Keresés

Részletes keresés

Kameleon223 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 212
Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy a BOINC programot be lehet- e állítani úgy, hogy csak a képernyőkímélővel együtt induljon, és ne állandóan foglalja a processzor teljesítményt?

Nálam állandóan fut, vagy egyáltalán nem, de azt szeretném, ha csak a képernyőkímélő alatt futna.

Be lehet ezt állítani valahogy?
ikaljan Creative Commons License 2007.09.08 0 0 211

Üdv!

Már régóta felraktam a climatepredictiont a gépre, de nem igazán foglalkoztam vele. Most beszereztem egy új gépet, és csak most látom, hogy már jópár éve megy a BOINC-os dolog (a régi gépemen még a nem boincos verzió volt) - illetve már csak azt lehet telepíteni.

Nem tudtam a régi accounttal belépni a Boincos oldalakra, szóval kellett csinálni új accountot. Nem tudjátok, hogy hogyn lehet a régi accountomhoz tartozó statisztikákat migrálni az új, boincos felhasználó-névhez?

cserni Creative Commons License 2007.08.01 0 0 210
Újonnan induló weblapra keresünk a desktop  gridekkel, Boinc-kal, Boinc projektekkel foglalkozó linkeket. Ajánlásaitokat a boda.gergo@gmail.com címre várjuk.
Zak Creative Commons License 2007.02.11 0 0 209
....és ami külön tetszik az 5.8.8-banm, hogy az egyszerûsített felületen nagyon civiliáltan lehet állitani, mikor és mekkora terheltséggel mûködjék adott gép.

A Hungary csapatban pedig új versenyzôt láttam: HPi, aki napi 3.000(!) kredit körül teljesít, többet mint a napi kreditösszitettben a 2. és 3. együtt. :-)
Előzmény: Vandorr (208)
Vandorr Creative Commons License 2007.02.11 0 0 208
Nemrég kijött az új, 5.8.8-as BOINC verzió. S tegnap kaptam rengeteg sok kreditet. Hurrá!
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.11 0 0 207

köszi. sikerült.

Azért lehetne felhasználóbarátabb a progi.

Előzmény: Mr_Fusion (206)
Mr_Fusion Creative Commons License 2007.01.09 0 0 206

A boincmgr.exe elfogad egy /s opciót, amitől elindul úgy, ahogy szokott, majd pár pillanat múlva magától lemegy a systray-be. Asszem nem működik túl megbízhatóan, de jobbára azért igen.

Majd ha kijön a legalább egy éve ígérgetett újabb verzió, talán még ebben az évtizedben, hátha lesz erre is valami jobb megoldás.

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 205

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet a boinc-ot úgy beállítani, hogy amikor betöltődik a gép, akkor ne jöjjön be minden gépindításkor a boinc manager, hanem csak szépen csendben töltődjön be a tálca jobb sarkába, ahogy pl. ez a skype-nél vagy az msn-nél működik.

Zak Creative Commons License 2006.06.20 0 0 204
Nálatok is úgy néz ki, hogy napok óta nem írja jóvá a krediteket? Lassan, de határozottan kezdek én is berágni a cpdn-re, lassan 1 hónapos az utolsó hír, és az is a "nem releváns" kategóriába tartozott... :-/
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.06.14 0 0 203

Igazából nem a "látványosságával" lett volna bajom, én elsősorban nem creditgyűjtő versenynek tekintem a BOINC projekteket (és a grafikus megjelenítés, a különböző nézetekkel, hőmérséklet, csapadék, felhőrétegek, stb, egyébként is érdekes volt), mint sokan, hanem lehetőségnek arra, hogy valami tudományos munkába úgy szállj be az ember, hogy igazából nem is ért hozzá; ők adják a tudást, én meg a munkaerőt, és mindenki jól jár. De ilyen hosszú projekteket ezzel a módszerrel futtatni nem tűnik számomra ésszerűnek; pláne annak fényében, hogy bármi történik, több száz/ezer órányi munka mehet ki az ablakon (mint nálam), mivel nem igazán hibatűrő a rendszer. Jó, lehet pl. backupolni, de 2-4GB futásidejű adatot napi rendszerességgel mentegetni...

A CPDN kiesése óta nálam a Rosetta és a SETI lett a 2 fő projekt (bár lassacskán kezdek egyre inkább eltolódni a Rosetta irányába), tartaléknak meg a Predictor, ami kicsit (nagyon) nem kommunikatív, de stabil, és nagyon rövid WU-i vannak (50-90 perc/darab).

