Keresés

Részletes keresés

forgoszel Creative Commons License 9 órája 0 0 6257

9 cm-es vágás az tényleg "kicsi" :)

Én használok haskötőt, bár a sebészem nem mondta de mivel kicsit nagy a pocim és húz lefelé sokkal jobb vele mint nélküle. Egyébként meg úgy látszik tényleg csak türelemmel kellett lennem mert egyik napról a másikra mintha elvágták volna a fájdalmamat. Lehet hogy csak jót tett a lelkemnek az itteni "nyivákolásom". De tényleg három napja meg se nyikkant. Letudok hajolni és most már nem kell a páromnak húzkodni a zoknit a lábamra. De azért még elég fáradékony vagyok. Jól esik néha a fekvés műsoron kívül.

Előzmény: fimre1975 (6256)
fimre1975 Creative Commons License 1 napja 0 0 6256

Nem kell haskötőt használnom, és a vágásom is "csak" 9 cm-es. Ez a fórumot olvasva elég kicsi, de talán pont ezért volt kellemetlenebb a gyógyulás. Kicsi nyíláson nehezebb bent dolgozni, jobban megviselhette a belső részeimet. Varratszedés utáni beszélgetés alatt nagyon szemléletesen megmutatta az orvos hogy mit csinált a műtétkor, persze csak poénosan: a levegőben modellezve két kézzel húzta-vonta a dolgokat :)

Azért mikor már dühős voltam a fájdalomra, akkor megnéztem youtube-on egy Lichteinstein lágyéksérv műtétet. Utána megértettem rögtön, hogy nem kell csodálkozni a fájdalmon :)

Előzmény: forgoszel (6255)
forgoszel Creative Commons License 2 napja 0 0 6255

Köszönöm! Neked is jobbulást. Még egy kérdés, haskötőt kell használnod?

Előzmény: fimre1975 (6254)
fimre1975 Creative Commons License 2 napja 0 0 6254

Szia, fájdalomcsillapítót nem írtak, első pár nap napi 2x1 cataflamot szedtem, utána alkalmanként advil-t vagy panadolt, de azt csak akkor ha fent kellett lennem. Fekvés közben nem volt rá szükség nekem se. De ez is csak a második hétig volt jellemző. Azóta nem volt rá szükség szerencsére. Szerencséd volt a kórházzal, nekem sem a kórházi tartózkodás, hanem az ott elkapható csúnya és még csúnyább dolgoktól való (sajnos jogos) félelem okán kívántam otthon lenni. Nem utolsósorban az otthoni lábadozás minden előnyével, család jelenléte, biztatások stb.. :)

Nyugodj meg, pár hétig még kellemetlen lesz esetleg, de ez normális. Egyénfüggő ez a 4-6 hét is, vigyázz magadra az a lényeg. A kedvező változást én is csak utólag kezdtem észrevenni, annyira "belémkódolódott" a fájdalomérzet.

Előzmény: forgoszel (6253)
forgoszel Creative Commons License 3 napja 0 1 6253

Jó, akkor megnyugodtam kicsit, nekem is azt mondta a doki hogy legyek türelmes. Az az érdekes hogy ha fekszem akkor egyáltalán nem fáj, aludni is hagy. De amint felkelek rögtön rázendit. Neked írtak fel fájdalomcsillapítót? Nekem nem, algoflexel vészelem át néha a napot.

 

Nekem a kórházban tartózkodás nem okozott gondot, én ott jobban biztonságban éreztem magam. Kétágyas kórteremben voltam és hál'istennek nem volt nagy beteglátogató forgalom sem. Tudtam nyugodtan pihenni.

