Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

pó_apó 13 órája Creative Commons License 7279

 

Az ember mindig tanul: nekem még ilyen kártyaterheléses gondom nem volt, bár szállást igen-igen ritkán foglalok előre, jobb a helyszínen. A Berlin-i eset meglep (Marcikaya),de a török úgy látszik néha trükközgetnek: tőlem az IST-i Mavi Guesthouse-s tulaj-tróger próbálta úgy a dolgot, hogy jobban járok, ha nem a helyszínen fizetem ki neki, hanem előre átküldöm a kártyaadataimat, ÉS a 3 jegyű titkos kódot is. Csúful ki lett kacagva. Ennek ellenére -vagy pont ezért- át akart verni, ablakos szobát ígért, és amikor megérkeztem, mielőtt még megnézhettem volna a szobát, már a megérkezéskor, a recepción kérte a pénzt, x napra előre. Én is ezt tettem volna a helyében: az ablak a büdös, kicsi fürdőjében a szellőzőt jelentette, úgyhogy azóta is ott áll, és várhatja. Ha azóta ugyan arrébb nem ment. Bunyó nem volt, de közel voltunk hozzá.

Amúgy: ha megnézitek, hol van a Mavi GH, a környéken van ezer, sokkal jobb, és csak valamivel drágább szállás. 50 EUR-ért pedig már palota. Ez IST ben , Sultanahmetben nem minősül drágának. Más kérdés, hogy az egész országban 40 - 70 LIRA (!)között lehet aludni, két személynek, fürdőszobásan, reggelivel, bár igaz, nem főszezonban.

Előzmény: COOP (7278)
COOP 18 órája Creative Commons License 7278

Air Asia többször kérte, Turkish idén kérte, Sri Lankan szintén.

Előzmény: cassano71 (7275)
geodo1 19 órája Creative Commons License 7277

nem gyakran az biztos, de előfordul azért ha annyival olcsóbb.

Előzmény: zsizsikke (7276)
zsizsikke 20 órája Creative Commons License 7276

Na de szállásnál Te is elvétve foglalsz előre kifizetettet, nem? 

Előzmény: geodo1 (7272)
cassano71 20 órája Creative Commons License 7275

Tőlem is kérték már többször országtól függetlenül. Legutóbb Isztambulban is, de van mikor meg nem, teljesen változó. Jobb ha ott van a kártya, pl.légitársaságok közül a Qatarról hallottam, hogy rendszeresen kérik és elég komoly gond van belőle ha nincs ott az illetőnél.

Előzmény: COOP (7273)
COOP 24 órája Creative Commons License 7274

szeretm a Paypal fizetést, de ha az elfogadónak nincsen, akkor cseszhetem, hogy nekem van, illetve használom. A kettő különböző dolog.

Előzmény: slavkovka (7267)
COOP 24 órája Creative Commons License 7273

Igen, kérték :) Azt mondták, sok a visszaélés. Amikor értékeltem  a bookingon a szállást leírtam, hogy erre ügyeljen aki arra jár. Egyébként sok helyen kérik/kérni fogják...

És már idén is kérték Ferihegyen a  reptéren becsekkoláskor, hogy mivel vettem a jegyekete mutassam be.

Mivel az apró betűben benne van, így nem ért meglepi. Hiába a nő nem akarta,  a rendszer nem engedte tovább. Azzal tudott (a saját kártyámmal) belépni a  rendszerébe.

 

Ahogy zsizsikke írja, sok a visszaélés.

Előzmény: geodo1 (7268)
geodo1 1 napja Creative Commons License 7272

úgy értem szállásfoglalás esetén, a repjegynél tudom, h ez rendszeresen megesik.

Előzmény: zsizsikke (7271)
zsizsikke 1 napja Creative Commons License 7271

Long haul inkább, azért.

Előzmény: geodo1 (7270)
geodo1 1 napja Creative Commons License 7270

éértem. ma is tanultam vmit, velem sosem történt még ilyen eddig.

Előzmény: zsizsikke (7269)
zsizsikke 1 napja Creative Commons License 7269

Hát hogy ne lehessen chargeback, ha ugye mégse a sajátodat fizetted, hanem illetéktelen a sajátját a Te adataiddal, Neked meg nem tetszene. Repjegynél is ugyanezért.

Előzmény: geodo1 (7268)
geodo1 1 napja Creative Commons License 7268

szálláson kérték azt a kártyát amivel fizetted? :o ezt nem is értem, de hát mi közük hozzá? ki van fizetve, megkapták a pénzt...ennyi. 

