A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| .:ROX:. |
válasz | megnéz |
2009.11.20 16:24:52 © (950) |
2009.12.01-től új ÁSZF a digitális tévénél. csak még nem lehet megnézni |
|
|
| tucsok1702 |
válasz | megnéz |
2009.11.19 09:40:29 © (946) |
Kedves Over Fifty!
A brumm megjelenése a következő okból fordul elő: a lakás 230 V - os hálózatának van egy 0 V -os pontja (test, föld), illetve a kábel hálózatnak is van egy 0 V - os pontja. Azt sehol senki nem tudja garantálni, hogy a két egymástól független hálózatnak a két 0 V - os pontja egymáshoz képest is 0 V - os feszültségen van. Ezért - feltehetően - a csatlakozó mérése és cseréje nem oldja meg a problémát. Mivel ezt a problémát a KTV és az elektromos hálózat "találkozása" produkálja, így egyik szolgáltató sem felelős érte.
Mivel kiderült, hogy a koax lehúzása (izolálása) megszüntette a képzavart, valószínű, hogy a hangprobléma is megszűnik, csak ezt nem tudta tesztelni bejövő jel hiányában.
Ha földeletlen konnektort használ, akkor nincs fémes összeköttetés a STB kábele, és a konnektor között, tehát - feltehetően - nem probléma, ha a konnektor földelt, amibe az elosztót dugja (feltehetően nem is tudná földeletlen konnektorba dugni)
Kérem küldjön privátban egy e-mailt, telefonszámmal, hogy tudjak információt adni a beszerzési forrásról. Az e-mail címem publikus a reglapon. |
|
|
| Over Fifty |
válasz | megnéz |
2009.11.18 19:42:14 © (945) |
Kedves Tücsök, köszönöm gyors válaszát, a 2. teljes egészében "bejött", a csíkozás azonnal elmúlt a kihúzott koax kábel hatására. Kérdés, meg tudná mondani, hol szerezhetnék be BP-en (gyorsan) amolyan ground loop isolator-t, és kb. milyen áron? Lehet amúgy a szolgáltatótól kérni a kábel és a fali csatlakozó bemérését v. pl. cseréjét? Stb. A hanggal még küszködöm, vajon úgy is jó a földeleten konnektor, ha a másik vége földelt aljzatba van bedugva? Vagy mindnképpen összeszedi a zajt a földelés okán? Az egész csak azért kár, mert van egy remek TV-m, egy bővített és némileg olcsóbb szolgáltatásom, de nincs benne semmi élvezet. Azért nem adom fel... :-) Üdv, 50+ |
Előzmény: tucsok1702 (944)
|
| tucsok1702 |
válasz | megnéz |
2009.11.18 10:54:05 © (944) |
Kedves Over Fifty!
A leírás alapján feltehetően a 230 V - os hálózat brummja kerül át a TV - re. - Lehet, hogy az elektromos hálózatának a védöföldelésén keresztül. Ezt úgy tudja tesztelni, hogy a TV - t bedugja egy olyan elosztóba, amiben nincs védőföldelés - Lehet, hogy a koax kábelen kerül be a brumm, ezt brumm szűrővel (grund izolator) tudja kiküszöbölni úgy, hogy a box és a koax kábel közé beköti az izolátort. Előzetesen úgy tudja tesztelni, hogy lehúzza a boxról a koax kábelt, és megnézi, hogy így is megy-e a csíkozódás. Ha megnyomja a távirányítón a <menu> gombot, akkor a box által kiadott képtartalom látszani fog, tehát el lehet dönteni, hogy a zajt és a csíkozódást a koax hálózatból szedte-e össze a TV.
