Keresés

Részletes keresés

anesz77 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 44

Nálunk hasonló helyzet volt, a férjem már régóta szerette volna, ha leszoktatjuk a 18 hónapos fiúnkat, de amíg fejben nem tudtam elhatározni magam nem sikerült. Kistesót is szerettünk volna és én is jobb szerettem volna úgy belefogni, hogy már nem szopik illetve nagyon sokszor ébredt éjjel (3-5), ami nagyon kimerítő volt.

A lényeg, hogy a férjem egy hétig szabin volt, én is elhatároztam magam és 3 nap alatt teljesen leszokott. Ekkor már nappal egyáltalán nem szopizott. Három kemény éjszaka volt, felváltva keltünk hozzá és ekkor bevetettünk mindent, babakocsi, cumisüvegből kakaó...és hasonló borzalmak:-)

Viszont azóta is csak 1x kel általában, átmászik az ágyamba, összebújunk és alszik tovább. Határozottan kiegyensúlyozottabbak lettek a napjaink. Azóta terhes lettem és nem tudom, hogy azzal a rengeteg éjszakai keléssel, hogy bírnám a rosszulléteket és az állandó fáradságot.

A kakaó azért az ilyen érzelmi dolog maradt, reggel-este kéri, de pohárból kapja az asztalnál, tehát nem közvetlenül a lefekvésnél. Ha éjjel vmi miatt nagon felriad, akkor is kéri, kint a konyhában megissza és utána rendszerint visszaalszik.

 

Összességében azt gondolom, hogy ezt a kérdést a feleséged fogja eldönteni:-)

 

Előzmény: Biga Cubensis (40)
zsuzsahd Creative Commons License 2009.03.06 0 0 43
Nekem 12 hónapos gyerekkel van tapasztalatom. :-) Nem választottam el akkor teljesen, de az éjszakai és alvás előtti szopikat elhagytuk akkortájt. Annyit csináltunk, hogy ha éjjel felébredt, az apja ment oda hozzá, és vizet kaphatott a gyerkőc. Egy kicsit reklamált, de pár nap alatt teljesen leszokott az éjszakai ébredésről. Esténként meg gyakran el kellett mennem otthonról, ezért korábban megszoptattam, majd amikor eljött az ideje, apa altatta. Előbb-utóbb kénytelen lesz elaludni, ha álmos. :-)
Előzmény: MadDekken (41)
nnik Creative Commons License 2009.03.05 0 0 42

Szia,

én annak idején úgy szoktattam le a fiamat, hogy 2 éjszakát ott altattam a szüleimnél, tehát cirka 2,5-3 napig nem találkoztunk. Mikor aztán újra találkoztunk, már nem kellett neki a szopi. Mondjuk akkor ő már 20 hónapos volt és csak esténként, meg éjszakánként (na akkor viszont sokszor) szopizott. Nem tudom, hogy egy 13 hónaposnál ez mennyire válik be. Sokszor cicizik még naponta?

Előzmény: MadDekken (41)
MadDekken Creative Commons License 2009.03.04 0 0 41
13 hónapos gyereket kellene leszoktatni a ciciről, mert az anyjának be kell feküdni műtétre egy hétre. Addig a gyereknek el (kellene) tudni aludni az apjával, illetve éjszakai ébredés után visszaaludni. Bármilyen tipp érdekel.
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.02 0 0 40

hát igen, lehet, hogy eltévesztettem a topikot.

mert egyrészről panaszkodik, hogy ő neki nincs élete és még éjjel is rajta lóg a gyerek, a másik részről meg nem akar lépni.

 

egyébként igazából engem sem a cicizés zavar, hiszen állítólag két évig még belefér, jobb a gyereknek is, hanem az lenne a jó, ha éjjel már végigaludná az éjszakát, és kicsit mi is tudnánk élni az életünket, legalább akkor, mert így még nagyszülőkhöz sem lehet lerakni, pedig ők már szívesen altatnák maguknál.

