Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

mezka Creative Commons License 2 órája 0 0 5535

Azért ez elég érdekes, mert úgy tudom nyitott sérvkaput is meg lehet, sőt igazából meg is kellene műteni, többek között a nagyobb baj , megelőzésének céljából is, illetve mert az is fájdalmas, továbbá mert sokkal kevesebb a komplikáció. Felre ne érts nem akarlak riogatni, de nekem kint is azt mondták, meg kell műteni és itt is azt mondta a doki, persze megműtik. Pedig elméletileg nekem is "csak a sérvkapuk nyíltak meg" igenis fáj, pl. 2 napja alig bírok normálisan mozgolódni, állandó fájásaim vannak, néha csillagokat látok, nézha meg teljesen tünet mentes. Pedig most nem is erőltetem.

Előzmény: Medve6868 (5532)
mezka Creative Commons License 2 órája 0 0 5534

Számomra is érthetetlen, de megpróbálom majd "kideríteni" mi az oka. Ráadásul, nincs is nagyon időm rá, mert vissza kellene mennem júliusban dolgozni :( e miatt küldtek haza hamarabb, és e miatt mehetek vissza csak később... 

Előzmény: m-zoli (5531)
Parker30 Creative Commons License 6 órája 0 0 5533

Szia! Nálam az előjel tépő, szakadó érzés volt, ami marhára fájt. Ultrahangon nem látták,

hogy elmozdult, csak annyit sejtettek, hogy valami nincs rendben. Ugye műtétre került

a sor, és ott műtétnél látták csak hogy gáz van.

 

Szerintem nem kell aggódnod, mert ez az elmozdulás, főleg olyan mértékben, hogy ki

kell venni a hálót elég ritka dolog. Ha jól van rögzítve, akkor nem tud elmászni, gondolom

a megfelelően rögzített hálót különben is jobban oda tudja szőni a kötőszövet az izomhoz. Az hogy

húzódik, vagyis megfeszül a hálós terület az normális dolog. Azért feszül meg, mert tartja

a hasfaladat, egy nem feszülő - nem táguló területet hoz létre. Ez majd idővel elmúlik, de azért

egy kicsit talán mindig meg lehet majd érezni. 2-3 hónapig fokozottabban kell rá vigyázni.

 

Nyugi nem lesz baj!

Előzmény: öáfííbmkz (5522)
Medve6868 Creative Commons License 7 órája 0 0 5532

Hát igen. Meg is lepődtünk rajta mind a négyen. Sőt még lepedőt sem cseréltek este, mondván másnap úgy is kell, mert megyünk haza. Azzal az indokkal, hogy nincs elég lepedő. Egyébként nekem jobboldali volt a sérv, a baloldalon csak a sérvkapu van nyitva. A körzeti mondta is, hogy kérdezzek rá a másik oldalra. Így is tettem, de közölték, hogy a másik oldallal nem kell még foglalkozni. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a varratszedésen.

Előzmény: mezka (5530)
m-zoli Creative Commons License 7 órája 0 0 5531

Ezt, hogy csak egy oldalt csinálnak meg egyszerre, én sem értem, mire jó.

Itt olvastam ezen a fórumon. Azt hiszem csak a laparoszkópos módszerrel csinálják együtt a két oldalt.

Miért kell kétszer végigcsinálni ugyanazt a teljes folyamatot, mikor gond nélkül lehetne mindkét oldalt egyszerre operálni? 

 

Előzmény: mezka (5530)
mezka Creative Commons License 8 órája 0 0 5530

Ez nagyon humán.... :) Mondjuk nekem legalább elmondták, jövök, majd megyek is másnap... ami érdekes, hogy csak 1 oldalt akarnak elsőre..

Előzmény: Medve6868 (5525)
mezka Creative Commons License 8 órája 0 0 5529

Igen pontosan ahogy mondod. Kint volt biztosításom, de ha megcsináltattam volna a műtétet kirúgnak utána, "nem használható egyenlőre tovább" alapon, ezért én nem is haragszom, ez van. Itthon már van beteg biztosításom aktiváltak pénteken. Azt, hagyjuk milyen cirkusszal, ez nem az a topic :) 

Előzmény: m-zoli (5528)
m-zoli Creative Commons License 9 órája 0 0 5528

Ha van külföldön betegbiztosításod, akkor a kinti műtét simán megy. A sebésztől kapott papírt kell lepecsételteni a biztosítóddal, hogy állja a költségeket (szó nélkül lepecsételik, aláírják).

