Keresés

Részletes keresés

JammieB. Creative Commons License 3 napja 0 0 6338

Beszélni tudsz vele a facebookon! A távolság a mai világban már nem akadály :)

Előzmény: Lied33 (6337)
Lied33 Creative Commons License 3 napja 0 0 6337

Köszönöm szépen!  :) Sajnos kicsit nagy a távolság köztünk (külföldön élünk), de próbálok a környéken keresni egy hasonló szakembert. 

Előzmény: JammieB. (6336)
JammieB. Creative Commons License 4 napja 0 0 6336
Előzmény: Lied33 (6335)
Lied33 Creative Commons License 4 napja 0 0 6335

Sziasztok! 

Női lágyéksérvesekhez lenne kérdésem... Sokat olvasgattam a fórumot, találkoztam olyan esettel, hogy nem mutatta ki az ultrahang a sérvet. Ilyen esetben maradtak a panaszaitok és az alapján műtöttek? Írnátok a tünetekről? 

Én egy másik betegség után keveredtem ide, szerintem lágyéksérvem van,de az orvosok egyelőre "tologatnak" ide-oda...Endometriozisom és adenomiózisom van,ennek kapcsán volt egy kisebb műtétem, majd egy borzalmas fájdalmakkal járó hormonspirál felhelyezés (ami csak másodjára sikerült...). Ez után kezdődtek a jobb oldali fájdalmaim, mostmár több mint két hónapja. Guggoláskor,hajoláskor hirtelen nyíllalló fájdalom, ami vagy átcsapott görcsölésbe, vagy picit "lenyugodott" és elmúlt. Ha összekuporodtam amikor görcsölt, még jobban fájt. Mellette dolgoztam,de egyre rosszabbul voltam, minden pici emelésre fájt már a végén. Hátamba, combba sugárzott ki. Először azt gondoltam, hogy az endometriózis miatt, de a nőgyógyász mindent rendben talált, és kérte, legyek türelemmel. Mivel csak rosszabb lett, irány a háziorvos,aki elküldött ultrahangra, de ott semmilyen eltérést nem láttak, így arra jutott,hogy a műtéttel mégiscsak sérülhetett vmi izom a lágyéknál,és "fájdalomterápiát" írt fel. Ez 2X1 diclobene, e mellett infúziót és fizikoterápiát tartalmaz. Második hetemet kezdem itthon, a gyógyszereket szedem, fekszem, nem emelek,..két infúzión túl vagyok, de lényegében még mindig ugyan úgy fáj. Eddig hason még tudtam aludni, tegnap este már az is kínkeserves volt. 

Meddig tűrjem? Mi a határ? Kedden kell ismét infúzióra menni, "üssem a vasat", hogy vizsgáljanak tovább, vagy várható ettől a fizikoterápiás kezeléstől valami? Járt már valaki hasonló cipőben? Tudok még valami vizsgálatot kérni, ami esetleg "bizonyító erejű"? 

Hálás köszönetem előre is, ha valamelyikőtök ír egy - két hasznos tanácsot! :)

Edna83 Creative Commons License 2016.10.19 0 0 6334

Szia,ProBook.

Segìts kérlek,ha csak ìrásban is .

Engem 2 napja műtöttek combsérve,de szerintem ugyanùgy vágtak,mint egy lágyéksérvest.

Ìrtad,hogy 2 nappal a műtét után is nagyon fájt.

Én ugyanùgy érzem,majd belehalok.

Mikor fog elmùlni ez az erős fájdalom és milyen időközönként kell felállni,hogy minden rendbe legyen?

Válaszod előre is köszönöm. 

