Keresés

Részletes keresés

Pusztai Telivér Creative Commons License 2009.09.29 0 0 57
Monjuk abból, hogy találtak egy női koponyadarabot, még nem következik, hogy Hitler nem lett öngyilkos. Azért vannak visszaemlékezések bőven az utolsó ipőszakról. Ez olyan, mint amikor egy szent ereklyéjéről kideül, nem is lehetett annaka csonjta. Attól az illető még élt, és a halála bekövetkezhetett úgy, ahogy a kortársak leírták.
Előzmény: andzsin (55)
andzsin Creative Commons License 2009.09.28 0 0 55
Hitler mégsem lett öngyilkos?

* MTI

2009. szeptember 28., hétfő 13:45

Amerikai tudósok szerint Adolf Hitler koponyájának Moszkvában őrzött darabjai nem származhatnak a Führertől, ez pedig újabb kételyeket ébreszt a történészekben Hitler utolsó óráit, illetve állítólagos öngyilkosságát illetően.

A feltételezés szerint Hitler 1945. április 30-án feleségével, Eva Braunnal együtt öngyilkos lett a berlini Führerbunkerben: előbb a nő nyelte le a méregkapszulát, majd Hitler is bevette a mérget és főbe lőtte magát. A két holttestet később kivitték a bunker elé, leöntötték benzinnel, meggyújtották, majd a helyszínen a földbe temették.

A feltételezés egyik fő bizonyítékának számított egy állcsont- és egy koponyacsontdarab, amelyet 60 éve Moszkvában őriznek. A koponya darabját 2000-ben A harmadik birodalom agóniája című kiállításon első ízben közszemlére is tették Moszkvában. Nick Bellantoni, az amerikai Connecticuti Egyetem kutatója Moszkvában mintákat vett a csontdarabokból, és a minták genetikai vizsgálata során rájött, hogy a csontok egyértelműen egy 20 és 40 év közötti korú nőtől származnak. A kutatók szerint nem valószínű, hogy Eva Braun csontjai lennének, ugyanis semmilyen forrás nem utalt rá, hogy a méregkapszula után főbe lőtte volna magát, vagy valaki lelőtte volna őt.

http://index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2Ftortenelem%2F2009%2F09%2F28%2Fhitler_megsem_lett_ongyilkos%2F
showtimes Creative Commons License 2008.10.27 0 0 54
Jaj, ezt a ciudadod mindig eltévesztem :)

A 46-48-as háborúról természetesen tudok - mivel a WWI-ről volt szó, az USA hadbalépésével kapcsolatos Zimmermann táviratról, így feleslegesnek tartottam részletezni, hogy melyik korszakra gondoltam. De, ha gondolod akkor pontosíthatom :)
Előzmény: Galgadio (53)
Galgadio Creative Commons License 2008.10.27 0 0 53

"Ciutad Mexicoba"

 

 Már megbocsáss, hogy kijavítalak, de helyes spanyolsággal Ciudad de Méjico (vagy esetleg México), magyarosan Mexikóváros.

 

"Igazán sajnálhatjuk, hogy nem tört ki a Mexico vs. USA mérkőzés"

 

Megvolt. 1846-1848-ban. Fölényes amerikai győzelemmel.

Mindig is csodálkoztam rajta, hogy az amerikaiak olyan fölényes győzelmet arattak a szombrérósok fölött, hogy még Mexikóvárosba is bevonultak...

de ez már tényleg egy másik topik témája lenne.

