Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

tristen 21 órája Creative Commons License 5108

Szia!

 

Örülök, hogy jól vagy! A munkát csak mértékkel, tudod, lassan, szépen, ahogy a csillag megy az égen,

 

(eredetiben: "dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen,") :))))))))))))))))

 

Fakitermelő kollégánkkal nem tudom, hogy mi lehet? Talán még mindig otthon van, Ki tudja? Hátha jelentkezik,

 

Kitartás! :)

Előzmény: golgemáj (5106)
Parker30 24 órája Creative Commons License 5107

Valószínűleg belül még nem gyógyultak meg teljesen a dolgok. Meg azért a hálót is meg kell szoknia még a hasadnak is,

mivel azon a részen meg lett erősítve a hasfal (lágyéki részen), és ott keményebb az a rész.  Egyébként teljesen normális,

hogy azonnal érzed ha megerőlteted. Ez majd idővel elmúlik, aztán a helyzet majd ugyanaz lesz mint a többieknél.

Azért legalább fél évig vigyázz a súlyemeléssel. Csak fokozatosan.

golgemáj 1 napja Creative Commons License 5106

Szia tristen, sziasztok kollegák. Hát köszönöm kérdésed megvagyok, én most hogy kicsit kipróbáltam magam emelést illetően, na nem 30 kg-t, csak 10-15-öt, én úgy vagyok vele, hogy inkább utána rögtön, vagy aznap érzem, nem úgy hogy utána semmi, aztán másnap meg érzem a fájdalmát. Vagy lehet ahhoz nagyobbat kell emelni és akkor persze, hogy több napig érezni, eddig minden esetre ez a tényállás. Munkakeresés továbbra is, és nagyon nehéz, farönk hasító kolléga azóta nem írt, hogy vele mi van ?

Előzmény: tristen (5105)
tristen 1 napja Creative Commons License 5105

Szia!

 

Hogy vagy? :)

Előzmény: golgemáj (5040)
Nyzso 1 napja Creative Commons License 5104

Nálam ez a simán felállok leülök dolog pontosan két héttel a műtét után sikerült először,úgyhogy nyugi jó lessz az.

Előzmény: cannonball (5103)
cannonball 2 napja Creative Commons License 5103

Tegnap már elég jól voltam (simán felállok-leülök:-).

Előzmény: TamásD (5102)
TamásD 2 napja Creative Commons License 5102

1-2 hétig is normális lehet, aztán fokozatosan meg kell, hogy szűnjön. PErsze ez egyéntől függ.

 

Tamás

Előzmény: cannonball (5097)
Landsmann_ 4 napja Creative Commons License 5101

Teljesen rendben való. Én műtét után 2 hónappal lettem taknyos. Nálam 2-3 hétig eltart egy takonykór. Előre rettegtem, de aztán a vártnál kellemesebben csalódtam. De azért a műtét után 8 évvel a 2-3 hetes takony után bizony fájogat odalent.  Tüszkölés, orrfújás, köhögés rendesen igénybe vesz. Pár nap után el is múlik, már nem is tulajdonítok neki jelentőséget. 

Előzmény: cannonball (5097)
tristen 4 napja Creative Commons License 5100

Egy darabig még így lesz, de tényleg egyre jobb lesz, naponta egyre jobb. Eleinte én is azt hittem, hogy nem így van, de ezen a fórumon kaptam a megerősítést én is, és tényleg így lett.

 

Szóval semmi para szerintem, ez teljesen normális, .. :))

Előzmény: cannonball (5099)
cannonball 4 napja Creative Commons License 5099

Amúgy 2 köhögésem volt 4 nap alatt (azt hittem beszarok a fájdalomtól: olyan volt, mintha szétszakadtam volna), de utána mintha "bejáratottabb" lett volna ott bent, a mozdulatokra nem fájt annyira. Tököm 3. napra belilult, beduzzadt (azt olvastam ez normális), tegnap az "Amelie csodálatos élete" c. filmet sem mertem nézni, nehogy nevessek...

Előzmény: tristen (5098)
tristen 4 napja Creative Commons License 5098

Szia!

 

Szia!

 

Teljesen normális. Én két hétig semmit sem tudtam csinálni, mármint csak úgy, hogy "sírtam", ha csináltam valamit , .. na jó, nem is vagyok annyira nagy fájdalomtűrő, de ez most nem lényeges.

 

Azonban a jó hír az, hogy valóban napról napra egyre jobb lesz, majd meglátod. :))

 

Szóval gond egy szál sem, ... véleményem szerint, ...

 

Kitartás!

Előzmény: cannonball (5097)
cannonball 4 napja Creative Commons License 5097

Üdv a sorstársaknak. 

Az normális, hogy se köhögni, se prüszkölni, de még nevetni, és orrot fújni sem tudok, mióta 4 napja megműtöttek? (Hagyományos Lichtenstein műtét hálóval) Ha véletlenül köhögök az olyan, mintha szétszakadnék ott lent....