Viszont ha van, akkor -elvileg- nem lehetne magyar biztosításod is :)

 

Minden rendben lesz, ne aggódj. Az altatásban az a legjobb, hogy se kép-se hang :)

A legrosszabb, hogy a kézfejeden lévő vénákból csemegéznek :)

 

 

Előzmény: mezka (5526)
mezka Creative Commons License 9 órája 0 0 5527

Köszi! Lassan kezdek teljesen megnyugodni, ismerős csajszi császár után azt mondta, oh... altatás, hát az buli! Simán bármikor :D jajó :D mondom kész... 

Előzmény: m-zoli (5521)
mezka Creative Commons License 9 órája 0 0 5526

Sziasztok!!!!

Altatás... nos köszi a biztatást, igyekszem megbarátkozni a dologgal :) Mindenesetre egy nagyon szimpatikus dokihoz lett szerencsém, rögtön "le is nyomoztam"  dícsérik, szeretik. Egy gonddal keveseeb :) ez is pipa. Nos, én szintén külföldön melózom, de nem tudtam kint megoldani... pedig ott azért hihetetlen micsoda tempóba haladtak a vizsgálatok, és az ellátás, konkrétan azt mondták, ha mondom az időpontot műtenek is. Viszont sajnos akkor kirúgnak, mert nincs idő szarakodni, kell az ember, értem én ezt :) de már megbántam, hogy nem vallaltam be azt. Medve! Hasonlóképp álltam én is most, igazából lehetőség sincs csúsztatgatni... de nem is úgy tűnik, hogy kellene. Teljesen korrekt.Többet akkor tudok mondani, ha történik is valami konkrét.Nos, itt az ultrahangon nem tudtak egyértelmű diagnózist adni, de a kinti leleteimet már elkértük :) azzal megyek csütörtökön vissza.

Medve6868 Creative Commons License 10 órája 0 0 5525

Hát pedig sajna így volt. Csütörtök délelőtt műtöttek, péntek délelőtt már ki is vágtak. Reggel bejött egy nővér vizit után és kérdezte, hogy ki tud hamarabb összepakolni, mert kell egy ágy. Hozzáteszem mind a négyünket egy napon műtöttek. A reggeli nagyvizitnél nyomkodta meg a hasam agy idősebb doki, de a sebet ő sem nézte meg. Aki műtött pedig még ennyit sem, csak megkérdezte, hogy minden rendben van-e. A kötszert, pedig magunk vettük a patikában. Ezek után erősen elgondolkodom a hálapénzen.

Előzmény: m-zoli (5524)
m-zoli Creative Commons License 12 órája 0 0 5524

"A műtétnél kapott kötéssel jöttem haza."

 

Hm.

Ez azért nem semmi, mondhatnám disznóság.

Mielőtt kiengedtek, a sebésznek kötelessége lett volna megnézni a sebedet, és evvel együtt kötést cserélni.

 

(Mielőtt elengedtek, a sebész megnézte, megnyomta -mondjuk az fájt rendesen-, lefújta valami spray-vel, hogy tudjak tusolni, rátette a tapaszokat, és még 6 db tapaszt is adott otthonra.)

 

 

Előzmény: Medve6868 (5523)
Medve6868 Creative Commons License 12 órája 0 0 5523

Én is csak azt tudom mondani, hogy nem kell félni az altatástól. Én kaptam 2 szem bogyót aztán az utolsó kép, hogy fekszem a műtőasztalon, a kezemmel ügyködnek valamit, aztán filmszakadás. Utána már csak arra emlékszem ,hogy a szobába fekszem, mellettem ül a feleségem. Viszont utána az evés ivással nagyon vigyázz. Mellékhatás lehet a hányinger, hányás. Ja és igyekezz utána pisilni, mert ha nem megy, hamar berakják a katétert. A pénzről csak annyit én is készültem, hogy adok, de a körülmények nem voltak olyanok, hogy odaadjam. Nem akartam mások előtt kellemetlen helyzetbe hozni. Arra gondoltam, hogy majd a varratszedésnél hátha olyan lesz az alkalom, hogy átadhatom. Bár mikor kiengedtek, át sem lettem kötözve. A doki csak annyit kérdezett, hogy minden rendben van-e, és elmondta, hogy mikor menjek varratszedésre. Ez azért kicsit fura volt. A műtétnél kapott kötéssel jöttem haza. A párom vett a patikában kötszert, és az első tusolás után ragasztottuk le a sebet. Szóval még gondolkodom a pénzen. Neked azért kitartást, és minden jót!

