Keresés

Részletes keresés

Lantos Csaba Norbert Creative Commons License 2014.06.11 0 0 109

Helló! 

Valaki tud valamit arról hogy Pécsett van e Floorball edzés,és hogy hol?

hsilvia Creative Commons License 2012.06.02 0 0 108

Köszönöm a gyors válaszát! :-)

Mindenképpen kipróbálunk pár ütőt, de most legalább tudom, hogy nem kell ráerőltetnem a balos ütőt, mehet ami neki  jobban kézre áll :-)

Előzmény: Thermonuclear Devastation (107)
Thermonuclear Devastation Creative Commons License 2012.06.02 0 0 107

Valóban balos ütőt szokás ajánlani jobbkezeseknek, mivel a jobb kéz az erősebb domináns, így célkszerű, ha azzal fogja felül az ember, na meg nyilván ha éppen esetleg ideiglenesen csak egy kézzel fogná, akkor a jobb kezében lesz az ütő. Ugyanakkor ez nem szentírás, nem mindenkinek így áll kézre, főleg ha más sportágban, jelen esetben a jégkorongban másképp szokta meg. A balos ütőt nem kell teljes mértékben a jobbkezességgel társítani, és fordítva.

Én magam balos ütőt használok jobbkezesként, nekem fordítva nem jó, de előfordul ennek az ellenkezője is. Igazából egyből érezni lehet, hogy valakinek hogyan jó.
A fia már játszott, és jobbos ütőfogást alkalmaz, ez alapján mindenképp jobbos ütőtjavaslok, attól még, hogy jobb kezes.
Hosszra  a magassága alapján 95-96 centis ütő javasolható, de ez nyilván megint nem kőbe vésett törvény. A legjobb lenne, ha kezébe tudna fogni néhány ütőt, így kipróbálná, melyik tűnik a legjobbnak.

Előzmény: hsilvia (106)
hsilvia Creative Commons License 2012.06.02 0 0 106

Jó napot!

 

Segítséget szeretnék kérni. A fiam a barátaival elhatározta, hogy floorballozni szeretnének. A szabályokat még megtaláltuk a neten és itt is hasznos linkeket olvastam, de mi már az ütő választásnál gondokba ütköztünk. :-) Milyen ütőt ajánlanának, ha a magassága 173 cm (15 éves), jobb kezes? A gondunk az, hogy azt mondták akkor balos ütő kell neki. Csakhogy ő amikor jéghokizik akkor is a jobb keze van az ütő fejéhez közelebb, ezekszerint nem jobbos ütő kéne neki? Vagy valamit félreértettünk? Hogyan befolyásolja a játékot ha egy jobbkezes balkezesnek való ütővel játszik? Vagy ez is csak szokás kérdése? Már játszottak, kölcsönkapott felszereléssel, de ott az ütők egyenesek voltak, akkor is a jobb keze volt lent.

(  Elnézést a kissé naiv kérdésért, de valahol el kell kezdeni :-D  )

A válaszokat előre is köszönöm! :-)

Cz.András Creative Commons License 2012.05.22 0 0 105

Kapusoknak.

 

manthony91 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 104
Sziasztok!

Itt is a segítségeteket kérem. Szeretnék elkezdeni floorballozni Székesfehérváron. Tudna valaki segíteni h van e itt valamilyen egyesület ahol elkezdhetném?
Kohorainen Creative Commons License 2007.10.11 0 0 103
Aki Zorrozni akar kezdje el a freebandyt!
Kohorainen Creative Commons License 2007.10.11 0 0 102
En egyetertek a triton #42-vel sztem a zorros csak bomlasztja a csapatot es amugy sem tud sok embert ätvägni a trukkjeivel, en is szeretek zorrozni nem is csinälom rosszul, de sosem csinältam meccsen, mert az csak ilyen kikapcsolodäst jelent a szämomra, a zorrot egy teljesen egyeni, freestyle jäteknak kene meghagyni es nem egy floorballmecsen a legyözhetetlen cselnek tekinteni....
Triton_42 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 101
Ha elég gyorsan mozogsz előrefelé, akkor még akkor is mozog előre a labda, a kezeddel hátrafelé húzó mozdulatot csinálsz. Rávezetésnél is lehet zorrozni, csak akkor tényleg máshogy kell csinálni.
Előzmény: szg01 (99)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2007.07.15 0 0 100

Akkor szabályos, ha a labda folyamatosan előre halad. Tehát a büntetőnél nem teljesen úgy zorróznak,mint alapesetben.

Geri Flóri, Dönci meg még természetesen sokan, szabályosan csinálják.