Előzmény: ProBook (6328)
Pollli Creative Commons License 2016.10.14 0 0 6333

Szisztok!
Engem tegnap műtöttek jobboldali lágyéksérvvel. Tavasszal fedeztem fel, de mivel panaszmentes volt elhúztam mostanáig. Voltam magánkórházban is konzultácion, de végül magánpraxis keretében kértem meg a főorvos úrat, hogy végezze el a műtétet. Egynapos sebészet keretében történt, reggel be, délutan már itthon voltam. Az egész tb alapon ment, egy sztk második emeletén ahol megkérdezte az egyik beteg, hogy " ez magánklinika ? " ... és tényleg olyan!! A nővérek figyelmessége, a szobák, tárgyi feltételek mind, mind maximálisan renben! Hagyományos módszerrel, hálóval történt a javításom. Este csak azért vettem be a fájdalom csillapitót, mert gyulladáscsökkentő hatása is van. Ma már óvatosba jövök, megyek, de azért még pihi, és hát nyugtával dicsérd a nappot! Azt csak mellesleg, hogy 45 éves vagyok, tehát már nem mai... : ) , de a sport fontos szerepet tőlt be az életembe! Az istenhegyi klinikán már több műtétem volt / nem sérv/ avval is meg voltam elégedve, de ha talál az ember lánya egy olyan helyet ahol a profizmus és a körülmények pénztárcabarátok.... hát miért ne!?

Mindenkinek jobbulást, gyógyulgassatok!

Artűr05 Creative Commons License 2016.10.13 -1 0 6332

Szia ProBook!

 

Ha ennek a fórumnak követted  volna a levelezését,rengeteg infót találtál volna a miniplasztika módszerről és az 

Istenhegyi úti klinikáról. Három hete műtöttek ott. Árban úgy látom hasonló a műtét a "Te klinikáddal",viszont a szolgáltatásban -ahogy rengeteg írást olvasva látom- ég és föld a különbség. Más hasonló l.sérves (nekem rémisztő) beszámolóját olvasva sok panaszt nem is tudok értelmezni...én pl. fájdalomcsillapítót nem is szedtem és egy hét után - persze csak irodai munkára - már visszamentem dolgozni.

Életem egyik leghasznosabb kiadásának tekintem a műtétemre kiadott pénzt.

Előzmény: ProBook (6328)
JammieB. Creative Commons License 2016.10.11 -2 0 6331

Engem kétszer műtöttek; először 92-ben, akkor utána azt hittem meghalok a fájdalomtól, még egy hét múlva is úgy mentem, mint, akit tökön rúgtak. Aztán ugyanott kiújult -bal oldalon- és a második műtét után magamhoz tértem, felkeltem és mászkáltam és egyáltalán semmi fájdalmam nem volt, másnap haza mentem, hét végén már varrat szedés. Kérdeztem a dokit, hogy mit ronthattak el az első műtétnél és azt mondta, hogy akkor még más technika volt és azóta már nem úgy csinálják. (Azt mondta, ha harmadszor is kiszakadna, akkor már hálót is kapok)

Előzmény: ProBook (6328)
ancitrus Creative Commons License 2016.10.07 0 0 6330

A miniplasztikánál látom van laparoszkópos műtét is.Abban is olyan jók?A tavalyi bélműtétem óta,valami nincs rendben odabent,és nem ártana egy betekintés is,félek összenövés,vagy valami gebasz lehet bent..Nagyobb gond,hogy a műtétem óta minden nap műtétekkel álmodom,rettegek egy újabbtól,minden nap ezen parázok-rettegek.Erről van valami tapasztalat?Mármint a laparoszkóposról.

Landsmann_ Creative Commons License 2016.10.06 0 0 6329

Én fájdlomcsillapítót csak az első műtét estéjén kértem. Nem tudtam oldalt fordulni, egész éjjel hanyatt fekve meg kimeredt volna a derekam. Amikor indultam haza, akkor kértem még egy tablettát, mert a haza vezető 60 km-es út elég ramaty, így a zötykölődést jobban bírtam. de egyébként nekem ezsembe sem jutott a fájdalom csillapító. A második műtétnél meg egyáltalán nem is volt. Mondjuk ez nem is fájt, de az első húzós volt mikor felkeltem az ágyról és ki akartam egyenesedni.Mintha belülről egy cérnával húztak volna össze. Aztán pár perc után szépen engedett a húzó fájdalom. Napról napra jobb lett. Simán le tudtam gugolni, egyáltalán nem fájt. Az ágyról fájdalmasabb voltr a felkelés.

Én annyit járkáltam, hogy amikor már nagyon erős égő érzést éreztem, akkor fél, egy órára vízszintbe helyeztem magam. Utána 2-3 óra simán ment fájdalom nélkül. Ahogy teltek a napok, egyre hosszabb lett a fent járkálás és ritkább a lefekvés. Hagyományos szikés, hálós műtét volt mindkettő.