Előzmény: Ammandina (39)
Ammandina Creative Commons License 2007.02.02 0 0 39
Ha a mama nem akarja 100%-osan leszoktatni az éjszakai cicizésről, akkor nem is fog leszokni a gyerek. Egyébként sem lenne könnyű menet, 2 éven keresztül minden éjszaka járt neki a cici, persze hogy nem érti, hogy most miért nem jár.
Előzmény: Biga Cubensis (38)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.02 0 0 38

van neki egy rakás állatkája, tele van az ágy. anélkül sem hajlandó elaludni.

anya persze simogatja, átöleli, de neki cici kell.

a gyerekpszichológus azt mondta, ismerve a gyerek habitusát, kb. egy hét egész éjszakás sírással számoljunk, ha le akarjuk szoktatni.

igazából ő sem tudott tanácsolni kíméletes leszoktatást, ha a gyerek ennyire ragaszkodik hozzá.

anyuka igazat ad, ha beszélgetek vele, de tudod hogy van ez, ha hallja a sírást, akkor meggondolja magát. a szakember azt mondta, próbáljak ilyenkor én bennmaradni vele, anyuka ne is legyen benn ez a pár nap alatt, de erről hallani sem akar.

Előzmény: tünde.sz (37)
tünde.sz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 37
nem inkább anyukával kellene beszélgetni? a 2 éves gyerek helyett gondoltam :-)

különben meg ez nem megy egyik napról a másikra, még ha el is határozzástok, kell valami pótlék a gyereknek - ilyen van?? egy rongyi, vagy mackó vagy mittudomén, aki mostantól megnyugtatja éjjel, és anya nem cicit ad, hanem átölelei, megsimogatja, visszatakarja, odaadja a mackót a gyereknek és kijön
de ehhez rengeteg trükk és türelem kell, és biztos lesznek nehezebb pillanatok, eleinte ugyanúgy sok éjjeli felriadással
ha a gyereknek nehéz az anyjától elszakadnia (és viszont!), akkor gyakoribb az éjjeli felriadás is, szóval úgy általában az önállóságra nevelés is fontos lenne, mert ezek összefüggnek sztem
Előzmény: Biga Cubensis (36)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.01 0 0 36

Nálunk most lesz 2 éves a gyerek és még cicizik, éjjel többször felébred. Én külön alszom tőlük, mert nem bírtam, hogy annyiszor felébredek, mivel én dolgozom. Voltunk már szakembernél, azt mondta, kompromisszumos javaslatként szoktassuk le az éjjeliről (legyen egy este és reggel, nappal mehet), de mióta elhatároztuk, lebetegedett a gyerek, úgyhogy megint elnapoltuk. Én fél éve vagyok velük, azt gondoltam, bírni fogom és majd lesz valahogy, de kezd elegem lenni... Tulajdonképpen este-éjszaka semmit sem lehet csinálni normálisan a gyerektől, és ha sikerül nagy nehezen havonta egy-két órára kölcsönadni (többre nem nagyon lehet, mert cicit követel és hisztizik), akkor sem sokkal jobb a helyzet, mert anya testben velem van, lélekben csak a gyerekkel.

Próbáltunk vele is beszélni (alig-alig beszél, de sok mindent megért), hogy nem lesz cici, meg hogy nagylány és már nem kell neki stb stb, de ilyenkor általában NEEEEEEEM és sír ezerrel. A cicit egyébként úgy is hívja, hogy "cicim" és amikor kérdezzük, hogy kié a cici, magára mutat.

Én arra jöttem rá, hogy ez az egész harmonikus kapcsolatban működik, és a gyerek talán magától abbahagyja, ha az anyuka tényleg 100%-osan eldöntötte, hogy elég. Amíg a gyerek picit is érzi, hogy az anya bizonytalan (és valahol neki is szüksége van arra, hogy ciciztessen), addig nem nagyon lehet leszoktatni. Igazából nem is tudom, érdemes-e belekezdeni úgy, hogy előre látom, hogy nem fogjuk tudni végigcsinálni.

