Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

tristen 4 órája Creative Commons License 4903

Szia!

 

Remélem hamar túl leszel a műtéten, és elenyésző fájdalommal.

 

Drukkolok nagyon! :)

 

Kitartás!

Előzmény: Teextinna (4900)
viziló79 7 órája Creative Commons License 4902

Kitartást mindenkinek, aki műtét előtt áll, aki gyógyulgat, annak jobbulást. Holnap megyek varratszedésre, minden nappal egyre jobb.

K.Zoli9 21 órája Creative Commons License 4901

Az orvos nem hívott fel előtte?Én kaptam papucsot,aztán egy köpenyt amiben bemész a műtőbe.Direkt kihangsúlyozta az orvos,hogy nem kell vinni semmit.max:a fogkefédet.Kapsz mindent.Kitartás meglátod gyorsan gyógyulsz ezzel a módszerrel.Szerintem a Csiky doktor úr mindent el fog mondani!

Előzmény: golgemáj (4896)
Teextinna 24 órája Creative Commons License 4900

Sziasztok!

 

Beszéltem a dokival, Október 17.-én lesz a műtét.:(

Nemsokára Én is túl leszek rajta (megint)

 

Legyen szép a napocskátok!:)

tristen 29 órája Creative Commons License 4899

Sok sikert, ...

 

Kitartás! Drukkolunk, ..

Előzmény: golgemáj (4896)
gurabli 30 órája Creative Commons License 4898

Ja, és kitartást, mindjárt túl leszel rajta és sokkal jobb lesz:) Majd megírod, hogy milyen volt!

Előzmény: golgemáj (4896)
gurabli 30 órája Creative Commons License 4897

Ha Zoli nem válaszolna: tegyél be papucsot, pizsamát, piperéket (pl. én kórházba mindig vittem ezt a folyékony víz nélküli kézmosót, pl. DM-ben tudsz venni). A szűkebb alsógatya ajánlott elvileg az elején, ahogy a többiek is már írták. Ha nem kell, mert adnak pl. pizsamát, akkor max nem használod, de jobb, ha van nálad, mint ha nincs. Meg jobb a saját, mint egy kórházi:) De elvileg egy napot leszel bent, ha jól tudom, vagy még talán annyit sem, délután hazaengednek...

Előzmény: golgemáj (4896)
golgemáj 1 napja Creative Commons License 4896

Holnap lesz a műtét. Se papucs, se pizsama se semmit nem kell vinni a leleteken kívül?

Előzmény: K.Zoli9 (4895)
K.Zoli9 2 napja Creative Commons License 4895

Semmit nem kell vinned!Mindent a klinika ad,de ezt az orvos műtét előtt úgy is el fogja mondani.Mikor lesz a műtét?

Előzmény: golgemáj (4892)
gurabli 2 napja Creative Commons License 4894

Hát, ez így van, ahogy mondod. Hogy erősebb-e vagy sem, az vitatható, túl sok mindentől függ. Laparoscopiaval előny, hogy belülről kerül oda a háló (meg persze a kisebb trauma, mert nincs akkora vágás). Sok nemzetközi statisztikát elolvastam, a két módszer között (sőt, az összes között), elenyésző a kiújulás közti különbség, vagyis általánosságban nem mondható el, hogy egyik erősebb vagy jobb, mint a másik. A laparoscopiás ellenben nagyon drága, gyakorlatilag ráfizetés minden kórháznak.

A miniplasztika jó megoldás szintén, csak igen drága és azt sajnos csak magánúton lehet, és ott sincs számottevő különbség a másik kettőhöz képest- Van előnye, de van hátránya is.

 

Az első nap (éjszaka) szokott a legrosszabb lenni, meg az, amikor már kezded elfelejteni, de még egyes mozdulatoknál "emlékeztet" rá, hogy még nem gyógyult az meg.

De nem olyan vészes valóban, és annyira jó túl lenni rajta!

Előzmény: viziló79 (4893)
viziló79 2 napja Creative Commons License 4893

Köszönöm a jókívánságot! Hagyományos vágással végezték, a doki ezt javasolta, mert szerinte erősebb. Nincs mit tagadni az első éjszaka a legrosszabb. Negyven percet voltam altatásban, ezután betoltak a kórterembe és 3 üveg infúziót toltak belém. A vizelet kicsit nehezen indult meg, adtak kacsát, szerencsére katéter nem kellett. Túl sokat nem szabad agyalni rajta, túl kell élni és minden jobb lesz.