Előzmény: tristen (5096)
tristen 4 napja Creative Commons License 5096

Szia és üdvözöllek!

 

Köszi, hogy megírtad az élményeidet, .... Bízom benne, hogy napról napra egyre jobban és jobban leszel, ...

 

Ha bármiben tudunk segíteni, kérdezz bátran..

 

Bár szerintem már a gyógyulás közelebb van hozzád, mint hinnéd, ..

 

Kitartás! :)

Előzmény: .RecoverFast. (5095)
.RecoverFast. 5 napja Creative Commons License 5095

Kedves Sorstársak! 

Sokat segített nekem az alábbi fórum a műtét előtti előkészületekben, így elhatároztam ha túlesem a dolgon én is megosztom tapasztalataimat. 
A Szent Imre kórházban műtöttek csütörtökön (2015.01.22.) jobb oldali lágyéksérvvel. Már a műtét gondolatától is rettegtem tekintve, hogy egy vérvételtől rosszul vagyok és őszintén szólva elég pocsék hangulatom volt attól, hogy egy műtéttel kezdem meg az új évet. 
Az előzetes vizsgálatok után az orvosom laparoszkópos hálóbeültetéses megoldást javasolt, amire természetesen igent mondtam. Miután hazajöttem a vizsgálatról azonnal utánanéztem az alternatív technológiáknak, kórházaknak és az egynapos "magánkórház jellegű" műtéti lehetőségeknek. Egy hetes részletes tájékozódás után meggyőződtem róla, hogy a technológia tényleg hatásos és hogy nem járok rosszabbul ha állami kórházba megyek. Az első vizsgálattól kezdve kedvesen bántak velem, pedig nem vagyok egy egyszerű eset. Saját véleményem pedig, hogy egy egyetemi oktatókórház sebészei a legjobb és legmegbízhatóbb orvosok között vannak.
A műtét előtti estén nagyon izgultam, de itt már fénysebességgel történnek az események. Felkelés, nyugtató, kocsira fel és indulás a műtőbe. A műtét előtt közvetlenül leborotválták egy egyszer használatos borotvával az alhasi területet. Korábban gondoltam rá, hogy ezt én megteszem előbb, de végül már nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget (1 perces folyamat). A műtőben mindenki kedves volt addig a pár percig, amíg el nem aludtam. Mivel már említettem ,hogy rosszul viselem az efféle helyzeteket, mindenképpen altatást szerettem volna a műtét alatt. 
A következő emlékem az ébredés a családom körében, kábán, fájdalom nélkül. 
Innentől kezdve  fájdalomcsillapító, folyamatos javulás és játék a wc-re menés gondolatával (sok infúzió). Már aznap felkeltem segítséggel (3 percre). Mindenki vigyen szűk alsónadrágot, mert ez olyan, mint a gipsz a törött kézre! Másnap már mehettem is haza. És most a műtét utáni második nap már kezd visszatérni belém az élet és magabiztosan kijelenthetem, hogy túlreagáltam a dolgot. 

Sok sikert mindenkinek! 

23/F

Landsmann_ 2015.01.19 Creative Commons License 5094

Akkor én most a másik tábort gyarapítom. Hagyományos módszerrel műtöttek háló beültetéssel. Kétszer is, mert mindkét oldalon volt. Én nem panaszkodok. Nekem gyors volt a gyógyulás, semmi komplikáció nem volt. Ha megerőltetem magam, akkor egy picit érzem pár napig, aztán elmúlik, de ez szinte mindenkire jellemző. 

Előzmény: ahcs (5085)
ahcs 2015.01.18 Creative Commons License 5093

Köszi Galaxi46 :) Csak segíteni szeretnék a férjemnek jól dönteni, hogy a legkevesebb fájdalmat és kellemetlenséget kelljen átélnie. Jelentkezem, ha van valami fejlemény.

galaxi46 2015.01.18 Creative Commons License 5092

ezt :))

Előzmény: galaxi46 (5091)
galaxi46 2015.01.18 Creative Commons License 5091

Hidd el, hogy az esetek nagy-nagy többségében minden rendben megy, mindegy melyik módszerrel csinálják. Én is "futószalagos"rendszerben voltam, ettől függetlenül mindenki nagyon segítőkész volt és most is eszt választanám.  Kitartást és várjuk a sikeres gyógyulás beszámolóját.

Előzmény: ahcs (5090)
ahcs 2015.01.18 Creative Commons License 5090

Köszi a tapasztalatok megosztását! Sajnos az említett kisvárosi kórházban egy orvos jöhet szóba, az a technika, amit ő ismer, és természetesen nincs lehetőség laparoszkopiára. Szóval nincs választási lehetőség, ő csak egy dolgot fog javasolni, azt, amit ő tud. A tömeget arra írtam, hogy a megyei kórház zsúfolt és személytelen, de igaz, ez is lehet előny, hiszen nagyobb a tapasztalatuk.

