Keresés

Részletes keresés

windy12 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 7

Azt azért mindenféleképpen tudni kell, hogy az a rézcső, amit a Dimarson klímákhoz adnak gyárilag igencsak silány minőségű, olyannyira, hogy ha mi olyan klímát telepítünk, amihez van gyári cső, akkor azt egyszerűen eldobjuk. Pazarlásnak tűnhet ez, de az első néhány rossz tapasztalat után, amikor felhasználtuk ezeket a csöveket úgy döntöttünk, hogy ha nem kockáztatunk, jobban járunk. Azt kell tudni, hogy ezeknek a csöveknek a falvastagsága 0,5 mm szemben a megfelelő 1 mm-rel. Nagyon könnyen megtörik, de ami nagyobb baj az az, hogy peremezéskor vékonyodik az anyag, akár 0,1 -0,2 mm is lehet. Ennek az igen vékony peremnek kell megtartani a rézcsövet a hollandiban akkor is, amikor akár 13-15 Bar nyomással áramlik benne a hűtőközeg. Igen könnyen kicsúszhat, kiszakadhat a cső a hollandiból, ami azt eredményezi, hogy robbanásszerűen el fog távozni belőle az összes hűtőközeg. Aztán jöhet a csövezés kicserélése, készülék újratöltése, üzembehelyezés. Ez biztos, hogy 25 ezer forint feletti összegre fog rúgni. Idén nyáron négy ilyen esethez hívtak ki minket. Lehet, hogy ez nem tűnik soknak, de azért elgondolkodtató. Nem szabad ezzel a csővel szerelni.

 

Tudni való, hogy egy átlagos szplitklímatelepítés kb. 40.000 forintba kerül. Ez az összeg nem is tűnt olyan soknak néhány évvel ezelőtt, amikor még 200 ezer alatt nem nagyon lehetett klímát venni. Csak most, hogy akár 37 ezerért is adják a multik a gagyi noname gépeiket, ehhez képest tűnik soknak a fenti ár. Csakhogy az olcsó készülékek telepítése pontosan ugyannannyiba kerül, sőt olykor még többe is, mint a drágáké, ezért a telepítő cégek nem szívesen foglalkoznak a noname kategóriával. Viszont vannak szabadúszó szakik, akik alvállalkozóként  viszonylag kevés pénzért bevállalják ezt is, silány anyagokat használnak (lásd rézcső), viszont ott próbálják lehúzni az ügyfeleket ahol lehet. Tudni kell, hogy egy méter kábelcsatorna kb. 5-600 forint, nem 2.500, és tisztességes cég az öt méter feletti szerelésre nem számol fel 3 ezer forintnál többet, és ez tartalmazza a rézcsöveket, szigetelést, elektromos vezetéket, kábelcsatornát (burkolat.). Ja, a legjobb minőségű tartókonzol ára sem haladja meg a 3-4 ezer forintot.

A gyakorlat az, hogy a telepítésre is külön garanciát vállalunk, de meglepődnék, ha a magánzó szerelőt  egy-két év múlva még meg lehetne találni, ha történetesen elszökött a gáz a készülékből, és utána kellene tölteni.

 

Elnézést, hogy kicsit hosszú voltam.

Zoe21 Creative Commons License 2004.09.29 0 0 6

Nos, mi családi házban lakunk, az emeletre hozták fel, és összesen 27 ezret kértek, de mi csak a plusz anyagért fizettünk, nem kellett alpinista, egyebek. Ja és nincs tartókonzol, mert a teraszon áll a kültéri...szóval nem egyszerűek...

 

 

Előzmény: Buksi-ka (5)
Buksi-ka Creative Commons License 2004.09.29 0 0 5

Mennyibe került a végén a felszerelés?

Ugyanis én is gondolkozok egy ilyen klíma megvételén, de több dolog is aggaszt a kvázi ingyen beszereléssel kapcsolatban.

Előszöris az ingyenes beszerelés feltételeiben az szerepel, hogy 40cm-es tégla, 15cm-es panel faláttörés esetén. Namármost nem tudom melyik panel 15 centi, de az enyém 23. Négy méter magasságig vállalják a szerelést, ezen felül alpinista stb. plusszköltség lehet. Én negyediken lakom, négyemeletesben. Az üzletben mondjuk annyit modtak, hogy kiszállás, tartókonzol, dübel, stb nincs benne, ez kb egy 10-es lehet.

