Keresés

Részletes keresés

ja69 Creative Commons License 4 napja 0 0 10023

Üdv. Mosogatógép beépítésével  konkrétan egy pult alá helyezhető Bosch mosogatógép beépítésével kapcsolatban érdeklődnék. Levettem  a gép fedelét és aláraktam a pult alá, de 3-4 cm-rel kijjebb áll a  szekrénysortól.  Hátulján rajta hagytam a  műanyag csőtartókat. Nem tudom,hogy ezeket le kell-e venni vagy  igy  a jó.  Ha leveszem és beljebb megy  ( nem tudom,hogy így síkba lenne-e a szekrényekkel) nem lesz-e gond  esetleg  a hűtésével- mert a fedelén is vannak szellőző nyílások.

 

 

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 5 napja 0 1 10022

Nem (annyira) a mosogatógépet, hanem a végeredményt kellene vizsgálni, és utána megvezetni a népet hasonló baromságokkal...

Előzmény: Ágnes1980 (10020)
Ágnes1980 Creative Commons License 5 napja 0 0 10021

Nekem is whirlpool adp 500 wh van 2 éve és imádom főleg hogy 2 evőeszköz tartó van így ha nem kell az egyiket kivehetem és az össze tüske lehajtható. Én a 2ó40p-es progit használom ami először egy áztatást csinál és csak utána kezd el mosogatni a tablettával. vissza maradó "szárítási" idő ebből 40 perc ,én a végén egyből kinyitom és kb. 5perc alatt minden száraz. 

Előzmény: valamiize... (10009)
Ágnes1980 Creative Commons License 5 napja 0 0 10020

Sziasztok! Na ismét egy okosság a neten. Ezt a férjem küldte nekem át. https://www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/halalos_veszelyt_rejthet_a_mosogatogep/20180116134529

Bemásoltam a szöveget. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Persze sejtem hogy mi lesz :-) ,mert véleményem szerint ez hülyeség úgy ahogy van. 

 

Halálos veszélyt rejthet a mosogatógép

Bár a mosogatógép megkönnyíti a mindennapjainkat, kiváló táptalajt biztosít különböző kórokozók terjedésének is.

Egyre több háztartásban ruháznak be mosogatógépre, amely - főleg nagycsaládosok esetén - nagy segítség lehet a mindennapokban. Ezeknek a készülékeknek azonban megvan a hátulütője is: meleg, nedves közege ugyanis segíti a kórokozók terjedését, amely a bepakolt tányérokról és kanalakról könnyen a szervezetünkbe juthat. Legyengült immunrendszerű emberekre halálos veszélyt is jelenthetnek ezek a baktériumok.

Gombák és baktériumok a mosogatógépben

Lehet a konyhánk bármilyen tiszta, mikroszkóp alatt baktériumok és különböző kórokozók seregei lepik be. Előfordulhatnak itt a főképp fertőzött élelmiszerrel vagy fertőzött vízzel terjedő Escherichia coli (E. coli) baktériumok, különböző gombafajták, illetve sok más, húgyúti fertőzést, bőr-, illetve szívproblémákat eredményező kórokozók. Bár ezek legtöbbje az egészséges szervezetre ártalmatlan, sok legyengült immunrendszerű embernél súlyos, akár életveszélyes állapotot is eredményezhetnek

A szlovén Ljubljana Egyetem kutatói 24, különböző háztartásban működő mosogatógépet vettek górcső alá, illetve megvizsgálták az azokba folyó víz minőségét és összetételét is. Több készülékben is azonosították az említett Escherichia baktériumcsalád tagjait, amelyek súlyos ételmérgezést okozhatnak. Azonosították még a mellkasi fertőzéseket okozó Pseudomonas baktériumokat, valamint az Acinetobacter baktériumot is, amely többféle bőrbetegséget, sőt akár szívproblémákat is okozhat. A baktériumok mellett gombák is megtelepedtek a készülékeken, például a Candida, amely szájpenészt, illetve hüvelyi fertőzést eredményezhet.

