Sokunk életét megkeserítik a hasfájások, puffadások, epegörcsök, amik az epekövek meglétével járnak. Mit tegyünk hogy megelőzzzük, illetve ha már megelőzni nem tudjuk? Epeköves diéta? Az epekövek feloldása? Műtét? Laparoszkópos vagy hasi feltárásos? Milyen az élet a műtét, vagyis az epehólyag eltávolítása után?
Injekciót is adnak a kanülbe és maszkot is tesznek.. A tubussal ne foglalkozz, mert addigra aludni fogsz.. Következő képed az elalvás után az ébredés.. Az rosszabb kicsit, én úgy vacogtam, mint állat és nagyon gyengének éreztem magam..
Epehólyag műtétre készülök. Hogyan történik az altatás? Injekcióval, vagy maszkkal? Helyeznek-e csövet a torokba? Ezek a kérdések érdekelnének, aki már átesett ilyen műtéten.
Keress másik kórházat! Van több olyan amelyik fogad megyén kívülieket és 1-2 hónapos várólista van. Ha nem válogatsz a sebészek között, akkor gyorsabb is lehet.
Nekem tavaly kivették péntek reggel és szombat délelőtt már otthon is voltam, hétfőn dolgoztam... Kár, hogy vártam vele ilyen sokáig és szenvedtem a görcsöktől.. Mindent ehetek, azóta nem voltam rosszul.
Próbáljátok meg Rowachol cseppet szedni, v.sz a Cholagolt megszűntették! Nekem nagyon sok apró kövem van, rendkívül "boldoggá" tesz, hogy fél év múlva szeretnének műteni! Ha kibírom addig, szigorűú diéta, nincs más, össze vagyok motyózva, ha magamra kell megint hívni a mentőt! Igaz, lefogytam 40 kilót, ha minden jól megy, a műtétig még fogyok, csak túl lehetnék már rajta!
URSOFALK kapszulák vannak valakinek, akinek már nincs rá szüksége? Sürgősen kéne. Gasztros írhatja csak fel, az kb. fél év, mire TB-alapon oda bejutok (kisvárosi kórház).
Háziorvos nem írhatja fel, csak szakorvos ajánlására!:(
Há Én ma sem vagyok jobban.Talán egy picivel. Tegnap nagyon rossz volt. Étvágy 0.Ma már ettem reggel, de érzem, hogy feszül. Tipikus.. Nem kell mondani..
Szia. Nem bántás, mert csak segíteni akarsz, köszi. 30éve szedem, olvasd el történetem. Mindent próbáltam már. Majd kialakul. Van már itthon minden ami állítólag segít. Sehol nem ez a vélemény. Sem Magyarban, se külföldön. Nem ér smit egyik sem, aki a Cholagolt keresi. De köszi! Nézegettem Én is drágább terméket is. De a hatóanyagban csak egy-két összetevő volt ugyanaz. Kivárok. Mást nem tudok. Szió.
Én próbáltam a Benut. Emailt küldtem. Válasz semmi. Ha tudsz próbáld már meg. Itt a városban nincs Benu. Telefonon meg azt mond amit akar. Volt pár jobb napom most, de ma már megint kezdte. Én már külföldi oldalakon is keresem. Teva azt írta, talán idén év vége fele lesz megint. Kösz..
Tavaly április óta rendszeresen ,elején havi 1-2,később heti 1-2 eperohamom volt .Időbe telt mire rájöttünk. Volt ultrahang, teljes szív vizsgálat ,stb. Diéta ,óvatos evés ,stb. akkor is jött.
Október 17.én nappal a munkahelyemen is leterített. Bejelentkeztem ct -re. Közben, rá 2 nappal, (nincs mit vesztenem ) olajcseppeket kezdtem szedni ,reggel-este.
Azóta nem volt görcsöm. Mindent eszek, buliban iszogatok .A ct semmit nem mutatott ki. Nem tudom hogy az olajtól -e ,de minden panaszom megszűnt.
Próbálja ki valaki.Nem nagyon drága. 2havi kb 17 ezer .Engem is érdekel hogy más mit tapasztal .Előtte mindent kipróbáltam ,rowachol stb.
Nekem is az volt, feltöltötték, hogy az epevezetékben nincs-e kő. Ott nem volt. Vissza toltak, kihozták az ebédet de bódult voltam nem ettem szerencsémre, mert Nekem a vizsgálattal sértették meg a hasnyálmirigyet, és ugyanaz lett mint Neked. Jó pár nap csak infuziót kaptam. Na ezek után jött pár hétre a műtét. Műtét után mondta az Orvos Anyumnak, hogy csak a szerencsén múlt az életem. Mert a májba fúródott a kő. A kicsi kövek rosszak, mert vándorolnak. Ha a hasnyálmirigybe fúródik akkor abban a pillanatban meghaltam volna. A műtét az semmi volt. Azóta se okozott problémát, hogy nincs. De ha Valakinek van Cholagol cseppje mindegy mennyi, akkor írjon már... niole505@gmail.com
Mindenhol keresem. Lesz az, csak Én lemaradtam mikor kivontak egyes tétel számúakat. És akkor is már olyan volt ami lejárt, már nem mertem enni. Köszi!!
Nem semmi, téged aztán elkaptak a problémák :( Akkor én szerencsésebb voltam kicsit; epekő elzárta a vezetéket, ERCP vizsgálattal kivették, csak elfelejtették mondani, hogy nem szabad enni-inni, mert ha az epevezetéket feltöltik kontrasztanyaggal, akkor a hasnyálmirigy vezeték is -mint közlekedőedény- megtelik... Már este iszonyat fájdalom, akkor a chollagollt is kihánytam... Másnapra hasnyálmirigy gyulladás nekem is és 5 napig csak infúzió; se enni, se inni.. Már akkor kérdezték, hogy mikorra jegyezzenek elő az epeműtétre, de én kitartottam a végsőkig és még pár évig megtartottam :)
Szia. Nem fájdalmam van. Nekem 30éve vették ki, a májamból is egy darabot. Hasnyálmirigy gyulladás utána. Előtte májgyulladás. 18darab apro kövem volt. Mindent eszek azóta is csípős zsíros mindegy. Csak van ami nagyon puffaszt, és van amitől rossz a gyomrom hasmenés kombóval. A menthacol nagyon rossz Nekem. Alig várom hogy Cholagol legyen megint.