Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 0 894

Kedves angol tanárok, tudja-e valaki, hogy a kompetencia mérésen június 11-én lehet-e majd szótárt használni?

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 0 893

Kedves angol tanárok! Elgondolkodtam az angol kompetenciaméréssel kapcsolatosan , vajon mire számíthatunk. Először is nem gondolom, hogy félni valóm lenne. Keményen , becsülettel dolgozok, de nem hiszem, hogy ez garancia bármire is. Vegyünk egy matematika tesztet. A tanulók ismerik a számokat. Innentől csak az a lényeg a műveletek hogy mennek. Ha van olyan terület ami kapcsán nem ismerhetnek minden vonatkozó számot, kapnak pl. függvénytáblázatot. Az angolban, (ahol természetesen nem ismerhetnek a tanulók minden szót a tantárgy jellegéből adódóan) eleve nem lesznek képesek megoldani a feladatot egyik skill kapcsán sem. Szerencse kérdése milyen vocabulary-vel találkoznak a teszt során.
A másik terület pedig az, hogy vajon mennyire fog számítani, hogy a tanulók heti hány órában tanulják az angolt.
Tehát mégegyszer leszögezném....NEM félek. Azon gondolkodok hogyan lehetne igazságossá tenni az egészet. Jó megoldásnak tartanám a szótár használatot. Igaz még nem tudon ezt eleve így tervezik-e Ti mit gondoltok kollégák?

Bernadett Nagy Creative Commons License 2014.01.22 0 0 892

Sziasztok!

 

Angol nyelvtanárt keresek céges oktatáshoz Győr mellett. Tudtok segíteni?

macski29 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 891

Kedves Angolos Kollégák! 

Nagy Andrea vagyok, a Pannon Egyetem tanár-angol tanár mesterszakos végzős hallgatója. Szakdolgozatom témája az interaktív tábla hatékonyságának mérése a tanórán. 

 Kérlek, töltsétek ki az alábbi kérdőívet! (Nem baj, ha nem használtok interaktív táblát!)

Köszönöm!

 

http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/c60d022c328d7539b15f7b8d270ecc55/f/3d807e5c70f109464b05e7db41928d8c

avalon5 Creative Commons License 2013.09.08 0 0 889

Kedves Kollégák !

Azoknak a véleményét, tapasztalatát szeretném kérni, akik már tanítottak  teljesen kezdő csoportot a Solution Elementary (2nd edition) kötetből.

Köszönöm.

Zümi74 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 888

üdv

 

Előbb valami belezavart. :S

 

Nagyjából másfél éve újra elővettem az angolt (érettségi után), mert külföldi munka volt a terve, viszont most úgy néz ki más szelek fújnak és kellene egy felsőfokú nyelvvizsga (nincs kikötve milyen) csak nem tudom melyik lenne a legmegfelelőbb számomra. Amiben jó vagyok: szóbeli kommunikáció, hallás utáni szövegértés és a nyelvtan. Amiben meg nem az a szókincs, főleg idiómák és egyéb megszilárdult kifejezések. Szóval ezek tudatában ti melyik nyelvvizsgát ajánlanátok?

Zümi74 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 887

üdv

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Nagyjából másfél éve újra elővettem az angolt (érettségi után), mert külföldi munka volt a terve, viszont most úgy néz ki más szelek fújnak és kellene egy felsőfokú nyelvvizsga (nincs kikötve milyen) csak nem tudom melyik lenne a legmegfelelőbb számomra. Amiben jó vagyok: szóbeli kommunikáció, hallás utáni szövegértés és a nyelvtan. Amiben meg nem az a szókincs, főleg idiómák és egyéb megszilárdult kifejezések. Szóval ezek tudatában ti melyik nyelvvizsgát ajánlanátok?

csincsilla72 Creative Commons License 2013.08.08 0 0 886

Sziasztok!

 

Egy kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz.

Olyan angol tankönyvet keresek ismerősöm részére, ami B1 szint magasságáról indít és tapasztalatok szerint jól használható. Felnőttnek kellene, Budai László: Kevés szóval angolul könyve már megvolt neki, nagyrészt autodidakta módon, a bennefoglaltakat tudja is, szavakat külön tanult hozzá tematikus szótárból. Nem vagyok angoltanár, nehezebb nyelvtani részeknél segíteni szoktam neki, ezért lenne fontos, hogy egyedül is tudjon vele haladni. 

Van esetleg ötlete valakinek, melyik könyv lenne ajánlható, mivel folytassa? Nekem sajnos nincs tapasztalatom ilyen téren, még iskolában tanultam az angolt, nem ismerem a mostani könyveket. 

Előre is nagyon köszi!

NevemTeve Creative Commons License 2013.06.21 0 0 885

Még szerencse, hogy itt senki sem ismeri fel a a hozzászólásnak álcázott hirdetéseket. Még akkor sem, ha az illető nicknek ez az első és egyetlen hozzászólása. És a nicknév a termék nevére hasonlít.

W_B Creative Commons License 2012.04.17 0 0 882

Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek !

