Keresés

Részletes keresés

Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 233

Persze, mindenképp jelezni fogom!

Előzmény: Csuklósbusz (228)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 232

Az tuti, hogy ELISA-val lettem letesztelve. A Western blot-ra majd rákérdezek. Sajnos itt nálunk (kisváros) nincs más lehetőség mint az ELISA. De ha valami gyanús lesz, felmegyek Bp.-re. Egyelőre mononucleosisra gyanakszom, pláne, hogy anno volt az a ronda torokfájásom. 

 

Xynitta: ha a lyme sem gyógyítható- vagyis, ha későn veszik észre- akkor mit lehet vele csinálni?? Lehet, akkor jobb is, ha nem tudok a betegségemrő?! SM-től nagyon félek, de ott azért lennének komolyabb tünetek is. Valamikor elkezdtem olvasni a lyme-os topikot, de párezer hozzászólás van, majd ha picivel több időm lesz beleásom magam. Ha a második lépésben végzett WB negatív, akkor mégis hogyan jönnek rá? Ha borrealiára pozitív vagyok, akkor lyme-om van? Vagy hogy van ez? Bocs a sok hülye kérdés miatt, de pont erről a 2 betegségről nem nagyon tudok semmit. Vagy belinkelnéd nekem a külföldi szakirodalmat?

 

 

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 231

A Lauricidin vagy a monolaurin is jo. Biobolt megrendelheti neked vagy netrol kell. Elobbi 25 eur korul van. Elore szolok, hogy a por valtozat szornyu, inkabb a kapszulat valasszatok. Az elso par napban tunetfelerododest okoz!!!

 

Itt talaltok betegbeszamolot, sajnos csak angolul, de hatha hasznos: http://www.amazon.com/Lauricidin%C2%AE-Pure-Monolaurin-Free-Shipping/product-reviews/B004I8SMOQ

 

 

Előzmény: Csuklósbusz (230)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 230

Lauricidin hatásos lehet a mononukleózis ellen jól veszem ki szavaidból? Ha igen akkor hol lehet kapni?

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.23 0 0 229

Majd feltétlenül kérdezz rá, melyik lyme tesztet végezték el. Western Blot a jó, ELISA nem. Magyarországon az általános protokoll alapján előbb ELISA-t csinálnak (50% a megbízhatósága), majd amennyiben pozitív, jön a Wesern blot. Külföldi szakirodalom szépen leírja, miért lesz a második lépésben végzett WB negatív, a biofilm miatt azonnal el kell végezni, nem szabad várni a mintával, állni hagyni. A lyme-kóros index fórum tele van olyan betegekkel, akik ugyan eljutottak a labortesztig, de a hozzá nem értő orvosok miatt (20 éve nem változott a tankönyv ezen a téren) elhitték, hogy nem az, amíg jó 10-15 év múlva ki nem derült, hogy mégis.

 

A legtöbb Lyme-os pozitív EBV-re is (mono).  Ennek több magyarázata van, egyes kutatók szerint a borrelia változtatja pozitívre az értéket.

 

Nálam ez az állapot is fennáll, a dokim nem gyógyszert adott, ezt ki kell feküdni, de javasolta a Lauricidin nevű terméket. Nem egy EBV-s gyógyult vele, rajtam is segített. Fontos tudni, hogy az EBV és az SM között mutattak ki összefüggést, gondolom, ezt egyikünk sem szeretné. Kutatók tavaly jelentették ki, hogy az EBV a fertőzést követően is jelen van (akár az agyban), tesztek nem tudják kimutatni, látens vírus, képes aktiválódni bármikor. Jó kilátások. :)

 

Továbbra is az Istenhegyi Géndiagnosztikát ajánlom és egy látogatást a Lyme kór index fórumra. :)

Előzmény: Delphmar (226)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 228

Nekem sajnos nincs arra keretem hogy pl elutazzak vizsgálatokra, vérkép, ultrahang, röntgen, ennyiben ki is fújt a történet.

