Keresés

Részletes keresés

Hííí Creative Commons License 22 órája 0 0 22293

Sziasztok!

 

Olyan kérdésünk támadt, hogy mikortól lehet egy epe műtét után rendesen soportolni menni? Gondolok  itt konditeremre úgy mint bármely különböző sportra.

Aki tud e téren valamit annak nagyon megköszönném ha megosztaná véleményét vagy tudását. Egy ismerősömet két hónapja műtötték és sportolni szeretne, de én is akit kb. 5 hónapja műtöttek.

 

Köszi.

 

HCastorp Creative Commons License 3 napja 0 0 22292

Valószínű sok jót nem tesz az emberi szervezetre amit repülők is kipufognak.  Nem egy hegyi levegő. :)

Mondjuk ez a sok rákbeteg , sok allergiás stb.   Lehet ,hogy némi köze van a különböző autó , repülő , kajákban mindenféle hulladék stb történetekhez.  

 

De mit várok egy olyan világban ahol azt olvasom az Usa-ban évente emberek tízezrei halnak meg nyugtató túladagolásban.  Morfin tartalmú szereket fogyaszt marékszámra mint nyugtatót a kezelőorvosa , gyógyszerésze is ezt ajánlja .     Állítólag nem egy tanulmány szerint  ezek olyan morfin tartalmú bogyók amik nem is okoznak függőséget.    Ez az abszurd humor kategória. :)    Vagy azt olvasom a huszonéves popsztár elhatározta le fog szokni a Xanaxról.      Egyáltalán az a folyamat ami oda vezetett, hogy rászokjon az érdekes lenne  orvosi és egyéb szempontokból vsz. :)     Maximum megműtik ha más megoldás nincsen.   Szóval ezek elég kusza dolgok vsz volna mit jelenlegi tudás alapján is rendbe szedni.    De messze mentünk az epekő témától.  

Előzmény: TamásD (22290)
HCastorp Creative Commons License 3 napja -1 0 22291

Csak azt akartam kinyögni ezzel a margarinos példával  , hogy egy ilyen cucc  egy gyógyszer rövid, közép, hosszú  hatásaihoz képest egy végtelenül egyszerű történet és mégis ilyen móka történt vele.

 

Mindez mindenféle orvosi  csapat szakvéleményével , hogy hű de egészséges fogyaszd nyugodtan .   Doktor akárki is ezt ajánlja.      Ez még igen sok mindennel hasonlóan működik.

 

A millió összefüggésből ami az emberi szervezetre az össz hatást eredményezi   kiválaszt 1-et    az összefüggésekből kiragadva.   Aztán ilyen logikával bebizonyítja ez milyen jó.   Pl azt, hogy  koleszterinszegény és akkor az orvostudomány és a táplálkozástudomány is nyomatja ezt évtizedekig ,  aztán hoppá  van. 

 

Ez valami olyasmi kb minthogy egy epebeteg zsírszegényen táplálkozzon.     Ennek pl az egyik következménye az lehet, hogy még rosszabb állapotba kerül  még 23 köve keletkezik a meglévő 1 mellé.    Lehet azért a millió összefüggésnek egy ilyen verziója is,  persze lehet egy olyan is ha zsírosat eszik akkor a meglévő kő okoz egy jó epegörcsöt.     Még szerencse, hogy ki lehet operálni . :) 

 

Szóval ilyen szintű orvostudomány mellett még mindig nagyon merésznek tartom azt, hogy valaki nyugodtan szedjen gyógyszert  miközben éppen az egyik szervét kell kioperálni.  :)     De hát lehet, hogy  túl kicsi a hitem  az orvostudományban.   

 

 

 

Előzmény: TamásD (22290)
TamásD Creative Commons License 6 napja 0 2 22290

Az okfejtéseidet nem teljesen értem, de láthatóan más a világnézetünk. Gondolom te abban is hiszel, hogy a repülők vegyszercsíkokat szórnak ki magukból :)

 

Előzmény: HCastorp (22287)
TamásD Creative Commons License 6 napja 0 1 22289

A nőkben valóban sokkal gyakoribb az epekövesség, de véletlenül sem a fogamzásgátlók miatt. Hanem a meglévő női hormonok miatt. 