Ma végre sikerült (kék számon soha nem vették fel) elérnem a dimarson klíma vonalát, ahol nem sokat tudtak mondani a plusz költségekről, de ideadták a helyi szerelők telefonszámát. Felhívtam, elmondtam hogy vennék, hol lakom, negyedik, stb., mik a költségek. Erre ő, hűha, negyedik? Akkor nincs lift, ki tudja hányszor kell lemenni a szerszámokért, parkolni lehet a ház előtt? mondom a járdán. Hát jó, de akkor is még le kell menni, elvinni a kocsit a parkolóba utána. Alpinista? hát, az lehet hogy nem kell, de akkor is nem egy családi ház, akár konzolra, akár tetőre, az ugyanaz, kell cipelni, kötelezni, kihajolva kell vákumozni, szivattyúzni, legalább egy húszasra számítsak.

Szóval nekem is az az érzésem, hogy anynit mondanak pluszba, amennyit akarnak, bármiért. És a végén tudod meg csak, hogy mi nem tetszhetett nekik, mire mit számolnak vajon.

Szóval nagyon kiváncsi lennék a tapasztalatokra, mert csak vasárnapig van félretéve az üzletben.

Zoe21 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 4

Megkérdeztük nem egyszer, a válaszokban egyszer sem szerepelt, hogy ennyi a plusz mennyiség ára. Utolsó pillanatban jelentették be, de akkor sem mondták a burkolatot. (addig hiába kérdezgettünk rá...)

Mindegy. már bent van, és remélhetőleg nyáron jól működik majd.

 

 

Megkérdeztük beszerelés előtt többször is, a válaszban hiába kérdeztünk rá, egyszer sem

Előzmény: Degeczi (3)
Degeczi Creative Commons License 2004.09.25 0 0 3
ha gyanús a dolog , akkor az az alap, h az ember rákérdez: mit is jelent az "ingyenes" - de még mielőtt vásárolna!
megtettem, nekem el is mondták, h csak akkor igaz, ha elég a gyári készlet (ami hozzáértők szerint eleve csak gyenge minőségű hulladék) és még úgy is fölszámítják a tartókonzol árát + kiszállási díjat, összesen kb 8 e Ft-ot

ezzel együtt nem rossz, de a legtöbbeknek valóban nem sokat segít
Előzmény: Caipi (2)
Caipi Creative Commons License 2004.09.25 0 0 2
Hát én tavaly is, idén is szereltettem klímát. A tavalyit ismerős szerelte, cső+burkolat méterét 4.000-ért, az ideit idegen (ámde garanciát biztosító), 4.500-ért méterét. De ha ez megnyugtat, tavaly 54.000-et, idén 45.000-et fizettem a szerelésért... Úgyhogy szerintem mindenképpen jól jártál, csak az ingyenességhez hozzáírhatták volna, hogy ilyen-meg-olyan-meg-amolyan feltételek megléte esetén.
kodelka Creative Commons License 2004.09.25 0 0 1

4 m csö jár a készülékhez ingyen. Kérdés, hogy boritással, vagy nélküle. Van egy sanda gyanum, hogy az a szerelök külön bulija lenne.

De jó, hogy megirtad, mert én is gondolkodtam rajta. Már nem. Köszi

Előzmény: Zoe21 (-)
Janibacsi Creative Commons License 2004.09.25 0 0 0

0lcso husnak hig a leve?

 

Mindazonaltal, 2 dolog:

 

1. a meterenkent hatezer erosen atbaszasszagunak tunik

2. senki nem mondta, hogy a klima alanyi jogon jar, legyen barmily meleg az illeto lakasa... Kisse nem ertem, mit akartal az uccso mondatoddal...

 

Jano

Előzmény: Zoe21 (-)
Zoe21 Creative Commons License 2004.09.25 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Kb 3 hete megvettük az akciós dimarson klímát itthonra (40ezerért) és aztán  nagy nehezen eljöttek a szerelők. Eredmény: nem olyan a lakás, amibe a klímához adott csövek elegek, ergo kell még cső: 1 m 6000(!) Ft. Ja, és ha nem akar az ember lógó csöveket látni, burkolat hozzá méterenként 2500 Ft!!

Akkor hol az ingyenesség???

 

 

Tehát bűnhődjön, akinek nem olyan a lakása, nem elég, hogy meleg van nyáron, nem lehet levegőt bevinni, még a klíma sincs ingyen beszerelve... :(

 

 

Zoé

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!