Ezért kérlek hogyha neked valamit kimutatnak a vizsgálatok akkor jelezd itt! Köszi előre is!

Előzmény: Delphmar (226)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.23 0 0 227

Tető blogmotor lenyelte a kommentemet, na akkor linkelem a blogot, kíváncsi vagyok hányan ismernek magukra:

http://subfebrilitas.blogspot.hu/2013/03/mononucleosis-infectiosa-pfeiffer-fele.html

 

 

 

De igen, van rá esély hogy egész életünkben megmarad. :-(

Delphmar Creative Commons License 2013.03.23 0 0 226

Sziasztok!

 

Lyme vizsgálaton konkrétan nem voltam, de le lettem tesztelve több mint egy hónapja. Sajnos a vírus szerológiám még mindig nincsen kész....

 

Csuklósbusz: elolvastam a blogodat, átgondoltam ezt a mononucleosist...

 

7 éve valóban volt egy nagyon ronda torokfájdalmam (nem megfázás) gyulladt nyaki nyirokcsomókkal. Nagyon nehezen és fájdalmasan gyógyult. Viszont a tünetek csak 3 éve vannak meg. Lehet, hogy addig lappangott bennem és a körülmények kihozták? Azt is olvastam, hogy az antivirális szerek nem hatásosak rá, ha esetleg tényleg az lenne a bajom. Tehát, számolnom kell a ténnyel, hogy ez már életem végéig így marad? :-(  Sokszor fáj a torkom, sokszor vagyok beteges. Ha elkezdem a sportot, másnapra fáj a torkom. Így nem is nagyon tudok magammal mit kezdeni. Hát nem túl kecsegtető a jövőm így 35 évesen. 

 

Azért kiváncsi leszek, hogy mit mutat ki a virusszerológia. Te leteszteltetted magad? Amúgy az antibiotikumok nekem sem jöttek be. Pedig sokfélét kipróbáltam. Nem tudom, mitévő legyek. annyiféle orvos látott az utóbbi 3 évben, hogy már azt sem tudom kihez forduljak. 

Előzmény: Csuklósbusz (225)
Csuklósbusz Creative Commons License 2013.03.21 0 0 225
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 224

Elmentel lyme szuresre? Az Istenhegyi Gendianosztikat ajanlom es Dr Esztot.

Aki kerdeztett korabban a bartonellarol - Magyarorszagon nincsen specializalt labor, csak az USA-ban.

Bocsi, nem jartam erre.

Itt van egy hosszabb tunetlista: http://lymebeteg.hu/betegeknek.html#tunetek

 

Előzmény: Delphmar (220)
bici7 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 223

Mi az ami faj mindig. Azt kene megtalalni, hogy milyen fajassal kezdodott. Harom ev alatt elkaphattal meg plusszba egy csomo mindent. De ha van egy resze a testednek ami mindig faj, vagy mindig visszater, akkor arra kellene koncentralni. Es lehet, hogy tobb orvost is meg kell kerdezni, en pl. nefrologushoz mentem. Azt mondta, nincs gond, elmegyek egy masikhoz, sot egy harmadikhoz, ha mind a harom azt mondja, hogy nincs gond, akkor azt a szervet kilottem. Auto-immunitas szempontjabol is erdemes lenne nem altalanossagokba keresgelni, hanem szakorvosnal feltenni a kerdes, hogy pl. O nezze meg az autoimmunitast, mert en ahogy kivettem a verkepeiment mindig csak alltalanossagban keresgelnek. Pl. nalam a TSH-m jo, senki nem keresett palyzsmirigyet, mig egyszer egy prof. a szemembe nezett, es mondta, hogy van itt egy kis palyzsmirigy TSH jo, T3 T4 magas de az Anti-TPO is jo. Ilyen allitolag nincs, hogy csak magatol magas. De ez van a vesenel is egy alltalanos orvos megnezi a Kreatinint es  Carbamidet az jo = nincs vese bajod. Csak az a gond, hogy nagyon is lehet, mert az a ket ertek mar csak akkor rossz ha veseatulteteshez kozel vagy. Szoval itt is egy jo szakorvos nez meg egy csomo mindent.

