Keresés

Részletes keresés

Ilyés Creative Commons License 2004.12.09 0 0 602
Üdvözlök mindenkit. Elnézést, hogy így betörök a topicba, csak most az egyszer teszem. Kérlek, hogy amennyiben jó ötletnek tartjátok az alábbi levelet, másoljátok ki és küldjétek tovább. Köszi.

 

Ezen levél végén öt székelyföldi és egy vajdasági polgármesteri hivatal levelezési címe található. Aki úgy gondolja, hogy tenni szeretne valamit a magyar-magyar kapcsolatok helyreállításban, küldjön karácsonyi képeslapot az egyik (vagy mindegyik) címre.

 

Nem magyarázkodást, nem bocsánatkérést, mert a bizonyítvány utólagos magyarázata visszatetszést kelt. Ezt egyébként sem várja el senki tőlünk. Egyszerűen a szeretet kifejezését, egy sima képeslapot, amiben boldog karácsonyt kíván a feladó. Ha ez marad az üzenet, a címzettek meg fogják érteni.

 

És még egy fontos dolog: kérjük, hogy semmilyen párt, szövetség, vagy más politikai szervezet ne támogassa hivatalosan ezt a kezdeményezést, mert azzal azonnal több millió magyarnak venné el a kedvét ettől az egésztől. Próbáljuk meg mi, hétköznapi emberek rendbetenni azt, amit a politikusok elrontottak.

 

Miért pont székelyföldi címek? Egyszerű: a levél írói azt a környéket ismerik legjobban… De amennyiben Ön ismer más címeket is, továbbítás előtt bővítse a listát azokkal.

 

Kérjük, ezt a levelet küldje tovább magyarországi ismerőseinek minél hamarabb, hogy – amennyiben így döntenek – még az ünnepek előtt elküldhessék a lapokat. De ha később érkezik, az sem baj, még mindig lehet újévi üdvözletet küldeni.J

 

Aki teheti, nyomtassa ki és tegye ki utcai hirdetésként, hogy azok is láthassák, akiknek nincs internet kapcsolatuk.

 

Búcsúzásként egy idézet arról, hogyan fogadták a szavazás eredményét Gyergyószentmiklóson:

 

„Volt, aki semmit nem akart mondani, valószínűleg azért, hogy engem nehogy megbántson vele, csak patakzott a könny a szeméből. Volt, aki a mise alatt ráborult a padra, úgy zokogott. A nemzeti színű zászlóra az emberek fekete szalagot kötöttek, és az ünnepség után nem énekelték el a Himnuszt. Azt mondták, nincs erejük hozzá. Próbáltuk értelmezni, hogy mi történhetett odahaza, de nem találtunk elfogadható választ. A határon túliaknak mindig is az anyaországhoz való tartozás tudata segített megőrizni magyarságukat. Most úgy érzik, az anyaország arcul csapta, elárulta őket.”  Forrás: NOL

 

 

A címek:

 

Polgármesteri Hivatal

Sepsiszentgyörgy

Petőfi Sándor u. 2.

Jud. Covasna

Cod 520130

Románia

 

Polgármesteri Hivatal

Gyergyószentmiklós

Szabadság tér 28.

Jud. Harghita

Cod 535500

Románia

 

Polgármesteri Hivatal

Székelyudvarhely

Városháza tér 5.

Jud. Harghita

Cod: 535600

Románia

 

Polgármesteri Hivatal

Csíkszereda

Petőfi Sándor u. 65.

Jud. Harghita

Cod 535210

Románia

 

Polgármesteri Hivatal

Kézdivásárhely

Gábor Áron u. 24.

Jud. Covasna

Cod 525400

Románia

 

Polgármesteri Hivatal

Fő tér 1. (Glavni trg 1.)

24400 ZENTA

Szerbia-Montenegró

Sir Balambér Creative Commons License 2004.12.09 0 0 601
Mondjuk hiszel egy ügyben, és a kiírt szavazáson kifejezetten 3 olyan esetet tudsz bizonyítani, amit Te vettél csak észre és kifejezetten a Te kérésedre történt újraszámolás után kiderül, hogy mind a 3 helyen a Te hátrányodra "tévedtek". Látsz még úgy néhányszáz hasonlót. Mi a teendő?

1. Kussolok, mert a nemzet nyugalma a legfontosabb
2. Kussolok, mert úgysem lehet megváltoztatni a történéseket
3. Megnézem nem e szervezett "tévedés" áll a dolgok hátterében már csak amiatt a 1,5 milla hülye miatt is akit belerángattam az igen-be.