Előzmény: gurabli (4891)
golgemáj 2 napja Creative Commons License 4892

Igen az Istenhegyre megyek.Azt megtudod mondani, hogy miket kell vinnem magammal a műtét napjára? Azt mondták, hogy szinte alig, de te mint gyakorlatiasabb miket vittél ami tényleg szükséges ruha stb. ?

Előzmény: K.Zoli9 (4865)
gurabli 2 napja Creative Commons License 4891

Nagyszerű, jó dolog túl lenni rajta! Mielőbbi gyógyulást! Szerintem sem olyan vészes, ha minden rendben van. Hasonlóan éreztem én is, az első két nap volt rosszabb, utána már csak bennem a para, hogy műtét, vigyázzak mit és hogyan csinálok, nehogy abból legyen gond, stb. De én alapból parás vagyok ilyesmik miatt:)

Hagyományos vágás vagy lapasroscopia volt?

Előzmény: viziló79 (4890)
viziló79 2 napja Creative Commons License 4890

Sziasztok! Négy napja műtöttek bal oldali lágyéksérvvel. Altatásban végezték. Az első két nap volt a legnehezebb. Ma már egész jól vagyok, sétálgatok és üldögélni is tudok. Kicsit csíp és szúr a műtét helye, hamarosan megyek varratszedésre. Kitartás mindenkinek! Túlélhető! Akinek kérdése van írjon, szívesen válaszolok.

tristen 4 napja Creative Commons License 4889

Elméletileg pont az lenne a lényeg a lágyéksérvkötőnél, hogy a műtét utánra már ne keljen, általában addig kell, amíg meg nem műtik a beteget, hogy az esetleges kizáródást és egyebeket megelőzzék. Bár szerintem, aki használja még műtét után is, talán annyira nem nagy baj, habár lehet, hogy a sérvkötő használatával nem tud úgy megerősödni a lágyékrész (igaz, itt semmilyen erősítésre való izom nem található), de ezt nem tudom, mivel nem vagyok sebész, .. orvos.

 

Hogy mennyibe kerül egy lágyéksérvkötő, arról bővebben az interneten is tudsz tájékozódni, de hogy ez teljes ár-e, azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy mennyit áll az OEP ebből és mennyit kell állnia a betegnek. Mivel indokolt a viselése, hiszen senki sem hord úgy sérvkötőt, hogy ne lenne sérve, így szerintem valamennyit térítenek az árból. Bár ahogyan elnézem a jelenlegi helyzetet az egészségügyben, a legtöbb helyen a beteggel fizettetik meg a felmerülő költségek igen jelentős részét.

 

http://www.argep.hu/trend/LAGY/Lagyekservkoetoe.html

 

Úgy gondolom, eddig mindent megtettél a gyógyulásod érdekében. :)

 

Előzmény: Namostatuti (4888)
Namostatuti 4 napja Creative Commons License 4888

Köszönöm szépen bíztató szavaidat, a műtétig szabadságon vagyok, állami kórházban végzik, szikével, háló nélkül, érzéstelenítést majd az altató doki mondja, spinálisom volt már, de nem ment rendjén, éreztem a műtétet mindaddig, míg jeleztem, hogy már nem bírom, és akkor elkábítottak. (porcleválás volt) utána mikor felébresztettek természetesen már érzéstelen volt az adott rész, kaptam ebédet is kb 3-4m-re rakták, szerintem motivációként, hogy keljek fel mielőbb, persze nem ment... Szerintem altatást most sem kapok majd, mert dohányos ember vagyok, és akkor nem javasolják. Sérvkötő kiiratva mennyibe kerül amúgy, gondolom műtét után úgyis kelleni fog..

Előzmény: tristen (4887)
tristen 4 napja Creative Commons License 4887

Szia!

 

Először is, ne ess kétségbe, mert itt már mindannyian túl vagyunk egy ilyen műtéten. Tehát nem lehetetlen túlélni. Nagyon sok kérdést tettél fel egyszerre, gondolom, fogsz rá kapni válaszokat is.

 

Nos, aki megvizsgált és megállapította a sérvet, sok mindent elmondhatott az egészről. Hogy mire számíthatsz ezt elég nehéz elmondani, leírni, mivel semmi sem mindegy. Sok függ attól, hogy hol műtenek.