Szoval nekem nagyon ugy tunik, hogy ossze-vissza neznek minden szart.

Kardiologus miert nezett? Vernyomas magas? Szivdobogas? Pulzus magas?

Előzmény: Delphmar (220)
bici7 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 222

Eletembe sosem forumoztam. Ezt is el kell kezdeni valamikor.... Nekem harom honapja tart a hoemelkedesem, hat es bel fajasokkal. Kezdetben volt egy talan streptococcus A fertozesem ( mert a fiamnak ugyanugy kezdodott, nala kitenyeztettek es az elso tabletta utan jobban lett). Nalam tartott a betegseg 3 hetig, mire kaptam antibiotikumot, addig jo volt a hatam, mig szedtem igaz a beleim nem lettek jobban...

  1. Szoval a Gasztroentrologus azt mondta, hogy fertozes utan maradhat a belben bakterium, amit egy erre specialis antibiotikummal irtanak ki, ez nem szivodik fel a verbe, csak a belben hat. Beleim nagyjabol rendben.
  2. A Nefrologus azt mondta, hogy attol fugg, hogy hol van a fertozes, lehet, hogy egy csomag Szumetrolin nem eleg. Pl. prosztata 6 het antibiotikumos kezeles! Vese vagy harom honap, mind ez attol fugg, hogy hol van a baci, mert vannak olyan szervek, aminek rossz a verellatasa, es azokat hosszabb ideig kell kezelni. Kaptam is tole 6 heti antibiotikumot.... holyag gyulladasra, nekem nem faj a holyagom a hatam faj (vese?), szoval eltettem a gyogyszert es nem szedtem be. Majd ha ketsegbe esek...

Szoval en a helyedben keresnek egy infektologus szakorvost es futnek nala egy kört... Antibiotikummal meg nem kiserleteznek, mert en attol felek, hogy kitenyesztenek bennem valami rezisztens fajt. En csak professzornal vagy docensnel kezdem... Mert a tanarseged urologus elkuldott a francba az enyhe feherje vizelettel..

Szoval nekem is van mar CT-m Emerim, 3xverkep minden jo sullyedes 2.

Előzmény: Csuklósbusz (219)
Evicke Creative Commons License 2013.03.03 0 0 221

A glutént, tejtemékeket és káros lektineket (hüvelyesek) és nagyon sok szénhidrátot (cukor, rizs, krumpli) tartalmazó étrendünk állandó gyulladást okoz a szervezetben. Ha ezeket elvonjuk, a legtöbb ebből adódó probléma (ízületi problémák, ismeretlen eredetű fájdalmak az gyomor- és bél rendszerben, pajzsmirigy-problémák stb.) megszűnik. Lásd pl. ezt a cikket:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyulladascsokkento-etrend.htm

De ugyanezen a portálon van még sok hasznos olvasnivaló, itt a tartalomjegyzék:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/tartalom.htm

 

Vírusok, baktériumok ellen pedig még inkább le kell csökkenteni a ch-t:

http://www.zoldhaz.info/paleolit-ketogén-fogyás-gyógyítás-rák

"Ha bármilyen gombás, vírusos, bakteriális és rákos megbetegedésünk van, akkor a vércukor és az inzulin minimális szintre való csökkentésével nyitott kapukat döngetünk a gyógyuláshoz."

Előzmény: Delphmar (220)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.02 0 0 220

Sziasztok!

 

Rég jártam erre. Nálam a helyzet sajnos semmit sem változott. Kb. 3 éve van folyamatos hőemelkedésem, hol jobb, hol rosszabb...