Előzmény: ProBook (6328)
ProBook Creative Commons License 2016.10.06 0 0 6328

Sziasztok!

 

Ars Medicánál műtöttek 2 napja jobb oldali lágyéksérvvel. Egy hálót is kértem, ültessenek be.

Ha azóta jól olvasgattam, a másik klinikánál, a miniplasztika műtéteket is választhattam volna, mert ott is finanszírozza az OEP a műtét árának egy részét?

Ezt a weboldalukon miért nem írják ki?

Ha tudtam volna, akkor oda megyek a "miniplasztika III"-at választva.

Nem baj, ha többe kerül, de modernebb műtéti eljárás.

Az talán kevésbé fájdalmas, műtét lett volna.

Nem is értem, másoknál ez hogy tud menni, h kettőkor kisétálnak és hazamennek.

Én négykor lettem elengedve, előtte persze felkeltem, járkáltattak kicsit, többször is, de nekem ez az egész nagyon fáj, elképzelni se tudom mások hogy csinálják.

A hazaúton a kocsiban ülve pl borzasztó volt, nem is értem, nem kellene mondjuk a klinikának tartani 1-2 fekvőbeteg szállítására is alkalmas mikrobuszt?

Aztán mittudomén, kettesével elvihetnék a betegeket, ha valaki igényli.

Kábé 50km-re mentünk, de nagyon szxr volt ülve megtenni ezt az utat. Akárhogy állítottam az ülést, mindenképp erős fájdalmaim voltak.

És most így a műtét napja után 2 nappal is fáj, messze nem úgy van, ahogy a weboldalakon dícsérgetik az ilyen egynapos lágyéksérvműtéteket.

 

A klinikával magával nekem rossz tapasztalatom nem volt amúgy, csili-vili belső, modern bútorok, lift is van, (nem vágom miért írták régebben, h nincs, hát azzal vittek-hoztak).

Folymatosan bejött hozzám egy nővér, végig foglalkozott velem, mutatta hogyan tudok felkelni, segített az "első lépéseknél" is, szóval ez a része a dolognak számomra teljesen rendben volt, gorombaságot, lenézést, bármi negatív dolgot egyáltalán nem tapasztaltam, végig türelmes és kedves, "együttérző" volt.

 

A fájdalomcsillapítást mondjuk nem értem, azt hittem, ha szólok, h fáj, akkor kapok valami extra erős cuccot, ami majd elmúlasztja, de csak mosolyogtak, h nem kell ide erősebb.

Amúgy Donalgint kaptam 3x1-et szedek, próbálom úgy szedni, h nem reggel/délben/este, hanem 8 óránként, de őszintén szólva, nem érzem, h mittudomén, bevétel után alábbhagyna a fájdalom.

Ha mozgok, néha belenyilall ode-oda, nehéz eltalálnom azt a pózt, ami kényelmes lenne, h ne szúrjon/égjen, vagy egyéb módon ne fájjon.

Gondolom ha a miniplasztika III-at választottam volna, ott másképp műtenek, aminek a  végeredménye nem ennyire fáj?

 

Mennyi időnként keljek fel járkálni egy kicsit?

 

 

 

Artűr05 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 6327

Köszi,hogy írtál magadról,a műtétedről.Örülök a sikeres beavatkozásnak és a gyors felépülésednek.Időközben előrehoztam a műtétem ( holnap után kerül sor rá.. ), így jól jött a kedvező tapasztalatokról szóló beszámolód.Írásod meggyőzött arról ,hogy "jó kezekben" leszek.

Előzmény: DeBaBa (6326)
DeBaBa Creative Commons License 2016.09.09 0 0 6326

Szia Artür05,

 

jelentem túl vagyok a mütéten:) ahogy Karina 77, én is csak pozitívat tapasztaltam az Istenhegyi Klinikán és a miniplasztikával. Szuper kedves volt mindenki a növértöl az altatóorvosig, a doktor úr pedig minden információval ellát és tényleg bármikor hívtam telefonon utána is készségesen válaszol. A felépülés is nagyon gyors volt. Nekem az elsö két nap volt fájdalmas, úgy hogy az én fájdalom türö képességem több mint minimális...ekkor is csak azt a mozgáskor érezhetö erös izomláz szerü fajdalmat éreztem, ott bent ahol a háló van gondolom. Napról napra jobb lett, én fokozatos terheléssel kb 1 hetet pihentem, 1 hét után viszont teljesen megszünt a fajdalom szinte, es teljes mértékben vissza lehet térni munkába. 2 héttel a mütét után azt sem éreztem hogy egyáltalán van bent valami, a seb érzékeny még egy picit csak, ami egyébként nagyon esztétikus. A tapasztaltak alapján én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a megoldást!