Van egy 4F szabály angolul: fat, female, fertile, forty. Na, ők a veszélyeztetettek. A középkorú, de még fertilis korú, kissé elhízott hölgyek.

Nem tudja senki pontosan, hogy a női hormonok közvetlenül hogyan befolyásolják az epesavak, az epe összetételét, de ettől még fennáll az összefüggés.

 

 

 

Előzmény: HCastorp (22285)
Tommy68 Creative Commons License 2018.02.10 0 0 22288

Szia Csilla!

Régen jártam itt, úgyhogy csak most olvastam a hozzászólásodat. Nekem a tünetek amikről beszéltem, azok hol vannak, hol nincsenek. A karácsonyt egész jól átvészeltem, majd a két ünnep között volt egy pár napos probléma, majd utána egészen mostanáig semmi. Az elmúlt egy héten viszont megint kezdődött a jobb bordaív alatti nyomás érzés, reggeli émelygés, teltségérzet, puffadás, stb...

A héten jöttek-mentek a frontok, nem tudom, hogy ennek tudható-e be a dolog, vagy valami másnak. Decemberben voltam laborban és hasi UH-n, mindent rendben találtak. A doki mindíg azt mondja, hogy egy húsz évessel is felvehetem a versenyt olyan eredményeim vannak. De akkor nem értem, hogy mi a probléma, mert amit pedig érzek az nem ezt tükrözi. Te hogyan érzed magad most, illetve az elmúlt napokban jelentkeztek nálad a tünetek?

 

Előzmény: csilla500 (22260)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.10 0 0 22287

Lehet Tamás ez persze totális feltételezés, ha ezen a fórumon mindenki reggelire egy jó szalonnás tojásrántottát evett volna kolbásszal,  és hasonló cuccokat és leöblítette volna egy tejeskávéval,    margarinos kenyér és hasonló nagyon "koleszterinszegény" és egyéb okosságok helyett,   egyikünknek se lett volna epeköve.  

 

De ez mellékes kérdés ,  majd ha megbetegedett akkor ki kell vágni a beteg testrészt és minden oké. 

 

Ezek azért elég dühítő dolgok amikor pár évtizedig nyomatott dologról kiderül , hogy egy nagy átverés volt.  Az összefüggésekből kiragadva egy jellemző és akkor azzal nyomatva a tömegeknek mert koleszterinszegény.

 

Előzmény: TamásD (22283)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.10 0 0 22286

Nagyon egyszerű példa.    Sokáig nyomatták, hogy a margarinok mennyivel egészségesebbek mint a vaj.   Mert növényi eredetűek.

 

Ja növényi csak kiderült tele mindenféle mesterséges cuccal  transzzsírsavaktól a jó ég tudja miig.    Miután évtizedekig ment, hogy a margarin hű de egészséges kiderült , hogy egy méreg kategória. :)  Zsírtól és a vajtól kevésbé kell félni, és a legjobb a korábban legrosszabbnak tartott mangalicazsír.   Ami régen maga volt a méreg a hivatalos álláspont szerint mert nagyon zsíros, most meg a mangalicahús a legjobb. 

 

Akkor ez hol van bonyolultságban egy szintetikusan előállított bogyó  esetleges hosszú távú mellékhatásainak a kutatásától?   Egy olyan cucctól ami a hormonháztartást átszabja?    Sehol. 

 

Lehet az epekövek jó részét éppen ezek a tudományos ökörségek okozták, hogy a zsíros kaják és egyél margarint. 

 

Szóval én nem mernék ilyet mondani senkinek szedjen nyugodtan fogamzásgátlót,  de hát végül is én nem vagyok orvos szóval szerencsére nem is kell ebben állást foglalnom.   Plusz  az élet veszélyes  végül is,  nem kell örökké élni se stb szóval miért ne szedne be bármit. :) 

 

 

Előzmény: TamásD (22283)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.10 0 0 22285

fogamzásgátló epekő összefüggés ha jól tudom azért jött elő a kutatásokban mert nőknél sok több az epebeteg volt, vagy van.    Akkor adódott a kérdés, hogy ugye a férfiak nem szednek ilyen bogyót akkor nézzük már meg hátha ennek is köze van ehhez.   Aztán volt minden mint a búcsúban és a végén egy nesze semmi fogd meg jól  eredmény.   

Ahogy általában szokott lenni az ilyen gyógyszer mellékhatás témákban.