mzsperx Creative Commons License 2004.09.25 0 0 35
szlivka, apát nem lehet bevetni? hogy ő menjen át adni vizet petrának? nálunk is az volt a döntő tényező, hogy elkerültük a szopira emlkéeztető helyzeteket, és ilyenkor nem is hiányolta már laura. ha apa megy, gondolom nem fogja a pólóját rángatni...
sonee Creative Commons License 2004.09.23 0 0 34
Maja, még nem, de asszem ezt az este kipróbáljuk, talán bevállik, bár éjjel meg végig cicizett, és újra anyás lett, mert tiszta takony és köhög is rendesen megint:-(( de lehet, hogy bejön neki is:-), majd tudósítok:-)
Előzmény: MAYa (33)
MAYa Creative Commons License 2004.09.23 0 0 33
És próbáltad úgy altatni, hogy valami cicizéshez hasonló pózban legyen, csak cicizés nélkül? Nálunk Réka egészen az utóbbi időkig úgy aludt el, hogy leültem vele a szoptatós fotelba, és ő az ölemben, rajtam aludt el, csak aztán raktam be az ágyába. Őt ez teljesen kielégítette, amikor a szopizást abbahagyta. Most pedig már maga mutat az ágyára, hogy tegyem be, és igaz, hosszabban, de szépen egyedül elalszik:-))
Előzmény: sonee (32)
sonee Creative Commons License 2004.09.22 0 0 32
Köszönjük, már kezdünk mi is magunkhoz térni, megszokni a gondolatot és örülni:-)) Hát igen, a cicizésről meg csak annyit, hogy Ármini a mai naptól fogva nem akarja elfogadni, úgyhogy ő korán kezdi, a dilemma csak az, mivel cici kell elalváshoz, már csak az ájulás szélén veszi a szájába, na az meg a szülőket teszi tacsra, mire eddig az állapotig eljutunk... kíváncsi vagyok, ez az elkövetkezendő 1-2 hétben tutira eldől, lehet, hogy korai cicileszokás lesz belőle:-))
Előzmény: MAYa (31)
MAYa Creative Commons License 2004.09.22 0 0 31
Sonee, mit látok a felkészülősben?:-) Hát, a terhesség előtti kíméletes leszoktatásról már lemaradtál, úgyhogy marad a mi módszerünk, és majd elválasztja Ármin szépen magát:-) Egyébként hatalmas gratula, nagyon örülök, remélem, azért a meglepetés ellenére ti is:-))
szlivka Creative Commons License 2004.09.20 0 0 30

Bocs a közbeszólásért...

Minke!

Megkérdezhetem, hogy mennyi idős a gyerkőcöd? Már csak azért, hogy mire számítsak mi mikorra fogunk eljutni oda, ahova ti, azaz, hogy éjszaka ne kelljünk vagy háromszor szopizni. Az én lányom most múlt 1 éves. Nappal már nem cicizik, csak reggel és este, na meg persze éjszaka, ahányszor felébred. Most ott tartunk, hogy próbálok ilyenkor vizet adni neki, amit el is fogad, iszik belőle, volt olyan, hogy 100 ml-t, majd mikor visszaakarom adni neki a cumit (cumival alszik), dobja ki a szájából és rángatja a pólómat (ez nála a cici kérése), persze ha nem adok sírva áll a kiságyban. Egyelőre még nem vagyok kétségbeesbe, túlságosan nem is zavar, de gondolom az lenne a normális menet, ha legalább az éjszakai elmaradna már (a reggelit, estig mindenképp akarom addig amíg csak van, vagy ameddig ő kéri). Szóval a kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig tartott, hogy vízzel próbálkoztál, meg egyáltalán mire lehet kb. számítani, mikorra maradnak el ezek az éjszakai szopik?

Köszi

Előzmény: Minke (25)
sonee Creative Commons License 2004.09.20 0 0 29

Orsoly, persze hogy emlékszem, sőt még most is olvasgatom mi újság Veletek, no meg a többiekkel, drukkolok is, hisz nálatok nemsokára "élőben" találkozhatnak a testvérek:-))

 

A teherbeesést én a szerencsejátékhoz hasonlítom, mert azért egy jó nagy kalap szerencse kell hozzá. Ismerősöméknek is 6 év sikertelenség után, 2. lombikra lett gyerekük, nos szülés utáni 6. hónapban megfogant egy spontán babóca, én is hiszek benne, hogy ha gond volt, akkor azt a terhesség-szülés helyrerakta.

 

Az meg szerintem az emberek 90 %-nál úgy van, hogy csak az 1. gyereknél engedhetik meg maguknak a veszélyeztettséget, mert ha nagytesóhoz nincs segítség, akkor nem marad más hátra, mint ellátni, veszélyeztettség ide vagy oda. Mondjuk nem reprezentatív, de ismerek jónéhány veszélyeztetett 2. gyerekes anyukát, akinek nem volt lehetősége pihenni és mégsem lett baja a 2-nak, de ilyenkor azért az embernek általában nincs választási lehetősége...