|
Előzmény: Over Fifty (943)
|
| Over Fifty |
válasz | megnéz |
2009.11.17 20:05:39 © (943) |
Kedves Tücsök, így futólag átnézve a Fórumot, láthatóan szakember, ezért a kérdésem: ma újítottam be a digitális családi csomagot KAON STB-szal, haza is mentem (2 ó 17 perc ügyfélszolgálati várakozás, fázás, stb. és ügyintézés után), összedugtam a cuccokat, csatlakoztattam a vadi új Samsung HDTV-s (P2370HD) monitoromhoz, és láss csodát, a kép (természetesen) úgy sz@r, ahogy csak lehet. Kb. 7 cm-es sötétszürke/fehéres sávok szaldnak rajta föntről lefelé kb.5 cm/másodperc sebességgel, teljességgel élvezhetetlenné téve a nem túl jó minőségű képet. Ráadásnak egy elemi zúgás-búgás van a hanggal is, amolyan jó kis rezonancia vagy 200 Hz-en, ami még idegesítő is. Nincs ötlete arra nézve, mi lehet a gond? A monitor full HD-s 1920x1080-as felbontásig OK, amúgy csodaszép a képe, de ez a digitális dolog nem megy. Tudom, mondták is, hogy az adás nem HD, de a zavarások miatt sokal rosszabb így az adás, mint analógban. Ráadásnak még 1 éve hűséget is aláírtam... Kérem, írjon valamit (ILLETVE BÁRKI, AKINEK ÖTLETE VAN...) kÖSZI ELŐRE IS, 50+ |
Előzmény: tucsok1702 (938)
|
| tucsok1702 |
válasz | megnéz |
2009.11.16 12:01:43 © (941) |
Azt az információt kaptam, hogy ahol választhatók a csomagok, ott rendelhetők is. (Pl.: ha megrendelés közben Almamelléket választod, nem ajánl fel irányítószámot, utcát, házszámot, ott nem is rendelhető a Dinamit csomag). |
Előzmény: .:ROX:. (940)
|
válasz | megnéz |
2009.11.16 10:27:12 © (940) |
A START, a NETT, a Sprint és a Dinamit internetcsomagok most már mindenhol elérhetőek? Vagy ha nem, akkor hol lehet megnézni, hogy hol érhetőek el?
*azért kérdezem, mert a fibernet.hu-n, az online megrendelésnél, bármelyik településnél kiírja ezeket a csomagokat, azaz rendelhetőek! most igaz vagy (még) nem?? |
|
|
| tucsok1702 |
válasz | megnéz |
2009.11.15 21:19:36 © (938) |
A Globalteq boxok esetében új szoftver töltődik le, és ezután újra szkennelnek. Ha esetleg nem találja meg az új csatornákat, akkor áramtalanítani kellene a főkapcsolóval, és utána Gyári érték visszaállítása.
A Kaon boxoknak ki/bekapcsolás után automatikusan újra kellene szkennelniük.
A frekvenciaváltás pénteken volt, nem hétvégén, oka az, hogy a 112 és 120 MHz - es sávokra szükség van Internet kapacitás bővítés miatt. |
Előzmény: rola12 (936)
|
| nyxor |
válasz | megnéz |
2009.11.14 19:40:37 © (937) |
Most jelerősítővel sikerült megoldani a problémát, mindenhol rendben van a jelszint. A 120-assal itt sosem volt probléma, most már amúgy sem lehet :) |
Előzmény: rola12 (936)
|
| rola12 |
válasz | megnéz |
2009.11.14 13:32:21 © (936) |
Köszi, megcsináltam, de nem tárolja le a csatikat, ugyanazt írja ki amit korábban. Egyébként a 120-as régen nálunk jött nagyon gyengén, az összes csatorna akadt néha napján rajta. |
Előzmény: nyxor (934)
|
| nyxor |
válasz | megnéz |
2009.11.14 11:33:27 © (934) |
Kerestesd újra a csatornákat, mert megszűnt a 112-es és a 120-as stream, átkerültek 378-ra és 386-ra.
