Keresés

Részletes keresés

Landsmann_ Creative Commons License 19 órája 0 0 6568

Az a baj,  afájdalomcsillapító csak tüneti kezelés. Ez nem oldja meg a problémát. Az arra jó, hogy kihúzza az ember addig míg orvoshoz jut. De hosszú távon semmi szín alatt nem javasolt a fáéjdalomcsillapító szedése. Ezek nyírják leginkább a májat.

Előzmény: Bej89 (6567)
Bej89 Creative Commons License 21 órája 0 0 6567

Köszi a választ.  Nekem igazából azt mondták,  hogy csak kezdődő sérv volt, felette meg volt egy zsírcsomó,  és valószínűleg előtte is az okozta a fájdalmakat.  Nekem ez egyértelmű fájdalom és nem húzódó érzés,  mert lábra is alig tudtam ma reggel állni.  De még egy köhögés is nagyon fájt.  Tényleg olyan, mint a műtét után nem sokkal. Vettem most be fájdalomcsillapítót, az használ valamennyit.  Remélem jobb lesz, ha nem akkor mindenképp felhívom az orvost,  mert már tényleg nagyon unom :(

Landsmann_ Creative Commons License 23 órája 0 0 6566

Fájdalomnak nem igen kellene már lenni ennyi idő után. Viszont nekem még így 12 évvel a műtét után, ha jobban megerőltetem magam, akkor kicsit érzékenyeb szokott lenni a műtéti terület. Nem fájdalom ez, inkább amolyan húzódóérzés, ami maximum másfél, két hét alatt teljesen elmúlik. De ehhez elég nagy erőkifejtés kell hogy ez előújöjjön. Az viszont érdekes, hogy csak az egyik oldalon. Pont ott, ahol nagyobb volt a sérv. Az fájdalmasabb is volt műtét után is.

Előzmény: Bej89 (6565)
Bej89 Creative Commons License 26 órája 0 0 6565

Sziasztok!

 

28 éves nő vagyok, és október 17-én műtöttek bal oldali lágyéksérvvel.  Laporoszkóp, háló beültetés. Műtét előtt is ezt a fórumot olvasgattam,  hogy valahogy kicsit felkészüljek,  mi fog rám várni. 

Most viszont lenne egy kérdésem is. Már majdnem 6 hét telt el a műtét óta, és eddig minden kisebb mozgásra is megfájdult a műtéti hely. Vagyis ahol elméletileg a háló van. Súlyzós edzést csinálok és az orvosom azt mondta műtét után,  hogy 4 hét múlva újra kezdhetek edzeni is. Na persze azóta se kezdtem el, mivel egy kicsit hosszabb sétától is nagyon megfájdul.

Tegnap valami rossz mozdulatnál még sikerült is meghúznom magam, na azóta kb úgy érzem magam,  mint műtét után egy héttel. Szóval jelenleg nagyon fáj.  Volt valakinek hasonló?  Vagy normális az, hogy ennyire érzékeny? Már elég türelmetlen vagyok,  nagyon unom már, hogy semmit nem tudok normálisan csinálni. 

Ha hétfőig nem múlik el ez a nagy fájdalom,  akkor felhívom az orvost is azért.  Csak most eléggé meg vagyok ijedve.  

Köszi a választ előre is.

TamásD Creative Commons License 2 napja 0 0 6564

Ezzel kell a sebészedet megkeresni. Ez a műtéti területen felgyülemlett folyadék. Ha tiszta sárga, akkor seroma, szöveti folyadék. Ha piros, akkor vér :) Ha trutyis, akkor elfertőződött a seb, és genny :

De ilyenkor mindenképpen érdemes megnézni, megnyitni a sebet, lebocsájtani, stb.

Antibiotikum nem kell, csak ha lázad lenne, ha szisztémás gyulladása van. Ha csak meggyűlt valami váladék, akkor azt ki kell üríteni és meggyógyul magától. Sajnos pár kötéscsere szokott ilyenkor várni a delikvensre.

Először nézesd meg, antibiotikumot meg fölöslegesen ne egyél

Előzmény: Matt Farrell (6562)
Landsmann_ Creative Commons License 2 napja 0 0 6563

Ha antibiotikumot adott, akkor az nem felgyülemlett folyadék, hanem gyulladásban van. Erre utal a vörös sebszél is. Műtét óta ilyen? Gondolom igen. Nem akarlak ijesztgetni, de lehet egy jó kis kórházi fertőzést szedtél össze. Kukkants be ide: http://tulelesblog.wordpress.com.  Keress rá a sipolyra, kórházi fertőzésre.  Ott találsz megoldást. 