Naponta mérem végbélben és még mindig a ciklusom első felében alacsonyabb max. 37,3, majd a közepén spontán megemelkedik 37,7-ig. Egyre rosszabbul tűröm. Mindig kölönböző nyavalyák jönnek hozzá. Azt azért hozzátenném, hogy nem is biztos, hogy a ciklusom miatt van az egész galiba, lehet valami más, de senki nem tudott eddig segíteni. A Premens tabletta nekem nem segített sajnos semmit. 

 

Összefoglalom mégegyszer, hogy eddig milyen vizsgálatokon voltam. hátha van ötletetek.

 

Gyomortükrözés-negatív

Vastagbéltükrözés-negatív

2 db. mellkas, has, kismedence CT-negatív

2.db kismedence MR, találtak egy 6 mm.-es miomát amivel most nincs teendő

Csontizotóp vizsgálat-negatív 

2 db. autoimmun-szerológiai teszt- negatív

2 db. immun-fenotipizálás (limfóma kizárására) negatív

Állkapocs Ct-negatív

Fogorvos- negatív

Endrokrinológus talált pajzsmirigy alulműködést+gyulladást ami kezelve van

3 belgyógyásszal beszéltük át a dolgokat, tanácstalanok...

Csomó vérvételem volt-negatív

Vizeletminta-negatív

Gégész 2x vett torkomból mintát, kezelve lett

Bőrgyógyász-negatív

Nőgyógyász nézett hormonokat (tesztoszteron, ösztrogén és progeszteron kivételével) Lehet, baj, hogy az nem lett megnézve??

Csináltunk csomó tumormarker vizsgálatokat is-negatív

Mellkasröntgen-negatív

Arcüregröntgen-negatív

Hematológus is tanácstalan

Kardiológus szerint ok minden-Szív UH-negatív

 

Az utóbbi hónapokban észrevettem magamon, hogy nagyon nem bírom a meleget, fájnak a csigolyáim nyomásra, sokat köhögök és a hasam is nagyon sokat fáj. 

 

Kínomban elmentem egy reumatológushoz is aki elküldött gerinc és térd röntgenre. Meg megyek térd MR-re is, mert állítólag a térdeimben minimális víz van (eddig nem tudtam róla, meg nem is fájt) a doki szerint biztos a külföldi útjaim során szedhettem össze egy vírust, amit azóta is hordozok. Most csináltatott egy komplett vírus-szerológiát, meg mégegyszer megnézette az összes autoimmun antitesteket reumás betegségekre. Antibiotikumok nem használtak, pedig az utóbbi 3 évben bevettem jó pár levéllel. Ha bebizonyosodik, hogy vírus, akkor kapok antivirális tablettát. De mi van, ha nem bizonyosodik be? A hasam meg csak egyre jobban fáj...Nem pszichés tutira, mert ha pl. normál a hőmérsékletem és nincsenek fájdalmaim, akkor a világgal is minden rendben van. Olvastam valahol, hogy a mióma is okozhat mindenféle gondot és hőemelkedést is produkálhat. Na de egy 6 mm.-es? Az tuti, hogy van gyulladásom, mert ha pl. nagy ritkán (2 havonta) beveszek egy algopyrint, másnapra jobban vagyok. akkor a hőm is tök normális (36,6)...

 

Tanácstalan vagyok....

 

Soha nem szedtem fogamzásgátlót, tehát nem zavartam be a ciklusaimnak.

 

Viszont egy ideig anorexiás voltam és az USA-ban egy náthára olyan gyógyszert vettem be, amit pajzsmirigy betegeknem nem szabadna. Mondjuk, akkor nem tudtam még a betegségemről. Lehet, ott kaptam valami nyavalyát? Mert akkor kezdődtek a tüneteim. Kb. a hónap közepén lesz kész a vírus szerológiám, kiváncsi leszek, hogy találnak-e valamit...

 

 

Csuklósbusz Creative Commons License 2013.02.26 0 0 219

Szumetrolint beszedtem egy dobozzal és láss csodát, eltünt a hőemelkedés. De most amint abbahagytam újra elkezdődött. Tehát akkor ez biztos valami fertőzés lehet csak nem tudom hogy mi. Nameg hogy mit szedjek rá mert ha egy doboz nem írtja ki akkor többsem.