 

Mivel nem merült fel a magánklinika lehetősége, nem utaltál rá, így azt gondolom, hogy állami kórházban fognak megműteni. És máris itt az első érdekes dolog ezzel kapcsolatosan, hiszen az országban több állami kórház is van, és a felszereltségüktől függ, hogy éppen hagyományosan (szikével, nyílt vágás, és háló betevés) műtenek, vagy éppen laparoszkópia technikával (hastükrözés). És az sem mindegy, hogy altatásban, vagy spinális, epidurális, (gőzön nincs mit jelenteken, de nekem is ilyeneket mondtak annak idején) módon fognak érzésteleníteni. Egyébként az altatás mellett az az érdekes két szó csupán annyit tesz, hogy a gerinctájékba adnak egy injekciót, ami az alsó végtagokat valamint a hasi rész alsó részét érzésteleníti. Ennyi! Tehát nem veszted el a tudatodat, azaz ébren vagy az egész műtét alatt.

 

Egyébként minden információt attól az orvostól fogsz megkapni, aki elvállalja a műtétedet.

 

A műtét előtt, amennyiben még dolgozol, fontos az esetleges kizáródása elkerülése végett, (habár említetted, hogy a vizsgálat során kiderült a kizáródás) érdemes átmenetileg lágyéksérvkötőt használni.. akár még a munkavégzés közben is, sőt igazán akkor. Ezt egy sebész tudja felírni, azt hiszem.

 

A műtét előtt pár nappal természetesen rutin vizsgálatokon fogsz átesni, mint pl. vérvizsgálat, EKG. Hogy hol végzik, ez megint csak attól függ, hogy hol műtenek. Ambuláns, tehát a járóbeteg ellátás keretei között szokták ezt elvégeztetni a betegekkel, el kell menni ilyen vizsgálatokra. Majd a leletekkel kell jelentkezni a műtétet végző kórház sebészeti osztályán, ..majd amikor műtenek. ..

 

Egyelőre ennyit tudtam írni, de a téma kimeríthetetlen, .. szerintem.

 

Kitartás!    

 

 

Előzmény: Namostatuti (4886)
Namostatuti 5 napja Creative Commons License 4886

Nos, itt az eredmény: Egyoldali lágyéksérv kizáródással, üszkösödés nélkül...

Okt 15.-én műtét. Mire számíthatok?? Mit csinálhatok addig, mit nem, műtét elötti eljárások mik, hogyan műtik, stb ötleteket, tapasztalatokat, véleményeket szívesen várom, és előre is köszönöm!

tristen 5 napja Creative Commons License 4885

Szia! Okés, várjuk a részleteket.

 

Előzmény: Namostatuti (4884)
Namostatuti 5 napja Creative Commons License 4884

Urológusnál már voltam, prosztata, vesekő kizárva, dudor egyre nől, este lefekvés után nem fáj annyira, illetve reggelre picit vissza is húzódik, holnap megyek megint dokihoz, remélem már utána tudok valami konkrétat is.. 

tristen 5 napja Creative Commons License 4883

Szia!

 

Ez az érzem, hogy kéne vizelnem, de nem megy eset lehet, hogy prosztata probléma. Illetve említetted, hogy nehéz fizikai munkát végzel, .. tehát lehet valamiféle húzódás is, ..

 

Egy urológus vizsgálata elengedhetetlen, és egy általános sebész is jó volna, ha látna.

 

Kitartás!

Előzmény: Namostatuti (4881)
Landsmann_ 6 napja Creative Commons License 4882

Szerintem nálad valami nagyon más probléma lehet. AZ általad leírt tünetek egyike sem jellemző a lágyéksérvre. Nekem mindkét oldalon volt, de fájdalomcsillapítót semmit nem ettem, mert nem kellett. Néha belenyilalt, illetve égő érzés volt.

Előzmény: Namostatuti (4881)
Namostatuti szept. 24. Creative Commons License 4881

Üdvözlök mindenkit! Érdeklődnék, hogy kinek mi  a tapasztalata, mert sajnos lágyéksérv kezdeményre gyanakodok magamon. Tüneteim időnként fellépő égető érzés, "lefelé" irányba sugárzó fájdalom, bőrfelszín adott oldalon érzéketlenebb, mint másikon, vizelési zavarok, érzem, hogy kéne, de nem megy, székelési zavarok, szintén előzőképpen. Nehéznek mondható fizikai munkát végzek, ez lehet a kiváltó ok, vagy születési eredetű lehet a gond? Kérnék tanácsokat, hogy műtétig, ha beigazolódik a gyanúm, mit tegyek, pl milyen fájdalomcsillapító hatásos, mikre figyeljek jobban, stb... Válaszokat előre is köszönöm!

tristen szept. 23. Creative Commons License 4880

Szia!