Előzmény: COOP (7264)
slavkovka 1 napja Creative Commons License 7267

Nekem is van Paypall, de ez sem küszöböli ki a zárolást. Ha valamit előre ki kell fizetni, akkor tényleg a legbiztonságosabb fizetési mód. De csak ebben az esetben. Én legtöbbször on-line vásárlásnál használom, ami a mai biztonsági rendszereket figyelembe véve a legbiztonságosabb!

Előzmény: oraveczkati (7260)
zsizsikke 1 napja Creative Commons License 7266

Igen, erősen úgy látszik, hogy ez főként török hóbort.

 

Nekem sem fordult még elő amúgy sosem, hogy ingyenesen lemondható, helyszíni fizetéssel foglalt szállás zárolni próbált.

 

während Ihres Aufenthalts

 

Ez mondjuk több mint egyértelmű.

Előzmény: slavkovka (7263)
zsizsikke 1 napja Creative Commons License 7265

Egyfelől én nem foglaltam még sosem ám olyat, amit előre fizettem (és nem lemondhatót nem is merek apró gyerekekkel, mert azért az könnyen bukó). Szállásilag, mert most ugye arról beszéltünk, az más, hogy a repjegynél. 

 

Másfelől nekem olyan netkártyám van, ami egy plasztik, de csak netes vásárlásra alkalmas, tehát meg tudom mutatni, ha kell. A virtuálist arra írtam, hogy a biztonságos fizetésre jó, csak ugye előzőleg nem az volt a téma. De a netbankkátyám is pont erre jó.

 

És csak a tendencia kedvéért: az előző netbankkártyámat még elfogadta a Wizz, a mostanit már nem (ugyanaz a bank, ugyanaz az alszámla). 

 

 

Előzmény: COOP (7264)
COOP 1 napja Creative Commons License 7264

és akkor most megint megkérdezem: a szálláson ha kérik a kártyát amivel fizetted, akkor mit mutatsz meg? Barcelonában is kérték-megint. A booking-on foglalt szállásnál. Előre fizettem, mert így volt a legkedvezőbb az ára.

Én már nem fogok soha többet kockáztatni és webkártyával fizetni.

Amúgy Blende szerint nem véletéenül tiltva vannak ezek a kártyák már sok helyen :(

 

Előzmény: zsizsikke (7262)
slavkovka 1 napja Creative Commons License 7263

én most utána néztem, 24 alkalomal foglaltam szállást/ Törökországban még nem/ szerte a nagyvilágban, de még egyszer sem zároltak nekem. Valszeg ez csakTörökországban dívik. Megnéztem most a pontos visszaigazolást, mit írnak a fizetésről. Fizetés a helyszinen. Bekopizom:

Sie zahlen erst während Ihres Aufenthalts in der Unterkunft Hotel Aslan Istanbul.

tehát csak a helyszinen kell ezek szerint fizetni. 

Előzmény: zsizsikke (7262)
zsizsikke 1 napja Creative Commons License 7262

De itt és most nem a biztonságos fizetés a kérdés - arra jó a sima virtuális kártya is netre, nulla(közeli) általános limittel -, hanem, hogy mi történik azzal az összeggel, aminek a kifizetését én nem akarom jóváhagyni előre (és direkt emiatt én olyan szállást is foglaltam). 

Az más eset, ha vállalom az előre zárolást/fizetést részben vagy egészben.

(és a szokott 1 eurós próbazárolással sincs bajom)

Előzmény: oraveczkati (7260)
oraveczkati 1 napja Creative Commons License 7261

Webkártyára meg ha kell, csak annyi pénzt rakunk, amennyit kell.

Előzmény: oraveczkati (7260)
oraveczkati 1 napja Creative Commons License 7260

Na mi bebiztosítottuk magunkat ezügyben, legalábbis remélem. Paypallal fiztünk, ahol csak lehet, amiben egy webkártyaszám van megadva.

Előzmény: zsizsikke (7258)
geodo1 1 napja Creative Commons License 7259

egyetértek, pontosan. ha előre azt mondják (és ha tényleg azt mondják), h nem lesz terhelés, akkor ne is legyen terhelés.