Előzmény: Artűr05 (6325)
Artűr05 Creative Commons License 2016.08.11 0 0 6325

Köszönöm a válaszod. Valószínű - elfoglaltságaim miatt - majd csak decemberben fogom a l.sérvem megműtetni. (Ha csak lehet ott, ahova  Te is mész.) Jelenleg nem fáj,semmi problémát nem okoz.23-án szorítok,hogy minden rendben menjen.

Előzmény: DeBaBa (6324)
DeBaBa Creative Commons License 2016.08.09 0 0 6324

Szia Artür05!

 

igen, bármikor el lehet érni a Csiky doktort a honalpon megadott telefonszámon, nekem egybôl felvette. A vizsgálat alkalmával nagyon szimpatikus volt, mindent elmagyarázott, és bármit kérdezhettem nem éreztem úgy hogy már tessékelne ki a rendelöböl. Engem aug 23-án mütenek majd, és a költségeket is pont úgy vázolta fel, mint ahogy Karina77 említette.

Előzmény: Artűr05 (6318)
halaszattila84 Creative Commons License 2016.08.08 0 0 6323

Üdvözlet Mindenkinek!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy a Debreceni Kenézy Gyula kórházban melyik sebészt érdemes illetve nem érdemes választani lágyéksérv műtéttel kapcsolatban.

Édesapámnak (65 éves) lenne rá szüksége.

A válaszokat élőre is köszönöm.

Üdv: Attila.

Landsmann_ Creative Commons License 2016.07.26 0 0 6322

Igaz, van egy olyan nevű csont bennünk. De hogy hálót oda sem lehet fércelni, abban biztos vagyok. 

Előzmény: dalmata13 (6321)
dalmata13 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 6321

szeméremcsont

 

Előzmény: Landsmann_ (6320)
Landsmann_ Creative Commons License 2016.07.26 0 0 6320

A hálót csonthoz rögzíteni? Na, ilyet még nem hallottam. Már csak azért sem, mert ott lent nem nagyon van csont, hacsak a medence csontot nem vesszük ide. 

Előzmény: tomtrial00 (6319)
tomtrial00 Creative Commons License 2016.07.25 0 0 6319

Sziasztok,

 

6 hete volt a laporoszkópos lágyéksérv műtétem. Még mindig van olyan mozdulat amikor azt érzem, hogy az érintett területen erős szúrást érzek. Pl amikor lehajolok és be akarom kötni a cipőm. A dokit kb 3 hete kérdeztem, azt mondta, hogy a hálót amit betettek azt kapcsokkal rögzítették csonthoz, szövethez és ezt érezhetem. Megvizsgálta a területet, megnyomkodta azt mondta minden ok. De akkor is nagyon fura nekem, hogy 6 hét elteltével is ennyire érzem ha lehajolok. 

 

Volt már ilyen tapasztalata valakinek?

 

Köszönöm

 

Tamás

Artűr05 Creative Commons License 2016.07.24 0 0 6318

Szia DeBaBa!

 

Érdekelne, hogy sikerült-e elérned Csiky doktort,mer én is oda szándékozom bejelentkezni.Nyáron is elérhetőek? És ha már esetleg voltál,érdekelne, neked is hasonló nagyságrendűek lesznek a műtéti költségeid mint " Karina 77"-nek?

Köszönöm.

Karina77 Creative Commons License 2016.07.23 0 0 6317

Szia!  

Örülök,hogy tudtam segíteni és neki indulsz mielőbb a dolognak. Nem fogod megbánni, Csiky doktor a legjobb sérv specialista az országban, sőt....nagyon sok betege van külföldről is. Nagyon szorítok neked, majd adj hírt, hogy mikor lesz a nagy nap 😊 És műtét után is mesélj majd. Üdv! 🤗

Előzmény: DeBaBa (6316)
DeBaBa Creative Commons License 2016.07.22 0 0 6316

Kedves Karina77!

