Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 39
Hát tudod, azért szeretnék én annyi mindent tudni Egyiptomról betéve, meg olyan disszertációs dogát lenyomni, mint a szerinted "megkövült" Zahi Havass. Egyébként meg azért "pofázik" mindenhol (Spektrum, National Geographic stb.), mert őt hívják. Tehát valószínű, hogy van valamiféle befolyása, és híres. Bár mondjuk, ha Howard Carter még élne (tudatlanabbak kedvéért ő volt aki feltárta Tutanhamon több ezer éves múmiáját és sírját) akkor talán őt hívnák Zahi helyett. A forradalmi ötleteiről meg csak annyit, hogy ha nem lennének olyan emberek, mint pl. ő (és mellett több más tanult és régészeti berkekben elismert tudós), akkor talán még mindig azt hinnénk, hogy ezek a monumentális építmények (piramis) csupán valami kővár volt. Részemről inkább érdekelnek az új ötletek, és kutatások, mint a konzervatív ismételgetések.
Előzmény: bolsh (19)
sekor Creative Commons License 2007.04.29 0 0 38
Rodenstock klimsch apo ronar repro obj. korrigáltságát ismeri valaki 1:1vagy 1:6 ra van korrigálva?
sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 37
Ez 1 vízfejű gyerek.

 Törpeelefánt máltán is élt.

 A mai építmények túl is haladják a piramisokat.

Előzmény: gacsat (27)
sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 36
sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 35

dehogy

sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 34

gyur. feri volt

sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 33
bgfdf17
sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 32
16
sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 31
1995 okt 21-én
sekor Creative Commons License 2007.01.24 0 0 30
hol hallottad?
23 negedi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 29
Erről olvastál valahol vagy láttál egy dok. filmet?
Előzmény: robs (28)
robs Creative Commons License 2007.01.13 0 0 28
én elképzelhetőnek tartom hogy létezhetett. állitólag(sajnos nem tudom hogy hol) van egy lény ami olyan mint az uberaba csak sokkal emberibb és még most is él. egy olyan esőerdőröl van szó, ami nagyrészén még nem járt ember. állítólag látta egy tudós is -aki azóta elszántan utána akar járni a dolognak- és még egy halom ott élő ember. Tudom, első gondolat az, hogy ez nem lehet igaz és a tudós csak a népszerőségért csinálja de ti egy jó poénért 8-évig naponta járkálnátok az esőerdőban?  Ezt egy dokumentum film mutatta be és én is írtam hozzá és nemtudom hogy mikori film, de raktak ki térfigyelő kamerákat amit sok éven keresztül fognak vizsgálni hogy nem-e látta ezt a lényt.

U.i.: Sajnálom hogy nem tudom minek nevezték el ezt az emberfajtát és azt se hogy hol látták, de amikor néztem nem gondoltam hogy erről fogok írni...
gacsat Creative Commons License 2006.06.09 0 0 27

 Ez 1 vízfejű gyerek.

 Törpeelefánt máltán is élt.

 A mai építmények túl is haladják a piramisokat.

friesz Creative Commons License 2006.05.15 0 0 26
Erről, könyvben irtak már valahol részletesebben?
friesz Creative Commons License 2006.05.09 0 0 25

Igen elgondolkodtató képek, főleg a legalsó a legérdekesebb.

Ezek azok a dolgok amiken érdemes elgondolkodni, de szerintem válasz soká lesz rá sajnos, hogy mi ez pontosan.

Előzmény: sLeuth (-)
masin111 Creative Commons License 2006.01.24 0 0 24
"<<Azért mindent nem kell beszívni !>> ez fordítva is igaz lehet.."

Ez igaz, de az írásos ill. tárgyi emlékek is eme tudás szintet mutatják!
Rengeteg ékírásos, ill. hierogrifás emlékekből az derül ki, hogy nem volt olyan "kiemelkedően hatalmas" a technológia, hogy kőtömböket tudjanak lebegtetni!
A tárgyi bizonyítékok is viszonylag egyszerű életről tanúskodnak: egyszerű égetett cserépedények,viszonylag egyszerű szerszámok.

Véleményem szerint nem kellene ekkora kontrasztnak lennie, ha szupertechnológiával rendelkeztek valaha!

"korunk építményei meg sem tudják megközelíteni az ókori kolosszusokét"

Nos, igen. De gondoljunk bele, hogy az akkori társadalmi felépítés ill. ideológia mennyiben különbözött a mai korétól.

Hiszen akkor elég volt a fáraónak csettinteni egyet, és több százezer rabszolga ill. lakos mozdult meg akár az életüket is áldozva a fáraóért (hiszen istenként tisztelték őt)
.