OrSoLy Creative Commons License 2004.09.20 0 0 28

Sonee, nem tudom emlekszel-e, en is a felkeszulos topik aktiv tagja voltam sokaig. Nos, ehhez kepest kisteso ugy fogant hogy nem is akartuk (meg ugy-ahogy vedekeztunk is), raadasul szoptattam, ciklus meg sehol:) Nalam beigazolodott hat a mondas, hogy a terhesseg sok mindent rendbetett odabenn:)

 

Minke: persze, en is egy sikertelen terhesseg utan az elsonel nem nagyon emelgettem. A 2. viszont mar szerintem annyira mas, legalabbis nalam igy volt, nincse meg az a para, stb.

 

orsoly

Előzmény: sonee (27)
sonee Creative Commons License 2004.09.16 0 0 27
Nagyon köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat, természetesen továbbra is szívesen örülök, talán aminek egy kicsit még jobban örülök, hogy sokan vannak a cici-terhesség dologgal úgy, mint én, bár nem örülhetek előre a medve bőrére, mert Ármini sem fogant meg túl könnyen, ki tudja, kistesó hogy fog, de nálunk is a környezetemben-városban az a szemlélet, hogy azonnali elválasztás terhesség esetén - egy csaj a környéken meg is tette, szvsz a gyerek a mai napig érzi, miért szakította el magától hirtelen az anyja, azóta is folyamatosan gond van a gyerekkel, féltékeny, depis -, én is hülyeségnek tartom normális terhesség esetén, remélem Ármini is követi az itt említettek példáját és leszokik majd:-))
Minke Creative Commons License 2004.09.15 0 0 26

Emelgetéssel kapcsolatban, persze mindenki másképp látja, de én nem tettem három sikertelen terhesség után...de persze ez más eset. :( Aztán mégis kinyilott a méhszájam már a 17.héten... :(

 

A topc címét kinn én is félreolvastam először, mert a vonallal a c olyan felszínesen ránézve, mint a g. :))

Minke Creative Commons License 2004.09.15 0 0 25

Sonee, mi kb 1 hete hagytuk abba szopit, de teljesen. Napközben már egy ideje egyáltalán nem igényelte, sőt este és reggel sem fogadta el csak éjszaka, akkor viszont kelt háromszor, volt, hogy négyszer és cicin tudtam csak visszaaltatni, de nem is volt ez szopizás, hanem csak bekapta és 1 perc alatt aludt is. Pedig nálunk az ujját is szopizza még is én is kellettem a visszaalváshoz. Na, hát aztán úgy dönöttem, hogy próbálkozunk, víz vagy tea adásával éjszaka, persze az sem kellett neki csak a cici, aztán valahogy minden éjszaka próbálkoztunk és egyszerre csak megitta az ölemben a vizet és simán vissza tudtam tenni aludni, na azóta lekopgom, mert pár napja van csak így már nem is kel fel éjszaka, csak néha egyszer hajnal körül, de azt sem mindig és iszik kis vizet és simán visszaalszik. Aztán próbálkoztam,hogy akkor este  még kis szopi, de csak bekapja, megharapja a cicit, kiköpi, aztán fogja megát felkel és lemászik az ágyról...

Ezetleg amit megpróbálhattok még a kis kendőcske azaz maci vagyis plüss helyett, mert nálunk pl soha nem jött be más csak a kendők.

:)

OrSoLy Creative Commons License 2004.09.15 0 0 24
Az emelgeteshez azert annyit, hogy mig az elso terhessegnel kevesen vagyunk hozzaszokva 10+ kilo emelgetesehez, a masodik alatt mar nyilvan megedzodott a hasfalunk, a karizmunk stb. Tehat nem ugyanaz a ketto (marmint ah elso terhessegnel hirtelen felemel az ember 10 kilot, vagy a masodiknal mar emelgetjuk a nagytesot). Persze ez szvsz.....
kissamson Creative Commons License 2004.09.15 0 0 23

Semmi gond. :))

Miután beleolvastam, és rájöttem hogy nem arról van szó hogy a cigi hogyan esik ki a gyerek szájából, én is csak azt tudom mondani hogy nem annyira leszoktatásról mint inkább leszokásról volt szó.  

