi majd találunk benne szépet:::)))Sétálok is egy nagyot izibe. Rengeteg virágot szedtem a réten.Hát elviszem egy kicsit arrébb. 

 

A grízfelfújtam isteni lett. De senki sem kért belőle. Pedig a külcsínja is remek... Baracklekvárral meg egyenesen isteni!! Marad holnapra is nekem, amikor már kicsit magányosabb lesz az ebédem.

 

Nagyon jól sikerült az utolsó kint szundizásom is. Micsoda illata van a napnak!!!!!Tudtátok?????

Előzmény: Jolimama (123013)
Jolimama Creative Commons License 4 órája 0 0 123013

Nem rossz menű, szeretem a tökfőzeléket, a friss zöldbabot is.

 

A reményt nem adjuk fel :-) Lehetne még szép napos idő egy jó darabig.

Előzmény: Boszorka (123012)
Boszorka Creative Commons License 9 órája 0 0 123012

Lényem tegnap megelepett pucolt vágott zöldbabbal. Remélem még nem túl öreg, valamint tökkel. Most mehetek a henteshez, hozzá való husokért. Más terv volt a hétvégére, de az megy a mélyhűtőbe.  Azután meg be a városba, külföldi ujságokért.

A jó időnek sajnos vége lesz, de emlékszem én napos novemberre is. Reménykedjünk.

Előzmény: Jolimama (123011)
Jolimama Creative Commons License 9 órája 0 0 123011

Szép napot Neked is :-)

Gondoltam én is arra, hogy elmegyek egy kicsit a természetbe, de inkább választom azt, hogy az erkélyen élvezem a napsütést :-)

Kenyerem meg sül a kenyérsütőben, nem fontos elmennem, hogy vegyek :-)

Előzmény: NagyonI (123010)
NagyonI Creative Commons License 11 órája 0 0 123010

Könyvtárunk is elkezdte megemelékezési sorozatát 56-ra.F ilmvetítésekkel, s az életben lévő színész(ek)kel emlkezik,.Miután az első film egy nagy kedvencem, a Szerelem Makk KÁroly rendezésében volt, nem bírtam magammal, s elmentem. Nagyon sokdzor láttam a filmet, meggyőződésem, hogy minden díj, amit kapott, megérdemelt volt. És Cannesban, Chicagóban és természetesen nálunk is aratott . Ma is aktuls, ma sem porosodott be egyetlen filmkockája sem. Tegnap is egész nap ennek bűvöletében tengettem napomat. Örülök, hogy elmentem. Sokan voltunk. Nagyon élvezetes voltaz utána következő beszélgetés is, el is gondolkoztam azon, hogy el kellene a következőre is mennem. De hát a munka....

 

Ma Ittek jönnek ebédezni (a tavaly decemberben elhunyt barátnőm mindig így mondta: ebédezni::))), s miután kettőt dolgzom délelőtt,korán kellett kelnem, hogy időre elkészüljek. Ittem ugyanis a hétvégén nagy munkára van fogva. A népszavazás sok embernek ad munkát. Így közvetve nekem is: csipkednem kell magam, hogy mire megjönnek az uszodából, tálalva legyen. Na persze én sohasem készítek több órai előkészületeket igénylő fogásokat. Ma sem teszem. 

 

Talán ma utoljára tisztelem meg a még szomorúbb diófákat látogatásommal. Remek nyár volt, remek szeptemberrel!! Már ami a hintaágyazást illeti. 

 

Szép napot!!! Neked is, Jolimama!!:::)))

Boszorka Creative Commons License 21 órája 0 0 123009

És, amugy minden jó? Az idő azt hiszem igen.

Előzmény: gepesz (123008)
gepesz Creative Commons License 23 órája 0 0 123008

Olvastam. Móricz Zsiga bácsit.

Előzmény: Boszorka (123007)
Boszorka Creative Commons License 26 órája 0 0 123007

Mielőtt utazol, olvassál!