Tücsök: mi okból kerültek át a csatornák? Csak kíváncsiságból kérdezem :)
Ja, és a 450-480-as streameken valami bődületesen gyenge a jelszint, a többin normális... másnál is ez a helyzet, vagy csak nálam? |
Előzmény: rola12 (933)
|
| rola12 |
válasz | megnéz |
2009.11.14 11:17:18 © (933) |
Nálam nem megy egy jó pár csatorna és azt írja ki a Fibernet rá, hogy indítsam újra, de azután sem megy. a 120-as frekin pl AXN, Viasat Explorer, Sport Klub, Eurosport, Disney hogy csak néhányat említsek. Miért pont szombaton? Vagy csak nálam nem megy? Megnézné vki hogy nála mi a helyzet? Köszi |
|
|
| tucsok1702 |
válasz | megnéz |
2009.11.13 11:33:27 © (932) |
Az m2 mától elérhető 16:9-ben, wss - el a digitális szolgáltatásban. Az m1 - et nem tudjuk betenni, nincs optikánk a királyi TV - hez. |
Előzmény: .:ROX:. (930)
|
| spl2 |
válasz | megnéz |
2009.11.12 18:18:57 © (931) |
KERÜLJÉTEK A FIBERNETET!!!!!
36 órája nincs kábeltévém. 5 percig hallgatom az általános tájékoztatót a hibabejelentő előtt (mert átugrani nem lehet). 2 percig tart mire a menüben elnavigálnak a hibabejelentésig. 10 percig hallgatom, hogy milyen fontos vagyok a FIBERNET-nek és ezután az ügyfélszolgálat nem tudja megmondani, hogy mikor lesz újra kábeltévém. De azt tudják, hogy 72 óra után reklamálhatok csak teljes joggal havi cirka 7 rugó előfizetéssel. Ja és a lefelé módosításom szeptember 25 óta nincs feldolgozva! :)
Kérdés 1: mi a probléma? válasz: nincs adás se digitális, se analog vonalon Kérdés 2: csíkozódás, válasz: nincs kép Kérdés 3: szemcsésedés, válasz: nincs kép Kérdés 4: torz kép, válasz: na menjen a francba Kérdés 5: mi a set top boxom száma, válasz: nem tudják???? nem mesélje már be nekem
Felvilágosítás: azt ugye tudom, hogy nekem kell visszavinnem a set top boxot a cégnek, ha lemondom a szolgáltatást? Válasz: Persze, kiveszek szabadságot és elköltök 5.000 pénzt, hogy bevigyem (a szerelő nem veszi át).
A végére úgy kiakasztott az ügyfélszolgálatos csaj, hogy az infarktus kerülgetett.
Tücsök. Rajtad kivül mindenki ilyen hülye nálatok?
és végül: KERÜLJÉTEK A FIBERNETET!!!!! |
|
|
válasz | megnéz |
2009.11.12 15:18:37 © (930) |
November 11.-től a Magyar Televízió elérhetővé tette a teljes raszteres SD 16:9/4:3 kapcsolt műsorjelet mindkét csatornáján, benne az anamorf formátumot jelző WSS kapcsolójellel. Azaz a 720x576 raszter mindig tényleges képi információt hordoz, és csak a megjelenítési képarányt határozza meg a WSS jelzés - azaz megszűnik végre a "gyászkeretes" sugárzás.
Most már csak a kábel és műholdas szolgáltatókon múlik, hogy mikor állnak át a helyes formátumra.
A kábeltévé szolgáltatók hivatalos tájékoztatása folyamatban van, az m1 esetén a közvetlen optikai kapcsolattal rendelkező szolgáltatók tudják elvinni a jelet, m2 esetén a 16_9 elnevezésű m2 változat ebben a formátumban kerül kisugárzásra, tehát bármely szolgáltató hozzá tud férni a jelhez. Amint azt már korábban is jelezte a Magyar Televízió, az m1 műholdas sugárzását is tervezik, az adminisztrációs folyamatot követően kívánják elérhetővé tenni.
