Keresés

Részletes keresés

taltam Creative Commons License 2006.08.06 0 0 2490

Nem pont ide illik, de még leginkább...

 

Polgármester-választásnál van esélye Waltnernek?

Soproni rokon szerint újraválaszthatják, de a soproni rokon egyrészt zsigeri fideszgyűlölő, másrészt nem egy lumen. Produkált-e akkorát, hogy megtartsák a szocik népszerűségvesztése ellenére?

molar Creative Commons License 2005.05.12 0 0 2489

 

Az SZDSZ gumibugyija mellett most eltörpül az MSZP múlt heti zakója.

 

elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2488
megérdemlem, nem...? :-))))
Előzmény: szigetelőszalag (2485)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2487
teretuz,

nem azt mondtam, hogy ezt fogják csinálni, csak azt, hogy ez egy lehetséges módszer az MSZP számára a választások megnyerésére. a fidesznek is megvannak a módszerei, szerintem a kisebb településeken aktivizálják és mozgósítják majd a választókat.
Előzmény: Törölt nick (2484)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2486
szixalag,

Jó, de ezt fizikailag nem lehet bírni.

de lehet, csak meg kell szervezni. kb 1000-1500 helyre kell elmennie, ha ősszel kezdi, tavaszra végez. heti két nap. és ha iziben ad pénzt (ott helyben aláírja a rendeletet az egyszemélyi döntés jogával élve), az növeli a szavahihetőségét. az emberek meglehetősen lokálpatrióták.

persze, nagyon sok gyenge pont is van benne: egyrészt, kibírja-e őszig (az mszp nem egy türelmes párt, a népszerűség mélyrepülése hamarabb elfűrészeli), tényleg talál-e hozzá forrásokat (a merrill lynch mai elemzése igen borúlátó). ez csak egy lehetőség az aktív kampányra, akárcsak a 100 Apró lépés, amit jól befojtott neki Tóth András bedarálós bulija, most meg az érettségi botrány. Pedig az MSZP nagyon szerette volna pozitív eseményekkel tematizálni a közvéleményt, de valahogy nincs szerencséjük.
Előzmény: szigetelőszalag (2483)
szigetelőszalag Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2485

Olvasd el a Népszabótokat

 

Nem nagyon vagy képben azzal, hogy kit püfölsz...

Előzmény: Törölt nick (2484)
szigetelőszalag Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2483
Jó, de ezt fizikailag nem lehet bírni. Másrészt Gy.-nek ugyanúgy nem hisznek már, mint az összes többi politikusnak. (Erős coming out után, nagy volt a beléje vetett remény, s ezt nem lovagolta meg, hanem hagyta magát füröszteni, s sodortatni [káp], majd áprilisban jött rá, hogy tenni is kellene valamit, addigra viszont magára talált az ellenzék, s ő is rombolta magamaga imázsát, mely a tetterősséghez, a cselekvéshez és a kompetenciához kapcsolódott. Mára elillant a várakozó remény - legalábbis én így látom.)
Előzmény: elemes2 (2482)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2482
szixalag,

nem én találtam ki. szerinted miért adott magának gyurcsány egyszemélyben kormányrendeletalkotási jogot...?
Előzmény: szigetelőszalag (2481)
szigetelőszalag Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2481

"Ezekben a "nem lefutott választókerületekben" az érdemi településeket végig kell járni és itt pártizmillió, ott pártizmillió konkrét és azonnali segítséggel (útburkolás, óvoda, játszótér, kátyúzás, padkázás stb) be lehet biztosítani a bizonytalanok közül mondjuk 30-40 vk-t. ha ehhez hozzáadod még a 60 stabilan szoci vk-t (amit szintén meg kell látogatni, de elég csak egy kézzel szórni a pénzt), máris megvan az esély"

 

Te, elemes, Te itt olyan tippeket adogatsz, hogy csak na...