Előzmény: szg01 (99)
szg01 Creative Commons License 2007.07.15 0 0 99

Nem egyszerű a ZORRO ellen lépni, az tuti... én általában (mivel más lehetőség nincs) rácsúszok a gyerekre,ha belép a "világom keretei közé", és így a labda is megvan és sajna a gyerek is.

Bár 1 dolog nem tiszta. Rávezetésnél miért engedik a ZORRÓZÁST. Volt ilyen esetem, de nem értem,hogy lehet, hisz ha azt nézed Zorro közben a labda elindul visszafelé, habár a gyerek előre halad, miközben forgatja, a labda hátfafelé megy.

Én jeleztem, de állítólag "szabályos". 

Előzmény: Triton_42 (96)
Czitrom András Creative Commons License 2007.07.12 0 0 98

 

 

http://www.malvaktssidan.se/system/start.asp?HID=135&FID=203&HSID=1253

 

 

Svéd(ül) kapusoldal. Kapusok figyu!

 

 

Czitrom András Creative Commons License 2007.01.23 0 0 97

 

 

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=23049&a=733618&from=rss

 

 

Folyamatos feltöltések a Svéd televíziónál. Svédül bezélnek, de a játék nemzetközi.

 

Tanulj- Tanulj - Tanulj.

 

Triton_42 Creative Commons License 2006.11.30 0 0 96
Üdv mindenki!

A zorrózás egy nagyon látványos dolog és jó ügyesség kell hozzá, de sztem nem igazán meccsre való. Legalábbis hajlított ütővel semmiképpen sem. Aki alap ütővel meg tudja csinálni(ahogy strew is csinálta anno Tüskés Vérmókusok-Triton mecsen tavaly, pont mellettem, gólt lőve) , annak grat, az elég ügyes, és az nem esik ki a játék többi részéből, mert sztem zorrós ütővel nem nagyon lehet mást csinálni.
A védelem szempontjából viszont már vannak problémák: Ha valaki elkezd zorrózni, attól igazából egy módon lehet elvenni a labdát, nevezetesen, ha kibillented az egyensúlyából.Tehát ütközésre kényszerít egy olyan játékban, amiben éppen, hoy keülendő az ütközés a szabályok szerint. És a bírók a legtöbbször fokozottan védik a zorrós embert, tehát elég felvennie a labdát, elkezdeni zorrozni, és akármi történik innen csak jó lehet, mert vagy gól, vagy elveszik tőle a labdát, akkor feldobja magát, és a legtöbb bíró rávezetést, vagy szabadütést ítél....
A másik probléma, ami gyakran előfordul: Mivel tehetséges a gyerek, és jól zorrózik, beteszik játszani. A védő szembekerül vele, és ott a dilemma: Oda kell lépni neki, mert különben gólt lő. De ha odalépek, tuti valami baja lesz a kissrácnak. A legtöbbször szóba sem jöhet hogy odalépek neki, mert féltem a testi épségét (legalábbis nálam ez így van). És ha belegondolunk sportszerűség szempontjából: nem igazán fair play kisgyereket játszatni.
És az igazi probléma az, hogy akik ma kezdenek floorballozni, azok azt hiszik, hogy ha megtanulnak zorrózni, akkor jók lesznek. Nagyon sokszor nézem a meccs előtt az ellenfél játékosait, ahogy zorróznak (nálunk nem szokott senki), és először meglepődve vettem észre, hogy legtöbbször a meccsen a zorrósok szinte semmit nem csinálnak. Beállnak a kapu elé, és elvárják, hogy a többiek kiszolgálják őket labdákkal. És amikor ilyen ember kerül egy csapatba, az a legtöbbször már nem tekinthető igazi csapatnak, vagy legalábbis úgy tekinthető mintha emberhátrányban játszanának. A zorrózással kapcsolatban az igazi probléma a felfogás. Felbomlasztja a csapatot, és aki csinálja, sztárnak érzi magát, lehet többnek is a csapat többi tagjánál. És elindul az ördögi kör: nem passzol nekik, mert ő tud gólt lőni, ő viszont elvárja a passzokat, mivel ő van kapuközelben, ő lövi a gólokat, tovább sztárolja magát, és így tovább...
A zorrózás köré épült "kultusz" és a hozzá kapcsolódó mentalitás az igazán nagy probléma. És hogy ha valaki megnéz egy floorballos videót, vagy benéz egy csarnokba meccs előtt vagy egy edzésre, ahogy pavel mondta, azt hiheti, hogy ez a sport ebből áll, vagy hogy ez valami egyéni sport.
Az ütők hajlítását kéne tiltani, vagy mérsékelni, és akkor csinálja, aki tudja.
A felvázolt helyzet lehet, hogy drasztikus, de sajnos szerintem közel áll a valósághoz, és bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült.