Az orvosok nem találtak semmit és már több mint egy éve hogy fennáll.

A neten is olvastam hogy az állandó hőemelkedések 90%-át valami fel nem tárt fertőzés okozza.

Mit javasoltok? Kisérletezzek antibiotikumokkal hátha valami végleg megszünteti?

maryland33 Creative Commons License 2013.02.19 0 0 218

Edia, női nemi hormonjaidat nézetted? Figyeld magad hogy peteérés után és menzesz között van-e a hőemelkedésed.Ha igen, akkor nem gond.

Előzmény: Edina_8790 (217)
Edina_8790 Creative Commons License 2013.02.14 0 0 217

Sziasztok!

 

Nekem is sajnos az a problémám,hogy rendeszeres a hőemelkedésem kisebb nagyobb megszakításokkal.Voltam már vérvételen az negatív lett és szedtem antibiotikumokat is már. Fogalmam sincs mi okozhatja ezt. Nekem 37.1-nél magasabb nem szokott lenni!Ha esetleg valaki tudna valami okosságot mondani, tanácsolni szívesen fogadom és előre is megköszönöm!

 

Üdv: Edina

Csuklósbusz Creative Commons License 2013.01.01 0 0 216

Már több mint egy éve tart az állandó hőemelkedésem. Néha megjavul, néha nem,  de nagyon gyakran beteg is vagyok.

Én nem tudtam szabadulni tőle.

37 - 37,5 között van mikor nekem rossz, a ritka eset mikor 36,6 de akkor semmi bajom nincs.

tin31 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 215

Szia. Jártam a Lászlóba én is. Gyógyszereket probáltak ki rajtam hátha lejebb viszi a hőmet,de sajna nem sikerült. Aztán mindent pszichésre fogtak.Te kihez jártál,ki volt az orvosod?  Dr Szalka Andrásról  a  neten is olvashatod,hogy ezeknek a vizsgálati módját ismeri,én már beszéltem vele. Probáld meg,veszteni valód nincs. A hosszan elhuzodó hőemelkedéses betegeknél 90 százalékban valamilyen virusfertőzést találtak. Jobbulást! Azért majd irj mire jutottál. Köszi

Előzmény: Diberi (214)
Diberi Creative Commons License 2012.12.13 0 0 214

Koszi tin!

 

Laszlóban jartam, mar addig is meglevo negativ leleteimhez csak ujabbakat gyujtottem.. A pajzsmirigy is szerencsere rendben van..

Kezdek hinni az idegi alapban.. vagy esetleg a hormonok.. nem tudom.. ket honapja tart. ez van..

tin31 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 213

Szia. Tudok egy orvost,aki a hosszantartó hőemelkedéssel is foglalkozik. Dr.Szalka Andrásnak hivják, Bp.Szent Imre kórház ő talán tud segiteni. Jobbulást mindenkinek.

Előzmény: Diberi (212)
Diberi Creative Commons License 2012.11.24 0 0 212

szia

tudnal segiteni h a teszteket amit emlitettel hol csinaljak (bartonella nevu teszt, mycoplasma es EBV)..

en torokgyulladassal kezdtem, mar a masodik antibiotikumon vagyok tul.. 37-37.1 az atlag hom.. mar nagyon unom.. masfel honapja tart az egesz.. jovo heten megyek vervetelre is.. erdekes az egeszben amugy hogy este 9korul menetrendszeruen lemegy a homersekletem normalisra, sot sokszor mas a jegcsap allapothoz kozeledem 36.2 :)

kivancsi lennek azert a regi `betegek` torteneteinek folytatasara is h mi lett veletek..

koszi, di

 

Előzmény: Törölt nick (200)
maryland33 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 211

Kedves Delphmar!