 

Egy probléma van: Gyurcsány lehet, hogy meg tudja ezt csinálni, de ha mondjuk tegyük fel Hiller et. vonul le a választókerületbe, s ígéri meg ezt meg ezt, akkor előfordulhat, hogy a kutya se hiszi el neki, mert egyszerűen azt sem nézi ki egy átlag választó a fasziból, hogy egy kézzel tud biciklizni (persze lehet, hogy csak én látom így).

Előzmény: elemes2 (2473)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2480

illacsuri

 

szvsz az eredendo bunt kiss elemer elbocsato uzenetevel kezdodott es medgyessy elbocsato szep uzenetevel folytatodott. nem azert mert gyurcsany nem lenne jobb mint medgyessy. de medgyessy MELLETT is jo tudna lenni. ehelyett mi tortent?

 

szerintem ennek biztos kovetkezmenye a fidesz gyozelme. az hogy meddig kormanyoz a fidesz ott viszont mar latok tennivalot.

 

es ennek egyik (talan legfobb eleme) az szdszrol valo leszakadas. ezen tulmenoen a szakmai politizalas. nem kell hogy latvanyos legyen. azt mondanam hogy elemestol kellene tanulni. hogyan mukodjunk ellenzekben lehet hogy majd indit egy tanfolyamot...

Előzmény: Törölt nick (2477)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2479

elemes

 

orulok hogy orulsz. orulok hogy lathatod hogy hogy szereti egymast a keet part es keet valamelyikhez magat kozel erzo ember.

 

orulok hogy latod hogy hanyadekrol es moslekrol irunk (magunkat ertve ezalatt) viszont talan meeg jobban orulok hogy nem lathatod amint vizeletkent es egyeb szavakkal vagyunk aposztrofalva.

 

neha megkerdezem magam hogy megorult a vilag?

 

ja es most is ezt teszem.!

 

(viszont te tisztaba vagy vele hogy egyszeruen az tortenik hogy a fidesz mosopor marketing szakemberei felkeszultebbek es hatekonyabban jutnak el a 'kozeghez'. semmi masrol nincs szo. foleg nem elvekrol es ideologiarol... meeg arrol sem szol a dolog hogy ki tud lopni. mert a hatalomhoz valo dorgolodzest torekvest, szerintem meegcsak nem is ez motivalja. mar csak azert sem hiszek ebben mert ez ertelmes es racionalis cselekedet lenne. itt meg lathatod hogy mirol szol a dolog...)

Előzmény: elemes2 (2475)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2478
Szerintem a Szili ügyet ne dimenzionáld túl. Szilivel nekem lehet bajom: házelnökként többször asszisztált betű szerinti alkotmánysértéshez, és visszataszitónak tartom, hogy egyre gyakrabban nem engedi elmondani az ellenzéki interpellációkat. Az SZDSZ ezt a "pártpolitikust ne" szlogenjét szerintem sem rá találta ki a pártvezetés, hanem Horn Gyulára meg Kovács Lászlóra.
Előzmény: Állományjavító (2476)
Állományjavító Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2476

Nem.

 

Az illető nick, ha jól értelmezem, azt írja, hogy leszámolt ezzel a dologgal és megváltoztathatatlan adottságnak tekinti a Fuidesz győzelmét.

 

Én nem ezt mondom, sőt nem mondom ezt.

 

Nem vagyok biztos benne, hogy a Fidesz valóban győz és amúgy alapvetően viszolygok ettől a lehetőségtől.

 

Ugyanakkor igyekszem kilépni az oldalakhoz tartozás drukkermentalitásából, mert tulajdonképpen azt hiszem, hogy ez az az igazi kézkímélő mosószer, amit objektíve és egyesült erővel le akarnak nyomni a torkunkon.

 

És azt mondom, hogy a magyar politikai struktúra és pártrendszer eurokonformabbá és nekem tetszőbbé és realisztikusabbá és képviseletibbé válásához egyenesen kívánatos az Mszp vesztesége, még akkor is, ha ez in faut de mieux a Fidesz győzelmével jár.