 

Üdv; WB

Mormogi Papa Creative Commons License 2012.04.17 0 0 881

Jaja, ez jófajta szótár, egyetlen baja, hogy nem IPA jelöléseket használ. Ennek ellenére az amerikai angol kiejtéshez a legjobb az online ingyenes szótárak közül. Alapvetően az LPD-t használom, meg kiegészítésnek ritkábban ezt a Webstert, nekem más nem kell, bár én kifejezetten és következetesen csak az amerikai modell szerint tanulom a kiejtést. Nem a hangmintát hallgatom, hanem a leírt kiejtést veszem figyelembe.

 

Aki a brit modellt követi (márpedig a legtöbb helyen ez az elvárás, mégha ennek a kötelezőségével személy szerint sosem értettem egyet), annak elég online a Cambridge, esetleg offline a CD-s LPD a hagyományos papír alapú szótárak mellé.

 

Fordításhoz szerintem még mindig a kétnyelvű Országh-szótár a legjobb, akármilyen réig, az legalább van CD-n is (GIB felület), úgy nem kell papíron nyalni a lapokat. Ha meg már nem kezdő az ember, akkor bármelyik lent említett egynyelvű szótár jó, általában hoznak egy csomó példamondatot, vastaggal hozzák a vonzatot, szinonímákat meg mindenféle földi jót.

 

Amitől ovva intek az a SZTAKI szótára (körülbelüli netes fordításhoz lehet elég, de tanuláshoz nem jó, semmilyen tekintetben, sok benne a hiba). A hipermarketekben meg piacon kapható gazdaságos, óccsó szótárak meg a sátán művei, még csak gondolni sem szabad rájuk.

Előzmény: Dohi (879)
Mormogi Papa Creative Commons License 2012.04.17 0 0 880

Ez ajánlom leginkább:
Cambridge Dictionaries Online (brit és amerikai hangminta)
http://dictionary.cambridge.org

Használhatók az alábbiak is:
Merriam-Webster Dictionary (amerikai angol, közvetlenül is letölthető hangminták)
http://www.merriam-webster.com/

Oxford Advanced American Dictionary (amerikai angol, a brit részénél nincs hangminta)
http://oaadonline.oxfordlearnersdictionaries.com

Longman Dictionary of Contemporary English (brit és amerikai hangminta)
http://www.ldoceonline.com

Collins English Dictionary (brit hangminta)
http://www.collinsdictionary.com/

Nem klasszikus szótár, csak utolsó sorban ajánlom, de ennél elhangzik először a brit, majd az amerikai kiejtés is, bár néha elég rossz minőségben (Flash hangminták)
http://www.howjsay.com/

Van még 1-2 netes szótár hangmintával, de azok nem megbízhatók (pl. dictionary.com).

Ahová mást nem írtam, oda Quicktime plugin kell, de anélkül is lejátszhatók a hangminták Chrome és Internet Explorer alatt. A hangminták általában a hangszóró ikonra kattintva érhetőek el. Az ismerősöd már kezdőként is kiírhatja bármelyik szótár szabványos IPA táblázatát magának egy zsebkendőnyi papírra (mindig legyen nála), magyar példákkal, és használhatja azt is, papír alapú szótáraknál, ha épp nincs online, össze lehet rakni úgy is a kiejtést.

 

A kiejtési szótárak császára, az LPD (Longman Pronunciation Dictionary - J. C. Wells)  sajnos nem érhető el online, de kiadták CD-n is. Igaz ott is csak 1-1 brit és amerikai hangminta van, de nagyon sokféle kiejtést ír még IPA jelekkel, elterjedtségi sorrendben. Kár, hogy csak Windows alatt működik. Külföldről rendelhető csak azt hiszem, de elérhető torrentes "boltokban" és file-share oldalakon is. Ha ismerődnek nem megy majd el később sem a kedve az ánglisozástól, akkor írj a mailomra, és tolok működő linket (650MB-tos .iso file)

Előzmény: W_B (878)
Dohi Creative Commons License 2012.04.17 0 0 879
Előzmény: W_B (878)
W_B Creative Commons License 2012.04.17 0 0 878

Szervusztok !

 

Egy most kezdő ismerősömnek keresek "hangos" angol szótárt (weboldalt); tehát ami ki is ejti az angol szavakat.

(Nem robothang, hanem helyes kiejtésű angol)

 

Tud valaki ilyet ?

 

Köszi: WB

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.15 0 0 877

Kapásból jópárat mutat.

Előzmény: Törölt nick (876)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.15 0 0 876

Gugli?

Előzmény: Roliiiii (874)
Roliiiii Creative Commons License 2012.03.14 0 0 874

Szeretném ha valaki segítene! Honnan tudnék letölteni Penguin Readers könyveket? Köszönöm.

pajti81 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 873

Ezt inkább ott kellene megkérdeznem ? Érdekes egy topik az biztos ...

Előzmény: Törölt nick (872)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.12 0 0 872
Előzmény: pajti81 (871)
pajti81 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 871

Üdv Tanárok !

 

Nem teljesen ide vág a kérdés , de már mindenhol próbálkoztam .

 

Szakmai szótárt keresek , valami elektronikusat , de méginkább onlinet . Találtam már egyszer de most nem sikerül .