 

 

Előzmény: TamásD (22283)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.10 0 0 22284

Értem én ezt, hogy a műtét utáni állapotra vonatkozott a kérdés.  Csak eleve a fogamzásgátló  téma olyan szempontból, hogy az epekövességgel lehet összefüggése.     Ezek után ha valaki eljut odáig, hogy ki kell venni az epehólyagját  valami okból epeköve keletkezett  akkor legelemibb dolognak tartanám, hogy orvosi részről választ adni arra miért történt ez vele.  Annak pedig része minden ilyen kockázati tényezőnek a kizárása.

 

Része lenne pontosabban, ha nem arról szólna az orvoslás,  ja epeköved van, hát kikapjuk a hólyagot ha sikerült megtalálni a követ  mert eljutottál egy ultrahangra .  :)    Aztán csókolom.

 

Kérdésedre mit javasolnék az ismerőseimnek.    Ugye nem vagyok orvos tehát eleve nem vagyok szakember a témában,  de alapjáraton senkinek nem javasolnám bármiféle szintetikus gyógyszernek nevezett bogyót ha kell,  ha nem beszedjen.  Mert vannak mellékhatásai mindegyiknek.   Fogamzásgátló pont nem az aminek kicsik lennének a mellékhatásai  kényelmes dolog de egy normális világban szerintem senkinek nem engedélyeznék egy ilyen hormonális cucc beszedését csak azért mert ez a védekezés egyik kényelmes formája.

Már ha a profitérdekek nem írnának felül sok mindent a gyógyszertémákban.   Akkor ilyen szer nem is lehetne forgalomban vsz.    Ami bekavar a hormonháztartásba,  agyrém vsz.    

 

Előzmény: TamásD (22283)
TamásD Creative Commons License 2018.02.08 0 1 22283

Nem veszem bántásnak, de továbbra is fenntartom. Senki nem azt állította, hogy az epekövek kialakulásának nincs köze a hormonokhoz, hanem ha jól emlékszem, valami olyasmi volt, hogy a műtét után van-e különbség a klinikumban. Érdemben nincs. Elméletben persze mindenre lehet teóriát gyártani, ahogy te is mondod, pro és kontra vannak érvek - de a mindennapokban ezt nehéz alkalmazni. Egy egyszerű kérdés: Te pl. csak azért, mert olvastál valamit az interneten, mondanád-e azt egy epeköves ismerősödnek, hogy csak ezért hagyja abba a fogamzásgátlót? Szerintem nem.

Előzmény: HCastorp (22280)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.08 0 0 22282

Ha már az összetételét bemásoltam elolvastam mit írnak róla.   

 

Idézem "

A svédkeserű sokféle bajra természetes orvosság. Kiemelkedő azonban méregtelenítő és erős vértisztító hatása. Immunerősítő és enyhe idegnyugtató is.

Bizonyított az emésztési problémák terén nyújtott gyógyhatása. A gyomor, a máj, az epe és a bélrendszer területén szinte csodákra képes."

 


Az epe területén csodákra képes írják a "termékleírásban"  .   Viszont egy árva szót nem ejtenek arról, hogy epekő esetén nem ajánlott.    Viszont az epeköves orvosi protokoll alapján ezekkel az összetevőkkel  a kifejezetten tilos kategória kellene legyen.   Az epehajtó hatású cuccok, fűszerek stb miatt. 

 

Akkor itt megint egy szép kövér ellentmondás van.   Mert akkor ezek szerint ma Magyarországon  az egyik svédkeserűt úgy reklámozzák nem ajánlott epekőnél,  a másikat pedig úgy az epe területén csodákra képes.  :)    Végül is parányi különbség. :)

 

Nagyjából szerintem az orvostudomány is kb ilyen szinten van ebben a témában.    Kövér ellentmondásokkal.   Aztán vakrepülés van.    

 

Egy valami biztos ha ki van véve a hólyag akkor az már nem fog kilyukadni és a hólyagban lévő kő semmit se fog elzárni mert kioperálták.   A többi az bizonytalan, tele ellentmondásokkal.     Nagyjából én ezt szűröm le saját tapasztalataim, olvasmányaim, és  az orvosi dumákból. 