A baktériumok és gombák a szennyezett csapvízzel és a tányérokról kerülhetnek a mosogatógépbe, majd onnan az egész lakásban elterjedhetnek az ajtó nyitásakor kiszabaduló gőzzel. Emiatt a kutatók is azt javasolják, hogy ne nyissuk ki azonnal a képet, amint a program lejárt, hagyjunk időt a benti levegőnek a kihűlésre. Segíthet továbbá, ha a mosogatógép ajtaját körülvevő gumis tömítést is rendszeresen letakarítjuk, és nem hagyjuk, hogy a gombák és baktériumok megtelepedjenek rajtuk. A kutatók hangsúlyozták, hogy az eredmények ellenére sem kell felhagynunk ezeknek a készülékeknek a használatával, hiszen a bennük lévő baktériumok és gombák a természetben is megtalálhatóak, és az egészséges immunrendszerű emberek számára nem jelentenek veszélyt.Mint mindenhol, itt is fontos a rendszeres takarítás, főleg, ha súlyos beteg ember is van a családban.

tomtyi Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10019

Nekünk elmosogatja. Így néz ki:

 

Előzmény: valamiize... (10009)
fetitaco Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10018

Ez 5 éves. A só adagolója már 1 éve nem megy, és most az alább feltett hibát csinálja.

Előzmény: GPS (10011)
fetitaco Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10017

Őszintén??? Fogalmam sincs minek számít!

Előzmény: LG RH7500 (10014)
valamiize... Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10016

Hát , én eddig is beletettem mindent... és szándékomban áll a következő masinánál is. 

(Értem ez alatt a rommá égett tepsikémet, a nagy fazekat meg mindent, amit össze tudok koszolni a konyhában főzés közben. A  bográcsunkat csak azért nem, mert nem fért be... :D )

 

Én nem nagyon áztatgatok semmit; bedobom, utána meg tök könnyen el tudom mosogatni kézzel, ha pl. a brutáldzsuvás tepsit nem sikerül a gépnek. (Fellazítja rajta a cuccost annyira. ) Ha lustább vagyok, visszateszem még egy körre a gépbe a következő mosogatásnál, és akkor már sokszor ezt is megúszom.

 

 

 

 

Előzmény: GPS (10015)
GPS Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10015

 

Lehet, hogy meglepő, de a mosogatógépet fehéráru mosogatására találták ki.

 

Hát ezt azért a mai, kereskedelmi mosogatógépek esetében nemigen hangsúlyozzák - sőt, meg sem jelölik. Nemigen láttam olya feliretot a gépek mellett, hogy pl. "Tányér- és pohár-mosogató gép". Nem sok fogyna így belőle - az fix.

 

Az már egyéni megfontolás (...) kérdése, hogy ha már van, beleszuszakoljuk a bográcsot is, meg a húszliteres fazekat.

 

Szerintem egyáltalán nem számít afféle "partizánkodásnak" vagy különcködésnek, ha valaki olyan (ételkészítésre használatos!) edényt tesz bele, ami egyrészt simán belefér - másrészt nem károsítja a gépet, sem a súlyával, sem más módon.

De az túlzás lenne, hogy egy mosogatógép mellett, valaki a 2-3 kilós, zsíros edényekkel a csap alatt tornásszon, hogy nagyjából elmosogassa kívül-belül, ahogy azt kell.

 

Nekünk minden edényünk inox, ráadásul a jó fajta, tripla fenekű, rézbetétes - ami nagyon fasza ugyan, csak nehéz mint a dög.

Főzni benne nem gond, de már a mosogató-kagylóban forgatni főleg leöblítéshez...háááttt....

 

Nekem még elmegy, de a párom (aki egy nő - ezt manapság nem árt pontosítani) - szóval neki elég macerás mutatvány főleg a 3-5 literes (és kb. ugyanannyi kilós) kukták kézi elmosogatása - főleg, hogy még az én káromkodásaimat is kéne hallgassa - hogy ilyesmit csinál.... a mosogatógéptől fél méterre :-)))

.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (10013)
LG RH7500 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10014

Ez ma egy komoly ficsőrnek számít???  A 9 éves Ardonkba és az új Beko-nkban is lehajtható az alsó kosárban a két sor hátsó tüske. Azt hittem ez mindegyik mosogatógépben alap.

Előzmény: fetitaco (10008)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10013

Lehet, hogy meglepő, de a mosogatógépet fehéráru mosogatására találták ki. (Talán ezért is szerepel így a marketingfotókon) Az már egyéni megfontolás (...) kérdése, hogy ha már van, beleszuszakoljuk a bográcsot is, meg a húszliteres fazekat. Aztán jön a méltatlankodás, hogy nem mosogatta el...

