Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Parker30 Creative Commons License 1 napja 0 0 5251

Hali! Sebészorvost nem ajánlok, hanem inkább azt hogy

talán merre kéne tapogatózni, ha maszek műtétre akarsz menni. A kérdésedből ezt vettem le.

Két város ahol érdemes nézegetni (szerintem): Budapest és Pécs.

Nézd meg milyen magánklinikák vannak ezeken a helyeken. Voltak

itt a honlapon, akiket Csíky doktor műtött miniplasztikával, ez Pesten van, google-val

megtalálod. A többi helyen vagy laparoszkóppal műtenek vagy hagyományos úton.

A miniplasztikát nem azért írtam, mert engem úgy műtöttek, az is egy lehetőség.

Én a helyedben elnéznék több helyre. Először olvass utána a témának, és úgy menj el orvoshoz,

így legalább tudsz is kérdezni a dokitól. Egyébként magánklinikán 300-400 ezer Ft egy műtét.

Olcsóbb úgy lehet, hogy egy részét fizeti az OEP, ez is helyfüggő van-e ilyen lehetőség.

A maszeknak az a legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag nincs várólista, és általában nagyon

tapasztalt orvosokat foglalkoztatnak. De az is biztos, hogy állami kórházakban is vannak nagyon jó

és tapasztalt sebészek.

 

 

Előzmény: szeleizoli (5229)
ahcs Creative Commons License 1 napja 0 1 5250

Köszi a varratos hozzászólásokat! :) A férjem egy vidéki kis kórházban volt, ahol a betegek nagy része a szomszédos nagyvárosból jött egyrészt az orvos miatt, akit szájhagyomány útján ajánlanak a betegek egymásnak, vagy éppen a háziorvos, és akit eddig én is csak dicsérni tudok (persze majd az idő eldönti), másrészt, mert nincs sok beteg (elég sok üres ágy volt), viszont megfelelő számú ápolónő, beteghordó, stb. van, azaz nyugis hely, ahol figyelnek rád. Tavasszal kezdik a kórház felújítását, őszre állítólag szállodai szintű szobák és kiszolgáló helyiségek lesznek.

Landsmann_ Creative Commons License 1 napja 0 1 5249

Nekem is ilyen varrásom volt. Tizedik napon szedtek varratot. A madzag a seb két végénél jött ki a bőrből. Doki elvágta a madzagot és kihúzta. Már készen is volt mire észrevettem volna. Körülbelül 2 másodpercig tartott az egész. A seb jószerével már nem is látszik. Nagyon keresni kell hogy megtaláljam. Nagyon szép munkát végzett a sebész, pedig a megyei kórházban voltam, semmi extra szolgáltatás nem volt. 

Előzmény: galaxi46 (5248)
galaxi46 Creative Commons License 1 napja 0 0 5248

Nekem 9. napon szedték és hasonló varratom volt. Ez olyan, hogy a bőr alatt húzza össze a sebet, egy kicsit macerásabb elkészíteni, de szebben gyógyul és főleg egyszerűbb a varratszedés, mert csak a két végéről kihúzza a doki egy pillanat alatt a madzagokat és kész.

Előzmény: ahcs (5240)
dalmata13 Creative Commons License 1 napja 0 0 5247

Érdekes lehetett a thaibox bajnok. ****egy szerény ,halkszavú, fiatal ,főiskolás srác volt.Csak utólag itt a neten keresve tudtam meg ,hogy Muay thai harcos.Ott a kórteremben nem beszélt erről,nem dicsekedett,nem került szóba.Ami feltünt nekem ,hogy magas jó testfelépítésű srác volt. Ajánlani is akartam  neki ,hogy érdemes lenne egy kicsit gyúrnia meg ennie....A youtubon láttam róla több videót is,rá egy evre már versenyzett.Neki nagyon komoly műtéte volt,amolyan életmentő beavatkozás

Előzmény: tristen (5244)
tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5246

a helyesírási hibákat nézzétek el nekem, nem mindig nézem át :))))))))))))))

Előzmény: tristen (5245)
tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5245

Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy nekem a lábadozásom alatt volt gond, az X. napon, már nem emlékszem pontosan be kellet mennem a sebészetre, mert elkezdett alul a vágásnál begyulladni, és a doki antibiotikumot  írt fel, nehogy elfertőzzön.