Ma pedig a pénz, a hasznosság, és a megtérülés a fő motiváció!

De azért ma is vannak szép teljesítmények pl.: Angol-Francia csalagút (Egymással szemben kezdék el fúrni és milimérer pontosan találkoztak középen, vagy pl. Hollandia vizi védelmi rendszere (láttad már? érdemes utánanézni!), vagy mit szólsz az elektromos hálózathoz ami az egész bolygót behálózza pedig milyen hétköznapi,vagy Dubai-ban épülő túristaparadicsom ami ugye egy hatalmas mesterséges szigetre épülő dolog, ajánlom figyelmedbe a National Geographic -on a Határtalan Építészet című sorozatot, itt mutatnak egy-két dolgot amitől leesik az állad!

A Kinai Nagyfalat (kb. i.e. 200) legalább akkora teljesítmény volt megépíteni szerintem mint a piramisokat, csak valamiért ezekben nincs semmi misztikus!

Vagy a római kolosszeum , hatalmas!
Előzmény: bolsh (23)
bolsh Creative Commons License 2006.01.23 0 0 23

masin111!

 

<<Azért mindent nem kell beszívni !>> ez fordítva is igaz lehet..

 

Szép gyűjtemény, valóban hatalmas tudást birtokoltak az ókorban! De vajon örököltük-e a teljes tudásukat? Mi van ha az általad felsoroltak csupán ezrelékes tört része a régi dicsfénynek?

 

Az általad felsoroltak is lenyűgöző tudást mutatnak, ám ettől a fennmaradt emlékektől mai kor tudása mérföldekkel nagyobbnak tűnik, mégis korunk építményei meg sem tudják megközelíteni az ókori kolosszusokét.. 

Előzmény: masin111 (22)
masin111 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 22
Ja és még kifelejtettem Arkhimédészt!

i.e. 287?

Fő művei (Figyelem! időszámításunk előtt!):

A síkidomok egyensúlyáról (fizika)
A parabola területérõl
A gömbökrõl és hengerekrõl
A körmérés A csigavonalakról
A konidokról és szferoidokról
Az úszó testekrõl

- Kiemelkedõ eredményeket ért el a geometriában.
- A kör kerületének és átmérõjének arányára , a p-re jó közelítést adott.
- Közelítõ módszereket talált a négyzetgyök kiszámítására.

A második pún háború idején a rómaiak Szirakuza városát ostromolták. Arkhimédész a várost két évnél tovább védelmezte gépezeteivel a rómaiakat vezetõ Marcellus ellen és különösen a római hajóhadnak nagy veszteségeket okozott.

És az időszámításunk még a kanyarba sem volt!



Előzmény: bolsh (19)
masin111 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 21
Bolsh !

Azért mindent nem kell beszívni !

Geopolimer!
Gravitációs anomáliák!!!!
Több tonnás köveket ellebegtettek !!!!!

ÚÚÚÚÚ nemár!

Ha az akkori ember mindenféle komoly műszer nélkül belebotlik a "gravitációs anomáliába", akkor mi miért küzdünk még ezzel a nyomorult gravitációval? Egyszerűen csak kilebegnénk az ürbe, vagy átlebegnénk a világ másik felébe, stb.

Szerintem azért tudtak pontosan építkezni, mert fejlett volt a matematikájuk:

pl.: feltalálták az 1 -et. hoppá! és ráadásul szabványosították! Az 1 egység hosszúság
egy könyök+egy tenyér volt! Erről etalonokat készítettek és szétküldték mindenfelé! Így akármit építettek mindent erre az egységre lehetett visszavezetni!

I.e. 4242: egyiptomi naptár a nap és a hold mozgásának megfigyeléséből.
360 napból, 12 hónapból és 30 napból áll!!!!!!!!!!

I.e. 4000: Az asztrológia kezdete Mezopotámiában.Nap, a Hold és az öt látható planéta mozgását tanulmányozzák és használják fel. Asztrológiai ismereteiket ékírással, agyagtáblán rögzítik.

I.e. 3500: Mezopotámiában, Egyiptomban és Kínában rendszeres asztronómiai megfigyeléseket végeznek. Megalkotják a sumér számrendszert, mely a hatos és a tizenkettes számokon alapul.

I.e. 3.000: Egyiptomban a naptári évet 365 naposra(!) pontosítják.

I.e. 535: Pithagoras a délolaszországi Crotona mellett iskolát alapít. Az ismereteket Pithagoras 20 éves babiloni és egyiptomi utazásai során gyűjti össze.