 

Nagyon sematikusan és a magamfajta alapvetően ideológiai és nem praktikusan politikai terminusokban - és így kissé sematikusan - gondolkodó ember szempontjából azt lehet mondani, hogy a Szili-üggyel az Mszp megtagadta a chartás (antiklerikális, liberális-antinacionalista) konszenzust, míg a "száz lépéssel" a pramatikus modernizáló európai gazdasági-társadalmi modellt (erősen primitivizálva a dolgot), és például az én részemről ezen a kettőn nyugvott a feltételes elfogadottsága.

 

Úgyhogy ma az a kívánatos, ha ez a konglomerátum megszűnik, liberális szavazói egy részét átadja az Szdsz-nek (erre csak a biztos vereség tudatában van esély, így érdekem lehet ezt a hitet erősíteni), amely így parlamenti párt marad, ő maga meg felbomlik európai rendszerben is értelmezhető pártokta (szocdem, komcsi, zöld stb. vagy más).

Előzmény: elemes2 (2475)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2475
Állományjavító,

Ha jól érzékelem a baloldali közhangulatot, meg a magamét, akkor azt mondhatom, hogy sokan a korábbi szavazók vagy szimpatizánsok közül egyszewrűen nem akarják, hogy az Mszp és az Szdsz a jelen összetételében túlélje a választást.

alfredoo hasonló hozzászólására írtam a 2460-ast válaszul.
Előzmény: Állományjavító (2474)
Állományjavító Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2474

Ez nem elképzelhetetlen, sőt valóságszagú, de én azt gondolom, hogy a probléma ezúttal nem oldható meg osztogatással (és ne feledjük a banalitást: eddig még soha nem maradt hatalmon kormányzó párt, bármennyit osztogatott vagy ígért is).

 

Ha jól érzékelem a baloldali közhangulatot, meg a magamét, akkor azt mondhatom, hogy sokan a korábbi szavazók vagy szimpatizánsok közül egyszewrűen nem akarják, hogy az Mszp és az Szdsz a jelen összetételében túlélje a választást.

 

Mert felül lehet emelkedni a másik oldal gyűlöletén, annak érdekében, hogy amit az ember kedvel vagy amivel amúgy szimpatizálna, az elfogadhatóvá válhasson egy nagy vereség és egy ebből következő újjászerveződés nyomán.

 

Mert így nem elfogadható, és a fennmaradása ellentmondásosabb és elviselhetetlenebb helyzetet teremthet, mint az ha veszít...

 

Ha most nyernek, akkor két karakternélküli párt éli túl az agyhalált, reformokról szó se lehet, a középszer toroz, a pártközeli tolvajlások betokozódott körei nem bomlanak fel, a modernizációs irányzat feloldódik egy felvizezett nacionálklerikális-bocsánatkérő hányadékban és Magyarország következő évtizede arról szólhat, hogy ki házal hitelesebben ezzel a kétes szavatosságú moslékkal.

 

Ami persze igen megkönnyítené az igazából ezzel a kimenetellel nagyon elégedett két párt életét és osztozkodásait.

Előzmény: elemes2 (2473)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2473
alfredoo,

ha erzekelheto lenne az adas akkor a medgyessy 50%-os emeleese ma is hatna

épp az a gond, hogy megyó 50%-a három évvel ezelőtt volt, és már elfelejtődött. ezért (is) volt csacskaság az béremelés.

most ősszel-télen kell elkezdeni az osztogatást, hogy tavaszig kitartson. nem nagyban, bele a tévébe, hanem kicsiben, szisztematikusan. fárasztó ám, de gyurcsánynak van munkabírása az ilyesmihez. párszor már leírtam. van mondjuk 60 fix fideszes vk, 60 fix mszp-s és kb 60 bizonytalan vk. Ezekben a "nem lefutott választókerületekben" az érdemi településeket végig kell járni és itt pártizmillió, ott pártizmillió konkrét és azonnali segítséggel (útburkolás, óvoda, játszótér, kátyúzás, padkázás stb) be lehet biztosítani a bizonytalanok közül mondjuk 30-40 vk-t. ha ehhez hozzáadod még a 60 stabilan szoci vk-t (amit szintén meg kell látogatni, de elég csak egy kézzel szórni a pénzt), máris megvan az esély, mindössze 300-400 milliárd forintból, szerintem egész olcsó.
Előzmény: alfredoo (2472)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2472

elemes

 

szerintem nem lehet tobb hitelt felvenni.