Előzmény: fimre1975 (6252)
fimre1975 Creative Commons License 3 napja 0 0 6252

Szia, igen, lágyéksérv volt. Drénre nem volt szükség. Nekem az első 7 napig voltak erős fájdalmaim. Utána is fájt és engem is bosszantott, sőt dühített. A doki azt mondta 4-6 hét amíg lecsillapodik, legyek türelemmel. A műtét során nagyon "megrángatnak" bent mindent, természetes a fájdalom. A hálót is varrták ugye, az is sebet jelent belül. Most 4,5 héttel a műtét után érzek erős javulást, napközben "csak" néha fáj/nyilal/szúr de azt is jóval enyhébben mint korábban. Remélem pár hét és már csak a heg fog emlékeztetni a történtekre. A hazamenetel nem bátorság volt, hanem racionális döntés. Persze hozzájárult, hogy éjjel-nappal hívhattam volna az orvost, így biztonságban tudtam magam.

Előzmény: forgoszel (6247)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 3 napja 0 0 6251

Szerintem is meg kellene néznie egy másik orvosnak is.

Előzmény: forgoszel (6250)
forgoszel Creative Commons License 4 napja 0 0 6250

Hozzá kell tennem, hogy nekem a vakbélműtét hegétől kb. fél cm-re vágtak, lehet hogy ez is okozhatja hogy jobban fáj, vagy az is lehet hogy a fájdalomküszöböm valahol a béka segge alatt van mivel rövid időn belül ez az ötödik műtétem és már nem igazán tolerálom a fájdalmat semmilyen szinten. Próbálom magam meggyőzni erről, de lehet hogy hülyeség és tényleg gond van ott. De azt már elhatároztam ha nem lesz jobb a 6. hét végére akkor felkeresek egy másik sebészt.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (6248)
forgoszel Creative Commons License 4 napja 0 0 6249

Voltam! Azt mondta a sebészem legyek türelemmel. Nnna az az ami már igen csak kevés van nekem. Bár éppen ma hogy lekopogjam nem fáj, de érzem hogy van. Arra is rájöttem hogy sokkal jobban alá kell támasztanom a haskötővel mint szoktam, sajna kicsit nagy a pocakom és húzódik lefelé.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (6248)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 4 napja 0 0 6248

Ha 5 hét után is nagy fájdalmat érzel, akkor szerintem ott valami gond lehet.

Voltál vele az orvosnál mostanában?

Előzmény: forgoszel (6247)
forgoszel Creative Commons License 4 napja 0 0 6247

Szia!

Ez lágyéksérv volt? A drént mikor vették ki? Nekem hasi sérvműtétem volt altatással 5 hete, márc. 21-én hálóbeültetéssel 15 cm vágással, a drén 3 napig volt bent mert addig váladékozott. Bevallom nekem rohadtul fájt az ébredés után és mondhatom azt hogy mind a mai napig is néha olyan intenzitással - főleg front idején - fáj hogy csak fájdalomcsillapítóval tudom a napot végigcsinálni. Bátor ember vagy, én biztos nem mertem volna a műtét után rögtön hazamenni.

Előzmény: fimre1975 (6246)
fimre1975 Creative Commons License 4 napja 0 0 6246

Sziasztok, rövid élménybeszámoló egy jobboldali, háló beültetéses egyórás sebészeti műtétről.

Igen, egy órás, nem egynapos. Március 24-én (csütörtökön) ¾ 4-kor kezdődött a műtétem helyi érzéstelenítésben és ¼ 6-kor már otthon is voltam. Két fő szempont volt, ami miatt ezt a módot választottam: piaci alapon, nem hálapénzek dugdosásával szerettem volna a műtétet. Fix összeg, fix és kitűnő minőség :)

Az otthoni lábadozás legalább ilyen fontos volt. Nem szerettem volna egy napot sem kórházban tölteni, főleg nem egy olyan helyen, amiről elég sok rosszat hallottunk (itt a fórumon is említették mostanában ezt a várost).