Szerintem az akkori emberekre nem kellene úgy nézni, mint valami bunkót húzó ősemberekre. Komoly tudósok voltak, olyan elméletekkel amiket még a mai napig is tanítanak, ill. használunk !!!!!!! lsd.: Pithagoras tétel !!


Előzmény: bolsh (19)
masin111 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 20
Emberek!

Orvosi lexikon : Genetikai rendellenességek - vízfejűség

Itt találhattok még cifrább "idegeneket!"!
bolsh Creative Commons License 2004.11.17 0 0 19

Tényleg nagyon idegesítő ez a dr Zahi Havass ( eddig azt hittem, hogy csak engem idegesít). Nat Geo, Spektrum, vagy Discovery...mindegy melyiket néztem eddig, ha Egyiptomról és annak ókori történelméről volt szó, mindig ez a fehérhajú fószer mondta meg a zőszintét'. És persze mindig minden hagyományostól eltérő elméletet mószerolt, és sietve eltemetett bizonyítékokat.

 

De van fény az alagút végén, ugyanis a Spektrumon mostanában indult el egy sorozat, éjfél után (!) szokták adni, a címe: Hórusz szeme. Na ebbe a sorozatba már nem pofázik bele a havas fejű dr Zahi. Mindjárt meg is ütötte a fülemet egy érdekes elmélet a gyilkosan pontos egyiptomi (vagy ókori) építészetről. Tehát a film szerint "Geopolimert" használtak, ez olyan beton amely kővé szilárdul...ezzel már lehet hajszálpontosan dolgozni(én is tudnék). Azt is felemlítették, hogy az ókoriak ismertek gravitációs anomáliákat, és használni is tudták őket, így egy-egy hatalmas "betonból" kiöntött követ-szobrot-bármit szabadon ellebegtettek a helyére, és ott a visszanyert súlyától simán belesüppedt a talajba az objektum.

És még sok más teljesen logikus eszmét mutattak, és még ezután mutatnak be. Szerencsére Zahi doktor megkövült (tév)eszméi nélkül.

Mindenkinek ajánlom hogy nézze.

Előzmény: Törölt nick (12)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2004.11.04 0 0 18

igyekszik az ember. ki korán kel, csontokat lel :)

 

Még aznap olvastam egyébként a hírt a Magyar Nemzetben is, ahol azt is írják, hogy törpe elefánt maradványaira is leltek a csontok mellett, erről meg az jutott eszembe, hogy régebben én is olvastam már erről a törpe elefántról és más törpe fajokról azon a környéken. Szóval végülis szvsz így már nem tartom olyan nagy csodának, hogy abban a szigetvilágban más fajok töpörödése mellett az ősember is összement egy kicsit.

Előzmény: sLeuth (16)
Kriptaszökevény Creative Commons License 2004.10.31 0 0 17

"a lelet igen eltér a mumifikált csontvázaktól, hasonlít egy idegenre. "

 

miféle idegenre??

Előzmény: sLeuth (-)
sLeuth Creative Commons License 2004.10.28 0 0 16
fene megelőztél hoppa-hoppa :))
hoppa_hoppa Creative Commons License 2004.10.28 0 0 15

A hobbitok Indonéziában éltek
 
Index
2004. október 28., csütörtök 12:30


Egy indonéz szigeten eddig ismeretlen emberfajra leltek. A felfedezés az utóbbi ötven év legfontosabb paleoantropológiai lelete, amely radikálisan megváltoztathatja az emberi evolúció történetének eddig ismert képét. A Homo floresiensis tizenháromezer évvel ezelőtt élt, és csupán egy méter magas volt.

Tizenháromezer évvel ezelőtt élt az a felnőtt nő, akinek koponyáját és csontjait - illetve a faj további hat képviselőjének maradványait - a Jáva szigetének keleti csúcsánál található Flores-szigeti Liang Bua mészkőbarlangban találták meg, írja a New Scientist.

 

Ebu, a Homo floresiensis patkányt és denevért főzött

 

 A női csontvázat hivatalosan LB1-nek nevezték el, de mint minden lelet, ez is azonnal kapott becenevet: Ebuként emlegetik a kutatók. Ebut máris a Homo nemzetség új emberfajaként jellemzik, a sziget neve után Homo floresiensisként. A leletek vizsgálata során kiderült, hogy a faj egyedei körülbelül egy méter magasak voltak, és az agyuk nem volt nagyobb, mint egy grépfrút. A barlangban a csontvázak mellett ugyanabból a korból származó kőeszközöket találtak, továbbá állati maradványokat is: patkány-, denevér-, és halleleteket, amelyek arról tanúskodnak, hogy a Homo floresiensis a barlangban lakott és főzött is.