 

az amit a kormany ad vagy elvesz nem igazan erinti a nepeket. sirnak, rinak de azert gondolkodnak.

 

ha erzekelheto lenne az adas akkor a medgyessy 50%-os emeleese ma is hatna. de nem hat. a kovetkezo evben elfelejtettek. a gazarrol sem gondolkodunk. a bokros csomag sem vagott annyira husba. hiszen tenyleg a legfelsobb retegtol vontak meg pld a csaladi potlekot. nehany kipropagalhato hatareset volt.

 

de a fidesz is ezert kell hogy hazugsagokkal erveljen. a gazar emelesnel rendre 'elfelejtettek' az emeles es a kompenzacio saavos voltat.

 

orbant amugy sem hiszem hogy ki lehet robbantani poziciojabol. te el tudnal egy orbantalan fideszt kepzelni? olyan mint a volegeny szerszam nelkul. amugy szerintem orbannak sokkal jobban all az ellenzeki szerep. felelotlenul lehet mondogatni a nagyhangu szolamokat. a kormanyzasban ohatatlanul hibak csusznak be es idovel kiderulnek a hibas lepesek. es akkor lehet probalni magyarazkodni de nem igazan jon ossze. tehat jon az elhallgatas es a hazudozas. konkretan a lakastamogatasi hitelekre es azok nagysagara gondolok!

Előzmény: elemes2 (2471)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2471
alfi,

off

A konkurrencia megpróbálja utánozni, de mivel ez a cég volt az első, a vevők ránéztek: ez igen, ez törődik velünk! és megjegyezték a nevét, megszokták. A vásárlói szokások nem túl gyorsan változnak. A követők idővel lenyomják az árakat az iparág átlagos margin-mutatóira, de az első szépen aratott.
/off

A negatív kampány nem hatékonyabb, de olcsóbb es gyorsabb. Talán nem véletlen, hogy a reklámtörvény és a reklámetika tiltja a versenytársak konkrét fikázását.

Hogy a választási ktgvetés miből lesz? Szerinted...? Hitelből. A Nemzeti Autópálya Rt felvesz még 400 mrd bankhitelt és befizeti a költségvetésbe. Vagy akár 500 mrd-ot, vagy 1000-et, nem számít. Hiszen a cél a fidesz megtörése, ezért semmi sem drága. Ha 2006-ot elbukja a fidesz, akkor (a kormánypártok reményei szerint) jó darabig nem áll talpra, mert mai ismert vezetőit elsodorja a párt haragja stb stb.
Előzmény: alfredoo (2470)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2470

elemes

 

erdekes a torteneted.

 

1., mit csinalt a konkurrencia?

 

2., a tortenet itt van nekunk es elottunk. tegat

 

a., nem igaz

 

b., az 'ellenszel' mukodik.

 

(ez nekem egy picit hasonlo, mint amikor a jobboldal panaszkodik a baloldali mediaban a baloldali media tulsulyra...)

 

valahol mondtak hogy a negativ, lejarato kampany az ami az emberekre hat. es nyilvanvalo hogy semmilyen igeretnek a kovetkezokben nem fognak hinni. a valasztasi koltsegvetes alkalmazasa is szerintem teljes mertekben illuzio. mibol, keerem, mibol? az allamhaztartasi hiany nagysaga valasztasi kulcskerdes. es a fidesz nem fog mast csinalni mint ramutatni az ilyen koltsegvetes elemeire. igy meeg igergetnie sem kell.

 

en inkabb azt mondanam hogy a megosztassal fog probalkozni. mi es ok. fizetok es nem fizetok. adokedvezmenyeket elvezok kontra szegenyek!

 

egy szereny tobbseg egyaltalan nem lenne ellenemre foleg ha ervenyesulne a blair effektus.!