Bocsi, csak nem néztem erre mostanság...

Napi 1 tablettát, már több mint egy éve...A nyáron próba képpen kihagytam 2 hónapot, elsőben ugyanúgy voltam mint gyógyszer mellett(37.1-2), de a második hónapban egyből felugrott peteérés után 37.4-6-ra.

Azóta megint szedem, de valahogy hosszabb ideig tart a hőemelkedésem, csak menszesz utántól, peteérés utánig normális...eddig menszesz előtt 3-4 nappal már megszünt...

Lehet h lassan kéne egy endokrinológust felkeresném.

Az is zavar, hogy nővérem, aki 1,5 évvel idősebb, 41 évesen elkezdett klimaxolni...fél-1 év és én is idejutok?

Nem tudom, mostanság indokolatlanul hőhullámaim vannak, ami soha nem volt, sőt, fázos vagyok alapjáratba....

Máskülönben ha nem esik, bringával járok dolgozni, napi 20-30 km..továbbra sem vagok fáradtabb tőle, sőt, a reggelemet kifejezetten feldobja. Azt mondják, a rendszeres sport segít a hormonháztartásnak.

Más: rettenetesen alacsony a vérnyomásom, 70/40 és 90/60 között mozog, ettől állandóan szédülök, dekoncentrált vagyok és én sokszor van hányingerem. Ezen sem lehet segíteni.

 

Jó egészséget kívánok mindenkinek, aki a fórumot olvassa!

Előzmény: Delphmar (206)
Delphmar Creative Commons License 2012.09.05 0 0 210

Nem az alulműködő, hanem a gyulladt pajzsmirigy. Nekem látványosan be van gyulladva, amit az UH is többszor kimutatott.

Mellé, vagyis a gyulladás miatt, kialakult egy autoimmun gyulladás is. Ami néha jobb, néha rosszabb. Nekem is megvannak a tipikus alulműködő tüneteim, de mivel a gyulladás sokkal erősebb nálam, mint általában másoknál, így jön képbe a hőemelkedés. Sokaknál pl. pajzsmirigy fájdalom is befigyel. Mondjuk, számomra logikusan hangzik a doki magyarázata. Mivel tetőtől-talpig ki lettem vizsgálva, más nem lehet. Legalábbis remélem. 

 

A gyógyszert (Letrox) szedem lassan 3 éve...De nekem nem sokat segített:-( Annyi, hogy nem hullik már a hajam, és nem vagyok lelassulva mint egy 80 éves.

 

Te milyen tüneteket ismersz?

Előzmény: Evicke (209)
Evicke Creative Commons License 2012.09.05 0 0 209

Ezeket az alulműködő pajzsmirigy okozná? Érdekes, én tök más tüneteit ismerem...

És most, hogy gyógyszert (hormont) szedsz rá, elmúltak?

Előzmény: Delphmar (203)
Delphmar Creative Commons License 2012.09.04 0 0 208

Szia!

 

Ha adsz egy elérhetőséget (e-mail) szívesen leírom, hogy kik vizsgáltak és hol.

Előzmény: tin31 (207)
tin31 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 207

Szia! Megmondanád ki volt az orvosod,melyik kórházba jártál? köszönöm

Előzmény: Delphmar (206)
Delphmar Creative Commons License 2012.08.30 0 0 206

Én is szedtem 3 hónapig a Premens tablettát, de nekem nem sokat segített, annyit talán, hogy nem volt a menzeszem annyira fájdalmas. Lehet, csinálok még egy kúrát, hátha most használ. Hány darabot szedtél egy nap?

Előzmény: maryland33 (191)
Delphmar Creative Commons License 2012.08.30 0 0 205

Ezt a Western Blot tesztet hol és mennyiért csinálják?

Előzmény: Törölt nick (196)
Delphmar Creative Commons License 2012.08.30 0 0 204

Hova? Nem kaptam meg, dobd át mégegyszer, légyszi.

Előzmény: vp40 (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!