Előzmény: mezka (5520)
öáfííbmkz Creative Commons License 13 órája 0 0 5522

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam a fórumot, de most hozzászólnék, ami egy kérdés lenne.

Laparaszkópos lágyéksérv műtéten estem át pár hete. A műtétet követő 12. napon álmomból felébredve hirtelen kipattantam az ágyból, és ugye a hirtelen mozdulat tilos. Éreztem, hogy a háló megfeszül, és most aggódom, hogy esetleg elmozdulhatott.
Parker30, hozzád intézném kérdésem, mivel tudom hogy nálad "elmászott". Ennek az elmozdulásnak voltak valamilyen jelei, tünetei vagy esetleg egy kontrollvizsgálaton derült ki?

Válaszodat előre is köszönöm, és mindenkinek zökkenőmentes felépülést kívánok. :D

m-zoli Creative Commons License 13 órája 0 0 5521

Nyugi, altatástól ne félj, egy szúrás az egész.

Én kaptam előtte egy Dormicum tablettát, mire a műtőbe értünk, kicsit már bóbiskoltam, utolsó emlékem, hogy átcsúsztam az ágyból a műtőasztalra.

Mikor a szobában felébredtem, nem hittem el, hogy megtörtént a műtét, hiába mondta a feleségem (aki ott várt), hogy kész, vége.

Meg kellett tapintanom :)

 

Az ismerősöd lába simán lehet véletlen. 

Lehet, hogy műtét előtt az is elég, ha valamilyen módon célzol rá az orvosnak, hogy nem leszel hálátlan :) Vagy ez ciki? Bár szerintem orvostól függ, van aki elvárja, van aki elfogadja. Hogy valaki visszautasítja, háááát.... Elképzelhető, de nem sokan lehetnek :)

 

(Én -természetesen utólag- egy üveg tokaji bort adtam a sebésznek, de nem Magyarországon volt a műtét. Itt nincs hálapénz.)

 

Mielőbbi teljes gyógyulást!

 

Előzmény: mezka (5520)
mezka Creative Commons License 15 órája 0 0 5520

Köszi az infókat srácok! Valahogy nekem is a hagyományos a szimpatikusabb... még egy kérdésem akad.

 Nem tudom lehet e itt beszélni róla, mocskos anyagiak, boritékoltátok a hálátokat, vagy létezik, még olyan, hogy egy orvos elvégzi a dolgát ösztönzés nélkül is? :) Csak azért mert vannak olyanok, akik "nem fogadunk el hálapénz" kitűzővel melóznak. Meg egyébkén se nagyon vágom ezeket a dolgokat, előre nem fizet az ember sehol se.. ki tudja.... utólag meg talán ha valóban elégedett vagyok elgondolkozom rajta. Személyes tapasztalat, ez a visszeres ismerős a példa rá, az első lábánál nem volt még oda adva semmi a dokinak, csak a műtét után. Nos az először műtött lába olyan ocsmány volt, hogy szavak nincsenek, a második, mintha nem is műtötték volna. Bámulatos... :) személy szerint én az altatástól félek a legjobban :) 

Este még olvasgattam itt a fórumon, hát olyan jókat derültem :D nagyon szimpatikus, hogy itt ennyire normális emberek vannak. Nem is hittem volna, kellemes csalódás. Le a kalappal előttetek egyébkén ;) 

Előzmény: Medve6868 (5519)
Medve6868 Creative Commons License 16 órája 0 0 5519

Osztom a véleményt. Velem egy napon műtöttek valakit, akinek két éve volt laparoszkópos sérvműtéte háló beültetéssel, és most kiújult neki. Most hagyományosan csinálták meg. A másik oldalon negyven éve hagyományos módszerrel műtötték, még mindig tökéletes . Persze gondolom ez sokmindentől függ.