Előzmény: Andrea 59 (22250)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.08 0 0 22281

Andrea még annyit a bátorságról  nem vak a ló csak bátor.  :) Az én esetemre ez igaz. 

 

De nagyjából az orvostudomány is azért jár el úgy ahogy epeköves bajoknál  mert  messze nincs ez tisztázva minden részlet miért alakult miért panaszmentes valaki miért nem a másik stb.     Akkor azzal ha megműtenek a nagy problémákat nagyjából kizárják.    Ami nyilván logikus eljárás jobb híján.    

 

Csak sokkal jobb lenne ha minden ilyen kis részlet a helyén lenne a témában és akkor vszínű egy csomó ember megúszhatná a műtétet.

 

Ezért mondtam neked korábbi hsz-ekben, hogy eléggé orosz rulett a téma.      Mert van egy csomó olyan táplálék ami fokozott epeáramlással jár,  és senki nem tudja garantálni, hogy attól nem záródik el az epeút , vagy nem gyullad be valami.  Vagy anélkül nem záródik el és nem gyullad be.     

 

Pl  ilyen cucc az articsóka   az is elég komoly epetermelés növelő cucc.    Ez mellett még van millió  ha jól emlékszem abban a svédben amit pl én fogyasztok van articsóka .    De lehet, hogy holnap eszel egy levest valahol amiben szintén van.   De nincs hozzá mellékelve egy használati útmutató , hogy ezt a kezelőorvosa gyógyszerésze nem ajánlja epekő esetén. :)

 

Annak a svédnek ami nekem bevált az összetevői:   ABSINTHII HERBA (fehér üröm), ALTHAEAE RADIX (orvosi ziliz gyökér), ANGELICAE RADIX (orvosi angyalgyökér), ANGOSTURAE CORTEX (angosztura kéreg), ANISI FRUCTUS (ánizs), ANISI STELLATI FRUCTUS (csillagánizs), ARTEMISIAE HEBA (fekete üröm), AURANTII AMARII PERICARPIUM (keserű narancshéj), CAMELLIA SINENSIS FOLIUM (zöldtea levél), CARDAMOMI FRUCTUS (kardamon), CARTHAMI FLOS (sáfrányos szeklice virág), CARYOPHYLLI FLOS (szegfűszeg), CENTAURII HERBA (kis ezerjófű virágos hajtás), CHAMOMILLAE FLOS (kamilla virágzat), CINNAMOMI CEYL.CORTEX (fahéj), CORIANDRI FRUCTUS (koriander), CUBEBAE FRUCTUS (kubébabors), EBULI RADIX (földibodza gyökér), FOENICULI FRUCTUS (édeskömény), GALANGAE RHIZOMA (galanga gyökér), GENTIANAE RADIX (tárnics gyökér), INULAE HELENII RHIZOMA (örménygyökér), CYNARAE FOLIUM (articsókalevél), PIPERIS NIGRI FRUCTUS (feketebors), IRIDIS RADIX (nőszirom gyökér), JUNGLANDIS REGIAE FOLIUM (diófalevél), LIQUIRITIAE RADIX (igazi édesgyökér), LIQUIRITIAE SUCCUS (édesgyökér préslé), MELISSAE FOLIUM (citromfű levél), MENYANTHIS HERBA (vidrafű), MYRISTICAE ARILLUS (szerecsendió magköpeny), MYRISTICAE SEM (szerecsendió), MYRRHAE(GUMMI RESINA) (mirhagyanta), SALVIAE FOLIUM (orvosi zsálya), SATUREJAE HERBA (borsikafű), SERPHYLLI HERBA (mezei kakukkfű), THYMI HERBA (kerti kakukkfű), TORMENTILLAE RADIX (vérontó pimpó gyökértörzs), ZEDOARIAE RADIX (zedoaria gyökértörzs), ZINGIBERIS RADIX (gyömbér gyökér), SORBIT, ZUCKERCOULEUR, NATRIUMBENZOAT, KALIUMSORBAT.:  "

 

Ebben ami epetermelés fokozó cucc    a kurkuma, az articsóka,  bors  ,  és a jó ég tudja még melyik,  és ezeknek az egymással kölcsönhatása még . :)       Mondjuk ugye eleve az epebajoknál állítólag nem jók a fűszeres cuccok  ebben a keverékben van egy rakás fűszernövény  a szegfűszegtől a borsig  és a koriandertől   a köményig.        