Előzmény: gepesz (123005)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 123006

A házunk mellett van egy park, szép. Nem régi, de mikor csinálták meghagytak benne néhány nagyon régi fát. Viszont fent a városban a Soriano (főutca) mellett van egy tényeleg gyönyörű park, aminek a kezdetei az 1700-as évekre nyulnak vissza. Az egyik (kisebbik) szökőkút is nagyon régi, a növényzet meg kicsit őserdős. A jelenlegi márvány burkolat az utakon, kb. 20 éve készült. Volt Marbellának egy fantasztikus polgármestere, aki rengeteget szépített a városon. A végén sajnos valami korrupciós dolog miatt börtönbe került, de az érdemei elvitathatlanok.

Előzmény: gepesz (123005)
gepesz Creative Commons License 1 napja 0 0 123005

Fázik a fene -20 °  -ig.  Inkább bolondul szeles idő van. és nagyon párás. Tegnap kitettem a teraszra a törölközőt. Nyirkos maradt. Hideg már a víz. Nem kellemes. :-(( Neked való és az észak németeknek. Valamelyik nap elmegyek Marbellára, csak még egy, két nap, hogy legyen kocsim.

Előzmény: Boszorka (123004)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 123004

Biztos fázik, azért nem fürdik.:-)

Előzmény: NagyonI (123003)
NagyonI Creative Commons License 2 napja 0 0 123003

Gepesz!! Fürgyé má le::))) 

Előzmény: Boszorka (123002)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 123002

Akkor fürödjél ma!

Csomagok ott mindig lassan jöttek, csak az idén nem. Igaz egy ajtón kellett bemenni egy extra helyiségbe, ahol csak 2-3 szalag volt, de pillanatok alatt jött is a csomag. Nem győztem csodálkozni.

Előzmény: gepesz (123001)
gepesz Creative Commons License 2 napja 0 0 123001

Dehogy fürdök. Sokáig kellett várni a csomagra. Az út nem volt 3 óra. Volt két gyerek, de semmi baj nem volt velük.

jócakát!

Előzmény: Boszorka (123000)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 123000

A ősz mindig szomorú, de legfőképen sötét. Most még ne szoljunk semmit, mert legalább napközben süt a nap. Ma is 3 gép ruhát mostam ki. A harmadik már nem száradt meg rendesen.

Aztán elmentünk ma is, mert tegnap is a müpában voltunk, szóval odamegyünk, jé milyen kevés a nép, talán még korán van. Elmaradt a hangverseny. Egyszer megyek valami könnyű zenére, Juliette Greco lett volna, akkor is elmarad. A guta majd megütött. Állítólag küldtek e-mailt, de nem látom sehol. Pénzt helyben vissza adták. A taxit nem fizették.:-(((

 

Olvasás, jelenleg elsülyedek az ujságokban. Lassan kidobom a sok német ujságot, amit a repülőn szedtem ősssze. Csupa szuper vastag vasárnapi szám, lepedő nagyságban. Este ágyban olvasok leginkább. Nyaraláskor, akár egész nap, mert nincs tv. Pedig a tv csak este 8-tól van nálam bekapcsolva. Egy ideig volt egy d.u. 6-7 program, de megszünt. Utólag örülök, legalább hasznosabban töltöm az időt.

 

Ma rakott  krumpli volt, maradt holnapra is. Aztán megyek a henteshez és megihletődöm. Mosás is maradt még holnapra is + az összes strand törülközö még mindig Lényemnél van. Nincs időm unatkozni.

 

Fiunk Pá már fürdik a tengerben.

Előzmény: NagyonI (122999)
NagyonI Creative Commons License 2 napja 0 0 122999

Szomorú vagyok a nyár búcsúzása miatt. De hát ez van.. Azon viszont nagyon el tudok töprengeni, hogy miért van az, hogy sokkal rövidebbek a koromban a napok, sokkal kevesebb mindent tudok csinálni::(((

 

Minden nap olvasok, de minden nap csak keveset. Filmnézésre eónem jut időm. Pedig mennyit vettem fel!!!

A főzésre én nem vesztegetek sok időt. általában seperc idő alatt készülőket csinálok. Ma lazanya volt hármunknak, Kisittfiú tojásos nokedlit kért..