 

Előzmény: showtimes (52)
showtimes Creative Commons License 2008.10.27 0 0 52
Igazán sajnálhatjuk, hogy nem tört ki a Mexico vs. USA mérkőzés, így lemaradtunk John Wayne Ciutad Mexicoba történő belovaglásáról, az utolsó igazi western háborúról. Ráadásul Chuck Norris Monterreyben harcolna texas rangerként a latin gazfickók és nacionalisták ellen :)
De ezt inkább a WWI. topicban kellene kifejteni.
Előzmény: Zicherman Istvan (48)
- duplagondol - Creative Commons License 2008.10.27 0 0 51
Nagy vonalakban ez tévedés; Texasban ugyan hiánycikk volt a fegyelmezett, reguláris haderő. de a polgárháború időszakára már végleg a helyére került a klasszikus amerikai hadi felfogás: mindenből a legjobbat nyújtani a katonáknak, még ha azok nem is feltétlen a legalkalmasabbak a szolgálatra.
Előzmény: Zicherman Istvan (48)
sierra Creative Commons License 2008.10.27 0 0 50
Azért arra bőven elegendő volt az erejük, hogy Spanyolországot kiverjék Kubából és a Fülöp-szigetekről, Mexikót tönkreverjék, területének felét elcsatolják 1848-ban és Pancho Villát a büntetőexpedíció folytán kikapcsolják a továbbiakban. Mindezt különösebb megerőltetés nélkül tudták tenni. Az USA nagyhatalmi státuszát ekkoriban már nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Előzmény: Zicherman Istvan (48)
sierra Creative Commons License 2008.10.27 0 0 49
Mellékszál. Jamaica kolléga királydrámát fabrikált Wilson belépési döntéséből és a "kénytelen" kifejezéstől kiakadtam.
Előzmény: Galgadio (45)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.10.25 0 0 48
Azért nemvolt annyira vicces. Az USA déli részén szabályos pánik tört ki, amikor Villa egyik lovasegysége átkerült a határ túloldalára.
Az akkori USA korántsem volt a mai USA. Katonailag egy hatodrangú állam volt még akkoriban.
Előzmény: Galgadio (45)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.10.25 0 0 47
Más volt a téma.
Pár hete volt egy nagyon jó dokfilm az orosz ismeretterjesztő csatornán, amit az amerikaiakkal csináltak együtt.
Bemutatták az álkapcsot is, és a koponyacsont egy részét. Az amerikai pedig elővett egy fogröntgent (képet) és összehasonlította, attán hozzátette ,,Igen, ez minden kétséget kizáróan az ő álkapcsa (az a plussz poén, hogy nem beszéltek össze, hanem az amerikai, megszerezve a fogképet, saját szakállára akarta összehasonlítani).
Szóval a a felvételen is megfagyott egy pillanatra a levegő.:)
A holtesteket pedig legalább tízszer temették újra, majd egy telephelyen égették el őket, majd egy folyóba szórták a maradványokat. Megszólaltattak több embert azok közül, akik rést vettek az újátemetésekben és megsemmisítésben.
Az oka annak, hogy a mai napig nem hozzák nyílvánosságra a hamvak kiszórásának helyét roppant prózaiak (és az oroszok mondták, hogy az erre vonatkozó papírokat zárolták) - hogy ne váljon a neonácik zarándokhelyéül.
Előzmény: edesviz (44)
Galgadio Creative Commons License 2008.10.25 0 0 46

OFF:

 

Ugyan minek ide háború, még néhány évtized és az USA délnyugati részén (újra) a mexikói lesz a domináns etnikum, a spanyol meg az uralkodó nyelv...

Előzmény: Galgadio (45)
Galgadio Creative Commons License 2008.10.25 0 0 45

"Mexikó a büdös életben nem támadta volna meg a nála tízszer erősebb USA-t"

 

No, azt azért szívesen megnéztem volna, ahogy Villa és Zapata gerillacsapatai sombreroban, lóháton vagy gyalog, revolverekkel, ócska puskákkal és lasszókkal felszerelve átkelnek a Rio Grandén és bevonulnak Texasba.

Szerintem túl sok sót nem ettek volna meg odaát...:-)

 

Egyébként hogy jön ez a topik témájához?