Előzmény: zsizsikke (7258)
zsizsikke 1 napja Creative Commons License 7258

Azért ez kettős kicsit, mert ha meg arra készülök, hogy ott akarok fizetni, akkor nem teszek a virtuális kártyára se annyi lóvét, hogy hátha mégis a szállás másként akar terhelni, mint amit tudtam, amikor választottam. Még akkor se, ha bukom vele a szállást. Majd szól, hogy nem sikerült terhelnie a nem várt terhelést, és eldöntöm, hogy van-e annyira fontos az a szállás, hogy másként legyen, mint amit ígértek.

Némiképp bizalmi kérdés is ez nekem.

Előzmény: Marcikutya (7257)
Marcikutya 1 napja Creative Commons License 7257

Kicsit OFFtopik...

 

A nyáron Berlinben foglaltam két éjszakát 8000 Ft-ért a booking.com-on. Azt ígérték, hogy a kártya csak a foglaláshoz kell, a helyszínen kell majd fizetni. Ennek ellenére megtörtént az összegnek nem csak a zárolása, hanem a levonása is. Erre számítva a levonandó összegen felül egy kicsivel többet tartottam a netkártyán (FONTOS!). A szálláson mutattam az SMS-t a levonásról, ott már nem is kellett fizetnem, azazhogy 8 centet még kiszámláztak.

 

Érdemes erre felkészülni, nehogy emiatt törlődjön a foglalás. Sajnos ez van.

kirgizke 1 napja Creative Commons License 7256

Én pont most jártam úgy, hogy a bookingon foglaltam egy szállást Törökországba, direkt olyat, ahol elvileg nem kellett volna semmit sem előre fizetni, mindent csak a helyszínen. Erre  a szállás pár hétttel az utazás előtt megpróbálta beterhelni a kártyámat, de a bank elutasította, mondván, hogy nem biztonságos műveletről van szó. Amúgy a teljes összeget levonták volna a kártyáról, ha tudták volna.

Erstés kártyám van, és a bookingos, venerés foglalásokat, terheléseket nem fogadja el (nem tudom miért), egy évvel ezelőtt egy berlini hotellel jártam ugyanígy.

Előzmény: slavkovka (7253)
geodo1 2 napja Creative Commons License 7255

a zárolásra, fizetésre vonatkozó infókat (melyek szálláshelyenként változhatnak) megtalálod az adott szállásnál mindig. 

Előzmény: slavkovka (7253)
Feyyaz TR 2 napja Creative Commons License 7254

Szia Slavkovka!

A zárolás úgy történt esetemben,hogy a teljes fizetendő végösszeg 10%-át zárolták a bankszámlámon,már az elindulás előtt,de persze nem vették le róla. Rendben kaptam is róla SMS-t. A zárolás időtartama 30 nap volt,utána feloldatták az itthoni bankommal.

Előzmény: slavkovka (7253)
slavkovka 2 napja Creative Commons License 7253

Sziasztok! Májusban/2015/ megyek Isztambulban sok oldalt visszaolvastam. Olvasom ezeket a szavakat sokszor, hogy zárolás és feloldás. Ez csak Törökországban van csak, mert én sokszor foglaltam a Bookingon szállást szerte a nagyvilágban, de még nem zároltak nekem soha. Most az lenne a kérdésem, hogy a szállásom 5 éjszakára 260 EUR. Várható hogy zárolják ezt az összeget? Olvastam itt, hogy volt pár tranzakció amit a kártya tulajdonos tudta nélkül csinálták. Én átállítottam a napokban az EUR-os kártyám limitjét 100 Euróra. Ha esetleg zárolni akarják akkor nrm gond hogy a limit kevesebb mint a zárolandó összeg. Hülyeséget kérdezek?

jobbhorog 2 napja Creative Commons License 7252

Mi 4 nap alatt ketten 100TL-t töltöttünk rá, ez nem vészes, pedig rengeteget utaztunk, még nézelődés céljából is villamossal, hajóval.

Előzmény: nanu77 (7249)
COOP 2 napja Creative Commons License 7251

Nem tudom mi neked a teljes ár, ha nincsen Istanbulkartod csak jetonod,

akkor 4 líra /út/fő. Ha Istanbulkarttal utazol, akkor 2,15 líra /út/fő. Ha ad a többi személyre kedvezményt-ezt még én sem fejtettem meg- van ahol ad és van ahol nem az még kevesebb: 1, 95 líra 1,75 líra stb...

Úgyhogy az istanbulkart nagyon gazdaságos!

 

Előzmény: chubbyka (7247)
nanu77 2 napja Creative Commons License 7250

Ami viszont nagyon tetszett,higy a 72 éves apámnak mindíg átadta a helyet egy-egy fiatalember a tömegközlekedési eszközökön.