Keresés

Részletes keresés

akosbitto Creative Commons License 4 napja 0 0 6458

A német orvos inkább azt magyarázhatta, hogy az ondóvezetékből, erekből, idegekből álló köteg (talán funiculus a latin neve) is kicsúszott és azt is vissza fogja tenni. Sérülni semmi nem fog, ne aggódj, impotenciáról szó sincs. :)

Viszont a műtét után tényleg szar lesz, irgalmatlanul fájhat majd egy-egy rossz mozdulat, ahogy Gombolkozó is írta alább. Viszont két hét alatt így is rendbe jössz annyira, hogy már tudj rendesen sétálni, akár visszamenni munkába is. Az első napok durvák, aztán megtanulja az ember, hogyan kell mozdulni úgy, hogy ne fájjon nagyon, amíg meg nem gyógyul. :)

Előzmény: post meridiem (6452)
juhlaci Creative Commons License 2017.05.19 0 0 6457
Előzmény: Hannsg52 (6456)
Hannsg52 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 6456

Szia  Laci!

 

Hol műtöttek? Tudsz címet, telefont adni? Kösz.

Előzmény: juhlaci (6455)
juhlaci Creative Commons License 2017.05.18 0 0 6455

Nem kell beszarni! A Litenstein módszer az amikor vágnak kb. 10 cm és úgy teszik be a hálót. Ilyenkor elvághatnak idegszálakat de max. a combod felé eső részen lesz érzéketlen egy csíkban. Én 62 éves voltam amikor műtöttek de még most másfél év után is áll az öreg szerszám és nem csak pisilésnél. A doki a műtét után és a varrat szedéskor is nézte a zacskókat, hogy bevérzett e de semmi. Első műtétem volt én is fostam egy kicsit, ráadásul a doki azt ígérte, hogy laparoskopiás műtétem lesz és ha sikerül megcsinálni a bal oldalit akkor a jobb oldalra is berak egy hálót. Sajnos azt nem mondta, hogy szedjek Espumisant két nappal előtte már, hogy ne legyenek gázossak a beleim. Így elkezdték négy metszéssel a mőtétet és félő volt, hogy a vastagbél megsérül ezért kellett vágni. Ilyenkor már nem csinálják meg a másik oldalt. Nem volt egy kellemes érzés úgy ébredni, hogy a műtéti sebre rá volt téve egy homokzsák. Dél körül lébredtem, este fél kilenckor megkérdeztem az ápolónőtöl, hogy kimehetek e Wc re azt válaszolta, "hogy ha ki tud" A behajló rúdon volt egy kapaszkodó ezen felhúztam magam és majd székszakadt mindenem amikor vissza felé is az ágy közepéig be kell ülni, hogy utána be tudjak fordulni de nem haltam bele. Te sem fogsz csa kitartás! ÜDV.

Előzmény: post meridiem (6452)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.05.17 0 0 6454

Nekem 6 hét volt a táppénz. Csövek nem lógtak belőlem. Műtét után összevarrtak és kész. Az  igaz, hogy kihívás volt felkelni az ágyból. Mintha összeférceltek volna odabent és húzott a cérna. Nagyon lassan tudtam kiegyenesedni. Érdekes, hogy a másik oldali mátétnél viszont nem volt ilyen "komplikáció". Egyáltalán nem fájt és az összehúzás érzés sem volt. Pedig ugyanott, ugyanaz az orvos műtött. A fájdalmas oldalon nagyobb volt a sérv, lehet emiatt volt fájdalmasabb. Fájdalomcsillapítót is csak azért kértem,mert nem tudtam oldalt fordulni fájdalom nélkül. Egész éjjel meg hanyatt feküdni nem bírtam volna. Amúgy fekvés közben egyáltalán nem fájt. Napról napra egyre könnyebben ment a felállás. Mire varratszedéshez értem, egyáltalán nem volt az az összehúzó érzés. A második műtétnél az égvilágon semmi fájdalmam nem volt, nem kértem és utána sem ettem fájdalomcsillapítót. Az elsőnél is csak a műtét napjának éjszakájára kértem, meg 2 nappalkésőbb mikor haza engedtek, az útra kértem, mert a rossz úton végig zötykölődni nem volt egy nagy élmény.