 

tristen 2015.01.18 Creative Commons License 5089

Gerappaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

Csak hogy én is beleszóljak a társalgásba, ...

 

Mindenkinek jó egészséget kívánok! :)

 

Kitartás! :)

L 200 2015.01.18 Creative Commons License 5088

Nem tudom mennyivel kockázatosabb a laporoszkópos műtét,mint a vágásos.

A drágasággal kapcsolatban csak annyit tennék hozzá,hogy nekem tb alapon volt,tehát mi a drágább?

Egy hétig feküdni a kórházban, vagy két nap után otthon enni,koptatni az ágy neműt ,fűtést,villanyt.....

Előzmény: Lacee31 (5084)
galaxi46 2015.01.18 Creative Commons License 5087

Üdv.

 

Ha választani lehet, illetve kell, akkor az adott kórház illetve orvos gyakorlata döntsön. Az én műtétem szerdán lesz hat hetes hagyományos háló nélkül. Egyet kellett bent aludnom. Egyelőre minden az orvos által előre jelzettek szerint történik. 6-8 centis vágást ígért, ami 7-8 cm közötti lett. 4-6 hét után megkezdet intenzívebb terhelést javasolt. Az első öt nap volt húzós, de fájdalomcsillapítóra nem volt szükségem. Utána kezdtem sétálni, mindig többet és gyorsabban. 9. napon volt a varratszedés akkor 2,5 km-t gyalogoltam hazáig. A héten volt egy 12 km-es intenzív gyaloglásom is. Nekem azt tanácsolták és én is azt mondom az 

adott orvos tapasztalata döntsön, a "tömegtermelés nem feltétlenül baj, sőt! 

Előzmény: ahcs (5082)
Bombyna 2015.01.18 Creative Commons License 5086

Engem laparoszkoppal es.a.mutet utan egyre rosszabb.1honapig C  betuben maszkaltam ugyhigy nem ajanlok semmilyen mutetet :D

Előzmény: ahcs (5085)
ahcs 2015.01.18 Creative Commons License 5085

Köszi a válaszokat! Most aztán teljesen elbizonytalanítottatok! Az előző hozzászólásokban, akiket hagyományos módon műtöttek, szinte csak panaszkodtak, a laparoszkóposok viszont nem. Maga a műtét egyszerűbb az orvosnak a hagyományos módon, de több szövetet vágnak, varrnak. A férjem még életében nem volt beteg, orvost sem igen látott, ezért még nehezebb neki a döntés, hogy milyen irányba induljon.

Lacee31 2015.01.18 Creative Commons License 5084

Szia!

Engem ezen a héten hétfőn műtöttek, hagyományos hálòbeültetéses mòdszerrel és -hál' Istennek- nagyjábòl már kutya bajom, holnap már megyek az irodába, dolgozni.

Ez nem jelenti persze azt, hogy a laparoszkòpos mòdszer nem jò, de sokkal kockázatosabb és persze drágább is...

Szerintem nem kell félni a hagyományos mòdszertől!

Előzmény: ahcs (5082)
L 200 2015.01.18 Creative Commons License 5083

Részemről Pest megyei vagyok.

Laporoszkóppal gyorsabb a gyógyulás. :-)

Előzmény: ahcs (5082)
ahcs 2015.01.18 Creative Commons License 5082

Sziasztok! Most találtam a fórumot, és a segítségeteket szeretném kérni. A férjemnek bal oldali lágyéksérve van, ami esténként kidudorodik, reggelre visszahúzódik, de panaszt nem okoz. Nemrég megfázott, és sokat köhögött, attól aztán állandósult a dudor, és kellőképpen megijedt, és elment orvoshoz. A környékünkön levő kis kórházban (csak egynapos sebészet van) megcsinálnák a hagyományos módszerrel, de tanácstalanok vagyunk, nem lenne-e jobb egy nagyobb kórházat keresni (igaz, ott meg tömegtermelés van), ahol laparoszkópos műtétre is van lehetőség. Mi a véleményetek? Akinek laparoszkópos műtéte volt, milyen tapasztalatai vannak?

Gy-M-S vagy Vas megyében tudtok ajánlani kórházat vagy orvost?

Köszi a válaszokat! :)

L 200 2015.01.16 Creative Commons License 5081

Nincs mit !

Ne hagyd magad ! :-)

 

Előzmény: ZOZO74J (5078)
tristen 2015.01.15 Creative Commons License 5080

Szia!

 

Gyógyulj meg mielőbb! No és persze sétáljál, mert tényleg szép az idő! :))))))

 

Kitartás!

Előzmény: Lacee31 (5079)
Lacee31 2015.01.15 Creative Commons License 5079

Tegnap, a műtét utáni 2. napon kiszedték végre a drain csövet.

Nem mondom, hogy röhögőgörcsöt kaptam tőle, de azòta sokkal jobb !

Már mozgáskor is alig-alig fáj , pedig még csak 3 napja műtöttek.

Ebben a szép időben azt hiszem, hogy sétálok ma egy nagyot!:-)