A műtét kibírható volt, a legrosszabb rész talán a beinjekciózás volt, utána csak kellemetlen matatást lehetett néha érezni. Pontosan 60 perces műtét után, saját lábon lazán hazavittek kocsival. „Semmi extra” gondoltam. Aztán ahogy elmúlt az érzéstelenítő hatása (nagyjából fél 8 körül) én is megtapasztaltam az itt leírt műtét utáni fájdalmakat. Ezek pár napig voltak rosszak, de vasárnap már vendégeket fogadtunk és tudtam velük ülve beszélgetni a nappaliban. Igaz a seb elég gyorsan elfáradt és ilyenkor vissza kellet mennem az ágyba pihenni. Nekem egész 4. hétig voltak kellemetlen nyilallások és szúró fájdalmak (ez egyénfüggő szerintem), de most az 5. hét közepe felé már sokkal jobban vagyok és alig van fájdalmam. Tegnap megvolt az utolsó kontroll, gyógyultnak vagyok nyilvánítva :) S külön kérése volt a főorvos úrnak, hogy a következő 2 hét alatt kezdjem a fokozatos mozgást, szerinte 2-3 hét alatt vissza lehet jutni a műtét előtti terhelésre (köredzésre járok). Mondtam, hogy annyira nem sietős, ráérek most már :)

Szóval bátran tudom ajánlani ezt a műtéti módot is és az engem operáló sebész főorvost is. Nagyon segítőkész volt, informatív, kellően laza, nem paráztatott túl. Az őt segítő asszisztens hölgy is maximális elismerést érdemel! A lábadozóknak gyors gyógyulást, a műtét előtt állóknak sok sikert kívánok! 

3x megszólaló kakas Creative Commons License 5 napja 0 0 6245

Lehet.

Nekem is háló van, és lehet végig érezni egy keménységet, egyenes vonalban.

De én sem tudom.

Előzmény: buburnya (6244)
buburnya Creative Commons License 5 napja 0 0 6244

Gondolod hogy zsugorodott a háló, ahogy gyógyul a belső seb?

Előzmény: 3x megszólaló kakas (6243)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 5 napja 0 0 6243

Szerintem a háló, de nem bíztos.

Előzmény: buburnya (6242)
buburnya Creative Commons License 5 napja 0 0 6242

Sziasztok

Lágyéksérv után vagyok 11 nappal.A sebem 14cm.Az első pár nap volt húzós.A seb szép. Felszivodó varratokkal,háló beültetéssel.6-7 napon észleltem a seb vonal alatt egy kb 4x7 cm alaktalan (téglalap) keménységet.Szerintetek mi lehet.

3x megszólaló kakas Creative Commons License 6 napja 0 0 6241

Akik még lágyéksérv műtét előtt állnak, azoknak mondom bíztatásképpen:

Érden műtöttek meg az egynapos sebészeten. (altatással)

Reggel 7 re mentem be, délután 3-kor otthon voltam.

A doktor is szuper volt, másnap felhívott telefonon, és érdeklődött, hogy hogyan érzem magamat. (Dr. Botár A.)

Az első négy nap nagyon szar volt, utána már sokkal jobb. (fájdalomcsillapítót nem használtam.)

A második héten már gyalogtúrára mentem (4km, nordik bottal, óvatosan)

A harmadik héten 8 illetve egy 12 km-es gyalogtúrán, már nem óvatoskodva.

Minden túra után sokkal jobb lett.

A súlyok emelését kerülöm.

Most a negyedik hétben járok és minden rendben.

m-zoli Creative Commons License 6 napja 0 0 6240

Remélhetőleg :)

Aki tudna, az úgysem :(

 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (6239)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 6 napja 0 0 6239

 

Ha nincsen csap a kórházban vagy koszos a WC, akkor háromszor mond el jó hangosan, hogy a reformok működnek!

A hit ilyenkor sokat segít.