Előzmény: Matt Farrell (6562)
Matt Farrell Creative Commons License 2 napja 0 0 6562

Nos... Most már hetek óta van egy voroses duzzanat a heg felso végénel és sárgás folyadék jon belole. Az orvosom szeritn a felgyulemlett folyadék a herezacskóban (Hydrocele) okozta. Egy éjjel nagyon sok kifolyt, megijedtem és felkerestem, akkor mondta és írt antibiotikumot ot napra. Azonkívul berendelt a novérhez tobbszor is kotozésre. De nem valtozik a helyzet, most is szivárog, naponta kétszer cserelem a tapaszt rajta. Valakinek hasonló?

gépisti2 Creative Commons License 3 napja 0 0 6561

Köszi! Holnap megyek a sebészetre majd beszámolok.

Előzmény: Landsmann_ (6560)
Landsmann_ Creative Commons License 3 napja 0 0 6560

Én gyulladásról még nem hallottam. Gondolom inkább folyamatosan nyomás van a sérvkapun azért fájhat. 

Előzmény: gépisti2 (6559)
gépisti2 Creative Commons License 4 napja 0 0 6559

Nekem igazából állandóan, tompán fáj, csak valamikor felerősödik attól függően hogy milyen testhelyzetben vagyok. Lehetséges ,hogy be van gyulladva? Az az igazság ,hogy sebész még nem látta , csak ultrahang diagnosztikus.

Előzmény: Landsmann_ (6558)
Landsmann_ Creative Commons License 5 napja 0 0 6558

Húzó, égő fájdalom volt nekem is. De leginkább akkor mikor egész nap talpon voltam. Ahogy nő a sérv, egyre inkább jellemző lesz. Az viszont érdekes, hogy nálad fordítva van. Ugyanis fekvő helyzetben azonnal megszűnik, hiszen minden visszacsúszik a helyére. Álló helyzetben volt az égő érzés. Nem mindig fájt, de csak a műtét fogja megoldani, elmúlni nem fog. Néha erős belenyilallások is voltak, gondolom ahogy szakadtaka  szövetek és az idegszálak is elszakadtak. Műtét után meg érdekes, kicsi áramütésszerű érzést tapasztaltam. Nem zavaró és nem fájdalmas, inkább érdekes. Ez meg annak köszönhető, ahogy az átvágott idegszálak újra egymásra találnak. Talán műtét után 2 héttel kezdődött és néhány naponta tapasztaltam mintegy 3-4 héten keresztül. Utána megszűnt.

Előzmény: gépisti2 (6557)
gépisti2 Creative Commons License 5 napja 0 0 6557

Utolsó hozzászólásom óta kiderült ,hogy az első diagnózis a helyes ,vagyis lágyéksérvem van .

Azt szeretném Tőletek kérdezni,hogy először mit éreztetek ,volt -e fájdalom , ha volt fájdalom  meddig tartott stb. Nekem napok óta  húzó égő fájdalom jelentkezik üléskor, sőt bizonyos fekvő helyzetben is. Ha állok akkor a legjobb. Normális ez?

ancitrus Creative Commons License 6 napja 0 0 6556

Vagy infó arról aza ilyen magán helyek mennyire lehetnek fertőzöttek..mondjuk nálam a kiújulás kockázata is benne van. Egy ismerős sote1 sebészeten van,mellette levő korteremben 3 clostridiumos,nála gyanu,kapja rá a supplint..szóval nem véletlen félek tőle.

ancitrus Creative Commons License 6 napja 0 0 6555

Nekem is ideje lenne megcsináltatni,én mindenképp laparoszkóposan akarnám,betekintővel egybekötve,mert érzem,hogy van bent valami gebasz,de MR-UH-nem lát semmit. Állandóan hányinger,puffadás,hőemelkedés,kvertyeg kvartyog,jobb alhasnál lent legfőképp.Köldök vonalában jobbra is szúró fájdalmak-melegségérzet ,azóta van mióta volt laparoszkópos sérvműtét,de végül divertikulumot vettek le,ergo bélműtét lett. Magán kórházon gondolkodom,mert akkor lefertőztek,ami azóta ki is újult már egyszer(clostridium difficile) így nem nagyon merek államiba menni.. A miniplasztikás helyen volt már valakinek laparoszkópos? Ha más gebaszt látnának,mennyire értenek egyéb sebészeti beavatkozásokhoz?

obsitos3 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 6554

Köszönöm.