Van nálam most egy Bosch - ebben két sor tüske lehajtható, így a 32 cm átmérőjű akármi is belefektethető - véleményem szerint ez több, mint elegendő, de lehet, hogy én vagyok fordítva bekötve.

Előzmény: GPS (10012)
GPS Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10012

 

(Nem azért tartok mosogatógépet, hogy fazekakat kézzel mosogassak! Ezért bármit beszuszakolok bárhová... :D )

 

Erről a fazék-mosogatásról régebben is folyt csevej itt a topikon - amire az egyik kolléga azt mondta (nem szó szerint, de ez volt az üzenet, hogy):

 

"Merő marhaság lábast-fazekat mosogatógépben mosni - hisz az ember már főzés közben úgyis elmosogatja amit használt és nem gyűjti össze, hogy majd a gépbe tegye"

 

Ejha, ez igen - ez aztán kompetens hozzászólás volt.

 

Ilyen alapon - a gondolatot továbbfejlesztve - a tányérokat és evőeszközöket is hülyeség gépben mosni, hisz kajálás után pár perc alatt el lehet mosni mindent a csap alatt...és hoppáááá - máris nincs is szükség mosogatógépre.

 

Nagy ötlet, mi?

.

Előzmény: valamiize... (10007)
GPS Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10011

 

A samsungunkban lehajthatóak a tüskék. Direkt ezért vettük.

 

Nekünk a mosógépünk Samsung. Pont a tavaly volt 10 éves és ma is újszerű állapotban van - tökéletes működéssel. Pedig napi, üzemszerű használatban van.

 

Sőt, volt egy időszak, amikor 2 felnőtt lány lakott itthon - na azt ne tudd meg, hogy az mit jelentett szegény mosógépnek: volt, hogy napi 3 mosást is elszenvedett, mert ugye az a blúz, vagy bugyi amit 3 órán át hordtak, az már "annyira piszkos", ugye... hogy azt azonnal mosni kell.

 

Úgy 6-7 éves korában elkopott a szíja - vettem egyet 1.800 Ft-ért...és kb. 6 perc alatt betettem. De se előtte, se utána más karbantartást nem igényelt.

Remek gép.

Gondolom a Samsung mosogatógép se gagyibb ennél - szívem szerint azt vettem volna - csak amikor kerestem, egyszerűen nem volt 45 centisben egy szál sem.

.

Előzmény: fetitaco (10008)
valamiize... Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10010

Wow... Ez angyon szimpi!

Előzmény: fetitaco (10008)
valamiize... Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10009

A testvéreméknek van majdnem ugyanilyen csak ezüst. (Rengeteg program, nagyon csendes meg szép gép.)

Nagyon nem szeretik. Én is többször használtam már náluk, és pl. a szélső tányérokat soha nem mosogatja el.

Nekik -azt hiszem- nem az összes tüske hajtható le, de pont tegnap mesélte, hogy a tüskék nagy része már használhatatlan, ezért kb. minden második helyre tud csak tányért pakolni. (Nem tudom, hogy kitört vagy elhajlott vagy mi lehet.)

 

Mondjuk 5 év körüli, napi minimum egyszer megy, és eddig semmi műszaki baja nem volt.

 

Előzmény: tomtyi (10003)
fetitaco Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10008

 

A samsungunkban lehajthatóak a tüskék. Direkt ezért vettük.

 

 

valamiize... Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10007

Tüskékről: nekem pár el is hajlott, mert csak ilyen bugyután bepakolva fértek el benne a dolgok, és lejött róluk a korrozióvédő festékréteg a tövüknél... Pedig nem izomból bepréseltem, csak az alábbi képhez hasononlóan "rátettem" valahogy a lábast/fazekat

 

(Nem azért tartok mosogatógépet, hogy fazekakat kézzel mosogassak! Ezért bármit beszuszakolok bárhová... :D )

 

 

 

Előzmény: GPS (10005)
GPS Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10006

 

Azért ezt el tudnám képzelni sík kosár-aljával is:

 

Előzmény: GPS (10005)
GPS Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10005

 

Nem értem ezt a nagy tüskehajtogatási pankrációt...Ráborítod a nagylábost, és elmossa. Miért baj az, hogy belóg a tüske a lábosba?