Előzmény: MAYa (22)
MAYa Creative Commons License 2004.09.15 0 0 22
Ja, akkor bocs:-) A megfogalmazásodból úgy vettem ki, hogy MIUTÁN beleolvastál a topicba, találtál derülnivalót...
Előzmény: kissamson (21)
kissamson Creative Commons License 2004.09.15 0 0 21
A félreolvasásom.
Előzmény: MAYa (19)
Bébirépa2 Creative Commons License 2004.09.15 0 0 20
sonee, az én megközelítésem szóról-szóra ez volt.
Én is emelgettem, úgy mint mzs, bár lehet, hogy kockázatos volt, mindenesetre nehéznek baromi nehéz, az biztos, a 12 kilós kisfiam. De ő valamit megsejtett az egészből, extra-bújós, cicás, anyás lett azokra a hónapokra, míg a tesóját vártam.
Szóval én úgy gondoltam, hogy vanmár egy élő, egészséges gyerekem, akinek kötelességem mindent megadni, testileg-érzelmileg is. És mivel úgy láttam, főleg az utóbbit igényli, de ezerrel, hát megkapta. Felvettem minden alkalommal, amikor kérte, még 9 hónaposan is, persze vigyázva, és csak kicsi időre.
Azt mondtam magamnak, hogy ha a baba a pocimban egészséges és a terhesség erős, akkor kibírok mindent és neki is ki kell bírnia. Önző megközelítés, ugye? Egyesek szemében, akik téynleg nagyon vigyáznak a terhességükre, talán az. De mondjuk nekem mindkettővel nagy szerencsém volt: soha még egy rosszullétem sem volt, görcsöket nem ismertem, gyógyszert nem szedtem, teljesen töknormálisan zajlott minden a 9 hónapok alatt, majdnem a végéig dolgoztam mind a kétszer. Azért azt persze hozzátenném, hogy ha valakinek mindez nem így jön össze, ha egyébként is vannak problémái, akkor tegyen meg mindent a második terhesség kihordásáért, ebben igaza van Thornak.
De ha minden rendben van, akkor nyugodtan lehet szoptatni, hiszen pl. az emelgetés sokkal megterhelőbb szvsz.

De még mindig azt mondom, hogy ahogy itt többen isírták már, Ármin szépen maga fogja elválasztani magát. Olyan kisgyerekről is hallottam, aki azért (is) hagyta abba a második szülés előtt pár hónappal, mert már nem fért a mama pocijától rendesen a cicihez.
Majd elválik, nálatok mi lesz a befutó módszer.

Br
MAYa Creative Commons License 2004.09.15 0 0 19
Netán velünk is megosztanád, hogy mi olyan vicces?
Előzmény: kissamson (18)
kissamson Creative Commons License 2004.09.15 0 0 18

Off:

Csak a topiclakók jó közérzetéhez szeretnék hozzájárulni azzal, hogy megosztom veletek, hogy napok óta "Cigizésről kíméletesen leszoktatni..."-t olvasok a cimek közt. Nem nagyon tudtam mit kereshet itt, aztán benéztem és azóta igen jókat derülök. :)

 

 

MAYa Creative Commons License 2004.09.15 0 0 17

Sziasztok!

 

Sonee, többekkel egyetértve én is azt javasolnám neked, hogy ne akard kizárólag a kistesó kedvéért elválasztani Ármint. Bár nem vagyok orvos, és különösebb tanulmányokat sem folytattam a témában, de a saját példámmal is azt támasztanám alá, hogy igenis működik a terhesség és a szoptatás egymás mellett. Tudom, hogy nem egységes az álláspont, nekem például a védőnőm az azonnali elválasztást "javasolta", ugyanakkor az orvosom (40 alatti, ha ez számít) csak nevetett az egészen, és azt mondta, nyugodtan folytassam a szoptatást. Pedig két alkalommal is volt az első hetekben barnás-rózsaszínes váladékozásom (kaptam rá Utrogestant), és az első harmadban a szoptatások elején a méhösszehúzódást is eléggé megéreztem. De én is úgy voltam vele, hogy ha a dokim ennek ellenére engedi, hogy szoptassak, akkor megteszem, hiába tudtam én is, hogy az egész már rég nem a táplálkozásról szól. Sőt, most így jobban belegondolva, ha a táplálkozásról szólna egy 1 év körüli baba szoptatása, még könnyebb is volna elválasztani, hiszen legtöbbször ilyenkor már annyi minden mást eszik, hogy pótolható a dolog. De a biztonságérzet igényét, ami őt a szopizásra készteti, sokkal nehezebb pótolni.