Előzmény: sierra (41)
edesviz Creative Commons License 2008.10.24 0 0 44
Sziasztok,
a Spektrumon lejátszott filmet nem láttam, de a Német televizió filmjét igen. Eszerint Hitler holttestét megtalálták, már ami maradt belőle az égetés során. Orvosi vizsgálaton járt a Szovjetúnióban is. Aztán mégis visszaszállították Keletnémetországba. A szovjethadsereg hazautazása előtt semmisítették meg a maradványokat.
Édesviz
Előzmény: Triste (22)
akagi Creative Commons License 2008.10.20 0 0 43

"Egy szimpla fogtérkép szükségeltetik csak hozzá,"

 Valamikor a hatvanas évek elején vetitettek egy szovjet filmet: "Hétköznapi fasizmus" címmel és abban mutatják Hitler fogazatát. A megégett koponyadarabon látható foghíd német készítője is nyilatkozik, hogy igen ezt sk. készítette a Kancellárnak.

Előzmény: Törölt nick (25)
showtimes Creative Commons License 2008.10.20 0 0 42
Nem akart kiállítási tárgy lenni az oroszok kezében, ezért égettette el a testét.
Beteg volt, de annyire nem, hogy ne tudta volna mikor már a bunker térségét lövi az orosz tüzérség, hogy itt a vége, ezért lett öngyilkos (ellenségnek nem adta meg a dicsőséget, hogy kivégezze).
Lehet, hogy neked nem kerek a történet, de a történészeknek igen. Az összeesküvés elméleteknek nincs érdemi alapja.
Előzmény: virag82 (40)
sierra Creative Commons License 2008.10.20 0 0 41
Kénytelen ám a jófenét. Wilson tudta, hogy ha a háború utáni rendezésben részt akar venni, márpedig részt akart, mert víziója, küldetéstudata volt arra nézve, akkor be kell lépnie a háborúba. Sem a Lusitania, sem a távirat önmagában nem olyan, amiért állampolgárok tízezreit (és ez még csak az USA részvételi nagyságrendje a háborúban) kell feláldozni feltétlenül. Mexikó a büdös életben nem támadta volna meg a nála tízszer erősebb USA-t és a német támogatás is teljesen valószínűtlen volt, hiszen Európában sem tudtak az ottani ellenlábasaikon felülkerekedni, mi több, vesztésre álltak.

Mindkét eset csak azt szolgálta, hogy a háborús akarat propagandaalapanyagot gyártson belőle.
Előzmény: jamaica2 (38)
virag82 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 40
Vajon miert kellett elegetni a holtestet?
Es miert akart olyannyira ongyilkos lenni, mikozben adazul felt a merenyletektol?
Volt (ugy tudom) nem is egy hasonmasa.
Nekem nem stimmel a sztori.
jamaica2 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 39
Bocsánat, a háború ellenes Wilson.
Előzmény: jamaica2 (38)
jamaica2 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 38
A Lusitánia elsülyedése nem rángatta az USA-t az I világháborúba, csak az embereket (közvéleményt) barátságosabbá tette az Antant irányában. Sőt, a német korlátozatlan tengeralattjáró háború bejelentése után sem lépett hadba az USA, csak a közvélemény után a politikai elit is Antant támogatójává vált. A hadba lépés egy iszonyatos ostoba német lépés következménye volt. Zimmerman német külügyminiszter híres távirata volt az casus belli. A britek lehallgatták a tengeri kábelen küldött rejtjelzett táviratot, és meg is fejtették. Ügyesen, megszervezték, hogy a mexikói területről származónak mutassák a levél megszerzését és az USA-ba kerülését. A levél tartalma dióhéjban. Zimmerman szövetséget ajánl Mexikónak, és az USA elleni háborúba lépése után, Texas, New-Mexikó Mexikó-hoz csatolását helyezi kilátásba.

A levél tartalmának kiszivárgása után az ostoba német külügyminiszter még ráadásúl el is ismerte a táviratot. Ezek után az USA kongresszus és az eddig a háború ellenes kénytelen volt hadat üzenni.