Gombolkozó Creative Commons License 2017.05.17 0 0 6453

Hát, .... a hozzászólók - és általában a lágyéksérvvel foglalkozó oldalak is - az általam konkrétan tapasztaltnál LÉNYEGESEN rózsásabbnak festik le a helyzetet. Nekem két napja volt lágyéksérv műtétem, -igaz nem laporoszkópiás, hanem nyitott. Ez azért egy rendes, a hasfalat is komolyan megbolygató műtét. Vagy egy napig az ember az ébredés után megmozdulni is alig-alig tud, - a felkelés pedig (amit a nővérek erőltetnek) olyan mintha az embert a felállásnál hasbalőnék, ezután némi erőltetett csoszogás, majd visszafekvésnél megint egy haslövés. Egy napig lóg ki az ember hasából a felesleges váladékot kivezető cső, amit nagyjából másnap szednek ki. Másnap - a cső kiszedése után - már elengedtek, -  a zárójelentés szerint "panaszmentesen",  ami finoman szólva is erős eufemizmus volt. Felöltözés szinte esélytelen, ez ember kicsoszog a kocsihoz pizsamában s kabátban, amibe a felesége besegíti, és utána otthon behoppan egy ágyba. Ma harmadnap vagyok, - elég nagy műtét utáni duzzanattal a vágás körül és már odáig jutottam, hogy a felállás és pisilni való kimenés erős nekidurálás után megy. Esélyt nem látok, hogy 3-4 napon belül olyan szinten legyek mozgásképes, hogy önállóan ellássam magamat, - az pedig, hogy becsoszogjak a munkahelyemre még minimum egy hét - 10 nap... Szóval így kell készülni.

post meridiem Creative Commons License 2017.05.16 0 0 6452

Sziasztok! Én ma kaptam időpontot műtétre, illetve konzultáltam az orvossal. Németországban történt mindez, sajnos akadnak még nyelvi nehézségeim, nem értettem mindent. Az orvos konzultáció során elmondta hogy Lichtenstein módszerrel műtenek majd, meg említett valami olyat hogy a műtét impotenciát okozhat, sérül az ondóvezeték, egy ábra segítségével próbálta elmagyarázni. Igaz ez? Vagy csak félreértettem? Vagy csak mint lehetséges kockázat végett mondta? Nem tudom biztosan, hogy mi vár rám és kicsit nyugtalanít. A magyar orvosok felvázoltak ilyen kockázatot a konzultáció során? Köszönöm előre is a válaszokat.

blacksonic Creative Commons License 2017.05.05 0 0 6451

Tegnap volt laparoszkópos műtétem. Külső tapintható sérvem csak egyik oldalon volt, viszont a technikának köszönhetően az akut még nem tapintható másik oldali sérvemet is megműtötték egy füst alatt.

Csak ajánlani tudom laparoszkópost azoknak aikknek sportolás miatt alakult ki, ugyanis simán lehet másik oldalon is kezdemény. És azért valljuk be egy műtét mindig jobb mint kettő :)

 

Továbbiakról még írok majd, egyenlőre érzékeny a hasam vágásoknál ill. hálóbeültetésnél. Nehézkes a járkálás, kicsit görnyedve csoszogok :) Műtét után kicsit puffadt feszes volt a hasam, de ez velejárója a technikának, ugyanis műtét alatt has fel van fújva gázzal hogy jobban odaférjenek.

 

Összességében egész elviselhető. Másfél hónapja volt orrsövény műtétem...nah az teljesen más dimenzió tud lenni.

ukio Creative Commons License 2017.05.04 0 0 6450

Sziasztok. Két hete volt Pásztón hagyományos lágyéksérv műtétem vágással, hálóval. Sportolok, tehát a náthát is nehezen viselem, nemhogy a kórházat. Múlt szombaton volt varratszedés. A dokival megbeszéltünk a terhelésem. Most hétvégén elkezdhetek óvatosan lejjebb engedett üléssel bringázni és hasfalat nem terhelve kisebb súlyokkal dolgozni. Kezdetben fekvésből, ülésből felállás nagyon durva volt, mára csak azt érzem, hogy az alsónadrág kicsit dörzsöli a sebhelyet. 

Egy jó tanács, ha tehetitek telefonáljátok körbe a kórházakat, mert legutóbbi ismeretem szerint mindenhol kb másfél hónap sorban állás van. Egerben lakom, felhívtam Salgótarjánt és az ott ügyelő pásztói sebész végignézte a várólistát és éppen visszamondta valaki, így fértem be pénteken a következő hét szerdai műtétre. A pásztói kórház nagyon korrekt, modern, el se hittem. A nővérek kedvesek, nyugalom van, ketten feküdtünk egy négyágyasban, külön fürdőszoba.. Szóval minden ok.