 

Kis fejjel is lehet intelligens

 

Az LB1 felfedezése alapján feltételezhető, hogy a mai, modern embertípusig, a Homo sapiens sapiensig nem egy egyszerű, egyenes vonalú evolúciós út vezetett. Ezek szerint a korai emberfajok sokkal több felé ágaztak el, mint ahogy azt eddig gondolták. Ráadásul ezek közül bizonyos fajok - az evolúció nagyságrendjében mérve - egészen a közelmúltig léteztek, mint a Homo floresiensis is. A felfedezés továbbá azt is bizonyítja, hogy a kisméretű aggyal rendelkező intelligens emberfajok is kifejlődtek az őstörténet során.   

 

Az eddigi régészeti kutatások eredményei szerint a Homo sapiens ötvenötezer évvel ezelőttől harmincöt évvel ezelőttig élt a Flores szigeten, ami azt jelenti, hogy a Homo floresiensis-szel több tízezer évig éltek egymás mellett.

 

Azt hitték kisgyerek

 

Az indonéz archeológus csoport a Liang Bua barlang oldalában már húsz éve végez ásatásokat, Ebu ennek ellenére eleinte félrevezette őket. "Azt gondoltuk, hogy egy kisgyereké volt a koponya, amit találtunk, de később kiderült, hogy tévedtünk. Hetekkel később, amikor megvizsgáltuk a fogakat, és kopottnak találtuk őket, illetve amikor láttuk, hogy az összes őrlőfog a helyén van, bebizonyosodott, hogy Ebu több mint húsz éves volt, amikor meghalt " - mondta Thomas Sutikna, az indonéz Archeológiai Központ igazgatója, aki a helyszínen tartózkodott, amikor 2003 szeptemberében kiásták a csontvázat. Később a röntgenvizsgálatok is megerősítették, hogy az LB1 felnőtt nő volt.

 

Kilencvennégyezer évvel ezelőttől tizenháromezer évvel ezelőttig élt

 

A tömegspektométer, amely a csontváz életkorának meghatározására képes, tizennyolcezer évesnek mondta az LB1-et. A többi maradvány között ennél sokkal fiatalabb, tizenháromezer éves lelet is volt, a legöregebbek pedig hetvennyolcezer, illetve kilencvennégyezer évvel ezelőttről származnak. Ez annyit jelent, hogy a Homo floresiensis ezek szerint túlélte az utolsó Neandervölgyi egyedeket, amelyek huszonnyolcezer évvel ezelőtt tűntek el Európából és nyugat-Ázsiából.

 

 

 

 

Előzmény: balambher (11)
Wiener Blut Creative Commons License 2004.09.28 0 0 14
k
balambher Creative Commons License 2004.09.27 0 0 11

szerintem a koboldok, óriások, mint nép soha nem léteztek, nem is létezhettek. ezwek mind az emberi képzelőerő szüleményei,

Kérdés, mit tekintünk a képzelőerő szüleményeinek? Várjuk ki a végét...

Előzmény: Mitya Ivanov (6)
balambher Creative Commons License 2004.09.27 0 0 10
Előzmény: sLeuth (0)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2004.09.24 0 0 7

Igen, lásd Hany Istók.

Egyetértek, kivéve talán azt, hogy nem is létezhettek soha. Biológiai akadályáról nem tudok akár egy pigmeusféle népcsoport kialakulásának Európában. Bár az európai ember (esetleg még a neandervölgyivel együtt) valószínűleg levadászta volna őket (miután beszorultak a nehezen megközelíthető helyekre...). Kivéve esetleg, ha magasabb kultúrát képviseltek. Akkor viszont valaminek maradni kellett volna utánuk.

Nahh, ebéd utáni tudományos elmélet kész, most már csak a megfelelő régészeti leletek hiányoznak. Az USA-ban vagy az EU-ban lehet mindenféle hülye kutatási célokra pénzt pályázni, erre is kapnék pár millát :)))

Előzmény: Mitya Ivanov (6)
Mitya Ivanov Creative Commons License 2004.09.24 0 0 6
szerintem a koboldok, óriások, mint nép soha nem léteztek, nem is létezhettek. ezwek mind az emberi képzelőerő szüleményei, és mivel a misztikumnak nagy volt a szerepe, ezért a misztikusnak ható sűrű erdőkbe képzelték a koboldokat törpéket stb. Ennek pedig az lehet a gyökere, hogy lehettek olyan korok, és olyan népek, ameleky a törpéket egyszerűen kivetették az adott közösségből.
Előzmény: hoppa_hoppa (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!