Előzmény: elemes2 (2464)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2469

pd

 

pd meg egy intelligens nettezo.

 

(de ne higgyunk a latszatoknak... amugy lehet hogy meeg oszulo 50/60 ferfiak hajanak megszinezesere is alkalmas, amugy, intelligens nettezo vagy...)

 

(a szemelyeskedesert termeszetesen elnezest...)

Előzmény: pikdáma (2468)
pikdáma Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2468
"..marketingdemokráciában élünk...."

Rogán meg egy intelligens mosópor!? :-))
Előzmény: elemes2 (2459)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2467
gondolom, hogy vagy (szorosan) megnyerik, vagy szorosan elvesztik. az utóbbi esetben pedig a fidesz megtanulhatja, milyen érzés 2-3 fős parlamenti többséggel kormányozni (mondjuk könnyebb, mint az MSZP-nek, de azért biztos nem egyszerű).
Előzmény: Törölt nick (2466)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2464
alfredoo,

marketing.

mosopornal hatekonysag szempontjabol 10x-es kulonbsegeket be lehet a gyartasnal allitani. egyszeruen nem rakjak bele a hatoanyagot. most erre a persil neev azert biztositek. meg a termeek aara.

neeem... azt hiszed, hogy a magas ár mögött jobb minőség van, és a marketingesek olyan hernyók, hogy ezt kihasználják.

mondok példát. összeült egy neves (francia) háztartásvegyipari-kozmetikai cég, vezetése, hogy kicsi a margin a termékeken, hogy lehetne növelni. megoldás: keressünk olyan célcsoportot, akinek sok szabad pénze van, és fejjük meg őket. mi ez a célcsoport...? az 50-60 közöttiek: dolgoznak, többnyire elég jól keresnek, de a gyerekek már kirepültek, tehát főleg magukra költenek. speciális problémák: őszülő haj. marketingrizsa: "ezt a sampont speciálisan az őszülő haj ápolására fejlesztettük ki" -- valóság: tök ugyanazt rakják bele mint a wash&go-ba (ami nem rossz), csak dupla áron adják el. es ez a sztori nem vicc.

tanulság: keresd meg magad.

* * *

fidesz. a kormány szerintem igenis választási ktgvetést fog csinálni és osztogatni fog, olyan nyersen és izomból, ahogy még orbánék sem merték.
Előzmény: alfredoo (2462)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2463

mindez hianyzik rogannal. es szerintem kontraproduktiv is.

 

 

Szerintem írj neki egy mailt, ha ez ennyire aggaszt.

 

 

Előzmény: alfredoo (2462)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2462

elemes

 

szvsz vannak a marketingnek es a marketingsugallmazasnak hatarai.

 

ha a persil a zold fu kijovetelet hirdeti es nem szedi ki a zold fu nyomat akkor konkurrense abban a pillanatban olyan reklamokat fog sugarozni ahol persillel torteno mosas utan BENNE MARAD a zold fu nyoma. vagy tenyleg kiveszi a persil.

 

a fogkremek fogfeherito hatasat meg TE sem vontad ketsegbe. szerintem nem ilyen direkt modon hazudnak a fogpaszta reklamok.

 

inkabb a reklamban rejlo feeligazsagok (amik rogannal egyaltalan nincsenek meg) kombinalodnak a szep, vonzo, szines csomagolassal. nem figyelek a reklamokra de szivesen veszek komolyan kinezo, draga fogkremeket. olyan egeszsegesek... de tenyleg JOBBAK mint az amodent volt, bar az is valtozott es javult.

 

tenyleg nem erzem a hazugsagot es csak egyszer tapasztalnam meg a 'hazugsagot' soha tobbe nem vennem az adott fogkremet, adott mosoport.

 

mosopornal hatekonysag szempontjabol 10x-es kulonbsegeket be lehet a gyartasnal allitani. egyszeruen nem rakjak bele a hatoanyagot. most erre a persil neev azert biztositek. meg a termeek aara.