És a Fibernetnél? |
|
|
| csiigammer |
válasz | megnéz |
2009.11.08 21:49:24 © (929) |
jelenleg egy 15500forintos csomagot fizetek mivel hübérese vagyok a nagy fibernetnek nem mondhatom le csak ugy.létezik olyan hogy levetetem valamilyen minimális csomagra-mivel munkanélküli lettem nem tudom tovább ezt a nagyondrága csomagot fizetni.... |
|
|
| nyxor |
válasz | megnéz |
2009.11.08 02:12:15 © (928) |
Én a Dinamit csomagról csak rosszakat hallottam. Itt Kecskeméten maguk az ügyfélszolgálatosok beszélik le róla az előfizetőket, tudván, hogy nem hozza a teljes sebességét a csomagnak, csak a 60%-át. Így nincs is létjogosultsága, állítólag már a honlapról is le akarták venni.
Nyugi, nem csak téged bosszant a Fibernet tyutyimutyisága. Semmi hír nincs arról, hogy fejlesztenének, szóval az elkövetkező egy évben biztos nem lesz HD. Amúgy már az olimpia idejére beígérték, annak már több mint egy éve, és még mindig semmi. Ellenben annyi változás volt, hogy elvettek értékes csatornákat (Sport1, BBC Prime), és adtak egy csomó nézhetetlen szemetet (Poén, Reflektor). Ha nem tetszik, lehet keresni másik szolgáltatót. Én is ezt fogom tenni, amint lejár a szerződés. |
Előzmény: .:ROX:. (927)
|
válasz | megnéz |
2009.11.08 00:06:16 © (927) |
Gödöllő és környékén (Kistarcsa, Nagytarcsa, Mogyoród stb.) jelenleg melyik a leggyorsabb internet csomag ami elérhető, mert a fibernet.hu-n, az online megrendelésnél, ha megadom a lakcímet, akkor a DINAMIT csomag is megjelenik, de 1-2 hónapja még a jóval kisebb csomag sem volt kapható?
Ja és a HD-val még sehogy sem állunk? Azaz még mindig nincs legalább egy év megadva, amikor talán elérhetővé válik? Mert már lassan nem lehet találni olyan szolgáltatót, ahol nincs semmi HD! |
|
|
| nyxor |
válasz | megnéz |
2009.11.07 01:18:27 © (926) |
Valamennyit sikerült kiszedni az ÁSZF-ből. Annyi változás lesz, hogy kikerül a Budapest TV, ami negyed éve erre vár, meg a SportKlub+, ami elvileg október 15-én szűnt meg, de itt még megy. Új csatornák nem lesznek helyettük. Minek is, előbb-utóbb az összes csatorna kikerül egyenként, és majd arra eszmélünk, hogy 5 adóért fizetünk 6 ezer forintot :) Tök jó lenne, ha mondjuk a Sport1 meg a VH1 visszakerülnének. Ha a Digi tudja ezeket biztosítani a 2900 Ft-os alapcsomagjában, akkor a Fibernet 6k ellenében miért nem képes erre? Ennyi pénzből már IPTV-m lehetne HBO-stul, HD csomaggal. És csak az gátol benne, hogy még nem ért ide az optika, DSL-t meg nem akarok. |
|
|
| nyxor |
válasz | megnéz |
2009.11.07 00:58:00 © (925) |
Van új ÁSZF, de ahogyan anno a többit sem, ezt sem lehet rendesen letölteni... Miért nem vagyok meglepve?! |
|
|
| szvl |
válasz | megnéz |
2009.11.04 10:09:13 © (923) |
Nálunk a 9. kerületben tegnap este 19:15-21:30 között nem volt internet. Valami nagyobb probléma lehetett a Fibernetnél, mert a kiesés a BIX statisztikájában is látszik: <a href="http://www.bix.hu/index.php3?lang=hu&page=graph&swid=vh-e1200i-1&portid=Te11/2" target="_blank">BIX fibernet statisztika</a>
 |
|
|
| appel |
válasz | megnéz |
2009.11.01 09:26:29 © (921) |
És akkor mégis hogyan tervezed kiegyenlíteni a 2 év használatot? Spórolj nyugodtan, mert egyszer megjelenik a postaládában az összesített számla!
szerintem... |
Előzmény: picstike (920)
|
|
|