Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

ramazan 21 órája Creative Commons License 6670

szia agva egy nap  200€ nalam apart nincs

Előzmény: llaci10 (6667)
pó_apó 21 órája Creative Commons License 6669

zsizsikke és coop :-) Köszi, 101 kis történet, tanulsággal, de többnyire anélkül. Olvasgatnivaló, hogy amíg a repülő repül, az idő is ezt tegye...

 

Nem a hegyen, de ki vannak táblázva. Ahogy Göbekli Tepe is. Az egyetem felé vezető úton kell kimenni, de ez is elég jó ki van táblázva: egy többsávos úton kell menni először, ott is jelzik, hogy csak előre, aztán, amikor hirtelen azt jelzik, hogy nem előre, mert akkor azt jelzik, hogy balra. Aztán erről is le kell térni, ezt is mutatja a tábla, és kIfejezetten dűlőút lesz a végén. Elhiszem, hogy a térképrajzolóknak nem volt elég vékony ehhez a ceruzája.De majd meglátjátok, mindenki útba fog igazítani. És többnyire a helyes irányba.

Harranban sem kell idegenvezető, bár biztos lesz ajánlkozó. Először nézzétek meg a romoktól balra eső igazi, élő falut, a "méhkasházakkal". Szíriában van ilyesmi,Hama mellett, csak arrafelé momentán és sajna, kissé nehézkes a túrizmus.

Előzmény: Hangavillő (6663)
ramazan 24 órája Creative Commons License 6668

Kedves Ramazan, szeretném még egyszer megköszönni a szolgáltatást, amit nyújtottatok számomra. Nagyon jó, hogy megtaláltam a weboldalatokat, és hogy ilyen kényelmesen tudtam utazni a reptérről a szállodáig és vissza.Nem kellett külön transzfert keresni, vagy taxit hívni, és nagyon kényelmes volt a kisbusz. Szóval köszönöm még egyszer, és remélem, lesz még alkalmam a Ramazan Transzferrel utazni. Barátaimnak, kollégáimnak mindenképpen fogom ajánlani a szolgáltatást, akik biztosan örülni fognak a lehetőségnek. Minden jót kívánok Neked, és további jó egészséget, sok sikert a vállalkozásaidhoz. Üdvözlettel,Dr. Varga János  -----Original Message-----
From: Ramazan Timzan <info@timzan.com>
To: varga.janos <varga.janos@aol.com>
Sent: Wed, Aug 13, 2014 4:18 pm
Subject: Transzfer

Üdvözlöm! Köszönöm megkeresését, a megadott időpontban a reptéren táblával fogom várni Önöket. Szia uram Egy Fö Oda Visszsa 30€ Lesz!! Ramazan Tımzan Tımzan VIP Travel +90 532 431 26 71

 

llaci10 27 órája Creative Commons License 6667

Hat fős baráti társasággal utazom. Két dolog érdekelne: 1: Mibe kerülne egy Agvai kirándulás néhány órás ott tartózkodással?

                                                                                          2: Szállást is hirdetsz, de nekünk nem hotel, hanem apartman, lakás lenne jó, van az is?

Ha szimpatikussabb, e-mailben is válaszolhatsz.

 

Előzmény: ramazan (6665)
ramazan 1 napja Creative Commons License 6666

leírás:Bízza ránk, legyen vendégünk Isztambulban. Segítünk a szálloda foglalásában és a transzfer intézésében. Reptéri transzfer esetében mi vagyunk a legjobbak és legolcsóbbak. Reptér-szálloda között, csak 15 EUR a transzfer díja. Oda vissza út esetén, pedig csak 25 EUR.
Beszélünk magyarul.

ramazan 1 napja Creative Commons License 6665

szia mibe tudum segitteni

Előzmény: llaci10 (6611)
Wilzon 2 napja Creative Commons License 6664

Eddig nekem is kivétel nélkül hatalmas szerencsém volt az időjárással utazásaim során. Csak hát mégis Január, bármi megtörténhet. 

Előzmény: COOP (6652)
Hangavillő 3 napja Creative Commons License 6663

A két várromon kívül minden látnivaló szerepel a listán, a hegyen vannak ezek?

Sanliurfában lesz szállásunk, onnan megyünk ki Harranba. Göbekli Tepe könnyen megtalálható? Azt a minap vettük fel a listánkra, de a térképen nagyon nehezen találtuk meg. Mintha nem is vinne oda út.

Előzmény: pó_apó (6657)
COOP 3 napja Creative Commons License 6662

Oké, várjuk :) Tudod, hogy én vagyok a legelső megrendelő, így látatlanban is :) és arra  a másikra is :D

Azért nekem is elárulhatnád, hogy mi az a másik, ha nem is itt, akkor tudod hol :)

 

Előzmény: pó_apó (6660)
zsizsikke 3 napja Creative Commons License 6661

helyes, helyes, írjad csak... :)

bár nekem még van restanciám a polcomon lévőkkel, viszont az olvasottak alapján meg szívesen növelem azt a restanciát, csak legyen :)

 

és mégis, mi a még valami? :)

Előzmény: pó_apó (6660)
pó_apó 3 napja Creative Commons License 6660

Ezerrel!!