 

Örülök, hogy választ kaptál a kérdésedre.

 

Amúgy kockahasat elég könnyen lehet "alkotni".

 

Íme!

 

 

:))))))))))))))))))

 

 

Szóval csak módjával, és akkor semmi baj nem lesz, majd meglátod!

 

Kitartás! :)

Előzmény: Avics (4879)
Avics szept. 22. Creative Commons License 4879

Szia!

Tanácsodat megfogadva voltam a sebészemnél (ezért nem is akartam addig válaszolni). Nos, véleménye szerint a hálóval mütött sérvnél az újbóli kiújulásának esélye kicsi (természetesen kellő odafigyeléssel). A hasizom gyakorlatokat nem nagyon javasolta, inkább az úszást, kerékpározást. De természetesen lehet csinálni bizonyos határok között. A lényeg, hogy bármit is csinál az ember a szervezete jelezni fog! Így felbuzdúlva elkezdtem a gépet használni. Óvatosan komótosan. Legfeljebb nem egy hónap után lesz kocka hasam, hanem fél év, vagy két év, vagy soha....:). Köszönöm!  

Előzmény: tristen (4874)
tristen szept. 21. Creative Commons License 4878

Szia!

 

Nem értettem pontosan a hozzászólásodat, de szerintem első körben egy általános sebészt kellene felkeresned, aki kitapintja, hogy most akkor mi van. Vagy ezen már túl vagy?

 

Kiújulás előfordulhat, ehhez nem kell rosszul megoperálni az embert. Ez benne van a pakliban. Nekem már szerintem rég kiújult volna, ha elkezdenék 50 kg-os zsákokat cipelni, mert nekem azt senki se mondja, hogy hálóval a lágyékomnál majd olyan leszek, mint fiatalabb koromban. Ezzel már együtt kell élnem, de borzasztóan nehezen viselem egyébként azt, hogy pl. egy betonozásnál már nem úgy tudok segíteni, ahogyan szeretnék. No de hát ez van, mi a fenét tudnék csinálni?

 

Szóval a kérdés nyitott, a válasz több mint egy ..

 

KITARTÁS!

Előzmény: vismajor1 (4877)
vismajor1 szept. 19. Creative Commons License 4877

:) nem offoltal le semmit sztem:)

megtorom a  jeget:)

a mutét elott tudtam mozgatni dolgokat ott lent,mutét után nem megy csak a nem mutott oldal,s  az elso pár honapban  azt hittem  vége az ágyban  toltendo életszakaszomnak, de ez lehet a rosszul végzett munka eredménye is, apropo hova s merre induljak el,ha szeretnek egy olyan vizsgálatot ami behatárolja,hogy mi bajom ijra? pl rosszul végzett mutét vagy hálo beulteté? ,,mert akkor beperelem s videozom a kovetkezo mutétemet :(

ultrahang vagy ct?

tristen szept. 19. Creative Commons License 4876

Sziasztok!

 

Látom leoffoltam a topikot. Bocsi!

tristen szept. 16. Creative Commons License 4875

Szia!

 

Mire gondolsz pontosan? Nem kell itt szégyellni semmit sem, én legalábbis ezt a nézetet képviselem, a többieket meg nem tudom.

 

Szóval nincs erekciód? Vagy mit kellene értenünk?

 

Kitartás!

Előzmény: figo1 (4873)
tristen szept. 16. Creative Commons License 4874

Szia!

 

A kérdésedre igen nehéz válaszolni.

 

Kifejteném: Több ismerősömet is műtötték már lágyéksérve, akik a műtét előtt aktívan sportoltak. Ma sokkal

 

kevesebbet sportolnak, mert ők is félnek a kiújulástól. Nos, ez van. Azonban vannak olyan ismerőseim is,

 

akik fiatalabbak, tehát 25 évesek, és extra aktívan edzenek annak ellenére, hogy kétoldalú sérv műtöttek.

 

Szóval a kérdésedre a válaszom az, hogy a fene tudja.

 

Akik alkatilag gyengébb hasfallal vannak megáldva, szerintem egy idő után, akármennyire is vigyáznak, ki fog

 

újulni a sérv. Ezt nekem a házi orvosom mondta, pontosan azért, mert én is ide tartozom.

 

Azt gondolom egészen jó ötletnek tűnne, ha megkérdeznéd a sebészt, aki műtött, vagy a házi orvosodat.

 

Kitartás!

Előzmény: Avics (4872)