Kitartás mindenkinek és bátorság. Gyógyuljatok!! :)

 

akosbitto Creative Commons License 2017.05.02 0 0 6449

Hat akkor most mar tudod, hogy lehet. :)

Előzmény: AZAKI13 (6448)
AZAKI13 Creative Commons License 2017.04.30 0 0 6448

Én a Csiky dr hoz megyek vizsgálatra kedden. Csak nem tudom lehet e nálam mini plasztikát választani mert már volt itt sérvem kb 35 éve. Ha lehet akkor én is azt választom. 

Előzmény: akosbitto (6447)
akosbitto Creative Commons License 2017.04.30 0 0 6447

Hashajtás nincs, de a mutet elotti reggelen mar nem lehet enni. A muteti lehetosegek az anyagiaktol fuggenek: en a miniplasztika eljarast valasztottam egy budapesti magankorhazban, ami fizetos, de barmilyen korhazban megcsinaljak, ahogy a haziorvosom mondta, manapsag mar a korhazi portas is meg tud operalni egy servet. :) mindenesetre ha van ra kb. 200 ezer forintod, en ajanlom a miniplasztikat: reggel bemesz, delutan mar otthon vagy.

Előzmény: AZAKI13 (6446)
AZAKI13 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 6446

Kihez, hova érdemes menni?

Előzmény: akosbitto (6444)
AZAKI13 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 6445

Köszönöm válaszod. Ki dönti el hogy milyen módszerrel műtenek? Előtte van valami hashajtás?

Előzmény: akosbitto (6444)
akosbitto Creative Commons License 2017.04.28 0 0 6444

Dehogy, nincsenek csövek, semmi horror. :) Elaltatnak, vagy érzéstelenítenek, felvágják az alhasadat pár centi hosszan (már ha nem laparoszkópról van szó), visszatömködik a beledet a helyére aztán összevarrnak. :) Utána pár napig minden mozdulatodat meg kell gondolnod, mert ha nem teszed, akkor jól beleszúr a fájás, de amúgy egyáltalán nem tragikus a dolog. Amire figyelni kell, hogy a terhelést csak óvatosan, fokozatosan kezdheted újra, ne akarj egyből erőemelő lenni. :)

Előzmény: AZAKI13 (6443)
AZAKI13 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 6443

Sziasztok!

 

Új vagyok még a témában ezért kérem a segítségeteket lágyéksérv témakörben. Elsősorban kit és milyen módszert ajánlotok? Mit kell tenni a műtét előtt mi van a műtét után stb. Csövek lógnak az emberből? 

 

Előre is köszönöm mindenkinek.

dottoreGonzo Creative Commons License 2017.04.24 0 0 6442

nekem holnap lesz bal oldali lagyekserv mutetem miniplasztikaval. beszamolok reszletesen

Landsmann_ Creative Commons License 2017.04.24 0 0 6441

Az érzéketlenség nemigen fog elmúlni. Persze javulni fog egy kicsit, de nem sokat. Idegeket vágtak át, amik nem fognak többet összeérni. 

Előzmény: ondori (6440)
ondori Creative Commons License 2017.04.24 0 0 6440

Üdv mindenkinek!

 

Április 4.-én megtörtént a lágyéksérv műtétem. Altatásban és laparoszkópos eljárással végezték Miskolcon. Azóta elég szépen behegedett az a 4 pici lyuk amit ejtettek a köldököm környékén.

Kérdésem az lenne, hogy másnak is voltak még hosszabb ülésnél lévő lágyéktáji fájdalmai? Esetleg bizonyos mozdulatoknál, mint pl.: Nekem bal oldali lágyéksérvem volt, de felemelni a bal lábamat, hogy bekössem a cipőmet még fájdalmas. -Nem vészes persze.-

Ezen kívül a műtött területtől felfelé medence csont irányában még vannak fájdalmaim. Nem tudom mire vélni a dolgot, mivel nincs közel a tényleges beavatkozás helye.

S még egy utolsó még el nem felejtem. Közvetlen köldök alatti területen egy foltban "érzéketlen" a bőröm. Tapintásra, hidegre, melegre. Ha belecsípek fáj persze. Igazából nem aggasztó a dolog nagyon, de furcsa. Mások mondták, hogy átmeneti állapot és elmúlik. Hát kíváncsian várok még 1-2 hónapot vele.

mindfreak91955 Creative Commons License 2017.04.04 -1 0 6439

Sziasztok.