Azért nem is tudok részletesebben válaszolni, mert piszok sok időt elvinne.

És addig kijön még egy Pápua... Meg még valami :-)

Előzmény: COOP (6658)
cichlid1 3 napja Creative Commons License 6659

Szia, hát igen, hasonlóra volt példa sajnos Eúrópaszerte mostanság.

Lehet hogy áprilisra kéne tolni a túrát.

 

üdv

cichlid

Előzmény: COOP (6651)
COOP 3 napja Creative Commons License 6658

Látom (remélem) írod a könyvet :)

 

Előzmény: pó_apó (6657)
pó_apó 3 napja Creative Commons License 6657

 

A környéken van Karakus Tümülüs, a római híd, két várrom, az Eski kale és a Yeni Kale, nézd meg a neten, miután megfagytatok a hajnali csúcsozáson, kocsival szerintem egy jó fél nap alatt bejárható. Ne Harranban szálljatok meg, hanem Sanliurfában, jó látnivalók vannak a városban, és onnan ki lehet menni Harranba is, meg Göbekli Tepébe, ami kicsi, de egy történelmi világszám. A kettő együtt egy erős fél nap, ha kocsival vagytok -mi stoppoltunk... Urfára is kell még ennyi.

Előzmény: Hangavillő (6656)
Hangavillő 4 napja Creative Commons License 6656

Írtad, hogy a hegyen( vagy környékén?) van még látnivaló, melyek ezek? Bár sok időnk nem lesz, mert a hajnali hegymászás és kompozás után Harranba szeretnénk lejutni még aznap. Ha arról a vidékről is van némi tapasztalatod, írhatnál pár sort.

Előzmény: pó_apó (6654)
pó_apó 4 napja Creative Commons License 6655

 

Én hoztam, most júniusban kereken 4 kg-t, mivel imádom a török teákat és nem mindegyik fajtát lehet itthon kapni. (De el ne árulj! Amúgy a kutya sem foglalkozott vele.)
Kedvenceim (a legelső a legkedvencebb):

Caykur Filiz

Caykur Rize turist

Berk Filiz

Berk Rize

Előzmény: netnet11 (6644)
pó_apó 4 napja Creative Commons License 6654

 

Személygépkocsival a „csúcs bejáratáig” simán. Normál út, kanyargós,de csak ennyi. És a kilátás már közben is valami csuda.

A komp háromnegyed-óránként (óránként?) megy, tehát napközben gyakorlatilag folyamatosan, ezen megy át a tömegközlekdés, azaz a dolmusok is. Nagy forgalom nincs -legalább is június végén, amikor arra voltunk, nem volt. De nem annyira felkapott hely, hogy túl sok autó menjen arra. Drága a benzin, szegény a vidék. Szóval, odamész, vársz, megjön, felszállsz rá, és gyíí.

A Karadut Pansion különben jó hely, normális szobák, fürdővel, elég jól főznek is, menüt kínálnak normál áron, sör is akadt, nekem csak a hazudós tulajjal volt gondom. (Aminek kapcsán akkor úgy vélekedtem, hogy kinyalhatja. Ha találkozol vele, és úgy véled, tán nem is lenne ellenére ennek a trógernek e cselekmény végrehajtása –ami neki csak egy apróság, de nekem meg oly nagy örömet okozna-, bátran mondhatod, hogy ajánlatomat továbbra se tekintse tárgytalannak.)

Előzmény: Hangavillő (6642)
COOP 4 napja Creative Commons License 6653

2011. március 17-én, 18-án is esett a hó :)

Előzmény: TR FX (6643)
COOP 4 napja Creative Commons License 6652

Mi voltunk idén, Indiába menet volt 6 óránk és kimentünk. Ugye oda nem vittünk télikabátot és még a vékony dzseki is sok volt. Teáztunk, napoztunk a sütiző teraszán :) Nagyon szép idő volt... akkor, igaz 2 napra hatalmas hó esett :)

Előzmény: Wilzon (6650)
COOP 4 napja Creative Commons License 6651

ezt nem lehet így megmondani, mert 2011-ben márc 16-20 között voltunk, majdnem megfagytunk. Első nap sütött, utána 3 napig meg esett és utána havazásba ment :( Az időjárás Isztambulban nagyon szélsőséges tud lenni. Tavaly október elején 2 napig tuti idő, utána 3 napi sapka, kesztyűt is kellett ott venni, mert olyan idő lett.