Előzmény: Parker30 (5518)
Parker30 Creative Commons License 17 órája 0 0 5518

A laparoszkópos műtétem nem sikerült valami jól, azt hogy miért azt hagyjuk.

Oly annyira nem sikerült, hogy ki kellett szedni az elmászott sérvhálót.

 

Szóval a kettő közül személy szerint a hagyományos módszerre szavazok, nekem

ez sokkal, de sokkal jobban sikerült mint az előző laparoszkópos műtét. Tudod

ezt jól csinálták meg (na akkor már érted hogy miért kellett kiszedni a hálót).

 

A laparoszkópos műtétnél az a hátrány, hogy nem tudják tapintás ellenőrzése mellett

rögzíteni a hálót, szóval elég nagy tapasztalatot igényel az orvostól a műtét. Ismerek

olyan orvost, aki epét műt laparoszkóposan, de sérvet nem. Ő azt mondja, hogy

laparoszkóposan nem lehet annyira pontosan behelyezni a hálót.

 

De ismerek olyan exsérvest, akinek laparoszkóppal jól megcsinálták. Nincs semmi

baja, elé az életét. Szóval fene tudja melyik a jobb, nekem személy szerint a klasszikus

módszer jobban be jött. Lényeg a lényeg eléggé utána kell járni a dolgoknak, hogy kivel

műttesse magát az ember.

 

Előzmény: mezka (5517)
mezka Creative Commons License 27 órája 0 0 5517

Szia Parker! Köszi a gyors választ! A hegektől most elteknintve (volt olyan ismerősöm aki visszér műtét után azt mondta mindenkinek, hogy Afganisztánban átesett harc közben a szögesdróton... :D ) na én nem vagyok ilyen "tökös",szóval az esztétikától eltekintve, neked melyik volt jobb? 

Előzmény: Parker30 (5516)
Parker30 Creative Commons License 28 órája 0 0 5516

Szia! Nekem volt laparoszkópos, meg hagyományos műtétem is. A heg mind a kettőnél

meglátszik, de csúnyának egyáltalán nem mondható. Maximum lehet vele menőzni

a csajoknál, ha még nincs feleséged. :) Miskolci dokit nem ismerek, de a fórumon volt

olyan kolléga, aki Debrecenben műttette magát (talán ez a legközelebbi hely Miskolchoz),

aztán lehet előkerül egy miskolci fórumtárs.

Előzmény: mezka (5515)
mezka Creative Commons License 29 órája 0 0 5515

Üdvözletem Mindenkinek!

Sziasztok Kedves Sorstársak!

Nos, nekem is hónapok óta 2oldali lágyék sérvem van.Holnap tudok végre menni vele "konzultációra", hogy mit és hogyan tovább. El is ért a para így tévedtem ide, eddig nem is nagyon foglalkoztam vele... nem véletlenül.

Esetleg, valakinek van miskolci tapasztalata, dokikkal kapcsolatban? Illetve, laparoszkópos műtét után mennyire látszik meg a heg? Nagyon hegesen gyógyuló bőröm van... minden seb megmarad emlékbe.már volt sérv műtétem, nem okozna semmi problémat ha felvágnak, az nem zavar, de most egy független doki akivel beszéltem erről azt mondta ez is lehetséges. 

Köszi a válaszokat előre is!

És mindenkinek kitartás! És persze mihamarabbi gyógyulás!

m-zoli Creative Commons License 30 órája 0 0 5514

Én sem tartom jó ötletnek az edzést, még túl korai.

A helyedben elmennék a sebészhez, egy UH-ot csináltatni, hogy biztos legyek benne, nincs gond.

Remélhetőleg nincs bajod, csak meghúzódott.

 

 

Előzmény: Steve3221 (5511)
Parker30 Creative Commons License 1 napja 0 0 5513

Tehát 2 hónap az kb. 8 hét. 3 hete kezdted el terhelni, tehát 8 hétből levonjuk a 3 hetet kapunk

5 hetet. Véleményem szerint 5 hét elég karcsú a felépüléshez. Plusz a legrosszabb, amit tehetsz

magaddal az a konditermes edzés, még akkor is ha kis súlyokkal nyomod. Ehhez szerintem több

idő kellene (kondizáshoz). A fekvőtámaszokat is felejtsd el egy ideig, mivel ott "hassal" is kell magadat

tartanod. A szúró érzés lehet a rögzítésektől is, meg akár húzódástól is. Elnézést a kifejezésért,

de ha nem cseszted szét, akkor igen elfog múlni, csaj pihentetni kell.