Ulicza Tamás (#42)
Triton Floorball Team
védőnyúl2 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 95
Egyetértek strew-val!

A labda úgy is gyorsabb, mint a lábad. Jó Zorro-s nincs csak rossz védő. :)
strew Creative Commons License 2006.11.29 0 0 94

Van hasznos része is. Megfelelő szituációban előny lehet egy trükkös passz vagy gól, DE azok a játékosok akik ilyenre hajlítják az ütőjüket, megnehezítik a pontos passz és lövés készség elsajátítását.

 

Lassítja a játékot ha valaki önös érdekekre használja.

A florball GYORS játék!!!

Siroki Brjeg Creative Commons License 2006.11.27 0 0 93

Szia!

 

Ezzel nálunk U 13-ban sem megy már semmira:)))

 

Viccet félretéve, szerintem ezek a videok nem használnak a floorball népszerűsítésének. Nálunk is meg-meg állnak emberek a népligeti pálya ajtajában és eléggé rossz véleménnyel vannak atrükközésről, azt mondját ez megölia játékot.

 

Látványos ugyan, meg ügyesnek kell lenni, de szerintem tenni kéne ellene.

 

Üdvözöllek: PAvel

Előzmény: Czitrom András (92)
Czitrom András Creative Commons License 2006.11.27 0 0 92

 

 

A labda kezelés technikája szinte korlátlan:

 

http://youtube.com/watch?v=VBDfekNcNoc

 

 

Czitrom András Creative Commons License 2006.10.15 0 0 91
Czitrom András Creative Commons License 2006.10.13 0 0 90

 

 

Szombati meccs : Falun - AIK

 

 

Czitrom András Creative Commons License 2006.09.25 0 0 89

 

 

Gyerekek.

 

Pár tipp zorrózás/flikk - flakkozáshoz itt:

 

http://194.146.171.79/awesome/

Czitrom András Creative Commons License 2006.06.15 0 0 88

 

" Nagyon örülök, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy van értelme a futóedzésnek

                                                               "

                                                                                                   - Strauss Tamás

 

 

Gidus_best Creative Commons License 2006.03.02 0 0 87
Sziasztok!

András a segítségemre fordult a kinti futás kérdésében!
Bemásolom ide a tanácsait, hátha másoknak is jól jön:

"A kinti futást inkább az elöszezonban szokás használni.
De soha nem árt gyakran csinálni a szezon alatt is.
És ha van rá igény amikor jót kell javulni kondícióban szezon közben , akkor ha az út/talaj és a levegö megengedi , akkor ajánlom a kinti kondizást.

Viszont amit én mindig ajánlok, az az hogy bemelegítés futás részét MINDEN meccs elött csinálni.
- A játékosoknak csupán melegítöt és kinti cipövel IS kell jönni a mérközés színhelyére.
A lélegzési rendszert tisztítja a friss ( de csak ha friss ) levegö.
Na persze ez attól függ milyen komolyan veszitek."

Még egyszer köszönöm!

Gidus
Gidus_best Creative Commons License 2006.03.01 0 0 86
Üdvözlök mindenkit!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy mikortól lenne érdemes kivinnem a srácokat szabadtérre edzeni?
Figyeltem az utcán a futókat, ők már egyre többen vannak, de pl. több focicsapatot is tudok akik még teremben edzenek.
Nagyon kéne a sok futás, de nem szeretném, hogy megbetegedjenek a srácok.
Főleg most, hogy végre indulunk egy amatőr kupában.

A segítséget előre is köszönöm!

Gidus
disconnect Creative Commons License 2005.11.06 0 0 85
ezt nevezem reakcióidőnek... :-)
Előzmény: RonciBonci (84)
RonciBonci Creative Commons License 2005.11.06 0 0 84
nem hiszem...:D meg mire az a tv-től eljut a te tv-dig...
Előzmény: Girnyaú (83)
Girnyaú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 83
de. de gondolom tv-ben jobb a minőség...
Előzmény: Lord Sage (81)
Lord Sage Creative Commons License 2005.09.23 0 0 82
konkrétan erre felé: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22465
Előzmény: Lord Sage (81)
Lord Sage Creative Commons License 2005.09.23 0 0 81
ez az svt nem az volt, ami neten is nézhető?
Előzmény: tretyak20 (77)
Girnyaú Creative Commons License 2005.09.23 0 0 80
Monszpart Áron tudja fogni:)
Előzmény: tretyak20 (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!