 

Nálunk a kislányom, Réka kb. most egy hete, 16 hónaposan hagyta abba a szopizást. 10 hónapos volt, amikor terhes lettem a mostani pocakbabával, és nem igazán láttam jelét, hogy még a szülés előtt leszokna a szopiról. És mégis:-) Egyébként valahogy az a benyomásom, hogy azok a babák nehezebben választódnak el, akik 1 éves koruk után is igény szerint szopiznak, azaz időpontoktól függetlenül - legtöbbször vigaszként - ciciznek. Persze lehet, hogy nem így van, csak nekem néhány esetből ez jött le. Mi igény szerint kezdtünk, de később kialakult egy rendszer, amikor az adott időpontokban mindig lelkesen szopizott Réka, különben viszont sose jutott eszébe kérni. (A tévedések elkerülése végett nem azt mondom, hogy az egyik mód jobb, mint a másik, csak azt, hogy más.) Így a leszokás is úgy volt, hogy valahol találkozott az ő igénye - illetve pont, hogy nem-igénye - az én akaratommal: ha egy adott időpontbeli szoptatás már láthatóan szinte eszébe sem jutott, vagy valami miatt egyszer-kétszer kimaradt és nem reklamált, akkor szép lassan elhagytam. Az utolsó, elalvás előtti esti szopi volt aztán az, ahol nem számítottam arra, hogy nem igényli többé, szóval kellett egy-két este, amíg leesett, hogy miért sír:-)

 

Szóval összességében az lenne a tanácsom, hogy nyugodtan szoptass tovább, és tervezzétek a kistesót, a legtöbb esetben - persze nem nagy és reprezentatív minta alapján - még a terhesség alatt kíméletesen elválasztja majd a baba saját magát.

 

Maya

 

U.i.: Egyébként utólag köszi, hogy tudósítottad az Szt-t Réka érkezéséről.:-)))

OrSoLy Creative Commons License 2004.09.14 0 0 16

Szvsz ez igy nagyon sarkos kifejezes, hogy a szoptatas tuti veszelyezteti a terhesseget. Sot, szerintem igen ritka az, akinel igen. es ez altalaban jelentkezik is valamilyen formaban, tobbnyire gorcsol az ember mehe szopi alatt. No meg, szvsz ha az ember teherbe esett, tehat volt peteerese, olyan nagyon magas nem lehetett az a prolaktinszint. En meg oszinten szolva nem hallottam olyanrol, aki magas prolaktinszint miatt vetelt volna el (plane nem 15 hetesen), inkabb az a problema, hogy a magasabb prolaktin alacsonyabb progeszteronszintet eredmenyezhet. Ezt viszont orvosolni lehet gyogyszerrel (Duphaston vagy Utrogestan). En pl kertem es kaptam is az orvostol, pedig jo volt a progiszint. Ja es azert egy 13-20 hos gyerek, amennyit szopik, hat nem tudom, erdemes lenne megmerni a prolaktint ilyenkor, mekkora a szintje:)

 

orsoly

Előzmény: Thor (12)
mzsperx Creative Commons License 2004.09.14 0 0 15
semmi de semmi kockázata nicsn a szoptatásnak egy normál lefolyású terhességre. amíg nincsenek méhgörcsök, vérzés, stb, addig miért ne szoptathatna egy terhes anya??? az én lányom 1 éves volt, mikor terhes lettem. sztem állati kegyetlen dolog lett voln azt mondani neki, hogy akkro holnaptól nincs cici, te nagy lány vagy, és nekm ott egy kis élet a pocakomban. a cici nekünk egy szertartás volt, nagyon sokat jelentett. nem étkezés már, természetesen. amennyiben godnot okozott volna (ld görcsök), azonnal abbahagytam volna. ilyen nem volt
ugyanez a téma, hogy felvegyem-e a gyerekem??? azt modnják a terheseknek,, ne emelgessenek. az elsővel én sem emelgettem természetesen. a másodiknál meg ott volt egy még mászó kisbaba... meg egy elesős, akit emg kellett vigasztalni. hát emelgettem. és emelgetem a mai napig. a 11 kilósat. semmi de semmi bajom nincs tőle, sokkal problémamentesebb volt ez a terhességem, mitn az első...
Előzmény: Thor (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!