 

Mégis érdekes módon amint ezt elkezdtem fogyasztani többet 1 epegörcsöm se volt.    Lehet a vak véletlen.   De vezesse már le egy orvos azt , hogy ez miért alakult így,  mert nyilván valami oka csak volt.     

 

Na ha ezt le tudná vezetni nekem az orvostudomány azt díjaznám az már orvoslás.    Nem az, hogy majd jól kivesszük és akkor ha nincs hólyag akkor nem tud begyulladni.    

 

Mindezzel nem a műtétről akarlak lebeszélni téged, vagy bárkit aki ezt olvassa mert mindenki a saját életével orosz rulettezik. 

 

Előzmény: Andrea 59 (22250)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.08 0 0 22280

Azért azt kijelenteni, hogy az epekőnek semmiféle összefüggése nincs a hormonháztartással , vagy a fogamzásgátló szedéssel meredek vsz.     

 

Eleve a fogamzásgátló szedése  mint epekő kialakulásában ,  és epegörcsökben egy tényező erről elég komoly orvosi pro kontra viták mentek.

 

Nem bántani akarlak ezzel csak csínján bánnék az ilyen dolgokkal  .    Mondjuk ha egy orvos levezeti majd azt, hogy az epebetegnél ha paradicsomot eszik semmi baja,  a másik hacsak ránéz egy paradicsomra elfogja az émelygés annak mi a konkrét oka a két emberi szervezetben.  Ezt tudományosan levezeti  akkor  vállalkozhat szerintem egy ilyen kijelentésre. 

 

Mert elvileg az emberi szervezet működése ugyanaz két polgárnál  , mindkettő epebeteg is de az egyik a paradicsomtól áll fejre a másik pedig a töltött káposztától se.     Mert nyilván még millió más hatás érvényesül egyszerre ami ezt az érdekességet kidobja a végén a gépből. :)    De ennek az orvosi levezetése azért hiányzik ennél a betegségnél is  ahogy még sok minden másnál is.    Nem kötözködésnek szántam csak én valami ilyesmit szűrtem le olvasmányaim és  "gyógkezelésem" során.  

Előzmény: TamásD (22256)
HCastorp Creative Commons License 2018.02.08 0 0 22279

Nincs mit.       

 

Svédkeserű témában  ,   gondolom azért tüntették ezt fel annál amit ki akartál próbálni  mert talán az összes svédkeserűre igaz, hogy olyan gyógynövényekből vannak amik hatnak az egész emésztőrendszerre.   Aminek része az epetermelés, epeáramlás stb.     De komplex módon májtól -epén keresztül, a belekig és a jó ég tudja mire.

 

Na most akinél epekövet találnak az orvosi protokoll kerülni minden olyan cuccot ami fokozza az epetermelést epeáramlást.  

Gyakorlatilag egy ilyen beteg nem ehetne feketeretket sem  mert annak is az egyik hatása , hogy az epetermelést, epeáramlást fokozza .     Ezért javasolják ne egyen zsírosat mert a zsíros kaja is kiváltja az epetermelődés fokozódását.      Az egy másik sztori, hogy sokaknak lehet azért van epeköve mert állandóan diétázott és nem fogyasztott elég zsíros kaját. :)  

 

Ez így egy ördögi kör mert maga a kő kialakulásában lehet, hogy éppen az epetermelés , epeáramlás  problémái  vannak. 

 

Magyarul ma az orvosi protokoll legalábbis amit én leszűrtem belőle  ha köved van műtét és ezzel ki lehet zárni súlyosabb szövődményeket.   A 

 

Ennek többek között az is az oka, hogy nagyjából azt sem tudják megmondani miért alakult ki a kő.     Így elég nehéz meghatározni, hogy min kellene változtatni ahhoz, hogy ez helyreálljon .   Arra sem találtam annak idején semmilyen magyarázatot hogyan fordulhat elő, hogy valaki tünetmentesen él epekővel epekövekkel egy életet,  más pedig egy centis kő mellett folyamatosan görcsöl.      Elég összetett sztori ez. 