A Rosetta viszont kezd pár hónapja komolyabb életjeleket mutatni, a projektvezető úgy látszik szívére vette, hogy egy idő után a legtöbb projektnél elkezdenek arra panaszkodni, hogy igazából semmi infó nem jön arról, merre is tartanak, és így csökken az érdeklődés. Így a Rosettánál most van némi feedback, látszik, hogy a fogadó oldalon törődnek a kapott eredményekkel, folyamatosan dolgozgatnak a kliensen, stb.

Ugyanakkor ez jelenleg egy "nem termelő" projekt, az elsődleges célja egyelőre az, hogy megbízható, nagy pontosságú folding prediction algoritmus(oka)t dolgozzanak ki, amiket majd valamikor később valódi munkára lehet használni. Ráadásul az orvosi kutatásoknál mindig ott van, hogy a gyógyszeripar és környéke úgy általában a világ egyik legdurvábban (mondhatnám úgy is, legvisszataszítóbban) nyerészkedő üzletága, így aztán kicsit keserű szájízzel támogatja az ember (de én legalábbis mindenképpen) az ilyesmit önzetlenül. Még akkor is, ha ez egy non-profit egyetemi projekt, és az eredményeiket mindenki által elérhető formában fogják közzétenni, de nem zárják ki a származtatott módszerek kivásárlásának lehetőségét.

Előzmény: Zak (201)
Zak Creative Commons License 2006.06.13 0 0 202
Na találtam egy elég jó kis összesítést az egyes projektek alapvetô hardverigényérôl és a jellemzô futási idôkrôl, 2GHz procival számolva:

http://boinc-wiki.ath.cx/index.php?title=Catalog_of_BOINC_Powered_Projects
Zak Creative Commons License 2006.06.13 0 0 201
Igen.... sajnos így van. Most megnéztem pontosan, tiszta munkaidôben 147 napig tart egy 2.4 Xeon procinak egy workunit. Ha belveszem, hogy dolgozik is az ember a gépen :-)m olyankior BOIN leáll és akkor mittomén 200+ nap, ami 7 hónap. Nagyon nem látványos.... sôt tetülassú. :-) Szerencsére van pár más értelmes projekt is, pl. én még az "Einstein"-be dolgozok be kicsit (régebbi, Celeron ~700 alatti gépeknél nem is próbálkozok Climatepredictionnal), de lehetne az LHC-ba is.

Van fejlesztési stádiumban egy-két ígéretes dolog, amire talán érdekes lehet/lesz átnyergelni? vagy csak bedolgozni? pl. a SETI-nél sokkal több értelmét látom a majdani PlanetQuest-nek (lakható bolygók keresése). Volt egy másik, az orbit@home nevû projekt, ami a földdel esetlegesen ütközôpályára kerülô kisbolygók, meteoritok pályaanalízisében segítene; de befulladt, pedig ez sem lenne hülyeség.
Előzmény: Mr_Fusion (200)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.06.13 0 0 200

Szvsz az a baj a CPDN-el, hogy nem igazán fér bele a BOINC eredeti definíciójába, miszerint a napi munkára/egyébre használt géped szabad kapacitását ajánlod fel tudományos célra. Ekkora WU-kat ilyen módon nem lehet belátható időn belül feldolgozni, csak 7/24-ben üzemeltetett, kizárólag erre a célra használt, nagy teljesítményű gépen.

Tavaly késő ősszel csatlakoztam a CPDN-hez, mikor a Sulphur Cycle WU-kat nyomták ki. Kb. 1800 óráig tartott volna egyet végigcsinálni a gépemen (PIV HT 2.4@3GHz), ami az én géphasználatom mellett kb. 11 hónapos feldolgozási időt jelentett volna. Úgy döntöttem, ha már elkezdem, ezt az egyet azért is végigcsinálom, de aztán 700 óra környékén, a Stage 2 végén szétesett a WU, eldobta magát unrecoverable error-al mikor az addigi eredményeket próbálta csomagolni (ahogy a logokból össze tudtam rakni, valszeg azért, mert a BOINCMgr-nek épp tömörítés közben jutott eszébe benchmarkolni egyet, így szépen lelőtte a tömörítő processt, amitől a kiírás alatt levő fálj nem lett lezárva; persze hogy CRC hibás lett 0 bájtosan). Új WU-t már nem töltöttem le, és leválasztottam a CPDN-t, mert ilyen feldolgozási idő mellett nem láttam értelmét az erőlködésnek (a legutóbbi infóm az volt, hogy az óta talán még durvább WU-kat nyomnak, amiknek az ideje kb. másfélszerese a Sulphur-nak).