És még mindig lehet a még szomorúbb diófák alatt hencseregni. És én teszem. De még hogy teszem!!!

Boszorka Creative Commons License 4 napja 0 0 122998

Sose törödj az álmokkal! Az ember többnyire mindenféle hülyeségeket álmodik. Biztos soha nem fenyegetett a vezély, hogy felmondanak neked. Nekem szörnyű tanárokat adott a sors, de akkoriban azt hiszem csak szörnyünek lehetett lenni. Az apácák rendesek voltak mind, pedig én voltam az egyetlen református tanuló az egész iskolában. Soha nem éreztem rajtuk, hogy utálnának. "Világi" tanárok szerintem ha otthon össze vesztek a férjükkel, azt rajtunk töltötték ki. Sajnos apácákból csak 3 évet kaptam.:-(((

Előzmény: NagyonI (122996)
Jolimama Creative Commons License 4 napja 0 0 122997

Szép napot! 

Az igazi "tanító" élete a tanítás, de tudd élvezni a nyugalmat is. Ha meg van azért pár órád, az csak jó :-)

Kár, hogy az ember nem tudja irányítani az álmait :-)

Előzmény: NagyonI (122996)
NagyonI Creative Commons License 4 napja 0 0 122996

Igen!! Jó. Mármint nekem. Ám az álmom számomra rettenetes volt. Azt álmodtam ugyanis (De utáltam, amikor valaki részletesen elmesélte az álmát.::))))), hogy egyszerűen nem kaptam többé órát. Az igazgatóm úgy látta, vége, öreg vagyok, nincs tovább:::(((

 

Egy volt tanítványom  volt még jelen- de hogy miért pont ő??? gőzöm sincs. Mégcsak nem is ismerősöm a fészen..Néztük egymást, de ő (Zita) nem tudta, hogy nekem a következő napi lesz az utolsó órám.  Mennyire szerettem tanítani!!!!Vajon tudták???? Persze még most is szeretek, de egy csoportot, osztályt vezetni, az azért teljesen más. Odafigyelni, hogy mindenki sorra kerüljön.. Hogy érdekes legyen az órád. Vajon érdekes volt bárkinek is???Nekem igen::::))))

 

Ha az óra végi sorakozónál valaki megjegyezte, hogy de rövid volt ez az óra... nos, akkor neki legalábbis rövid lehetett. Ha valaki odajött, hogy mondjam meg neki még egyszer annak a könyvnek a címét, amiről az órán beszéltem..

 

3-4 éva van mr legalább, amikor levelet kaptam egy extanulómtól. Nem voltam az ofője, de 25 évvel a ballagása után írt nekem, hogy köszöni!!!! Azóta kapcsolatban vagyok vele. De mivel férje nagyon NAGY ember lett (s igen csak a kedvemre valóak a nyilatkozatai), találkozást nem proponálok. (fúj szó:::)))) De 25 év után megköszönte, amire én már alig emlékeztem, hogy nyelvizsgára készülve elhoztam magammal OTTHONRÓL a Végekre, hogy közben is gyakoroljunk!!!

 

És ugyanakkor hány de hány volt tanítványt bánthattam meg akaratomon kívül:::((((

 

Mindezek a gondolatok nem lettek volna, ha az álmomban nem rettegek a munkanélküliségemtől:::))

Előzmény: Boszorka (122995)
Boszorka Creative Commons License 4 napja 0 0 122995

Jó neked! Én maximum a szennyes kupacok közt hencsereghetnék.:-(

Valahol még megvan az egyetlen német nyelvkönyvem, ami ha jól számolom kb. 60 éves. Szerintem a szabályok még ma is érvényesek.

Volt a nyaralóhelyen egy nyilvános, felnőtt játszótér, remek eszközökkel. Le is fényképeztem, valamint megkértem Lényemet, hogy fényképezze le, amint edzem a lábam-térdem. Mondanom se kell, hogy lett néhány kép csak nem az amit kértem.:-((( De irtó ügyes eszköz volt, szerintem. Volt bicikli is, de nem ért semmit.