 

Bevallom őszintén szerintem én csesztem el, mert én már nem bírtam ki, hogy ne tusoljak le, és hát a műtétre nem sokkal én letusoltam, .. lehet, akkor alakulhatott ki valami enyhén felületi fertőzés, .. 

 

Így kerek a történet, . :)

 

 

tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5244

Nekem Hála az égnek, nem maradt benne semmi sem, .. Majd begyógyult, lassan, de biztosan. :))))

 

Érdekes lehetett a thaibox bajnok.  :))))))))))))

 

 

Előzmény: dalmata13 (5243)
dalmata13 Creative Commons License 2 napja 0 0 5243

a sógoromnak volt varrata, valami szál bennmaradt neki ,nedvedzett ,gennyesedett sokat bajlódott vele, vissza is ment párszor.

Előzmény: tristen (5242)
tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5242

Szia!

 

Nekem volt varrat, és körülbelül 10 nap után szedték ki... Spéci ollóval elvágta a sebész "hímzőfonalat"és kihúzgálta a szálakat...

 

Természetesen ezt is igen nehezen viseltem, mert bevérzett egy kicsit.. A sebész már nem foglalkozott ezzel, mert tudta, milyen "tutyimutyi" vagyok ilyen területen, mármint a vágások, vérzések területén, legyintett :)

 

Amúgy nagyon bírtam a dokit, szóval ezt nem negatívnak írtam....

Előzmény: ahcs (5240)
dalmata13 Creative Commons License 2 napja 0 0 5241

 Nektek hány nap után szedtek varratot?**** nekem nem szedtek varratot mert nem volt varrat. Mútét után két nappal rátettek egy sima leukoplasztot egy hét múlva bementem,levették a ragszalagot és kész....

Előzmény: ahcs (5240)
ahcs Creative Commons License 2 napja 0 0 5240

A kórházban az első kérdés az volt, hogy kérünk-e külön szobát (5000 Ft, egy ágy színes tévé...), vagy jó a 6 ágyas, amiben ő volt a 4. beteg. Hát, a férjem nem akart magányos lenni, és úgy gondolta, egy éjszakát bárkivel kibír. Jó döntés volt, mert aranyos, közvetlen, együtt érző és egymással toleráns betegtársai voltak. Persze ez szerencse kérdése. Az orvos barátságos, közvetlen empátiával rendelkező, ugyanakkor határozott volt, és mindenről korrektül tájékoztatott (igaz, a lilulásról nem szólt, de lehet, hogy csak azért, mert az neki természetes és megszokott volt).

A sebet fedő ragasztó alul kicsit elengedett, így egy kicsit láthatóvá vált a vágás, ami csak egy vékony, seb nélküli vonalnak látszik, szerintem ennél nem lehet szebb. Nektek hány nap után szedtek varratot? Neki a 10. napon fognak. Elég hosszú időnek tűnik.

dalmata13 Creative Commons License 2 napja 0 0 5239

 akár egy kórteremben lehet 8 beteg is.****Én egyszemélyesben voltam, egy thaibox bajnok feküdt benne oda tettek be társnak hely hijján meg hogy ne unatkozzon.Szegény majdnem elsírta magát mikor 2 nap után bejelentettem ,hogy már megyek haza.Már 3-dik hete feküdt benn és nem ehetett semmit csak inni engedték......

Előzmény: tristen (5237)
tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5238

:)))))))))))))

 

nevetni csak módjával, hasprés nélkül. :))))))))))

Előzmény: ahcs (5234)
tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5237

Szia!

 

Szerintem sok sebész tudja, mit csinál.

 

A többiek tudnak abban tanácsot adni, hogy hol végeznek egynapos sebészeti beavatkozást, természetesen nem állami (OEP) finanszírozással, vagy nem teljesen ingyenesen, .. És innentől kezdve a határ a csillagos ég. A nem állami akár 150 ezer is lehet, ez attól függ, hol műtteted meg magadat. Milyen luxust vagy képes és hajlandó megfizetni. Az állami ellátásba kalkulálj bele azon felül, hogy valójában a hála pénz miatt nem teljesen ingyenes, egy sor olyan kellemetlenséget, mint pl. betegtársak, eseteként akár egy kórteremben lehet 8 beteg is, és így tovább. Bár ez inkább móka, mint kellemetlenség, felfogás kérdése, aki alkalmazkodóbb, annak még jópofa is lehet.