Sajnálom, mert igazából a célját tekintve jó projektnek tartanám, de ilyen teljesítmény-igénnyel nem az átlag BOINC résztvevőknek való. :/

Zak Creative Commons License 2006.06.11 0 0 199
Egyébként ez projekttôl függ. Van olyan izmosabb gépem, amin fut az Einseint@home, ott egy workunit lefut 5.5 óra alatt, még itthon is a gyerekem Cel800-asán is csak 15 óra...

Az meg, hogy ki mit tart hülyeségnek, szerintem nagyon szubjektív. Alapvetôen a legfontosabb, hogy BOINC-oljon az ember ;-) egyik projekt sem értelmetlen végülis. Bár én a kezdetektôl fogva évekig nyomtam a SETI@home-ot, kiábrándultam belôle, mert hosszú-hosszú ideig 0 (nulla) visszajelzést kaptunk a SETI-tôl.
Előzmény: atiati100 (196)
Zak Creative Commons License 2006.06.11 0 0 198
Ez bizony így van... Komplex egész projektet számol, nem lehet megbontani... nekem van két olyan gépem, amikben dupla Xeon 2.4 GHz dolgozik 24 órában (az egyik pont a cpdn-hu.org kiszolgálója), és bizony nekik is hetekbe telik végigszámolni egy teljes unitot...
Előzmény: atiati100 (196)
Zak Creative Commons License 2006.06.11 0 0 197
Amikor a (191) hozzászólást írtam, természetesn ment email minden csapattagnak, sokan át is léptek a javasolt helyre. Elég látványos ugrást produkált akkor a Hungary csapat, hiszen 2.3 millió kreditrôl kb. 2 hét alatt 4 millió fölé ugrott. :-)
Előzmény: atiati100 (194)
atiati100 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 196

Nem lehet valahol beallitani hogy mekkora nagysagu szamolnivalot huzzon le egy csomagnak mer nekem szepen futkos itt a cel 2000 esemen de 36 perc szamolas

utan 0.016% nal jar, hogy mennyire saccolja, mig kesz lesz azt le se merem irni ...

Szerintem nem jo ez igy, hogy ekkora csomagot huz le egynek (szamoltam feherjeket is ott normalisan kb  1-2 ora alatt elkeszulo csomagokat szedett).

Ha tudjatok hol lehet ezen allitani ha lehet egyaltalan akkor legyszives irjatok

meg.

Koszoni : atiati100

atiati100 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 195

Gyertek, lepjetek be ti is ... elozzunk meg par orszagot :)

http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/top_teams.php

atiati100 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 194

Vegre valami olyanba fogtunk ahogy latom eleg sokan aminek ertelme is van ....

Lasd mekkora kart csinalt csak iden az idojaras.

A masik magyar csapat tagjait valahogy ertesiteni kene hogy a Hungaryba lepjenek

at, ugy siralyok lennenk ... nem tudom ezt hogy lehetne kivitelezni ... eleg nyers de szukseges megoldas a masik magyar csapat megszuntetese, ha mindenki nem is de remelhetoleg egy paran lesznek olyan lelemenyesek, hogy megtalaljak a Hungary

teamet es atcsatlakoznak.

Ha valakinek van valami jo otlete az ne kimelje a topikot

atiati100 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 193

Bejelentkeztem a climate projetkre a hungary teamhez, remelem elobb utobb

elore lepunk az igy is elokelo 20. helyrol :)

Zak Creative Commons License 2006.04.13 0 0 192
Ja, a cpdn-hu.org oldal továbbra is mûködik, bár én lustaságból alaposan elhanyagoltam. Ha valakinek sok kedve lenne bizgetni, akkor szívesen adok hozzá egy FTP-elérést. :-)
Zak Creative Commons License 2006.04.13 0 0 191
Tisztelt hölgyeim és uraim! Kedves barátaim! Vaskohászok és matrózok! :-)

A BOINC@Hungary csapat jó ideje a stagnálás jeleit mutatja, ezért felvetôdött, hogy talán célszerûbb lenne egy hozzánk hasonlóan magyar, de aktívabb csapattal társulni. Értelemszerûen ez a "Hungary" csapat lehetne.