 

Előzmény: trollhunter (6238)
trollhunter Creative Commons License 2016.04.23 0 0 6238

Én is ezek miatt mentem magánba. Igazából az állami kórházakban a legtöbb orvos ugyanolyan jó, sőt a legtöbb orvos dolgozik állami kórházban is, de sajnos a körülmények meglehetősen rosszak. Az nagyon ritka, hogy egy ilyen egyszerű műtét nem sikerül, viszont a kórházi fertőzés mostanában elég gyakori, és ez nem az ott dolgozók hibája. Egyszerűen nincs szappan a mosdóban, van ahol már csap sincs, vagy épp a múltkor a bőrgyógyászaton a nővéreknek megtiltották a gumikesztyűk használatát, az is gyakori, hogy nincs fertőtlenítő a megfelelő felmosáshoz. Senki nem várhatja el, hogy az amúgy is kevés fizetésükből ezek az emberek maguk finanszírozzák ezeket a hiányosságokat.   Az állami kórházakba bevett gyakorlat, hogy az egyszer használatos eszközöket sterilizálják, és újra felhasználják mert egyszerűen nincs pénz újra, ráadásul nagyon alulfizetettek a steriles dolgozók is. Amíg stadionépítésre többet költünk mint egészségügyi fejlesztésekre, addig állami kórházba kerülni felér egy orosz rulettel.

Előzmény: ancitrus (6237)
ancitrus Creative Commons License 2016.04.22 0 0 6237

Kecskemét. Műtét közben húsevő vírus..MRSA.  Nekem ugye clostridium difficile lett,ugyanott pár emelettel feljebb ismerősöm ugyanúgy elkapta a clostridiumot..nem csodálom,hogy nem akarja a ANTSZ publikussá tenni az adatokat

Előzmény: golgemáj (6235)
Qualinn Creative Commons License 2016.04.20 0 0 6236

Csuklósbusz: Én sem tudok, akkor neked is publikussá kellene tenned az e-mailed :)

Obsitos: köszönöm, hogy szóltál! :)

Előzmény: Csuklósbusz (6233)
golgemáj Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6235

Melyik kórház volt ez ? Kéztörésből, kézlevágás ? Én el vagyok képedve :(

Előzmény: ancitrus (6232)
obsitos3 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6234

csak akkor tudtok egymásnak írni,ha publikussá teszitek az e-mail-t.Beállítások-e-mail publikus:pipát bele!

Előzmény: Csuklósbusz (6233)
Csuklósbusz Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6233

Kedves Qualinn!

 

 

Nem tudok neked privátot írni valamiért, kérlek akkor írj te nekem hátha úgy sikerül felvenni a kapcsolatot. Érdekelne a doki elérhetősége. Köszi!

Előzmény: Qualinn (6228)
ancitrus Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6232

Én is a magán felé hajlok,igaz mi már megbeszéltük hol van,és mi mennyi. Engem az visz abba az irányba,hogy az utolsó hasi műtétemnél is Closrtidium Difficile fertőzést kaptam a kórházban...Remélhetőleg azért az ilyen magán klinikákon minimális az ilyennek az esélye.De még mindíg jobban jobban jártam,mint egy ismerősünk aki kéztöréssel ment be,műteni kellett,és levágott kézzel ment haza(MRSA) Ugyanabban az intézményben.

trollhunter Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6231

Szia! Adj email címet, vagy írj rám mailben.

Előzmény: multit (6230)
multit Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6230

Szia!

 

Pont a rajtad elvégzett műtétet (altatás, miniplasztika) szeretném én is.

Érdekelne pontosan mennyibe került? Ha jól tudom OEP támogatja...

 

Köszönöm!