 

Ma 2 hete műtöttek jobb oldali lágyéksérvvel, laparoszkóppal.

Szépen gyógyul,már fájdalmaim sincsenek szerencsére. Varratként

felszívódót használtak. Kérdésem az lenne,hogy hegesedés ellen használnék

aloe gélt,vagy körömvirág krémet. Ezek hasznosak lehetnek? Ha igen mikortól kezdhetem el használni őket?

Köszönöm a segítséget előre is :-)

 

akosbitto Creative Commons License 2017.03.22 0 0 6438

Azt mondják, a hálós eljárásnál 1-3 százalék az arány.

Előzmény: TamásD (6437)
TamásD Creative Commons License 2017.03.21 0 0 6437

50%-os kiújulással be is csukhatná a boltot az adott hely :)

Akár nyílt, akár laparoscopos hálóbeültetéses sérvműtét után a kiújulási arány 5-10%-nál nem lehet magasabb, és ez is még túlzó szám talán.

Előzmény: chris4791 (6435)
akosbitto Creative Commons License 2017.03.21 0 0 6436

Szerintem nagyban múlik az alkalmazott technikán. Nekem először hagyományos összevarróssal csinálták meg a bal oldalt, aztán öt évvel később miniplasztikával a jobb oldalit. Most a bal oldali újult ki, úgyhogy már ezt is miniplasztikával csináltattam meg - valahogy úgy gondolom, ez örökké tart majd. :)

Előzmény: chris4791 (6435)
chris4791 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 6435

Üdv!

 

1 éve műtöttek laparoszkóppal 2 oldali lágyéksérvvel. A hálók magasra lettek helyezve. Ezenkívül a hasfal egyik oldalán  a vastagabb erek és idegek sűrűbben voltak a megszokottnál ezért oda kevesebb kapoccsal tudták rögzíteni a hálót. Így elég hamar mindkét oldalon kiújult a sérv.

Miniplasztikával lett helyre hozva. …

Akikről én halottam volt akinek sikerült, de több olyan is akinek nem. Szerintem a kockázati tényező 50% a kiújulásra.

akosbitto Creative Commons License 2017.03.13 0 0 6434

Sajnos a hajlam bennünk van, de most már tudod, hogy túlélhető a műtét. A lényeg, hogy vigyázzunk magunkra, bár én pont most kezdtem el azon gondolkozni, hogy már ideje újra elkezdeni a sportot.

Előzmény: leslieking (6433)
leslieking Creative Commons License 2017.03.13 0 0 6433

Üdv!

 

Egész szépen gyógyulok, mint írtam, már elkezdtem mozogni is. Csak attól félek, hogy esetleg a másik oldalon is kijön. De ha így lesz, azt is ott fogom megcsináltatni. 

 

Király László

Előzmény: akosbitto (6423)
Pipafüst Creative Commons License 2017.03.12 0 0 6432

Nekem pl nem írtak ki. Műtét után kaptam heparint, utána semmi. A szobában volt két 60 év körüli ember, azoknak kiírták.

Előzmény: akosbitto (6431)
akosbitto Creative Commons License 2017.03.12 0 0 6431

Ismerek olyat, akinek elfelejtettek felirni, sot egy alkalommal nalam is igy tortent, de senkinek nem lett semmi baja. Masreszt ha kialakul egy verrog, az siman kinyir. Szoval azt mondom, jobb a megelozes, de talan ezt a par napot kis szerencsevel mar kihuzod.

Előzmény: davesosweet (6429)
obsitos3 Creative Commons License 2017.03.11 0 0 6430

Ha szerencséd van,nem lesz gond.Ha nincs,trombózis.

Előzmény: davesosweet (6429)
davesosweet Creative Commons License 2017.03.11 0 0 6429

Sziasztok! 

Nekem 2 napja történt jobb oldali lagyekserv műtét, de masnap mar haza is engedtek. Tegnap meg botrányosan fajt minden(persze próbáltam sétálni stb...), de ma mar mint ha semmi bajom nem lenne. Egy problémám van, hogy nem váltottam ki a veralvadasgatlo injekciót es valószínűleg csak holnap utÁN fog sikerülni ezt megtenni. Elvileg 10 napig kell magamba dofkodni... Mit gondoltok mennyire kell raparaznom a hiányára? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!