 

Kitartás!  

 

Előzmény: szeleizoli (5229)
dalmata13 Creative Commons License 2 napja 0 0 5236

 hátha megússza vágás nélkül**** nos nálam 9 centis vágás volt ,egy ideig látszott is Ma már,előbb néztem ,semmi nem látszik.Tény hogy vannak nagyon csúnya maradandó nyomot hagyott vágásokról szóló képek a neten..

Előzmény: ahcs (5231)
Landsmann_ Creative Commons License 2 napja 0 0 5235

Az az igazi, mikor az ember a saját kínján is már csak nevetni tud. :D

Előzmény: ahcs (5234)
ahcs Creative Commons License 2 napja 0 0 5234

Köszi Tristen! :) Már jóízűen alszik, de holnap biztosan megmutatom neki a vicceket és sztorikat, amiket írtatok! :) Bár, lehet, hogy nem olyan jó ötlet. előtte majd szólok neki, hogy csak mosolyogjon!!

tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5233

Szia!

 

Örülök, hogy a férjed túl van a műtéten, szerintem rendben van minden, odalent is, persze, hogy sokkoló, majd megszívódik az egész, ... Most még ilyen.

 

Mielőbbi gyors gyógyulást neki. :)

Előzmény: ahcs (5231)
dalmata13 Creative Commons License 2 napja 0 0 5232

:-))))) .....egyébként.ha jól emlékszem amivel megnevettettél először az x úrról szólt aki kiment a wc-re megberetválni a tökét miután bevett már valami altatót am hatni kezdett,........

ahcs Creative Commons License 2 napja 0 1 5231

Sziasztok! Néhány fedeztem fel a fórumot, olvasgattam a hozzászólásokat, és kértem tanácsot. Köszi, hogy megírtátok a tapasztalataitokat, mert ez egészen más, mint a hivatalos leírások! A férjem állt lágyéksérv műtét előtt, és szerettem volna a legjobb és legkevésbé fájdalmas megoldást keresni neki. Aztán kiderült, hogy nem nagyon kellett volna agyalnom, mert a doki, akit ajánlottak ismerősök, és mindkét műtéti eljárást alkalmazza, közölte, hogy hagyományos, Lichtenstein műtétet javasol hálóval, mert a laparoszkópos műtéthez túl nagy a sérv. A kérdés ezzel eldőlt, bár a férjem az utolsó pillanatig reménykedett, hátha megússza vágás nélkül. Hétfőn reggel 9-kor műtötték, másnap hazajöhetett. Már a műtét napján délután felkelt, és nem nagyon panaszkodott, fájdalomcsillapítót sem kért, aludni is tudott. Most szépen sétálgat, csak ha felkel az ágyból, feláll, leül, akkor húzódik, vagy kicsit fáj neki, és néha bizsereg, amikor fekszik, de szerintem nagyon jól viseli. A műtét utáni napon kicsit megdagad és bekékült az egyik heréje, amire a doki csak legyintett, egy nap múlva viszont már mindene lila színben "pompázik" odalenn. Ha nem olvastam volna a hozzászólásaitokat, most szerintem halálra lenne rémülve. Kicsit olyan, mintha agyonverték volna. Nem fáj neki, csak a látvány nem valami szemet gyönyörködtető. Gondolom ilyenkor a szövetfolyadék, vér lefelé húzódik, és a lágy részeken talál helyet magának. Jólestek a biztató szavak, amiket akkor kaptam tőletek! Szóval, úgy néz ki, szépen gyógyul, és inkább kellemetlen, mint fájdalmas a gyógyulás első néhány napja. Remélem, minden rendben lesz (ezt most lekopogom).

