őrölt szegfűszeg 1 dl fehér bor. Ezeket a töltelékeket külön külön megfőzzük és hidegen kell a tésztára kenni, lehetőleg jó vastagon. Szilvalekvár - lehetőleg régi, házi eltevésű
Elkészítés: A lisztet, vajat, tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. 5 egyenlő részé osztjuk és vékonyan kinyújtjuk. Az elsővel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktölteléket rakunk. Ráhelyezzünk egy tésztalapot, rá borban párolt, fahéjjal és cukorral ízesített reszelt almát teszünk. Újra tésztalap, majd a diótölteléket terítjük rá. Megint tésztalap és rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenjük tojássárgájával és nagyon lassú tűzön aranybarnára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
2011-ben Cipruson vettünk ilyen paradicsomot. 1 db 70-80 dkg volt. Egyet haza hoztunk, magját elültettem. Már érik és pont tegnap szedtem belőle. Nagyon finom. Nem látok boltban ilyen fajtát, mi a neve?
:-D Kíváncsian várjuk az ellenkező zöldség (ami egyébként hivatalosan gyümölcs, ugye tudjuk?) a legújabb trendi paradicsom kinézetét is...ugye kedves férfitársaim?:-) Nehogy már csak nekünk ne legyen jó!:-D
Azért az is segitene, ha normális paradicsomot lehetne kapni. Sajnos már csak az euro - standard egyforma fajtát lehet kapni mindenhol. Hol van már az óriási, édes, repedező paresz, amelyet csak a zöldséges foghatott meg?
Kedves Donyta ..csodálatal nézem parikáid és ha nem tul nagy kérés ..szeretnék egy két magot kérni..természetesen nem grátiszba megfizetem az árát .zooroo
Próbáltad már? Fasírt, lecsó, sültkrumpli együtt... Nagyon finom! :)) Persze hamgyával, parpikával, padaricsommal, de koblász nélkül kell a lecsót készíteni :D