Engem már csak azért is érdekelne, hogy mekkora nagyságrendű ez a tévedéssorozat, mert ha tényleg akkora, amekkorát mondanak, akkor ezt nehéz másnak látni, mint szervezett választási csalásnak, ezt pedig sehol sem szokták tolerálni a választók pártállástól függetlenül.

Előzmény: firstmaggio (600)
firstmaggio Creative Commons License 2004.12.09 0 0 600

Valamit nagyon nem értek:

 

Attól, hogy pár körzetben esetleg nem álltak a helyzet magaslatán miért kell a nemzetet megszégyenítő csalással vádaskodni???

 

Ha minden gyanú beigazolódik akkor mi van?

Esetleg eléri au Igen az 52%-ot? És? Pont úgy érvénytelen a szavazás és pont olyan idióta barom a Patrubány mint ha mindenhol tökéletesen mentek a dolgok :-(((

Előzmény: Sir Balambér (599)
Sir Balambér Creative Commons License 2004.12.09 0 0 599
Az MVSZ húsz területi választási bizottsághoz nyújtottak be panaszt és azt is kérik, hogy az általuk gyanúsnak talált szavazókörökben számolják újra a szavazatokat. Patrubányi Miklós szerdán azt állította, elképzelhető, hogy a december 5-i népszavazás során sok helyen "kifordították az eredményeket.

Az MVSZ 1137 olyan szavazókört talált, ahol a két népszavazási kérdésre adott igen és nem válaszok számszerűen megegyeznek, csak - mint állította - kifordítva.

Ez azt jelenti, hogy az első kérdés igenjére adott válaszok száma több mint 1100 helyett megegyezik a második kérdés nemjére adott válaszok számával, miközben az első kérdés nem szavazatainak száma szinte azonos a második kérdés igenjeinek számával - magyarázta.

Eddig két "gyanús" helyet ellenőriztek és mindkét körben bebizonyosodott a fordított eredmény, az adatok felcserélése.
Előzmény: naakkormivan (594)
ronintilla Creative Commons License 2004.12.08 0 0 598
Köszönöm, hogy érthetőbb és konkrétabb formába öntötted azt, ami nekem nem annyira sikerült. Üdv.!
Előzmény: naakkormivan (594)
Sir Balambér Creative Commons License 2004.12.08 0 0 597
A káröröm ünnepe..
Előzmény: Probatbicol (595)
miwa Creative Commons License 2004.12.07 0 0 596
Teljesen igazad van, kiegészítve azzal, hogy azon is el kell gondolkodnia mindenkinek, hogy még a "jobboldali" szavazóbázison belül is milyen sok a materialista, anyagias gondolkodású ember.(Ugyanis csak a Fidesz szavazóbázisa nagyobb volt, mint a mostani IGEN-re szavazók száma.) De akkor miért vallják magukat nemzeti, jobboldali beállítottságúnak?
Előzmény: naakkormivan (594)
Probatbicol Creative Commons License 2004.12.06 0 0 595

Bizony, a csalás technikája eljutott arra a szintre, hogy egy csomó körzetben nem is volt szoci biztos, csak fideszes, és mégis...

 

És nem segített a láthatatlan tinta sem, amelyik felismeri, hogy az IGEN vagy a NEM mellé teszik az ikszet, és ha az IGEN mellé teszik, akkor eltűnik a rengeteg eszével.

 

------

 

Szóval december 5-e maradt ünnep, csak éppen az, ami volt: Mikulás.

Előzmény: naakkormivan (594)
naakkormivan Creative Commons License 2004.12.06 0 0 594

Ez a népszavazás a magyarság ünnepe lehetett volna, ha Gyurcsány valóban a magyarság érdekét nézi és komolyan gondolja a megbékélést. Csak annyit kellett volna mondania, hogy mindenki menjen el és mondjon "Igen"-t. Nem ezt tette és ő tudja, hogy miért. Mindenesetre nyilvánvalóan azoknak a szolgálatában áll, akik rögtön tudták, hogy most újabb hatalmas pofont lehet adni a magyarságnak!
A FIDESZ is bűnös ebben! Ha nem veri szét a jobboldali pártokat az amerikai választási szisztéma lázálmát elérendő, akkor nem másfélmillió szavazót tudna csak mozgósítani! Ezen nagyon el kell gondolkoznia! És azon is el kell gondolkoznia, hogy valóban kontrollálni tudja-e a szavazások tisztaságát. Lehet, hogy már olyan kifinomult rendszer működik, amit már nem tud ellenőrizni!