Előzmény: trollhunter (6122)
gyoszi Creative Commons License 2016.04.11 0 1 6229

Nekem fél évet mondott a doki, remélem igaza lesz, mert három hónap alatt még nem tünt el a "virsli"

Előzmény: dalmata13 (6226)
Qualinn Creative Commons License 2016.04.11 0 0 6228

Nekem volt egy baloldali lágyéksérvem 6 hetes koromban. Aztán 15 éves korom körül kialakult egy, a jobb oldalamon, ami rendesen ki volt türemkedve, vissza tudtam nyomni a sérvtartalmat az ujjammal. Abban az évben (térdműtét után) ezt megmutattam a dokimnak, aki mondta hogy meg kéne mutatni sebésznek, csak fiatal fejjel nem mentem el, nem akartam még  egy műtétet.
Ez volt 10-11 éve. Rá talán 2 évre elmentem dokihoz vele mert fájt, de akkor már nem türemkedett ki, így el is lettem zavarva, hogy kutya bajom. Aztán időközönként próbálkoztam a vizsgálatokkal mert panaszt okozott, nem is keveset. Háziorvosom folyamatosan vakbél gyanúval küldött a sürgősségire, nem hitte el hogy sérv. Ott aztán gyors vérvétel, go sebészet - ultrahang - nőgyógyászat - sebészet - RTG - sebészet.. aztán eltelt a nap 0 eredménnyel. Ezt a kört kb 3x jártam végig a háziorvos miatt.
Nos, a panaszok; égő, nyilalló, szúró fájdalom.. 10 évig kb nem mertem tüsszenteni mert "kibluggyan" (nem tudom más szóval leírni :D ) nagyobb köhögésnél/tüsszentésnél, etc etc.

Párom szintén "nehéz eset" volt ilyen szempontból. 10 éve kb volt egy kizáródása amivel bevitték a kórházba, visszarakták neki és kiírták másnapra műtétre mint akut beteg. Reggel vizites doki (nem az előző napi dokija), hazaküldte.
Ő is járt pár eredménytelen kört a sérvével, pl: tavaly év elején 15. kerület SZTK..
Bemegy a sebészetre, mondja a panaszokat.. doki "megvizsgálja": áh, ez nem sérv, herevisszér..menjen le az urológiára. Lemegy, megvizsgálja egy (már normális) doki: hát, nézzük meg egy ultrahangon, mert lehet hogy herevisszér, de biztos ami biztos, nézzük meg. Mondanom sem kell, hogy az ultrahang nem mutatott herevisszeret, szóval visszaküldték a sebészetre de hangsúlyozták, hogy ne az XY dokihoz menjen...
Aztán augusztusban bevitte éjjel a mentő páromat a Bajcsy-ba, mert begörcsölt a sérve. Érdekes módon akárhány doki vizsgálta, mindegyik mondta hogy VAN sérv, nem is egy, rögtön KETTŐ(!), de az egyik kissebb. Kiírták szept. 16-ra műtétre, eredetileg laparoszkópia lett  volna. El is kezdte a doki, körbenézett bent, és közölte a műtősökkel hogy felnyitják.
A helyzet a kövi volt: be volt ültetve neki egy háló (amiről nem tudott), ami nem rögzült rendesen.. Nos a sérv az úgy gondolta, hogy megkerüli a hálót, ilyen érdekes módon. A doki azt mondta, hogy ilyet még nem látott.. Egy férfi ökölnyi rész volt kitüremkedve, aminek a nagy része zsírszövet volt (azt le is vágta), és pont a zsírszövet miatt nem látszódott az ultrahangon a sérv, mert túl homogén a szerkezete azt mondta a doki. Szépen betette a hálót, azóta meggyógyult, minden oké. :) 

Ezután dumáltuk le a dokival, hogy engem is megvizsgál, ezt alább leírtam nagy vonalakban.

Megműt TB-re igen :) Ahogy mondtam, tőlünk pénzt nem fogadott el. A sütit, amit csináltam annál inkább :D mondta, hogy neki fontosabb, hogy ha gond van akkor őt keressük fel illetve ajánljuk be. Egy rezidens doki, akinek hatalmas lelkesedése van még, és remélem így is marad. Ha gondolod írj privátban, megírom hogy hol tudod megkeresni, mit mondj neki. :)

Előzmény: Csuklósbusz (6224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!