Jó hír, ma többszöri nekifutásrs sikerült elinditani a fűtést. Hülye szerelők itt voltak, megcsinálták aztán elzárták. Azóta aztán Lényem foglalkozott vele és most megy. Mondtam a közös képviselőnek, hogy a horribilis villanyszámlámat a házra háritom ha nem lesz meg a fűtés.

Szép álmokat!

Előzmény: NagyonI (122994)
NagyonI Creative Commons License 4 napja 0 0 122994

Este is eljöve.....

 

Új szobabiciklim van. 8000 pénzért vettem.Olyan is. De méri a mérhetőségeket.  35 perc tekerés után összesen 180 kalória égett el:::(((((( Na de hát nem elsősorban a fogyás (de az,csak csitt!! ne mondjátok el senkinek:::)))  a cél, hanem a térd edzése. 

 

Isteni volt az idő a még szomorúbb diófák alatt. Gyönyörű napsütésben hencseregtem és élvezkedtem a betűkkel. Sikerült végre egy nagyon friss (ha a 4 éves tankönyv még frissnek mondható) tankönyvet olcsón megvennem. Ma ebből képeztem magam tovább. Hát van mit képződnöm. Van biza:::((

 

Jó éjt!!! 

Boszorka Creative Commons License 4 napja 0 0 122993

Fiam Pá!

 

Ezt keresd ha arra jársz. Háttérben a tenger, csak nem látszik.

Boszorka Creative Commons License 5 napja 0 0 122992

Lesz nagyon hosszú 1-2 napon belül.  Természetesen volt egy sivitósunk. Idönként megszólalt, mintha gombnyomásra tette volna. Út amugy jó volt. Egy óra után indult a gép és 7 után voltunk Pesten. Zürichben szálltunk át, ahol pont elég volt az idő csoki és campari vásárlásra.

Különben Malaga - Zürich kétóra 30 perc,, Zürich - Bp. másfél óra. Kiolvastam az összes ujságot utközben.

 

Előzmény: gepesz (122990)
Boszorka Creative Commons License 5 napja 0 0 122991

Persze hogy be. Én is tegnap este értem haza. Majd amoda is írok, csak kicsit össze szedem az eszemet. Nagyon kiváncsi vagyok az élményeidre, pozitivra negativra egyaránt.

Előzmény: ketyo61 (122989)
gepesz Creative Commons License 5 napja 0 0 122990

Szűkszavú vagy. Lesz Marbella hosszú?

Jól utaztatok? Csemete nem ordított a közeletekben?

Hol szálltatok át és hány órás volt a repülő út?

Mennyi idő volt a két gép között?

Előzmény: Boszorka (122988)
ketyo61 Creative Commons License 5 napja 0 0 122989

Megjöttem, remélem azért olvasni benézel...;-)

Előzmény: Boszorka (122988)
Boszorka Creative Commons License 5 napja 0 0 122988

Két év a te korodban semmi. Ahogy Hofi mondaná bakfity. Ilyen felvonulosdikat soha nem szerettem. Most meg hülye vagyok. Az itthoni tasztaturám más mint az uti. Első héten ott keresgéltem az ékezetes betüket, most meg itthon. Ja és hideg van. Mint megtudtam két hónapja képtelenek voltak teljesen megcsinálni a fűtést. Most mindhárom villanykályhámat üzembe helyeztem.:-(

Állitolag holnap reggel 8-ra jönnek a szerelők, ha mégse, holnap Lényemnél alszom.

Üzenetrőgzitőről tudtam meg, hogy meghalt egy barátnőm. Több hírem mára nincs.

Előzmény: NagyonI (122985)
gepesz Creative Commons License 5 napja 0 0 122987

De elszáll! Csak egyszerű lett volna visszarakni. Nem kell újraírni.

Előzmény: NagyonI (122986)
NagyonI Creative Commons License 6 napja 0 0 122986

Bezzeg, ha nem feledkezem meg a másolásról, akkor nem száll el:::)))

Előzmény: NagyonI (122985)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!