Landsmann_ Creative Commons License 2 napja 0 1 5230

Naja, mikor még műtét előtt álltam, úgy 2-3 héttel, az egyik ismerősöm röhögtetett meg úgy, hoyg azt hittem rögvest meghalok. Elsorolta, hogy mikor piacozni jártak télen és hideg volt, alaposan felöltöztek. Rajta is ilyen steppelt kezeslábas volt. Aztán hát ugye útközben rájött a nagydolog. El is loholt, félrevonult, csak éppen belekakkantott a kapucniba. 

Másik eset, mikor kórházban volt és műtötték valamivel, sebtapasszal a fenekénél volt leragasztva. Már nagyon kínozta a nagydolog. Ki is ment, el is végezte a dolgát, de kagyló üres. Ott forgolódott, kereste, merre lehet. Míg aztán szólt a nővérnek. Kiderült, az okosok úgy leragasztották a hátsóját, hogy alatta volt a ragasztásnak a csomag. De ahogy előadta az az idióta, nekem folytak a könnyeim, fetrengtem a karosszékben, fogtam a hasam  a kezemmel. Mondtam neki, hagyja abba, mert mindjárt megfulladok, levegőt sem tudok venni a röhögéstől. Na, ezeket a vígságokat alaposan megszenvedtem utána. :)

Előzmény: dalmata13 (5228)
szeleizoli Creative Commons License 2 napja 0 0 5229

Üdv mindenkinek!

Bal oldali lágyéksérvem van az már biztos.

Tudtok mondani nekem egy jó sebészorvost aki tudja a dolgát?

 

dalmata13 Creative Commons License 2 napja 0 1 5228

ami engem illet az első vigasztaló, biztató szavakat Tristentől kaptam.-Ez az! Jól csinálod:-)) ...vagy valami hasonló volt.Landsmann volt aki jől megnevettetett egyik beírásával habár előre szólt,hogy vigyázat......A kórházban történt velem hasonló eset .A mútétet követő másnap kimentem a folyosóra levegőzni.És összetalálkoztam egy ismerőssel akit  szintén mütöttek de köldöksérvvel.Szóba került a hálapénz .Ki mennyit szán rá. Mennyit az orvosnak mennyit a nővérnek stb.Eddig rendben is volt a dolog . Igenám de rákérdeztem ,hogy ismered azt a boritékos történetet?- Nem,válaszolta ,én meg hülye elkezdtem mesélni.Hát ,hogy állítólag egy beteg átadott egy boritékot az orvosnak de nem pénzt hanem egy papírcetlit tett bele, amire rá volt írva-Nem nyert!...Pár nap múlva valami miatt visszavitték a beteget,mitadisten ahhoz az orvoshoz került akit megtréfált.Mikor az orvos meglátta kajánul elmosolyodott és csak annyit mondott .-Nem nyert!.....Namost ott és akkor ezen úgy elkezdtünk röhögni,hogy csak úgy pattogtak a varratok.Gyorsan észbe is kaptunk, szinte könyörögtünk egymásnak, lécci lécci ne nevettessük egymást.A körülöttünk állók csak annyit láttak,hogy két beteg egymásnak dőlve a hasukat  fogva  jajgatva röhögnek..

tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5227

Szia!

 

A körzeti orvos szava egy sebésszel szemben smafu, .. [smafu jelentése = lényegtelen, mellékes dolog]

 

Az általános orvos, mint pl. egy házi orvos mindent ismer, de felületesen, a szakorvos, mint pl. a sebész is mindent ismer, de a sebészetre specializálódott, így abban lényeges jobb, profibb, tehát a szava üti a körzeti (házi) orvos szavát, véleményét. :) Szerintem, ... Persze abban az esetben, ha a házi (körzeti) orvosod egyben sebész specialista is, akkor elgondolkodtató, kinek a véleménye nyom többet  a latba, 

 

Nem újult ki a sérved, csak megerőltetted, ..

 

Kitartás!

Előzmény: kuff (5219)
tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5226

Sziasztok!

 

Én még a műtétem előtt találtam rá erre a fórumoldalra, ha jól emlékszem, .. és műtét után folyamatosan támogattatok, ami nekem nagyon jól esett. Azóta aktívan részt veszek a fórumoldalon, és a tőlem telhető módon támogatom mindazokat, akik bizonytalanok, kétségek között gyötrődnek, félelemmel telve élik meg a műtét előtti utolsó napokat, valamint a műtét utáni lábadozásuk alatt a felmerült kérdéseikre a tőlem telhető módon próbálok megnyugtató választ adni.