 

Ebben most nincs 100% igazság. Bizony van, hogy nagyon megnehezíti a pakolást a ferdén állú tüske-had.

 

Van, amikor csak 5 centit kéne arrébb tolni egy nagyobb edényt, hogy elférjen mellette egy kisebb másik... de a tüskék nem engedik - legalábbis különösebb zsonglőrködés  nélkül nem.

 

Én mindig szidalmaztam azokat a reklámfotókat, ahol 400 darab egyforma tányérral rakják meg (főleg az alsó) kosarat - de valahogy ezekhez soha nem jár sem fazék, sem lábas, sem kukta... de még egy rohadt tepsi sem.

Vajon mit esznek ezek az emberek, hogy kizárólag csak tányérok vannak a mosatlanban - főzőedény soha egy szál sem?

 

Gondolom ők mind vagy készételt rendelnek - dobozban - vagy simán csak rendelt-pizzán élnek.

Mert ahol főznek is, ott kurvára nem így néz ki egy megpakolt mosogatógép - azt garantálom.

.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (10004)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2018.01.12 0 0 10004

Általános használattal öt- hat évet valószínűleg elmegy gond nélkül.

Nem értem ezt a nagy tüskehajtogatási pankrációt...Ráborítod a nagylábost, és elmossa. Miért baj az, hogy belóg a tüske a lábosba? Nem fér el? Nem áll vízszintesen? Az baj? Hol van az megírva, hogy nem állhat ferdén? ....

Előzmény: valamiize... (10002)
tomtyi Creative Commons License 2018.01.11 0 0 10003

Annyira azért nem. Persze, árfüggő, de mi két éve egy ilyen Whirlpool ADP 7570 WH-t vettünk. Evőeszköz fiók és lehajtható tüskék alul és középső kosárban is.

Előzmény: valamiize... (10002)
valamiize... Creative Commons License 2018.01.11 0 0 10002

Hát, szerintem csak ábránd, hogy az alsó kosárban minden tüskét le lehessen hajtani... :(

Én még nem láttam ilyet, pedig tuti sokunknak szüksége lenne rá.

 

Előzmény: tomtyi (9999)
valamiize... Creative Commons License 2018.01.11 0 0 10001

Akkor jól értelmezem a szavaidat (amiket nagyon köszönök), hogy szerelési szempontból semmi előnyt nem jelent egyik anyagú alj sem?

 

A gyakorlatban akkor mit takar az a mondatod, hogy "A műanyag alatt nincs fém, a fém alatt van kátrányréteg." ? Van ennek valami jelentősége számomra (laikus felhasználó) vagy egy szakember számára?

Amúgy a tizenX éves AEG gépem aljába és ajtajára szórtam ezt-azt-bibaszt, de csupán egy apró horpadás van benne... Vagy akkor még más anyagok voltak?

 

Meg egyáltalán: hány évre lehet számítani mondjuk egy Bosch serie4 gépnél nagyobb meghibásodás nélkül? 

 

 

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (9998)
tomtyi Creative Commons License 2018.01.11 0 2 10000

Gondolkoztam, én legyek-e a 10000. Miért ne? :D

tomtyi Creative Commons License 2018.01.11 0 0 9999

Igen, van külön, a három kosarasoknál felső kosár az evőeszközöké, és e felett, a „plafonon”. Minden három kosarasban három kar van, különben az evőeszközök nem kapnának vizet, mert a középső kosár karjából véletlenszerűen jut csak fel.

 

„Kivéve az ECO meg a pohármosás, mert azokat nemigen használnám.”

Az ECO-t én sem használom, de a pohárnak lehet értelme érzékenyebb üvegárunál.

 

Főleg a teljesen beépíthető inkább csak külalakra gyúr pluszban.

A háromkosarasok szerintem már mind fém belülről.

Érdemes olyat nézni, amelyikben lehetőség szerint a tényértartó tüskék mind lehajthatók legyenek, így az alső kosár lehet teljesen egybefüggő sík felület.

A fém- és üvegtárgyak eléggé nagy biztonsággal szárazak lesznek, ha közvetlenül a program vége után kinyitod az ajtót, a műanyagoknak még kell idő.