Előzmény: TamásD (6553)
TamásD Creative Commons License 2017.11.11 0 0 6553

Hivatalosan a sérvkapu mérete számít, tehát a hasfalon lévő defektus átmérője. Pont azért, mert testhelyzettől függően a sérvtömlő/sérvtartalom nagyon is, meg kicsit is ki tud türemkedni, tehát akár egyáltalán nem is látható a sérv, meg lehet teniszlabdányi is.

 

TamásD

Előzmény: obsitos3 (6551)
gépisti2 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 6552

Bocs ,hogy csak most válaszolok. A legújabb fejlemény ,hogy nincs sérvem. Ennek a ténynek a megértéséhez néhány dolgot tudni kell. 

Röviden címszavakban: Három évvel ezelőtt üléskor ülőcsonti fájdalom, reumatológus, nem tudni mi az, neurológia, meszesedés , fájdalomcsillapítók nem hatnak, reumatológus, fizioterápia, eredmény nincs, másfél éve jobbhere és combtőfájdalom csak ülés közben, urológus, mellékhere gyulladás, antibiotikum,  javulás nincs, másik urológus, prosztatagyulladás,majd egy éves kezelés, a combtőfájdalom szerinte valamelyik in betegsége, sérv nincs, fájdalomcsíllapítók , nem hatnak, egy hete ultrahang, lágyéksérv , tegnap másik ultrahang, sérv nincs,néhány reaktív típusú nyirokcsomó figyelhető meg a legnagyobb 4x0,8 cm-es.

Az ülőcsonti és combtőfájdalom ugyanúgy megvan.

Nálam teljes zűrzavar. Örűljek vagy sem? (63 éves vagyok)

Előzmény: TamásD (6547)
obsitos3 Creative Commons License 2017.11.10 0 0 6551

Mit nevezünk kis sérvnek?A kis területre korlátozódó,jól körülhatárolható,pl. diónyi kidudorodást,vagy a nagyobb területre eloszló,hasonló magasságú domborulatot?Az számít,hogy ez mindig jelen van,vagy csak bizonyos testhelyzetben,bizonyos mozdulatok hatására jelentkezik?

Előzmény: TamásD (6547)
buffetboy Creative Commons License 2017.11.10 0 0 6550

Áááá, most, hogy te leírtad, máris sokkal világosabb. :D Úgy látszik én is beleestem a "A királynőt megölni nem kell jó lesz..." csapdába. :)

Előzmény: TamásD (6549)
TamásD Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6549

Persze, mert a tervrajzokon minden olyan egyértelmű :)

 

Mi a gond azzal, hogy... sérv, vagy egyéb kóros rezisztencia nem tapintható?

 

 

Előzmény: buffetboy (6548)
buffetboy Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6548

Sziasztok! Mas okbol jartam urologusnal es a vizsgalati lapomon az szerepel,hogy Lagyekcsatornakban Valsalva manoverre serv, egyeb koros resist nem tap. Ma masik doki vizsgalt, rakerdeztem erre es azt mondta, hogy ez a negativ diagnozis megfogalmazasa. En egyszeru mernokemberkent azt gondoltam volna,hogy ez azt jelenti,hogy mindket oldalon servem van, de amugy mas bajom nincs. :) A Valsalva manovert ertem, de ezt tenyleg ennyire korulmenyesen irjak le? Koszi elore is.

TamásD Creative Commons License 2017.11.07 0 0 6547

Kicsinek számít. (MOndjuk az a "veszélyesebb", a kis sérvek könnyebben kizáródnak).

 

Előzmény: gépisti2 (6546)
gépisti2 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 6546

Kösz a tájékoztatást. Ha ülök, vezetek vagy a jobb oldalamra fekszem alvás közben akkor érzek tompa fájást, állás ,járás közben semmi fájást nem érzek. A 15 mm-es sérvkapu kicsinek vagy nagynak számít? Dudor nem látszik.

Szombaton tudtam meg a dolgot, kissé fejbe vágott, ezért próbálok tájékozódni.

Előzmény: TamásD (6545)
TamásD Creative Commons License 2017.11.06 0 0 6545

Alapvetően a sérv diagnózisa már műtéti indikáció, tehát ha kiderül, onnantól javasoljuk a műtétet. AMi befolyásolja az időzítést, hogy mennyire panaszos. Ha abszolút panaszmentes, akkor éppen várhat egy kicsit, de az biztos, hogy magától megszűnni, javulni nem fog.

Ha kizáródás, vagy akár csak részleges jelei jelentkeznek (állandó, fájdalmas dudor, bőrpír, széklet elakadás, hányás, puffadás), akkor azonnal sipirc az orvoshoz.