 

Előzmény: ronintilla (593)
ronintilla Creative Commons License 2004.12.06 0 0 593

"azok a nyamvadtak, akik kierőszakolták ezt a népszavazást, szvsz pontosan tudták a két utóbbi EU-s szavazás kapcsán, hogy nem lesz érvényes!!!...Az emberek apolitizálva vannak..."

Na ez az! Fölösleges volt ÍGY, ilyen formában ez az egész! És igen, valóban apolitikus az emberkék többsége. Nem is lehet más, hiszen a magukat politikusnak mondók többsége már így - úgy de valamilyen módon lejáratta magát. csodálom azokat akik hisznek akár az egyik akár a másik oldalnak. Nem igazán lehet hinni egyiküknek sem....sajnos....én sajnálom a legjobban, hogy ez a helyzet 2004-ben Magyarországon.

Előzmény: Törölt nick (590)
checksum Creative Commons License 2004.12.06 0 0 592
Pénteken már csak nagyon késő este keveredtem vissza az internet-re és így utolért a kampánycsend. Egy mondattal mentegetőztem volna emiatt szombaton, de az is ki lett tiltva.
A mostani helyzetben úgy érzem nem lenne helyes, ha anyagi dolgokról beszélnék, ezért nem fejtem ki bővebben. Bocs.
Előzmény: andrej11 (573)
skorpio-m Creative Commons License 2004.12.06 0 0 591
nekem ue jutott az eszembe mikor meglátattam
Előzmény: Törölt nick (589)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 590
...egy nagyon kedves barátom keserű levéllel emlékezett meg a tegnap estéről: szomorú, mert most úgy érzi, hogy azok a magyarok, akik kint élnek, most "ukránok", "szerbek", "románok" maradtak...

...hát szerintem meg épp hogy MAGYAROK maradtak ennek ellenére!!!

 ...azok a nyamvadtak, akik kierőszakolták ezt a népszavazást, szvsz pontosan tudták a két utóbbi EU-s szavazás kapcsán, hogy nem lesz érvényes!!!
Az emberek apolitizálva vannak, úgy a gondolkodóbbak mint a nagyon megvezethetők jó része sem hisz már a hazugásáradatnak, s pontosan tudták sokan, hogy akár elmegy, akár nem, NEM LESZ hatása a folyamatra... 

Azt értem, hogy ezzel sajnos azoknak, akik bíztak ebben az állampolgárságban, és nem értették, hogy nem ez a megfelelő és valóban jó megoldás, azok most úgy érzik, hogy pofonvágták őket, DE KIK ÉS HÁNYAN???

 

azaz a szavazni elmentekből mindössze 1 428 358 (48,45 %) szavazott a NEM-re, és az aktív többség IGEN-nel voksolt!!!!
Ezt kell nézni, nem mást!

Ennyien meg mindig voltak más véleményen... s ezek közül is vannak, akiket csak átvertek, s távolról sem azt gondolják, hogy hálistennek(!) szerbek, románok, ukránok maradtak azok, akik OTTANI MAGYAROK!!!

 

...szóval ez a vége:mindössze 17% mondott nem-et, s ha ez mind zsigerből mondta volna, s nem a propaganda miatt, akkor is csak ennyien vannak a magyarság ellen... Sajnálom, NAGYON sajnálom azokat, akik nemzeti érzésükben bántva vannak... s szerintem az ilyen stólás "uraknak", akik úgy állnak, mint valami pap, most ebből nem keveset köszönhetnek:

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 589

Micsoda szarrágó beállítás ez minden igazsága ellenére:

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 588
...a sok jobboldali nyomás hatására kicsi híjján nem mentem el, s bár billegtem Patrubány Miklós hallatán a nem felé, végül én a két IGEN mellett maradtam, s nem maradtam passzív a KÁP ügyében...
Lester Murphy Creative Commons License 2004.12.03 0 0 586

Én meg csak annyit, hogy becsüljük meg azokat akik sok éven át megőrizték magyarságukat és méltósággal éltek hazájukban, ott ahol sokszor idegennek tekintették, megalázták és megverték őket.

 

Mi ne tegyük ugyanezt! Még csak képletesen se!

 

De ne tegyük ezt a magyarországiakkal sem, azért mert másképp szavaznak.