Előzmény: Andrea 59 (22250)
atti_77 Creative Commons License 2018.02.05 0 0 22278

szia, én nem szedem mindig az aflamint mert a doki azt mondta csak akkor szedjem ha fáj, a mydetont szedem de azt sem mindig hanem akkor ha ugy érzem.izomlazitót szerintem este lefekvés előtt szabad szedni mert akkor pihen az ember. próbáltad már a sirdalud ot? az is izomlazitó .nem járok fizikoterápiára mert nem küldtek be a kórházba, itthon van evezőgép azt használom de nem sürün. a frontokra változóan reagálok. nem tudom már én sem mi mitől van.

Előzmény: csilla500 (22274)
Hííí Creative Commons License 2018.02.04 0 0 22277

Szia!

 

Én is csak megerősíteni tudom, hogy véleményem szerint is a műtétet csak altatással csinálják. Egyébként én 3 évvel vagyok idősebb mint te, nyáron volt a műtét. Műtét után nem lehetett felkellni, de nem volt katéterezés sem.

De szerintem ez is mint sok minden más kórház függő.

Másnap felkellhettem és ekkor kaptam is folyadékokat enni illetve inni. Műtét napján semmit sem kaptam, csak infúziót.

Én szépen lassan tértem át a mindennapi étkezésre. Bár még ma is sokszor van némi problémám különböző kajákkal.

Kérdezz nyugodtan, ha tudok segítek.

 

Üdv.

 

Előzmény: palateto13 (22273)
csilla500 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 22276

Szia  Beácska!

 

Jó  hallani  Rólad, örülök   hogy  jól  vagytok Zolival.

Mikor  lesz  a  szivtranszplantáció  tudtok  már  valamit?

A  frontoktól  én  is  szenvedek, sosem  lesz  már  nyár.....aztán  most  még  ezek  az  izületi  nyavalyáim  is  vannak...(még  a  doki  is  azt  mondta  hogy  a  frontok rásegitenek meszesedés  kopás.... na  majd  a  reumatológus  megmondja   a  frankót. Pár  napja  szedem  a  gyulladáscsökkentőt  de  semmi  javulás.Szóval   nem  vagyok  a  toppon.....

Én  is  puszillak benneteket, nagyon  jó  egészséget  kivánok  Nektek  és  kitartást!

 

Előzmény: Kismacs34 (22271)
csilla500 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 22275

Szia.

 

A  mütétet  csak  altatásban  csinálják.

Mütét  után  pár  órával  ha  tudsz  fel  kell -ill. lehet  kelni. (én  nem  tudtam   a  mütéti  napon  csak  pár  lépést  tenni)

Mivel  fiatal  vagy  kb  2  hét  és  felépülsz, diétázni  2-6  hétig  a  javasolt- bár  intézményfüggő  van  ahol  azt  mondják  nem  kell diéta.

Hogy  mikor  áll vissza  a  szervezet, arra  nem  tudok  Neked  választ  adni-aki  szerencsés   az  mindent  ehet- de  van  olyan  is  aki  mütét  után  ugyanugy  diétázgat nem  eszik  zsirosat  füszereset  , pörkölt  féléket  mert  gondot  okoz  neki. Vagy  ha  nem  figyel  oda  mit  eszik  jönnek  a  gondok.......

A  köveket  csak  az  epehólyaggal  együtt veszik  ki- hacsak  nem   fejlődött még  az  orvostudomány))- hisz  az  epehólyag  a  beteg.

 

Nagyvonalakban   ennyi. Nekem  5  éve  volt  mütétem- 1  db  1 cm-es  kövem  volt. Nagyon  oda  kell figyelnem  még  emnnyi  idő  után  is  hogy  mit  eszek.

Szóval  ha  kő  van  az  már  nem  jó,- viszont  hogy  mütét  után  miket  tudsz  megenni- arra  szerintem  egyik  orvos  se  fogja  tudni  a  választ. Amit  egyszer  megbolygatnak  az  sosem  lesz  tökéletes..... de  majd  a  topictársak  is  benéznek  ide  és  ők  is  leirják  a  tapasztalataikat.

Előzmény: palateto13 (22273)
csilla500 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 22274

Szia  Atti!

 

Sajnálom, hogy   nem  vagy  jól  Te  sem.

Nekem  izületi  gyulladásom  van, fáj  a  derekam  és  környéke- kaptam  krémet  meg  Aflamin 100mg gyógyszert.

Javulás   az  nincs.

Mennyi  aflamint  szedsz?