Előzmény: Steve3221 (5511)
Landsmann_ Creative Commons License 1 napja 0 0 5512

Nemlesz ele semmi baj. Pihentetni kell és majd elmúlik a nyilallás, fájdalom. De tényleg vigyázz magadra, most még nagyon sérülékeny a seb.

Előzmény: Steve3221 (5511)
Steve3221 Creative Commons License 1 napja 0 0 5511

Sziasztok!

 

Pont ma volt 2 hónapja,hogy megműtöttek jobb oldali lágyéksérvvel,laparoszkópos módszerrel.3 hete kezdtem el a terhelést.Heti 3x konditermi edzéseket.(Természetesen ügyelek a fokozatosságra és nagyon óvatosan edzek,kis súlyokkal) Kezdetben nagyon feszült a hasam az edzések után,de beszéltem az orvosommal,megnyugtatott,hogy hozzá kell szoknia.Pénteken egy laza edzés és tekerés után,elmentem egy buliba,ahol eléggé megerőltettem magam.Tegnap óta kisebb,szúró érzésű fájdalmaim vannak a műtét helyén.(természetesen elviselhető,de kellemetlen) Mintha a dudorom is nagyobbodott volna,de lehet hogy azt csak már beképzelem.Lehetséges,hogy ennyi idő után kiújult? Vagy csak megerőltettem és inkább pihentettessem egy pár napig? Esetleg nézessem meg a sebészemmel?

Előre is köszönöm a válaszokat! (Pontosabban,hasonló tapasztalatokra lennék kíváncsi vagy hogy ebben az esetben ki mit csinált?) Jobbulást mindenkinek! :))

Medve6868 Creative Commons License 2 napja 0 0 5510

Hát köszönöm a jótanácsokat, sokat segített, igyekszem betartani öket.

Minden érintettnek jobbulást, és mielőbbi felépülést kívánok!

Előzmény: Parker30 (5509)
Parker30 Creative Commons License 2 napja 0 0 5509

Szia! Szerintem körülbelül 2-3 hónap múlva már biztosan nem fog nyilallgatni, meg feszülni se fog

annyira, mint most. De azt tudnod kell, hogy mire véget ér a táppénzes időszakod, addigra nem fog

még teljesen rendbe jönni.  Tehát a terhelést csak óvatosan szabad elkezdeni és növelni. Nem tudom

mit melózol, de csak óvatosan! Az is biztos, hogy ha elkezded a terhelést azt egy darabig még meg fogod

érezni, de ez sajnos a velejárója.

Előzmény: Medve6868 (5505)
tristen Creative Commons License 2 napja 0 0 5508

Kitartás! :)

 

A gyógyulás már úton van!

Medve6868 Creative Commons License 2 napja 0 0 5507

Köszönöm a gyors választ. Sikerült megnyugtatnod. A doki ugyanis semmit nem mondott mielőtt kiengedtek. Olyan futószalagon ment az egész. Át sem kötöttek. Varratszedésre csak jövőhét szerdán megyek, gondoltam addig tájékozódom.

Mégegyszer köszönöm a gyors választ, és szintén jobbulást kívánok!

Előzmény: m-zoli (5506)
m-zoli Creative Commons License 2 napja 0 0 5506

A fájás, főleg felkelés/lefekvés közben, a kék foltok, a nyilalás a műtét velejárója, majd elmúlik. Hogy mikor  nem tudom, még nekem sem múlt el, de sokat csökkent 12 nap alatt. Az ujjnyi folt semmi, nekem nem is látszott ki a normál bőrszínem, a duzzanatról nem is beszélve. Még mindig kékes-lilás az egész környék, még a combom is, de sokat javít a gél, amit írt az orvos.

Vigyázz magadra, és gyógyulj meg gyorsan.

Előzmény: Medve6868 (5505)