 

Jó lenne kicsit odafigyelni a másikra, újra egy normális Magyaroszágban élni, ahol nem ennyire megosztott a nemzet!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.03 0 0 585
Nos, ugye röpke két óra mulva márkamánycsend lesz és azt hiszem holnap már nem nagyon beszélhet szabadon az ember... az utolsó szó jogán mégcsak annyit akarok mondani, hogy rettenetesen kiváncsei vagyok erre a népszavazás eredményre - függetlenül a végkifejlettől, mert ez akár megváltoztahatja a politikai közbeszédet is - vagy erre vay arra az irányba.
Lester Murphy Creative Commons License 2004.12.03 0 0 584

Mindkét kérdésre igennel szavazok!

deniboj Creative Commons License 2004.12.03 0 0 583
Mindkettőre egy-egy határozott NEM a válaszom.
ronintilla Creative Commons License 2004.12.03 0 0 582
Az ártándi határállomáson jó napja volt a román határőrnek. Azt mondja a turistának:
- Ma jó napom volt, átviheti, amit akar.
- Jó, akkor átviszem a határjelző táblát... kb....Brassóig...

Salétrom Creative Commons License 2004.12.03 0 0 581
Éljen az érvénytelen voks a második (állampolgáros) kérdésre!!! Ikszeljétek be mindkét négyzetet (vagy kört), így hozva az igen vagy a nem mellett vadul kampányolók tudtára, hogy erről a kérdésről IGY nem lehet dönteni!!!
ronintilla Creative Commons License 2004.12.03 0 0 580
A választási hadjárat idején kortesbeszédet mond a képviselőjelölt. Megállás nélkül szidja a kormányt, az országgyűlési képviselőket. Korrupt gazfickóknak mondja őket, akik csak lopni és hazudni tudnak.
Valaki megkérdezi a tömegből:
- És ön mit akar ellenük tenni?
- Tenni? Semmit! Be akarok jutni közéjük!

Tömören ennyi a véleményem a politikusok többségéről...
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 579
...pont amiatt, amit írtál: erre még törvény kéne, ami nem lesz... csak mocskolódás évekig...
Előzmény: Törölt nick (578)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 578
...csak a kérdés érzelmi, a következmény már nem...
Előzmény: Mr. Rustical (577)
Mr. Rustical Creative Commons License 2004.12.03 0 0 577

A dolgok megoldasanak mikentjerol lesz ido boven gondolkodni, mivel a nepszavazas IGEN kimenetelu eredmenye csak arra kotelezi a Parlamentet, hogy vlamilyen formaban megoldja a hataron tuliak szamara az allamplogarsag kedvezmenyes megszerzesenek a lehetoseget.

A koltsegekkel majd a torvenyhozasi folyamatban kell foglalkozni, es a koltsegvetesi celokkal nyilvan egyeztetni kell ezeket. Nyilvan tobbfele, -dragabb, olcsobb es akar koltsegmentes-  konkret megoldas elkepzelheto.

 

A konkret koltsegek merlegelese ezen a szinten folosleges, es kampanycelokbol folyik, nem masert.

 

A kerdes kizarolag erzelmi kerdes, eppen ezert van nagy jelentosege.

Előzmény: checksum (571)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 576

a te jogod, amit elvitatsz mástól ehez a hazához

 

??? én??? hol vitatom én el???

 

Ez lehetne végre az a gesztus ami újra egyesíti a nemzetet

 

...igen, jó lenne valami, DE EZ NEM AZ, mert ez abszolút jogi és erkölcsi nonszensz...

 

...én igennel kezdtem ezt a topicot...

 

...de ettől még jogi lehetetlenség...

Előzmény: Sir Balambér (563)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 575

És ez most már örök szentencia?

 

...nem, egyáltalán nem mérvadó, hanem döbnetesen primitív érvelésnak tartom...

Előzmény: Törölt nick (559)
maflatoxin Creative Commons License 2004.12.03 0 0 574

Ne higgy neki provokátor! Orbán megmondta egy fillérbe sem fog kerülni!

A határon túliak annyira gazdagok, hogy Ők hoznak pénzt számunkra, tehát nyereséges a dolog!IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIgen!

Előzmény: andrej11 (573)
andrej11 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 573
"A kettős állampolgárságnak lennének költségei. Megtippelni se tudnám, hogy ez mennyi, de valószínüsítem, hogy elérné, ha meg nem haladná, azt az összeget, amit a közalkalmazotti béremelés jelentett. (Függetelenül attól, hogy ki honnan kapná a nyugdíjat, stb.)"

Ezt mire alapozod? Megindokolnád?
Előzmény: checksum (571)
firstmaggio Creative Commons License 2004.12.03 0 0 572
Viszont aki gondolkodik, tipródik vagyis komolyan veszi magát és az ügyet az azoktól hánnya el magát akik ilyen lehetetlen lelki helyzetbe hozták őt és az egész országot!!!
Előzmény: Walter E. Kurtz (569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!