Hogy  viseled  ezeket  a  frontokat?

Igen,,, nekem  is  azt  mondta  a  doki  hogy  ez  lehet  kopás. meszesedés.....  ha  nem  javul   küld  a  reumatológiára, talán  szeptember  felé  kapok  időpontot. Képzeld  uh-ra  akartam  menni   időpont-május  vége. Elmentem  egy  magánhoz  de  már  ott is  1  hét  a  várakozási  idő.

Állitólag  ezek  a  reumatikus  nyavalyák   azt  mondják  a  frontoktól  vannak- de  szerintem  önmagában  a  frontok  ilyet  NEM  csinálnak.

Jársz fizikóterápiára?- vagy  javasoltak  valami  tornát?

 

Előzmény: atti_77 (22272)
palateto13 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 22273

Sziasztok!

 

Sokszor nem éreztem jól magam, fáradt, gyengének, főleg evés után órákig, plusz rengeteg büfögés, teltség érzet.

Vizsgálatok után kiderült,hogy epe kövem van és ez okozza a tüneteket. 28 évesen! Szerencsére nincs gyulladás,csak néha érzem,hogy nyom jobb oldalt az epém.

 

több kérdésem is lenne, légyszi segítsetek :)

1. Az operácót csak altatással csinálják?

2. laparaszkop után, fellehet kelni, vagy katétereznek és fekvés sokáig?

3. 28 évesen mennyi idő lesz a felépülés, meddig kell diétázni?

4. mikor áll vissza teljesen a szervezet? Tehát egy idő után újra lehet enni fűszeres, esetleg csipős ételt, vagy örökre diéta?

5. csak az epehólyaggal együtt veszik ki a köveket? Ugy gondoltam, és a családtagjam is,hogy csak a köveket,de ilyet sehol nem találtam.

 

Köszi előre is :)

atti_77 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 22272

sziasztok. kicsit én is bekukk, látom mindenkinek van valami mindig, így nekem is, nem lógok ki a sorból, epeügyileg lekopogom jól vagyok. de! a nyakam október óta vacakol, voltam röntgenen, és a nyaki C V  szakaszon van meszesedés és ebből kifolyólag érzem hogy a nyakam beállt, és rásugárzik a fejemre hátul tarkónál ás szememre, kaptam izomlazitót  és fájdalom csillapitót de nagyon nehezen akar elmúlni. mydetont és aflamint irtak fel,de a flector rapid 50 granulátum jobban hat úgy érzem

Kismacs34 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 22271

Sziasztok! 

Jó látni, hogy mindenki bekukkant ide egy pár sor erejéig. 😊

Jocót hianyolom csak... Írj Jocó, hogy mi van Veled.

 

Én jól vagyok, a gyomrom most viszonylag nyugton van, csak néha érzem hogy szurkal picit a nyombélnél, de teljesen elviselhető. Jó sokat hiztam is, bár míg így is normális testalkatú vagyok, nem vagyok túlsúlyos, hiszen nagyon gebe voltam az aktív refluxom idején. Olyannyira hogy muszáj voltam Nutridrink tápszert inni, hogy ne látszódjanak ki a bordáim. Na most ahhoz képest már plusz 15 kg feljött.😁Zoli szerint nagyon kellett már rám ez a pár kiló. 

Ő jól van, továbbra is szívtranszplatációs várólistán van.

Két napja a szívem ugrál össze vissza, extázik a mitralis prolapsusom miatt. Gondolom ezek a frontok hatnak rá.

Remélem mindenki jol van.

Puszillak titeket! 

csilla500 Creative Commons License 2018.01.30 0 0 22270

Sziasztok!!

 

Csak  bekukkantottam.. de  sehol  senki......

csilla500 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 22269

Hali  Gabriella!

 

Nagyon  ügyesek  a  lányaid, ha  ilyen  jó  jegyeket   kapnak. Add át  üdvözletem  Nekik.

Itt vacak  idő  van,  a  ködtől  alig  látni. Ja  meg  hideg.

Holnap  meg  akár  10  fok..... hát  nem  is  tudom..... nem  vagyunk  mi  hozzászokva  ehhez  a  változékonysághoz. Változatlanul  fáj  a  derekam, a  csipőcsontom  most  reggelre  meg  még  a  gerincem  is  .