 

Egy max. kb. 60 cm belső magasságú térbe miért rakosgatnál be vagy onnan miért vennél ki kést,miközben 1. van bent 2, lehet, full teli kosár, 2. ha van evőeszköz fiók, az már eleve védelem a leejtéstől.

Előzmény: valamiize... (9993)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2018.01.10 0 0 9998

Jó nagy hülye lehetett az eladó... Addig oké, hogy el akarja adni, de ne mondjon fullhülyeséget...

A késdobálásról: majd rádöbbensz, hogy az az "inox" az egy négytized milliméter vastag polírozott vas, aminek könnyebben árt a leeső villa, mint a műanyagnak.

A műanyag alatt nincs fém, a fém alatt van kátrányréteg.

Előzmény: valamiize... (9997)
valamiize... Creative Commons License 2018.01.10 0 0 9997

Az a fóliás megoldás nagy ötlet! Nagyon kreatív nálatok valaki! :D

 

A műanyag fenekű verzióra az egyik szakkereskedésben nekem azt mondta a szaki (aki egyébként szakszerűnek és készségesnek tűnt), hogy egy hatalmas előnye is van: a szerelőknek nagy segítség, mert le tudják patintani (vagy kiszedni), és könnyen hozzáférnek a lényeges dolgokoz. Nagy eséllyel nem kell darabokra szedni a gépet javításkor. A strapabírásban meg felveszi a versenyt a fémmel.

 

Azért én fenntartásokkal kezelem, mert tuti, hogy a ráejtett zöldségdaraboló késem jobban felsértheti mint az inoxot (igen, késdobáló vagyok szabadidőmben), és attól kezdve ott megmaradhat minden kis genya baktérium, meg ronda is lesz... De persze kiváló az immunrendszerünk. :)

 

Arra én is kíváncsi lennék, van-e fém a műanyag alatt. Bár gyakorlati jelentősége nem nagyon lehet...

 

 

Előzmény: Axióma (9996)
Axióma Creative Commons License 2018.01.10 0 0 9996

A nem beepitheto is alaepitheto. Gyakorlatilag esztetika kerdese, meg hogy tudsz-e abbol a butorlapbol szerezni egy elolapra valot... (amugy nalunk nem beepitheto, de a frontot gyarto cegtol megkaptuk az adott front foliajanak egy megfelelo meretu darabjat, raragasztottuk, es mar ugy nezett ki mint ami beepitheto...).

A muanyag belsore az egyik boltban azt mondtak, hogy ugyanugy alatta van a fem, a muanyag bevonat azert van rajta, mert zajcsokkento funkcioja van. Nem tudom, igaz-e, majd megmondja valaki szakerto, hogy marketing bullshit vagy igy van-e.

Előzmény: valamiize... (9995)
valamiize... Creative Commons License 2018.01.10 0 0 9995

Meg egy kicsit konkrétabb kérdés:

 

Mibe lehet belekötni mondjuk ennél a modellnél:

 

BOSCH SMI46KS00E https://www.arukereso.hu/mosogatogep-c3171/bosch/smi46ks00e-p352105575/#velemenyek

 

 

 

Csak mert a programjai és a 3 kosár alapján pont olyasmi, ami nekem kéne... (Kivéve az ECO meg a pohármosás, mert azokat nemigen használnám)

Ha valakinek van hasonló Bosch gépe,  megírná a pro- és kontra érveket? Vagy bárki, akinek bármi véleménye van... :D

 

-Beépíhető-nem beépíthető gép a praktikusabb?

-Műanyag belső jól bírja-e a strapát? Ugyanannyira higiénikus-e érzésre mint a fém?

-Pakolhatóság

-Szárítási képesség

-Bármi észrevétel

 

És mindenkinek köszi az eddigi segítséget!

 

Előzmény: valamiize... (9993)
fetitaco Creative Commons License 2018.01.10 0 0 9994

Sziasztok! Lenne egy problémám a mosogatógépemmel. Samsung dw-fn320w típus. Ha bekapcsolom a bekapcsológombbal a kijelzőn magától végigfut a programokon. Nem reagál semmire csak a kikapcsológombra. Csináltam egy videót róla. Van esetleg ötlete valakinek mi lehet? Köszi előre is!

 

https://youtu.be/skrkjCTrj1E

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!