 

mindez hianyzik rogannal. es szerintem kontraproduktiv is. a nemzeti peticio, nemzethalal, gaazaarak szerintem ellenhato tenyezok lesznek. hiszen ennyire nem hulye a magyar. nagyon jol tudja hogy orbanek nem fogjak a gaazaarakat CSOKKENTENI. akkor viszont a reklamozasbol kilog a lolab.

 

es eddig nem volt hulye a magyar. hiszen orbanek mindent elkovettek a riogatassal. kozben persze ajtatosan szajkoztak a 23 millio romanozast. de riogattak peldaul a gazarral. amirol tudtak hogy tenyleg kell emelni. de a nep nem volt vevo es ma sem vevo. tudja hogy barmelyik kormanynak emelnie kell a gazarakat. az ezzel torteno operalas nem franko a nep szamara.

Előzmény: elemes2 (2459)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2461

elemes

 

ez a szoveged max az ovatossagot sugallja hiszen a fidesz egyszer mar megegette magat.

 

en azt hiszem hogy allaspontom tobb helyrol indokolhato, nem farasztanalak vele. talan csak egy elem. a korosztalyos valtozasok. ha ez tenyleg nem igaz akkor viszont a fidesz egesz ervelese annyit sem er mint a papir amire leirjak a dolgokat. mert ez a lenyeg. hogy az uj szavazok, a fiatalok, fiatalabbak hova szavaznak. el tudjak e fogadni a fideszt.

 

eddig minden azt mutatja hogy igen. viszont ez valasztasi gyozelmet jelent. hiszen a fiatalok tobben vannak az oregek meg kipuszutulnak es erdeklodesuket is elvesztik a politika irant.

Előzmény: elemes2 (2460)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2460
alfredoo,

reszemrol leszamoltam a dolgokkal es adottnak veszem a fidesz 2006-os gyozelmet.

... vagyis megvásároltad a fidesz garantáltan kézkímélő mosogatószerét :-))). a 2006-os választás még messze nincs lefutva, csak a fidesz marketingje sugallja ezt, hogy az mszp támogatóiba vereséghangulatot oltson. valójában a fidesz sokat hibázik, és az MSZP sem hülye (bár szintén sokat hibázik).
Előzmény: alfredoo (2458)
elemes2 Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2459
IGAZOLHATATLAN dolgokat, valasztasi celszeruseg okaan hablatyolni olyan szocialista jelenseg.

mondom, olvasd el morze felügyelőt. nem szocialista, hanem nyugati. hozzánk most szivárgott be. szerinted igazolható az, hogy a signal whitening-től fehérebb lesz a fogam, és a persil kihozza a zöld fű nyomát a sárga vászonnadrágból...? nem, sőt: cáfolható. zavarja ez a gyártót abban, hogy a reklámjaiban a fogfehérítő illetve züldfűfoltáltávolító hatásról beszéljen? nem.

marketingdemokráciában élünk.
Előzmény: alfredoo (2456)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2458

zilvervisje

 

nekem ezt hiaba mondod mert reszemrol leszamoltam a dolgokkal es adottnak veszem a fidesz 2006-os gyozelmet. hogy ugy mondjam tanulok vele egyutt elni. tehat, sokakkal szemben, ez az alapallaspontom. azt nem tudom hogy szorosan vagy nagy folennyel gyoz de azt hiszem a dolgok lenyege szempontjabol mindegy.

 

szerintem nem tudjak elrontani. talan ezert is undorito es felesleges az ilyesmi hazudozas... mondhatod hogy a szocik mit csinaltak. de a szocik EGYALTALAN nem alltak nyerore. hiszen a valasztas elott 2/3-os fidesz miep tobbsegrol szolt a hazugsaggyar.

Előzmény: Törölt nick (2452)
alfredoo Creative Commons License 2005.05.09 0 0 2457

elemes

 

tamogatasod premiummegvonast jelent nekem... de nem baj, ezzel egyutt, vagy ennek ellenere jol esik...

Előzmény: elemes2 (2454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!