Előzmény: eMM (31)
gacsat Creative Commons License 2007.04.22 0 0 37
Úgy tudom,1 cipősdobozban van Moszkvában.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.10 0 0 36
Ez is egy jó link, bár a szóban forgó kérdésről nem sokat árul el. Viszont meg kell nézni a filmet, alapműnek ígérkezik! :)
Toxigen Creative Commons License 2004.10.19 0 0 35

a link nem sikerült,akkor így:

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=7719

Előzmény: Toxigen (33)
Toxigen Creative Commons License 2004.10.19 0 0 34

Egyébként most olvastam egy könyvet,a címe A Spandaui Főnix.No nem történelemkönyv,hanem jó kis kaland.

Az író,Hess spandaui halála köré építi a cselekményt,érdekes elméletet gyárt az egykori küldetésről és a jelen (1987) köré!

Toxigen Creative Commons License 2004.10.19 0 0 33

Üdv!

 

A cikk utolsó bekezdése,az ami idevág!

 

 

itt
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2004.10.18 0 0 32
Es akkor mi lesz? :( Bocsanatot kernek, hogy hazudtak 100 even at? Soha, senki nem fogja megtudni ezeket a dolgokat. Nem kerul nyilvanossagra Kennedy gyilkossaganak az aktaja sem. Egyszeruen nem fogjak atirni a tortenelemkonyveket, es persze nem fogjak felzakkantani a kozvelemenyt. Szerinted pl. mi lenne, ha TENYEKKEL igazolnak, hogy igen, Anglia belerangatta az USAt az Elso VH-ba? Ott meg ugye nem beszelhetunk naci szornyetegrol, mint a masodik eseten (Pearl Harbour...); viszont ez az egesz szemet, ami itt van/volt, ennek a folyomanya... Szerintem ma is elegge sok ember tartja ezeket fajo pontnak. (Mint pl. en, bar semmifele reverzionista torekveseim nincsenek, hozzatennem gyorsan.)
Előzmény: eMM (31)
eMM Creative Commons License 2004.10.18 0 0 31
Állítólag neonáci jelkép lett volna.
Jó duma.
Az a baj a titkolózással hogy a Hess ügy brit aktáit is 99 évre zárolták.
Hasonlóan Churcill úr egyéb disznóságaihoz, de a Lustitánia ügy feloldozását tán még megérem.
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 30

Azt nem tudom. Mindenestre ő volt az egyetlen élő ember, aki tudta az angliai útjának igazi célját, amiről még csak a saját hozzátartozóinak sem beszélhetett.

A fene egye meg ezt a nagy titkolózást! 1987-ben, csaknem félévszázadnyi börtön után már semmi politikai jelentősége sem lett volna annak, ha nyilatkozik fűnek-fának...

Előzmény: Qedrák (27)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 29

Igen. Erre is van egy összeesküvés elmélet. Az OSS (a CIA elődje) szintén megfogalmazott ilyen aggályokat Nürnbergben, ennek ellenére nem engedélyezték a személy azonosítást. (borzasztó egyszerű lett volna egyébként: tudták, hogy például, hogy Hess milyen sérüléseket szerzett a Nagy Háborúban. Elég lett volna csak egy orvosnak megvizsgálni a sebhelyeket, de nem, nem engedélyezték ezt sem.)

Érdekes, hogy Hess a tárgyaláson valamilyen amnéziára hivatkozva nem ismerte fel a legközelebbi munkatársait, beosztotjait sem... Na, mindegy.

Előzmény: eMM (28)
eMM Creative Commons License 2004.10.17 0 0 28
Tán mert nem ő volt Hess.
és most beszélni akart végre.
Előzmény: Qedrák (27)
Qedrák Creative Commons License 2004.10.16 0 0 27

 

Ez nagyon szép elmélet lene, csak nem értem, hogy Hesst miért nem ölték meg akkor korábban? Miért vártak vele évtizedeket?

Előzmény: Törölt nick (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!