Ti  hogy  vagytok?

Hizni  én  sem  hizom,  én  májusban  megyek  majd  a  pm  dokihoz, 50 mg  thiroxint  szedek- mig  25-öt  szedtem  sokkal  jobban  éreztem  magam. De  megvigasztalt, hogy  ennél  csak  t9bbet  lehet  szedni  kevesebbet  már  nem  igen.

 

Előzmény: gabriella33 (22264)
csilla500 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 22268

Szia  Tamás!

 

Köszönöm  a  válaszodat.

Üdv:Csilla

Előzmény: TamásD (22265)
csilla500 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 22267

szia!

 

jó hallani  rólad,rég  jártál  erre.Sajnálom, hogy  Neked  is  vannak  problémáid.......

Mostanába   nekem  is  minden  bajom  előjött. Vérvételen  voltam  jövőhéten  uh-ra  megyek.

Ráadásul  most  még  a  derekam  és  a  gerincem  is  fáj- de  olyan  szinten  hogy   megneheziti  teljesen  a  napjaimat.

Alig  várom  hogy  nyár  legyen mert  ilyenkor  ez  a  nevenincs  időjárás  mindent  kihoz.

Itt a  mesés  keleten  nagyon  nagy  a  köd  hideg  van, fujj a  szél. Csontritkulásra  szedsz  valamit?

Én  calciumot  szedek, meg  magnéziumot.

Epeügyileg   hogy  vagy?

Előzmény: lilaakác2 (22266)
lilaakác2 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 22266

Sziasztok. :)

 

Hát kissé el vagyok mostanában veszve...különösebb bajom nincs, csak azok, amik ezelőtt is voltak.Az ízületeim álapota változóban, a kezemen deformálódik kicsit, stb...osteoartrózis.Megyek vérvétel, röntgen, rutinvizsgálatok.Tavasszal majd csináltatok egy hasi ellenőrző uh-t.Nem olvastam vissza a hozzászólásokat, idő hiányában.Remélem mindenki rendben van a körülményeihez képest...

TamásD Creative Commons License 2018.01.27 0 0 22265

Nem, ilyen értelemben nincs közvetlen összefüggés az epe és a hasnyálmirigy között, mindegyik a maga módján hozzájárul az ételek lebontásához. A hasnyálmirigy termeli a maga enzimeit, akár van epehólyag, akár nincs. Vagy megfordítva, ha nem zsírosat eszel, a hasnyálmirigynek akkor is termelni kell a maga enzimeit :) 

 

 

 

Előzmény: csilla500 (22261)
gabriella33 Creative Commons License 2018.01.26 0 0 22264

Szia Csilla!

A gyerekek jol vannak.A nagynak kicsit nehéz a suli, vagyos sokat kell tanulni,szinte nincs is szabadideje,4ora mire hazaér,aztán este 11ig tanul, mondjuk van is látszatja,mert mindenböl 5ös.És továbbra is kitart, hogy ö orvos lesz.És mellé most levelezön tanul eu pályázatironak,hétvégén meg délelött iskolába jár,mert angol középfoku nyelvvizsgát le kell tenni.Mondtam neki,hogy szerintem kicsit tulvállalta magát.De ö azt mondja, legyek nyugodt,mert ö birja. A kicsinek tizede ennyi szorgalma nincs, pedig jövöre neki is pályaválasztás.A pajzsmirigyemmel nem tudom mivan,majd márciusba megyek vérvételre meg az endokrinra.Nekem a nyaki izületem fáj, de olyan szinten,hogy még a szemem is fáj rola.Vettem hideg_ meleg terápiás párnát és azt szoktam megmelegiteni és odatenni a fájo részre,de nagyon jo.Meg mellé algoflexet meg a neuromultivitet szoktam bevenni.És ugy elviselem a fájdalmat.Amugy uszást,masszázst meg tornát irt a doki rá,de nincs idöm ilyenre.Jöhetne már a jo idö,mert már unalmas ez a hideg,ködös ,nyirkos idö.Ja,te hiztál a pm miatt mert én fogytam,de a doki azt mondta ez normális,majd beáll a tsh a normálisra és akkor megáll a fogyás.Eddig is küzdöttem,hogy legalább 3kg felszedjek,sikertelenül most meg még fogytam.

Előzmény: csilla500 (22263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!