Valószínûleg a nem túl szerencsés névválasztás is közrejátszik abban, hogy kevesebben találták meg a BOINC@Hungary-t, mint Hungary csapatot. Bár a mi teljesített 2.6 millió kreditünkkel szemben ôk még csak 2.3 milliónál tartanak, viszont az átlagos kreditszámuk majdnem a duplája, a létszámuk pedig közel a négyszerese a mienknek; és ha lassan is, de bôvül a tagságuk. Ezért úgy gondolom, hogy ha a mi aktív tagságunk átviszi kreditjeit hozzájuk, akkor egy, az egész országot is talán jobban reprezentáló csapatot tudunk erôsíteni. Arról nem is beszélve, hogy a két csapat kreditjeit összeadva az abszolút listán is feljebb léphetübk.

Így hát azt javaslom és kérem, hogy aki teheti, az legyen szíves a BOINC@Hungary csapatból átlépni a Hungary-ba. A BOINC@Hungary-t, mint okafogyottat, legkésôbb április végén fel fogom oszlatni.

Üdv: Zak (BOINC@Hungary founder)

A "Hungary" csapat linkje:
http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/team_display.php?teamid=237
Picard at BOINC Creative Commons License 2006.04.13 0 0 190
Hölgyeim és Uraim!

Nem vagyunk valami aktívak a weboldalunkon :))

üdv:
Pic
Picard at BOINC Creative Commons License 2006.04.13 0 0 189
Kedves ZAK,

Légyszi hívj fel a 20/344-8118-as számon.

üdv:
PICARD
Vandorr Creative Commons License 2005.07.09 0 0 188
A SZTAKI létrehozott egy magyar BOINC-os projektet. Itt a honlapjuk.
Zak Creative Commons License 2005.06.04 0 0 187
Van új BOINC-kliens, a 4.43, mégpedig itt:

http://boinc.berkeley.edu/download.php

Szép, jó, kényelmes meg minden. Az elôzô változatot (4.19 vagy 4.25, ki mit használt) le kell szedni, mielött ezt felpakolja az ember; a futó projekt adatai nem vesznek el.
rootshell Creative Commons License 2005.04.25 0 0 186
Sziasztok!

Nehany napja nem akar mukodni a kliensem! Linuxon futtatom a programot es ezt irja ki:

"
2005-04-25 23:01:16 [---] Insufficient work; requesting more
2005-04-25 23:01:18 [---] Insufficient work; requesting more
2005-04-25 23:01:18 [http://climateprediction.net/] Requesting 17280 seconds of work
2005-04-25 23:01:18 [http://climateprediction.net/] Sending request to scheduler: http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc_cgi/cgi
2005-04-25 23:01:18 [http://climateprediction.net/] Scheduler RPC to http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc_cgi/cgi succeeded
2005-04-25 23:01:18 [climateprediction.net] General preferences have been updated
2005-04-25 23:01:18 [climateprediction.net] Message from server: No work available (there was work but you don't have enough disk space allocated)
2005-04-25 23:01:18 [climateprediction.net] Message from server: No work available (there was work but you don't have enough disk space allocated)
2005-04-25 23:01:18 [---] General prefs: from climateprediction.net (last modified 2005-01-28 17:27:53)
2005-04-25 23:01:18 [---] General prefs: no separate prefs for home; using your defaults
2005-04-25 23:01:18 [climateprediction.net] Project prefs: no separate prefs for home; using your defaults
2005-04-25 23:01:18 [climateprediction.net] Deferring communication with project for 1 hours, 0 minutes, and 0 seconds
2005-04-25 23:01:18 [climateprediction.net] Deferring communication with project for 1 hours, 0 minutes, and 0 seconds
"

Nem tudom mi baja a lemezteruletemmel, mert abbol van eleg szerintem.
Mondjuk szamomra az is erdekes volt, hogy amikor futott, akkor 80ezer valameddig felvele szamolt, aztan tulfutott a 80ezren es 90egynehany ezerlen elszallt, aztan azota nem indul el.

Most kitroltem mindent, csak a kliens inditopscriptet hagytam meg, igy lefuttatja a CPU Benchmarkot, de a fonti hibakat irja ki most is...

Hogyan lehetne megoldani ezt a problemat?
Koszonom a segitsegetek!

Udv.:

M.
Geitenbeffer Creative Commons License 2005.04.23 0 0 185

Beköszönök végre, ha már majd' egy éve jósolom az időjárást :-)

ja, és mától a hungary csapatban nyomom.

Zoolesz Creative Commons License 2005.04.23 0 0 184
Mi van akkor ha végzet az aktuális projectel? Hogy lehet újat kezdeni?
Zoolesz Creative Commons License 2005.04.23 0 0 183
Mi van akkor ha a project végig lefutot, mert nem igazán akar újjat kezdeni és nem tudom honnét lehetne adatokat szerezni új project kezdéshez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!