 

Jó ez az oldal, mert egymás támogatjuk. És ez sokat számít a felépülésben is.

 

Kitartás! :)

Landsmann_ Creative Commons License 3 napja 0 0 5225

Én műtét után akadtam erre a topicra. De erre is úgy, hogy mintha valaki a honlapomról idézett volna dolgokat arról, hogy hogy s mint is történtek a műtétek. Mert annak idején oda megírtam.

dalmata13 Creative Commons License 3 napja 0 0 5224

nos a sérv az meglehetősen gyakori és műtétet igényel.Sok embernek ez az első műtéte.....ha gyerekkorában megúszta a vakbél, mandula műtéteket.Én hatszor voltam kórházban 4 alkalommal vesebiopszia miatt, azt is műtőben végezték, érzéstelenítéssel.Amikor az üzemorvos érdeklődött,hogy voltam e már műtve,megemlítettem a vesebiopsziát. A doki bosszúsan legyintett ,az nem műtét.Úgyhogy vártam legyen már egy igazi beavatkozás végre.Az aneszteziolőgus doktornő kérdezte mivel is műtenek?Sérvvel?.Háááát.... örüljön uram ,hogy CSAK avval.Sose legyen nagyobb baja, ez csengett ki szavaiból.Én mindenesetre nagy ügyet csináltam belőle. Élveztem és kihasználtam minden napot a műtétig. Visszaszámoltam, még van 2 boldog nyugodt hétvégém....még van 1 hétvégém, még van 3 nyugodt napom, még van egy éjszakám hátra még van másfél  boldog órám..........és elárulom, utólag, bekukkantottam ebbe a főrumba de menekültem is ,a műtét után viszont első dolgom volt idejönni és nagymellénnyel észt osztani:-))

Előzmény: tristen (5223)
tristen Creative Commons License 3 napja 0 1 5223

Szia!

 

Én is így éreztem annak idején, amikor még nem voltam megműtve, .. Dudor nekem sem volt, .. Érdekes ez az egész, kinek van dudor, kinek nincs, ..

 

Tehát elmentem a sebészetre, egy helyi szakrendelésre, mert már nem tudtam, hogy mi a bajom, .. Annyit tudtam, hogy voltak időszakok, amikor, ha valamit megemeltem, olyan volt, mintha belülről valami szálat meghúztak volna bennem… Szóval elmentem a doktorhoz, aki miután megvizsgált, póker arccal kijelentette, hogy műtétet igényel. Én akkor, ha nem is dugába, de legalább a kardomba dőltem, .. Gondolataim azon jártak, hogy mi? Műtét, .. De miután az orvos látta rajtam, hogy megijedtem, megvigasztalt, és mondta, hogy ez csupán rutin műtét, mit vagyok ennyire megijedve, .. Meg egyébként is, ki látott már ilyet, hogy ennyire letört. No, ezek után jött a műtét, satöbbi. Mindenesetre, nem gondoltam volna, hogy esetleg kiújulhat, és egyelőre erről hallani sem akarok. Persze ezzel a struccpolitikával semmit sem fogok elérni, önmagamat csapom be, ..

 

Sőt, ezen felül, nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a felépülés is rutin dolog. Mert nekem nem volt az. Úgy szedtem a fájdalomcsillapítókat, mint más a Negro cukrocskát.

 

És most megint ez vár rám? ..

 

Szóval igen, egyet kell, hogy értsek azzal, hogy valóban még sok –sok év múlva is lehet érezni a műtött részt, .. a  kiújulásról már nem is beszélve, ..

 

Kitartás! :)

Előzmény: dalmata13 (5220)
tristen Creative Commons License 3 napja 0 1 5222

Szia!

 

Milyen érdekes, hogy orvosnő fog megműteni. Kedves, figyelmes, aranyos, fiatal, micsoda pompás párosítás, :) Kell ennél több,. ...

 

Örülök, hogy jól haladnak a dolgaid, :)

 

Kitartás!

Előzmény: kredjen (5218)