 

nagyon köszönöm a válaszod, a részletes leírást, rengeteget segítettél😊 Úgy döntöttem egy perccel se halogatom tovàbb amint lehet nekiugrok, hétfőn megyek Csiky doktor Úrhoz és kiiratom magam műtétre:)

további szép napot!

 

Előzmény: Karina77 (6306)
Karina77 Creative Commons License 2016.07.18 0 0 6315

Nem semmi 😢 Akkor viszont érdemes lenne egy másik sebészt is felkeresni, hátha alaposabban átvizsgál. Ne hagyd rá. 

Előzmény: Csuklósbusz (6313)
kalman90 Creative Commons License 2016.07.18 0 0 6314

Sziasztok.

 

Van egy viszonylag nagyobb lágyéksérvem, ami felfut egészen a hasamig. Laparoszkópos műtétet szeretnék hálóbeültetéssel. Tudtok ajánlani kórházat és orvost Budapesten, aki tapasztalt az ilyen műtétekben. Köszi

Csuklósbusz Creative Commons License 2016.07.17 0 0 6313

Voltam ultrahangon, annyit mondott csak a doki hogy látszik hogy ott vékony a hasfal, de sérvet nem lát.

Előzmény: Karina77 (6312)
Karina77 Creative Commons License 2016.07.17 0 0 6312

Nekem is anno a háziorvosom azt mondta, hogy semmi bajom, de én tudtam, hogy tuti sérvem van. Ezért elmentem maszek úton ultrahangra, ami egyértelműen beigazolta a lágyéksérvem meglétét. Nem szabad belenyugodni, hogy lepattintson egy munkáját felszínesen végző orvos. :( sajnos sok van az ilyenekből manapság....😞😞 én a helyedben kérnék egy UH beutalót.

Előzmény: Csuklósbusz (6311)
Csuklósbusz Creative Commons License 2016.07.17 0 0 6311

Nekem szerencsére még nem fáj emeléskor, illetve köhögéskor, nevetéskor sem, de a diszkomfort érzés az megvan. :-(

 

Olyan furcsa érzés az egész, valami tuti nem stimmel, de viszont a sebész azt mondta hogy nincs gond, persze meg sem köhögtetett... 

ancitrus Creative Commons License 2016.07.15 0 0 6310

Mindkettő mellett szól pozitív érv.Ugye a miniplasztika magáért beszél,és sokat gondolkodok rajta,hogy azt válasszam,az itt leírtak okán.De ott a másik dolog a fejemben,hogy legyen laparoszkópos Szegeden,látnak mindent belül,mert akkor már kérem,hogy nézzenek szét,és ugye ha bármilyen más gond is van,azt látni fogják(például ha van összenövés,előző műtét miatt).Ellene szól persze,hogy újra vágnak ép hasi részt,amiből alakulhat ki sérv,idegeket cseszhetnek szét,ami maradandó érzés lesz,megsértenek olyan szervet,amit nem kellene..nehéz döntés.

Landsmann_ Creative Commons License 2016.07.15 0 0 6309

Például én. :) Mindkét alkalommal (jobb és bal oldalon is volt) a megyei kórházban szervizeltek. Tényleg semmi panaszom nem lehet rájuk. Vittem egy kockás füzetet, abba jegyzeteltem minden történést óra-perc pontossággal. Egyik alaklommal megkérdezte az egyik betegtársam, hogy mit írok állandóan. Mondom a memoáromat, mint Regős Bendegőz. :) Kérdezte, hogy ő is szerepel-e benne. Hát egy-két mondat erejéig, név nélkül természetesen róla is ejtettem pár szót. Annak idején a még létezett weboldalamra is felkerült némi képi illusztrációval. Aztán az a tárhely megszűnt és vele együtt az írás nyilvánossága is. Természetesen a gépemen megvan, de a jegyzetfüzet is.

Akkoriban azt mondta nekem valaki, hogy a vágás mérete attól függ, mekkora a sebész keze. :) Nyilván ebben is van némi igazság. Az elvégzett munkára sem panaszkodhatok. Mindkét vágás szinte milliméter pontossággal ugyanakkora volt és szépen, szimmetrikusan helyezkedtek el, pedig nagyjából 3 hónap volt a különbség a két műtét között.  

Előzmény: Karina77 (6308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!