A műtét időzítésénél azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a műtéti után 1-2 hónap szigorú fizikai kíméletet kérünk. Tehát ha valaki fizikai munkát végez, akkor úgy érdemes időzíteni, hogy el tudjon szakadni a munkától.

 

Ha valaki nem akarja a műtétet, vagy nem műthető, sérvkötő használatával "konzerválható" a helyzet.

 

TamásD

Előzmény: gépisti2 (6541)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.11.06 0 0 6544

Nézd, a sérvvel évekig el lehet élni, de nem olyan mint a torokfájás, hogy majd elmúlik. Inkább olyan mint a fogfájás. Egyre csak rosszabb lesz. 

Előzmény: gépisti2 (6543)
gépisti2 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 6543

Köszi a biztatást és a tanácsokat.Titokban sejtem én is ,hogy nem úszom meg a műtétet. Majd beszámolok a fejleményekről.

Előzmény: Landsmann_ (6542)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.11.06 0 0 6542

Én azt mondom, ne halogasd a műtétet. Kérj időpontot, mert ahogy hallom 3-4 hónapos várólisták vannak. Mire oda kerülsz, úgyis nagyobb lesz a sérv. Az csak növekedni fog. Annyit tudsz csinálni, hogy a cipekedést, nagyobb erőkifejtést kerülöd. Ilyenkor nyomás nehezedik a sérvkapura és a mögötte lévő szövetek, belek megpróbálnak a sérvkapun átjutni. Ha ez megtörténik, az baj. Mert kizáródhat.Akkor pedig 3 órán belül késelés, különben akár életveszélyes állapot is kialakulhat. Amúgy igazán más változtatni való nincs. Az erőlködés mellőzése a lényeg. Annak idején mikor én műtétre kerültem, néha akkorát nyilalt a lágyékomba, hogy lépni nem tudtam. Minden lépés keserves volt egy pár percig, aztán elmúlt., mintha semmi sem történt volna. Annyit észre vettem, hogy főleg a jobb lábam nagyon hamar elfáradt. Másfél km lregyaloglása után már úgy éreztem, ha nem ülhetek le, akkor összerogyik a lábam. Jobb oldalon volt nagyobb a sérv. Úgy gondolom, a lábhoz futó ütáeret is nyomhatta a dudor, ezért volt ez a fáradás. Műtét után teljesen elmúlt.

Előzmény: gépisti2 (6541)
gépisti2 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 6541

Sziasztok!

Nálam a napokban állapítottak meg ultrahangos vizsgálat során, idézem:"jobb oldalon mediálisan inguinálisan 15 mm-es sérvkapu képződött, a sérvtömlő a scrotum felé domborodik" . Azt mondta a 

radiológus főorvos úr ,hogy nem kell még műteni, figyelni kell és ha növekedne a sérvkapu ,akkor kell beavatkozni. Többszáz hozzászólást olvastam el és többen is azt mondták ,hogy minél kisebb annál  jobb a gyógyulás. Mi a véleményetek erről, mit tegyek?

Sok , hasznos információt tudhatunk meg a hozzászólásokból a műtétekről és a műtét utáni lábadozásokról. Én arra is kiváncsi lennék,hogy miután megtudtátok  a rossz hírt , mit csináltatok másképp mint azelőtt- pl .étkezésben, sportban, lehet-e futni, gyalogolni több km-t, jó-e neki a melegvizes fürdő stb.- a műtétig.

Bergendy74 Creative Commons License 2017.11.02 0 0 6540

Szia!

Debrecenben tudtommal most (Kenézy kórház: egynapos sebészet TB finanszírozott...) hagyományos (vágásos) műtétnél kb 1-1,5 hónap, laporoszkóposnál kb 2,5-3 hónap a várakozási idő. Ez adtól is függ ki fog műteni.

Persze van elötte , utána 1 pár kör : Bejelentkezel a sebészhez 1 nap, műtét elött pár héttel a szokásos vizsgálatok(vérvétel, ekg,mellkasröntgen, altató orvos) még 1 nap ,megműtenek 1 nap , aznap vagy másnap hazamész..., varratszedés kontrollal még 1 nap...
Ennyit tudtam segíteni, ha van kérdésed írj...
Üdv. Bergendy

Előzmény: GGabor1 (6536)
kobolddd97 Creative Commons License 2017.11.01 0 0 6539

Szia!

 

Ellátnak Debrecenben biztos, engem is ott műtöttek és nem oda tartoznék hivatalosan. Menj nyugodtan! 

Előzmény: GGabor1 (6536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!