Főleg építéssel kapcsoaltban , meg asztalos dolgokkal , illetve házakkal . Angol nyelven .

 

A másik kérdésem : hogy mondja az ember angolul , hogy három fázisú motor . 3 phase enginet nem értik meg az angol szakemberek és nem bírtam jobbat találni , pedig már néztem jó sok anyagot neten .

 

Hálás köszönet!

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.16 0 0 870
200 ft-ért adnám:
1) magyar-angol napszótár 3650 szóval, új, 860 volt a boltban évekkel ezelőtt

2) ugyanez németben is, alig használt

3) Ken Follett: Hornet Flight (a wartime novel of danger, passion and escape) 600 oldal (angolul) egyszer olvasott

4) General Sir John Hacket: The Third World War (bestseller) 500 oldal, egyszer olvasott

5) Robin Cook: COMA, 300 oldal, egyszer olvasott

publikus vagyok, írj. Köszi
NevemTeve Creative Commons License 2010.05.19 0 0 869
Most találtam, hátha valaki még nem ismeri: http://www.englishgrammarsecrets.com/
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 868
tanítsd meg őket expert módon káromkodni :D

bocs a viccért, magas labda volt :D
Előzmény: Erzon (865)
SiGbg Creative Commons License 2010.04.18 0 0 867

Hanganyag? Bár nem tudom, milyen meccseket kell levezetniük a Erzon tanfolyán résztvevöknek, de én a focit vettem példának:


A youtube keresöjebe beirtam, hogy "football coach" és mar talaltam is hanganyagot :) Meg ezt is: www.soccertutor.com.

 

Tele van az internet jó anyaggal, és egész napos tanfolyamoknál kelleni is fog a változatosság :). Én egyszer tartottam egy tanfolyamot, 6 hónapon keresztül, egyszer egy hónapban péntek-szombat-vasárnap: pénteken du 16-19, szombaton: 9-17, vasárnap 9-16. Nagyon jó volt, de kellett is az egy hónapos felkészülés, ahhoz, hogy eléggé változatosak legyenek az órák.

Előzmény: Törölt nick (866)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 866
Ilyet??? :-))))
Mindenesetre jó kis memoritereket adnék nekik, de szigorúan hanganyag alapján, nem papírból tanulni. Igaz, azt nemtom, honnan kapnék elő edzőknek szóló hanganayagot :-)
Előzmény: Erzon (865)
Erzon Creative Commons License 2010.04.01 0 0 865
Sziasztok!

Egy igen érdekes és szép feladatot vállaltam el.

Mintegy 25 fő, felnőtt férfiakból álló csoportot vagyok hívatott egy intenzív tanfolyam keretében megtanítani alapszintű nyelvi ismeretekre.

7 egymást követő hétfőn, reggel 8-tól délután fél 7-ig tart a foglalkozás.

Ráadásul a csoportban kezdők és haladók egyaránt vannak.

A kurzus végeztével tudniuk kell bemutatkozni, angol nyelven edzést tartani és sportolókat irányítani.

Csinált már valaki közületek ehhez hasonlót? Ha tudtok, kérlek adjatok tippeket, tanácsot, hogy milyen metodikát kövessek, mit csináljak, hogy fenntartsam a figyelmüket.

Köszi,

István

zitasist@hotmail.com

dalia__ Creative Commons License 2010.02.10 0 0 864
Sziasztok!
A mai napig nem értem... :(
Szóval tényleg kitörölték a hozzászólásomat. Megpróbáltam belépni, de nem tudtam. Aztán próbáltam újra regisztrálni, de az e-mail címem már foglalt (ezt írta ki). Írtam a moderátoroknak, de egyáltalán semmit nem reagáltak rá. Most csináltam új e-mail címet (nem hiányzott!) regisztráltam másként, de megmondom őszintén, most már sok kedvem nincs ide írogatni. :(

Bellus,
írtam neked mailt, ha még aktuális amit szeretnél, írj nekem közvetlenül, vagy ha úgy gondolod, itt is megkérdezheted.
Előzmény: Ms.Bellus (863)
Ms.Bellus Creative Commons License 2010.02.04 0 0 863
Kösz!

Remélem dalia_ olvassa még a topic-ot (más néven?) és megkeres....
Előzmény: Herr X (860)
Experimentátor Creative Commons License 2010.02.03 0 0 862
Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni:
Nemrég (talán 1-2 hónapja) egy könyvkereskedésben nézelődve láttam egy angol nyelvkönyvet, ami megtetszett, sajnos a címét nem sikerült megjegyezni.
A4-es méretű, a borító fényes, puha, fehér alapszínű, és a (jobb?) felső részében egy viszonylag nagy brit zászló.
Gondoltam, látom még, de úgy néz ki, hogy elfogyott a boltokból, nem látom már sehol.
Mi lehetett ez? Ráismer így valaki?
n0teasy Creative Commons License 2010.02.03 0 0 861

Káprázik a szemem, vagy tényleg eltűnt végre a helyesírásai hiba a topik címéből?

Köszönet az elkövetőnek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!