Előzmény: cichlid1 (6641)
Wilzon 4 napja Creative Commons License 6650

Énis akkor legközelebb, kicsit még hezitálok, hogy le kéne ugrani Antalya-ba ott csak jobb idő lesz :)) Valaki volt már januárban Isztanbulban? Milyen idő volt? Bazár ilyesmi működik gondolom, a tea meg még jobban esik:)

Előzmény: Speraficoo (6648)
cichlid1 4 napja Creative Commons License 6649

Persze, jól el lehet lenni ilyen helyeken bármikor :)

Én csak az esőt nem szeretem. Abban nem jó sétálni, nem úgy tudja az ember megélni a feelinget. Na meg ha hideg szél fúj és alig várod hogy zárt helyre érj akkor nem tudod élvezni úgy dolgot csak ezért próbálom kicsit jobb időre tenni a dolgot.

 

üdv

cichlid

Előzmény: Speraficoo (6648)
Speraficoo 4 napja Creative Commons License 6648
Mi is januárban megyünk majd, valszeg picivel jobb idő lesz mint nálunk, de a lényeg hogy ott leszünk, az idő úgy sem rontja el az ottlétet. Legalábbis számunkra.
cichlid1 4 napja Creative Commons License 6647

Hát igen, volt hogy itthon is esett hó áprilisban, de a lényeg hogy akkor semmivel sem szabad jobb időre számolni mint az itthoni klíma. Nagyjából a március közepe már jó lehet, de inkább vége.

 

köszi a hozzászólásokat.

 

üdv

cichlid

Előzmény: TR FX (6643)
cichlid1 4 napja Creative Commons License 6646

Köszi az infót akkor márciusnál előbb nem érdemes menni ezekszerint.

üdv

cichlid

Előzmény: geodo1 (6645)
geodo1 4 napja Creative Commons License 6645

csak éppen spanyolország klímája mediterrán, azon belül pl. barcelonának ráadásul egyedi mikroklímája van, védve sok kellemetlenségtől. ezzel szemben isztambul klímája, hiába fekszik délen, mérsékelt; így a tél bizony cseppet sem kellemes a leírások szerint, hűvös van, sokat esik az eső, magas a páratartalom (ami nem csak melegben kellemetlen de hidegben vagy hűvösben is).

 

ettől még persze simán ki lehet fogni jobb időt, az időjárásban sosem lehet a múltbeli dolgokat kivetíteni előre; de azért vmennyire jellemző a kiszámíthatatlanságra, h a tavalyi foci bl-idényben pont egy isztambuli meccs maradt el talán februárban a havazás miatt..

Előzmény: cichlid1 (6641)
netnet11 4 napja Creative Commons License 6644

sziasztok!

hozott vki torokbol haza fuszert, vagy teáfüvet(kis mennyiségben, ajándéknak)?

 

itt azt írják, hogy tilos (mennyiségtől függetlenül):

http://turkey.visahq.com/customs/#!export-regulations

 

 

tapasztalat?

 

koszi

TR FX 4 napja Creative Commons License 6643

Cichlid1, nem vagyok sajnos rutionso Isztambul látogató, eddig egy fél napos városnézési tapasztalatom van, de azon a bizonyos 2012. március 15-én amikor én ott voltam éppen esett a hó!

Gondolom ugyanekkora esélyjel lehetett volna 15-20C-is, de nekünk akkor nem volt szerencsénk. Ez alapján nem hiszem, hogy biztosra lehetne menni, pedig februárban nekünk is kellene Isztambulban 2-3 langymeleg tavaszias nap!:-)

Előzmény: cichlid1 (6641)
Hangavillő 4 napja Creative Commons License 6642

Köszönöm az információt. Mi Göreméből indulunk reggel autóval( előtte pár nap  Isztambul, majd onnan gyorsvasúttal Konya), és estére érkezünk meg a Karadut panzióba. Reggel ( hajnalban) mennénk fel a csúcsra- és itt jön a kérdésem: szerinted személygépkocsival is fel lehet menni? Vagy legalábbis egy darabig? Jártam már olyan úton Marokkóban bérautóval, hogy így utólag el sem hiszem, hogy sikerült, tehát egy keskeny kanyargós út elméletileg nem jelenthet kihívást. Nem szeretnénk semmilyen idegenvezetőt felfogadni. Mivel Te személyesen is láttad az út minőségét, javaslatod jól jönne. A google műholdképén úgy tűnik, hogy Karadut faluban élet folyik, vannak házak és autók, ők is feljutnak valahogy oda. A sivereki kompról írnál valamit? Hány óránként közlekedik? Csak egy fotót találtam az indulási időkről, de lehet, hogy az már régi. Érdemes korán odamenni, hogy legyen helyünk?

Előzmény: pó_apó (6621)
cichlid1 4 napja Creative Commons License 6641

Sziasztok, amit lehetett átolvastam a fórumon, a nem kevés hozzászólást, így nem szeretnék alapkérdésekkel fárasztani senkit de van egy dolog amiben a segítségeteket kérném. Tavasszal melyik az a legkorábbi időpont amikor már jó eséllyel jó idő van 15-20 fok körül legalább és érdemes utazni?

 

Március? Vagy már február? Spanyoloknál mér február közepétől nappal 15-20 fok is van.

 

köszönettel

Cichlid